Σκληρή δουλειά

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2019 19:45
*ΑΠΟ φυλακής πρωίας μέχρι και μέσα στην άγρια νύχτα, οι δημοσιογράφοι της «Ε», κι άλλοι εκτός από τους εικονιζόμενους, δούλεψαν μεθοδικά και σκληρά, υποκαθιστώντας το σύστημα του κράτους, ώστε να προκύψουν τα αποτελέσματα σταυροδοσίας στη Λάρισα.  Ζ. *ΑΠΟ φυλακής πρωίας μέχρι και μέσα στην άγρια νύχτα, οι δημοσιογράφοι της «Ε», κι άλλοι εκτός από τους εικονιζόμενους, δούλεψαν μεθοδικά και σκληρά, υποκαθιστώντας το σύστημα του κράτους, ώστε να προκύψουν τα αποτελέσματα σταυροδοσίας στη Λάρισα. Ζ.

* ΚΑΙ κολλύρια πήραν και ντεπόν, για να ολοκληρώσουν την επίπονη δουλειά με τη σταυροδοσία των δημοτικών συμβούλων.

Ανεπίσημο μεν αλλά έγκυρο σε πολύ μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα που ανέσυραν από το βάθος της κάλπης οι δημοσιογράφοι της «Ε».

Χθες μάζεψαν συγχαρητήρια από το αναγνωστικό κοινό και κυρίως από τους υποψηφίους, κερδισμένους μα και χαμένους.

Την αγωνία τους κανένας άλλος δεν την υπολόγιζε.

* * *

* ΑΥΤΗ τη φορά οι δημοσιογράφοι ήταν που δημιούργησαν το γεγονός, το οποίο συζητήθηκε παντού στην πόλη. Δεν έλειψαν φυσικά οι καλοθελητές κι οι μονίμως φοβισμένοι, διακινήθηκαν θεωρίες συνωμοσίας.

Ότι ήταν πληρωμένο δημοσίευμα από τον μεν, διαρροή από τον δε, ώστε να πληγεί ο αντίπαλος, μέσω της αδρανοποίησης ενόψει β’ γύρου των συμβούλων που δεν εκλέγονται.

Ό, τι με ό, τι...

* * *

* ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΑΝ επίσης την κλεψιά. Από υποτιθέμενους συναδέλφους, «δημοσιογράφους» σε εισαγωγικά, ναι, που απ’ το πρωί αντέγραφαν ασυστόλως στα λεγόμενα ειδησεογραφικά sites.

Άλλοι, μπροστά στα μικρόφωνα ραδιοφώνων παρουσίαζαν τον αριθμό των σταυρών επικαλούμενοι «δημοσιογραφικές πληροφορίες», ντρέπονταν να πουν ότι διάβαζαν την εφημερίδα.

Και μετά αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν ακροατές. Πόσες φορές να τους κοροϊδέψουν... (Και σήμερα τα ίδια θα κάνουν, καθότι δεν έχει εφευρεθεί παχύμετρο δέρματος.)

Ζ.

 

Σκανταλιάρηδες

* Η Λαρισαία Ο.Κ. αντιτίθεται στην αποχή ανακατεύοντας και σκανταλιάρηδες καναπέδες: Οι πολίτες που δεν πήγαν να ψηφίσουν την προηγούμενη Κυριακή έχουν σκεφθεί άραγε ότι ο αγαπημένος τους καναπές, κάποια στιγμή που τον είχαν εγκαταλείψει προσωρινά, εκείνος τόσκασε και πετάχτηκε μέχρι την κάλπη για να ρίξει την ψήφο του;

Κι όταν ξαναγύρισε, ο σκανταλιάρης καναπές κρυφογελούσε καθώς η τηλεόραση μετέδιδε τα εκλογικά αποτελέσματα. Μία από τις ψήφους που διαμόρφωναν τα ποσοστά ήταν δικιά του.

Ζ.

 

Αδυνάτισμα

* ΩΣ διαιτολόγος η Λαρισαία Χ.Μ. ανακάλυψε λέει ένα καινούριο πρόγραμμα αδυνατίσματος: «Υποψήφιος σε εκλογές».

Η ίδια έχασε προεκλογικά 3 κιλά, από αυτά που δεν της περίσσευαν. Και το συστήνει. (Βοηθάει και τη Δημοκρατία ταυτόχρονα.)

Ζ.

 

Πιθανόν

πρώτος

* ΠΟΛΥ δύσκολη δουλειά η καταμέτρηση των σταυρών σε ταχύτατο ρυθμό, πολύ μεγαλύτερος ο όγκος κι ο χρόνος δεν επαρκούσε αν ήταν να προστεθούν και τα αποτελέσματα στα χωριά του Δήμου. Έτσι όμως προκύπτει μικρή αδικία.

Φερειπείν δεν φαίνεται μεταξύ των εκλεγέντων ο Θανάσης Μαμάκος, που ήταν υποψήφιος μέσω της ενότητας ΓιαννουλοΦαλάνης κι ο οποίος αναμένεται να είναι πρώτος σε σταυρούς, όπως συνέβη και στις προηγούμενες εκλογές. Σταυρούς που λαμβάνει στην περιοχή του αλλά από τους «μονούς» που μπορούσε να πάρει στην πόλη. Θα φανεί αυτό όταν εκδοθούν τα επίσημα αποτελέσματα.

Ο ίδιος το ξέρει, είναι σίγουρος. (Αναλόγως πολύ καλή κατάταξη αναμένεται να έχει και ο εκ Γιάννουλης υποψήφιος του συνδυασμού Καλογιάννη, ο οδοντίατρος Κώστας Ρεβήσιος.)

* * *

* ΕΚΛΕΓΟΥΝ λοιπόν 21 και 20 δημοτικούς συμβούλους αντίστοιχα οι συνδυασμοί Καλογιάννη και Καραλαριώτου. Ωστόσο, από τη λίστα σταυροφόρων που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα, σίγουροι είναι αυτοί που βρίσκονται πάνω από τη 18 και τη 16 θέση.

Επειδή πρέπει να εκλεγούν οι πέντε σύμβουλοι ΓιαννουλοΦαλάνης-Κοιλάδας, μάλλον με συσχετισμό 2-3 λόγω του αποτελέσματος σε ψήφους στα χωριά. Ενώ όποιος επικεφαλής χάσει την Κυριακή θα είναι δημοτικός σύμβουλος στερώντας το έδρανο από κάποιον της παράταξής του. (Δύσκολη η δουλειά του υποψηφίου, θέλει και γερά νεύρα μετά τις εκλογές.)

Ζ.

 

Όχι στο ατύχημα

*«Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να είναι συντεταγμένη και όχι ασύμμετρη, δημιουργική και όχι μηδενική, συνεπής και όχι καιροσκοπική». Δεν χρειαζόταν να πει πολλά ο Παν. Σαρχώσης.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Τυρνάβου δεν κρύφτηκε ενόψει β’ γύρου. Το είπε πολύ κομψά. «Είμαστε διαθέσιμοι να συνεργαστούμε με υγιείς και συντεταγμένες δυνάμεις». Και συμπλήρωσε, δια παν ενδεχόμενο. «Πιστεύουμε πως δεν χωράνε πολιτικά ατυχήματα. Δεν τα αντέχει ο τόπος, οι πολίτες, ο Δήμος». (Τι παραπάνω για να φανεί η υποστήριξη στον Γ. Κόκουρα.)

Ζ.

 

Σταυροί

* ΣΤΟΥΣ συνδυασμούς του Απόστολου Καλογιάννη και της Ρένας Καραλαριώτου εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά σταυροδοσίας. Κάθε ψηφοδέλτιο των δύο αυτών συνδυασμών έφερε κοντά στους δύο σταυρούς.

Με βάση τα ανεπίσημα αποτελέσματα σταυροδοσίας που έχει η «Ε», το ποσοστό σταυροδοσίας στα ψηφοδέλτια του συνδυασμού «Λάρισα μπροστά» της Ρένας Καραλαριώτου είναι στο 59,8%, ενώ εκείνα της «Συμπαράταξης» του Απ. Καλογιάννη στο 59,1%.

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά σταυροδοσίας εμφανίζει το ψηφοδέλτιο του Ν. Γαμβρούλα με 43%, ενώ εκείνο του Παν. Γούλα φτάνει στο 49%.

Λίγο πιο πάνω κινούνται τα ψηφοδέλτια της «ΛΑ.ΣΥ.» του Π. Κρίκη με ποσοστό σταυροδοσίας πάνω από 53%.

Δ.Χ.

 

Λιγότερο

* ΤΕΛΙΚΟ. Η διόρθωση έφτασε από τον ίδιο τον νικητή της Σκοπέλου, τον Λαρισαίο Γιώργο Γούλα. Η «Λα. Συ.» βγήκε πρώτη μονάχα στον οικισμό Σκόπελος, στην πρωτεύουσα του νησιού έλαβε 36,8% κερδίζοντας τον υποψήφιο του Κ. Αγοραστού στο νήμα.

Στα άλλα δύο χωριά, στο Κλίμα-Έλιος και τη Γλώσσα ο συνδυασμός του περιφερειάρχη θριάμβευσε με τα αγαπημένα του ποσοστά, 61 και 58%, οπότε πρώτευσε συνολικά στο νησί και επομένως στον Δήμο Σκοπέλου σημείωσε επίδοση 45%. Ο μοναδικός από τους 25 θεσσαλικούς δήμους που κατέβηκε κάτω από το 50%. Εξαιτίας αυτουνού του σκληροτράχηλου Γ. Γούλα, δεν υπάρχει άλλη ερμηνεία.

Ζ.

 

Υπερκομματικά

* ΕΚΛΟΓΙΜΟΣ και στους 7 δήμους του νομού ο Απ. Κομνός. Από παντού έλαβε εντατική υποστήριξη ο διευθυντής της Εντατικής. Κι όχι μόνο με τη γεωγραφική έννοια. Από παντού και πολιτικά, ήταν από εκείνους που έφεραν κόσμο στην παράταξη Αγοραστού, δεν ψάρευε σταυρούς από τους υπάρχοντες εντός της γαλάζιας λίμνης ψηφοφόρους. Είχε ανοίξει αγωγό εισροών. Και με τη δική του συνεισφορά έφτασε ο περιφερειάρχης σ’ αυτό το δυσθεώρητο 55%.

* * *

* «ΑΧ τι μου ‘κανες γιατρέ... Πρώτη φορά ψήφισα δεξιά...»

Τι δεξιά δηλαδή; Το 55% Αγοραστού δεν μπορεί να είναι κανενός, ενός, κόμματος.

* * *

* ΚΙ ο περιφερειάρχης άρθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Όπως κάθε σοβαρός υποψήφιος, προεκλογικά ήθελε να δείχνει υπερκομματικός. Εντάξει ΝΔ είναι ο άνθρωπος, είχε την υποστήριξη του κόμματος αλλά διεκδικούσε κάθε ψήφο προτάσσοντας το έργο του και το σχέδιό του για το μέλλον. Το σημαντικό λοιπόν, έως πρωτοφανές, είναι ότι ο Κ. Αγοραστός εμφανίστηκε ακόμη πιο υπερκομματικός στη μετεκλογική του δήλωση. Το έκανε όταν πολεμούσε προεκλογικά πεζός, το έκανε κι όταν παρήλαυνε μετά καβαλάρης.

Ζ.

 

Πρωτιά

* Ο Χριστόφορος Κατσαρός είναι ο πρώτος σε σταυρούς μεταξύ των συνυποψηφίων του συνδυασμού του Ι. Κόκουρα στον Τύρναβο. Αυτό έδειξε η –ανεπίσημη- καταμέτρηση που έγινε στον Δήμο Τυρνάβου. Ουσιαστικά προσπέρασε τον Ανδρέα Γιαννόπουλο, κυριολεκτικά στο νήμα, αφού υπολείπονταν μιας ψήφου πριν καταμετρηθεί η σταυροδοσία από ένα, το τελευταίο, εκλογικό τμήμα που καθυστερούσε. Όταν αυτό συνέβη, βρέθηκε στους 690 ψήφους, μία μόλις ψήφο μπροστά από τον συνυποψήφιο και συνάδελφό του πια στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κ.Τσ.

 

Συγκεντρώσεις

* Β’ ΓΥΡΟΣ στη Λάρισα και κανείς δεν κάθεται. Ούτε καν εκείνοι που έχασαν, αυτοί με το περίβλεπτο κοφίνι ψήφων, που οι δύο μονομάχοι το βλέπουν γεμάτο φρέσκα κεράσια. Τρέχουν κι εκείνοι, διακριτικά, για τη μετεκλογική περίοδο και τα οφέλη της.

Τρέχουν περισσότερο οι υποψήφιοι των δύο συνδυασμών που προκρίθηκαν, φτιάχνουν κλίμα, ενεργοποιούν αντανακλαστικά. Και όπως πάντα κλασικά, δύο μεγάλες συγκεντρώσεις στην Κεντρική πλατεία. Σήμερα Πέμπτη με Καραλαριώτου στο βήμα και αύριο Παρασκευή με Καλογιάννη.

Ζ.

 

Τον πέρασαν

* ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι παρακάηκε ο Π. Καμμένος, που πρακτικά έφτασε μόνος του στις κάλπες. Όπου πήρε λιγότερο από 0.8% όταν ο Ψινάκης έλαβε ποσοστό πάνω από 0.9%. Ενώ κατά κάποιον τρόπο αναστήθηκε κι ο Καρατζαφέρης που ξεπέρασε το 1.20. Κι ας έγινε εκλογικά πύραυλος ένα απ’ τα παιδιά του, ο Βελόπουλος.

Ζ.

 

Τα παιδιά

* Ο Ν. Γαμβρούλας ως επικεφαλής εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος. Ο νεαρός οικονομολόγος είναι 28 στα 29 χρονών. Δεν είναι όμως ο νεότερος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα, στα μισά εκλογικά τμήματα, ο δεύτερος που εκλέγεται από την ίδια παράταξη ως πρώτος σε σταυρούς, είναι ο γυμναστής Δημ. Βλάχος, προπονητής ποδοσφαίρου, ετών μόλις 27. Τον ακολουθεί σε σταυρούς ο 29χρονος Αχ. Λώλος, επιχειρηματίας στον τομέα του αυτοκινήτου. Αν γκαζώσει και τον προσπεράσει τελικά...

Ζ.

 

Μεγάλες

προσδοκίες

* «ΤΑ παιδιά», όπως τους έλεγαν προεκλογικά, με αρχηγό τον Ν. Γαμβρούλα κόντεψαν να προσπεράσουν τον πιο οργανωμένο συνδυασμό, παρόμοιας πολιτικής προέλευσης, με αρχηγό τον Παν. Γούλα. Στον οποίο συνδυασμό διάβαζαν μόνο Κάρολο Ντίκενς κι είχαν αναπτύξει μεγάλες προσδοκίες, μιλούσαν για διψήφιο ποσοστό και 5-6 δημοτικούς συμβούλους.

Οι πιο συγκρατημένοι πόνταραν σε ποσοστό διπλάσιο απ’ αυτό που πήραν τελικά και σε εκλογή 4 συμβούλων. Το αποτέλεσμα θεωρήθηκε απ’ όλους αποτυχία. Και οι γκρίνιες περίσσεψαν. Και διαφωνίες και φωνές και φασαρία.

* * *

* ΚΙ ύστερα ήρθε η ανακοίνωση για το δέον γενέσθαι στον β’ γύρο. Κατά συνείδηση, οι της κεντροαριστεράς, με κάποιες λεπτές αποχρώσεις βέβαια και ορισμένα υπονοούμενα για όποιον μπορεί να διαβάσει πίσω από τις γραμμές.

Ωστόσο Παν. Γούλας το ξεστόμισε ευθέως: ότι μετά τις εκλογές θα πάει με όποιον κερδίσει. Είπε φυσικά και για προγραμματικές συμφωνίες κι άλλα γλαφυρά.

Όλοι όμως κατάλαβαν το δίπορτο που έστησε. «Δικαίωμά του», είπε ο πραγματικά ουδέτερος Λαρισαίος. «Γιατί δεν το έλεγε όμως αυτό και πριν τις εκλογές;»

Ζ.

 

Δεν ήταν απλό

* ΗΤΑΝ το πιθανότερο που πρόβαλλε ως προοπτική. Το να ξανακερδίσει ο Θαν. Νασιακόπουλος τον δήμο στον κάμπο της Λάρισας. Ωστόσο δεν ήταν καθόλου εύκολο. Πόσο μάλλον να συμβεί αυτό από τον α’γύρο, μ’ αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό. Που επιτρέπει στον δήμαρχο Κιλελέρ να διοικήσει ελεύθερα και με την άνεση απόλυτης πλειοψηφίας. Προσπάθησε πολύ με την ομάδα του, τα κατάφερε και τώρα θα είναι όλα πιο εύκολα για κείνον.

Ζ.

 

Σλάλομ

* Ο Λαρισαίος κατέγραφε το ονοματολογικό σλάλομ του ΚΙΝΑΛ τα τελευταία χρόνια.

- Το πρώην ΠΑΣΟΚ, κατέβηκε στις ευρωεκλογές του ‘14 ως Ελιά, στις βουλευτικές του Ιανουαρίου του ‘15 ως ΠΑΣΟΚ, στις βουλευτικές του Σεπτεμβρίου του ‘15 ως Δημοκρατική Συμπαράταξη για να καταλήξει στις τωρινές ευρωεκλογές ως ΚΙΝΑΛ...

Και θύμιζε ότι η Ελιά στις περασμένες ευρωεκλογές είχε μισό πόντο παραπάνω απ’ το ΚΙΝΑΛ σε ποσοστό, είχε ξεπεράσει το 8%. Ενώ τώρα βρίσκονται πιο χαμηλά και μάλιστα με το Ποτάμι να έχει εξαφανιστεί.

- Άρα τι πρωταγωνιστής μας λένε, τι νικητής των εκλογών;

- Ε πώς... Ενδιάμεσα στις βουλευτικές του ‘15 είχε επιτευχθεί αυτό το ιστορικό χαμηλό του 4,5%, μετά το «εξάρι» αλλά μαζί με τη ΔΗΜΑΡ, άρα τώρα επάνοδος στην οδό των θριάμβων...

- Ναι, σε ποσοστά «ΚΚΕ+2» που λένε κάποιοι. Το σημαντικό πάντως για το ΚΙΝΑΛ είναι που ηττήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Περίμενε...

- Τι περίμενε, δεν ανατρέπεται αυτό το αποτέλεσμα...

- Ναι αλλά πρέπει να σιγουρευτούν ότι θα κερδίσει οριστικά ο Μητσοτάκης.

* * *

* ΚΑΤΕΦΤΑΣΕ κι ο άλλος διαβάζοντας τον δικό τους, τον υπεράνω πάσης υποψίας Γ. Παπαχρήστο στα «Νέα». «Το ΚΙΝΑΛ οδεύει αργά αλλά σταθερά προς το τέλος του, και θα πρέπει να αγωνιστεί σκληρά για να το αποφύγει στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε κλίμα ακραίας πόλωσης.

Διότι 8% αν θυμούνται καλά στη Χαριλάου Τρικούπη πήρε μόνος του ως επικεφαλής ενός καθημαγμένου από την κρίση ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος το 2014, με απέναντί του έναν ΣΥΡΙΖΑ που σάρωνε ό, τι υπήρχε μπροστά του...».

Ζ.

 

Δεν δουλεύει

*ΒΡΗΚΕ τη σύνταξή του μειωμένη ο Λαρισαίος, έστω ελάχιστα καναδυό ευρώ λιγότερα, ήθελε να μάθει όμως τι και πώς. Πήγε στον ΕΦΚΑ, στο πρώην ΙΚΑ.

Κι εκεί του είπαν ότι δεν γίνεται να του εκτυπώσουν ενημερωτικό για το μηνιάτικό του παρά μονάχα μέχρι το 2018. Για το τρέχον έτος, όχι, «δεν δουλεύει το σύστημα» του απάντησαν όταν επέμεινε. Επιτρέπεται; (Μετά είδε ότι η εφημερίδα έγραφε χθες για τα άφαντα ενημερωτικά των συντάξεων πανελλαδικώς, μετά τον επανυπολογισμό τους, εδώ και πέντε μήνες δηλαδή.)

Ζ.

 

Κι οι γυναίκες;

* ΠΟΛΥ δύσκολη υπόθεση η εκλογή γυναικών. Επιβάλλει ο νόμος την ποσόστωση 40%, στις υποψηφιότητες όμως, όχι στους εκλεγμένους.

Είχε λοιπόν 30 υποψηφίους, εκλέχθηκαν οι 11. Ανάμεσά τους, εξτρέμ στη θέση 7, μόνο η Τάνια Δόκου. Ξανασυναντά κάποιος γυναίκα στην καταμέτρηση μόλις όταν συμπληρώνεται 16άδα, με τη Σοφία Μίγα. Κι ακολουθούν από κει και μετά επτά γυναίκες σερί, δεν εκλέγονται βέβαια.

* * *

* ΘΑΥΜΑΣΤΗ εξαίρεση ο συνδυασμός του Μάκη Εσκίογλου. Εκλέγει 12 δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων οι 7 μέσα από τα Φάρσαλα. Κι οι τρεις πρώτες σε σταυρούς είναι γυναίκες. Βάια Αρσενοπούλου, Σοφία Χατζηπλή και Δέσποινα Συροπούλου, ενώ πέμπτη στη σειρά εκλέγεται και η Ευαγγελία Χαμορούσου. Τέσσερις στους 7; Πολύ σπάνιο.

Ζ.

 

Τρίπλα

* - ΜΩΡΟ μου; Αποφάσισα να κόψουμε το κρέας.

Την άκουσε ο νεαρός Λαρισαίος τη δικιά του αποφασισμένη αλλά δεν τρομοκρατήθηκε, πρόλαβε να στρίψει.

-Γιατί, τηγανιά θα το φτιάξουμε;

Ζ.

 

--------------

3ENAS KOSTAS KI ALLOS KOSTAS UESALIAS KAI UESSALIKOY*ΕΝΑΣ Κώστας κι άλλος Κώστας, Θεσσαλίας και Θεσσαλικού, για τη Λάρισα πάντα.

Ζ.

 

--------------

2KALOS TON NEO ANTIPERIFEREIARXH ANTIDROYSE XAMOGELONTAS*«ΚΑΛΩΣ τον νέο αντιπεριφερειάρχη», αντιδρούσε χαμογελώντας ο Απ. Κομνός, «δεν προλαβαίνω με τις υποχρεώσεις στο Νοσοκομείο, δουλειά όμως θα κάνουμε». Ο νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη Αγοραστού βρέθηκε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία, ευχαριστώντας για τη συνδρομή στην προεκλογική του προσπάθεια και συζητώντας για μελλοντικές πρωτοβουλίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass