Η πρώτη έξοδος

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2019 19:01
ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ η λαρισαϊκή παρουσία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ η λαρισαϊκή παρουσία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Ναυτική Εβδομάδα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, στην Ερμούπολη της Σύρου

ΤΟ Σαββατοκύριακο του πρώτου μπάνιου… Με ξαφνικές ζέστες και άπνοια και θάλασσες υποφερτά δροσερές. Η παραλιακή ακτογραμμή από Πλαταμώνα μέχρι Αγιόκαμπο κινήθηκε αρκετά καλά, ειδικά χτες Κυριακή.

Το πρώτο μποτιλιάρισμα -για να μην ξεχνιόμαστε- το έζησαν όσοι επέστρεφαν από Πλαταμώνα στον παράδρομο της Εθνικής. Λαρισαϊκό καλοκαίρι, τι άλλο;

 

Αυτοδύναμος

ΕΔΕΗΣΕ λοιπόν να καλοκαιριάσει και να μας θυμίσει πως οι μέρες αυτές είναι για μπάνια, και διακοπές κι όχι για κάλπες… Αλλά – τι περιμένεις;- το καλό καλοκαίρι από το πρωί φαίνεται.

Κι αν στις 7 Ιουλίου προκύψει αυτοδύναμος Κυριάκος κάτι γίνεται… Θα αναλάβουν τα Υπουργεία οι... ξεκούραστοι (Δένδιας, Χατζηδάκης, Γεωργιάδηδες, Βορίδηδες και τα λοιπά «παλιόπαιδα ατίθασα») που θα αντικαταστήσουν Σκουρλέτηδες, Φλαμπουράρηδες, Παπάδες, Τζανακόπουλους, Πολάκηδες και άλλους κουρασμένους. Δίχως να είναι οι γίγαντες της πολιτικής, τα... βασικά ξέρουν να τα κάνουν. Κι εμείς θα αναχωρήσουμε ήσυχοι για διακοπές. Αν δεν προκύψει όμως αυτοδυναμία;

 

Μη αυτοδύναμος

ΚΛΑΦΤΑ Χαραλάμπη μου τότε… Ποιος να συνεργαστεί; Η Φώφη που καβαλίκεψε την κάλαμο και την είδε... ηγέτης της Κεντροαριστεράς; Ή μήπως ο Τσίπρας; Οπότε; Οπότε η Ελλάς «ξανά προς τις κάλπες τραβά». Αλλά τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα. Διότι οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν ως γνωστόν με απλή αναλογική και χωρίς τα μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Για να βγει Κυβέρνηση θα απαιτηθούν τότε θεαματικές συγκλίσεις… Της ακυβερνησίας το κιγκλίδωμα θα γίνει. Και με τη χώρα να σέρνεται, τι διακοπές να κάνεις;

 

Και οι... «κουλ»

ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και μερικοί πιο «κουλ». Αν λένε- προκύψει αυτοδύναμη ΝΔ, τι νομίζεις ότι θα πετύχει; Μέσα σε δύο χρόνια το πολύ θα βρεθεί και θα αναπαράγει τα ίδια αδιέξοδα με αυτά που βιώνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα –λένε- για να προχωρήσει σταθερά χρειάζεται Κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας. Άρα; Άρα... διπλές εκλογές…

Και το ωραίο; Λένε ότι το σενάριο αυτό προωθούν ισχυροί οικονομικοί παράγοντες του τόπου (τυχαίες κάτι δηλώσεις που έγιναν από τους Βαρδινογιάννηδες;) αλλά και οι περίφημοι «εξωτερικοί παράγοντες» (λέγε με απλώς Αμερικανική Πρεσβεία). Ε, ρε καημούς που έχουμε να ζήσουμε στα βράχια της ηρωικής Κουτσουπιάς και στις αμμουδιές των Μεσαγγάλων κατακαλόκαιρα…

 

Προσαρμογή

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ μπρε με την Τασία… Το γεγονός ότι αυτή και οι συντρόφοί της διόριζαν ή μετέθεταν τα παιδιά τους στη Βουλή δείχνει τη μετεξέλιξη του κόμματος και την προσαρμογή του στην …αστική δημοκρατία μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε πια ένα κανονικό ελληνικό κόμμα, (με τα ρουσφέτια του, τους διορισμούς, τις μεταθέσεις ημετέρων κλπ κλπ) όπως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Επομένως μπορείς οπαδέ μου να τους ψηφίζεις άνετα και χωρίς φόβο, οι άνθρωποι προσαρμόστηκαν, είναι πλέον άξιοι της εμπιστοσύνης σου!

 

Λύκος

ΛΙΓΟΙ το επισήμαναν αυτό: η «κυρά- Τασία» όπως την αποκαλούν τα περισσότερα ΜΜΕ, είναι εκτός των άλλων «Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας» (!) της Βουλής.

Πώς τυχαίνει καμιά φορά οι... λύκοι να φυλάνε τα πρόβατα…

 

Κουρασμένα παλικάρια

ΚΑΘΕΣΑΙ – λέμε τώρα- και βλέπεις τηλεόραση, όπου, βγαίνουν διάφοροι υποψήφιοι βουλευτές για να μας θυμίσουν την παρουσία τους. Διότι οι εκλογικές περιφέρειες της Αθήνας είναι ένα χάος κι άμα δεν σε δουν στην Τι- βι δεν προκόβεις.

Και κει πάνω, να σου σ’ ένα «πάνελ» (που λένε και οι διανοούμενοι) ο... Γεράσιμος Γιακουμάτος και η... Φωτεινή Πιπιλή. Με πολύ …μέικαπ αμφότεροι διότι ο πανδαμάτωρ χρόνος τους έχει ζαρώσει το πρόσωπο. Οχτακόσια χρόνια βουλευτές, -όπως και πολλοί άλλοι στο Κοινοβούλιο- δεν λένε να καταλάβουν ότι όλα έχουν κι ένα τέλος στη ζωή κι ότι είναι πολύ πιο αξιοπρεπές να αποχωρείς εγκαίρως από το να επιμένεις και να προκαλείς τον... οίκτο του κοινού. Αϊ στην μπάντα παίδες, να πάρει και κανένας άλλος σειρά.

 

Ζάει;

ΘΑ μου πεις ότι εδώ κατεβαίνει υποψήφιος ο... Κατσανέβας με το κόμμα του Βελόπουλου!

Ναι, το διαβάσαμε κι αυτό. Κι έτσι, πληροφορηθήκαμε ότι... «ζάει» κι ο Κατσανέβας!

Βρε κανείς δεν χάνεται σου λέωωωω...

 

Κατανομές

ΠΟΙΟΙ θα πάρουν τις οκτώ βουλευτικές έδρες της Λάρισας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου; Όπως έχουν σήμερα οι συσχετισμοί των κομμάτων, θα κατανεμηθούν κάπως έτσι: τρεις για τη ΝΔ, δύο για τον ΣΥΡΙΖΑ, μία για το ΚΙΝΑΛ, μία για το ΚΚΕ. Η όγδοη και τυχερή, θα παιχθεί ανάμεσα στα δύο «Β» (Βαρουφάκης – Βελόπουλος). Αν όμως προκύψει «καραμπόλα» και βγάλουν έδρες τα δύο «Β», τότε είτε η ΝΔ θα μείνει με δύο, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ με μία. Γενικώς, μπέρδεμα. Πάντως, πιο εύκολο μοιάζει να εκλεγείς με κάποιον «μικρό», παρά με τη ΝΔ όπου γίνεται ήδη σφαγή καθώς μιλάμε για πολύ δυνατούς διεκδικητές. Το ίδιο και στο ΚΙΝΑΛ που έχει δυνατά και προβεβλημένα στελέχη.

 

Χωρίς εξετάσεις

ΚΛΕΙΣΤΑ είναι από σήμερα – και για αόριστο χρονικό διάστημα- τα ιδιωτικά Μικροβιολογικά και Ακτινολογικά Ιατρεία και στη Λάρισα. Απεργούν πανελλαδικά οι γιατροί καθώς το Υπουργείο Υγείας των Ξανθού και Πολάκη έχει ξεφτιλίσει πια κάθε έννοια κοινωνικής πολιτικής σε βάρος τους, ενώ το κακό είχε αρχίσει από τα χρόνια της υπουργίας του Άδωνη.

Οι συγκεκριμένοι κλάδοι έκαναν για πολλά χρόνια τώρα υπομονή. Από τότε που άρχισε η κρίση υπέστησαν τόσες απανωτές και συνεχιζόμενες περικοπές που είναι πια ένα στάδιο πριν το λουκέτο –και δεν είναι υπερβολή. Στην κυριολεξία «δεν βγαίνουν».

 

Νέο γραφείο

ΤΡΕΧΕΙ... προεκλογικά χιλιόμετρα ο βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Γιώργος Κατσιαντώνης. Συνεπής με το ρολόι, στις περιοδείες του και στους πολίτες, αλλά παράλληλα τρέχει να οργανώσει και το νέο του γραφείο επί της οδού Κούμα 1 στον 3ο όροφο. Οπου, πλέον, μπορούν να τον βρίσκουν φίλοι και συμπολίτες.

 

 

------------------------------------

 

Πέτρος Σίμος

2.PETROS SIMOS1

2PETROS SIMOS2

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε») Του Νίκου Γουργιώτη

Ήμουν νιος και γέρασα. Πέτρος Σίμος το 1987, Πέτρος Σίμος το 2019. Δεν βαρέθηκε να τα λέει ο ακούραστος αγροτοσυνδικαλιστής του ΚΚΕ. Από ‘κει, από το Μεταξοχώρι, τέσσερις δεκαετίες τώρα γεμάτες φωνάζει για το δίκιο του αγρότη, διαλαλεί τον καθημερινό δύσκολο αγώνα των παραγωγών. Ένας σωρός κυβερνήσεις πέρασαν, κι αυτός εκεί. Να βροντοφωνάζει για τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου. Σεβαστός, πλέον, απ’ όλους τους πολιτικούς χώρους, όλοι οι αντίπαλοι ιδεολογικά μπορεί ενίοτε να τον αντικρούουν, αλλά πάντα σημειώνουν τις, κακά τα ψέματα, εν πολλοίς σωστές επισημάνσεις του…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass