Κοντεύει

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2019 19:45
• ΣΤΑ γραφεία της εφημερίδας, σε συζήτηση με τον Γ. Μιχαλόπουλο για την προεκλογική περίοδο και τη δραστηριότητα του κόμματος, η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Λάρισας και υποψήφια ευρωβουλευτής, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Πέτρο Κρίκη και τον Άγγελο Σίμο, κομματικό στέλεχος και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο.  Ζ. • ΣΤΑ γραφεία της εφημερίδας, σε συζήτηση με τον Γ. Μιχαλόπουλο για την προεκλογική περίοδο και τη δραστηριότητα του κόμματος, η Μαρία Γαβαλά, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Λάρισας και υποψήφια ευρωβουλευτής, μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Πέτρο Κρίκη και τον Άγγελο Σίμο, κομματικό στέλεχος και υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Ζ.

* ΔΕΚΑ μέρες μόνο. Τόσες μονάχα έμειναν ως την κάλπη. Μέχρι τη συστοιχία καλπών για την ακρίβεια.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, μια Κυριακή ακόμα απομένει μέχρι την τελική ευθεία. Ώστε να μπουν σε δρόμο εκλογής δήμαρχοι, πρόεδροι και περιφερειάρχες, οι σύμβουλοι που τους πλαισιώνουν επίσης, ναι και ευρωβουλευτές αν και γι’ αυτούς ελάχιστοι νοιάζονται, οι ίδιοι κι ο περίγυρός τους, η κάλπη της Ευρωβουλής ως πρόκριμα λειτουργούσε πάντοτε. Για τις βουλευτικές.

Ζ.

 

Με κάθε ευκαιρία

* «ΜΠΑΙΝΕΙ ασθενής στο ιατρείο...». Το διηγούνταν ο Λαρισαίος γιατρός Α. Κ.

- Γεια σας, είστε ο κύριος Κ;

- Ναι, ο ίδιος. Εσείς;

- Εγώ είμαι ο Τάδε Ταδόπουλος που σας μίλησε ο συνάδελφός σας.

- Α, ναι! Περάστε, καθίστε να συζητήσουμε το πρόβλημά σας.

- Ναι, θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πριν απ’ όλα όμως να σας δώσω μια καρτούλα μου. (Ναι, ήταν υποψήφιος στις εκλογές.)

Ζ.

 

Την υγειά μας...

* ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ το Πανεπιστημιακό ο Κ. Αγοραστός, συζήτησε με διοίκηση, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό ακόμη και νοσηλευομένους. Γνωστή η ευαισθησία του περιφερειάρχη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και υγείας και πολύ σημαντικές οι παρεμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ στο μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλίας. «Την υγειά μας βρε παιδιά...». Ως Σπ. Παπαδόπουλος μίλησε ο Κ. Αγοραστός. «Την υγειά μας νάχουμε αλλά να υπάρχουν και οι υποδομές για όταν χρειαστεί...».

Ζ.

 

Μακρινή

* ΣΤΗΝ Ουγγαρία όπου βρίσκεται για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος, ο Κ. Τζανακούλης έμαθε για το πρόστυχο βίντεο που φορτώθηκε στην οθόνη του εκλογικού κέντρου του Απ. Καλογιάννη. Κι έφτασαν στ’ αυτιά του πολλά και διάφορα καθώς η υπόθεση ανέκυψε με ανάρτηση υποψηφίας στο f/b. «Η Ελευθερία Τζανακούλη είναι μακρινή μας συγγένισσα», εξηγεί με μήνυμά του ο πρώην δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι «δεν φταίει αυτή, δεν είναι χάκερ». Και θυμίζοντας ότι κόρη του είναι η Ελένη Τζανακούλη, η γεωπόνος οινολόγος που αυτή την εποχή βρίσκεται για δουλειές στη Νέα Ζηλανδία. (Σήμερα ο Κ. Τζανακούλης επιστρέφει για τον Αγ. Αχίλλιο και τον Κυρ. Μητσοτάκη.)

Ζ.

 

Προεκλογικά

* - ΜΟΥ πρότειναν να ασχοληθώ με την πολιτική...

Ο νεαρός Λαρισαίος εξέπληξε χθες την παρέα του.

- Συγκεκριμένα, να βάζω ψηφοδέλτια μέσα στους φακέλους. (Προεκλογικά ανοίγουν οι δουλειές.)

Ζ.

 

Κατά την όπισθεν

* ΚΑΙ η συζήτηση συνεχίζεται για τον παράξενο εκτροχιασμό του τρένου έξω από τον σταθμό Παλαιοφαρσάλου την Τρίτη του Πάσχα. Αφού κι ο ΟΣΕ δεν εξέδωσε ανακοίνωση να εξηγεί πώς συνέβη το περιστατικό. Προφανώς συνεχίζεται με ταχύτητα πόστας η εσωτερική έρευνα. Έτσι η ‘’Καθημερινή’’ αξιοποιεί δημοσιογραφικές πληροφορίες μέσω Αθηνών και φυσικά συνδέει το γεγονός με την ασφάλεια των γρήγορων δρομολογίων που ξεκινούν την ερχόμενη Δευτέρα. Σύντομα και το «Βέλος»...

* * *

 * ΓΡΑΦΕΙ λοιπόν πως αμαξοστοιχία Intercity 55 με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα εκτροχιάστηκε υπό τις ακόλουθες συνθήκες: Στον σταθμό Παλαιοφάρσαλου άφησαν σε λάθος θέση το κλειδί της γραμμής, με αποτέλεσμα το τρένο να μπει στην ίδια γραμμή που κινούνταν η αμαξοστοιχία 844 Αθήνα – Καλαμπάκα και ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Η πρώτη αμαξοστοιχία μετέφερε σχεδόν 320 άτομα και η δεύτερη 400, καθώς πασχαλιάτικα είχε πολλούς τουρίστες για Μετέωρα. Μπλέξιμο τεράστιο, ανατριχίλα.

* * *

* ΩΣΤΟΣΟ, οι 700 και πλέον επιβάτες τελικά δεν κινδύνεψαν, αφού το λάθος αναγνωρίστηκε αμέσως από τον μηχανοδηγό και η αμαξοστοιχία Intercity σταμάτησε χωρίς να εκτροχιαστεί, και σχετικά μακριά από την αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν προς την Καλαμπάκα. Ωστόσο έγινε εκ νέου το λάθος κατά την παλινδρόμηση του Intercity, όταν δηλαδή έβαλε όπισθεν. Αφού στο μεταξύ από τον σταθμό γύρισαν το κλειδί στη σωστή θέση. Επιτυγχάνοντας τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας που έκανε όπισθεν, με πολύ χαμηλή ταχύτητα εννοείται και γι αυτό αποφεύχθηκαν οι τραυματισμοί όταν τα βαγόνια βγήκαν από τις γραμμές και δίπλωσαν. Στους επιβάτες απέμεινε ένα δυνατό τράνταγμα και η ταλαιπωρία από κει και μετά για να φτάσουν στον προορισμό τους.

* * *

* ΤΟ ατύχημα ανέδειξε το επίπεδο αυτοματοποίησης της κίνησης στο δίκτυο του ΟΣΕ, τα ελλιπή συστήματα ασφαλείας, την έλλειψη δικλείδων ασφαλείας στη χειροκίνητη λειτουργία.

Το ότι δεν έχουμε θρηνήσει θύματα, αποδίδεται στην εμπειρία του προσωπικού και στον χαμηλό φόρτο κυκλοφορίας στις γραμμές. Πράγμα όμως που αλλάζει τώρα...

Ζ.

 

Με φακούς

* ΞΑΦΝΙΚΑ μπλακ άουτ βραδιάτικα στο Καλαμάκι. Δεν ήταν κάποιο εφέ των υποστηρικτών του Θαν. Νασιακόπουλου ο οποίος ξεκινούσε την προεκλογική του ομιλία στο χωριό, ούτε σαμποτάζ των αντιπάλων. Έτυχε διακοπή ρεύματος. Κι οι Καλαμακιώτες δεν υποδέχτηκαν τον δήμαρχο μετά φανών και λαμπάδων, σύγχρονοι καιροί, αντιμετώπισαν το σκοτάδι με τους φακούς των κινητών λέει. Η ομιλία έγινε κανονικά. Και πιο ατμοσφαιρικά.

Ζ.

 

Έργο

* «ΜΕ την αξία του έργου μας», το σύνθημά του. Στον πληθυντικό, τιμώντας τη συλλογική δράση και την προσπάθεια του Κ. Αγοραστού μαζί με τη δική του, ο Θανάσης Παιδής ξανά στις εκλογές στοχεύοντας στην επανεκλογή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Ισχυρή υποψηφιότητα ο νεαρός Ελασσονίτης.

Ζ.

 

Χαμηλά

την μπάλα

* ΜΕ τη σεμνότητα που τον διακρίνει πορεύεται προς την κάλπη ο Βαγγέλης Μόρας. Και ως πιθανότερο θεωρείται να εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η προσέγγιση του αρχηγού της ΑΕΛ στα πράγματα, σοβαρά και με αποφασιστικότητα, συγκροτημένα δίχως ταρατατζούμ και φανταιζί κινήσεις, ταιριάζει απολύτως και με την ιδιοσυγκρασία του δημάρχου Απ. Καλογιάννη με τον συνδυασμό του οποίου είναι υποψήφιος. Αν ήταν αλλού, πιθανόν να τον περιέφεραν ως βυσσινί σημαία εκμεταλλευόμενοι την αγάπη του κόσμου στην ομάδα.

Ζ.

 

Αλλαγή γηπέδου

* ΜΕ το επιδοκιμαστικό «τσ, τσ, τσ...» γίνεται δεκτή η υποψηφιότητα του Δημ. Τσέτσιλα με τον συνδυασμό Τσιλιμίγκα. Ταιριάζει, Τσέτσιλας με Τσιλιμίγκα.

Ο προπονητής ποδοσφαίρου απ’ το Μακρυχώρι αναβαθμίζεται. Έχοντας διατελέσει πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αντιδήμαρχος με τον Κ. Κολλάτο, σ’ αυτές τις εκλογές αλλάζει γήπεδο, πάει Περιφέρεια.

Ζ.

 

Φονιάς

* ΚΟΥΚΛΑ λένε το έχει κάνει το χωριό, ο πρόεδρος του Κουτσοχέρου Βάιος Φονιάς. Μάλλον θα έχει σκοτώσει πολλά προβλήματα. Τώρα κατέρχεται ως υποψήφιος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό διεκδικώντας τον σταυρό των χωριανών του για την επανεκλογή.

Ζ.

 

Ταιριαστός

* ΩΣ διαιτητής ποδοσφαίρου έχει βελτιώσει την ικανότητα να ισορροπεί, να διευθύνει, νε ελέγχει καταστάσεις. Και διαθέτει και κληρονομικό χάρισμα στα αυτοδιοικητικά, καθώς ο πατέρας του Στέλιος ήταν για δύο θητείες στο κοινοτικό συμβούλιο. Τώρα ο Θωμάς Κουκούλης είναι υποψήφιος στο τοπικό της κοινότητας Φαλάνης με τον συνδυασμό του δημάρχου Καλογιάννη.

Ζ.

 

Ντιμπέιτ παντού

* Ο Θαν. Μούσιος ψάχνει τον Θαν. Νασιακόπουλο και δεν τον βρίσκει. Τον αναζητά για ντιμπέιτ και μάλιστα σε δημόσια συζήτηση μόνοι οι δυό τους. Ο μαθηματικός θεωρεί ότι τον έχει τον δήμαρχο Κιλελέρ, ότι υπερτερεί στον λόγο. Και συνεχίζει να πιέζει. (Ωφελημένοι από τέτοιες συζητήσεις είναι κατά κανόνα οι αντιπολιτευόμενοι, τα αουτσάιντερ.)

* * *

* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ στη Λάρισα δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα. Η Ρ. Καραλαριώτου δεν θεωρείται ότι υποσκελίζει τον Απ. Καλογιάννη στη ρητορική ή στη δημόσια εικόνα.

Λέγεται ότι το ένας εναντίον μίας πολύ θα το ήθελε ο δήμαρχος. Όμως το κλασικό ντιμπέιτ γίνεται με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων ή τουλάχιστον των βασικών αντιπάλων. Κι απέναντι στους υπόλοιπους υποψήφιους δημάρχους ο Απ. Καλογιάννης ουδόλως υπολείπεται. Όλοι μαζί εναντίον του όμως;

* * *

* ΩΣΤΟΣΟ έτσι παίζεται το παιχνίδι. Ούτε μπορεί να δοθεί πενταπλάσιος χρόνος στον εν ενεργεία δήμαρχο για να αντιπαρατεθεί σε πέντε αντιπολιτευόμενους. Σ’ αυτές τις συζητήσεις ο καθένας λέει τα δικά του κι ο κόσμος καταλαβαίνει αυτό που θέλει. (Σημειωτέον ότι οι επικεφαλής των μικρότερων συνδυασμών πάρα πολύ θα ήθελαν να βρεθούν ισότιμα μαζί με τους βασικούς διεκδικητές, πού καλύτερα...).

Ζ.

 

Το ξέχασε

* ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ένα τακτ. Πρώην αντιδήμαρχος διαφημίζεται για τις εκλογές με την ιδιότητα του αξιωματούχου που δεν διαθέτει πια. Έχει ξεχάσει να βάλει μπροστά το πρώην, έστω το πρ. αν κι ένα μικρούλι π. θα έφτανε για να σώσει τα προσχήματα. Μεγάλο άγχος.

Ζ.

 

Θα δοθεί;

* ΑΠΟ τα αντίπαλα επιτελεία τον περιμένουν χαμηλά, κάτω από το 5%, καθόλου άσχημα μετεκλογικά με την απλή αναλογική να έχει κάποιος 2 ή 3 δημοτικούς συμβούλους.

Ωστόσο οι ουδέτεροι παρατηρητές ξύνουν το κεφάλι τους όταν συζητούν για το ποσοστό που θα πάρει ο «ιωνοδραγουμιστής» υποψήφιος δήμαρχος Κων. Βαϊούλης. Δεν ξέρουν πώς θα λειτουργήσει ο πέραν της ΝΔ χώρος, αν θα συσπειρωθεί στην κάλπη. Μπορεί το ψηφοδέλτιο να μην είναι πλήρες και ισχυρό, αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να δοθεί το σύνθημα απ’ την ακροδεξιά, να λειτουργήσει υπόγειο ρεύμα.

Μπορεί ο υποψήφιος δήμαρχος να μην είναι χρυσαυγίτης, ωστόσο κάπου θα ψηφίσουν κι οι εκείνοι. (Παρόμοια αβεβαιότητα, ίσως και πιο έντονη υφίσταται και με τον αδελφό συνδυασμό του Θαν. Αγγελουσόπουλου στον Δήμο Κιλελέρ.) Ζ.

 

Κενό;

* ΑΠΟ οργάνωση σκίζουν ως γνωστόν στον ΣΥΡΙΖΑ, φημίζονται και για την ταχύτητα στις αποφάσεις, συχνά ανησυχεί ο Ραν ταν πλαν μη χάσει τα πρωτεία. Μήνες τώρα έλεγε ότι θα φύγει από διοικητής του Πανεπιστημιακού, κανένας στο Υπουργείο δεν τον άκουσε τον Παν. Νάνο. Ένα μήνα πριν τις εκλογές τελικά αναχώρησε για τα ψηλώματα, υποψήφιος δήμαρχος στο χωριό του. Και καμία αντικατάσταση δεν προέκυψε. Εκτός κι αν θέλουν να δείξουν ότι η απουσία του δεν είναι αισθητή, ότι και χωρίς αυτόν το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά.

Ζ.

 

Πόση ώρα;

* ΥΨΗΛΟΥ επιπέδου τακτικές διηγιόταν χθες ο Λαρισαίος.

- Αστυνομία εκεί, γίνεται ληστεία, ελάτε αμέσως...

- Διεύθυνση παρακαλώ...

- Παπαναστασίου 231. Σε πόση ώρα θα έρθετε;

- Σε 10 λεπτά περίπου. Προσέξτε εκεί με τους ληστές....

- Εμείς είμαστε, θέλαμε να ξέρουμε πόσο χρόνο έχουμε στη διάθεσή μας.

Ζ.

 

--------------------

Στον απόηχο της εορτής του Αγίου Αχιλλίου

* Τελικά η απόφαση του Μητροπολίτη Ιερώνυμου να γίνει η περιφορά της εικόνας και των λειψάνων του Αγίου Αχιλλίου, την παραμονή της εορτής βράδυ και όχι ανήμερα μεσημέρι αποδείχτηκε σωστή. Αρκετός κόσμος έδειχνε να απολαμβάνει την πομπή, με το σκηνικό να θυμίζει σε κατάνυξη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ αρκετοί παρακολούθησαν και την αγρυπνία που τελέσθηκε αργά το βράδυ, με τη νεολαία να προσέρχεται μαζικά, αφού αποχώρησαν οι επίσημοι.

* * *

* Με θερμά λόγια μίλησε για τους Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιο και Θεσσαλιώτιδας Τιμόθεο ο Λαρίσης Ιερώνυμος, στον χθεσινό πανηγυρικό εσπερινό για τον πολιούχο Άγιο Αχίλλιο, χαρακτηρίζοντάς τους «άξιους και προικισμένους Ιεράρχες».

* * *

* Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιερώνυμος απευθυνόμενος προς τους πιστούς τούς διαβεβαίωσε ότι η περιφορά της εικόνας και των λειψάνων θα γίνει, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. «Τίποτα δεν μας σκιάζει, ούτε η βροχή, ούτε το χαλάζι» δήλωσε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον κόσμο να είναι προσεκτικός στην πομπή, ώστε όλοι μαζί να γυρίσουμε στον Μητροπολιτικό Ναό και να ψάλλουμε το Χριστός Ανέστη».

* * *

* Ωστόσο ο Ποιμενάρχης δεν έκρυψε την ενόχλησή του, όταν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, όντας στον άμβωνα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, έσπευσαν να φωτογραφίσουν τον εισερχόμενο -εκείνη την ώρα- στον ναό Κυριάκο Μητσοτάκη διασαλεύοντας την τάξη. Κατέβηκε από τη θέση του και με αυστηρό τόνο τους ζήτησε να σεβαστούν τον ομιλητή.

* * *

* Όσον αφορά στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, αυτός κατέφθασε –χειροκροτούμενος από τον κόσμο- στον Άγιο Αχίλλιο στις 8:40 μ.μ., χωρίς να κάνει δηλώσεις. Νωρίτερα είχε φθάσει στον Μητροπολιτικό Ναό ο γραμματέας του κόμματος Λ. Αυγενάκης. Στην εκκλησία ο πρόεδρος της ΝΔ εισήλθε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό.

* * *

* Για ενότητα μίλησε στην Κεντρική πλατεία ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος, αλλά προηγουμένως ο πρόεδρος της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκης φρόντισε να το κάνει πράξη. Έτσι κατά τη διάρκεια της περιφοράς της εικόνας, αναζήτησε τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, τον οποίο κάλεσε να σταθεί δίπλα του, τονίζοντας ότι «πρέπει να τηρηθεί το πρωτόκολλο». Κίνηση που εκτιμήθηκε δεόντως από τον δήμαρχο, όπως άλλωστε σχολίαζε αργότερα στους συνεργάτες του.

Γ.Ρ.

--------------------

 

 

H SKHNH ANAMENETAI NA EPANALHFUEI SHMERA ME THN ELEYSH• Η σκηνή αναμένεται να επαναληφθεί σήμερα, με την έλευση Μητσοτάκη στη Λάρισα.

Ζ.

 

 

----------

YPOSTELLONTAS TIS PROSOPIKES TOY FILODOJIES STH FASH TVN DIERGASIVN• ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΣ τις προσωπικές του φιλοδοξίες στη φάση των διεργασιών ομογενοποίησης, ο Μάριος Ξηρομερίτης λειτούργησε ως καταλύτης στη συνένωση των γαλάζιων παρατάξεων. Κι αυτό αναγνωρίζεται στον ευρύτερο χώρο του. Και τώρα προεκλογικά, μαζί με τον προσωπικό του αγώνα, συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό της Ρ. Καραλαριώτου.

Ζ.

 

----------

STO PLEYRO TOY DHMARXOY STON PROEKOGIKO TOY AGONA KAI H OIIKOGENEIA TOY• ΣΤΟ πλευρό του δημάρχου στον προεκλογικό του αγώνα και η οικογένειά του, με προεξάρχοντα τον γιο του Στρατή Καλογιάννη, επίσης οδοντίατρο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass