Προηγείται

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2019 19:04
• ΟΙ συναντήσεις με υποστηρικτές δεδομένες για τον υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο υφυπουργός Β. Κόκκαλης προλαβαίνει να βρεθεί και με φίλους, από τους οποίους μαζεύει ευχές για επιτυχία στις εκλογές ασχέτως αν οι ίδιοι τον ψηφίζουν. Στο συγκεκριμένο δείπνο με τοπικούς παράγοντες στο «APPRIME», ποιος άλλος θα πρωτοστατούσε παρά ο πληθωρικός Λάκης Λαζόπουλος- εκ των βασικών του υποστηρικτών. • ΟΙ συναντήσεις με υποστηρικτές δεδομένες για τον υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο υφυπουργός Β. Κόκκαλης προλαβαίνει να βρεθεί και με φίλους, από τους οποίους μαζεύει ευχές για επιτυχία στις εκλογές ασχέτως αν οι ίδιοι τον ψηφίζουν. Στο συγκεκριμένο δείπνο με τοπικούς παράγοντες στο «APPRIME», ποιος άλλος θα πρωτοστατούσε παρά ο πληθωρικός Λάκης Λαζόπουλος- εκ των βασικών του υποστηρικτών.

* ΓΕΜΑΤΟΙ περηφάνια οι Λαρισαίοι καμαρώνουν την πόλη τους να προηγείται καθαρά στον πίνακα των θερμοκρασιών. Θυμίζοντας την πρωταθλήτρια ΑΕΛ του 1988. Πρακτικά η Λάρισα προηγείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μια ισοπαλία σήμερα και φτάνει τους 40 βαθμούς, άφταστη.

* * *

* ΚΙ έφτασε ο καιρός να βρεθεί στο απόγειό της η τοπική διάλεκτος.

-Ζιστάθκις;

-Λιβακώθκα.

Ζ.

 

Αρχηγικός

σταυρός

* Ε ναι, ο Αλ. Τσίπρας δεν χρειάζεται σταυρό για να εκλεγεί βουλευτής Λαρίσης. Οι αρχηγοί κόμματος βγαίνουν στην περιφέρεια που εκτίθενται, εάν το κόμμα τους λαμβάνει έδρα σ’ αυτήν και εφόσον αυτό εισέρχεται στη Βουλή. Κι οι δύο προϋποθέσεις υφίστανται στην περίπτωση του ΣΥΡΙΖΑ και της Λάρισας.

Βέβαια, οι αρχηγοί επιλέγουν ποια έδρα θα καταλάβουν, από τις περιφέρειες που θα έχουν εκθέσει υποψηφιότητα. Οι εκλογείς κολακεύονται από την επιλογή του πολιτικού, ωστόσο μετά τις εκλογές ουδείς θέλει να εκπροσωπηθεί από κείνον στο Κοινοβούλιο. Και επειδή στερείται την εκλογή κάποιος ντόπιος αλλά και συνολικά ο νομός εμφανίζεται πρακτικά με έναν βουλευτή λιγότερο, ο όποιος αρχηγός έχει άλλα στο νου του, πιο συνολικά από τις τοπικές ανάγκες.

* * *

* ΕΚΕΙΝΟΙ που μπορεί να την πατήσουν είναι οι Πατρινοί. Αν διαλέξουν να πάρουν εκεί την έδρα τους και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης και ο Παπανδρέου. Αφού και οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί εκλέγονται χωρίς σταυρό. Κι οι τρεις τους υποψήφιοι στην Αχαΐα.

* * *

* ΩΣΤΟΣΟ η παρουσία ενός πρωθυπουργού είναι πάντοτε τιμητική για μια περιοχή. Ιδιαίτερα για τους φαν του κόμματός του. Οπότε πολλοί απολαμβάνουν την ευκαιρία να του βάλουν σταυρό. Μπορεί να μην τον χρειάζεται αλλά δεν απαγορεύεται. Μπορεί ακόμα να είναι ένας τέταρτος εξτρά σταυρός, εκτός από τους τρεις που μπορεί να βάλει κάποιος στους άλλους υποψήφιους βουλευτές του νομού.

Ζ.

 

Ακουγόταν καλά

* ΒΙΑΣΤΗΚΕ ο Λαρισαίος, τον πήρε η ζέστη στον λαιμό της, δεν περίμενε να βγουν τα ντόπια, τα σίγουρα.

- Πάω ρε σεις να αγοράσω καρπούζι, βλέπω ένα, αρχίζω να το χτυπάω μια από δω, μια από κει, λέω ωραίο ήχο βγάζει θα το πάρω, πάω σπίτι το κόβω και τελικά καλύτερα να το κρατούσα για τουμπερλέκι.       

Ζ.

 

Προθεσμία

ως χθες

* ΣΗΜΕΡΑ η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ. Επιτέλους...

- Τρία χρόνια ζητούσατε εκλογές κι έτοιμοι δεν ήσασταν...

Το πείραγμα του Λαρισαίου συριζαίου στον νεοδημοκράτη φίλο του δεν έχει βάση. Στο χαλαρό το πάει ο Κυρ. Μητσοτάκης, λάου-λάου να περάσουν οι μέρες, δεν θέλει επ’ ουδενί να δώσει την εντύπωση ότι φορτσάρουν.

- Κι οι φουκαράδες που τρέχουν για τον σταυρό; Σηκώνοντας τον σταυρό της αμφιβολίας για το αν θα είναι υποψήφιοι τελικά;

* * *

* Οι εγκρίσεις έχουν δοθεί ατύπως σχεδόν σε όλους τους υποψηφίους, τα ονόματα δεν δίνονται στη δημοσιότητα. Κι εκείνοι σίγουροι πια ξεκίνησαν την καμπάνια επισήμως, έβγαλαν προεκλογικές κάρτες «Υποψήφιος βουλευτής ΝΔ», σχεδίασαν διαφημιστικά προγράμματα, τυπώνουν φυλλάδια, περιοδεύουν πλέον ανοιχτά στα χωριά.

* * *

* ΣΗΜΕΡΑ λέει θα ανακοινωθούν τα γαλάζια ψηφοδέλτια, διότι χθες Πέμπτη ήταν η καταληκτική ημερομηνία για να στείλουν οι ενδιαφερόμενοι τα χαρτιά τους στα κεντρικά του κόμματος. Είχε γίνει ένα πρώτο ξεδιάλεγμα και η ΝΔ έστειλε στους εκλεκτούς τα απαιτούμενα έγγραφα, να τα συμπληρώσουν και να τα επιστρέψουν στην Αθήνα.

Πρόκειται για τη δήλωση συναίνεσης, αποδοχής της υποψηφιότητας, όπου οι υποψήφιοι επισυνάπτουν αντίγραφο ποινικού μητρώου, ταυτότητα φυσικά και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν σχετίζονται με το Δημόσιο, προς αποφυγή κωλυμάτων. (Προσέχουν πολύ ποιους θα έχουν.)

Ζ.

 

Κρυωμένο νερό

* ΟΙ Λαρισαίοι φοιτητές, στον δικό τους ρυθμό.

- Σε κάθε εξεταστική να ζεις με το ίδιο άγχος. Μήπως δεν έχει διαβάσει καλά. Ο μπροστινός σου.

* * *

* - ΕΒΑΛΑ νερό στο ψυγείο.

- Κρύωσε;

- Δεν το άκουσα να βήχει...

* * *

* - ΕΥΚΟΛΗ συνταγή για καλό σπιτικό φαγητό. Παίρνουμε 2-3 τάπερ και περνάμε από το σπίτι της μάνας μας.

Ζ.

 

Παππούς

* ΔΙΠΛΗ χαρά για τον Μάκη Εσκίογλου, αφού η κόρη του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Φαρσάλων μαζί με όλη την οικογένειά του πλέουν σε πελάγη ευτυχίας.

Γ.Γ.

 

Αγροτιά

* ΛΕΙΠΕΙ αγρότης από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ; Όχι βέβαια... Προσωπική επιλογή του Κ. Μητσοτάκη ο Κώστας Τζανακούλης, που εκτός από θιασώτης της συναίνεσης έχει ταυτίσει το όνομά του με την εξωστρέφεια στη Γεωργία. Γι’ αυτό και η καθολική αποδοχή του στον αγροτικό κόσμο. Όπου βρεθεί κι όπου σταθεί στην περιφέρεια, κάτι έχουν να ρωτήσουν οι αγρότες, κάτι να μάθουν, πολλά να περιμένουν.

 

Θριαμβεύουν

* - ΠΡΩΤΗ λέει και με μεγάλη διαφορά η παράταξη της ΝΔ στις εκλογές του συλλόγου υπαλλήλων της Βουλής...

Ο Λαρισαίος ενημέρωνε την παρέα διαβάζοντας χθες την εφημερίδα.

- Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος και καταϊδρωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ...

- Κι είναι καλό βρε συ, για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αυτό; Μετά τον σάλο που ξεσήκωσαν μόλις προχθές;

Ζ.

 

Κόκκινη

ενδεκάδα

* ΣΗΜΕΡΑ, το ΚΚΕ της Λάρισας, παρουσιάζει δημοσίως την κόκκινη ενδεκάδα. Το κόμμα θα ρίξει πάλι στη μάχη ό, τι καλύτερο διαθέτει. Του ψηφοδελτίου θα ηγηθεί για άλλη μια φορά ο Γ. Λαμπρούλης.

Θα τον πλαισιώσουν κατά τα φαινόμενα ξανά η γραμματέας της τοπικής οργάνωσης Μαρία Γαβαλά, ο επίσης της κεντρικής επιτροπής Ρίζος Μαρούδας ως εκπρόσωπος των αγροτών, ένας από το ΕΚΛ, είτε ο νέος πρόεδρος Γιαν. Σκόκας είτε ο Πάρις Λιόλιος. Λογικά δεν θα λείψει ούτε τώρα η καθηγήτρια Ακτινοφυσικής Κική Θεοδώρου αλλά κι ο Δημ. Αβρανάς εξ Ελασσόνος μα κι ο εκ Τυρνάβου Στ. Τσικριτσής. Κι οι υπόλοιποι θα είναι οι προπονημένοι από το τρέξιμο για τις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ζ.

 

Επί 194 χρόνια

* ΕΙΝΑΙ μόνο 93 χρονών ο Λαρισαίος Θ.Ρ. Άρα του χρειάζονται άλλα 101 για να δώσει την απάντηση. Έκανε την αφαίρεση 2015-1821 και διατύπωσε το ρητορικό ερώτημα.

- Τι έκαναν όλα αυτά τα κόμματα επί 194 χρόνια που κυβέρνησαν;

Τα θεωρεί όλα δεξιά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

- Όχι ότι απ’ το ‘15 κυβερνούν κομμουνιστικά αλλά είναι διαφορετικοί βρε παιδί μου...

Ζ.

 

Αμαρτίες

* ΜΕ τις διαπιστώσεις τους για το άλλο φύλο οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Κάποιες αμαρτίες, αμαρτία είναι να μην τις κάνεις.

* * *

* - ΠΟΙΟΙ άντρες σ’ αρέσουν κούκλα;

- Όλοι εκτός απ’ τους Σαλονικιούς. Αλήθεια εσύ από πού κατάγεσαι;

- Δε σε λέω.

* * *

* - ΤΙ να τον κάνεις τον άντρα που σου αλλάζει τις λάμπες, άμα δεν μπορεί να σου αλλάξει τα φώτα.

Ζ.

 

Το πάλαι ποτέ...

* Εκ της Αιδηψού πλέον, ο Νεμπεγλεριώτης δάσκαλος Κ.Ι.Π. αναθυμάται: Όντες προ των επικειμένων ταραχωδών εκλογών, ανεμνήσθην τας προ 80/ετίας εν τω χωρίω μου τελουμένας τοιαύτας. Η έναρξις των εσημειούτο δι’ ευφροσύνων ιαχών τε και αλαλαγμών των μαθητών, ένεκεν της του Σχολείου αργίας.

Εκλογαί εγένοντο άμα τω έαρι και προ του χειμώνος, ίνα οι εν δυσβάτοις χωρίοις διαβιούντες, διευκολύνονται. Την Παρασκευήν, αφικνείτο ομάς ενόπλων στρατιωτών, εντεταλμένων δια την φύλαξιν της ψηφοδόχου ου μην, αλλά και δια την τάξιν. Μετ’ ου πολύ εκομίζετο εκ Λαρίσης και συνοδεία Xωροφύλακος, η κάλπη επί κάρου ελκομένου υφ’ ίππων και δη ζωηρών κελήτων. Αύτη μετεφέρετο μεθ’ ιεροτελεστίας, υφ’ οπλιτών είς τινά αίθουσαν, εις ήν εστεγάζετο το μόνον Εκλογικόν Τμήμα... Το Σάββατον οι κομματάρχαι και καθ’ όλην την διάρκειαν της ημέρας, περιήρχοντο τας οικίας, ων οι ψηφοφόροι ετέλουν εν αμφιβόλω, ενεχειρίζοντες αυτοίς ψηφοδέλτιον ήδη εσταυρωμένον, ου μην, αλλά και σεσημασμένον, συνοδευόμενον βεβαίως και δια τίνος χρηματικού ποσού εξαγοράς ψήφου.

* * *

* ΑΦ’ ΕΣΠΕΡΑΣ, εις το μόνον εν τω χωρίω καφενείον επρυττάνευον έντονοι πολιτικαί συζητήσεις. Αύται δε εξελίσσοντο εις οξείς διαξιφισμούς, ου μην, αλλά και εις χειροδικίας ληγούσας και εις τραυματισμούς. Τινές των πρωταιτίων συνελαμβάνοντο και εκρατούντο εις το κρατητήριον.

Η ημέρα των εκλογών, εκύλιεν ηρέμως, αν και άπαντες ετέλουν εν αδημονία. Την μεσημβρίαν η εκλογή διεκόπτετο ατύπως επ’ ολίγον, ίνα ο Δικαστικός Αντιπρόσωπος και συν αυτώ οι Γραμματείς εσθίσωσι τον καθιερωμένον, εν τη γαστρί καλώς εψημένον ροδόχρουν πετεινόν, μετά των ευγεύστων γεωμήλων...

Ζ.

 

Για το Θέατρο

* ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από τη Σταυρούλα Σδρόλια με αφορμή το σχόλιο για καθυστερήσεις στο έργο του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας, με τη διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων να διαβεβαιώνει: «Σε κάθε περίπτωση το έργο έχει ήδη αρχίσει, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2022».

* * *

* ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ, η κυρία Σδρόλια αναφέρει: «Το έργο εντάχθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα τέλη Απριλίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-20. Ο προϋπολογισμός είναι 3.400.000 ευρώ και περιλαμβάνει αποκατάσταση του μεγαλύτερου μέρους του κοίλου, καθώς και διαμόρφωση πρόσβασης από την οδό Βενιζέλου.

Για το έργο απαιτήθηκαν εξειδικευμένες μελέτες, οι οποίες χρηματοδοτήθηκαν εξ ημισείας από τον Δήμο Λαρισαίων και το Διάζωμα. Το Υπουργείο Πολιτισμού χρηματοδοτεί την απαλλοτρίωση των 3 καταστημάτων ανατολικά του θεάτρου, η οποία προχωρεί με γοργούς ρυθμούς, ώστε να αξιοποιηθεί σε επόμενη φάση του έργου».

* * *

* ΚΑΙ συνεχίζει: «Κατόπιν αυτών δρομολογήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας οι διαδικασίες για την έναρξη του έργου και στα τέλη Μαΐου δημοσιεύθηκε η προκήρυξη πρόσληψης προσωπικού 19 ατόμων. Κατατέθηκαν εκατοντάδες αιτήσεις οι οποίες εξετάζονται αλλά θα υπάρξει κάποια καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων λόγω προεκλογικής περιόδου. Το ίδιο ισχύει και για την προκήρυξη των διαγωνισμών. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Πολιτισμού προσπαθεί να εξασφαλίσει εξαίρεση των προσλήψεων για τα συγχρηματοδοτούμενα έργα, όπως έγινε στις προεκλογικές περιόδους και στο παρελθόν». (Οι Λαρισαίοι που περιμένουν δεκαετίες αδημονούν όμως...)

Ζ.

 

Ποιος έχασε;

* ΚΑΙ να ο Δομήνικος Βερίλλης στο προσκήνιο. Ο παλιός δήμαρχος Καρδίτσας, γνωστός και στη Λάρισα ως πασοκτζής μηχανικός παλιότερα, ο παράγοντας που τόσο άγαρμπα τον είχε κόψει προσφάτως από τον συνδυασμό του για την Περιφέρεια ο Ν. Τσιλιμίγκας- αποδείχθηκε βέβαια ποιος έχασε- τώρα λοιπόν κανονικά στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο. Του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζ.

 

Χρήσιμο εξάμηνο

* ΕΜΠΕΙΡΟΙ στα αυτοδιοικητικά εκτιμούν ότι το τρέχον εξάμηνο μπορεί να είναι καθοριστικό για τη δράση της Δημαρχίας και την προώθηση κρίσιμων θεμάτων για την πόλη. Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Απ. Καλογιάννης, αδιαμφισβήτητος άρχων του Δήμου, μπορεί να προχωρήσει ζητήματα που ενδεχομένως είχαν κολλήσει. Με τους μπαρουτοκαπνισμένους του παλιού Δημοτικού Συμβουλίου για ένα τρίμηνο ακόμη. Και αμέσως μετά, ως το τέλος της χρονιάς, με τους φρέσκους που θα αναλάβουν, όλο αυτό το διάστημα η έννοια του πολιτικού κόστους φερειπείν δεν υπάρχει στην ατζέντα. Οι σκοπιμότητες μπορούν να παρακαμφθούν ευκολότερα. Αυτοί που ξέρουν λένε ότι οι νέοι δήμαρχοι κάνουν τα περισσότερα τον πρώτο καιρό της θητείας τους. Πόσο μάλλον αν οι νέοι είναι παλιοί.                  

Ζ.

 

Χάλια γκρι

* ΕΙΧΕ κέφια ο Λαρισαίος έμπορος, πώς αλλιώς να τα βγάλει πέρα.

 -  Έρχεται βρε σεις ο άλλος και μου ζητάει μία φλάντζα ίδια με αυτή που κρατάει αλλά μαύρη, γιατί η γκρι δεν εφαρμόζει καλά. Σωστά τα λες, έκλεισε το εργοστάσιο που έβγαζε γκρι του λέω...

Ζ.

 

------------------------------------

 

MONO TYXAIA DEN EINAI TSITA

• MONO τυχαία δεν είναι στο ΚΙΝΑΛ η Λαρισαία υποψήφια βουλευτής Βασιλική Τσίτα. Το στιγμιότυπο από το πρόσφατο Συνέδριο μιλά από μόνο του.

Ζ.

 

 

APO TOYS PIO PISTOYS

• ΑΠΟ τους πιο πιστούς αναγνώστες της εφημερίδας, ο 72χρονος Φαρσαλινός Χρήστος Θανασιάς, τη διαβάζει ανελλιπώς από το 1964. Αποθήκη χρειάστηκε για να φυλάει τα αντίτυπα σε αρχείο. Δεν χάνει φύλλο ούτε όταν λείψει σε διακοπές, μεριμνά να του κρατάει κάποιος τις εφημερίδες.

Γ.Γ.

 

 

EKEI DIPLA STON PHNEIO

• ΕΚΕΙ δίπλα στον Πηνειό –γράφει ο συμπολίτης και προσυπογράφουμε- υπάρχει κάτι ανάμεσα σε άγρια φύση και παιδική χαρά. Ας ρίξουν μια ματιά οι αρμόδιοι. Κρίμα για τα παιδιά...

 

 

 KORITSI LARISHS UEVREITAI

• ΚΟΡΙΤΣΙ Λαρίσης θεωρείται η Κατερίνα Στικούδη, από δω είχε ξεκινήσει την καλλιτεχνική της πορεία. Τώρα και κορίτσι του ΚΚΕ; Από το κόμμα διανεμήθηκε η φωτογραφία κι έγινε πάταγος στο ίντερνετ. Στο «Σπίτι του Λαού» στην αυλή, μετά συζύγου, η μοντελοτραγουδίστρια, μαζί με άλλους καλλιτέχνες σε προεκλογική εκδήλωση και τον γ.γ. Δημ. Κουτσούμπα χαμογελαστό.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass