Άντε γεια!

Δημοσίευση: 22 Απρ 2019 19:04
Διαγενεακή συμπαράταξη στην Παιδική Χαρά Αβέρωφ Διαγενεακή συμπαράταξη στην Παιδική Χαρά Αβέρωφ

*(ΣΥΓΓΝΩΜΗ για τον ενθουσιασμό, αλλά γράφαμε τη στήλη με το αυτί κολλημένο στο ραδιοφωνάκι, στον αγώνα της ΑΕΛ και κοντεύαμε να τρελαθούμε από την αγωνία, Οπότε…

- Άντε γειααα ρε… Άντε γειαα...

(Ήδη από γνωστό τρελοκομείο της πρωτεύουσας κάτι τύποι με λευκά καταζητούν τον Κούγια που, κατά πληροφορίες, τρελάθηκε).

 

Απίστευτη νίκη

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ νίκη και πρόωρη Ανάσταση για την ομάδα της ΑΕΛ. Μια νίκη ανέλπιστη! Γνωστής ούσης της θανάσιμης κόντρας Κούγια – Μελισσανίδη, φοβόμασταν όλοι μια μεγάλη και βέβαιη ήττα και είχαμε μεταθέσει τις ελπίδες στην τελευταία αγωνιστική και στον… «θείο» Βαγγέλη (Μαρινάκη).

Αλλά φαίνεται πως κρίνουμε την ομάδα με τη λογική μιας άλλης εποχής, τότε που ήμασταν οι… καρπαζοεισπράκτορες του λεκανοπεδίου. Μάλλον άλλαξε αυτό. Ο Φέστα δεν είναι τυχαίος. Εδώ και καιρό έχει φτιάξει μια ομάδα… «ιταλική», από την παλιά καλή ιταλική συνταγή. Τουτέστιν, μια ομάδα σκληροτράχηλη που δεν χαμπαρίζει από έδρες.

Μπράβο λοιπόν σ’ όλα τα παιδιά της ΑΕΛ. Και, ναι, ας το αναγνωρίσουμε επιτέλους, όλοι αυτοί οι πτωχοβαλκάνιοι «ιτς» του Κούγια, δεν είναι και για πέταμα. Απέδειξαν πως έχουν φιλότιμο και τιμάνε το ψωμί που τρώνε. Αρκεί βέβαια να το καταλάβει πρώτος ο «Πρόεδρας» και να κρατήσει τον κορμό αυτό. Είχαμε πει τα ίδια και πέρυσι, αλλά πού να μας ακούσει; Αλλάζει ο λύκος στα γεράματα; Μακάρι να μας διαψεύσει…

 

Εν ψυχρώ

*ΜΕΓΑΛΗ εβδομάς… Αν προκύψει και «Θερμή Εβδομάς», ακόμη καλύτερα, γιατί κινδυνεύουμε να φτάσουμε στον Μάη με καλοριφέρ. Το Σαββατοκύριακο –παρά τη σχετική ηλιοφάνεια - ήταν μάλιστα ιδιαίτερα κρύο σε σχέση με πέρυσι, οπότε τέλη Απριλίου οι πρώτοι τολμηροί άρχιζαν τα μπάνια τους στη θάλασσα. Και πώς να νιώσουμε δηλαδή βλέποντας στην τηλεόραση χτες ότι στη Γαλλία φόρεσαν κιόλας μαγιό;

 

Πάσχα Ελλήνων

*ΜΕΓΑΛΗ εβδομάς… Του οβελία, των πολυέξοδων ετοιμασιών για το πασχαλινό τραπέζι , του… επικαιροποιημένου -φέτος- Πέτρου Γαϊτάνου, αλλά και της… στρατιάς των υποψηφίων δημοτικών ή περιφερειακών που τριγυρίζουν παντού καθώς «και η άλλη πόρτα καρτερεί με τον σταυρό στο χέρι).

Κυρίες και κύριοι ο υπογράφων σας εύχεται «Καλό Πάσχα» (όχι, δεν είναι πουθενά υποψήφιος).

 

Παρηγοριά

*ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ στον άρρωστο είναι τα πασχαλιάτικα ψώνια που κάπως «κίνησαν» χθες την (ανοιχτή) αγορά της Λάρισας (όσο απέμεινε από δαύτη, τέλος πάντων).

Πάει πολύς καιρός που έχουν να δουν τόσα πολλά κεσάτια οι Λαρισαίοι έμποροι που -κατά τα άλλα- ακούν από τηλεοράσεως ότι η οικονομία πάει… καλύτερα και καθαρίζουν τ’ αυτιά τους, μήπως και δεν ακούν καλά.

 

Μέσα έξω

*ΑΛΛΑ, έτσι πάει… Όταν σου λένε οι «έξω» (ΔΝΤ και λοιποί συγγενείς) ότι πας καλά, εννοούν βέβαια ότι πας καλά… γι’ αυτούς. Οι «μέσα». Ποιοι «μέσα»; Ποιοι είναι αυτοί;

 

Παράδοση

*«- ΡΕΝΑ, φύγε κρατάω ψαλίδι…». Κάπως έτσι θα μπορούσε να λέει ο Απόστολος Καλογιάννης που άρχισε τα εγκαίνια παιδικών χαρών στην πόλη τιμώντας έτσι τη νεοελληνική παράδοση που θέλει ψαλίδια και κορδέλες λίγο πριν τις κάλπες. Θα τον κατήγγειλε βέβαια η Ρένα, αλλά μάλλον… σέβεται την παράδοση.

 

Προεκλογικά

*ΤΗΝ ίδια ώρα, ο συνδυασμός του νεαρού Νίκου Γαμβρούλα πήραν γάντια και σακούλες και με .. «Ορμή» καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγίου Θωμά. Επαινετή πρωτοβουλία βέβαια, αλλά και… προεκλογική όμως ε; Μακάρι οι εθελοντικές δράσεις καθαριότητας να γίνονταν συνήθεια στην πόλη, αλλά… δεν το βλέπουμε.

 

Ίδωμεν

*ΓΙΑ τις γνωστές δηλώσεις Μαρινάκη κατά Τσίπρα εμείς οι Λαρσινοί θα τοποθετηθούμε θετικά ή αρνητικά τη μεθεπόμενη Κυριακή, που θα γνωρίζουμε και το αποτέλεσμα του αγώνα… ΑΕΛ – Ολυμπιακού.

(Το ‘πιασες το υπονοούμενο χοντρούλη, έτσιιιι; Αν και μετά τη χθεσινή νίκη… «άντε γεια» θείο).

 

Η λύση;

*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ εντόνως οι μεγαλοδικηγόροι, λέγοντας ότι «από ποινικολόγοι κινδυνεύουν να γίνουν… ποινικοί» και να τους μπουζουριάσουν σαν τον Λυκουρέζο.

Και αναθάρρησαν στη Λάρισα οι οπαδοί:

- Μωρέ λες; Λες αυτή να είναι η λύση;

 

Κακίες

*Ο ΠΑΟΚ… και επίσημα πρωταθλητής λοιπόν, η Θεσσαλονίκη αγάλλεται και καίγεται.

- Και σε ποια εκπομπή ενημερώνεται κανείς για τα πρωταθλήματα του ΠΑΟΚ;

- Μα… στη «Μηχανή του χρόνου», πού αλλού;

(Άρχισαν κιόλας οι κακίες από τους ζηλιάρηδες).

 

Θεούλης

*ΘΑ πάνε σχολείο στις 9 το πρωί, θα μπαίνουν σε πολλές σχολές χωρίς εξετάσεις από του χρόνου… Καλά, ε, Γαβρόγλου, κάνε και μια εξαγγελία για δωρεάν καφέ στα σχολικά κυλικεία, να είσαι ο απόλυτος Θεούλης, το απόλυτο ίνδαλμα μαθητών και καθηγητών.

 

Δράματα

*ΑΠΟ δημοτικός σύμβουλος Τζανακούλη (στη… χάση και στη φέξη δηλαδή), υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο συμπολίτης ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Κοίτα, βασικά οι ηθοποιοί πρέπει να παίζουν όλα τα είδη… Εξελίσσεται επαγγελματικά ο Αλέξης. Από το δράμα στο… ψυχόδραμα.

 

Άμα

*ΛΙΓΟΣΤΕΨΑΝ κατά 45% οι νεκροί από Τροχαία στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, μας λέει πρόσφατη έρευνα.

(Άμα φτάσετε τη βενζίνη στα 2 ευρώ, μέχρι που θα… μηδενιστούν τα ατυχήματα, δεν χωρεί αμφιβολία περί τούτου!).

 

Για ποιον;

*ΓΙΑ ποιον ήταν τελικά καλή η Συμφωνία των Πρεσπών το καταλαβαίνεις κι απ΄αυτό το στοιχείο: Προεδρικές εκλογές στα Σκόπια. Φαβορί το κόμμα του Ζάεφ που ενισχύθηκε.

Την ίδια ώρα οι ΣΥΡΙΖαίοι στον ελληνικό βορρά ψάχνουν ψήφους με το κερί…

 

Σελίδες

*ΤΙ τις θέλουν τις δηλώσεις οι πολιτικοί; Μεσολόγγι, 193η επέτειος της Εξόδου και η Φώφη Γεννηματά δηλώνει :

«Σήμερα το μήνυμα είναι να γυρίσουμε επιτέλους σελίδα για την Ελλάδα και τους Έλληνες».

(Στην οποία… «νέα σελίδα», προφανώς έχει θέση και η Φώφη, η οποία γράφει εδώ και δεκαετίες…. κάμποσες «νέες σελίδες» αλλά φως δεν είδαμε.

Κρείττον σιγάν. Αλλά θέλει και λίγο μυαλό για να το καταλάβεις.

 

Απίστευτο;

*ΡΕ παιδιά, τι ζούμε; Να το δούμε κι αυτό; Μπαράζ το Απολλωνάκι της Φιλιππούπολης για την… Α’ Εθνική;

Κάποτε όλο αυτό θα έμοιαζε με ανέκδοτο. Αλλά ποτέ μην λες ποτέ. Να έχει η Λάρισα δύο ομάδες στην Α’ Εθνική; Είναι και καλό, αλλά και… πρόβλημα που απαιτεί διαχείριση.

Φυσικά, συγχαρητήρια στην ομάδα του Απόλλωνα και ευχόμαστε να ζήσουν το όνειρό τους ως το τέλος.

 

Παλμός

*ΣΑΝ περνούσες Σάββατο βράδυ από το κέντρο της Λάρισας καταλάβαινες για ποιον λόγο η πόλη θεωρείται μια από τις πιο ζωντανές σ’ όλη την Ελλάδα. Γύρω στις 9 το βράδυ λοιπόν, η πλατεία Ταχυδρομείου έσφυζε από ζωή. Οι καφετέριες γεμάτες κόσμο ενώ την ίδια ώρα λειτουργούσε προκαλώντας ενδιαφέρον και έκθεση προϊόντων.

***

*ΛΙΓΟ πιο κει, στην Κεντρική πλατεία οι ήχοι από την παραδοσιακή μουσική λόγω του φεστιβάλ «Αστ. Καντώνιας», μαγνήτιζαν τους περαστικούς. Το γεγονός πως τα εξήγησε ωραία και απλά ο δήμαρχος Καλογιάννης, έδωσε τη δυνατότητα να καταλάβουν τον συμβολισμό του ανταμώματος αυτού ακόμα και τα μικρά παιδιά που έμειναν να παρακολουθήσουν με μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους χορούς.

***

*ΑΝ έπαιρνες τον δρόμο για το Αρχαίο Θέατρο, θα συναντούσες παρέες με σαξόφωνο. Η μια στη στροφή Βενιζέλου και Φιλελλήλων και η άλλη, η πιο μεγάλη μπροστά στο Αρχαίο Θέατρο. Μοναδική αισθητική πινελιά.

***

*ΚΙ αν δεν ήθελες άλλους ήχους έπαιρνε τον δρόμο για τον Πηνειό. Αρκετές οι παρέες των νεαρών που με συντροφιά μια κιθάρα, κι έχοντας από κοντά τούς σκύλους και τα ποδήλατά τους χάριζαν μια ευχάριστη παρέα σε όσους επέλεξαν να περπατήσουν και να αθληθούν παραποτάμια. Η πόλη έχει αλλάξει. Διαρκώς αλλάζει. Αλλιώς την πρόλαβαν οι γονείς μας, αλλιώς τη θυμόμαστε εμείς, αλλιώς θα την αφήσουν τα παιδιά μας. Η ζωντάνια της όμως είναι μια σκυτάλη που τη δίνει η μια γενιά στην επόμενη...

Κ.Γ.

 

ΕυρωΑγοραστός

*ΠΑΡΑ το χαλαρό ύφος της ενημερωτικής εκδήλωσης για τις Ευρωεκλογές και τα δημοσιογραφικά εργαλεία, που έγινε στη Λάρισα το Σάββατο το πρωί ο περιφερειάρχης Αγοραστός μπήκε φουριόζος. «Επιτέλους» έλεγε με έντονο ύφος «Κατάλαβε επιτέλους η Ευρώπη πως πρέπει να πάει να ψηφίσει ο κόσμος. Κατάλαβε η Ευρώπη πως είναι αργή. Πρέπει να κινηθεί έξω από το κλειστό κύκλωμα της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών».

Φυσικά και δεν τα είχε με τους ανθρώπους του γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα. Με την Ευρώπη τα είχε, αλλά αυτοί τα «άκουσαν».

Κ.Γ.

 

Κουμπαρούλια

*ME τα βάγια στο ένα χέρι και το… κουμπαρούλι στο άλλο. Κάπως έτσι βγήκαν οι Λαρισαίοι να ψωνίσουν τα καθιερωμένα πασχαλιάτικα ψώνια στο κέντρο της πόλης. Την ίδια ώρα, οι έμποροι έτριβαν τα δικά τους χέρια με ικανοποίηση καθώς ήταν μια «καλή» μέρα.

Όχι βέβαια πως συγκρίνεται με αντίστοιχες ημέρες άλλων εποχών. Αυτό δεν λέγεται πλέον ούτε για αστείο. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα μπορέσουν να πάρουν μια ανάσα. Να κλείσουν μερικές τρύπες.

Κ.Γ.

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass