Άτακτος

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2019 19:01
*ΔΗΛΑΔΗ τώρα ο Κ. Αργυρόπουλος αντί του Κ. Καραμανλή φρουρεί τον πρώτο σε σταυρούς Χρ. Τερζούδη; Έτσι κι αλλιώς ο αστυνομικός τον ακολούθησε σε επίδοση, με τη μία στην πρώτη πεντάδα.  Ζ. *ΔΗΛΑΔΗ τώρα ο Κ. Αργυρόπουλος αντί του Κ. Καραμανλή φρουρεί τον πρώτο σε σταυρούς Χρ. Τερζούδη; Έτσι κι αλλιώς ο αστυνομικός τον ακολούθησε σε επίδοση, με τη μία στην πρώτη πεντάδα. Ζ.

*ΚΑΙΡΟΣ ανάκατος, ζέστη μεν αλλά με καταιγίδες να καιροφυλακτούν. Συντονισμένος με την ολίγον μπερδεμένη εποχή. Τη Δευτέρα, λέει, όλα θα έχουν εξομαλυνθεί.

Ζ.

 

Κεφάτοι

*ΔΩΣΕ εκλογές στον Λαρισαίο και πάρτου την ψυχή. Οι χιουμορίστες σε έξαρση στις παρέες.

- Μα, εκλογές Ιούλιο μήνα;

- Γιατί όχι; Η καλύτερη εποχή για μαύρισμα.

***

*- ΑΝ ξαναγίνει δημοψήφισμα στη Βρετανία περί Brexit, και βγει Remain, παραμονή στην Ε. Ε. θα γίνει αργότερα και τρίτο για να πάμε 2-1 ή 1-2 ή θα πιαστεί μόνο το τελευταίο; Οέο;

***

*- ΈΧΩ ξαναζήσει με Μητσοτάκη πρωθυπουργό και Μπακογιάννη δήμαρχο Αθηναίων. Κύκλους που κάνει η ζωή…

Ζ.

 

Ποιος κερδίζει;

*ΑΜΦΙΡΡΟΠΗ η αναμέτρηση του β’ γύρου στη Λάρισα. Γύρος με απ’ όλα, κυριολεκτικά.

Ποιος θα κερδίσει; Μα όποιος καταφέρει να κάνει εκλογές δευτέρου γύρου. Όποιος δηλαδή πετύχει να τσιμπήσει ψήφους απ’ το απέναντι στρατόπεδο. Έστω και λίγες, ψήφοι που μετρούν διπλά, μείον ένα από δω συν ένα στον άλλο.

***

*ΘΑ κερδίσει όποια πλευρά κατορθώσει να κινητοποιήσει τον κόσμο της. Να τον ξαναφέρει στην κάλπη, τώρα που δεν υπάρχει ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, για χάρη του οποίου πήγαν και σταύρωσαν την προηγούμενη Κυριακή. Όποιοι μετακινήσουν ξανά τους ετεροδημότες, πείσουν τους φοιτητές να ταξιδέψουν άλλη μια φορά. Όποιοι βρουν τρόπο να οχυρώσουν τα εκλογικά τμήματα με δικούς τους την Κυριακή ώστε να φτιάξουν κλίμα για τους αναποφάσιστους.

Ζ.

 

Προτίμησε Λάρισα

* ΜΕ χαρά αποδέχτηκε την πρόσκληση του προέδρου της ΝΔ Λάρισας Χρήστου Καπετάνου, ο ευρωβουλευτής πλέον του κόμματος Στέλιος Κιμπουρόπουλος και βρέθηκε χθες στη Λάρισα για να μιλήσει στη διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Τον γιατρό πολιορκούσαν κι άλλες γαλάζιες κομματικές οργανώσεις ανά την επικράτεια, αλλά τελικά εκείνος επέλεξε τη Λάρισα, η οποία άλλωστε τον είχε υποδεχθεί προεκλογικά με μεγάλη θέρμη. Και πριν προκύψει το «δώρο» με την επίθεση Πολάκη στο πρόσωπό του.

Γ.Ρ.

 

Με δεξί πόδι;

*ΜΕΤΑ που ανακοινώθηκαν βουλευτικές υποψηφιότητες της ΝΔ στην Αθήνα, ο Λαρισαίος βάζελος γνωμάτευσε.

- Ο πιο υποκριτής όλων είναι ο Τάκης Φύσσας. Υποψήφιος της Δεξιάς που το έπαιζε αριστερό μπακ;

Ζ.

 

Κατάλαβαν;

*- ΨΑΧΝΟΥΜΕ τις αιτίες της ήττας.

Ο σκιτσογράφος βάζει κάποιον να μιλάει από το παράθυρο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ. Και απ’ το διπλανό παράθυρο, άλλον στα γραφεία της ΝΔ.

-Κι εμείς τις αιτίες της νίκης. (Μόνο ο σοφός λαός ξέρει τελικά.)

***

*Ο Λαρισαίος Α.Α. διαπίστωνε.

- Δεν φταίμε εμείς που χάσαμε. Φταίνε αυτοί που κέρδισαν.

Κι ο άλλος από δίπλα συμπλήρωνε.

-Σάμπως κερδίσαμε εμείς; Οι άλλοι έχασαν.

Ζ.

 

Δεν είχε

*ΚΑΙ γιατί τέτοια εμπλοκή στην έκδοση των αποτελεσμάτων των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων; Των ανεπίσημων, αυτών που ανέλαβε να βγάλει η εφημερίδα ατύπως, διότι τα επίσημα του Πρωτοδικείου πάντοτε αργούν.

Λοιπόν, τα τελευταία χρόνια, εκτός από εφορευτικές επιτροπές δεν υπάρχουν στα εκλογικά τμήματα ούτε εκπρόσωποι των παρατάξεων, οι οποίοι διασφαλίζουν για λογαριασμό τους την εγκυρότητα της διαδικασίας. Αλλά και στην καταμέτρηση κατέγραφαν τ’ αποτελέσματα και των σταυρών υποψηφίων του συνδυασμού τους, τα οποία προωθούσαν στο εκλογικό τους κέντρο, όπου και αθροίζονταν. Τώρα τίποτε, δεν υπήρξε μηχανισμός. (Αφού όλοι μπήκαν υποψήφιοι.)

Ζ.

 

Θεμιστοπόλοι

*ΕΚΤΟΣ από εκπροσώπους παρατάξεων δεν είχε ούτε εφορευτικές. Οπότε προέκυψε η μοναξιά του δικαστικού αντιπροσώπου. Από τη μια τά ‘φτυσαν οι δικηγόροι να διεκπεραιώσουν τη διαδικασία, από την άλλη μάζεψαν και σάλια. Δεν είναι αυτά που ακούγονται κι άλλες φορές για εξτρά βοήθεια στην εκ των υστέρων σταυροδότηση, που λέγεται ότι προσφέρουν κάποιοι, κάποιοι λίγοι δικηγόροι, σε συναδέλφους τους ή σε συγγενείς που είναι υποψήφιοι. Και ο μεν συγγενής άντε να έχει έναν-δύο δικηγόρους δικούς του, ο δικηγόρος υποψήφιος διαθέτει πληθώρα συναδέλφων φίλων.

Αυτή τη φορά όμως, ελλείψει και των εφορευτικών, ακούστηκαν στη Λάρισα τα μύρια όσα για επιπλέον σταυρούς στη διάρκεια της καταμέτρησης. Μη αποδείξιμα, δύσκολο να τα πιστέψει κανείς. Για κάποιους ελάχιστους θεμιστοπόλους ειπώθηκε ακόμη κι ότι αντάλλαξαν το όμικρον στο ‘’πο’’ με ωμέγα. Όπου αλλάζει τελείως το νόημα.

Ζ.

 

Λεφτά, λεφτά

*- ΔΕΝ μπορώ να μεταφέρω στον λογαριασμό μου τα χρήματα που έχω στο μυαλό μου, έλεγε ο Β.Μ. στην παρέα των Λαρισαίων.

***

*Ο διπλανός του όμως είχε απορία.

- Όταν το ΑΤΜ της τράπεζας σε ρωτάει με απόδειξη ή χωρίς, μπας και κάνει κάνα παζάρι και δίνει περισσότερα;

***

*ΚΙ ο παλιός τη γνώση.

- Το καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Το κακό πολλά.

Ζ.

 

Μάχονται

*ΤΟ τοπικό ΚΙΝΑΛ δίνει τη δική του μάχη. Με στόχο να ανακόψει την επέλαση της Δεξιάς. Και στη Λάρισα φυσικά αλλά και στα Φάρσαλα, στην Αγιά μα και στην Ελασσόνα. Τα στελέχη του θεωρούν ότι αν δεν περισταλεί η επικράτηση της ΝΔ στους δήμους, τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα για το κόμμα τους στις εκλογές του επόμενου μήνα και πολύ χειρότερα το επόμενο απ’ αυτές διάστημα. (Η τοπική ΝΔ επίσης δίνει τον δικό της αγώνα για τον δικό της στόχο.)

Ζ.

 

Κοινό πηγαινέλα

*ΔΕΙΧΝΟΥΝ να κινούνται μαζί, για την ακρίβεια να μετακινούνται. Κι ας μην συντονίζουν τις ενέργειές τους, πιθανότατα δεν γνωρίζονται καν μεταξύ τους. Ο Χρ. Πλιάτσικας, τραπεζικός από τους Γόννους, ήταν στη ΝΔ, πήγαινε για βουλευτής, τον έριξαν από μέσα, μετατοπίστηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, επιλέχθηκε ως υποδιοικητής στο μεγαλύτερο νοσοκομείο, τον ‘’Ευαγγελισμό’’ της Αθήνας, τον έφαγε ύστερα ο Πολάκης, εν τω μεταξύ βρέθηκε στη διοίκηση Αλαφούζου του ΠΑΟ και τώρα επανακάμπτει κατά τα φαινόμενα στη ΝΔ, αυτή η κενή θέση στο ψηφοδέλτιο μπορεί να καλυφθεί άνετα.

Ο απόστρατος Μπ. Τσαπάλας ήταν στέλεχος πρώτης γραμμής της γαλάζιας Νομαρχιακής, άγνωστο τι έπαιξε, εκτοξεύτηκε κατευθείαν στον ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας, ύστερα αποστασιοποιήθηκε από το κυβερνών κόμμα, εν τω μεταξύ βρέθηκε στη διοίκηση Κούγια της ΑΕΛ και τώρα επανακάμπτει στη ΝΔ. (Δύο μπαλάκια έχει το εκκρεμές στη Λάρισα;)

Ζ.

 

New entry

*ΕΝΑ ακόμη όνομα που ακούγεται για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα. ‘’New entry’’ o Χρήστος Μάρκου, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο οποίος δεν είναι κομματικό στέλεχος, ωστόσο είναι εκλεγμένος στην ΑΔΕΔΥ με τη συριζαϊκή παράταξη. Κι ένας εκ των 35 Λαρισαίων που συνυπέγραψαν τη διακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία πριν τις ευρωεκλογές. Λέγεται ότι θα εκδηλώσει το ενδιαφέρον του στον ΣΥΡΙΖΑ και πιθανότατα θα βρίσκεται μέσα στην πρόταση της Νομαρχιακής για το ψηφοδέλτιο.

Ζ.

 

Προδομένος

*ΠΑΡΑΝΟΗΣΑΝ ορισμένοι. Ο Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος του Ησαΐα Κωνσταντινίδη ήταν που μετείχε στις ευρωεκλογές και πήρε ό, τι πήρε. Ο Πατριωτικός Σύνδεσμος του Στ. Χάμου όχι, εξακολουθεί να έχει αλλεργία τις κάλπες, τις θεωρεί άχρηστο αξεσουάρ και τη Δημοκρατία λάθος πολίτευμα.

***

*ΓΙΑ άλλο όμως είναι θυμωμένος ο Στ. Χάμος. Με τη στάση που κρατά στον β’ γύρο της Λάρισας ο Κων. Βαϊούλης και η παράταξη «Κοινόν». Διότι «τι θα πει να ψηφίσει ο κόσμος τον καταλληλότερο για δήμαρχο, λευκό-άκυρο βρε λένε οι εθνικιστές πατριώτες. Αφού κι οι δυο τους το ίδιο είναι». Σε «γραμμή ΚΚΕ», από αντιδιαμετρική αφετηρία βέβαια, δηλώνει αγανακτισμένος επειδή η συγκεκριμένη δημοτική κίνηση του είχε ζητήσει, λέει, βοήθεια προεκλογικά. (Να τους ψήφισε χλωμό, αφού δεν πλησιάζει τις κάλπες.)

Ζ.

 

Όχι, δεν…

*ΛΑΘΟΣ πληροφορία κι ο πολιτευτής του κόμματος Δαμ. Ζώκας έσπευσε χθες πρωί-πρωί στην εφημερίδα να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Λοιπόν το κόμμα Βελόπουλου δεν έχει κλείσει εκλογικό κέντρο στο στενάκι της Ηλιοδώρου στην Τρίγωνη πλατεία. Αν συνέβαινε θα το γνώριζε ο παλιός εφοριακός.

Ζ.

 

Τρωγοπίνοντας

*ΣΤΑΘΕΡΑ σε κέφια τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

- Γιατρέ μου τρώω, πίνω και καπνίζω πολύ. Τι να κάνω για να ζήσω περισσότερο;

-Τάμα.

***

*- ΜΑ 500 ευρώ για να χάσω 10 κιλά; Ούτε σφυρίδα να ήμουν κυρία διαιτολόγα μου...

***

*- ΜΟΥ φέρνει ο ανιψιός μου μερικά kinder αυγουλάκια. «Φάτα», μου λέει, «θέλω το παιχνίδι». Ποιος είμαι εγώ που θα πω όχι σε μια παιδική ψυχούλα.

Ζ.

 

Αμφότεροι

*ΟΙ παρακισσάβιοι τα κατάφεραν κι οι δυό τους. Οι γαλάζιοι του Αιγαίου, θαλασσί καλύτερα. Ο Σάκης Ολύμπιος εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Αγιάς με τον συνδυασμό Αγγελάκα κι ο Ηλ. Ευσταθίου με το ψηφοδέλτιο Καλαγιά. Αμφότεροι είχαν πρωταγωνιστήσει στις νεοδημοκρατικές ζυμώσεις που κράτησαν χρόνια, κάποια στιγμή έπαιξαν και ως υποψήφιοι δήμαρχοι και εν τέλει θα τα λένε μαζί στο νέο δημοτικό συμβούλιο, ελπίζουν από την πτέρυγα της δημοτικής αρχής.

Ζ.

 

Κίνηση Έκτορος

*ΕΚΑΝΕ πολύ μεγάλη εντύπωση στους Λαρισαίους η κίνηση του Εκτ. Νασιώκα, να φωτογραφηθεί παραμονές β’ γύρου με τη Ρ. Καραλαριώτου και τον πρόεδρο της τοπικής ΝΔ Χρ. Καπετάνο, εκφράζοντας την υποστήριξή του. Πολλοί έπεσαν απ’ τα σύννεφα, κάποιοι αναρωτήθηκαν μέχρι κι αν πρόκειται για φωτομοντάζ. Οι ενήμεροι όμως καθόλου δεν αιφνιδιάστηκαν. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ προσφάτως είχε συνυπογράψει τη διακήρυξη των 64 πανελληνίως, υπέρ του Κυρ. Μητσοτάκη. Ως επικεφαλής αντιπολιτευόμενης πτέρυγας στο δημοτικό συμβούλιο κλιμάκωσε έντονη πολεμική κατά του Απ. Καλογιάννη. Εν συνεχεία προώθησε τη συγκρότηση της νέας δημοτικής κίνησης με επικεφαλής τον στενό του φίλο Παν. Γούλα.

***

*ΑΝΘΡΩΠΟΣ με κύρος στην τοπική κοινωνία, με απήχηση στη δημοκρατική παράταξη και με όνομα γνωστό πέραν των ορίων της Λάρισας, ο Εκτ. Νασιώκας αποφάσισε να κάνει τη μεταστροφή, βγαίνοντας από τα τείχη της Τροίας. Κανείς δεν ξέρει αν απ’ έξω τον περιμένει ο Πάτροκλος ή ο Αχιλλέας. Ο καθένας δικαιούται να αλλάζει προσέγγιση, να τροποποιεί την πολιτική του στάση ακόμη και τις ιδέες του.

***

*ΜΕ την κίνησή του, προφανώς προσφέρει βοήθεια στη Ρ. Καραλαριώτου και μάλιστα πάνω στο γύρισμα της κρίσιμης αναμέτρησης του β’ γύρου, σε καίριο χρόνο. Ωστόσο προσφέρει βοήθεια και στον Απ. Καλογιάννη, καθώς ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των πασοκτζήδων που ένιωσαν προδομένοι, ανθρώπων που εμφανίζονταν τελευταία αδρανοποιημένοι. (Το ποιος θα βγει περισσότερο ωφελημένος θα φανεί αύριο, προς το βραδάκι.)

Ζ.

 

Ασύμμετρη

*Ο Πάνος Σάπκας λέγεται ότι είναι το μεγάλο ατού, το ακαταμάχητο όπλο του Απ. Καλογιάννη στον β’ γύρο των εκλογών. Η ασύμμετρη απειλή για τους αντιπάλους. Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και η ομάδα που δημιούργησε, το κλίμα που διαμορφώθηκε σε ολόκληρη την πόλη, οι ποικίλες και αναρίθμητες δράσεις που δρομολογήθηκαν ή ενισχύθηκαν στη διάρκεια της θητείας του και που έκαναν τη δημοτική αρχή να ξεχωρίζει τόσο πολύ από την προηγούμενη. Μια αντίληψη που διατρέχει υποδόρια την τοπική κοινωνία, κάτω από τους κομματικούς διαχωρισμούς, που εμπνέει τους νέους ανθρώπους και που δίνει άλλο ρόλο στον Δήμο.

Ζ.

 

Μάχη Φαρσάλου

*ΕΠΕΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ στο δημοτικό συμβούλιο Φαρσάλων ο Δημ. Μπαμπανίκος και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς στην παράταξή του. Ο αντιδήμαρχος του Άρη Καραχάλιου, ο δάσκαλος που αποτελεί το alter ego του δημάρχου, δίνει με αυταπάρνηση τη μάχη του β’ γύρου.

Ζ.

 

Γραφείο βουλευτή

*ΝΑ κι ένα επάγγελμα που σπανίως αντιμετωπίζει πρόβλημα ανεργίας. Ιδίως άμα είναι κάποιος καλός στη δουλειά του. Ιδιαίτερος βουλευτή, λοιπόν. Ή και επίδοξου βουλευτή. Γραμματεία, πολιτικό γραφείο, όπως θέλει το λέει κάποιος, επάγγελμα που δεν κάνει διάκριση μεταξύ των δύο φύλων. Η εμπειρία φυσικά μετράει, ενώ δεν απαγορεύονται οι μεταγραφές. Εντός του ίδιου πολιτικού χώρου εννοείται, καθώς δεν υπάρχει γνώση των απέναντι. Συστήνεται η διατήρηση αρχείων με καταλόγους και τηλέφωνα ψηφοφόρων. (Δουλειά για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βασικά…)

Ζ.

 

Ευκαιρία

*Ο νεαρός Λαρισαίος επέστρεψε σπίτι αποφασισμένος.

- Μάνα πήρες τα χάπια για την άνοια;

- Δεν θυμάμαι παιδάκι μου…

- Καλά δεν πειράζει, δώσε μου τα 50 ευρώ που μου χρωστάς.

Ζ.

 

 

----------------------

 

AULHTIKOY PROSANATOLISMOY H NEA

*ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ προσανατολισμού η νέα δημοτική ομάδα Καλογιάννη. Ο αρχηγός Βαγγ. Μόρας ανάμεσα στον Μιχ. Αναστασίου και τον Μάκη Γιαννακόπουλο.

Ζ.

 

 STAUERA KAI DYNATA GIA TO EPITELEIO

* ΣΤΑΘΕΡΑ και δυνατά για το επιτελείο του Γιάννη Κόκουρα στον Αμπελώνα. Οι οδηγίες του υποψήφιου είναι σαφείς: ο αγώνας τελειώνει στο 90ό λεπτό και όλοι πρέπει να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για τη νίκη. Ελπίζοντας πως το κλείσιμο της κάλπης θα δώσει το σύνθημα για ολονύκτιους πανηγυρισμούς…

 

 

KAFEDAKI APOLOGISMOS KAI SXEDIA

*ΚΑΦΕΔΑΚΙ, απολογισμός και σχέδια με το επιτελείο ο δήμαρχος Γ. Μανώλης. Μαζί με το δεξί του χέρι, τον Γ. Νικολάου, πλαισιωμένοι από Μιχ. Αβέλλα και Γ. Βλάγκα, σε χαλαρή συζήτηση στη Λάρισα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass