Ψηλά

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2019 19:04
*ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ Νέστορ παρηγορών την Άννυν, ήτις μη εισελθούσα παραμένει εις τον προθάλαμο ως α’ επιλαχούσα.  Ζ. *ΚΟΜΑΝΤΑΝΤΕ Νέστορ παρηγορών την Άννυν, ήτις μη εισελθούσα παραμένει εις τον προθάλαμο ως α’ επιλαχούσα. Ζ.

*- ΑΡΕ απ’ του προυί ιέχει ζιέστα…

Πήγε να το ξορκίσει στα λαρισαίικα χθες ο Σ. Κ. Το μεσημεράκι όμως χειρότερα, ο ήλιος ψηλά και ζεματούσε. Πάει, καλοκαίριασε, το νιώθουν κι οι μαθητές πια.

Ζ.

 

Ασυμμάζευτα

*«ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, υπουργός, υφυπουργός, γενικός γραμματέας, βουλευτής και το Σάββατο τζάμια Αλέξης Τσίπρας». Ο Χ. Ξ. έστειλε τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει καινούργιες κάρτες. Μ’ αυτά που συνεχίζουν να του κάνουν οι σύντροφοί του, υποχρεώνοντάς τον να παρεμβαίνει προσωπικά για να συμμαζέψει. «Και τις σκάλες να τον βάζετε να κάνει παιδιά, όχι μόνο τζάμια».

Ζ.

 

Δημοκρατικά

*«Η πολιτική μου διαδρομή δεν επιτρέπει αμφισβήτηση των δημοκρατικών μου πεποιθήσεων», ξεκαθαρίζει ο εκλεγείς στο Δημοτικό Συμβούλιο Κων. Βαϊούλης, επικεφαλής της ιωνοδραγουμικής παράταξης ‘’Κοινόν’’. Ποιος μπορεί να αρνηθεί τη διαβεβαίωση…

Όσο για την ένσταση, η παράταξη επιχειρεί να εξαντλήσει τις δυνατότητες μπας και εξασφαλίσει δεύτερη έδρα, εξέλιξη για την οποία χρειάζεται 80 επιπλέον ψηφοδέλτια. Θα εξεταστεί αρμοδίως.

***

*ΟΣΟ για τους χρυσαυγίτες, υπογείως αλλά με σθένος, πολέμησαν λέει την υποψηφιότητα Βαϊούλη, επειδή δεν τον θεωρούσαν δικό τους. Ούτε ο Στ. Χάμος τον ψήφισε όπως άλλωστε έχει δηλώσει. Οι χρυσαυγίτικες ψήφοι κατευθύνθηκαν λέγεται προς συγκεκριμένο υποψήφιο μεγάλου συνδυασμού. Επισήμως το σύνθημα ήταν ‘’άκυρο-λευκό’’, κι επειδή λένε ότι εντρυφούν και στα κομμουνιστικά ‘’ούτε ψωμί ούτε νερό’’.

Ζ.

 

Με το αραλίκι…

*«ΟΙ εκλογές τελείωσαν αλλά τα κλαδέματα στους δρόμους παραμένουν. Πριν τις εκλογές τρέχαν να προλάβουν. Τώρα με το αραλίκι». Οι εκλογές τελείωσαν ο Δημ. Γεωργάκης παραμένει, συνεχίζει την αντιπολίτευση. Ο συνταγματάρχης αναφέρει κλαδιά στη γειτονιά του, στην οδό Καρδίτσης και Λήμνου και στη Μυτιλήνης και Λήμνου, από δεκαημέρου. Λογικά θα αναλάβει δράση και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Ζ.

 

Επιστρέφουν

*ΤΟ ακόμα πιο ενδιαφέρον από το ποιοι εκλέχθηκαν στα διαμερισματικά της πόλης και στα τοπικά συμβούλια των χωριών, το ακόμη πιο σπουδαίο είναι το ποιοι εξ αυτών εξασφάλισαν την πολυπόθητη απόσπαση. Οι περισσότεροι των υποψηφίων, όλων των συνδυασμών, ήταν ως γνωστόν αστυνομικοί και εκπαιδευτικοί που υπηρετούν μακριά από τη Λάρισα. Οι λεγόμενες ‘’ιερές υποψηφιότητες’’. Όσοι εξ αυτών εκλέχθηκαν επιστρέφουν σπίτι, στην οικογένεια, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Παραμένουν σπίτι κι όσοι επανεκλέγονται, οι οποίοι ήταν ήδη αποσπασμένοι και κατά την προηγούμενη πενταετία. Πιο παλιοί αυτοί, πιο έμπειροι, ήξεραν καλά τους κανόνες της επιτυχίας μπροστά στην κάλπη. Ασχέτως αν κέρδισε ο συνδυασμός τους.

Ζ.

 

Το Ένατο

*Ο Λαρισαίος δήλωνε ότι του άρεσε πολύ το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, «αυτό με το Ένατο χελιδόνι…», όπως έλεγε.

-Ποιο είναι αυτό ρε συ, δεν το ξέρω…

-Αυτό που λέει έ-να-το-χελιδό-νι, κι η άνοιξη ακριβή…

- Α, το ίδιο είναι με τη Ζωντανίνα…

-Την ποια;

-Μα δεν λέει «θέλει κι η Ζω-ντανί-να να δίνει το αίμα…» κ.λπ κ.λπ.

Ζ.

 

Όχι αυτοσκοπός

*- ΔΕΝ έχουν και κάνα μεγάλο κόψιμο οι αριστεροί να είναι οπωσδήποτε κυβέρνηση…

Ο παλιός εξηγούσε στην παρέα των Λαρισαίων την προσέγγισή του.

- Οι αριστεροί την εξουσία την θέλουν για την πρόοδο, να επιβάλλουν τις απόψεις τους ώστε να βελτιωθεί η κοινωνία, να ζήσει καλύτερα ο λαός…

- Θεωρητικώς φίλε μου, θεωρητικώς, τον διέκοψε ο δεξιός. Ρώτα και την Τασία…

-… έλεγα ότι άμα δεν θέλει ο λαός, τίποτε δεν μπορεί να κάνει ο αριστερός. Έχουμε και Δημοκρατία έτσι; Και δεν είναι σωστό να λέμε ότι ο λαός δεν καταλαβαίνει, έστω επειδή το σύστημα, με τους μηχανισμούς του, του ξεπλένει το μυαλό. Αγωνίσου να τον ενημερώσεις, να τον πείσεις αλλά δεν θα σκάσεις κιόλας αν δεν τα καταφέρεις…

Ζ.

 

Πολύ σκληρός

*ΤΟΥ ζήτησε λέει δουλειά ένας νεαρός Λαρισαίος υδραυλικός κι εκείνος λέει έσπευσε να τον βοηθήσει. Το αναφέρει παράγοντας της δημοτικής αρχής σε ανάρτησή του.

- Να τηλεφωνήσω, τώρα κιόλας, σε γνωστούς μου υδραυλικούς…

- Μη μπαίνεις στον κόπο, δε χρειάζεται. Αν κατάλαβες, μ’ ενδιαφέρει μια πιο εύκολη εργασία.

- Δηλαδή;

-Να, ας πούμε μια θέση στη ΔΕΥΑΛ, στον Δήμο.

- Όχι, φιλαράκο, δε θα σε βοηθήσω. Εσύ δεν ψάχνεις εργασία, ψάχνεις βόλεμα. Α… Και δεν θέλω τέτοιους ψηφοφόρους. (Μπράβο, χίλια μπράβο. Πόσο μεγαλύτερη αξία θα είχε όμως η ανάρτηση, αν γινόταν μια βδομαδούλα νωρίτερα… Πριν τις εκλογές).

Ζ.

 

Τα καλύτερα

*ΥΜΝΟΣ στον Κώστα Τσιάνο, στη βραδινή εκπομπή της ΕΡΤ ‘’Η ζωή είναι στιγμές’’ όπου ήταν καλεσμένος ο Λαρισαίος θεατράνθρωπος. Για τα έργα και τις ημέρες του οποίου μιλούσαν ο Γιάννης Μπέζος, ο Σπύρος Παπαδόπουλος, η Νικολέτα Βλαβιανού κι η Λένα Ουζουνίδου. Τα καλύτερα είπαν και ιστορίες από το Θεσσαλικό κι απ’ το Εθνικό Θέατρο και ‘’δάσκαλε’’ και ‘’δάσκαλε’’, κι όχι από τυχαίους ηθοποιούς, διθύραμβος.

Ζ.

 

Προ 70 ετών

*ΕΚΛΟΓΙΚΟΝ υλικόν; Το δημοσίευμα της εφημερίδας που ακολουθεί υποστηρίζει τον τίτλο του. Κι από το 1949 δεν έχουν αλλάξει και πάρα πολλά πράγματα, άλλωστε τι είναι 70 χρόνια.

Πολύν και μεγάλον ντόρον έκαμεν ο Υπουργός της Υγιεινής δια τα υδραγωγεία που θα κατεσκευάζοντο μερίμνη του ανά τα διάφορα χωριά του Νομού μας. Και δια να μη μείνη καμία αμφιβολία ότι θα γίνουν τα υδραγωγεία εφόρτωσε και έστειλε τους σιδηροσωλήνες εις την πόλιν μας όπου μένουν και τις οίδε έως πότε θα μείνουν. Διότι πολυάσχολος, ο Υπουργός της Υγιεινής δεν είχε φαίνεται τον καιρόν να ερωτήση αν οι σωλήνες του έφθασαν και αν επιτέλεσαν τον σκοπόν δι ον διετέθησαν. Έτσι από μηνών βρίσκονται εις την πόλιν μας σωλήνες που προορίζονται για διάφορα χωρία των οποίων τους κατοίκους μπορεί εν τω μεταξύ να θερίζη ο τύφος. Δεν θέλομεν να πιστεύσωμεν ότι τούτο γίνεται σκοπίμως δια να χρησιμεύσουν και οι υδροσωλήνες ως υλικόν ψηφοθηρίας εν παραμοναίς εκλογών.

Ζ.

 

Μεταξύ τους

*ΣΦΑΓΗ γίνεται όπως πάντα στο εσωτερικό των κομμάτων, μεταξύ συνυποψηφίων, ενόψει των εκλογών. Κι ακόμη μεγαλύτερη στο κόμμα Βελόπουλου. Ίσως επειδή εκεί είναι πιο άπειροι, ασυγκράτητοι στον εσωκομματικό αγώνα. Το δέλεαρ εντυπωσιακό, αν μπει το κόμμα στη Βουλή βγάζει στη Λάρισα βουλευτή, κάποιος θα ενθυλακώνει τα 7 χιλιάρικα μηνιαίως. Οπότε επενδύουν αναλόγως. Προς το παρόν διαπληκτίζονται για το πού είναι τα γραφεία και το εκλογικό κέντρο, φαίνεται ότι ο καθείς βάζει το δικό του ακίνητο, θυσία γίνονται για το κόμμα. Από τον Αγ. Νικόλαο στη Δευκαλίωνος κι απ’ την Ηλιοδώρου στη Μανωλάκη. Σα να παίζουν Μονόπολη, αληθινή όμως.

Ζ.

 

Μετ΄ ευτελείας…

*ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ να το φιλοσοφούν εμβαθύνοντας οι νεαροί Λαρισαίοι, ήταν κι η ζέστη…

- Τάισε, ρε φίλε, ένα σκύλο για τρεις μέρες και θα σε θυμάται για τρία χρόνια. Τάισε έναν άνθρωπο για τρία χρόνια και θα σε ξεχάσει σε τρεις μέρες.

***

*- ΤΟ να περιμένεις να σου φερθεί ο κόσμος δίκαια επειδή είσαι χορτοφάγος, είναι σαν να περιμένεις να μη σου επιτεθεί ο ταύρος επειδή είσαι χορτοφάγος.

***

*-ΞΕΡΕΤΕ τι είπε ο Τζιμάκος; Αν ξυπνήσουν μια μέρα οι γυναίκες και τους αρέσουν το κορμί τους, τα μαλλιά τους και τα ρούχα τους, πάει ο καπιταλισμός, κατέρρευσε.

Ζ.

 

Τρία μπράβο αλλά

*Ο Λαρισαίος, κριτικά ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνούσε στην παρέα, δεν δεχόταν ότι πρόκειται για επικοινωνιακή ήττα της κυβέρνησης. Ότι οι αντίπαλοί της καταφέρνουν και αντιστρέφουν την πραγματικότητα του έργου της.

- Εγώ λέω: Μπράβο για την πιστή εφαρμογή του μνημονίου. Μπράβο για την εντιμότητα και την καλλιέργεια κλίματος εναντίον της διαφθοράς, και λιγότερο για τα αποτελέσματα που απέφερε. Μπράβο για τις Πρέσπες.

Και μετά τα τρία μπράβο, το χάος. Διότι λέει, φάνηκε ότι δεν υπάρχει όραμα, πρόταση, σχέδιο. Άντε κανένα επιδοματάκι, συσσίτιο κλπ ‘’και τα υπόλοιπα θα τα κάνει η μητρόπολη’’. Επομένως, συμπέρασμα, άμα βρεθεί στην αντιπολίτευση αλλά ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ, θα βοηθηθεί. Καθώς θα έχει ευκαιρία ανασυγκρότησης ώστε να επανέλθει. (Ηττοπαθή χαρακτήρισαν οι άλλοι τη θεωρία του, επισημαίνοντας ότι και τα ‘’μπράβο’’ του τα έχει θολώσει επικοινωνιακά το σύστημα.)

Ζ.

 

Με υγειονομικούς

*ΠΙΘΑΝΟΙ υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Η Καίτη Παληογιάννη διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας του ΓΝΛ, ο Βαγγέλης Αποστόλου νοσηλευτής στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας και ο νοσηλευτής στο Πανεπιστημιακό Δημ. Λιόλιος διοικητής τώρα στο ΓΝΛ καθώς ο οφθαλμίατρος Ιωάν. Καρυπίδης και η παιδίατρος Ιωάν. Καραδόντα. Με τριες νοσηλευτές και δύο γιατρούς στην ενδεκάδα γίνεται αντιληπτό το υπονοούμενο. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να αντιμετωπίσει τον σοβαρό τραυματισμό του στις ευρωεκλογές.

Ζ.

 

Ποιο χιούμορ…

*ΔΕΝ είναι να παίζεις με το ΚΚΕ, έχουν και δουλειές εκεί, αυτοχαρακτηριζόμενοι ως «αποκούμπι του λαού». Πού διάθεση για χιούμορ, θερμοκρασίες Σιβηρίας. Από χθεσινό σχολιάκι, από κάποιο τμήμα του μεταξύ άλλων αστεϊσμών, εθίγη βαρέως ο υποψήφιος δήμαρχος του ΚΚΕ στην Ελασσόνα. Κι έστειλε γράμμα και γραφή ο Δημ. Αβρανάς: «Αφού ο ''δαιμόνιος'' δημοσιογράφος Ζ. ανακάλυψε μόνο στον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης Ελασσόνας υποψήφιους που πήραν μηδέν σταυρούς, είπε να κάνει κακόγουστο χιούμορ και να προσβάλλει ηλικιωμένους αγωνιστές που μια ζωή πάλευαν για το δίκιο του λαού. Η επιλογή τους να συμμετέχουν τιμητικά στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και να συμβάλλουν στην προσπάθεια να στηθούν αυτά σε όσες περισσότερες περιοχές γίνεται, λόγω των δυσκολιών που βάζει ο αντιδραστικός νόμος ‘’Κλεισθένης’’, είναι ψιλά γράμματα γι' αυτούς που βάζουν στο στόχαστρο το πραγματικό αποκούμπι του λαού». (Ενώ τιμούν τους ηλικιωμένους αγωνιστές εκείνοι που δεν μερίμνησαν να τους βάλουν έστω 1-2 σταυρούς στις εκλογές. Εκτός αν έσπασε η γραμμή…)

 

Για ευχή

*- ΤΩΡΑ όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ τρέχουν στον Καλογιάννη για ευχή…

Το σχολίαζαν στη συντροφιά των Λαρισαίων βλέποντας στην εφημερίδα τη δραστηριότητα υποψηφίων και τις επαφές με τον δήμαρχο.

- Προεκλογικά δεν ήταν και τόσο ένθερμοι μαζί του. Αρκετοί ήταν και λιγάκι με Παν. Γούλα, ίσως και πολύ.

-Μα είχε και κει ψωμί. Τώρα που είδαν ότι ο Καλογιάννης έχει πάνω από μια ντουζίνα πασοκτζήδες σταυροφόρους στην ομάδα του…

Ζ.

 

Σάρωσε

*ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ για τον Ρίζο Κομήτσα, ως καβαλάρης σταυροφόρος έδρασε με τον συνδυασμό Τσιλιμίγκα. Ο οποίος μπορεί να μην πήγε καθόλου καλά, ο Ψηλός όμως έσκισε. Χαλαρά πρώτος σε σταυρούς, με σχεδόν διπλάσιους από τον δεύτερο. Και δεν επρόκειτο για κάνα τυχαίο, πρώτος έβγαινε ως τώρα ο Κ. Καραμπάτσας ο μικρός, ο χαρακτηρισμός συγκριτικά με τον ξάδελφό του-από άποψη ηλικίας και σωματικής διάπλασης. Ο π. δήμαρχος Κιλελέρ σάρωσε παντού, όχι μονάχα στον κάμπο αλλά και σε βουνό και θάλασσα, έχει όνομα σ’ ολόκληρη την περιοχή. Ξεχωρίζει κι από μακριά ένεκα το μπόι… (Λογικά θ’ αναλάβει και τον συντονισμό της παράταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο.)

Ζ.

 

Πάει, χάθηκε

*- ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΗ μετά τις εκλογές η Βάσω Αλεξανδρίδου…

Στη συντροφιά των Λαρισαίων πασοκτζήδων ψιλοκουβέντιαζαν για την παλιά τους συντρόφισσα που είχε εκλεγεί και βουλευτής τους, έστω ως α’επιλαχούσα μπήκε για λίγο στη Βουλή.

- Εξαφανισμένη στις εκλογές, θες να πεις. Μόνο καμιά διακοσαριά ψήφους πήρε όλο κι όλο, κοντά στο 2%, κανένας άλλος τόσο χαμηλά. Μόνο στο χωριό της σάρωσε. Στην Καρίτσα θα πήρε και 8%...

- Εμ τι προίκα πήγε τότε στο νεοδημοκράτη Γιάννη Αγγελάκα;

- Το αντίθετο προκάλεσε, συγχύστηκαν οι υπόλοιποι και συσπειρώθηκαν στον Γκουντάρα.

Ζ.

 

Κι οι παρατηρητές;

*ΔΕΝ ήταν οι εφορευτικές που έλειπαν σ’ αυτές τις εκλογές. Ο έμπειρος Λαρισαίος επισήμαινε την απουσία και εκπροσώπων των παρατάξεων, διότι ούτε εκλογικοί αντιπρόσωποι υπήρχαν. Αυτοί, έλεγε, και έμπειροι και προσεκτικοί πολύ είναι, διασφαλίζουν την εγκυρότητα της καταμέτρησης, ιδίως των σταυρών, αυτοί διπλοτσεκάρουν τα άκυρα ψηφοδέλτια. Αφού δεν ενδιαφέρονται οι συνδυασμοί για την προστασία των υποψηφίων τους, ποιος θα το κάνει;

Ζ.

 

Προτάσεις

*Ο δάσκαλος ζήτησε από τα παιδιά της τάξης να φτιάξουν προτάσεις με τη λέξη κολοσσός.

Μαρία: Ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμους είναι ο Κολοσσός της Ρόδου.

Κώστας: Ο Πραξιτέλης ήταν κολοσσός της γλυπτικής.

Γιωργάκης: Έφαγα χθες δυό γύρους κι η κωλοσός με πείραξε.

Ζ.

 

 

---------------------------------------------------

 

O ISOBIOS DHMARXOS AGIAS2 

*Ο ισόβιος δήμαρχος Αγιάς, κάποια στιγμή στα επινίκια, με τον ξάδερφό του Θόδωρο, τον αδερφό του άλλου Αντώνη Γκουντάρα.

Ζ.

 

 KAI LARISAIKH PAROYSIA STH DEJIVSH3

*ΚΑΙ Λαρισαϊκή παρουσία στη δεξίωση στην Αθηναϊκή Λέσχη, προς τιμήν του νεοεκλεγέντος Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου. Προσκεκλημένος και ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ. Ο Αχ. Νταβέλης, του ‘’Animus’’, έλαβε εξόχως τιμητική πρόσκληση να παραστεί στην τελετή ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου, οπότε στις 22 Ιουνίου θα ταξιδέψει Ν. Υόρκη.

Ζ.

 

DEN NTYUHKE PAPAS O K AGORASTOS4

*ΔΕΝ ντύθηκε παπάς ο Κ. Αγοραστός, δεν φόρεσε ράσα. Την ακαδημαϊκή τήβεννο ενδύθηκε ο περιφερειάρχης, και οι καθηγητές τον οδηγούν στον χώρο απονομής τιμών.

Ζ.

 

 KAI SE GYALOXARTO

*ΚΑΙ σε γυαλόχαρτο; Για πολύ σκληρούς άντρες...

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass