Αστάθεια

Δημοσίευση: 19 Απρ 2019 19:01
*ΜΕ βήμα ταχύ και βλέμμα προσηλωμένο, προς τον στόχο.  Ζ. *ΜΕ βήμα ταχύ και βλέμμα προσηλωμένο, προς τον στόχο. Ζ.

*- Μ’ ΑΥΤΟΝ τον ΣΥΡΙΖΑ τα έχουμε δει όλα…

Ο Λαρισαίος είχε απηυδήσει με τα καμώματα του καιρού.

-Το πρωί λιακάδα, το μεσημέρι χαλάζι, το βραδάκι βροχή. Μια μέρα σταθερή, επιτέλους…

-Ενώ με τη ΝΔ εγγύηση, συνέχισε το αστειάκι ο φίλος του. Έλεγαν θα βρέξει, ήξερες ότι δεν θα βρέξει κι ήσουν ήσυχος.

Ζ.

 

Σημείο…

*ΚΛΕΙΣΤΕΣ οι τράπεζες σήμερα, ανοιχτές θα είναι δηλαδή αλλά δεν θα δουλεύουν τα συστήματά τους, οι υπάλληλοι θα πάνε για άλλες δουλειές λέει, σφουγγάρισμα, τζάμια κλ. Τη Μ. Δευτέρα πάλι τα ίδια, θα βγουν πίσω να περιποιηθούν τον κήπο, ν’ ασβεστώσουν την αυλή για το Πάσχα. Τα συστήματα δεν θα λειτουργούν λόγω του Πάσχα των καθολικών. Πάει οι Ουνίτες κέρδισαν, ο Πάπας επικράτησε, το Βατικανό.

***

*ΤΑ ύστερα του κόσμου. Εν τω μεταξύ έχουν μπλεχτεί άσχημα. Διότι ταυτόχρονα οι μουσουλμάνοι είναι που έχουν ανατινάξει την Παναγία των Παρισίων, εντάξει την πυρπόλησαν, όπως έκαψαν κι άλλες εκκλησίες στη Δύση τελευταία. Σημάδι εξ ουρανού. Όπως και ο κεραυνός που στάλθηκε να χτυπήσει την Ακρόπολη. Να κι ο Δίας στην εξίσωση…

Ζ.

 

Ημέρες 17

*ΚΑΤΑ τα άλλα κλείνουν σήμερα τα σχολεία για τις πασχαλινές διακοπές. Μέχρι του Θωμά, ο οποίος λένε γιορτάζεται τότε διότι ήταν εκείνος που δεν πίστευε ότι θα ξανανοίξουν μετά από 17 μέρες. Την ίδια ελπίδα τρέφουν και αμέτρητοι εκπαιδευτικοί. Εντάξει οι μαθητές είναι πιο ρεαλιστές, περιμένουν να περάσει γρήγορα και το εικοσαήμερο του Μαΐου που θα απομένει για να ριχτούν στον μόχθο των ατέλειωτων θερινών διακοπών.

***

*ΕΝ ΤΩ μεταξύ ξεκινά σήμερα κι η ανταλλαγή των φοιτητών. Φεύγουν οι ξένοι για τις πατρίδες τους, καταφθάνουν ορεξάτοι στην πόλη τους οι Λαρισαίοι. Εξισορρόπηση στα καφέ και τα κρασάδικα.

Ζ.

 

Επομένως

*ΓΙΑ μετά το Πάσχα μετατίθεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Πάει πλέον κι η όποια μικρή πιθανότητα του σεναρίου για πρόωρες εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές.

Ζ.

 

Κι όμως…

*ΤΙ θα γινόταν αν συνέβαινε στην Ελλάδα αυτό που έλαβε χώρα στο Μάντσεστερ, στις καθυστερήσεις στο ματς με την Τότεναμ. Όπου μπήκε το πολυπόθητο γκολ στην τελευταία φάση, ο διαιτητής έδειξε σέντρα, η περιλάλητη πρόκριση κερδήθηκε βουρ για το Τσάμπιονς Λιγκ, όχι ό, τι μ’ ό, τι. Κι ύστερα από ενδελεχή εξέταση ακυρώθηκε από το VAR, η Σίτι πήγε στην κόλαση. Φωτιά θα προέκυπτε στην Ελλάδα, θα καιγόταν η Τούμπα. Και η Καλαμαριά. Θα ανατιναζόταν το λιμάνι του Πειραιά. Στάχτη και μπούρμπερη η Λεωφόρος. Κι εκεί δεν άνοιξε μύτη. Τι, είναι κρύοι οι Εγγλέζοι; Οι τρελαμένοι;

Ζ.

 

Τζάμπα αρνιά

*«ΔΕΝ βγαίνουμε με τίποτε. Ιδίως εμείς με τα ντόπια πρόβατα…». Έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος Α.Ν. Ήθελε να διαμαρτυρηθεί για τις χαμηλές τιμές στ’ αρνιά. Πάσχα έρχεται αλλά αυτοί μόνο Πάσχα δεν θα κάνουν «αν δεν πάει η τιμή διπλάσια απ’ τον χειμώνα».

Έλεγε ότι δεν γίνεται να πουλάνε αρνιά με 3,5 ευρώ το κιλό.

- Μα ποιος έδωσε με 3,5 ευρώ;

- Εμείς, πουλήσαμε με 3,80…

-Τώρα το Πάσχα όμως είναι πολύ ακριβότερα…

- Πέρυσι μας τα πήραν με 5 ευρώ.

- Κι εμείς στην πόλη γιατί αγοράζουμε τα αρνιά με 10; (Δεν ήταν δικιά του δουλειά να απαντήσει. Αυτός το δίκιο του γύρευε.)

Ζ.

 

Ποιος πάχυνε…

*ΟΙ Λαρισαίοι αρχίζουν και ανησυχούν πάλι, ενόψει πασχαλινής πολυφαγίας.

- Όταν με ρωτάνε γιατί πάχυνες, λέω για τις ανάγκες της νέας μου ταινίας και ξεμπερδεύω.

***

*- ΠΟΙΟ είναι το αγαπημένο σου χρώμα;

- Το κοκκινιστό.

***

*- ΔΕΝ πάχυνα ρε παιδιά, κατακράτηση γλυκών είναι.

Ζ.

 

Πάσχα επιτηδείων

*ΝΕΟ κόλπο έχουν σκαρφιστεί οι επιτήδειοι, προσαρμοζόμενοι στο πνεύμα των ημερών. Χτυπούν τις πόρτες Λαρισαίων, να ευχηθούν Καλό Πάσχα και να ζητήσουν τον οβολό τους άλλοτε για τα συσσίτια του Αγίου Νικολάου, άλλοτε για τον έρανο του μητροπολίτη πάλι για τα πασχαλινά συσσίτια των φτωχών. Τίποτε απ’ αυτά δεν ισχύει. Τα ενθυλακώνουν και κάνουν αυτοί Πάσχα εις υγείαν των κορόιδων.

Ζ.

 

Τρεις δρόμοι…

*- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το είπε η αντιπολίτευση…

Ανακουφισμένος ο Λαρισαίος, αναγνώριζε το θάρρος της Ρ. Καραλαριώτου, που διατύπωσε ευθέως τη διαφωνία της με τον τρόπο που έγιναν τα έργα στο κέντρο της Λάρισας. Απέτυχε η ήπια κυκλοφορία, αποκλείστηκε το κέντρο, προεκλογικός πανικός να φτιάξει ο Καλογιάννης τρεις δρόμους εκεί πέρα.

- Να ακουστεί κι η αντίθετη άποψη βρε σεις. Που θεωρείται λέει απαραβίαστο το ‘’κανείς δεν αντιτίθεται σε έργα’’… Ποιος το είπε; (Έτσι κι αλλιώς οι Λαρισαίοι θα κρίνουν, σ’ ένα μήνα.)

Ζ.

 

Εκκίνηση

*ΞΕΚΙΝΑΕΙ το προεκλογικό πανηγύρι. Απόψε τα πρώτα εγκαίνια εκλογικών κέντρων. Οι μικρότεροι συνδυασμοί στην έναρξη. Στην είσοδο της πόλης, κάτω από τον Άγιο Αχίλλιο, στο Άλογο, το εκλογικό κέντρο του Ορμή-Νίκου Γαμβρούλα. Και στο τέρμα του πεζόδρομου της Κούμα, εκείνο του ‘’Ιωνοδραγουμιστή’’ Κώστα Βαϊούλη. Εκκίνηση για έναν αγώνα πέντε εβδομάδων.

Ζ.

 

Νέο σχήμα

*ΑΠΟ τη μία ο ΣΥΡΙΖΑ κι από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, δίπλα-δίπλα δηλαδή. Από τη μια το κόμμα με τη Νομαρχιακή και τις οργανώσεις του και στο πλάι το εκλογικό σχήμα με επικεφαλής την Πρωτοβουλία Πολιτών, ένα συντονιστικό που αυτοδιορίστηκε. Προφανώς το δεύτερο υπερισχύει, ως μεταγενέστερο και ευρύτερο. Σημειωτέον ότι η Πρωτοβουλία κάνει κανονικά εγγραφές μελών, στη χθεσινή εκδήλωσή της θα υπέγραφαν πολλοί Λαρισαίοι. Βασικά οι συριζαίοι δηλαδή. Παραμένει άγνωστο πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και αν το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ θα λειτουργεί ως συνιστώσα της Πρωτοβουλίας Πολιτών, μέσα από τη Συμμαχία.

Ζ.

 

Παραίτηση

*ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ και παρενέργεια από τη χθεσινή εκδήλωση στη Λάρισα. Ο παλιός μηχανικός Λάμπρος Μόσιαλος υπέβαλε την παραίτησή του από αντιπρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ, «σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάθεση της Αίθουσας του ΤΕΕ για κομματική εκδήλωση κατά παράβαση παράδοσης δεκαετιών». Όντως, η αίθουσα του ΤΕΕ δεν είχε ξαναδοθεί ποτέ σε κόμμα. Το παράδοξο είναι ότι την απόφαση παραχώρησης στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε η διοίκηση όπου πλειοψηφεί η ΝΔ. Ο Λ. Μόσιαλος είχε εκλεγεί με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ.

Ζ.

 

Συντάχθηκε

*ΤΟ πιο βαρύ όνομα που έχει προσελκύσει η Ρ. Καραλαριώτου είναι αναμφιβόλως η Μαίρη Καμηλαράκη. Η συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο αποτέλεσε έκπληξη, για πολλούς λόγους. Όλοι θυμούνται το ‘’Εμείς; Με τη Μαίρη.’’ Το σύνθημα που την έστειλε πρώτη επιλαχούσα, στο παρατσάκ στη Βουλή, με τη ΝΔ. Κι όμως, τώρα υπέστειλε τις φιλοδοξίες της και συντάχθηκε ως απλή στρατιωτίνα. Πρωτίστως για το καλό της παρατάξεως.

Ζ.

 

Ίδιος συγγραφέας

*ΟΙ ζάμπλουτοι Γάλλοι μα κι άλλοι κροίσοι άνοιξαν τα θησαυροφυλάκιά τους ενισχύοντας την προσπάθεια αποκατάστασης που ξεκινά στο Παρίσι. Πέρα απ’τα μνημεία όμως, υπάρχουν και οι άνθρωποι. Κι ο Λαρισαίος έβαλε τον Βίκτορα Ουγκό να λέει. «Εκτός από την Παναγία των Παρισίων, θυμηθείτε και τους Άθλιους». (Κι είναι απίστευτα πολλοί.)

Ζ.

 

Για αξιώματα

*ΚΙ όμως, υπάρχει λέει υποψήφιος περιφερειάρχης που περιδιαβαίνει τους θεσσαλικούς νομούς αξιοποιώντας ανενδοιάστως την απλή αναλογική. Διατυμπανίζοντας ότι «ο Αγοραστός δεν θα βγει από τον πρώτο γύρο, άρα δεν θα έχει πλειοψηφία στο συμβούλιο και επομένως θα τον χρειαστεί μετά τις εκλογές». Κι έτσι τη μια λέει ότι θα τον τοποθετήσει αντ’ αυτού στο νομό, την άλλη πρόεδρο, ότι εκείνος θα είναι ο ισχυρός μετά τις εκλογές. Θα συνεργαστεί με τον Αγοραστό αλλά θα τον έχει στο χέρι. Κι ας βγάλει μονάχα καναδυό συμβούλους, τον εαυτό του δηλαδή κι ίσως κάποιον φίλο του ακόμα. (Τουλάχιστον είναι ειλικρινής.)

***

*ΑΚΟΥΓΕ τα νέα ο Λαρισαίος και κουνούσε το κεφάλι.

- Και γιατί να τον ψηφίσω; Δεν ψηφίζω καλύτερα κατευθείαν Αγοραστό; Πρέπει να το κάνω μέσω αντιπροσώπου;

Ζ.

 

Χρήζει βελτίωσης

*ΜΠΟΡΕΙ να επιληφθεί το αρμόδιο γραφείο υποδοχής παραπόνων και επισημάνσεων στο Δημαρχείο. Πρακτικά είναι προβληματικό έως και κατεστραμμένο το πεζοδρόμιο και στις τέσσερις γωνίες στη διασταύρωση Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ Οικονόμων. Ό, τι πρέπει για σκόνταμα των διερχομένων. Χρήζει βελτίωσης με παρέμβαση δημοτικού συνεργείου. Μπορούν να το υπενθυμίσουν αρμοδίως και οι διερχόμενοι καθημερινώς αντιδήμαρχοι και διευθυντές υπηρεσιών, μεταβαίνοντες στα γραφεία τους στο δημοτικό κτίριο επί της ιδίας γωνίας.

Ζ.

 

Το πρόβλημά της

*ΖΕΥΓΑΡΙΑ Λαρίσης και τα προβλήματά τους.

- Πρέπει να σταματήσεις να γκρινιάζεις βρε γυναίκα. Είναι φοβερά κουραστικό.

-Μα δεν κουράζομαι καθόλου.

***

*- ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ με κάποια επικίνδυνη δραστηριότητα;

- Μερικές φορές αμφισβητώ αυτά που λέει η γυναίκα μου.

***

*- ΔΕΝ είπαμε να μη φέρνεις τα προβλήματά σου στο κρεβάτι μας;

- Και πού να σε πάω άντρα μου;

Ζ.

 

Κακό φανάρι

*ΣΤΗΝ οδό Χατζημιχάλη, ανάμεσα στο 6ο Γυμνάσιο και στο 25ο Δημοτικό υπάρχει ένα φανάρι. Ίσως το πιο επικίνδυνο στην πόλη. Επειδή οι περισσότεροι οδηγοί δεν το σέβονται, αυτοί που περνούν συχνά το παραβιάζουν συστηματικά. Είναι επειδή δεν βρίσκεται σε διασταύρωση αλλά λειτουργεί για τους πεζούς, κυρίως για να περνούν οι μικροί μαθητές. Ποιος νοιάζεται… Τυχαίνει ακόμη και αυτοκίνητο που είναι 3ο-4ο στη σειρά πίσω από σταματημένα, να βγαίνει προσπερνώντας τα και να περνάει το φανάρι με κόκκινο, ξέρει αυτός…

***

*ΕΧΕΙ και σήμα σχολικού τροχονόμου εκεί, σχολικό τροχονόμο δεν έχει. Προφανώς επειδή υπάρχει το φανάρι. Που καλύτερα να μην υπήρχε, λένε ανήσυχοι γονείς. Για το πρόβλημα και τους σοβαρούς κινδύνους έχουν ενημερωθεί οι διευθύνσεις των δύο σχολείων, ο Δήμος κι η Τροχαία. Όλο και κάποιος θα είναι αρμόδιος, δεν μπορεί…

Ζ.

 

Κόλπα δύσκολα

*ΘΡΙΑΜΒΟΣ πάλι για την Απολλωνάρα και μάλιστα μέσα στον Βόλο, με την πρωτοπόρα ομάδα του Μπέου. Το ακόμα πιο σπουδαίο, άσο ημίχρονο-διπλό τελικό. Ποιος να το πιάσει. Ούτε Ινδός. Εκτός κι αν είναι φακίρης.

Ζ.

 

Αντίστροφα

*ΚΙ έβλεπε ο Λαρισαίος τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ, όπου η αστοχία και οι άμυνες κρατούσαν τα καλάθια αλώβητα. Είχε πάει 10 και 10’ η ώρα, στο 6ο λεπτό του αγώνα το σκορ ήταν ακόμη 0-0. Κάνει ζάπινγκ, να δει μπάλα, Σίτι και Τότεναμ ήταν ήδη 2-2 στο 10ο λεπτό. Μα πού παίζουν μπάσκετ, ρε παιδιά;.

Ζ.

 

Καμένο κοτόπουλο

*ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ, με δύο πυροσβεστικά, όχημα της ΔΕΗ αλλά και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. να σπεύδουν με σειρήνες και φάρους ανοικτούς, μέρα μεσημέρι στη Στρ. Φράγκου. Φτάσαν ελισσόμενα με δυσκολία τα πυροσβεστικά στους στενούς δρόμους, ξεδιπλώθηκαν οι μάνικες, πυροσβέστες με κάσκες και φιάλες, κατευθύνθηκαν στο επίμαχο σημείο. Στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας το συμβάν. Οι ένοικοι διαμερίσματος του οποίου είχαν φύγει, ξεχνώντας στο αναμμένο μάτι κουζίνας μια μικρή κατσαρόλα με φαγητό. Γείτονες που οσμίστηκαν την απειλή, ειδοποίησαν τις αρχές. Λίγη ώρα αργότερα οι πυροσβέστες έβγαζαν στο μπαλκόνι ένα καπνίζον σκεύος. Έγκαιρα ευτυχώς πριν λαμπαδιάσει το διαμέρισμα, ατυχώς όμως για το κοτόπουλο στη χύτρα που δεν τρωγόταν πια…

Δ.Χ.

 

Πιο ευχαριστημένη

*- ΠΑΠΠΟΥ; Σου αφήνω εδώ στο κομοδίνο ένα χαπάκι βιάγκρα…

Ο εγγονός του ήθελε να τον πειράξει τον ηλικιωμένο Λαρισαίο.

-Αν το χρησιμοποιήσεις και μείνεις ευχαριστημένος, άφησέ μου στο δωμάτιό μου 5 ευρώ.

Την άλλη μέρα ο νεαρός βρίσκει στο γραφείο του 55 ευρώ.

-Ε, παππού… Δεν άκουσες καλά; Είπαμε 5 ευρώ…

-Πέντε σου άφησα αγόρι μου. Τα υπόλοιπα τα άφησε η γιαγιά σου.

Ζ.

 

----------

MA ME TETOIO PALIOKAIRO EINAI NA KAUETAI H MANA STHN KERKIDA

*ΜΑ με τέτοιο παλιόκαιρο είναι να κάθεται η μάνα στην κερκίδα; Στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας τουλάχιστον, ποτέ…

Ζ.

 

----------

PANTOTE YPHRXAN TA PARAJENA TVN EKOGVN. KOMMA KYNHGVN TVRA

*ΠΑΝΤΟΤΕ υπήρχαν τα παράξενα των εκλογών. Κόμμα Κυνηγών τώρα, Κόμμα Πειρατών κλπ. Κόμμα Ιπποτών τότε, στα 1954. Και να το κλισέ για το ψηφοδέλτιό του, το οποίο ανέσυρε από το απύθμενο αρχείο του ο παλιός τυπογράφος Θανάσης Μπετχαβές.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass