Αργεί

Δημοσίευση: 24 Απρ 2019 19:04
*ΟΠΩΣ φαίνεται ο δήμαρχος Καλογιάννης στηρίζεται στον υφυπουργό Κόκκαλη.  Ζ. *ΟΠΩΣ φαίνεται ο δήμαρχος Καλογιάννης στηρίζεται στον υφυπουργό Κόκκαλη. Ζ.

*- ΚΙ εγώ έχω αργήσει σε ραντεβού, οίκτιρε χθες την κατάσταση ο Λαρισαίος. Αλλά αυτή η άνοιξη φέτος, το παράκανε…

Ζ.

 

Σκόνη

*ΛΑΣΠΗ. Σκέτη λάσπη ήταν αυτή που έπεσε χθες στα αυτοκίνητα των Λαρισαίων. Τραγικό το αποτέλεσμα της αφρικανικής σκόνης που ήρθε πάνω από την πόλη. Ακόμα πιο τραγικό για εκείνους που μόλις είχαν πλύνει τα αυτοκίνητά τους, ενόψει του Πάσχα. Και τώρα τι; Πάλι πλύσιμο; Όχι. Θα περιμένουν πλέον μέχρι τη Μ. Παρασκευή έτσι ώστε να δούνε πού το πάει ο καιρός και μετά θα ξαναβγάλουνε σφουγγάρια και πετσέτες.

Κ.Γ.


Πασχαλιάτικα

*ΣΤΟ κλίμα των ημερών οι Λαρισαίοι μαθητές.

- Έβαψε ρε σεις τα αυγά η μάνα μου από την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα άρχισε να φαίνεται η ρίζα.

***

*- ΑΛΗΘΕΙΑ βρε παιδιά, οι βίγκανς νηστεύουν;

***

*- ΝΑ επιμένετε να είναι ελληνικό το αρνί, διότι έρχονται οι αλλοδαποί οβελίες και αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας.

Ζ.

 

Προεκλογικά

*ΤΗΝ απάνω Κυριακή, την Κυριακή του Θωμά, όπως φαίνεται, η επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στη Λάρισα. Η έλευση του Αλ. Τσίπρα λίγο πριν ή λίγο μετά.

Ζ.

 

Έχασαν

*ΚΡΙΜΑ για τους Γιώργηδες και τις Γεωργίες, που η γιορτή τους χθες έπεσε μέσα στη Σαρακοστή και επομένως μετατέθηκε για τη Δεύτερη Ημέρα του Πάσχα. Όχι για τους κοινούς θνητούς, αυτούς μπορεί και να τους βολεύει, μειώνονται τα έξοδα. Το πρόβλημα είναι με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Που έχασαν μια λαμπρή ευκαιρία για πληθώρα επαφών με τους ψηφοφόρους. Τώρα πρέπει να τηλεφωνούν αυτοί.

Ζ.

 

Πέναλτι αυτογκόλ

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ γκάφα Πολάκη, όσο αψύς και να είναι ο Σφακιανός, έτσι δεν τον κάλυψε ο πρωθυπουργός; Ήταν σαν αυτογκόλ με πέναλτι. Γίνεται; Κι όμως… Τρικλοποδιά στον Τσίπρα και μάλιστα λίγο πριν τις εκλογές. Κι έδωσε στο πιάτο την ευκαιρία στη ΝΔ ν΄ αλλάξει την ατζέντα.

***

*ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα έχανε την απίστευτη πάσα το επιτελείο Μητσοτάκη. Σήκωσε το θέμα κι άφησε τον Τσίπρα να βουρλίζεται. Πήγε ν' αποκρούσει ενστικτωδώς, ήξερε καλά ότι σε περίπτωση μομφής ο Πολάκης δεν έπαιρνε 151 ψήφους με τίποτε. Και το γενίκευσε, πρόταση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, όπου ελπίζει βάσιμα ότι θα έχει πάλι την πλειοψηφία. Και θα πετύχει το ντιμπέιτ που τόσο επιθυμεί, έστω από το βήμα της Βουλής. Και θα πολώσει και την κατάσταση ενόψει ευρωεκλογών. Και θα αναδείξει και τις διαφορές τους με τη ΝΔ.

***

*- ΩΣΤΟΣΟ θα παίζει από μειονεκτική θέση, σχολίαζε χθες ο Λαρισαίος. Εξτρέμ σε θέση αμυντικού χαφ.

- Κι αν δεν πάρει 151 στη Βουλή;

- Κι αυτό μπορεί να τον βολεύει. Φωνάζει ότι τον έριξαν και κάνει τσάκα-τσάκα εκλογές στις 2 Ιουνίου, μαζί με τον β΄ γύρο των δημοτικών.

Ζ.

 

Με τους εθελοντές

*«ΕΙΝΑΙ για μένα στόχος ζωής, υπηρετώντας τη Θεσσαλία και τον νομό Λάρισας, να δίνω όλες τις δυνάμεις μου, καθημερινά, για τον συνάνθρωπο. Για μένα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν είναι απλώς μια διοικητική ενότητα, ούτε μια γεωγραφική περιοχή. Είναι Άνθρωποι, μεγάλοι, μικροί, ανώνυμοι, επώνυμοι, σίγουρα διαφορετικοί, αλλά όλοι το ίδιο σπουδαίοι». Συντάχθηκε απολύτως με το πνεύμα των εθελοντών ο Κ. Αγοραστός. Συντονίστηκε ο περιφερειάρχης και όσα είπε συγκίνησαν τους παρευρεθέντες στην εκδήλωση των εθελοντικών οργανώσεων στον Αμπελώνα. «Σήμερα, στέλνουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα δημιουργίας, συλλογικής προσπάθειας και άλλης οπτικής για τη σύγχρονη ζωή, με πρωτοπορία και καινοτομία στη δημιουργία θετικών κοινωνικών πόλων σε όλη τη περιφέρεια, με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Ζ.

 

Όλοι μαζί

*ΕΝΟΨΕΙ εκλογών όλοι μαζί, στο ίδιο ψηφοδέλτιο θα βρίσκονται στις εκλογές, όχι μόνος του πια ο Β. Κόκκαλης, κι ας μην είναι στο κόμμα, τώρα πλέον δίνει λογαριασμό, ενημερώνει, συνεργάζεται, μοιράζεται τις ‘’ενέργειες’’. Να όπως χθες που συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο του, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τους δημάρχους της περιοχής για να αντιμετωπιστεί το οξύ πρόβλημα των αμυγδαλοπαραγωγών με την καρπόπτωση. Ε λοιπόν, κάλεσε να μετάσχουν κι οι άλλοι δύο συναγωνιστές βουλευτές, η Α. Βαγενά κι ο Ν. Παπαδόπουλος.

Ζ.

 

Βρες άκρη

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές, πίσω στην πατρίδα.

- Αλλη μια μέρα που δεν είναι η μέρα μου, ρε σεις…

***

*- ΟΤΑΝ ρώτησα τον αδελφό μου πόσα μαθήματα χρωστάει ακόμα, μου είπε 47. Κι αναρωτήθηκα αν παίζει να σπουδάζει σε τρεις σχολές ταυτόχρονα.

***

*- ΠΑΙΖΑΜΕ ‘’ρουκ ζουκ’’, η λέξη ήταν γόνατο είπα «ήταν το ευαίσθητο σημείο του Αχιλλέα». Και το βρήκε. (Πινγκ πονγκ ηλιθίων;)

Ζ.

 

Τρία πράγματα

*ΑΠΟ τα δυνατά χαρτιά του συνδυασμού Αγοραστού ο Γιώργος Λαδόπουλος. Ως σύμβουλος αλλά και ως αντιπεριφερειάρχης έδρασε αποφασιστικά και με αποτελεσματικότητα. Ο επί των νερών αρμόδιος αλλά και γενικότερα ως ειδικός στα αγροτικά ζητήματα. Κι έχει να επιδείξει αποτελέσματα, σε τρία πράγματα. Λογικό ως Λαδόπουλος, τρία ακριβώς: Κάρλα, νέοι αγρότες και δασικοί χάρτες. Τώρα βέβαια χρειάζεται σταυρό, ως επιβράβευση. Για να επανεκλεγεί και να συνεχίσει.

Ζ.

 

Για την ενότητα

*«ΕΝΩΜΕΝΟΙ μαζί, μπροστά», το σύνθημα της Μαίρης Καμηλαράκη για τις δημοτικές εκλογές. Αυτό ακριβώς είναι και που την ενέπνευσε και οδήγησε στην απόφαση να συστρατευτεί ως υποψήφια στον συνδυασμό Καραλαριώτου. Ενωμένοι οι νεοδημοκράτες, όλοι μαζί, ο πλεονασμός προφανώς προς επίρρωση, αυτός είναι ο στόχος της. Να πάει η παράταξη κι ο τόπος μπροστά.

Ζ.

 

Εκείνη τη μέρα

*ΝΕΑΡΗ γιατρός τότε η γνωστή Λαρισαία Α. Μ. έκανε το αγροτικό της, θυμάται πολύ ζωηρά τις τραγικές σκηνές που ακολούθησαν το φοβερό τροχαίο με το χορευτικό συγκρότημα των Ιταλών, το 1979 στο ύψος του Μακρυχωρίου. Θυμάται πως νωρίς το πρωί έφερναν στο ‘’Κουτλιμπάνειο’’ τους βαριά τραυματίες ακόμα και σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων.

Και διαβάζοντας χθες στην εφημερίδα κάποια στοιχεία από την αναδρομή στο συμβάν, θεώρησε σκόπιμο να υπενθυμίσει ότι ο ήρωας εκείνης της μέρας αλλά και αυτών που ακολούθησαν ήταν ο Θανάσης Αγορογιάννης, ο αείμνηστος διευθυντής της Χειρουργικής. Η κλινική είχε γεμίσει τραυματίες λέει η γιατρίνα, που δεν επιθυμεί να αναφερθεί το όνομά της, τρέχαμε και δεν φτάναμε. Κι ο Αγορογιάννης χειρουργούσε ασταμάτητα.

Ζ.

 

Δεν προλάβαινε

*Ο Δημ. Κούρτης, ο νεαρός δικηγόρος ΣΥΡΙΖΑ, της νεολαίας του κόμματος, έμπειρος ωστόσο πολιτικά και με έντονη δράση σε συνδυασμό με επιστημονικές παρεμβάσεις, θα ήταν μια πολύ καλή περίπτωση για τον περιφερειακό συνδυασμό του Ν. Τσιλιμίγκα. Έγιναν και οι σχετικές συζητήσεις, ωστόσο η διαδικασία δεν ευοδώθηκε. Ο νεαρός δεν ήταν τελικά διαθέσιμος, όχι επειδή δεν ήθελε αλλά διότι δεν μπορούσε. Το βεβαρημένο ακαδημαϊκό του πρόγραμμα, με το διδακτορικό του στην τελική φάση του και μαζί με συνέδρια και δημοσιεύσεις, πλέον της καθημερινής δουλειάς, δεν του επιτρέπουν να ανταποκριθεί σε επιπλέον καθήκοντα.

Ζ.

 

Δικηγορικά

*ΜΕΓΑΛΟ ήταν το ενδιαφέρον των δικηγόρων για όσα συνέβησαν στις Σέρρες κατά τη διάρκεια του 14ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Δικηγορικών Συλλόγων. Άλλωστε ήταν ένα συνέδριο που γινόταν ξανά μετά από πολλά χρόνια. Μετά τις εισηγήσεις, τις παρεμβάσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε, η πλειοψηφία των συνέδρων τάχθηκε, μεταξύ άλλων, υπέρ κάποιων θέσεων.

***

*ΜΙΑ εξ αυτών αφορούσε στη διαρκή επαγγελματική κατάρτιση των δικηγόρων. Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν προτείνεται η δυνητική δημιουργία κέντρων διά βίου μάθησης από όσους δικηγορικούς συλλόγους το επιθυμούν, που θα αναλάβουν και την προαιρετική και χωρίς κόστος πιστοποίηση των δικηγόρων ανά τομέα εξειδίκευσης, καθώς και την εν γένει επιμόρφωσή τους σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα και στις σύγχρονες νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις σε κάθε τομέα δικαίου. Το χωρίς κόστος είναι κάτι που θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα σε τέτοιες ημέρες. Εύγε.

***

*ΤΟ γράψαμε από πολύ νωρίς πως από εκεί δεν θα μπορούσε να λείψει η πρόεδρος του ΔΣΛ, Νικολέττα Μπασδέκη που μίλησε για τους Δικηγορικούς Συλλόγους λέγοντας μεταξύ άλλων πως «οι ΔΣ ως σύμβουλοι της πολιτείας, ως υπερασπιστές του κράτους δικαίου και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν τα όργανα εκείνα που θα συμβάλλουν στη δημιουργία όλων εκείνων των θεσμών που υπερασπίζονται τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα όλων των πολιτών».

***

*ΜΑ δεν ήταν η μόνη Λαρισαία αφού ήταν κι άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΣΛ. Εκεί και ο αντιπρόεδρος Χρήστος Μπραζιώτης, ο γ.γ. Ανδρέας Ανδριτσόπουλος μα και τα μέλη Δέσποινα Μίγα, Κώστας Βελησσαρίου, Αλεξάνδρα Κωνσταντινίδου και Αντώνης Γραβάνης.

***

*ΜΑΛΙΣΤΑ ο Γραβάνης ως επικεφαλής της Σύγχρονης Πρότασης Δικηγόρων Λάρισας έκανε παρέμβαση στην ενότητα με θέμα «Δικηγορία και Προκλήσεις της Σύγχρονης Εποχής». Ξεχώρισε η πρότασή του για ένταξη στις μακροπρόθεσμες διεκδικήσεις των δικηγόρων, του προσδιορισμού των δικών σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα, όπως συμβαίνει σε άλλες προηγμένες χώρες (με όσα αυτό συνεπάγεται για την αποφυγή της πολύωρης αναμονής και την αύξηση παραγωγικότητας πολιτών και δικαιοσύνης). Λέτε κάποια στιγμή να δούμε και στην Ελλάδα «δίκες με ραντεβού»;

Κ.Γ.

 

Νοσταλγοί

*«ΤΟ λεν οι πετροπέρδικες…» Μπορεί να μην το χόρεψαν στην Αθήνα μεσ΄ το κέντρο, ωστόσο φώναξαν λέει «Πού ‘σαι Παπαδόπουλε», το λέει το πρωτοσέλιδο της ‘’Ελεύθερης Ώρας’’, για το γλέντι νοσταλγών της εθνοσωτηρίου, που οργάνωσε ο Πατριωτικός Σύνδεσμος, με τον Λαρισαίο πρόεδρο Στ. Χάμο φάτσα κάρτα στη φωτογραφία πίσω από το γνωστό πανό του όπου εξυμνεί τη Χούντα. «Άιντε είμα μωρέ, είμα, ειμάστε οι δόλιοι λιγοστοί, ειμάστε οι δόλιοι λιγοστοί, λιγοί και διαλεγμένοι…»

Ζ.

 

Ελεεινοπαραγωγός;

*Ο Λαρισαίος ερασιτέχνης αγρότης, πρόσφερε στον φίλο του Α. Δ. λάδι και κρασί παραγωγής του. Ευχαρίστησε εκείνος κι έκανε αμέσως τον συνδυασμό.

-Α, εσύ δηλαδή είσαι ελεεινοπαραγωγός… (Προφέρεται το ίδιο ελαιο-οινο-παραγωγός.)

Ζ.

 

Χαρές

*ΑΥΤΗ την περίοδο είναι σε εξέλιξη έργα σε πολλές παιδικές χαρές σε όλη τη Λάρισα. Είναι κάτι που θα φέρει πραγματικά χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους. Είναι όμως ασυγκράτητοι αφού πριν ακόμα παραδοθούν πηγαίνουν και παίζουν. Από δίπλα και οι γονείς τους. Με ένα καφέ στο χέρι και το κινητό στο άλλο να χαζεύουν. Πιο δίπλα μπάζα, σίδερα και ξύλα από τα καλουπώματα. Δεν αργεί να γίνει το κακό όμως… Λίγη υπομονή.

Κ.Γ.

 

Έξω η σκόνη

*ΜΕ ανεμιστήρες σε όλο το μήκος των νότιων συνόρων της χώρας θα προσπαθήσουν να εμποδίσουν οι χρυσαυγίτες την παράνομη είσοδο της αφρικανικής σκόνης που αναμένεται να πλήξει τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, κοάζει το Βατράχι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, χιλιάδες χρυσαυγίτες ήδη κατευθύνονται προς τις νότιες ακτές τις Κρήτης, όπου σκοπεύουν να παραταχθούν κρατώντας ανεμιστήρες προς την αφρικανική ήπειρο, προκειμένου «να εμποδιστεί η εισβολή στη χώρα μας της αλλοδαπής σκόνης» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Με την ανοχή της κυβέρνησης βλέπουμε τη λαθροσκόνη να εισβάλει για ακόμα μια φορά στη χώρα μας, παίρνοντας τη δουλειά της ελληνικής σκόνης. Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια και καλούμε όποιον Έλληνα πατριώτη διαθέτει ανεμιστήρα να σταθεί δίπλα μας».

Ζ.

 

----------------------------

 

 2ME OLOYS TOYS PROSFEYGONTES

*ME όλους τους προσφεύγοντες σ΄ αυτόν, καλός ο μητροπολίτης, ευλογεί όλους τους υποψηφίους. Με τους νέους, όπως ο Ν. Λιούπας, ακόμη περισσότερο.

 

 3POIKILIA AGROTIKH STH GIORTH TOY KILELER

*ΠΟΙΚΙΛΙΑ αγροτική στη Γιορτή του Κιλελέρ. Παπαδόπουλος, Μπλιάτσος, Δεσπόπουλος, απ΄ όλους είχε ο μπαχτσές.

Ζ.

 

 

 4EFYGE TO OXHMA THS XRHAMTAPOSTOLHS1

 

5EFYGE TO OXHMA THS XRHAMTAPOSTOLHS2

*ΕΦΥΓΕ το όχημα της χρηματαποστολής από το στέκι του επί της Κεντρικής πλατείας, πρόλαβαν άλλοι να παρανομήσουν, καταλαμβάνοντας το πόστο. Οπότε έπιασε στη διασταύρωση των κεντρικών πεζοδρόμων, αράζοντας Ρούσβελτ και Κούμα, πού καλύτερα.

Ζ..

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass