Περιφερειακό

Δημοσίευση: 17 Απρ 2019 19:05
*Η αγαπημένη συνήθεια Αγοραστού. Κι αν πεις από ταύρους, γεμάτος ο τόπος αυτά τα χρόνια…  Ζ. *Η αγαπημένη συνήθεια Αγοραστού. Κι αν πεις από ταύρους, γεμάτος ο τόπος αυτά τα χρόνια… Ζ.

* ΞΕΣΤΡΑΤΙΣΕ για λίγο η συζήτηση χθες στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, στη διάρκεια επερώτησης.

Αφορμή η επερώτηση του Αντ. Αδάμου της «Αριστερής Παρέμβασης» σχετικά με το θέμα της μόλυνσης του Τιταρήσιου ποταμού, όταν, κλείνοντας την ανάπτυξη της επερώτησής του, ενημέρωσε (!) το συμβούλιο ότι επ’ αυτού μπορεί να μιλήσει και ο κ. Δημ. Κουρέτας.

Άμεση ήταν η αντίδραση άλλων περιφερειακών συμβούλων, όπως της κ. Λίτσας Λιακούλη που υποστήριξε ότι «δεν επιτρέπεται να καταστρατηγούνται οι κανονισμοί», κάτι που επισήμανε και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλώνοντας ότι μετά από μία επερώτηση τον λόγο έχει ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης ή ο περιφερειάρχης και μόνο, να απαντήσει.

Την αντίδρασή του εξέφρασε και ο κ. Τάκης Γιαλαμάς, ο οποίος επισήμανε πως αν τοποθετηθεί κάποιος στην επερώτηση, τότε θα πρέπει να δοθεί ο λόγος και σε άλλους που επιθυμούν το ίδιο. Πάντως ο κ. Αγοραστός απευθύνεται στον κ. Κουρέτα λέγοντας:  «Θέλετε να τοποθετηθείτε κύριε Κουρέτα;» με τον δεύτερο να αρνείται και να αποχωρεί, λέγοντας ότι «αφού δεν το επιτρέπει ο κανονισμός»... δίνοντας έτσι τέλος στον διάλογο.

Σημειώνεται εδώ δε ότι ο κ. Κουρέτας δεν είναι καν περιφερειακός σύμβουλος…

-«Λειτουργείτε ως όχημα κ. Αδάμου;» ρωτά ακολούθως ο Κ. Αγοραστός τον περιφερειακό σύμβουλο, προσπαθώντας να ερμηνεύσει την κίνησή του να δώσει τον λόγο στον Κουρέτα. Με τον τελευταίο να απαντά προσβεβλημένος: «ουδέποτε το έχω κάνει αυτό».

Λ.Κ.

 

Τζάμπα δίαιτες

* - ΑΜΑΝ πια μουλιάσαμε...

Κι ενώ κάποιοι στη Λάρισα διαμαρτύρονται, κάποιες εμφανίζονται ανακουφισμένες.

- Θα βρέχει όλο το καλοκαίρι, κορίτσια. Φάτε.

Ζ.

 

Απ’ το βιβλίο

* Η Παναγία των Παρισίων δεν είχε Άγιο, τελικά. Ευτυχώς όχι ολοκληρωτική καταστροφή, όπως είχε αρχικά φανεί, αλλά η ζημιά τεράστια. Πολλοί λένε ότι θα αποκατασταθεί και άλλοι λένε ότι δεν θα είναι το ίδιο. Οι τοίχοι, η στέγη εντάξει, αλλά τα έργα τέχνης φυσικά όχι.

* * *

* ΕΝΑ εντυπωσιακό μνημείο οχτώ αιώνων. Πραγματικά παγκόσμιας εμβέλειας. Αν και πολλά από τα στοιχεία του προέρχονται από τη μεγάλη ανακαίνιση του 19ου αιώνα, τότε περί το 1830, όπως η στέγη και το ‘’Βέλος’’. Ανακαίνιση που οφείλεται, λέει, σε μεγάλο βαθμό στην απήχηση που είχε το ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτωρος Ουγκό. Και τώρα ο Κουασιμόδος έπαιξε παγκοσμίως στο ίντερνετ και στη Λάρισα. Άλλωστε πολύ περισσότερος κόσμος γνωρίζει την Παναγία των Παρισίων από μακριά, από το μυθιστόρημα και λιγότεροι από επίσκεψη και περιήγηση. Κι ακόμη πιο πολλοί απ’ τις ταινίες που βασίστηκαν στο βιβλίο.

* * *

* ΚΙ εκεί που στην Ελλάδα είχε ανοίξει η συζήτηση για τη Μονμάρτη λόγω Εξαρχείων και του ατυχούς παραλληλισμού, έφυγε από το προσκήνιο η Σακρέ Κερ και εισήλθε δραματικά η Νοτρ Νταμ.

Ζ.

 

Πάρτον τον έναν...

* Ο μεν «διάτρητος» Αλ. Τσίπρας να μιλάει για «τυμβωθηρία» και να δίνει διαρκώς δικαιώματα με τις γλωσσικές τους γκάφες. Ο Κυρ. Μητσοτάκης κι όχι ο Γ. Μητσικώστας, να εκτείνει το χέρι και την παλάμη για να δείξει στην κάμερα το ‘’καταπληκτικό ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ», που έφτιαξε ο ίδιος. Κι ο Στ. Θεοδωράκης να κατηγορεί τα παλιά κόμματα, παρότι και το δικό του πέρασε την πενταετία δεν είναι βρέφος πια, να τους καταγγέλλει, ναι, ότι επιλέγουν για τα ευρωψηφοδέλτιά τους πρόσωπα γνωστά από την τηλεόραση. Ναι, από την τηλεόραση.

Ζ.

 

Λήμματα

* ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ το γνωστό Λεξικό.

- Πιλάτες είναι είδος γυμναστικής αλλά και αυτοί που περιμένει να μπουν στο μαγαζί του ο Λαρισαίος καταστηματάρχης.

* * *

* - ΕΠΙΣΗΣ, χάθκι λέει τη ράτσα σκύλων χάσκι ένας ψευδός και ένας Λαρισαίος όταν μιλάει για κάποιον αγνοούμενο.

* * *

* - ΚΑΤΣΙΚΙ είναι το ζώο και αυτό που απαντάει ένας Λαρισαίος όταν τον ρωτάς πού να κάτσεις.

Ζ.

 

Αγαπημένε μας

γείτονα...

* «ΑΜΕΡΙΚΑΝΕ, Νικιώτη γείτονα, μη μας ορμηνεύεις...» Απαντούν με στυλ από κοινού στον συγχωριανό τους Αχιλλέα Λυγγέρα οι συνεργάτες του δημάρχου Νασιακόπουλου, Αχιλλέας Χατζούλης, Στέλιος Καραφέργιας, Σπύρος Ακριβούλης.

«Μάλλον αγνοείς ότι και οι τρεις μας είμαστε μόνιμοι κάτοικοι Νίκαιας. 56 χρόνια ο Αχιλλέας με τον Στέλιο και 47 χρόνια ο Σπύρος. Η ενασχόλησή μας με την πολιτική γενικότερα, και τα κοινά του χωριού μας ειδικότερα, ξεκίνησε από την ηλικία των 15 ετών, στα τέλη της δεκαετίας του ’70 για τους πρώτους δύο, λίγο αργότερα για τον Σπύρο (κομματικές νεολαίες, σύλλογοι, φορείς). Όταν ο τέως δήμαρχος «αποκήρυττε μετά βδελυγμίας την πολιτική και τας παραφυάδας αυτής».

Μάλλον αγνοείς επίσης ότι ο παιδικός σου φίλος δεν είναι υποψήφιος δήμαρχος πλέον, μετά την αποδοκιμασία που εισέπραξε από τους ψηφοφόρους στις προηγούμενες εκλογές και ότι ο υποψήφιος που επέλεξε και στηρίζει δεν είναι γείτονάς σου, ούτε καν Νικιώτης, αλλά κάτοικος Λάρισας που έλκει την καταγωγή του από τη συμπαθή κοινότητα του Δήμου μας, το New Garden, if you know it». (Ούτε να τον ονοματίσουν τον Κομήτσα που ο Αχ. Λυγγέρας τον είχε χαρακτηρίσει μέντορά τους. Φυσικά ούτε και τον Μούσιο.)

* * *

* ΚΑΙ συνεχίζουν: «Αμερικάνε Νικιώτη, αγαπημένε μας γείτονα, εσύ ως γνήσιος εκφραστής του ατομικού, προσωπικού, εγωκεντρικού καιροσκοπισμού, εσύ που εδώ και δεκαετίες διαμένεις στη Μέκκα του καπιταλισμού, μη μας στέλνεις μεταμεσονύκτια ραβασάκια και μη μας ορμηνεύεις.

Δεν ξέρουμε για σένα, αλλά εμείς, κατά πως λένε οι συγχωριανοί μας, και τσίπα έχουμε και φιλότιμο. Και δεν αλλάξαμε, επ’ ουδενί το modus operandi.

 Καληνύχτα λοιπόν, με έναν στίχο από τους Active Member “Δεν αντέχω να σε βλέπω πια έτσι γείτονα- τα πάντα ανέχεσαι...». (Με τη διαφορά της ώρας θα έχουμε μια καθυστέρηση στην ανταπάντηση του Ελληνοαμερικανού.)

Ζ.

 

Αντικρουόμενα

* ΠΑΝΤΟΥ και πάντοτε υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και αντικρουόμενα συμφέροντα. Σε όλα τα επίπεδα. Να, και η απεργία των εργατών γης στον Τύρναβο, οι οποίοι ζητούν καλύτερα μεροκάματα. Αλβανοί μετανάστες αυτοί, Τυρναβίτες αγρότες οι εργοδότες τους. Θα τη βρουν την άκρη, τόσα χρόνια συνεργάζονται.

* * *

* ΤΟ ενδιαφέρον όμως επικεντρώνεται και στο τι στάση θα κρατήσει το ΚΚΕ. Σταθερά υπέρ του εργάτη το κόμμα, όμως έχει και την πλειοψηφία στον τοπικό αγροτικό σύλλογο. Μπορεί να πατήσει σε δύο βάρκες;

Ζ.

 

Γαλάζιο ράντσο

* ΣΤΑ Τρίκαλα η συζήτηση περιστρέφεται στο αν ο Δημ. Παπαστεργίου θα ξαναβγεί δήμαρχος από τον πρώτο γύρο. Κυρίαρχος του παιχνιδιού, γι’ αυτό και δεν επεδίωξε και το χρίσμα της ΝΔ. Ή μήπως από κάτι τέτοια γίνεται κυρίαρχος.

* * *

* ΣΤΗΝ Καρδίτσα όμως, Φαρ Ουέστ. Ο καλός, ο κακός κι ο άσχημος στο γαλάζιο ράντσο. Όλοι δουλεύουν για τον Φώτη Αλεξάκο, του ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, που φαίνεται ότι θα επικρατήσει και εξαιτίας του νεοδημοκρατικού εμφύλιου. Χειρότερα κι από τη Λάρισα στις περασμένες δημοτικές. Ο Βασ. Τσιάκος το χρίσμα αλλά και δύο αντάρτες υποψήφιοι: Κ. Παπαλός και Κ. Γκαβογιάννης. Ίσως κι ένας ακόμη δεξιότερα του νεοδημοκρατικού χώρου. Οπότε...

* * *

* ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η επεισοδιακή εκδήλωση με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ όπου παρόντος και του Λ. Αυγενάκη, όταν ο Κ. Τσιάρας άρχισε να λέει για τον επίσημο κομματικό υποψήφιο δήμαρχο, σηκώθηκε να φύγει το μισό ακροατήριο διαμαρτυρόμενο. Καρδιτσιώτκα βιβαίως. «Ότ’ θέλτς λες... Κουρουδέβς τουν κόσμου...».

Ζ.

 

Πολύ νέα

* - ΔΕΝ είναι πολύ νωρίς για γιαγιά στα 23 μου;

Αιφνιδιασμένη εμφανίστηκε στην παρέα η νεαρή Λαρισαία.

- Καλέ, μου ήρθε λιγάκι ξαφνικό. Όσο να ‘ναι...

- Μα τι λες;

- Γέννησε η γάτα μου καλέ. (Η κόρη της, άρα γιαγιά.)

Ζ.

 

Ήταν ύβρις

* - ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ένα παιχνίδι πριν καν αρχίσει. Αυτό αποτελεί ύβρι στους θεούς του ποδοσφαίρου. Τιμωρήθηκαν στον ΠΑΟΚ...

Έχει και κουλτουριάρηδες φιλάθλους στη Λάρισα. Μα και φίλους της γεωγραφίας.

- Είναι δυνατόν να θεωρούν τα Τέμπη σύνορα; Ντροπή... Για παρακάτω δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ομάδα τους;

* * *

* ΦΥΣΙΚΑ είχε κι άλλα σχόλια στον απόηχο του ματς. Για τον Βαρούχα που δεν έδειξε ούτε μία αμφισβητούμενη φάση στην «Αθλητική Κυριακή». Δεν υπήρχε. Έβγαζε σπίθες ο διαιτητής Φωτιάς.

Σχόλια πάλι για τον απίθανο Γ. Μίνο. Κάργα οπαδιλίκι και απίστευτο προεδριλίκι. Κι ο αθλητικογράφος πληρώνεται απ’ την κρατική τηλεόραση, όχι από τον Ιβάν.

* * *

* Ο Πόντιος ολιγάρχης είχε οργανώσει τη συμμετοχή του στην αναβληθείσα λόγω ΑΕΛ φιέστα για το πρωτάθλημα. Πέταξε με ελικόπτερο στην Τερψιθέα, από κει με τη λιμουζίνα που τον περίμενε στο γήπεδο, απ’ έξω, είναι τιμωρημένος δεν μπορεί να μπει, υποδέχτηκε τους παίχτες του ΠΑΟΚ, τους φόρτισε και πήγε στο «Imperial» να δει το ματς από την τηλεόραση. Από κει θα έφευγε ηγούμενος του κομβόι ως τον Λευκό Πύργο. Ατύχησε, οπότε γκάζωσε κι έφυγε μονάχος.

Ζ.

 

Παρομοίως

* ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να λένε οι σπήκερ ότι στην Αγγλία οι πάντες χτυπούν όλα τα ματς. Ότι και οι αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες σκοτώνονται να κερδίσουν. Σε αντιδιαστολή με τα τεκταινόμενα στα ελληνικά γήπεδα. Δεν βλέπουν όμως πως σκοτώνονται κι εκεί οι διαιτητές προκειμένου να ευνοήσουν τους ισχυρούς. Τα αμφισβητούμενα πέναλτι σερί, τα γκολ οφσάιντ φέρτε.

Ζ.

 

Με κεφαλαία

* ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ μαθητές με έμπνευση.

-  Όταν έχετε νεύρα να σιδερώνετε. Πάλι νεύρα θα έχετε, αλλά θα έχετε και σιδερωμένα ρούχα.

* * *

* - ΜΑΝΑ πήρα 10 στο τεστ.

- Μπράβο αγόρι μου, τι τεστ ήταν;

- Αλκοτέστ.

* * *

* ΜΕΤΑ αξιοποίησαν τα κεφαλαία στις πινακίδες των καταστημάτων.

- ΔΩΡΑ ΜΠΙΖΟΥ.

- ΑΝΘΗ ΦΥΤΑ, χάρηκα...

Ζ.

 

Προαναγγελίες

* ΟΥΤΕ σαράντα μέρες πριν τις εκλογές και στον ΣΥΡΙΖΑ περιμένουν να ανακοινώσει ο Ν. Τσιλιμίγκας επισήμως την υποψηφιότητά του για να τον υποστηρίξουν. Το είπε επισήμως ο υψηλόβαθμος υπουργός Χρ. Βερναδάκης. Ακόμη δεν έχει μιλήσει δημοσίως ο καθηγητής, γι’ αυτό δεν κάνει και καμπάνια.

- Ε ρε και μας κάνει καμιά πλάκα ο γιατρός και στρίψει... (Είχε ανατριχιάσει ο συριζαίος με την προοπτική της κασκαρίκας.)

* * *

* ΟΠΟΤΕ σε ανύποπτο χρόνο ο στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα ανακοίνωσε και την υποψηφιότητα του Βασ. Κόκκαλη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές. Ήταν αναμενόμενη εξέλιξη, είχε άλλωστε γραφεί και στα «Ψ». Επίσης αναμενόμενο να μην ερωτηθεί καν η τοπική οργάνωση του κόμματος, η Νομαρχιακή...

Ζ.

 

Θα το σηκώσει;

* ΑΠΟ την πλευρά του υποψηφίου δημάρχου Κιλελέρ Θανάση Μούσιου περιμένουν. Απάντηση για το ντιμπέιτ που πρότεινε και επίσημα με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων. Απάντηση από τον Θανάση Νασιακόπουλο. Περιμένουν λένε να δουν αν θα σηκώσει το γάντι ο νυν δήμαρχος. Αν και δεν τρέφουν ιδιαίτερα πολλές ελπίδες.

Ζ.

 

Οι πιστοί

* «ΚΥΡΙΩΣ η δημοσκοπική βάση της ΝΔ, οι ΝΔκράτες των ιδεών, του αγώνα, της προσφοράς. Οι γενιές που μάτωσαν, τσαλακώθηκαν και διώχθησαν, αλλά παραμένουν περήφανοι για τις επιλογές τους». Ο Η.Σ. περιγράφει το ακροατήριο της εκδήλωσης στη Λάρισα του υποψήφιου ευρωβουλευτή Βασίλη Μιχαλολιάκου, του παλιού προέδρου της ΟΝΝΕΔ, επί Ευάγγ. Αβέρωφ οι γνωστοί Κένταυροι και Ρέηντζερς θα ήταν λογικά οι ‘’διωχθέντες’’ προφανώς από το πασοκικό καθεστώς Παπανδρέου, προχωρημένοι μεσήλικες πλέον μετά παρέλευση 35ετίας.

* * *

* ΚΑΙ συνεχίζει ο γνωστός Λαρισαίος «Παρέστησαν επίσης υποψήφιοι που ηγούνται ή πλαισιώνουν ψηφοδέλτια της παράταξης και δίνουν μόνοι τους αγώνα. Τα στελέχη των selfies και του life style, απουσίαζαν, παρακολουθούσαν σεμινάριο με θέμα: «τι μας έταξαν, τι θα αναλάβουμε, τώρα που θα γίνουμε κυβέρνηση»». (Ουπς...)                       

Ζ.

 

---------------------------------------------------

 

MIA GYNAIKA BOYLEYTHS METAJY TVN EPISHMVN

*ΜΙΑ γυναίκα βουλευτής, μεταξύ των επισήμων στον γιορτασμό του Κιλελέρ αλλά και κάποιοι ιππότες ανάμεσά τους. Φρόντισαν μέχρι και καρέκλα να της πάνε.

Ζ.

 

KOKKALHS NA TO JEKAUARISOYME

*ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Να το ξεκαθαρίσουμε. Για να κατεβώ υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να γραφτώ και στο κόμμα, εντάξει κύριε γραμματεύ;

Παπαγεωργίου: Όχι σύντροφε υφυπουργέ, όχι. Έλα εσύ…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass