Πάλι;

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2019 19:05
• Ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου Δημήτρης Καπετάνος, γιος του προέδρου της ΝΔ Λάρισας Χρήστου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Κυριάκου στο εκλογικό κέντρο της ΝΟΔΕ παρέδωσε στον αρχηγό της ΝΔ ένα γράμμα. Εκείνος δεσμεύτηκε να το διαβάσει στο ταξίδι της επιστροφής προς την Αθήνα και πράγματι χθες φρόντισε να επικοινωνήσει με τον νεαρό Δημήτρη, σχολιάζοντας όσα του έγραψε. • Ο μαθητής της Β’ Γυμνασίου Δημήτρης Καπετάνος, γιος του προέδρου της ΝΔ Λάρισας Χρήστου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Κυριάκου στο εκλογικό κέντρο της ΝΟΔΕ παρέδωσε στον αρχηγό της ΝΔ ένα γράμμα. Εκείνος δεσμεύτηκε να το διαβάσει στο ταξίδι της επιστροφής προς την Αθήνα και πράγματι χθες φρόντισε να επικοινωνήσει με τον νεαρό Δημήτρη, σχολιάζοντας όσα του έγραψε.

* - ΤΟΝ ξανακάλεσαν τον άλλον εφορευτική επιτροπή και γκρινιάζει, «πάλι εγώ;»...

Ο Λαρισαίος έθετε το ζήτημα πρακτικά.

- Μα αφού όλοι οι υπόλοιποι είναι υποψήφιοι, πώς θα γίνει, ας έβαζε κι αυτός...

Ζ.

 

Όλα σβάρνα;

* «ΒΡΕΧΕΙ λεφτά προεκλογικά». Αγχωμένη η αντιπολίτευση με τις κυβερνητικές παροχές και ελαφρύνσεις, τις πρώτες μετά τη μνημονιακή δεκαετία, οπότε φιλικά ΜΜΕ το κάνουν και τίτλο. Και φτάνουν στην άλλη άκρη εκτιθέμενοι.

Γράφουν για την 13η σύνταξη που θα πληρωθεί στις 20 Μαΐου και συνεχίζουν με «το επίδομα ενοικίου στις 22 Μαΐου» και «το επίδομα τέκνων στις 23 του μήνα», αναφερόμενοι σε επιδόματα που ισχύουν χρόνια αλλά και για «το προνοιακό επίδομα στις 24 Μαΐου», λες και αυτό θα έπρεπε να καταργηθεί.

Φτάνουν μέχρι «τις συντάξεις στις 30 Μαΐου». Μα άμα πιστώνουν στον Τσίπρα και την κανονική χορήγηση των συντάξεων, τότε δεν έχουν καμιά ελπίδα.

Ζ.

 

«Κατασκηνώνουν»

* ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ βάρος στη Θεσσαλία προεκλογικά, κάτι θα ξέρουν, είναι ίσως και που δεν πολυπηγαίνουν βορειότερα, στη Μακεδονία, δεν το ρισκάρουν αμφότεροι. Δυό μέρες Λάρισα ο Κυρ. Μητσοτάκης κι ενδιαμέσως στα Τρίκαλα. Ρελάνς από Τσίπρα με τριήμερο θεσσαλικό ταξίδι.

Ο πρωθυπουργός αναμενόταν από χθες βράδυ στην Καρδίτσα, όπου θα μιλήσει σήμερα το μεσημέρι. Και μετά θα πάει Τρίκαλα.

Την Τρίτη ξανά στον κάμπο για την ομιλία στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. (Εν τω μεταξύ Βόλο δεν πάει κανένας, τυχαίο;)

Ζ.

 

Στην πλατεία

* ΠΕΤΥΧΕ το σκηνοθετικό τρικ με την «απέναντι στημένη» εξέδρα στην ομιλία Μητσοτάκη. Ωφελήθηκαν τα τηλεοπτικά πλάνα της συγκέντρωσης. Αν και ο κόσμος που μαζεύτηκε ήταν αρκετός να δείξει πολύς και σε νορμάλ στήσιμο της συγκέντρωσης.

Γέμισε εκτός από τη γούβα και το πεζοδρόμιο της Ιατρικής ενώ πολλοί ήταν και στην πλατεία γύρω ακόμη και πίσω από την εξέδρα.

* * *

* ΚΑΚΩΣ επομένως φοβήθηκαν οι οργανωτές την αργία. Οι Θεσσαλοί νεοδημοκράτες ζωηροί, έδωσαν το «παρών».

Την ίδια ώρα βέβαια, λίγα μέτρα παραπέρα, άλλοι Λαρισαίοι κάθονταν αμέριμνοι στα καφε-μπάρ της πλατείας, τα οποία επίσης βογκούσαν από κόσμο κι όπου δεν ακουγόταν η ομιλία αλλά μουσικές των μαγαζιών. Έχει για όλους τελικά αυτή η πόλη.

* * *

* Η συνήθεια να αγκαλιάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί μικρά παιδιά στην εξέδρα μετά την ομιλία τους εφαρμόστηκε και στη Λάρισα. Το αγόρι και το κορίτσι που ανέβηκαν για να βρεθούν στην αγκαλιά του Κυρ. Μητσοτάκη ήταν τα εγγόνια του πρώην αντιδημάρχου και εκ νέου υποψηφίου Αντ. Πράπα.

Ζ.

 

Στα εκλογικά

*ΚΙ έκαναν τη νύχτα ΣΥΡΙΖΑ, μέρα Μητσοτάκη. Με κόλπα απ’ τα παλιά, Οννεδίτικα, υποδέχτηκαν τον πρόεδρο στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ , με πυρσούς. Ο Κυρ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε επίσης και τα εκλογικά κέντρα Αγοραστού-Καραλαριώτου, έτσι κι αλλιώς όλα πέριξ της πλατείας όπου είχε μιλήσει.

Ζ.

 

Κι όμως...

* ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, πρωτοφανές... Στη Λάρισα ξανά ο υφυπουργός Πολιτισμού και καλώς να ορίσει ο Κ. Στρατής, για να εγκαινιάσει λέει τι; Μια βδομάδα πριν τις εκλογές. Το κυλικείο του Μουσείου στο Μεζούρλο. Ναι, αλήθεια. Αύριο Σαββατόβραδο, «παιδί; Βάλε μια μπύρα...»

Ζ.

 

Μετ’ ευτελείας...

* ΑΜΑΝ βαριά φιλοσοφία... Είναι κι ο καιρός κυκλοθυμικός, είχαν αρχίσει να εμβαθύνουν στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.

- Ανεξάρτητα από το ποια διαδρομή έχετε επιλέξει στη ζωή, αν σταματήσετε, σίγουρα θα σας προσπεράσουν.

* * *

* - ΤΟ πιο δύσκολο στις μέρες μας δεν είναι να παλεύεις με τα λιοντάρια αλλά να συμβιώνεις με τα φίδια.

* * *

* - Δεν μαθαίνεται η αγάπη, να το ξέρετε. Παθαίνεται.

Ζ.

 

Πλατεία

Λαρίσης

* - ΟΠΟΙΟΣ γεμίσει την Κεντρική πλατεία της Λάρισας γίνεται πρωθυπουργός...

Το θύμισε Λαρισαίος, σίγουρα όχι νεοδημοκράτης, συμπληρώνοντας.

- ... κι όχι την πλατεία Ταχυδρομείου, τη Γούβα της Ιατρικής δηλαδή...

- Δεν ψηφίζουμε για πρωθυπουργό, έτσι κι αλλιώς, του θύμισε ο διπλανός του.

- Και την Κεντρική πλατεία της Λαρίσης δεν τη γεμίζει κανείς πια τα τελευταία 30-40 χρόνια, φέρει δεν φέρει πούλμαν...

Ζ.

 

Βρήκε τρόπο

* «ΚΥΡΙΕ αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολίτευσης...» Μιλώντας προς το συγκεντρωμένο πλήθος πιστών στη λιτανεία του Αγ. Αχιλλίου, ο κ. Ιερώνυμος απευθύνθηκε και προς τον Κυρ. Μητσοτάκη. Το τόλμησε ο μητροπολίτης, έκανε το ασυνήθιστο.

Τι του είπε; «Εδώ στη Θεσσαλία πορευόμαστε ενωμένοι. Έχουμε πετύχει σε πολλά επίπεδα τη συνέργεια σε επίπεδο θεσμών, χάρη στην καλή συνεργασία του περιφερειάρχη με όλους τους δημάρχους των πόλεων, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης».

* * *

* ΓΙΑΤΙ το είπε; «Η ενότητά μας έχει γίνει ψηλαφητή και στην Αθήνα και αποτυπώνεται και στο κέντρο.

Εμείς καλωσορίζουμε όποιον έρχεται από την πρωτεύουσα, τους θεωρούμε ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τόπο μας κι ας έχουν περισσότερες ευθύνες από τους δικούς μας άρχοντες, αλλά έχουμε συνάμα την απαίτηση να ακούνε τη φωνή μας περισσότερο και να κάνουν αποδεκτές τις προτάσεις μας».

Και πού κατέληξε; «Γι’ αυτό πρέπει να συμβάλουν όλοι για τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Λάρισα». (Πώς μπορεί να το ξεχάσει τώρα ο πρόεδρος της ΝΔ.)

Ζ.

 

Στο τρίπτυχο

* «Συνεχίζουμε να χτίζουμε το μέλλον της Λάρισας, μιας πόλης για τον Άνθρωπο», το εκλογικό μότο του Απ. Σουρλαντζή.

Ο Λαρισαίος φιλόλογος που αυτή την τετραετία θήτευσε στην επιτροπή πολιτιστικών θεμάτων, εντεταλμένος του δημάρχου στον τομέα πολιτιστικής κληρονομιάς, αντιπρόεδρος στο Ωδείο αλλά και αντιδήμαρχος στο Πράσινο.

 Πολιτισμός - Περιβάλλον - Εκπαίδευση, το τρίπτυχο που στηρίζει την προσπάθεια επανεκλογής του με τη Συμπαράταξη του δημάρχου Απ. Καλογιάννη.

Ζ.

 

Με γνώση

* ΜΙΑ νέα δραστήρια γυναίκα, κοσμογυρισμένη άρα ξέρει τι παίζει σε πιο προχωρημένους τόπους, η Εύα Στεργιάκη του ομώνυμου γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου, κατέρχεται με αξιώσεις στις δημοτικές εκλογές. Στενή φίλη της επικεφαλής Ρ. Καραλαριώτου, επιδιώκει να εκλεγεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον συνδυασμό της.

Ζ.

 

Ου μπλέξεις...

* ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ νέων Λαρισαίων ανδρών.

- Είσαι γουρούνι, εντελώς αναίσθητος. Τόση ώρα τσακωνόμαστε κι εσύ χασμουριέσαι.

-  Όχι... Να μιλήσω προσπαθώ.

* * *

* - MΑ δεν μιλούσα στο κινητό οδηγώντας κυρ αστυνόμε. Δεν μιλούσα, απλώς άκουγα. Η γυναίκα μου ήταν στο τηλέφωνο.

Ζ.

 

Και από Λάρισα

* ΥΠΟΨΗΦΙΑ με τον συνδυασμό του δημάρχου Καλογιάννη, η νηπιαγωγός Ουρανία Ραπτοτάσιου. Η Ράνια της Γιάννουλης, υποψήφια δημοτική σύμβουλος μέσω όμως της εκλογικής περιφέρειας Γιάννουλης, διεκδικεί την ψήφο σε ΓιαννουλοΦαλάνη και Δασοχώρι αλλά και τον σταυρό των Λαρισαίων. Τρεις σταυρούς δικαιούνται όσοι ψηφίζουν στην πόλη κι έναν επιπλέον σε υποψήφιο του ιδίου συνδυασμού στους πρώην Δήμους Γιάννουλης ή Κοιλάδας. Οπότε φυσικά και την ενδιαφέρει τη Ράνια Ραπτοτάσιου και η μεγάλη δεξαμενή της Λάρισας.

Ζ.

 

Ψυκτικοί

Εκάλης

* ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ είναι οι κάτοικοι της Εκάλης και των ευρύτερων βορείων προαστίων, κοάζει το Βατράχι, από την είδηση ότι νεαρός κάτοικος της περιοχής ανακοίνωσε στους γονείς του ότι θέλει να «σπουδάσει ψυκτικός», σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Η είδηση, που έκανε τον γύρο των iPhone 10 των βορείων προαστίων μέσα σε λίγα λεπτά, προκάλεσε πανικό στους ευκατάστατους κατοίκους της Εκάλης, με πολλούς να τους πέφτει το αλάτι Ιμαλαΐων από τα χέρια μέσα στον Βασιλόπουλο και τα ντελικατέσεν της περιοχής.Τραγική φιγούρα η μητέρα του 18χρονου, η οποία μιλώντας με δυσκολία στις κάμερες λόγω πρόσφατου μπότοξ, δήλωσε. «Τρώγαμε τα πανκέικς μας χωρίς γλουτένη με γκότζι μπέρι όπως κάθε πρωί, όταν ξαφνικά ο γιος μας Ισίδωρος μας είπε ‘μητέρα, πατέρα, έχω κάτι να σας ανακοινώσω’». «Mon Dieu, είπα, θα μας πει ότι είναι γκέι ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τελικώς ήταν κάτι πολύ-πολύ χειρότερο».

* * *

* ΦΙΛΟΙ της οικογένειας που βγήκαν από τις επαύλεις τους για να μιλήσουν στις κάμερες περιέγραψαν έναν νεαρό όπως όλους τους άλλους που ζουν στην περιοχή. «Και τα Ραλφ Λόρεν του φορούσε και το λαδάκι τρούφας του το είχε και κάμπριο των 250.000 ευρώ τού είχαν πάρει. Δεν είχε δώσει ποτέ δικαιώματα».

«Ω Θεέ μου, έχουμε έναν τέτοιον ψυκτικό που έρχεται στο σπίτι μας από μια περιοχή που λέγεται Περιστέρι. Μια φορά είχαμε στρίψει κατά λάθος με το Range Rover γυρίζοντας από το ΙΚΕΑ και είχαμε βρεθεί εκεί. Τα παιδιά μου, ο Αύγουστος-Μιχαήλ και η Ελισάβετ-Νεφέλη χρειάστηκαν μήνες ψυχανάλυσης για να το ξεπεράσουν».

Ζ.

 

Πάρε κόσμε

* ΔΕΝ είναι άραγε ντροπή στις 20 του μηνός να καταβάλεις τη λεγόμενη «13η σύνταξη» και στις 26, μέσα σε έξι μέρες δηλαδή, να ζητάς την ψήφο των συνταξιούχων; Που είναι σχεδόν το μισό εκλογικό σώμα...

-Όχι, λένε οι κυβερνητικοί. Τώρα το επέτρεψε η οικονομία...

Ε, εντάξει... Πόσο σανό να φάει ο Ντορής;

 

Ντροπής

πράγματα

* ΤΙ θα γίνει τελικά με τις Τράπεζες; Σπρώχνουν συνεχώς τον κόσμο να αποκτήσει e-banking για να πληρώνει τους λογαριασμούς του μέσω Τραπεζών κι εκείνες χρεώνουν προμήθεια μισό ευρώ. Συν ένα ευρώ που χρεώνει ετσιθελικά η ΔΕΗ για τον έντυπο λογαριασμό, τελικά από παντού σου τα παίρνουν δίχως να το καταλάβεις.

 

Με τους

ανθρώπους

* ΠΡΟΣΦΕΡΕ σημαντικά και πάντα αθόρυβα στην πόλη κατά τη διαρρεύσασα θητεία. Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης τον εμπιστεύτηκε τον Μιχάλη Αναστασίου, κυρίως στον κοινωνικό τομέα δράσης του Δήμου. Πάντα κοντά στον άνθρωπο, προσηλωμένος στην επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας, ο απόστρατος αεροπόρος, δικαιούται να ξαναζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πρόσωπό του. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συμπαράταξη.

Ζ.

 

Βρες άκρη...

* ΤΟ χάσμα γενεών αποτυπώνεται καθημερινά και στη Λάρισα.

- Πήρε τηλέφωνο η μάνα μου, «τι κάνεις» ρωτάει, «μαγειρεύω» της απαντάω, το κλείνει. Ξαναπαίρνει αμέσως, «έλα», μου λέει, «πήρα και πριν και βγήκε λάθος».

* * *

* - ΠΑΤΕΡΑ, θα μου δώσεις 100 ευρώ;

- Πες μου γιατί και θα στα δώσω.

- Γιατί.

Ζ.

 

Ήπιας στάθμευσης;

* Η αναμορφωμένη Μανδηλαρά, στο κομμάτι της πριν την Κολοκοτρώνη, καλύτερα λέει να λέγεται «οδός ήπιας στάθμευσης». Διαμαρτύρονται οι παρόδιοι. Κάτι φαίνεται να μη λειτουργεί καλά, ίσως θα πρέπει να το ξαναδεί η δημοτική υπηρεσία. Όταν κατακάτσει ο κουρνιαχτός των εκλογών, εννοείται.

Ζ.

 

Δραστήρια

* ΓΝΩΣΤΗ στη Λάρισα η Λένα Ξυνοπούλου-Θυμούλια. Και για την προσφορά της στην εκπαίδευση, πολύ πέραν των τυπικών υποχρεώσεων στην υπηρεσία αλλά και την έντονη κοινωνική της δράση.

 Και στον δήμο ως αντιδήμαρχος την περίοδο Τζανακούλη αλλά και στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

Τώρα με τον συνδυασμό της Ρ. Καραλαριώτου επιδιώκει την επιστροφή της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζ.

 

Η κ. διευθύντρια

* ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ φιλόλογος-θεολόγος η Ελένη Διβάνη, διευθύντρια του 12ου Γυμνασίου στη συνοικία Αμπελοκήπων, υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις εκλογές, με τον συνδυασμό της Ρ. Καραλαριώτου. Άνθρωπος συγκροτημένος, με εμπειρία και γνώση, με ενδιαφέροντα και ικανότητες, ελπίζει να εκλεγεί και να βοηθήσει την πόλη.

Ζ.

 

Είχε διαρρεύσει

* ΕΙΧΕ γραφεί στα «Ψ» στις 25 Απριλίου, οπότε καλά είναι να προσέχει κάποιος τι διαβάζει: Η μάλλον άχρηστη πληροφορία της ημέρας.

Ο ξενιτεμένος Λαρισαίος Γ. Ε., επικαλούμενος έγκυρες πηγές του, ενημερώνει ότι σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Σπυριδούλα και ο Μανώλης θα είναι οι δύο παίχτες του master chef που θα βρεθούν στον τελικό.

Δεν είναι προγνωστικό, λέει αλλά εσωτερική πληροφόρηση.

Σπεύσατε οι στοιχηματζήδες... (Είπε κάποιος κάτι; Τόγραψες, τόπαιξες;)

Ζ.

 

Με γο

* -  ΜΩΡΕ, παγαιτείται ο άλλος και το καταλαβαίνεις, όμως σε άλλα θέματα προκύπτει εμπλοκή, τόνιζε χθες ο Λαρισαίος χιουμορίστας.

- Θέλω ένα νέο πηγούνι...

- Κυρία μου σε εστιατόριο είστε όχι σε πλαστικό χειρουργό.

- Για τα μακαγόνια ηλίθιε...

Ζ.

 

----------------------------------

 H FILIA EXEI VS XARAKTHRISTIKA

• «Η φιλία έχει ως χαρακτηριστικά την αφοσίωση και την κατανόηση χωρίς να υπάρχει συμφέρον, κίνητρο ή ανώτερος στόχος. Η φιλία καθρεφτίζεται στα πρόσωπά σας! Τιμή μου να στέκεστε δίπλα μου. Κίνητρό μου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας».

Λόγια καρδιάς από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη Ρένα Καραλαριώτου, Φώτη Τζατζάκη, στη φιλική βραδιά που διοργάνωσαν σε καφέ της πόλης οι φίλοι του.

 

 

 

 ENTAJEI ME TON KYR MHTSOTAKH

• ΕΝΤΑΞΕΙ με τον Κυρ. Μητσοτάκη, όμως η Δέσποινα Μίγα -Κατσογιάννη έκανε και την ουσιώδη επαφή κατά την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ στη Λάρισα. Με τον σύμβουλό του, τον Θανάση Νέζη, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού Καραλαριώτου, φίλοι από παλιά.

Ζ.

 

 OXI APO DV PROEDRE UA SOY DEIJV APO POY

• - OXI από δω πρόεδρε, θα σου δείξω από πού πρέπει να πας για να κυβερνήσεις

Ζ.

 

 

 FOYL TOY GALANOLEYKOY GENIKVS

• ΦΟΥΛ του γαλανόλευκου γενικώς στη συγκέντρωση Μητσοτάκη. Και νεοδημοκρατικές και ελληνικές σημαίες, διατέθηκαν άφθονες.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass