Μέρες που ‘ναι

Δημοσίευση: 25 Απρ 2019 19:05
• ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ εξάδα δημάρχων. Υποψήφιων δημάρχων στο γραφείο του δημάρχου. Τύμπας-Εσκίογλου αφενός και Ίφου-Αναγνώστου αφετέρου πλαισιώνουν στο στιγμιότυπο τον νυν Καραχάλιο, λίγο αργότερα έφτασε κι ο Δημητρακόπουλος. Όλοι μαζί για να ενημερωθούν σχετικά με το τι επιτρέπεται στην προεκλογική εκστρατεία βάσει εγκυκλίου. Δύσκολο να ξαναβρεθούν όλοι μαζί. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πια...  Γ.Γ. • ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ εξάδα δημάρχων. Υποψήφιων δημάρχων στο γραφείο του δημάρχου. Τύμπας-Εσκίογλου αφενός και Ίφου-Αναγνώστου αφετέρου πλαισιώνουν στο στιγμιότυπο τον νυν Καραχάλιο, λίγο αργότερα έφτασε κι ο Δημητρακόπουλος. Όλοι μαζί για να ενημερωθούν σχετικά με το τι επιτρέπεται στην προεκλογική εκστρατεία βάσει εγκυκλίου. Δύσκολο να ξαναβρεθούν όλοι μαζί. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πια... Γ.Γ.

* - ΤΗΝ Κυριακή είναι Πάσχα, τη Δευτέρα συνεχίζουμε και την επόμενη Τετάρτη Πρωτομαγιά. Και μετά τι θα έχουμε να περιμένουμε;

- Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για χοληστερίνη;

* * *

* ΣΤΟ κλίμα των ημερών οι Λαρισαίοι.

- Αφεντικό πότε θα πάρουμε το δώρο;

- Τι δώρα μωρέ κι αηδίες...

Μεταξύ μας; Ξένοι είμαστε;

Μια αγκαλιά για το Πάσχα μου φτάνει...

* * *

* - ΑΝ όντως αναστήθηκε όπως λέτε, πού είναι; Γιατί δεν τον βλέπω;

- Τα ‘παμε βρε συ Θωμά. Κινείται σε έναν κάπως περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο.

(Το Ποντίκι συνδύασε την Ανάσταση με την Ανάκαμψη.)

Ζ.

 

Άσπρα

κάρβουνα

* - ΜΟΝΟ μαύρα κάρβουνα έχετε; Άγνωστο τι εξυπνάδα ήθελε να πει η Λαρισαία, ίσως και να την ενοχλούσε που λερώνουν, ο καρβουνιάρης όμως ανταπέδωσε αμέσως.

- Έχουν βγει και κάτι άσπρα, πώς έχουμε τη λευκή σοκολάτα, αλλά δεν μας έφεραν ακόμα...

Ζ.

 

Πάει καιρός...

* - ΑΝΤΕ ρε παιδιά, πότε θα κάνει εκλογές ο Τσίπρας, το παράκανε πια...

- Μα στο τέλος της τετραετίας, έτσι λέει ο κανόνας...

- Τι, δεν πέρασαν ακόμα 4 χρόνια; Αιώνας μας έχει φανεί... (Λαρισαίοι νεοδημοκράτες σε απόγνωση.)

Ζ.

 

Μικρός

υδραυλικός

* ΣΤΗΝ Αθήνα χθες ο Κ. Αγοραστός, συνέντευξη στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειαρχών, είπε πολλά και ενδιαφέροντα. Έμπειρος πια στο γυαλί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αποδείχθηκε εξαιρετικά τηλεοπτικός αξιοποιώντας την ευστροφία του. «Περιφερειάρχες μικροί πρωθυπουργοί» έγραφε ο αρχισυντάκτης κάτω από την προβαλλόμενη εικόνα της συζήτησης. «Τι μικροί πρωθυπουργοί», διαφώνησε ο Κ. Αγοραστός, «μικροί υδραυλικοί είμαστε. Τρέχουμε να κλείσουμε τρύπες, να αποκαταστήσουμε διαρροές που προκαλούνται από τα κενά δράσης της κεντρικής εξουσίας...». (Αν μη τι άλλο έχει και κληρονομικό χάρισμα ως γιος υδραυλικού.)

Ζ.

 

Πληροφορία

* Η μάλλον άχρηστη πληροφορία της ημέρας: Ο ξενιτεμένος Λαρισαίος Γ. Ε., επικαλούμενος έγκυρες πηγές του, ενημερώνει ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Σπυριδούλα και ο Μανώλης θα είναι οι δύο παίχτες του master chef που θα βρεθούν στον τελικό. Δεν είναι προγνωστικό, λέει αλλά εσωτερική πληροφόρηση. Σπεύσατε οι στοιχηματζήδες...

Ζ.

 

Ο ξυστός

* ΑΝΤΡΕΣ σου λέει μετά, Λαρισαίοι κιόλας. Και κάντους καλά...

- Αγάπη μου, να πάρω τσουρέκια για το Πάσχα ή θα μας τα κάνεις εσύ;

* * *

* - ΟΛΕΣ οι φίλες μου πήραν άντρες λαχείο κι εγώ εσένα που κάθεσαι όλη μέρα στον καναπέ και ξύνεσαι..

- Εσύ πήρες το Σκρατς, μωρό μου.

Ζ.

 

Παρτίδος

ή πατρίδος;

* - ΠΟΥ θα πάει το πράμα... Τι καραγκιοζιλίκια είν’ αυτά; Τέτοιοι απίστευτοι τύποι υποψήφιοι σε συνδυασμούς...

Ο σούπερ πολιτικοποιημένος Λαρισαίος, ο πούρος κόκκινος, εμφανιζόταν ενοχλημένος από την ποιότητα κάποιων υποψηφίων.

- Μα θα τον ρωτήσεις τι πολιτική άποψη έχει και την αυτοδιοίκηση ή για όποιο άλλο θέμα και δεν θα έχει ιδέα... Γιατί κατεβαίνει τότε στις εκλογές;

- Ε πώς... Αν είναι ειλικρινής κι αρκούντως θρασύς, θα σου πει κατεβαίνω υπέρ παρτίδος, για την πάρτη μου...

* * *

* ΚΑΠΟΥ εκεί τα πράγματα μπερδεύτηκαν, για να ξαναβγούν στο πολύ συχνό φαινόμενο των υποψηφιοτήτων σκοπιμότητας.

- Υπέρ πάρτης αλλά υπάρχουν και οι υποψήφιοι που βάζουν υπέρ πατρίδος, κυριολεκτικά.

- Λες, οι μακεδονομάχοι και τέτοια;

- Όχι βρε, γι’ αυτούς που θέλουν να επιστρέψουν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους μέσω απόσπασης. Αν εκλεγούν βεβαίως. Αστυνομικοί και εκπαιδευτικοί κυρίως. (Γεμάτα τα ψηφοδέλτια από παρόμοιες περιπτώσεις, ιδίως στα διαμερισματικά και κοινοτικά συμβούλια.)

Ζ.

 

Με τους εργάτες

* ΑΝΑΦΑΝΔΟΝ υπέρ των εργατών γης, των Αλβανών που δουλεύουν στα περιβόλια της περιοχής Τυρνάβου και οι οποίοι απεργούν και αγωνίζονται για να πάει το μεροκάματο από 30 στα 33 ευρώ, μαζί τους δηλώνουν με ανακοινώσεις τόσο οι «Ανταρσιανοί» όσο και οι «Λαφαζανίστας» της Λάρισας.

Με τους πρώτους να μέμφονται δημοσίως και την επαμφοτερίζουσα στάση του ΚΚΕ απέναντι στη συγκεκριμένη εργατιά.

Ζ.

 

Διαπαραταξιακά

* Ο Αιμίλιος Νταγιάννης, μπορεί να ήταν ο σύνδεσμός της, λόγω ΚΙΝΑΛ, όμως η εκ νέου υποψήφια ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή δεν συναντήθηκε μόνο με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού του δημάρχου Καλογιάννη. Εκτός λοιπόν από τον αντιπρόεδρο, επισκεπτόμενη η Θεσσαλονικιά το Οικονομικό Επιμελητήριο, έτυχε διαπαραταξιακής υποδοχής. Την περίμεναν και ο πρόεδρος Χρόνης Ισαακίδης και ο Βαγγ. Αναγνωστόπουλος μέλος της διοίκησης.

Ζ.

 

Με Μηχανοκίνητους

* «ΜΕΓΑΛΗ τιμή για μένα η πλακέτα από τον Σύλλογο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Λάρισας. Ο ‘’Σ.Μ.Α.Λ.’’ έχει μακρά ιστορία, πλούσια δραστηριότητα, κοινωνικές ανησυχίες, παράγει αθλητές και διοργανώνει θεαματικούς αγώνες. Θεωρούμε αυτονόητο να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τις προσπάθειες που καταβάλλουν για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Λάρισα». Με ευγένεια ευχαρίστησε ο αντιδήμαρχος Πάνος Σάπκας. Εξίσου ευγενικά ανταπέδωσε ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Παπαθανασίου. «Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να σας δηλώσουμε την ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια και την υποστήριξη που μας παρέχετε όλα τα χρόνια».

Ζ.

 

Αεικίνητος

* ΑΤΟΥ για τον συνδυασμό της Ρ. Καραλαριώτου ο Δημ. Γεωργάκης.

Καθημερινά από γειτονιά σε γειτονιά, όπως κάνει όλα τα χρόνια δηλαδή όχι μονάχα προεκλογικά, μιλάει με τους κατοίκους και τους επαγγελματίες για τα προβλήματά τους. Ιδιαίτερες συστάσεις για τον συνταγματάρχη δεν χρειάζονται, πανταχού γνωστός ο αεικίνητος δημοτικός σύμβουλος.

Ζ.

 

Ανθουπολίτης

* ΜΕΓΑΛΗ μέρα η σημερινή Μεγάλη Πέμπτη για τον Θάνο Αδαμόπουλο. Αφού στο Δημαρχείο υπογράφεται η σύμβαση για την ανέγερση μεγάλου σύγχρονου Παιδικού Σταθμού στην Ανθούπολη. Γέννημα θρέμμα της συνοικίας, ο νεαρός αντιδήμαρχος δικαιούται να καμαρώνει για τη δημοτική αρχή Καλογιάννη. Και δεν κρατιέται να μην απαντήσει σ’ αυτά που ακούστηκαν τελευταία από την αντιπολίτευση: «Εμείς απαντάμε με έργο».

Ζ.

 

Φ όχι Π

* Ο ΑΚΟΥΣΤΙΚΟΣ «δαίμονας» έβαλε την ουρά του στη χθεσινή συνέντευξη της σκηνοθέτη του ντοκιμαντέρ για τα 8.000 χρόνια Ιστορίας της Λάρισας κι έτσι η Κλεώνη Φλέσσα, έγινε Πλέσσα.

Η εγνωσμένης αξίας σκηνοθέτης, εξειδικευμένη στο αρχαιολογικό και πολιτιστικό ντοκιμαντέρ, έχει κατακτήσει το πρώτο Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας το 2015, για την ταινία της «Νίκος Δραγούμης, ένας ζωγράφος στη σκιά της Ιστορίας», ενώ έχει λάβει και τιμητική Διάκριση στο Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης του Καναδά FIFA το 2010 για το ντοκιμαντέρ της με τίτλο «Ελένη Μπούκουρη Αλταμούρα, η πρώτη Ελληνίδα ζωγράφος».

Το ντοκιμαντέρ για τη Λάρισα ανά τους αιώνες, αναμένεται να προβληθεί εντός του Μαΐου, ενώ ακολούθως θα ταξιδέψει στην Ελλάδα σε διάφορα φεστιβάλ. Η Λάρισα μια πόλη με ακατάλυτη παρουσία 8 χιλιετιών, τώρα και στη μεγάλη οθόνη...

ΘΑ.

 

Θαύμα, θαύμα...

* ΜΕ κατάνυξη προσέρχονται σήμερα στα κατά τόπους τμήματα της Τροχαίας οι οδηγοί της χώρας, προκειμένου να βιώσουν και πάλι από κοντά το θαύμα της Αναλήψεως των Πινακίδων, που συμβαίνει λίγο πριν από τις μεγάλες θρησκευτικές γιορτές του Έθνους.

Μ’ ένα Κουλούρι στο χέρι, ο δαιμόνιος ρεπόρτερ σχολιάζει: Παρότι η γιορτή δεν είναι καταγεγραμμένη στο επίσημο εορτολόγιο της Εκκλησίας, οι Έλληνες πολίτες την τιμούν τουλάχιστον τρεις φορές τον χρόνο: τη Μεγάλη Εβδομάδα, τα Χριστούγεννα και τις παραμονές του Δεκαπενταύγουστου.

«Πρόκειται για ένα αληθινό θαύμα. Τρεις φορές τον χρόνο βλέπουμε τους ανθρώπινους νόμους να ωχριούν μπροστά στη θεία δύναμη του ιερού τετραήμερου» λένε οδηγοί που από το πρωί προσήλθαν για να παραλάβουν ευλαβικά την πινακίδα του οχήματός τους. «Μπορεί να παρανόμησα, αλλά το κράτος - μεγάλη η χάρη Του- μου δίνει άφεση αμαρτιών και μπορώ να ξαναοδηγήσω για να πάω στο χωριό μου».

Ζ.

 

Ακάθεκτος

* ΞΕΚΙΝΗΣΕ μεν να γράφει αργά, στο πρώτο του βιβλίο ήταν ήδη εξηντάχρονος, έχει όμως ξεπεράσει κάθε όριο ο ενενηνταπεντάχρονος πλέον Αντρέα Καμιλλέρι. «Η άλλη άκρη του νήματος», το πιο πρόσφατο μυθιστόρημα του πιο πολυδιαβασμένου Ιταλού συγγραφέα, πάντα με ήρωα τον αστυνόμο Σάλβο Μονταλμπάνο. Πάντα στη Σικελία, Βιγκάτα, Μοντελούζα, με Φάτσιο, Αουτζέλλο κ.λπ. Και διαρκώς κοντά στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

* * *

* ΕΚΕΙ απέναντι από την Τυνησία λοιπόν, στο δρομολόγιο θανάτου των καταδιωγμένων παράνομων μεταναστών. Με διακινητές, σκάφη, κέντρα υποδοχής και τους αστυνομικούς να κάνουν διπλοβάρδιες για ανταποκριθούν και στα υπόλοιπα καθήκοντά τους, αφού έχουν να διαλευκάνουν και τον φόνο της ωραίας μοδίστρας.

«...μετά το μεγάλο όνειρο μιας ενωμένης Ευρώπης, κάναμε τα αδύνατα δυνατά για να τη διαλύσουμε. Όλοι μαζί καταστρέψαμε την Ιστορία, την πολιτική, την οικονομία. Το μόνο ίσως που παρέμενε άθικτο ήταν η ιδέα της ειρήνης. Επειδή αιώνες ολόκληρους σκότωνε ο ένας τον άλλο, δεν άντεχαν πια.

Τώρα όμως το ξεχάσαμε, έτσι βρήκαμε δικαιολογία τους πρόσφυγες για να ορίσουμε καινούργια και παλιά σύνορα με αγκαθωτό σύρμα.

Λένε ότι ανάμεσα στους πρόσφυγες κρύβονται τρομοκράτες, αντί να παραδεχτούν ότι αυτοί οι δύστυχοι προσπαθούν να γλιτώσουν από τους τρομοκράτες».

* * *

* Ο ίδιος ο Καμιλλέρι το αναφέρει στο επίμετρο του βιβλίου του. Ότι το έγραψε με βοήθεια, όντας πια τυφλός ο ίδιος. Το μυαλό όμως σε άριστη κατάσταση, δηλώνει ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Ζ.

 

Στα παράλια

* ΚΑΙ να που ο συνδυασμός του Γ. Αγγελάκα στην Αγιά ενισχύει το παραλιακό του μέτωπο, καθώς ανακοινώθηκε η προσχώρηση των περίβλεπτων ισχυρών παραγόντων Σάκη Ολύμπιου και Αντ. Μπεϊνά. Αλλά και το έτερο γαλάζιο ψηφοδέλτιο, του Γρ. Καλαγιά, ενισχύθηκε ωσαύτως με τη συμμετοχή του Ηλ. Ευσταθίου. (Θα φάει η μύγα σίδερο...)

Ζ.

 

Τιμές

* ΓΙΑ τρία πράγματα συνήθως ενδιαφέρεται ο νέος Έλληνας: α) για τις τιμές του οβελία, β) για τις τιμές του σουβλακιού και γ) τις τιμές της... χοληστερίνης. (Διότι, στο τέλος, πάντα έρχεται ο λογαριασμός).

 

Λειψανδρία

* ΠΑΝΩ από 3.000 νέες Ελληνίδες έκαναν αίτηση για να παίξουν στο Next Top Model. 

Καλά ρε συ; Πόσο δύσκολο έχει γίνει πια να βρεις τον... καλό γαμπρό;

 

Κολονάκια

* ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ τα κολονάκια στα πεζοδρόμια; Κανένα πρόβλημα: τα ξηλώνουμε και τα τοποθετούμε ξανά μετά... Έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον δύο με τρία σημεία στο κέντρο της πόλης, όπου υπάλληλοι επιχειρήσεων (σούπερ μάρκετ), για τις ανάγκες φορτοεκφόρτωσης δεν διστάζουν να αφαιρούν τα κολονάκια που εμποδίζουν τη στάθμευση επί των πεζοδρομίων, διασφαλίζοντας την απ-ρόσκοπτη διέλευση πεζών. Τι κι αν τα κολονάκια δεν είναι βιδωτά. Τα ξεπακτώνουν, κάνουν τη δουλειά τους και μετά τα ξαναβάζουν –δήθεν- στη θέση τους. Εύγε! Στον Δήμο πάντως είναι ενήμεροι για το θέμα...

 

Πιεστικός

* ΔΕΝ ήταν και τόσο αποφασισμένος ο Λαρισαίος στο ψαράδικο.

- Τι θα θέλατε;

- Κάτι σε γαρίδες;

- Να, γαρίδες μεγάλες φρέσκες 35 ευρώ.

- Κάτι πιο φθηνό;

- Εδώ, γαρίδες μεγάλες κατεψυγμένες 16 ευρώ.

- Κάτι πιο φθηνό;

- Γαρίδες μικρές κατεψυγμένες 11 ευρώ.

- Κάτι πιο φθηνό;

- Απέναντι στο περίπτερο. Γαριδάκια έξτρα τσιπίτα 1 ευρώ.

 Ζ.

 

 

-------------

 

EPI PODOS H NODE ND LARISAS KAI ST ATRIA METOPA TON EKLOGON

• ΕΠΙ ποδός η ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας και στα τρία μέτωπα των εκλογών, ευρωεκλογές, περιφέρεια, δήμοι...

Κομματικός μηχανισμός και υποψήφιοι μόνιμα σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας.

 Γ.Ρ.

 

 

-------------

 

EKPAIDEYSH STOYS AULOYS

• ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στους Άθλους...

Ζ.

 

 

-------------

 

 

ZHTHMATA POY AFOROYN KTHNOTROFOYS KAI AGROTES STHN PERIOXH TOY DHMOY TYRNABOY• ΖΗΤΗΜΑΤΑ που αφορούν κτηνοτρόφους και αγρότες στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου αλλά και ευρύτερα συζήτησαν ο δήμαρχος Τυρνάβου Π. Σαρχώσης και το μέλος της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ Ζ. Παρλίτσης ενόψει και των πληρωμών στις Συνδεδεμένες Ενισχύσεις που θα γίνουν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στη Μ. Εβδομάδα, δίνοντας μεγάλη οικονομική ανάσα στην ευρύτερη περιοχή.

Κ.Τσ.

 

 

-------------

 

MONOS PARON EK TVN EPISHMON MAZECE KI OLES TIS PINAKIDES

• ΜΟΝΟΣ παρών εκ των επισήμων, μάζεψε κι όλες τις πινακίδες ο Π. Σάπκας και τα αξιώματα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass