ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2019 19:45
• ΜΙΚΡΟ δείγμα των εκπροσώπων αρχών και φορέων της Λάρισας που βρέθηκαν στη λαμπρή εκδήλωση εγκαινίων του θεάτρου στο Animus. Ένας νέος χώρος πολιτισμού για τη Λάρισα.  Ζ. • ΜΙΚΡΟ δείγμα των εκπροσώπων αρχών και φορέων της Λάρισας που βρέθηκαν στη λαμπρή εκδήλωση εγκαινίων του θεάτρου στο Animus. Ένας νέος χώρος πολιτισμού για τη Λάρισα. Ζ.

Στη δίαιτα

* ΚΙ ενώ το καλοκαίρι επελαύνει προς την πόλη, οι Λαρισαίες κραυγάζουν σιωπηλά. «Σύμπα-ρά-στασή λαέ».

Πώς θα γίνει, ο καιρός γαρ εγγύς. Οι δίαιτες διαδέχονται η μία την άλλη, εκνευρισμός πλανάται στην ατμόσφαιρα, οι ζυγαριές μαζεύουν διαρκώς κατάρες. Που και που αισθήματα αγαλλίασης όταν ο δείκτης αλλάζει κιλό κατεβαίνοντας 200 γραμμάρια.

Ζ.

 

Στάνταρ

* Ο Λαρισαίος ήταν απολύτως βέβαιος.

- Να φτιάξω καφέ;

- Όχι λέω να βγω έξω, όλο και κάποιος υποψήφιος θα κερνάει... (Στα χωριά κερνούν και τσίπουρα πάντως).

 Ζ.

 

Αξέχαστη

* Η διαβεβαίωση από τη Λαρισαία τηλεθεάτρια. «Σπυριδούλα μπορεί να έχασες «MasterChef» αλλά κέρδισες για πάντα την αντιπάθειά μας».

Ζ.

 

Το τόσο, τόσο

* - ΑΥΤΟ κύριοι είναι συνήθεια παλιά...

Οι Λαρισαίοι ηλικιωμένοι συζητούσαν για όσα διάβαζαν σχετικά με τις πολιτικές συγκεντρώσεις των ημερών. Κι ο άλλος θυμήθηκε αυτό που έλεγαν στα νιάτα τους, πριν πολλές δεκαετίες.

- Οι δημοσιογράφοι βρε... Αυτοί το τόσο το κάνουν τόσο... (Κι άνοιξε τα χέρια του σαν να έπαιζε ακορντεόν).

Ζ.

 

Νούμερα

* - ΟΧΙ ότι χρειάζονται κι άλλες αποδείξεις, στην τελευταία αναμέτρηση που δεν ήταν για να βγει κυβέρνηση, στο Δημοψήφισμα του ‘15 είχαν πέσει έξω καμιά δεκαπενταριά μονάδες. Κατά κει που τους συνέφερε, τους γκαλοπατζήδες κι εκείνους που τους πληρώνουν...

Ο Λαρισαίος συριζαίος μιλούσε για τις δημοσκοπήσεις.

- Επειδή ασχολούνται με νούμερα, δεν σημαίνει ότι πρέπει να γίνονται και νούμερα...

Και σύστηνε στην παρέα του να κρατήσουν τα αποτελέσματα που δίνουν, να τα θυμούνται τη Δευτέρα.

- Βέβαια, την τελευταία βδομάδα τα μάζεψαν άρον-άρον. Δίνουν μόνο 7-8 μονάδες μπροστά τη ΝΔ, αφήνοντας απλώς υπονοούμενο ότι μπορεί να είναι και παραπάνω. Συν το προστιθέμενο ρεύμα που δημιουργούν στους αναποφάσιστους με το κλίμα νίκης της ΝΔ. Να δούμε τι θα βγει κι ύστερα τι θα πουν αυτή τη φορά...

Ζ.

 

Τι είναι...

* ΤΟ έλεγε χθες στο νεκροταφείο, αλληλοπαρηγορητικά, ο Ν.Ν. ομολογώντας ότι είναι κλεμμένο από τον Γούντι Άλλεν. «Η ζωή είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, που σε οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στον θάνατο». (Πολύ βάθος...)

 Ζ.

 

Στη γειτονιά του

* ΣΤΗ συνοικία του ολοκληρώνει σήμερα την επίσημη προεκλογική του καμπάνια ο Περαμαχαλιώτης Πέτρος Κρίκης. Ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λα. Συ.» μιλάει στις 9 το βράδυ στην παιδική χαρά της συνοικίας Ιπποκράτη, αφού πλατεία δεν έχει ακόμα η γειτονιά. Ακομπανιάρει ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας Ζήσης Γκαραλιάκος.

Ζ.

 

Με έργο

* «ΜΕ την αξία του έργου μας» το σύνθημα του Θανάση Παιδή, με τον Κ. Αγοραστό φυσικά υποψήφιος ξανά. Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Πολιτισμού και αντιπεριφερειάρχης στους συγκεκριμένους τομείς, έχει να επιδείξει δυναμισμό, δράση και αποτελέσματα κατά τη διαρρεύσασα θητεία και κυρίως προσήλωση στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Γι’ αυτό κι είναι πολλοί όσοι δηλώνουν «Όλοι με τον Σάκη».

Ζ.

 

Νεαρή

μηχανικός

* ΥΠΟΨΗΦΙΑ δημοτική σύμβουλος με τη «Συμπαράταξη» του δημάρχου Καλογιάννη η πολιτικός μηχανικός Ελένη Κολούσιου, που εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας. Με διάθεση προσφοράς η νεαρή μητέρα και ευαισθησίες στα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη κοινωνία. Τα κουβαλάει άλλωστε στο DNA της, η κόρη του γνωστού δασκάλου Στέλιου Κολούσιου. «Για να μην γυρίζουν οι νέοι την πλάτη τους στο μέλλον», το σύνθημά της, «και οι μεγαλύτεροι να μη νιώθουν παρελθόν».

 Ζ.

 

Να τους

καταλάβουν

* ΤΟ Υπουργείο Γεωργίας προειδοποιεί αγρότες σε χθεσινή του επίσημη ανακοίνωση ότι κινδυνεύουν «να τους επιβληθούν προστίματα». Ναι, προστίματα. Άμα ομιλείς και γράφεις εις την χωριατικήν...

Ζ.

 

Υπερβαίνει

* «ΑΠΟ τη δεκαετία του 1990 η ΝΔ διατηρεί στη Θεσσαλία επιρροή ανώτερη από το εθνικό ποσοστό της η οποία συνδυάζεται και με σημαντική παρουσία στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Έτσι ξεκινάει ο Ηλ. Νικολακόπουλος την ανάλυσή του στην ‘’Εφημερίδα των Συντακτών’’ για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝ. ΑΛΛ. στη Θεσσαλία.

Και ο έγκυρος αναλυτής συνεχίζει: «... παρά την υποχώρηση της δύναμής της, η ΝΔ κατόρθωσε να αποσπάσει το 2010 και να διατηρήσει το 2014 τον έλεγχο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τον Κ. Αγοραστό, η προσωπική εμβέλεια του οποίου υπερβαίνει κατά πολύ τη βουλευτική επιρροή της ΝΔ». Κι αφού θυμίζει τις αποτυχημένες χωριστές προσπάθειες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στις περασμένες εκλογές φτάνει και στη σημερινή τους συνεργασία με Ν. Τσιλιμίγκα.

Ζ.

* * *

 

Γρίφος

* ΨΑΓΜΕΝΟΣ όπως πάντα ο Λαρισαίος Β.Π. έως ακαριαίος.

- Αφού οι γυναίκες έχουν πάντα δίκιο κι άρα οι άντρες συνεχώς άδικο, τότε τι συμβαίνει όταν ένας άντρας λέει σε μια γυναίκα «έχεις δίκιο»;

Ζ.

 

Παντού

* Η Βάνα Χλιάπη - Γκουνιαρούδη, έχει δώσει τις εξετάσεις της χρόνια τώρα στον επαγγελματικό στίβο, ως οικονομολόγος, νομικός και επιχειρηματίας, ενεργή ταυτόχρονα στον εθελοντισμό.

Έχει οργώσει τον τελευταίο καιρό τον κάμπο ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος Κιλελέρ με τον συνδυασμό του δημάρχου Νασιακόπουλου. Εξορμώντας από τη Νίκαια, έχει περάσει από όλα τα χωριά του Δήμου. Κι η αποδοχή που συναντάει είναι λέει πάρα πολύ καλή.

Ζ.

 

Μηχανογράφος

* ΑΠΟ τους πρωτοπόρους στη Λάρισα στον τομέα των υπολογιστών η επιχείρηση Ψαριανού.

Μηχανογράφος επιχειρήσεων και ο νεαρός Αλέξ. Ψαριανός, έμπειρος πολιτικά από την εποχή της ΟΝΝΕΔ ακόμα. Κι από την πρώτη στιγμή με τη Ρ. Καραλαριώτου, με τον συνδυασμό της οποίας διεκδικεί σταυρό ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος.

Στον αγώνα με πάθος και την αρραβωνιαστικιά του, τη δικηγόρο Μαρίνα Παπαδημητρίου στο πλευρό του.

Ζ.

 

Η Κρυσταλλία

* ΑΥΤΟΦΩΤΗ πολιτικά αλλά και με έντονη δραστηριότητα η Κρυσταλλία Μακατού, δεν παύει βέβαια να είναι κόρη του Βασίλη Μακατού, που ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ στις προηγούμενες εκλογές και που η παράταξή του συμπαρατάχθηκε τώρα στην υποψηφιότητα του Θανάση Μούσιου.

Με τον οποίο κατεβαίνει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος, το μήλο πέφτοντας κάτω από τη μηλιά, με φόρα απ’ τον Πλατύκαμπο.

Ζ.

 

Γεύση κόλλυβα

* ΤΑ γυναικεία τους βάσανα διεκτραγωδούσαν νεαροί Λαρισαίοι.

- Χθες ρε σεις μάλωναν δύο γυναίκες για μένα. «Πάρτον εσύ» φώναζε η μία, «τι να τον κάνω» η άλλη...

* * *

* - ΠΟΥ έμαθες τόσο καλές ρακέτες;

- Έπαιζα άμυνα με το τηγάνι όταν μου πετούσε πράγματα η δικιά μου στο σπίτι.

* * *

* - ΘΑ ήθελα μια τούρτα γενεθλίων για τη γυναίκα μου.

- Έχετε κάποια προτίμηση στη γεύση;

- Ναι, γεύση κόλλυβα αν μπορείτε, γιατί είχε γενέθλια χθες και τα ξέχασα.

Ζ.

 

Με την Εύη

* ΠΟΛΛΑ χρόνια στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου της Λάρισας η Εύη Παπανίκα, συνταξιούχος πια να της περισσεύει χρόνος αλλά και η διάθεση προσφοράς πάντοτε, με τη Λάρισα στην καρδιά της κατέρχεται υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον συνδυασμό Τσιλιμίγκα. Τυρναβίτισσα στην καταγωγή και στέλεχος πρώτης γραμμής στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ, με δράση και στον φεμινιστικό τομέα του κόμματος πανελληνίως.

Ζ.

 

Φώτα, παιδιά...

* - ΜΑΥΡΟ σκοτάδι, κοντέψαμε να σκοτωθούμε πριν λίγο...

Ο Λαρισαίος τηλεφώνησε χθες το βράδυ ανάστατος. Ο κόμβος της Χάλκης στο παράδρομο της ΠΑΘΕ παραμένει χωρίς φωτισμό. Έχει καιρό που συμβαίνει, έχει ξαναγραφεί και στην εφημερίδα η εκμεταλλεύτρια των διοδίων εταιρεία δεν δείχνει ενδιαφέρον.

Και το κακό γενικεύτηκε, το σκότος επεκτείνεται καθώς χωρίς φωτισμό είναι πια και οι κόμβοι στο ΙΚΕΑ και στο Ν. Περιβόλι. Ίσως θα έπρεπε και οι δημόσιες υπηρεσίες να τσεκάρουν και να πρεσάρουν.

Ζ.

 

Για ψηφοδέλτια

* ΣΕ αδιέξοδο το ΚΙΝΑΛ της Λάρισας. Όχι πολιτικό, απλώς αδιέξοδο είναι το δρομάκι στο οποίο βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος. Οπότε όποιος μπει, μένει κιόλας. Αρκετή κίνηση αυτές τις μέρες στο δρομάκι το κάθετο στην Τρίγωνη πλατεία, δίπλα στο μεγάλο σουπερμάρκετ. Είναι κόσμος που πάει στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ να προμηθευτεί ψηφοδέλτια για τις ευρωεκλογές.

Ζ.

 

Η τραπεζικός

* ΓΝΩΣΤΗ Λαρισαία η Δήμητρα Τάκαλου - Σαρηγιάννη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Καλογιάννη, διεκδικεί τον σταυρό των συνδημοτών. Η υποδιευθύντρια του κεντρικού υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί κεφάλαιο για τη Συμπαράταξη.

Ζ.

 

Πόλη ηγέτιδα

* ΙΣΧΥΡΗ αλλά και σημαντική υποψηφιότητα με τον συνδυασμό Καραλαριώτου ο Ηλίας Παλαιοχωρλίδης, ο γιος του Σίμου.

«Στόχος μου να γίνει η πόλη όπου γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και αγαπήσαμε ελκυστική, ανταγωνιστική και σύγχρονη μητρόπολη.

Μια πόλη ηγέτιδα σε όλους τους τομείς», δηλώνει ο γνωστός ορθοπεδικός γιατρός, που δείχνει αποφασισμένος να μπει στον Δήμο και να εργαστεί για το όραμά του.

Ζ.

 

Το ήξερε καλά

* Ο Λαρισαίος διηγιόταν ότι πήγε σπίτι του ο υδραυλικός, έφτιαξε τη βρύση και ζήτησε 100 ευρώ.

- Εγώ που είμαι μαθηματικός, τόσα λεφτά δεν παίρνω.

- Το ξέρω. Κι εγώ φιλαράκι, ως μαθηματικός, τόσα λεφτά δεν έπαιρνα.

Ζ.

 

---------

TON PALIO TOY SYMFOTHTH APO THN IATRIKH SXOLH KAI YPOCHFIO DHMARXO• ΤΟΝ παλιό του συμφοιτητή από την Ιατρική Σχολή και υποψήφιο δήμαρχο Αγιάς Γιάννη Αγγελάκα επισκέφθηκε ο Έκτορας Νασιώκας και όπως ήταν φυσικό συζήτησαν για τις δημοτικές εκλογές της Κυριακής. Στην παρέα τους ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αναστασίου, ο παλιός κοινοτάρχης Κιλελέρ Απ. Γερόπουλος, ο Στ. Παπανίκος (της ΕΒΖ) και ο καθηγητής Γ. Φρύδας.

 

 

---------

H NEA GENIA BGAINEI MPROSTA DYNAMIKO NEANIKO• Η νέα γενιά βγαίνει μπροστά. Δυναμικό νεανικό δίδυμο με τον υπ. ευρωβουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ., Νίκο Ανδρουλάκη και την υπ. βουλευτή Μαρία Γαλλιού.

 

 

---------

OI MANDHLADES JEPROBODISAN TON K. AGORASTO META HTN MEGALH SYGKENTROSH• OI Μανδηλάδες ξεπροβόδισαν τον Κ. Αγοραστό μετά τη μεγάλη συγκέντρωση του Τυρνάβου. Ο υιός Λάσκαρης είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό Ι. Κόκουρα. Μαζί η υποψήφια Τάνια Δόκου κι ο Γ. Παπαλέξης. Ζ.

 

 

---------

OS EPIKEFALHS THS DEYAL TI ALL ENA NERO UA GYREYE• ΩΣ επικεφαλής της ΔΕΥΑΛ, τι άλλο, ένα νερό θα γύρευε ο Θοδ. Καφφές. Κι ένα για το φιλαράκι του τον αντιδήμαρχο Γ. Ζαούτσο.

Ζ.

 

 

---------

TREIS POLITIKOI KAI ENAS ERGOLABOS ST EGKAINIA TOY SOYPER• ΤΡΕΙΣ πολιτικοί και ένας εργολάβος, στα εγκαίνια του σούπερ-γρήγορου τρένου στο Λιανοκλάδι, το οποίο χρειάστηκε να γίνουν επιτέλους τα έργα για να κινηθεί πάνω τους. Τρεις κουστουμαρισμένοι και ένας casual. Τρεις εκ του πασοκικού χώρου κι ένας εξ αριστερών. Τέσσερις μηχανικοί. Ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης, ο γ. γ. Θάνος Βούρδας, ο βουλευτής Φθιώτιδας Απ. Καραναστάσης κι ο Κώστας Μίχης. Αυτοί οι τρεις λοιπόν κι ο ένας, ο Τυρναβίσιος.

Ζ.

 

 

 

---------

O GOHS TOY GOHTOS OI ZEN PREMIA TOY UEATROY• O γόης, του γόητος, οι ζεν πρεμιέ του θεάτρου και των μαθηματικών, Αλ. Γεωργούλης υποψήφιος του Τσίπρα για ευρωβουλευτής, Σωτ. Τερζόπουλος με τον Καλογιάννη για δημοτικός σύμβουλος.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass