Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στέλιος Κούλογλου

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2019 19:45
*ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ αλλά ποτέ δεν έπαψε να είναι και δημοσιογράφος ο Στέλιος Κούλογλου. Και χθες στη Λάρισα, κατέγραφε την εκδήλωση για το βιβλίο του, τον Πάνο Σάπκα που τον προλόγισε και ό, τι άλλο του κινούσε το ενδιαφέρον.  Ζ. *ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ αλλά ποτέ δεν έπαψε να είναι και δημοσιογράφος ο Στέλιος Κούλογλου. Και χθες στη Λάρισα, κατέγραφε την εκδήλωση για το βιβλίο του, τον Πάνο Σάπκα που τον προλόγισε και ό, τι άλλο του κινούσε το ενδιαφέρον. Ζ.

Ζέστες

*ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΖΕΙ, τις τελευταίες μέρες στον ήλιο δεν αντέχεται, ιδρωμένοι εμφανίζονται πλέον πολλοί στη Λάρισα. Σαββατοκύριακο, πάλι θα έχουμε εξορμήσεις παραλιακές κι ας είναι ακόμη τα μπάνια μόνο για λίγους τολμηρούς. Ο πολύς κόσμος απλωμένος στα κεντρικά μαγαζιά, μα και στις συνοικιακές πλατείες, δέλεαρ για τους υποψηφίους που τρέχουν να συναντήσουν ψηφοφόρους.

Ζ.

 

Άλως

*ΚΙ άκουγε ο νεαρός Λαρισαίος τον ειδικό που μιλούσε για το παράξενο ουράνιο τόξο, το πολύχρωμο αλώνι γύρω απ΄ τον ήλιο, που εμφανίστηκε χθες στον ουρανό της πόλης.

- Άλλος είπατε; Με δύο λάμδα; Α, με ένα, ε… Και με ωμέγα; Άντε… (Άλως, της αλώσεως; Ρώτα κάναν άλλο…)

Ζ.

 

Ο μπαμπούλας

*ΑΝ μη τι άλλο οι πάντες συμπίπτουν στον μπαμπούλα που έχουν επιλέξει ενόψει ευρωεκλογών. Όλοι κουνούν την ακροδεξιά ως φόβητρο στα μάτια των ψηφοφόρων. Ο Αλ. Τσίπρας κι ο ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνουν εξαρχής στον κίνδυνο ανόδου της ευρωπαϊκής ακροδεξιάς. Ο Κυρ. Μητσοτάκης κι η ΝΔ υποστηρίζουν ότι η ισχυρή κεντροδεξιά είναι το ανάχωμα στην επελαύνουσα ακροδεξιά. Και η Φώφη Γεννηματά υπογραμμίζει την ανάγκη να είναι το ΚΙΝΑΛ τρίτο κόμμα για να μην είναι η ακροδεξιά. (Μόνο στο τέλος μην πάθουν σαν τον τσομπάνο με τον λύκο στα πρόβατα.)

Ζ.

 

14 Μαΐου στη Λάρισα ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΜΙΑ ημερομηνία που «παίζει» έντονα για να βρεθεί στη Λάρισα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτή της Τρίτης 14 Μαΐου. Στο πλαίσιο των προεκλογικών του περιοδειών για τις ευρωεκλογές ο αρχηγός της ΝΔ σκέφτεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλία τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Στις προθέσεις του είναι να επισκεφθεί αρχικά τα Τρίκαλα και εν συνεχεία τη Λάρισα. Με δεδομένο ότι εκείνη τη μέρα θα γίνει –για πρώτη φορά παραμονή της γιορτής- η περιφορά των λειψάνων του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου και η πόλη θα σφύζει από κόσμο, η παραπάνω ημερομηνία κρίθηκε η πλέον κατάλληλη. Απομένει από βδομάδα η οριστικοποίηση της ημερομηνίας, με την προοπτική ότι δεν θα προκύψει κάτι έκτακτο, όπως συνέβη με την πρόταση μομφής κατά του υπουργού Πολάκη που θα συζητηθεί τη Δευτέρα.

Γ.Ρ. 

 

Τρία πράγματα

*«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τον Δήμο μας, ζωντανεύουμε τα χωριά μας» το σύνθημα, με το «Ενωμένο Κιλελέρ», τον συνδυασμό του Θαν. Μούσιου συντεταγμένος ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης. Αυτά τα τρία στοιχεία καθοδηγούν την προσπάθειά του: Κιλελέρ-Αλλαγή-Ενότητα. Ο πληθωρικός παράγοντας του κάμπου έχει χρόνια που διατυμπανίζει την ανάγκη το Κιλελέρ ν΄ αλλάξει και γνωρίζει ότι αυτό μόνο με ενότητα επιτυγχάνεται. Γι’ αυτό και υποχώρησε, δεν κατέβηκε ο ίδιος υποψήφιος δήμαρχος όπως είχε ανακοινώσει αρχικά και συμμάχησε με τον Θαν. Μούσιο. Συγκροτώντας ισχυρό αντίπαλο δέος απέναντι στον νυν δήμαρχο.

Ζ.

 

Λαρισαίοι με Βολιώτη

*ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ευρωβουλευτής με τη ΝΔ ο Γιώργος Ξηραδάκης, ο καπταν-Γιώργης του Βόλου, γιος του πασίγνωστου Βολιώτη χειρουργού, που όμως προτίμησε τις θάλασσες αναδεικνυόμενος σε έναν από τους πιο ισχυρούς παράγοντες της Ακτής Μιαούλη, ένα από τα σπουδαία στελέχη της ελληνικής ναυτιλίας.

Βολιώτης με ισχυρά όμως ερείσματα και στη Λάρισα. Στελέχη τριών τουλάχιστον βουλευτικών γραφείων, άνθρωποι της ΝΟΔΕ, πρώην ισχυροί κομματικοί παράγοντες, νυν και πρώην πρωτοκλασάτοι αυτοδιοικητικοί συντάσσονται λέει μαζί του. Και προετοιμάζουν την επίσκεψή του στη Λάρισα την επόμενη εβδομάδα.

Ζ.

 

Χωρίς λεωφορείο

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ μαθητές με ρέντα, χθες.

- Κύριε διευθυντά, δεν θα έρθω σήμερα στη δουλειά, μου χάλασε τ΄ αμάξι.

- Έλα με το λεωφορείο…

- Δεν έχω λεωφορείο…

***

*- ΠΑΣ Πόρτο Κατσίκι, δεν έχει κατσίκια. Πας Βοϊδοκοιλιά, δεν έχει βόδια... Πας Ποντικονήσι, δεν έχει ποντίκια... Πας Βοϊδομάτη, ούτε εκεί έχει βόδια... Πας Πόρτο Χέλι, δεν έχει χέλια... Πας Καρπενήσι, δεν είναι νησί... Πολύ ψέμα βρε σεις…

***

*- ΘΕΛΩ 50 λεπτά να φάω μια τυρόπιτα, ζητιάνευε ο φουκαράς στη Λάρισα.

- Τόσο πολύ; Εγώ την τρώω σε μισό λεπτό.

Ζ.

 

Win-win

*ΤΟΝ φύλαγε για το τέλος ο Κ. Αγοραστός. Όρισε τον Νίκο Λιούπα αντιπεριφερειάρχη κατά την τελευταία περίοδο της παρούσας θητείας. Αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού, αθλητισμού, νεολαίας και διά βίου μάθησης. Σε ένα κρίσιμο πόστο με σύνθετες απαιτήσεις και αρμοδιότητες. Κερδισμένοι κι οι δύο, win-win το αγαπημένο σύστημα Αγοραστού. Και ο περιφερειάρχης ωφελημένος αφού προχωράει η δουλειά και ο νεαρός γυμναστής καθώς διαθέτει πλεονέκτημα ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Ζ.

 

Φορτσάρει

*ΣΕ άριστη φόρμα την κατάλληλη περίοδο. Ως ειδικός, ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου ‘’Personal’’, γυμναστής με διδακτορικό ο Χρήστος Τερζούδης ξέρει καλά πότε έπρεπε να φέρει την ομάδα του στο υψηλότερο επίπεδο. Φορτσάρει ενόψει εκλογών ο αντιδήμαρχος Τζανακούλη, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό Καραλαριώτου.

Ζ.

 

Ισχυρή

*ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΤΕΦΑΑ αλλά εργάζεται ως σύμβουλος ανάπτυξης πελατών στον ιδιωτικό τομέα, η νεαρή Ευαγγελία Λανάρα, η κόρη του ‘’agronuts’’ Κώστα Λανάρα με τη μεγάλη επιχείρηση τυποποίησης εμπορίας ξηρών καρπών. Θεωρείται μια από τις ισχυρές υποψηφιότητες στον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού, με εκλογιμότητα.

Ζ.

 

Διευθυντής τραπέζης

*ΓΝΩΣΤΟΣ στη Λάρισα έχοντας θητεύσει επί σειρά ετών διευθυντής τραπέζης, σε υποκατάστημα της Εθνικής, αλλά και με προσφορά στον αθλητικό χώρο ως διοικητικός παράγοντας, ο Δημήτρης Αλεξάκος ενισχύει σημαντικά το ψηφοδέλτιο Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια. Ναι, ξάδερφος του δημάρχου Καρδίτσας Φώτη Αλεξάκου, με οικογενειακό αυτοδιοικητικό χάρισμα.

Ζ.

 

Χωρίς Γιάννη

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές.

- Κοίτα, έχω ένα πρόβλημα…

- Αγάπη μου, μη λες έχω. Ζευγάρι είμαστε, έχουμε ένα πρόβλημα θα λες…

- Ναι; Λοιπόν έχουμε αφήσει έγκυο τη γραμματέα μου.

***

*- ΠΑΛΙΑ ερχόμουν κι εγώ εκεί που πας γυμναστήριο.

- Πόσο παλιά;

- Ήταν σουβλατζίδικο ακόμη...

***

*ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ο φαρσέρ.

- Ναι, τον Γιάννη θα ήθελα.

- Δεν έχουμε κανέναν Γιάννη εδώ.

- Α… Και περιμένετε να κάνετε προκοπή;

Ζ.

 

Κραδασμοί

*ΣΤΑ Τρίκαλα, που είναι κι η πατρίδα του Ν. Τσιλιμίγκα, τα λένε πιο τσεκουράτα στον συνδυασμό του. Από τον οποίο δήλωσε ότι αποχωρεί ο υποψήφιος Αχ. Μισυρλής, πασοκτζής αυτός, τα τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν επειδή δεν ήθελε να είναι στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Γ. Καπέλο, πρώην πασοκτζή και νυν συριζαίο. Ο παραιτηθείς επισήμως δηλώνει ενοχλημένος διότι «υπήρξαν πολιτικές παρεμβάσεις στην επιλογή υποψηφίων με αποτέλεσμα ‘’καπελώματα’’ άλλων που προαναγγέλθηκαν πριν την επίσημη ανακοίνωση όλου του ψηφοδελτίου και χωρίς τη γνώση και συναίνεση των υποψηφίων». (Οπότε, συγκριτικά στη Λάρισα μια χαρά τα πάνε…)

***

*ΣΤΗ Λάρισα ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε αρχικά 26 υποψηφίους, ενώ ο μέγιστος αριθμός στο ψηφοδέλτιο είναι 30. Ακολούθησε η χωριστή ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Ρίζου Κομήτσα, έφτασαν 27. Συν οι δύο γραμματείς των νομαρχιακών των συνεργαζομένων κομμάτων, Π. Παπαγεωργίου και Στ. Τσιάκαλος, ανεβαίνουν οι υποψήφιοι στους 29. Ο τριακοστός μπορεί να είναι ο Τυρναβίτης Βασ. Μίγας που έχει προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχει συμπεριληφθεί ακόμη. Αν υπάρξει εμπλοκή με τους δύο γραμματείς, ε τότε δεν μπορεί να μπουν τίποτε φαρισαίοι…

Ζ.

 

Στις καφετέριες

*ΜΠΟΡΕΙ να μην υπάρχουν πια γαλάζια και πράσινα καφενεία, ωστόσο η σχέση των σύγχρονων καφέ με την πολιτική καλά κρατεί. Ειδικά οι υποψήφιες ευρωβουλευτίνες του ΚΙΝΑΛ που επισκέφθηκαν τη Λάρισα, διάλεξαν κεντρικές καφετέριες για τις επαφές τους με στελέχη και φίλους του κόμματος. Αλλά και οι υποψήφιοι της ΝΔ, δεν παρέλειψαν να βρεθούν και σε κάποια καφετέρια να μιλήσουν με τον κόσμο τους. Αυτοί φροντίζουν να πιούν κι έναν καφέ στα γραφεία της γαλάζιας νομαρχιακής, ακριβέστερα περνούν για συνάντηση με τη ΝΟΔΕ που τους οργανώνει και μια συνέντευξη Τύπου.

Ζ.

 

Στα οικονομικά

*ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ο Φώτης Τζατζάκης, της γνωστής οικογενείας με την εταιρεία μαρμάρων, εργάζεται εντατικά ως εκπαιδευτικός. Στον ιδιωτικό τομέα. Άνθρωπος πολύδραστος. Τώρα και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, με τον συνδυασμό Καραλαριώτου.

Ζ.

 

Στον ΠΑΘΕ

*ΘΑ είναι και τρεις εβδομάδες, λέει, που παραμένει σκοτεινή η γέφυρα πάνω από την εθνική οδό, στον δρόμο που συνδέει τη Νίκαια με τη Χάλκη. Οι διερχόμενοι οδηγοί είχαν δει το συνεργείο που πήγε να αλλάξει καμένες λάμπες, τελείωσαν λέει κι έφυγαν χωρίς να ανεβάσουν τον διακόπτη. Κι έτσι δεν δουλεύει καμία λάμπα πια. Μαύρο σκοτάδι, κι εκεί δεν είναι αστεία με την κυκλοφορία. Κάτι περισσότερο θα ξέρει η εταιρεία του αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ, δεν μπορεί…

Ζ.

 

Ευτυχισμένα

γενέθλια

*Ο πενηντάρης Λαρισαίος επιχειρηματίας συζητάει με τον δικηγόρο του για το διαζύγιό του.

- Πριν από μια βδομάδα ήταν τα γενέθλιά μου και ξυπνώντας ήμουν αρκετά πεσμένος. Πενήντα ένα πια, όχι και τόσο ελπιδοφόρο. Κατέβηκα να πάρω πρωινό νομίζοντας πως η γυναίκα μου θα μου έφτιαχνε το κέφι με τις ευχές της και σίγουρα με κάποιο δώρο. Όχι μόνο δεν μου ευχήθηκε, δεν μου μίλησε σχεδόν καθόλου. Εκεί είπα από μέσα μου «Καλά να πάθεις, που ήθελες και παντρειές. Λες και δεν τα ήξερες όλα αυτά».

Παρηγορήθηκα όμως γιατί σκέφτηκα ότι τα παιδιά μου θα το θυμόντουσαν. Τα παιδιά όμως κατέβηκαν για πρωινό και δεν είπαν λέξη. Είπα από μέσα μου «Καλά να πάθεις, λες και δεν ήξερες πως τα παιδιά σε ξεχνούν όταν μεγαλώσουν λίγο».

Όταν έφτασα στο γραφείο, ήμουν έτοιμος να σκάσω όμως καθώς έμπαινα, η γραμματέας μου, αυτή η πιτσιρίκα την έχεις δει, ένα κορίτσι σαν τα κρύα τα νερά, με υποδέχτηκε κεφάτη. «Καλημέρα κύριε διευθυντά. Ευτυχισμένα γενέθλια…».

***

*ΠΗΡΕ μια ανάσα και συνέχισε τη διήγηση.

- Αισθάνθηκα που λες κάπως καλύτερα, κάποιος τουλάχιστον με θυμήθηκε. Λίγο πριν σχολάσουμε το απόγευμα, η γραμματέας μου χτύπησε την πόρτα και μπήκε στο γραφείο μου «Ξέρετε, έξω έχει υπέροχο καιρό και μια και είναι τα γενέθλιά σας, τι θα λέγατε να πηγαίναμε να τσιμπήσουμε κάτι;».

Απολαύσαμε το γεύμα μας σε ένα ωραίο εστιατόριο και τότε την πρόσεξα καλύτερα. Είπα από μέσα μου πως γι’ αυτή την τριαντάρα θα τα παρατούσα όλα, και σπίτι και γυναίκα και παιδιά. Σηκωθήκαμε να φύγουμε. «Μια τόσο όμορφη μέρα δεν πειράζει να συνεχίσουμε, έτσι; Πάμε στο διαμέρισμά μου;» Εγώ τρελάθηκα από τη χαρά μου. Τελικά η μέρα εξελισσόταν στα καλύτερα γενέθλια της ζωής μου.

***

 *ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ στο διαμέρισμά της με έβαλε να καθίσω στο σαλόνι. «Κύριε διευθυντά, αν δεν σας πειράζει, να πάω στο υπνοδωμάτιο να βάλω κάτι πιο άνετο;». Συμφώνησα ενθουσιασμένος. Πήγε στο δωμάτιο και μετά από κανένα πεντάλεπτο, βγήκε κρατώντας μια τούρτα γενεθλίων, ακολουθούμενη από τη γυναίκα μου, τα παιδιά και μια ντουζίνα από οικογενειακούς φίλους και ανθρώπους του γραφείου. Όλοι τραγουδούσαν το τραγουδάκι των γενεθλίων. Κι εγώ καθόμουν εκεί, στον καναπέ. Θεόγυμνος.

Ζ.

 

------

FYSIKA KAI H E GRAFEI KAI ISTORIA KAUHMERINA*ΦΥΣΙΚΑ και η «Ε» γράφει και ιστορία, καθημερινά ψηφίδα-ψηφίδα. Φάνηκε και χθες στην εκδήλωση για τα 20 χρόνια της γυναικολογικής - μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημιακού. Όπου ο καθηγητής Αλ. Δαπόντε παρουσίαζε με τον προτζέκτορα την πορεία της, μέσα από τα κατά καιρούς δημοσιεύματα της εφημερίδας.

Ζ.

 

------

GIORTAZEI AEIKINHTH H RENA KARALARIOTOYΓιορτάζει…

* ΑΕΙΚΙΝΗΤΗ η Ρένα Καραλαριώτου. Πάει παντού. Στο κέντρο και στις συνοικίες, στις γειτονιές και τις πλατείες. Μεταφέροντας το μήνυμα για μια Σύγχρονη, Ανθρώπινη, Ευρωπαϊκή Λάρισα. Αύριο, Κυριακή, πάντως, θα βρίσκεται στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού «Λάρισα Μπροστά», όπου και θα δέχεται ευχές για την ονομαστική της εορτή. Μια μέρα μετά, τη Δευτέρα, θα εγκαινιάσει το εκλογικό κέντρο, αλλά και θα παρουσιάσει όλους τους υποψηφίους στην πλατεία Ταχυδρομείου. Πρώτη.

 

 

------

ISXYRH PROSOPIKOTHTA DINEI ALLON AERA STON SYNDYASMO ENOMENO KILELER* ΙΣΧΥΡΗ προσωπικότητα δίνει «άλλον αέρα» στον συνδυασμό «Ενωμένο Κιλελέρ» του Θαν. Μούσιου, η συμμετοχή της Βασιλικής Πιλάτου, προέδρου έως τώρα και εκ νέου υποψήφια σύμβουλος της Κοινότητας Νίκαιας.

 

 

------

ME THN YPOCHFIA EYROBOYLEYTH ANNA MISEL KAI TON SKIODH YPOYRGO

*ΜΕ την υποψήφια ευρωβουλευτή Άννα-Μισέλ και τον σκιώδη υπουργό Δημοσίας Τάξεως Μ. Χαρακόπουλο, η Λαρισαία δικηγόρος Τάνια Δόκου. Στέλεχος υψηλών προδιαγραφών της ΝΔ, ενισχύει το ψηφοδέλτιο Αγοραστού, επιδιώκοντας να εκλεγεί και η ίδια στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ζ.