Αξιοποίηση

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2019 19:45
• «Τα είχε όλα» λένε οι συνεργάτες της υποψήφιας δημάρχου για την προεκλογική εκδήλωση Ρένας Καραλαριώτου στην Ταχυδρομείου. «Παλμό, κόσμο, δυναμική, χειροκρότημα, συγκίνηση, ενθουσιασμό, μηνύματα ελπίδας και αλλαγής, μήνυμα νίκης, ηχηρό». Και θυμίζουν την κορύφωση του λόγου της αρχηγού. «Η Ελλάδα αλλάζει, η Λάρισα επιλέγει νέα δήμαρχο, νέα δημοτική αρχή. Θέλουμε και ζητάμε τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Θέλουμε, μπορούμε, την αξίζουμε». • «Τα είχε όλα» λένε οι συνεργάτες της υποψήφιας δημάρχου για την προεκλογική εκδήλωση Ρένας Καραλαριώτου στην Ταχυδρομείου. «Παλμό, κόσμο, δυναμική, χειροκρότημα, συγκίνηση, ενθουσιασμό, μηνύματα ελπίδας και αλλαγής, μήνυμα νίκης, ηχηρό». Και θυμίζουν την κορύφωση του λόγου της αρχηγού. «Η Ελλάδα αλλάζει, η Λάρισα επιλέγει νέα δήμαρχο, νέα δημοτική αρχή. Θέλουμε και ζητάμε τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. Θέλουμε, μπορούμε, την αξίζουμε».

* ΛΑΜΠΡΗ ιδέα είχε ο Λαρισαίος.

- Άμα κρατήσεις τις κάρτες από τους δημοτικούς συμβούλους, θα έχεις προσάναμμα στο τζάκι για 2 χρόνια.

Ζ.

 

Και πριν

* ΔΕΝ είναι περισσότεροι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αυτή τη φορά.

Τόσοι ήταν και στις προηγούμενες εκλογές, και τότε ήταν κάμποσοι οι συνδυασμοί των δημαρχήσιμων. Ίσως τώρα φαντάζουν περισσότεροι συνολικά επειδή, εκτός από όλους τους συνήθεις τρόπους, αυτοπροβάλλονται μέσω internet και τους βρίσκει ο κόσμος διαρκώς μπροστά του.

* * *

* ΟΥΤΕ στα χωριά πλήθυναν οι υποψηφιότητες. Απλώς στις περασμένες εκλογές, τα ψηφοδέλτια ήταν ενιαία, των τοπικών μαζί με το κεντρικό των δημοτικών συμβούλων και δεν φάνταζε η τωρινή πολυχρωμία των ανεξάρτητων ή περίπου ανεξάρτητων, η βιοποικιλότητα της αυτοδιοίκησης στην ύπαιθρο.

Παλιά, πριν τις συνενώσεις, ο αριθμός των υποψηφίων για τα κοινοτικά συμβούλια ήταν πολύ μεγαλύτερος. Βέβαια είχαν και τα χωριά περισσότερο κόσμο.

Ζ.

 

Και Στοίχημα

* ΑΓΓΛΙΑ έχουμε γίνει, αν και Grexit δεν υπήρξε ενώ οι Βρετανοί το παλεύουν ακόμη. Όπως κι εκεί όμως από παλιά, έτσι τώρα και εν Ελλάδι, στοιχηματισμός και στην πολιτική. Η γνωστή εταιρεία stoiximan.gr δέχεται στοιχήματα για τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών και δίνει πολύ συγκεκριμένες αποδόσεις για κάθε υποψήφιο.

Ως γνωστόν, όσο πιο μικρή η απόδοση, τόσο πιο πιθανό θεωρείται το αποτέλεσμα, όσο πιο πολλά δίνει το στοίχημα τόσο πιο δύσκολη έως απίθανη η εν λόγω εξέλιξη.

* * *

* ΛΟΙΠΟΝ, την πιο μικρή απόδοση, τόσο που δεν αξίζει να ποντάρει κάποιος, τι να κερδίσει δηλαδή με 1.03, τη δίνει η εταιρεία για νίκη του Κ. Μπακογιάννη. Από 1 προς 13 και 15 δίνει στους αμέσως επόμενους υποψηφίους, Κασιδιάρη και Ηλιόπουλο.

Πολύ πιθανή δίνουν και την επικράτηση Μπέου στον Βόλο, με απόδοση μόνο 1.08 και 1 προς 10 και 12 στους βασικούς του αντιπάλους. Αν και ο συγκεκριμένος μπορεί να μεριμνήσει και να το παίξει άσο ημίχρονο, διπλό στη β’ Κυριακή. Α, και μόλις 1.10 δίνει για νίκη του Δημ. Παπαστεργίου στα Τρίκαλα.

* * *

* ΣΤΗ Λάρισα τώρα, η stoiximan.gr δίνει αποδόσεις 1.35 στον Απ. Καλογιάννη έναντι 2.85 για ποντάρισμα στη Ρ. Καραλαριώτου. Και εν συνεχεία 1 προς 25 στον Π. Κρίκη, προς 80 στον Ν. Γαμβρούλα και προς 100 στον Π. Γούλα.

* * *

* ΣΤΟΙΧΗΜΑ όμως δέχονται και για τις περιφερειακές εκλογές. Με μόλις 1.15 απόδοση σε νίκη του Κ. Αγοραστού και 1 προς 6.30 στον Ν. Τσιλιμίγκα. Ακολουθούν αποδόσεις 1 προς 18 σε Κουρέτα, προς 35 σε Ακρίβο και προς 50 σε Τσιαπλέ μα και Ντούρο. (Τα πονταρίσματά σας κύριοι...)

Ζ.

 

Στρατηγικού

σχεδιασμού

* ΣΤΗ Λάρισα αυτή την Κυριακή ο Νίκος Καρανίκας, ναι ο περιλάλητος σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού. Θα μιλήσει το μεσημεράκι σε εκδήλωση για την κάνναβη. Βεβαίως. Μαζί με τους υπουργούς Κόκκαλη-Πιτσιόρλα, για την καλλιέργεια της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης. Και επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημιακοί, το θέμα είναι σοβαρό. Σημειωτέον ότι ο Ν. Καρανίκας έζησε νέος στη Λάρισα, τέλη της δεκαετίας του ‘89, σπουδάζοντας στο ΤΕΙ.

Ζ.

 

Κίνητρο

*«ΑΓΑΠΗΤΟΙ υποψήφιοι, όσοι αγοράσετε εκλογικούς φακέλους από το κατάστημά μας θα μπείτε σε κλήρωση με έπαθλο πέντε εγγυημένες ψήφους». Διαφήμιση με χιούμορ, όχι μπούρδα, από γνωστό βιβλιοχαρτοπωλείο στην οδό Ιωαννίνων, το οποίο κλιμακώνει τις τιμές του πουλώντας σε συνδυασμούς φαβορί 1 ευρώ παραπάνω στη χιλιάδα φακέλων απ’ ό,τι για τα αουτσάιντερ. (Ποιος θα πει ότι δεν είναι φαβορί;)

Ζ.

 

Διαφορετικός

* ΔΕΝ κάνει ομιλίες βαρύγδουπες ο Κ. Αγοραστός περιοδεύοντας προεκλογικά ανά τη Θεσσαλία, δεν μαζεύει τον κόσμο να τους πετσώσει έναν λόγο, που έλεγαν παλιά.

Ο περιφερειάρχης συναντιέται με ανθρώπους σε πόλεις και χωριά, τους μιλάει ήρεμα, αναλύει την κατάσταση και τις προοπτικές, εξηγεί τα σχέδιά του, επίσης τους ρωτάει και ακούει τις σκέψεις τους.

* * *

* ΕΝΑΣ διαφορετικός πολιτικός, χωρίς ταρατατζούμ και μεγαλοστομίες. Σε αρκετές περιπτώσεις αστειεύεται με τον κόσμο, γελούν.

Όπως προχθές στη Ζαγορά, που τους έλεγε για το αργοκίνητο κράτος, με παράδειγμα το Χιονοδρομικό στην περιοχή. «Να, ο υπάλληλος που χειριζόταν επί χρόνια την μελέτη των περιβαλλοντικών, με τον καιρό να περνάει, στο τέλος πέθανε ο καημένος, είχε φτάσει και σε μια ηλικία...».

Ζ.

 

Κόντρα

* ΠΡΩΤΗ φορά στα χρονικά, μέτρα θετικά, μία δεκαετία τώρα μόνο περικοπές και επιπλέον φόροι. Και τώρα που πάει να βγει η κοινωνία στο ξέφωτο, που ανακοινώνονται ελαφρύνσεις, τώρα βοή και φασαρία. «Α, είναι προεκλογικές παροχές...». Και γιατί δεν γίνονταν και σ’ άλλες εποχές; Αν είναι έτσι πάντως, μακάρι να γίνονται κάθε χρόνο εκλογές.

Ζ.

 

Τατουάζ χωριάτικη

* ΆΝΤΕ βρες άκρη με τους Λαρισαίους φοιτητές...

- Πού πας;

- Πάω να σκάσω.

- Α, και τι θες από δω;

- Κόβω δρόμο.

* * *

* - ΤΙ να κάνω με τόσες ελιές στην πλάτη;

- Ξέρω γω; Κάνε τατουάζ μια χωριάτικη.

* * *

* - ΤΙ θα πει ρε φίλε σε αδικεί η φωτογραφία... Τι σου έκανε δηλαδή, δεν σου έδωσε πέναλτι;

Ζ.

 

Συνεργασία

* ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ που συζητήθηκε έντονα στην τοπική κοινωνία, αυτή του γνωστού γιατρού Απόστολου Κομνού με το ψηφοδέλτιο Αγοραστού στην Περιφέρεια.

Βαρύ όνομα, πλούσιο το ιατρικό του έργο, τεράστια η αναγνωρισιμότητα και η αποδοχή.

Αυτό που πολλοί αγνοούν είναι ότι η εκλεκτή αυτή υποψηφιότητα δεν προέκυψε αιφνιδιαστικά. Είχε σφυρηλατηθεί μέσα από την ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία Αγοραστού - Κομνού για την υλοποίηση πολλών και μεγάλων νοσοκομειακών έργων μέσω του ΕΣΠΑ. Κι η υποψηφιότητα σ’ αυτό στοχεύει, στο να συνεχιστεί βελτιούμενη η ήδη καλή δουλειά.

Ζ.

 

Υιοθετήθηκε

* ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ και σήμερα ο Θάνος Αδαμόπουλος. Είναι τα εγκαίνια στο Πάρκο των Χρωμάτων, αλλιώς Χατζηχαλάρ, με τα «έξυπνα γηπεδάκια».

Πρόκειται για ιδέα του νεαρού αντιδημάρχου, που την εντόπισε ταξιδεύοντας και τη μετέφερε στη Λάρισα. Ενθουσιασμένος ως νεαρός πατέρας κι ο ίδιος.

«Έξυπνα γηπεδάκια» θα γίνουν και σ’ άλλες γειτονιές.

 (Στο ίδιο πάρκο και η πίστα σκέιτ σήμερα και χαρά μεγάλη για τους πιτσιρικάδες φαν του αθλήματος.)

Ζ.

 

Λαχείο...

* ΤΑ συνήθη θέματα των Λαρισαίων με τις γυναίκες τους.

- Πήρε η άλλη λαχείο. Δεν της έφτανα εγώ. Αλλά έτσι είναι οι άνθρωποι, πλεονέκτες.

* * *

* - ΘΕΛΩ ρε σεις να πνίξω τον καημό μου, αλλά δυστυχώς η γυναίκα μου αρνείται να πάει για κολύμπι.

* * *

* - ΈΧΩ να σου πω ένα ευχάριστο κι ένα δυσάρεστο, μου είπε η δικιά μου.

- Ωραία, ξεκίνα με όποιο θες, της απάντησα.

- Λοιπόν, θέλω να χωρίσουμε.

- Μάλιστα. Πες τώρα και το δυσάρεστο.

Ζ.

 

Ανορθογραφία

* ΕΙΝΑΙ και ειδικός στα έργα ο Λαρισαίος που μένει στη συγκεκριμένη γειτονιά και ο οποίος μιλάει για ανορθογραφία στην αναμορφωμένη Μανδηλαρά, στο τμήμα από Υψηλάντου μέχρι Κατσώνη που παραδόθηκε προσφάτως.

Ο υπόλοιπος μια χαρά δρόμος, αλλά στο συγκεκριμένο τμήμα παρατηρεί κυκλοφοριακή δυσλειτουργία. Δεν ξέρει αν χρειάζονται κολονάκια στο πεζοδρόμιο κατά της παράνομης στάθμευσης ή τι άλλο μπορεί να έφταιξε, πάντως το ζικ- ζακ στο οποίο υποχρεώνονται τα κινούμενα οχήματα θεωρεί ότι είναι πρόβλημα.

Ζ.

 

Για τα Γρεβενά

* ΑΥΡΙΟ το μεσημέρι σε Ελασσόνα και μετά στον Τύρναβο και το βραδάκι στη Λάρισα. Ροβολάει από Γρεβενά ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Παλάσκας, για να συζητήσει με τους συμπατριώτες και ψηφοφόρους του.

Ο εκπαιδευτικός απ’ τους Φιλιππαίους, αδελφός του ευρύτερα γνωστού στην περιοχή Νίκου Παλάσκα της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων, πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων νηπιαγωγών και με εικοσαετή θητεία στην αυτοδιοίκηση, απ’ την κοινότητα παλιά και στον δήμο έπειτα. Αύριο Παρασκευή στα χειμαδιά.

Ζ.

 

Ντιμπέιτ

* ΣΥΜΦΩΝΟΣ με τη διεξαγωγή ντιμπέιτ δηλώνει και ο υποψήφιος δήμαρχος Παν. Γούλας απαντώντας στην πρόταση της Ρ. Καραλαριώτου. Με την παρατήρηση ότι «ο διάλογος θα πρέπει να δικαιολογεί το περιεχόμενό του.

Να είναι ουσιαστικός με δυνατότητα ερωτήσεων και ανταπαντήσεων, να μην μετατραπεί σε παράλληλους μονόλογους και να έχει εξασφαλίσει την παρουσία των υποψηφίων και κυρίως του εν ενεργεία Δημάρχου».

 

Αλμυροί καιροί

* «ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΜΕ σε κακοτράχαλους δρόμους. Με νίκες, λίγες αυτές, και ήττες. Με ανατάσεις και κατακρημνίσεις. Με αισιοδοξία και απογοητεύσεις. Για να φτάσουμε στους σημερινούς αλμυρούς καιρούς». Αν μη τι άλλο ξέρει να γράφει ο γιατρός Βασίλης Μπαλαής «... θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε τα ιδανικά μας, τις αρχές μας, την αξιοπρέπεια και την ηθική της Αριστεράς της καρδιάς μας. Χωρίς μηδενισμούς και αδιέξοδες μελαγχολίες. Χωρίς αυτομαστίγωμα και εύκολη, παραλυτική, αδράνεια. Κι αφού έπρεπε, αποφάσισα, κόντρα στην τακτική μου χρόνων, να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της «Ανυπότακτης Θεσσαλίας»». (Με το ψηφοδέλτιο που υποστηρίζουν οι «λαφαζανίστας» για την Περιφέρεια).

Ζ.

 

Τα παιδιά

* - ΚΑΙ καλή πρόοδο στις εκλογές για την παράταξή σας...

- Α, πολύ ταιριαστή ευχή, το αποδέχτηκε ο Θ. Παπαλιάγκας. Εξηγώντας ότι ο κόσμος που σκοπεύει να υποστηρίξει την «Ορμή» του υποψηφίου δημάρχου Ν. Γαμβρούλα λέει συνήθως ότι θα ψηφίσει «τα παιδιά». Τα νιάτα διαμορφώνουν άλλη εικόνα.

* * *

* ΚΡΙΝΟΝΤΑΣ το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, ο Λαρισαίος δικηγόρος εκτιμά πως «όπως και να είναι τα αποτελέσματα, ο Γαμβρούλας είναι ίσως ο μοναδικός από τους τωρινούς υποψηφίους δημάρχους που θα παίξει ακόμη σημαντικότερο ρόλο στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Πόσο μάλλον αν φέρει και την καλή επίδοση που φαίνεται στον ορίζοντα», είπε ο επικεφαλής του κόμματος του Αλ. Παπαδόπουλου.

Ζ.

 

Ο μαραθωνοδρόμος

* ΓΝΩΣΤΗ Λαρισαία τον χαρακτήρισε ως ένα από τα φωτεινότερα παιδιά της γενιάς τους. Ο Απόστολος Γούλας δραστηριοποιείται ακούραστα, με στόχο και σχεδιασμό σε πολλαπλά επίπεδα.

Οδηγός του το σπάνιο πάθος του για τον τόπο του. Δύναμή του όλες οι αρετές του μαραθωνοδρόμου, που είναι συμπυκνωμένες στο πρόσωπό του. Τώρα σπριντάρει ως υποψήφιος στον συνδυασμό του Κ. Αγοραστού για την Περιφέρεια.

Ζ.

 

Πάτσι

* TO διηγιόταν χθες ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Θ. Κ. που δεν είναι αγχωμένος, «ξαναβγαίνουμε» διαβεβαιώνει: Δύο νεαροί Λαρισαίοι είχαν βρεθεί παλιά στη Γερμανία αναζητώντας την τύχη τους κι εκεί που βολόδερναν, βράδυ σ’ ένα πάρκο, είχαν πιεί και κάτι μπίρες, τον πιάνει τον άλλο διάθεση, πάει και κατουράει πίσω από ένα δέντρο, όμως δεν πρόσεξε ότι βρισκόταν κοντά ένας αστυφύλακας, ο οποίος τον είδε, σφύριξε, πλησίασε. Τι κάνεις εδώ βρε, του κόβει πρόστιμο. Κατέβαινε δέκα μάρκα, κόμπλαρε ο άλλος, βγάζει να πληρώσει, δεν είχε ψιλά, μόνο εικοσάρικο, τι ρέστα να του δώσει ο αστυνομικός, δεν είχε καθόλου, αδιέξοδο.

Και τώρα, τι κάνουμε τώρα, τη λύση έδωσε ο φίλος του από δίπλα. Άμα δεν έχεις ρέστα κυρ αστυνόμε, τότε θα κατουρήσω κι εγώ και πατσίζουμε με το εικοσάρικο.

Ζ.

 

------------

POTE DEN TA TSOYGRKISAN VS ANTIPERFEREIARXES• ΠΟΤΕ δεν τα τσούγκρισαν ως αντιπεριφερειάρχες η Μαρία Μαμάρα κι ο Γ. Λαδόπουλος. Μόνο τα πασχαλινά αυγά.

Ζ.

 

------------

BOHUHSE KAI O KAIROS UERIECAN TA DNETRA STHN KENTRIKH• ΒΟΗΘΗΣΕ κι ο καιρός, θέριεψαν τα δέντρα στην Κεντρική πλατεία. Οι Λαρισαίοι απολαμβάνουν την αλέα, το παρατηρητικό μάτι της ΡΚΝ την αποτύπωσε κιόλας.

Ζ.

 

------------

DASODHS KAFETERIA STOKENTRO THS LARISAS BEBAIOS• ΔΑΣΩΔΗΣ καφετέρια στο κέντρο της Λάρισας; Βεβαίως, τώρα που άνοιξε ο καιρός κι έφυγαν τα πλαστικά προστατευτικά. Εκεί λοιπόν στην Ταχυδρομείου σκέφτηκαν να δημιουργήσουν πράσινο πέτασμα με μεγάλες γλάστρες, ώστε να αποκλειστεί η διάχυση των τραπεζοκαθισμάτων στον πεζόδρομο, προς όφελος των πεζών. Συν το αισθητικό αποτέλεσμα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass