Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έναρξη

Δημοσίευση: 28 Μαϊ 2019 19:45
 *ΣΤΟΝ αέρα βρέθηκε ο Κ. Αγοραστός, τον σήκωσαν στα χέρια οι παίχτες του …συγγνώμη οι υποψήφιοί του, μετά τον θρίαμβο.  Ζ. *ΣΤΟΝ αέρα βρέθηκε ο Κ. Αγοραστός, τον σήκωσαν στα χέρια οι παίχτες του …συγγνώμη οι υποψήφιοί του, μετά τον θρίαμβο. Ζ.

*ΚΥΡΙΑΚΗ αργά βράδυ, οι εκλογές τελείωσαν. Και η προεκλογική καμπάνια συνεχίζεται.

Ακριβέστερα, μόλις ξεκίνησε. Αυτό με τον β΄ γύρο των δημάρχων θα είναι εύκολο, μέχρι τώρα απλώς ζέσταμα έκαναν οι Έλληνες, τώρα ψηφίζουν, τώρα θα βγάλουν κυβέρνηση.

***

*ΜΠΑΜΠΟΥΣΚΕΣ αποδείχθηκαν οι κάλπες της Κυριακής. Σαν τις Ρώσικες κούκλες, έκρυβαν μέσα τους άλλες κάλπες.

Ζ.

 

Σέρβις κάλπης

*ΜΗΠΩΣ χρειαστούν σέρβις οι κάλπες, σκεφτόταν χθες ο Λαρισαίος. Η συχνή χρήση προκαλεί φθορές. Κάποιο γρασάρισμα μήπως;

Βέβαια αυτή τη φορά αντί τεσσάρων θα χρησιμοποιηθεί μία κάλπη σε κάθε τμήμα. Και αν, καθώς σε ορισμένες περιοχές έχει εκλεγεί και δήμαρχος από την πρώτη Κυριακή οπότε εκεί δεν θα ψηφίσουν καθόλου. Κινδυνεύουν από στερητικό; Μπα…

Και σ΄ ένα μήνα, πάλι μία κάλπη, βουλευτικές, εκεί θα έχει και σταυρούς, κανονικά, η χαρά του ψηφοφόρου.

Ζ.

 

Παντού πολύ ψηλά

*ΣΤΟΥΣ 24 από τους 25 δήμους της Θεσσαλίας, ο Κ. Αγοραστός έλαβε ποσοστά πάνω από 50%. Τα μεγαλύτερα στους Δήμους Πύλης 67%, Αργιθέας, Μουζακίου και Μετεώρων με 62%, Σκιάθου και Αλοννήσου 63 και 61% αντίστοιχα. Τα χαμηλότερα ποσοστά του στους Δήμους Φαρκαδόνας με 50,8 και Ελασσόνας με 50,2%. Χάλια, χάλια… Ακούς εκεί 50%...

***

*ΤΟ σκάφος Αγοραστού βρήκε ύφαλο στη Σκόπελο. Ενώ στα άλλα δύο νησιά των Σποράδων ξεπέρασε χαλαρά το 60%, στο μεσαίο πέτυχε μόνο 47%. Σημειωτέον ότι στον Δήμο Σκοπέλου ο συνδυασμός Τσιλιμίγκα κατατάχθηκε τρίτος, δεύτερη η ‘’Λα. Συ.’’ με 23% και υποψήφιο εκεί ένα Γούλα που θριάμβευσε, τον Γιώργο, ο οποίος ως φιλόλογος δούλεψε για πολλά χρόνια διορθωτής στην εφημερίδα πριν βρεθεί δημοτικός υπάλληλος στο νησί.

Ζ.

 

Στα χωριά τους

*ΣΕ ελάχιστες περιοχές άντεξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος μόνο σε 4 από τους 52 νομούς, η ΝΔ σάρωσε σε ολόκληρη τη χώρα. Ο Αλ. Τσίπρας πρώτευσε στην Άρτα, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του. Και στην Πάτρα, την πατρίδα των Παπανδρέου. Επίσης άντεξε και σε δύο νομούς της Κρήτης. Στο Ηράκλειο και στα Χανιά, την έδρα των Μητσοτάκηδων.

Ζ.

 

Απρέπεια

*ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τους λυπάται τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους; Μπήκαν στους συνδυασμούς, έδωσαν τον αγώνα τους τόσον καιρό, αγχώθηκαν έντονα τις τελευταίες μέρες κυνηγώντας τον σταυρό, ξενύχτησαν βοηθώντας καθοριστικά στην εκλογή των υποψήφιων δημάρχων και τώρα μετέωροι, κανένας δεν ασχολείται μαζί τους. Τα αποτελέσματα υπέρ συνδυασμών μονάχα, υπέρ υποψηφίων πουθενά. Η Περιφέρεια μονάχα για τους περιφερειακούς συμβούλους, τους δημοτικούς όχι. Οι δήμοι δεν μπορούν, το Πρωτοδικείο θ΄ αργήσει στις αθροίσεις αφού ούτε εκεί ελήφθη μέριμνα, οι παρατάξεις, απογοητευμένες ή χαρούμενες, έχουν με άλλα να ασχοληθούν. Κι αυτές οι «ιερές αγελάδες» των εκλογών, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τριγυρνούν σε γειτονιές και χωριά με βλέμμα απλανές, με την αγωνία να εντείνεται, να τους ρωτούν όλοι αν εκλέχθηκαν και να μην ξέρουν τι να απαντήσουν.

Ζ.

 

Στον τόπο τους

*ΘΡΙΑΜΒΟΣ για Θαν. Νασιακόπουλο στο χωριό του, ο δήμαρχος Κιλελέρ πήρε 84% στο Δίλοφο, με 222 ψήφους. Τον ακολούθησε δεύτερος με 22 ψήφους ο υποψήφιος δήμαρχος Θαν. Αγγελουσόπουλος, ο οποίος κατάγεται επίσης από το ίδιο χωριό.

Στο δικό του, το Ν. Περιβόλι ο Θαν. Μούσιος επικράτησε καθαρά με 64%. Αλλά κι ο υπαρχηγός του, ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης οδήγησε τον συνδυασμό τους στο 52% στο Μοσχοχώρι. Ο Βασ. Σταμουλάκης, στο δικό του χωριό, τους Αγ. Αναργύρους κατάφερε να πάρει τελικά 40 ψήφους, ήτοι 6%.

Ζ.

 

Επί δύο

*ΚΑΠΟΙΑ στιγμή χθες κι ενώ η επίσημη καταμέτρηση όδευε στο τέλος της, μόνο τρία τμήματα απέμεναν, ο Κ. Αγοραστός πέτυχε στον νομό της Λάρισας νταμπλ σκορ απέναντι στον Ν. Τσιλιμίγκα. Ακριβώς το διπλό ποσοστό 54,44% έναντι 27,22 και ψήφους φυσικά καθώς ο περιφερειάρχης είχε 85.158 κι ο θεωρητικά αντίπαλός του 42.579 ψηφοδέλτια.

Ζ.

 

Μόνοι τους

*Και τώρα οι δυό μας… Και στη Λάρισα και παντού έτσι θα κινηθεί η υπόθεση ‘’ β΄ γύρος’’ κι η εκλογή δημάρχων. Χωρίς το προστατευτικό κουκούλι των συνδυασμών, δίχως το κομματικό κέλυφος, την ερχόμενη Κυριακή καθαρή μονομαχία, μόνοι τους, ο ένας απέναντι στον άλλο. Το κριτήριο επιλογής αλλάζει. Ο ψηφοφόρος δεν διαλέγει τώρα πού θα βάλει τον σταυρό του, στον συγγενή, τον φίλο ή τον γείτονα. Επιλέγει ποιον θεωρεί καταλληλότερο για δήμαρχο. Ακόμα και τα ποσοστά της πρώτης Κυριακής μικρό ρόλο παίζουν. Ουσιαστικά οι δύο μονομάχοι ξεκινούν απ΄ το μηδέν. Ή καλύτερα από ό, τι έχει χτίσει ο καθένας, την εικόνα που έχει δώσει στην τοπική κοινωνία όλα αυτά τα χρόνια.

Ζ.

 

Πού ήταν;

*- ΕΧΕΙ να πει κάτι ο συνδυασμός Τσιλιμίγκα για το αποτέλεσμα;

Κι ο άλλος που άκουγε από δίπλα.

- Ο ποιος; (Κι ο ήλιος δεν τον είδε…)

***

*Ο καρδιοχειρουργός εφάρμοσε απολύτως το γερμανικό, όπως ο ίδιος έλεγε, σύστημα στην εκλογική του καμπάνια. Με οργάνωση, μέθοδο και επίμονη προσπάθεια, αυτά δεν κάνουν οι Γερμανοί; Το ‘’εγώ δεν κάνω προεκλογικό αγώνα, εσείς είστε υποχρεωμένοι να με ψηφίσετε’’, είναι μάλλον ελληνικό ανέμελο σύστημα. Το οποίο αυτή τη φορά δεν πέτυχε. Είχε μεσολαβήσει και η πενταετία, με τον καθηγητή να έχει το αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Κι ο Κ. Αγοραστός δεν μπορεί να πει ότι υπέφερε εξαιτίας του, ότι πιέστηκε σε οτιδήποτε.

Ζ.

 

Ήξεραν;

*- ΦΑΙΝΟΤΑΝ βρε… Το έλεγα γω, δεν σας το ΄λεγα;

Εκλογικός απολογισμός του Λαρισαίου συριζαίου.

- Μα εσύ άλλα έλεγες, μέχρι και για νίκη Τσίπρα δεν μιλούσες;

- Ε… Τα άλλα τα λέγαμε για τους άλλους βρε… Τι, χαζοί είμαστε;

***

*ΣΤΗ Λάρισα λέει οι συριζαίοι το είχαν δει τ΄ όνειρο, όταν λίγες μέρες πριν τις εκλογές κατέφτασε κοτζάμ υπουργός για να εγκαινιάσει το κυλικείο στο Μουσείο. Το κυλικείο.

Ζ.

 

Συνθηματάκια

*ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ με τα ονόματα υποψηφίων στη Λάρισα.

-Αν θέλεις τη Λάρισα Παρίσι, δαγκωτό Παπαπαρίση.

***

*-ΓΙΑ να μην την πατήσεις, Παπαπαρίσης.

***

*-ΔΕΝ τη ρίχνω όπου κι όπου, ψηφίζω Τάνια Δόκου.

***

*-ΚΑΘΕ γειτονίτσα ψηφίζει Αγορίτσα.

Ζ.

 

Τι- Τάνια

*ΤΟ είχε πει η Τάνια Δόκου, μια γυναίκα που με τιτάνια προσπάθεια βρέθηκε ανάμεσα στην ντουζίνα των πρώτων συμβούλων του συνδυασμού Αγοραστού.

-Όπου βάζω υποψηφιότητα βγαίνω… (Ασκήσεις ακριβείας Δόκου επί δοκού.)

Ζ.

 

Πάρτα ούλα

*- ΤΩΡΑ δώστα ούλα, ζητούν Καλογιάννης και Καραλαριώτου από Γούλα και Γαμβρούλα…

-Σωστά, όλα κι απ΄ τον Δαούλα, του Γούλα.

- Θα φωνάξουν και για ένα γκάλοπ τον Καρδούλα. (Έχουν ζήτηση τα εις -ούλας.)

Ζ.

 

Χωρομέτρησε

*Ο Ν. Καρδούλας θυμίζει ότι προέβλεψε «για μία ακόμη φορά το αποτέλεσμα και τη διαφορά στις ευρωεκλογές, κόντρα σε όλους τους δημοσκόπους». Ως τοπογράφος, ο απόστρατος Λαρισαίος χωρομέτρησε την ψήφο, με της δικής του εμπνεύσεως και εφαρμογής δημοσκόπηση στη Λάρισα, «που για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται πολιτικό βαρόμετρο και για την επικράτεια», χρησιμοποιώντας το ίντερνετ και τυχαίο δείγμα κινητών τηλεφώνων ζητώντας απαντήσεις με sms.

***

*«Μετά τις ακριβείς προβλέψεις μου, τόσο στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, όσο και στην εκλογή του προέδρου της ΝΔ τον Ιανουάριο του 2016, κόντρα σε όλες τις εταιρείες δημοσκοπήσεων», ο Ν. Καρδούλας επισημαίνει ότι η έρευνά του έδινε διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ από 8 μέχρι 20 μονάδες, οπότε έπιασε την τελική του 9,5%.

Την Παρασκευή πριν τις εκλογές είχε μετρήσει τη ΝΔ στο 34-40%, την έπιασε στα χαμηλά και τον ΣΥΡΙΖΑ 20-26, τον πέτυχε ακριβώς στο κέντρο, όπως και το ΚΙΝΑΛ 5-9%. Ήταν ίσως ο μοναδικός δημοσκόπος στη χώρα που εντόπισε την επιτυχία Βαρουφάκη, είδε το ΜεΡΑ25 στο 1,4-2,4% ενώ στη Λάρισα έλαβε 2,8%. Βέβαια του ξέφυγε ο Βελόπουλος αλλά κανείς δεν είναι τέλειος.

Ζ.

 

Σωστά έλεγαν

*ΠΑΝΤΩΣ αυτή τη φορά τα γκάλοπ δεν αστόχησαν. Όλο τον προηγούμενο καιρό εντόπιζαν διψήφια διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, όπως και πιθανότατα συνέβαινε. Τον τελευταίο καιρό έβλεπαν τη διαφορά να μαζεύεται. Και κάπως έτσι τελικά συνέβη. (Από την κυβέρνηση κατήγγελλαν διαρκώς τους δημοσκόπους.)

Ζ.

 

Μονοκούκης

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος δέχτηκε τηλεφώνημα ηλικιωμένου φίλου του.

-Τι να ψηφίσουμε;

-Εμένα φυσικά.

-Εντάξει βρε, κάποιον άλλο να σταυρώσουμε; Ποιον λες;

-Μμμ… Μονοκούκι μωρέ ρίξτε καλύτερα…

***

*ΣΕ λίγα λεπτά του τηλεφωνεί ξανά ο ίδιος.

-Έλα, τι έγινε;

-Ποιος είναι αυτός ο Μονοκούκης; Δεν τον βρίσκω…

Ζ.

 

Για πέντε

*Ο υποψήφιος είχε δώσει σε φίλο του φάκελο με σταυρωμένα ψηφοδέλτια.

-Πόσα έχει μέσα;

-Τέσσερα.

-Θέλω ακόμη ένα όμως…

-Μα εσύ η γυναίκα σου και τα δυό παιδιά είστε, τέσσερις.

-Ναι αλλά θέλω να δώσω και στην άλλη βρε ηλίθιε, την ξέρεις τη φιλενάδα μου…

Ζ.

 

Κλισέ

*«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ επικρατεί στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη, στο Ποτάμι…». Το δημοσιογραφικό κλισέ, που προκαλεί αυτομάτως μειδίαμα σε όποιον το διαβάσει.

Ζ.

 

Άλλος Κυριάκος

*ΦΡΕΝΟ στο χρυσαυγίτικο σχέδιο, με ολόκληρο το δημοκρατικό τόξο να επιχειρεί την απομόνωσή τους. Έπαιξε ρόλο και εξελισσόμενη δίκη στη συμπίεση των ποσοστών της.

Υπήρξε όμως λένε και το ανάχωμα Βελόπουλου. Αν και ο συγκεκριμένος τηλεαστέρας λεηλάτησε και τον Β. Λεβέντη. Πήρε επίσης ψηφοφόρους από Καμμένο αλλά και από Καρατζαφέρη, κατακτώντας την πρωτοκαθεδρία στην ακροδεξιά.

***

*ΙΔΟΥ διαρροή παράδειγμα Λαρίσης. Ο πρώην πολιτευτής του λεβεντοπροέδρου, ο αδικημένος Δαμιανός Ζώκας, είχε προσχωρήσει εγκαίρως στο στρατόπεδο Βελόπουλου. Και τώρα πάει σφαίρα για βουλευτής. Στη Λάρισα βγήκαν πέμπτο κόμμα, με ποσοστό ψηλότερο απ΄ το πανελλαδικό, κόντεψαν 5%.

***

*«ΟΙ Έλληνες πατριώτες επέλεξαν τον Κυριάκο τους. Μητσοτάκη και Βελόπουλο». Στο πρωτοσέλιδό της η ‘’Ελ. Ώρα’’ μιλάει για «Συντριπτική νίκη της Δεξιάς».

Και μια χθεσινή προαναγγελία. «Το βράδυ ο Βελόπουλος έχει προσφορά στην τηλεόραση, σταυρωμένα ψηφοδέλτια του κόμματός του από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό».

Ζ.

 

Υποδεκαπλάσιο

*ΑΠΕΤΥΧΕ το σχέδιο του Θ. Παπαλιάγκα, κατέρρευσε δίχως πολύ θόρυβο. Η ‘’Δημοκρατική Ευθύνη’’, το κόμμα του οποίου είναι επικεφαλής πανελλαδικά ο Λαρισαίος δικηγόρος, έλαβε στον Δήμο Λάρισας, εντός έδρας, μόλις 280 ψήφους ήτοι ποσοστό 0,4%. Και δεν είναι που έφεραν στην πόλη τον αρχηγό Αλ. Παπαδόπουλο, τον πρώην υπουργό, που παρουσίασαν στη Λάρισα το ψηφοδέλτιο των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών. Κυρίως είναι που συγκροτήθηκε ολόκληρη δημοτική παράταξη με την υποστήριξη του κόμματος. Με αρχηγό τον Ν. Γαμβρούλα, που όμως έλαβε 2.800 ψήφους και ποσοστό 4%. Ακριβώς δεκαπλάσιο.

Ζ.

 

Πέταξε ψηλά

*ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Φάνης Μπανές, ο παλιός δήμαρχος Πλατυκάμπου θριάμβευσε στον τόπο του. Συμπαρασύροντας το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα, το ΑΚΚΕΛ, που έλαβε 2,4% στον Δήμο Κιλελέρ με πάνω από 400 ψηφοδέλτια. Κι άλλα 260 στον γειτονικό Δήμο της Λάρισας.

Ζ.

 

Κάθε Κυριακή

*Η εκλογική συζήτηση συνεχιζόταν ζωηρή στη συντροφιά των Λαρισαίων. Για όσα έγιναν και όσα έρχονται. Και τότε κάποιος έθεσε το καίριο ερώτημα.

-Μπορεί να έρθει και μια Κυριακή χωρίς εκλογές; Δεν θα ξέρουμε τι να κάνουμε…

Ζ.

 

Σε άλλο επίπεδο

*Ο Αλέξης Γεωργούλης ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάζεψε τους απαιτούμενους σταυρούς, όπως και όλοι οι λαμπεροί της τηλεόρασης σε όλα τα κόμματα. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη θητεία ο Λαρισαίος ηθοποιός ήταν δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης με τον συνδυασμό Τζανακούλη. Κάποια στιγμή είχε παραιτηθεί καθώς δεν μπορούσε να ανταποκριθεί λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Τώρα αλλάζει έδρανα.

Ζ.

 

Και τα πιο χαμηλά

*Ο Θαν. Νασιακόπουλος με πάνω από 54% ήταν ο υποψήφιος δήμαρχος με το υψηλότερο ποσοστό στον νομό. Πιο χαμηλά όλων η Βάσω Αλεξανδρίδου με μόλις 2,4% στον Δήμο Αγιάς. Αρκετό όμως να βάλει την ίδια στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στο 2,5% η δεύτερη χαμηλότερη επίδοση από τον Απ. Αναγνώστου και τη ‘’Λα.Συ’’ στα Φάρσαλα.

Ζ.

 

Τα κατάφερε

*Ο επίμονος κύριος Μανώλης. Το πάλεψε σκληρά πέντε χρόνια τώρα. Και δεν ήταν καθόλου εύκολο κάποιες εποχές, μόνος στο κακοτράχαλο μονοπάτι της αντιπολίτευσης. Πάντοτε όμως κόσμια και με ηρεμία, με σύνεση και επιχειρηματολογία, δίχως μεγαλοστομίες και ρητορείες. Έπεισε και κατάφερε να ξεκολλήσει τον δήμαρχο Κ. Κολλάτο, που φάνταζε αδιαφιλονίκητο φαβορί. Και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή. Χρειαζόταν 50% +1, όπως είχε εξελιχθεί το θρίλερ της αυτοδυναμίας του και ο Γιώργος Μανώλης πήρε 50% +21 ψήφους.

Ζ.

 

Έκλαψε

*Η Ρ. Καραλαριώτου έκανε τη δήλωσή της για το αποτέλεσμα έξω από το εκλογικό του κέντρο. Δίπλα της ο Κ. Τζανακούλης, τον οποίο είδαν πρώτη φορά δημόσια να δακρύζει. Συγκινήθηκε ο παλιός δήμαρχος. Αν και το πειραχτήρι είπε ότι κάτι αλλεργικό τον είχε πειράξει.

Ζ.

 

Νέστορες

*Ο οποίος Κ. Τζανακούλης, ο μακροβιότερος δήμαρχος στα χρονικά της Λάρισας, συμπλήρωσε 21 συναπτά έτη στο Δημαρχείο. Και τέρμα πια. Δεκάξι δήμαρχος και τα πέντε τελευταία ως δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Παλιότερα είχε κάνει και μια τετραετία ως νομαρχιακός σύμβουλος, σύνολο ένα τέταρτο του αιώνα στην αυτοδιοίκηση.

***

*ΝΕΟΤΕΡΟΣ του αλλά παλιότερος ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης. Ο οποίος είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος επί Λαμπρούλη το 1982, επανεκλέχθηκε το 1986, παραιτήθηκε όμως διαφωνώντας το 1988, άρα 6 χρόνια θητείας τότε. Δημοτικός σύμβουλος ως επικεφαλής αντιπολιτευόμενης παράταξης έχει εκλεγεί το 2006 και το 2010, ενώ το 2014 βγήκε δήμαρχος, επομένως άλλα 13 χρόνια στη Δημαρχία κι άρα σύνολο 19. Και συνεχίζει και στην επόμενη τετραετία, είτε κερδίσει είτε χάσει εκεί θα βρίσκεται.

***

*ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και ακόμη πιο παλιοί. Ο Αντ. Γκουντάρας είχε εκλεγεί πρόεδρος στη Μελιβοία το 1994, όταν ήταν μόλις 25 χρονών. Από τότε κερδίζει συνεχώς, άλλες πέντε εκλογικές αναμετρήσεις, ως δήμαρχος Μελιβοίας και εν συνεχεία δήμαρχος Αγιάς. Εν συνόλω 25 χρόνια. Και συνεχίζει κι αυτός.

***

*Ο ρέκορντμαν όμως είναι άλλος. Ο Ρίζος Κομήτσας είχε πρωτοβγεί κοινοτικός σύμβουλος Νίκαιας το 1986, έκανε ένα διάλειμμα και το 1994 εκλέχθηκε πρόεδρος, ακολούθησαν άλλες τέσσερις νικηφόρες αναμετρήσεις ως δήμαρχος Νίκαιας και εν συνεχεία δήμαρχος Κιλελέρ. Έχασε το 2014 κι έκανε μια θητεία δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Συνολικά 29 αυτοδιοικητικά χρόνια. Και συνεχίζει, ως περιφερειακός σύμβουλος καθώς εκλέγεται πρώτος από τον συνδυασμό Τσιλιμίγκα.

Ζ.

 

Με ή χωρίς;

*Η συζήτηση μεταξύ των νεαρών Λαρισαίων ξέφευγε και σε άλλα θέματα.

- Μια φωνή μέσα μου, μου λέει, ‘’πάρε ένα κουταλάκι και πήγαινε στο ψυγείο να φας τούρτα.’’ Και μια άλλη φωνή έχει αντίρρηση. Μου λέει ‘’τι το θες το κουταλάκι;’’

***

*- ΤΟ πόσο άντρας είσαι φαίνεται στο σφουγγάρισμα. Οι πραγματικοί άντρες σπάνε το καπάκι του κουβά όταν στύβουν τη σφουγγαρίστρα.

Ζ.

 

Με 6 στους 27

*ΘΑ είναι μια δύσκολη θητεία για όποιον εκλεγεί τελικά δήμαρχος Τυρνάβου, από τον β΄ γύρο. Εξαιτίας της απλής αναλογικής κι αφού έτσι αποφάσισαν οι Τυρναβίτες, αμφότεροι οι μονομάχοι θα διαθέτουν μονάχα 6 δικούς τους στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο των 27 εδρών. Ο τρίτος επίσης 6 συμβούλους, οι δύο τελευταίοι από 5 και 4 έδρες αντίστοιχα. Άρα ο νικητής της ερχόμενης Κυριακής θα πρέπει να συμμαχεί με τουλάχιστον δύο παρατάξεις ακόμα για να κυβερνά. Άρα να προπονηθεί σε ασκήσεις ακριβείας στη Δημοκρατία. Καθόλου απλό.

Ζ.

 

Όλοι αντάμα;

*ΝΑΥΑΓΙΟ για τους ‘’λαφαζανίστας’’ και στη Λάρισα, όπως παντού. Ο πρόεδρος Παν. Λαφαζάνης πήρε πάνω του την ευθύνη της αποτυχίας, άρχισε το αυτομαστίγωμα της αυτοκριτικής και ο επικεφαλής στη Λάρισα Γιαν. Παπαϊωάννου, τοποθετήθηκε δημοσίως. «Η ΛΑΕ δεν απευθύνθηκε στον Ελληνικό Λαό αλλά τοποθετήθηκε μόνη της ανάμεσα στο ΚΚΕ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκεί λοιπόν αποδείχτηκε πως δεν υπάρχει τίποτα.

Ακόμη και οι οργανώσεις βλέπουμε ότι δεν έχουν αξία. Το σκληρά οργανωμένο ΚΚΕ δεν μπορεί να αυξήσει την επιρροή του ούτε μία ψήφο. Το ίδιο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αντίθετα ο Βαρουφάκης κι η Ζωή πήγαν καλύτερα χωρίς κομματικές οργανώσεις. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Ο μόνος δρόμος αυτή την ώρα είναι προφανώς ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο». (Το οποίο πρέπει να συμπτυχθεί τάχιστα πριν τις επικείμενες βουλευτικές. Βαρουφάκης με Κωνσταντοπούλου όμως, γίνεται μαζί;)

Ζ.

 

Φιλοδοξίες

*ΤΟ σχέδιο της ΝΔ στα Φάρσαλα, με τη σοφτ υποψηφιότητα του Μάκη Εσκίογλου, πέτυχε. Πρώτη φορά ενωμένοι μετά από πολλά χρόνια οι γαλάζιοι, έχουν σημαντικό προβάδισμα για τον β΄ γύρο.

Η διάσπαση αυτή τη φορά πήγε απέναντι, στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Ο Κ. Τύμπας, περιφερειακός σύμβουλος του Ν. Τσιλιμίγκα, αποφάσισε να πάει κόντρα στον Άρη Καραχάλιο. Αποδοκιμάστηκε το εγχείρημά του, έμεινε πολύ χαμηλά ο συνδυασμός του, ωστόσο τη ζημιά την έκανε. Ούτε η φιλοδοξία του συριζαίου Βαγγ. Δημητρακόπουλου επιδοκιμάστηκε από τους Φαρσαλινούς. Η κεντροαριστερά έγινε τρία κομμάτια, σκόρπισε απογοήτευση και παραμένει άγνωστο αν προλαβαίνει να επανασυγκολληθεί μέσα σε πέντε μέρες.

Ζ.

 

Προεκλογικά

*Η πρόβλεψη χθες από τον Λαρισαίο. ‘Το Δώρο Χριστουγέννων θα πληρωθεί φέτος στις 25 Ιουνίου».

Ζ.

 

-----------

ENTOLHGIA XAMHLOYS TONOYS ARA MONAXA

*ΕΝΤΟΛΗ για χαμηλούς τόνους, άρα μονάχα καναδυό σημαίες για τους νικητές στον πεζόδρομο της Κούμα, στο εκλογικό κέντρο της ΝΟΔΕ.

Ζ.

 

-----------

TOYS TO EIPE KAI STA AGLIKA TON FARSALINON

*ΤΟΥΣ το είπε και στα αγγλικά των Φαρσαλινών η Μαρία Ίφου. Δεν το κατάλαβαν όμως.

Ζ.

 

-----------

TA MANTATA EIXAN FANEI APO NORIS

*ΤΑ μαντάτα είχαν φανεί από νωρίς. Κι έτσι στο περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική πλατεία, δεν χρειάστηκε να ξεστοιβάξουν τις πλαστικές καρέκλες, ποιος τις ξαναμάζευε μετά… Κάτι λίγοι μαζεύτηκαν να αναλύσουν το αποτέλεσμα.

Ζ.

 

 

-----------

O PANA GOYLAS AKOLOYUEI TON

*Ο Παν. Γούλας ακολουθεί τον βουλευτή Κ. Μπαργιώτα.

Ζ.

 
 

-----------

ME TO POY APOKLEISTHKE*ΜΕ το που αποκλείστηκε ο ίδιος από τον επόμενο γύρο, ο Παν. Σαρχώσης έσπευσε να αγκαλιάσει τον Γιάννη Κόκουρα συγχαίροντάς τον. Μετά απ΄ αυτό το στιγμιότυπο δεν χρειάζεται να πει ο δήμαρχος Τυρνάβου ποιον προτιμά για διάδοχό του.

Ζ.