Παιχνίδι είναι

Δημοσίευση: 15 Απρ 2019 19:45

 ΣΤΑ τέλη της δεκαετίας του ’80 στην εκδήλωση για την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ, στον χώρο του παλιού μνημείου (φωτ.), κατέθεταν στεφάνι πολιτικοί ηγέτες όπως ο Ανδρ. Παπανδρέου και ο Χαρίλ. Φλωράκης. Μάλιστα λόγω του υψηλού συμβολισμού, οι ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ, από την προηγούμενη το βράδυ (σ.σ. με «ποσόστωση») σημαιοστόλιζαν κολόνες, δρόμους και γιοφύρια. Καμιά φορά ο ένας «καπέλωνε» τα συνθήματα του άλλου.

Αργότερα, ο (ακόμα πιο) θανάσιμος εναγκαλισμός κομμάτων και συνδικαλιστικού κινήματος, επέφερε τη διάσπαση και τελικά την απαξίωση της επετειακής εκδήλωσης, που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται απόντων των αγροτών.

Μόνο ο πολιτικός κόσμος – στην πλειοψηφία του – παραμένει απτόητος και συνεχίζει με λογίδρια να καταγγέλλει ή να εξυμνεί, ανάλογα τη θέση, το κυβερνητικό έργο. Και ας μην υπάρχει ακροατήριο, παρότι και οι ελάχιστοι παρευρισκόμενοι στήνουν πηγαδάκια και δεν προσέχει κανείς τον ομιλητή….

Β.Κ.

 

--------------------------------------------

 *- ΩΣΤΕ αυτή είναι η καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος;

- Και να σκεφτείς ότι έπαιζε με την ΑΕΛ που ακόμα κινδυνεύει με υποβιβασμό.

-Σωστά, είπαμε θα μας βγάλει την ψυχή. Ως το τέλος…

-Κι είναι και τα πολύ παράξενα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών. Πού να βρεις άκρη…

-Ευτυχώς έχει τον Ολυμπιακό στο τελευταίο ματς. Το έχει ξανακάνει η ΑΕΛ… (Και κάπως έτσι εξελισσόταν η συζήτηση των Λαρισαίων φιλάθλων μετά τον χθεσινό αγώνα…)

***

*ΟΠΟΥ άρεσαν πολύ οι αγκαλιές των αντιπάλων ποδοσφαιριστών μετά το σφύριγμα της λήξης. Όσο κι αν είχε φορτιστεί το κλίμα πριν, παρόλη την κρισιμότητα του παιχνιδιού αμφιπλεύρως. «Μπάλα παίζουμε βρε παιδιά… Παιχνίδι είναι…».

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, οι παίκτες αλληλοσυγχαίρονταν που την είχαν γλιτώσει. Μα τρεις αναγκαστικές αλλαγές στα πρώτα 40 λεπτά; Και να έχει βελτιωθεί κιόλας, λόγω ανοίξεως, ο αγωνιστικός χώρος του ‘’Arena’’…

***

*ΚΙ αυτός ο απερίγραπτος Ρουμάνος προπονητής… Ποιος θα τον έπιανε μετά… Στο 51’ του αγώνα φόρεσε το περίφημο σκούφο του, τον τράβηξε ως τ’ αυτιά, έκρυψε σχεδόν τα μάτια του. Άλλωστε στη Λάρισα είχε εκείνη την ώρα μόλις 16 βαθμούς Κελσίου, άνω του μηδενός. Από το 0-0 ήθελε να γλιτώσει. Και ω του θαύματος το γούρι του Λουτσέσκου λειτούργησε ξανά. Στο 55’ ο ΠΑΟΚ σκόραρε, έπαιρνε επιτέλους το πρωτάθλημα. Ποιος να μην πιστέψει τις προλήψεις του, μετά…

Κι ύστερα ήρθε ο Γιακιμόφσκι και τον ξεσκούφωσε, σκοράροντας με το παγκοσμίως γρουσούζικο 13 στην πλάτη. Ξόρκισε τον παοκτσή προπονητή, τον ξεμάτιασε.

Ζ.

 

Ακυρο

ΔΕΝ ξέρω τι λένε οι αθλητικές σελίδες, εγώ πάντως σας πληροφορώ ότι το γκολ με το οποίο ισοφάρισε η ΑΕΛ είναι παράνομο και ο ΠΑΟΚ δεν το αναγνωρίζει. Διότι το πέτυχε ο... «βορειομακεδόνας» Γιακιμόφσκι και στη Θεσσαλονίκη ως γνωστόν δεν αναγνωρίζουν τη «Συμφωνία των Πρεσπών».

 

Με φιλότιμο

ΜΕΓΑΛΗ ανακούφιση στη Λάρισα, αλλά και... ικανοποίηση για τον πραγματικό... αγώνα που έδωσαν φιλότιμα οι πτωχοβαλκάνιοι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ απέναντι στις χρυσοπληρωμένες βεντέτες του Σαββίδη.

Αν έπαιζαν έτσι σοβαρά και σε άλλα πιο εύκολα ματς, τώρα μάλλον θα παρακολουθούσαμε τα ματσάκια πίνοντας χαλαροί τον καφέ μας.

(Αντε ρε παιδιά, άντε να βγάλουμε τον γέρο από τη φυλακή…).

 

Όχι αρν-ητικοί

ΔΕΙΤΕ το... αισιόδοξα. Θα μπορούσε να είναι Πάσχα σήμερα και να ψήναμε τον οβελία στο... τζάκι με τέτοιο ψοφόκρυο.

Τουλάχιστον τώρα, ως τις 28/4 έχεις καμιά ελπίδα μήπως και ζεστάνει - κάτι υπονόησαν ήδη οι ΕΜΥδες.

Αρν-αουτογλαίοι, Αρν- ιακοί δεν είναι αρν-ητικοί για το ψήσιμο του αρν-ιού με καλό σχετικά καιρό.

 

Συγκυρία

Ο ΚΑΙΡΟΣ επηρεάζει σοβαρά τις δημοτικές εκλογές. Μαζεμένος ο κόσμος δεν κάνει κέφι να καθίσει, να πιει καφέ, να απλωθεί στις πλατείες, ν’ αρχίσει το περίφημο «μασλάτι», να λειτουργήσει το «καφενείο».

Και καθώς η προεκλογική περίοδος τέμνεται από το Πάσχα, την Πρωτομαγιά και τις διακοπές , ως τις 26 Μαΐου στην ουσία μένει πολύ λίγος ωφέλιμος χρόνος.

Ποιοι ευνοούνται; Περισσότερο οι νυν δήμαρχοι που σχεδόν δεν θα προλάβουν να δεχτούν... κριτική.

(Αχ! Η ζωή είναι πάντα δύσκολη όταν είσαι στην αντιπολίτευση!)

 

Ξοφλάμε

ΩΣΤΕ θα αρχίσουμε να ξεχρεώνουμε το ΔΝΤ Ευκλείδη μου…

Οκ. Σε λίγο θα είμαστε... ξοφλημένοι.

Και μέσα και έξω και... γενικώς .

(Ε, ρε ΠΑΣΟΚάρα! Ζωή... ανεξόφλητη, μα και... χαρισάμενη!).

 

Ούτε η μάνα

Η ΡΕΝΑ Δούρου θα είναι ξανά περιφερειάρχης δήλωσε (ως... όφειλε) ο Αλέξης Τσίπρας , μιλώντας σε συγκέντρωση της υποψηφίου.

Το ερώτημα είναι: το πιστεύει αυτό η... μάνα της Δούρου;

 

Ουδείς ηγάπησε

ΘΕΟΣ σχωρέσ’ την (δημοσιογραφικά) και την Κατερίνα Ακριβοπούλου από την ΕΡΤ, αφού την εκπομπή της πια δεν άντεχαν να την βλέπουν ούτε οι πιο φανατικοί Συριζαίοι (είπαμε, οπαδοί είμαστε δεν είμαστε ηλίθιοι!).

Για να επιβεβαιωθεί το ρηθέν υπό του Προφήτου πως... «την προπαγάνδα πολλοί ηγάπησαν, τον προπαγανδιστή ουδείς».

 

Είδηση;

ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ κανείς γιατί συνιστά ακόμη είδηση το ξύλο που πέφτει καθημερινά στα Εξάρχεια.

Κι επειδή όλοι λίγο πολύ έχουμε ταξιδέψει στην Ευρώπη, βρείτε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που σχεδόν καθημερινά και επί δεκαετίες να τελεί σε μόνιμη αναταραχή, με τις «μολότοφ» να πέφτουν κάθε τόσο εναντίον αστυνομικών… έτσι, «για πλάκα».

Μην ψάχνετε. Απλά δεν υπάρχει.

 

Τα ίδια και τα ίδια

ΘΑ τελειώσουν όμως όλα αυτά- το υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης, πολιτικός... άνδρας που θα καθαρίσει «τα... άνδρα της ανομίας».

Και γιατί να τον πιστέψουμε; Δεκαετίες κυβερνούσαν οι «πρασινομπλέ», οι ίδιοι αποτυχημένοι παράγοντες που σήμερα φιλοδοξούν να επανέρθουν στα ίδια πόστα. Γιατί να αλλάξει τώρα αυτό; Οι ίδιοι και οι ίδιοι θα αναπαράγουν τα ίδια και τα ίδια και η μόνη ελπίδα είναι μήπως ο Μητσοτάκης κάνει την έκπληξη.

(Εννοείται βέβαια ότι θα τιμωρηθεί ο Τσίπρας για την ίδια ανικανότητα - στα όρια της... υπόθαλψης της πιο πάνω ανώμαλης κατάστασης. Αλλά αυταπάτες δεν τρέφει πια κανείς).

 

Μέσω ΣΥΡΙΖΑ

ΜΕΣΩ ενός... Συριζαίου υπουργού που ήρθε στη Λάρισα (του κ. Βερναρδάκη) πληροφορηθήκαμε το πολιτικό μέλλον του Λαρισαίου υφυπουργού κ. Βασίλη Κόκκαλη .

 Θα προσπαθήσει να επανεκλεγεί μέσω του ΣΥΡΙΖΑ που, έτσι κι αλλιώς, κατεβαίνει ως... «Προοδευτική Συμμαχία».

Η «πιάτσα» λέει ότι ο Β. Κόκκαλης «έπαιξε» και για το κυβερνητικό ευρωψηφοδέλτιο, αλλά εκεί τα πράγματα δεν ήταν εύκολα. Τουλάχιστον στον Ν. Λάρισας έχει τον κόσμο του, άρα περισσότερες πιθανότητες επανεκλογής.

 

Θέμα εικόνας

ΠΟΛΕΜΟΣ ανακοινώσεων μεταξύ Ρένας Καραλαριώτου και Απόστολου Καλογιάννη τις τελευταίες ημέρες. Είναι αμφίβολο αν ο (περιβόητος) «μέσος πολίτης» ασχολείται ιδιαίτερα με αυτές τις αντιπαραθέσεις- εγγεγραμμένες άλλωστε στη λογική των εκλογών. Μεγαλύτερο ρόλο σ’ αυτές τις εκλογές παίζει η «εικόνα» του κάθε υποψήφιου, όπως έχει διαμορφωθεί τα τελευταία αρκετά χρόνια. Και η οποία δύσκολα αλλάζει.

 

Ο κόσμος

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ευρέως στη Λάρισα χτες η παρουσία του κόσμου της ΑΕΛ στο γήπεδο. Ο κόσμος πήγε μαζικά- τηρουμένων των αναλογιών της εποχής. Απεδείχθη λοιπόν ότι οι οπαδοί γενικά απέχουν – για τον... γνωστό λόγο- αλλά το ΑΕΛικό DNA εξακολουθεί να υπάρχει. Ομοίως φαίνεται πως εκείνη η τραγική υπόθεση με τον άτυχο Χαράλαμπο Μπλιώνα όχι μόνο δεν ξεχάστηκε αλλά πέρασε και στην παρούσα γενιά οπαδών με τη μορφή ενός συμβόλου.

 

Στατιστική

ΠΟΣΟΥΣ σταυρούς χρειάζεται πάνω – κάτω κάποιος για να εκλεγεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Λάρισας;

Τουλάχιστον... 6.000 σταυρούς λένε οι στατιστικολόγοι των εκλογών. Δεν είναι... πάρα πολλοί (σε σχέση με τις εθνικές εκλογές) αλλά ας μην ξεχνάμε ότι είναι πολλοί οι υποψήφιοι – άρα πιο άγριο το κυνήγι. Καλόν αγώνα (και καλού – κακού ελέγξτε τα λάστιχα του αυτοκινήτου, με τόσες μετακινήσεις στις εσχατιές του νομού…).

 

Ενωμένος

Ο Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων Λάρισας αργά χθες βράδυ ανακοίνωσε πως «μετά την έκτακτη γενική συνέλευση των μελών του» που έγινε χθες το πρωί «βγήκε ενισχυμένος, ενωμένος, με το βλέμμα στη μεταλαμπάδευση των αξιών της Σαρακατσάνικης παράδοσης στις επόμενες γενιές. Ευχαριστούμε τα μέλη του Συνδέσμου που παρευρέθηκαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση και συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή του έκτακτου οικονομικού απολογισμού» και καταλήγει η λιτή ανακοίνωση προσθέτοντας ότι «σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τις νέες δράσεις του Συνδέσμου μας». Με αυτό τον τρόπο η νέα διοίκηση του Συλλόγου που προέκυψε χθες, κλείνει «αναίμακτα» το θέμα που δημιουργήθηκε με το «κενό» στο ταμείο του Συλλόγου, θέμα για το οποίο δεν επιθυμούν καμία δημοσιότητα. Χθες δόθηκαν εξηγήσεις, αναλήφθηκαν δεσμεύσεις, έγιναν οι αλλαγές που έπρεπε να γίνουν με απόφαση της συνέλευσης και ο Σύλλογος καλείται, όντως, να σχεδιάσει τα επόμενα βήματά του…

Β.Κ.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass