ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2019 19:45
• ΤO γραφείο Μπαργιώτα έβγαλε δήμαρχο Αγράφων, τον διευθυντή του. Οι συνεργάτες του βουλευτή ΚΙΝΑΛ έκαναν μικρό διάλειμμα για να γιορτάσουν τη νίκη του Αλέξη Καρδαμπίκη, ο οποίος είναι ο νέος δήμαρχος Αγράφων. Κόντρα στα προγνωστικά, τα κατάφερε ο Ευρυτάνας, ένας άνθρωπος με ήθος, ικανότητες και πείσμα. Τώρα ο Κ. Μπαργιώτας τον «ανεβάζει» στη Λάρισα για τις εκλογές. Όπως και το 2015. Καθότι «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει».  Ζ. • ΤO γραφείο Μπαργιώτα έβγαλε δήμαρχο Αγράφων, τον διευθυντή του. Οι συνεργάτες του βουλευτή ΚΙΝΑΛ έκαναν μικρό διάλειμμα για να γιορτάσουν τη νίκη του Αλέξη Καρδαμπίκη, ο οποίος είναι ο νέος δήμαρχος Αγράφων. Κόντρα στα προγνωστικά, τα κατάφερε ο Ευρυτάνας, ένας άνθρωπος με ήθος, ικανότητες και πείσμα. Τώρα ο Κ. Μπαργιώτας τον «ανεβάζει» στη Λάρισα για τις εκλογές. Όπως και το 2015. Καθότι «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει». Ζ.

Χαμόγελα

* ΑΠΟ τη Δευτέρα δείχνει αυξημένος ο μέσος όρος χαμόγελου στη Λάρισα, φαίνεται στον δρόμο στις τυχαίες συναντήσεις μεταξύ γνωστών. Άλλωστε ήταν πολύ περισσότεροι οι υποστηρικτές Καλογιάννη, ενώ δεν φάνηκε να είναι και πολλοί οι ιδιαιτέρως στενοχωρημένοι από το αποτέλεσμα στη Δημαρχία. Είναι που δεν υπήρξαν και πειράγματα από την πλευρά των νικητών. Άλλωστε ο Απ. Καλογιάννης παρέμεινε και μετά τις εκλογές στο μοτίβο «ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι».

Ζ.

 

Ταξίδια

* ΕΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση σήμερα του -παλιού εννοείται- δημοτικού συμβουλίου, με καμιά δεκαριά θεματάκια που δεν δείχνουν και τόσο επείγοντα. Και ξεκινά η Ημερήσια:

1. Έγκριση μετάβασης και των αντιστοίχων εξόδων μετάβασης του αντιδημάρχου κ. Σούλτη στη Βόννη.

2. Εγκριση μετάβασης και των αντιστοίχων εξόδων μετάβασης του δημοτικού συμβούλου κ. Κων/νου Διαμάντου στη Βενετία. (Ε, αφού τέλειωσαν οι εκλογές... )

Ζ.

 

Θανάσηδες

* - ΚΑΛΗΜΕΡΑ Θανάση...

- Καλημέρα Θανάση....

- Πρώτος Θανάση;

- Κι εσύ πρώτος Θανάση;

- Μπράβο βρε Θανάση.

- Μπράβο και σε σένα βρε Θανάση.

* * *

* ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ διάλογος χθες το πρωί στο Πρωτοδικείο μεταξύ Θάνου Αδαμόπουλου και Θανάση Μαμάκου. Ο δεύτερος ακόμα πιο πρώτος, όμως ο συνδυασμός του έχασε. Αμφότεροι κοίταζαν προσεκτικά τα αναρτηθέντα αποτελέσματα στον τοίχο. Τιμώντας και τον τελευταίο σταυρό μεταξύ των αναρίθμητων που έλαβαν.

Ζ.

 

Πρόεδρος Χρόνης

* «ΘΕΩΡΩ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω δημόσια την εκλογική επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, καθώς και την οργάνωση της πόλης για τη μεγάλη τιμή που μου έκαναν να με προτείνουν για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου». Είναι ο Χρόνης Ισαακίδης που αρνήθηκε. Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου επικαλείται επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις στον λίγο χρόνο ως τις εκλογές.

Δηλώνει ότι ανήκει πολιτικά στον χώρο της Αριστεράς αλλά ποτέ δεν υπήρξε κομματικό μέλος και πως «θα είμαι παρών και θα βοηθήσω όπου μπορώ. Πρέπει όλοι μαζί να αντιστρέψουμε το κλίμα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός της χώρας παρόλα τα λάθη και τις παραλείψεις δικαιούνται μια δεύτερη θητεία. Η χώρα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω σ’ αυτούς που την κατέστρεψαν».

Ζ.

 

Με το δεξί

* ΜΕΓΑΛΗ μέρα χθες για τον υφυπουργό Γεωργίας. Ο Βασ. Κόκκαλης για πρώτη φορά στη ζωή του στα γραφεία της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ. Λογικά θα μπήκε με το δεξί. Παρών στη συνέντευξη Τύπου του συναδέλφου του Τ. Πετρόπουλου, μαζί με στελέχη του κόμματος. Και με συνυποψηφίους βουλευτές. Όλοι πλέον θεωρούν δεδομένο ότι ο πρώην ΑΝΕΛ θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας.

Ζ.

 

Περί προβολής

* ΣΥΝΗΘΗΣ μετεκλογική τοποθέτηση αποτυχόντος υποψηφίου. «Έδωσα μια εκλογική μάχη, χωρίς προσωπική προβολή, διαφημίσεις, συνεντεύξεις κ.λπ.». Και πώς ήθελε να εκλεγεί στη μεγαλούπολη... Να μυρίσουν οι ψηφοφόροι τα δάχτυλά τους για την υποψηφιότητα; Ίσως να αναγνωρίσουν το έργο, την προσφορά. Από πού; Από τη δημοσιότητα και την προβολή όλο τον προηγούμενο καιρό, που ήταν επιδιωκόμενη τότε και με πάθος.

Ζ.

 

Για μια μπλούζα

* ΚΙ έκοψαν λέει τη Sma Rag Da από το Star, από την εκπομπή των Καραβάτου-Κατσούλη, όπου ήταν να εμφανιστεί με τη

διασκευή της στον Τσομπανάκο. Τη νεαρή μουσικό την έκοψαν επειδή πήγε φορώντας μπλούζα που έγραφε “οι εξορύξεις στην Ήπειρο είναι πολύ κακή ιδέα”. Το βίντεο λέει για το παραδοσιακό τραγούδι γυρίστηκε στα Τζουμέρκα. Τη δέχτηκαν -είπε- πολύ καλά, της φέρθηκαν ευγενικά, αλλά της εξήγησαν ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί στην εκπομπή μ’ αυτή την μπλούζα. Αν δεν φορούσε καθόλου μπλούζα μπορεί και να μην είχαν αντίρρηση. Γιατί όχι στο Star, τίνος είναι το Star; Ποιος είναι να κάνει εξορύξεις στην Ήπειρο; Κι εντάξει την έκοψαν, και δημιούργησαν θέμα εκεί που δεν υπήρχε, καθώς βούιξε το ίντερνετ. Δεν είναι πια όπως στη δεκαετία του ‘60 στη Βραζιλία, όπου ο Χόρχε Αμάντο έπρεπε να γράψει το πανέμορφο βιβλίο «Τιετά η Γιδοβοσκός», για να αντιπαλέψει την εγκατάσταση ρυπογόνου βιομηχανίας στην παραλία της Μπαΐας.

Ζ.

 

Φεύγα

*ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ ο νεαρός Λαρισαίος.

- Παίζουμε τάβλι με το φιλαράκι, πλησιάζει η δικιά μου, «τι παίζετε;» ρωτάει, «φεύγα» της απαντάω. Και σηκώθηκε κι έφυγε ρε σεις.

Ζ.

 

Στις μεγάλες πόλεις

* ΜΙΑ στην Πάτρα με το κόκκινο φαινόμενο Πελετίδη, μια στον Πειραιά με τον αλλιώς κόκκινο Μώραλη. Αλλά και μια στη Λάρισα με Καλογιάννη κι άλλη μια στο Ηράκλειο, συν η λάθος επιλογή στη Θεσσαλονίκη. Ήττα και στον Βόλο μα και στα Χανιά, την πατρίδα του προέδρου.

Η ΝΔ θάμπωσε για λίγο στους μεγάλους δήμους, κατά τα άλλα κάλπαζε σε ολόκληρη την επικράτεια, οπότε προτίμησε να σφυρίζει αδιάφορα σε νικητήριους ρυθμούς. Σε κάθε μεγάλη πόλη υπήρχε φυσικά ιδιαίτερος λόγος για την ήττα. Μια καθαρή επικράτηση με έντονα όμως στίγματα λανθασμένων επιλογών.

Ζ.

 

Πρωτιές

* ΠΡΩΤΟΣ σε σταυρούς στον κάμπο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κιλελέρ, ο Αχ. Βαρδακούλης έλαβε 1.112, με τον συνδυασμό του δημάρχου Θαν. Νασιακόπουλου όμως. Πρώτος των πρώτων όμως ο αδερφέεε-Γ. Ακριβούλης, που με 1.139 σταυρούς ξεπέρασε τους πάντες, εκλεγόμενος με την αντιπολίτευση του Θαν. Μούσιου.

* * *

* Το 2014 είχε κάνει ρεκόρ όλων των εποχών στον Δήμο Τεμπών, εκλεγόμενος με τον συνδυασμό του Κ. Κολλάτου στο δημοτικό συμβούλιο έχοντας μετρήσει τότε 1.661 σταυρούς. Τώρα, ο Στ. Σαΐτης το έσπασε ο ίδιος λαμβάνοντας 1.668 κι ας έχασε ο συνδυασμός τους. Διαρκώς σε ανοδική πορεία ο εκ Μακρυχωρίου αυτοδιοικητικός που έχει θητεύσει πρόεδρος του Δ. Σ. και εν συνεχεία αντιδήμαρχος και ο οποίος εκλέγεται για τέταρτη φορά καθώς είχε ξεκινήσει με τον Θ. Τσέτσιλα.

Ζ.

 

Παλεύει

* ΑΠΟ τα λίγα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον τελευταίο δύσκολο καιρό είχε βγάλει το κεφάλι απ’ τον ίσκιο υποστηρίζοντας δημοσίως την κυβέρνηση και το κόμμα και φυσικά τον Αλ. Τσίπρα, είναι ο αναπληρωτής συντονιστής της Νομαρχιακής Βασίλης Ζωγράφος. Όταν οι περισσότεροι, παλιοί και νέοι, παρακολουθούν απλώς τα τεκταινόμενα και τα συζητούν μεταξύ τους, ο δάσκαλος επιχειρούσε να βγάλει κάστανα από τη φωτιά. Και συνεχίζει, να και χθες είχε άρθρο του στην εφημερίδα για «την ανατροπή που είναι δυνατή» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το παλεύει με πάθος.

Ζ.

 

Στους Αντίποδες

* ΔΕΝ σώνονται οι κουβέντες του κόσμου. Έγραφε χθες η εφημερίδα ότι η κόρη του παλιού δημάρχου Κ. Τζανακούλη δεν γίνεται να έχει εμπλακεί στις δημοτικές εκλογές καθώς απουσιάζει στη Ν. Ζηλανδία για δουλειές. Κι αμέσως οι καλοθελητές, «α, μέχρι κι εκεί έχουν δουλειές...» ενώ είναι γνωστό ότι η νεαρή γεωπόνος-οινολόγος ταξιδεύει κάθε χρόνο για πέντε μήνες στους Αντίποδες και εργάζεται εκεί στην παραγωγή μεγάλου οινοποιείου. Εργατικότατη η Ελένη Τζανακούλη, μετά τον τρύγο στο αμπέλι τους και μόλις ολοκληρώνεται η οινοποίηση στο δικό τους Οινοποιείο στη Μεσοράχη, ετοιμάζεται και ταξιδεύει για νέο τρύγο και οινοποίηση εκεί που η δικιά μας άνοιξη είναι για κείνους φθινόπωρο.

Ζ.

 

Με μπατζίνα

* Ο νέος Τεμπών, ο δήμαρχος που ταΐζει τους δημοσιογράφους. Ο ευγενής Γ. Μανώλης έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας το πρωί με μια πεντανόστιμη μπατζίνα. Την είχε φτιάξει με τα χεράκια της η γυναίκα του, η κυρία Λίτσα, ως αντίδωρο για την προεκλογική συνεργασία.

Ζ.

 

Μέντιουμ

* ΑΝΑΡΩΤΙΟΤΑΝ η νεαρή εκεί στην αυλή τους σε χωριό κοντά στη Λάρισα.

- Το κουνέλι μας πάει και κάθεται δίπλα στα κρεμμύδια. Δεν μπορεί, θα έχει κληρονομικό χάρισμα. Μέντιουμ είναι και βλέπει το μέλλον του...

Ζ.

 

Παπαπ, παπαπ...

* ΔΙΠΛΑ - ΔΙΠΛΑ κάλπαζαν σε σταυρούς σε όλα τα εκλογικά τμήματα. Παπαπ, παπαπ και παπαπ, παπαπ καθότι Παπαπαρίσης και Παπαποστόλου. Στο τέλος ο απόστρατος πέρασε τον δάσκαλο, ο οποίος έμεινε εκτός, α’ επιλαχών της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο. Έχασε κι ο συνδυασμός, μικρό το κακό...

Ζ.

 

«Άξιζε τον κόπο»

* ΚΙ ενώ όλοι μιλούν για τη μεσαία τάξη που έκρινε τις ευρωεκλογές, προϊδεάζοντας και για τις εθνικές, ο Κ. Δ. επιμένει: Το Μακεδονικό επηρέασε. Είναι προς τιμήν της αριστερής κυβέρνησης ότι προχώρησε στη Συμφωνία των Πρεσπών έχοντας πλήρη επίγνωση του κινδύνου... (Κάποιοι λένε ότι «Άξιζε τον κόπο», ακόμα και να ρισκάρει να χάσει κάποιος εκλογές γι’ αυτό.)

Ζ.

 

Κι οι δύο

* ΠΩΣ τα έχει φέρει η ζωή. Εξ απορρήτων του Αλ. Τσίπρα ο υπουργός Χριστ. Βερναδάκης, ειδικός στις δημοσκοπήσεις, ο αίρων πλέον τας αμαρτίας της ευρωήττας. Αλλά κι ο στενότερος συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, δημοσκόπος είναι, ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ζ.

 

Χιλίαρχοι

* ΜΕ χιλιάρικο, λέει, βγαίνεις στο δημοτικό συμβούλιο. Όχι ευρώ, με χίλια ψηφαλάκια, σταυρουδάκια για την ακρίβεια. Στις εικοσάδες των υποψηφίων που εκλέγονται από τους δύο μεγαλύτερους συνδυασμούς, όλοι τους έχουν τετραψήφιο αριθμό σταυρών, πάνω από χίλιους.

Ζ.

 

Το ψηφοδέλτιο

* ΔΕΝ επικράτησε μονάχα στο «ένας εναντίον μιας», ήταν και το ψηφοδέλτιο του Απ. Καλογιάννη καλύτερο, φάνηκε στα αποτελέσματα. Οι πασοκογενείς ήταν που αποδείχθηκαν αυτή τη φορά τσακάλια στη σταυροδοσία, οι συριζαίοι καλά, σταθερά στον κόσμο τους αυτοί. Όμως οι επαγγελματίες δεξιοί σταυροφόροι έμειναν πίσω από νέα φυντάνια. Δεκαεννιά του Καλογιάννη στην πόλη πέρασαν τους χίλιους σταυρούς, έναντι δεκάξι της Καραλαριώτου, καθόλου αναμενόμενο αυτό το προσπέρασμα. Οι αντιδήμαρχοι και πρόεδροι οργανισμών με το έργο τους και την εικόνα που δημιούργησαν στην πενταετία, αυτοί ήταν που έδωσαν την πρωτιά στον Απ. Καλογιάννη και κατά τον α’ γύρο.

* * *

* ΕΙΧΕ και η Ρ. Καραλαριώτου τους δυνατούς της παίκτες, τους από πριν δικούς της και τους εκ μεταγραφής από τα παλιά ψηφοδέλτια Τζανακούλη και Διαμάντου. Ωστόσο κάποιοι φάνηκαν λιγάκι σφιγμένοι, ίσως έλειπε κι η ομοιογένεια στην ομάδα.

Εκεί που υπήρξε πανωλεθρία ήταν στις τάξεις των λεγόμενων «πραιτοριανών». Οι στενές φίλες της επικεφαλής, αυτές που αποτελούσαν τον περίγυρό της, υποψηφιότητες που συνήθως εκτοξεύονται λόγω της αρχηγικής σχέσης, εν προκειμένω βρέθηκαν πολύ χαμηλά, δεν έτυχαν αποδοχής. Γεγονός που θεωρήθηκε ως προανάκρουσμα της μεγάλης ήττας.

* * *

* ΩΣΤΟΣΟ υπήρξαν και πραγματικά ισχυρές γυναικείες υποψηφιότητες με τον συνδυασμό Καραλαριώτου, καθώς εκλέχθηκαν τρεις στις είκοσι θέσεις του συνδυασμού: Καμηλαράκη, όχι όμως στη θέση που περίμενε, Ζαχαρή και Ξυνοπούλου. Συν η αρχηγός, 4 στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Στις 21 έδρες Καλογιάννη όμως, μία μονάχα γυναίκα κι άλλη μία στον θάλαμο αναμονής. (Παρότι οι εκλογές έγιναν Μάιο, βγήκε η Απρίλη.)

Ζ.

 

Όποιον αγκαλιά...

* ΣΤΕΛΕΧΟΣ της ΝΔ στη Λάρισα που επιχειρεί να πλασαριστεί στην πρώτη-πρώτη γραμμή, προεκλογικά είχε φωτογραφηθεί με υποψηφίους δημάρχους της παράταξης, αναρτώντας με καμάρι τα στιγμιότυπα στο f/b. Με Αγγελάκα αγκαλιά στην Αγιά, με Ευαγγέλου στην Ελασσόνα, με Καραλαριώτου στη Λάρισα, ακόμη και με Ταχιάο στη Θεσσαλονίκη. Τις πήραν άλλοι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες, έφτιαξαν κολάζ με τις φωτογραφίες κι έγραψαν από κάτω «Γουρλής».

Ζ.

 

Φανάρια

* ΤΡΙΑΝΤΑ δευτερόλεπτα μένει αναμμένο το πράσινο φανάρι και ένα λεπτό το κόκκινο, στους φωτεινούς σηματοδότες που βρίσκονται στις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης, όπως έχει χρονομετρήσει οδηγός, που διέρχεται καθημερινά απ’ το συγκεκριμένο σημείο.

Υποστηρίζει ότι αυτό συμβαίνει από την περασμένη Δευτέρα και δεν βρίσκει τον λόγο για τον οποίο άλλαξε η χρονική διάρκεια της εναλλαγής του κόκκινου και του πράσινου, καθώς δημιουργείται μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων, ακινητοποιούνται στο συγκεκριμένο και η κίνησή τους γίνεται με ρυθμούς χελώνας!

Μήπως αποσυντονίστηκε ο προγραμματισμός του;

Λ.Κ.

 

Πλεονεκτήματα

* ΚΑΙ να που δάσκαλοι και καθηγητές θα μπορούν λέει να ψωνίζουν κι εκείνοι από τα Στρατιωτικά Πρατήρια. Λογικό να ενισχύονται αφού κι οι εκπαιδευτικοί προσφέρουν στην πατρίδα. Κι οι υγειονομικοί των δημοσίων νοσοκομείων, πότε με το καλό; (Κι όλοι μαζί να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα σίτισης στις Λέσχες του στρατού και διακοπών στα ΚΑΑΥ.)

Ζ.

 

Εναλλακτικός

* - ΠΟΙΟ είναι το αγαπημένο σου φαγητό;

Ο νεαρός Λαρισαίος ήταν κατηγορηματικός.

- Φακές.

- Φακές; Εσύ; Αν είναι δυνατόν... Γιατί;

- Διότι όταν έχει φακές παραγγέλνουμε σουβλάκια.

Ζ.

 

---------

O PROEDROS THS DHMOKRATIAS P. PAYLOPOYLOS DIPLA• O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλος δίπλα στο ζεύγος Τραμπ αλλά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στους επίσημους προσκεκλημένους, ο Χρ. Χριστοδούλου, τρίτος πιο πάνω ακριβώς πίσω από τη Μελάνια. Ελληνική παρουσία στις πολυεθνικές εορταστικές εκδηλώσεις στο Πόρτσμουθ, για την 75η επέτειο της D-Day, της απόβασης των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία.

Ζ.

 

---------

SAFHS KAI H DEJION YPOSTHRIJH GIA TON AP KALOGIANNH• ΣΑΦΗΣ και η εκ δεξιών υποστήριξη για τον Απ. Καλογιάννη, αλλιώς πώς θα έφτανε τόσο ψηλά η επικράτησή του.

Ζ.

 

---------

SYMPOLITES EINAI AYTOI POY9 ROTANE GIA T SHMAIA STO KTIRIO• ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ είναι αυτοί που ρωτάνε για τη σημαία στο κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού στη Λάρισα. Κανείς στον ΟΣΕ δεν είδε την κατάσταση της σημαίας;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass