Εγκαίρως

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2019 19:00
*ΠΟΣΟ ενδιαφέρον θα είχε να άκουγε κάποιος τι έλεγαν Λάκης Λαζόπουλος και μητροπολίτης Ιερώνυμος…  Ζ. *ΠΟΣΟ ενδιαφέρον θα είχε να άκουγε κάποιος τι έλεγαν Λάκης Λαζόπουλος και μητροπολίτης Ιερώνυμος… Ζ.

*ΧΘΕΣ θυμήθηκε να ρωτήσει ο προνοητικός Λαρισαίος.

- Για το τριήμερο ετοιμαστήκατε ή θα τα αφήσετε όλα τελευταία στιγμή; (Πάλι καλά δηλαδή…)

***

*ΕΝΩ ο απολύτως ψύχραιμος εξέφραζε την αισιοδοξία του.

- Αν όλα πάνε καλά κι έτσι όπως τα έχω κανονίσει, το τριήμερο θα μείνω Λάρισα.

Ζ.

 

Είναι δέκα

*ΕΠΙΣΗΜΗ εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα κι από την ενδεκάδα των υποψήφιων βουλευτών παρόντες οι δέκα. Δεν ανησύχησαν να μετρηθούν, έλειπε ο Αλ. Τσίπρας. Λογικά δεν θα τους ακολουθήσει και στις περιοδείες τύπου Καρυές, Ζάππειο, Χαρά, Χαλκιάδες, Κρήνη…

Ζ.

 

Δι επιφοιτήσεως;

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ στη ΝΔ έχουν ξεπεράσει τον ρυθμό ‘’φέεετα’’ που είχε κατοχυρώσει με τους ρυθμούς του ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση του ψηφοδελτίου καθυστερεί, πέραν πάσης προβλέψεως. Κάποιος νεοδημοκράτης έλεγε ότι μάλλον υπάρχουν επαφές του κόμματος με τον Ν. Τσιλιμίγκα, από τον οποίο ζητήθηκε τεχνογνωσία στην αναβολή δημοσιοποίησης των υποψηφίων ώστε να συμπιεστεί η προεκλογική τους καμπάνια.

***

*ΩΣ εκ τούτου συγκαθάν, λιανοπατούν οι φερόμενοι ως υποψήφιοι βουλευτές. Ξεκίνησαν αφ’ εαυτού προεκλογική εκστρατεία, με δική τους ευθύνη, αδημονώντας για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων τους. Δυσφορούν καθώς αδυνατούν να κατανοήσουν τον λόγο των αλλεπάλληλων αναβολών. Ένας εξ αυτών έφτασε να πει ότι στα κεντρικά περιμένουν την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Ώστε να ανακοινώσουν τις επιλογές τους, αμέσως μετά, την Τρίτη.

***

*ΣΟΒΑΡΟ πρόβλημα δεν φαίνεται να υπάρχει με το ψηφοδέλτιο της Λάρισας, οι υποψήφιοι περισσεύουν παρά λείπουν καθώς το κόμμα κρούει την πόρτα της εξουσίας. Το ξέρει ο άλλος ότι μάλλον δεν θα εκλεγεί, ωστόσο μετά… Άμα έχουν κερδίσει μετά έχει λαμβάνειν, θέσεις και οφίτσια ένα σωρό.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι επιλέχθηκε να ανακοινωθούν όλα τα ψηφοδέλτια μαζί πανελληνίως. Και ίσως σε άλλες περιοχές της χώρας υπάρχουν εμπλοκές. Ίσως πάλι ο Κυρ. Μητσοτάκης το καθυστερεί για να μη δώσει την ευκαιρία σε τυχόν δυσαρεστημένους που θα κοπούν να προσχωρήσουν στο κόμμα Βελόπουλου ή σε άλλο σχήμα δεξιότερα της ΝΔ. Μπορεί επίσης να θέλει να φρενάρει τους υποψηφίους του, να μην ορμήσουν προς τον λαό θορυβώντας, αφού έχει επιλεγεί εντελώς χαμηλή πτήση προς τις κάλπες.

Ζ.

 

Κοντράστ

*ΑΠΟΛΥΤΩΣ ‘’open mind’’, όπως και ο τίτλος της εκπομπής της η Έλλη Στάη, ιδιαιτέρως ανοιχτόμυαλη, το γνωρίζει άλλωστε κι η Ακτή Μιαούλη, το απέδειξε και στην τελευταία της εμφάνιση διευθύνοντας τηλεοπτική προεκλογική συζήτηση. Σε ένα ασπρόμαυρο σκηνικό, με το γκρίζο να κυριαρχεί στα κοστούμια όσων συμμετείχαν μα και στο φόντο κι ανάμεσα να λάμπει, με φωτεινά κίτρινα και κόκκινα ρούχα η παρουσιάστρια. Εντελώς μελετημένο. Τα μπαρμπάδια κι η παιδούλα. Κι ας ήταν ηλικιακά μεγαλύτερη όλων.

Ζ.

 

Ο απολογισμός

της Ρένας

* ΜΕΣΑ σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» η συνάντηση των στελεχών της παράταξης της Ρένας Καραλαριώτου, χωρίς την παρουσία ΜΜΕ, με την επικεφαλής της «Λάρισα Μπροστά» να προχωρά σε απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος στον Δήμο Λαρισαίων. Η συζήτηση χαρακτηρίστηκε «χρήσιμη», υπήρξαν ποικίλες προσεγγίσεις για το άσχημο αποτέλεσμα της 2ας Ιουνίου, ενώ με το πέρας αυτής συμφωνήθηκε να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, να μην γίνουν δηλώσεις, ούτε να υπάρξουν ανακοινώσεις, ενόψει μάλιστα και των βουλευτικών εκλογών. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρένα Καραλαριώτου ζήτησε απ’ όλους να προτάξουν την ενότητα της παράταξης, ενώ όταν κάποια στελέχη επιχείρησαν να προχωρήσουν σε ονοματολογία για υποστηρικτές και μη του Συνδυασμού, η ίδια χαρακτήρισε «ανώφελη» μια τέτοια κουβέντα. Μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο θα συγκαλέσει τη νέα δημοτική της ομάδα, με τους 19 νέους δημοτικούς συμβούλους, προκειμένου να γίνει μια πρώτη συζήτηση για τη στάση που θα κρατήσουν στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο από την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ θα υπάρξει και σχηματισμός μιας «σκιώδης διοίκησης», με στόχο μια αποτελεσματικότερη αντιπολίτευση.

Γ.Ρ.

 

Κατά σειράν

*ΤΑ στάδια του μαυρίσματος, παραθέτει κατά σειράν η Λαρισαία.

1. Μάικλ Τζάκσον 2. Κώλος της μαϊμούς 3. Σοκολατί 4. Άιντι μάλε τσικουλάτα.

Ζ.

 

Αντιφάσεις

*«Η κατάσταση στο Κίνηµα Αλλαγής θυµίζει λίγο τα ψώνια νοικοκυραίου στο σούπερ μάρκετ», αποφαίνεται η Β. Κ. «Αγοράζω ό, τι βρω μπροστά µου και βρίσκεται σε προσφορά ακόμη κι όταν δεν το χρειάζομαι. Εκ των πραγμάτων καταναλώνω περισσότερα από όσα έχω ανάγκη και ξοδεύω εδώ κι εκεί αντί να αγοράσω το καλό προϊόν, που το αφήνω στο ράφι. Το ΚΙΝΑΛ έχει ελάχιστο χρόνο για να χτίσει ένα νέο αφήγηµα. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θέλει. Τον ΣΥΡΙΖΑ τον ξορκίζει, τη Νέα ∆ηµοκρατία την απαξιώνει, όμως και τους δύο θα τους ήθελε σε συµµαχική κυβέρνηση...».

Ζ.

 

Κοντέλο

*ΣΤΟΝ ίσκιο η συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων είχε τα θέματά της.

- Δεν αντέχεται βρε σεις να είναι κάποια και κοντή και φτωχή. Και τάπα και ταπί.

***

*- ΔΕΝ μου λέτε; Η όμορφη κοντή λέγεται κοντέλο;

***

*- ΠΟΝΑΩ πολύ ρε συ…

- Δάγκωσες λαμαρίνα στα γεράματα;

- Όχι, βάρεσα. Κομοδίνο στο γόνατο.

Ζ.

 

Βάσει σχεδίου

*ΕΝΑ μονάχα λάθος στην πρόγνωση του χθεσινού σχολίου για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου που θα παρουσίαζε το ΚΚΕ. Απουσιάζει τελικά απ’ αυτό η καθηγήτρια Ακτινοφυσικής Κική Θεοδώρου, η οποία ήταν υποψήφια βουλευτής αδιαλείπτως από το 2009. Στη θέση της μια άλλη Κική, η κυρία Καρυώτη η φιλόλογος.

***

*Η ανανέωση επιτυγχάνεται πάντως σταδιακά στο ΚΚΕ, με προσεκτικά βήματα. Στους 11 του ψηφοδελτίου που ανακοινώθηκε χθες συμπεριλαμβάνονται οι 6 πρώτοι σε σταυρούς των εκλογών του 2015. Και δεν είναι ότι προκρίθηκαν με την επίδοσή τους ώστε να συνεχίσουν, καθότι οι 5 εξ αυτών ήταν υποψήφιοι βουλευτές και στις εκλογές του 2012, οι 4 και σ’ εκείνες του 2009 κ.ο.κ. Όλα εξελίσσονται βάσει σχεδίου, τίποτε δεν γίνεται τυχαία.

Ζ.

 

Σε τριπλό ταμπλό

*«ΑΝΕΠΑΙΣΘΗΤΩΣ, χωρίς φανφάρες και κατάρες, το αριστερό κόμμα μετουσιώνεται κι αλλοιώνεται σε κόμμα παντός προσερχόμενου. Από την Αριστερά των Πολλών φτάσαμε σε μία τουρλού-τουρλού Κεντροδεξιοαριστερά των Πολιτικά (α)διάφορων και κοινωνικο-ηθικά μη-αδιάφθορων, εξ ου και η μπλε σημαία στο λογότυπο», επισημαίνει ο Γ. Π. «Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει τον μπούσουλα. Δεν είναι τόσο η ήττα, πράγμα φυσιολογικό στις Δημοκρατίες, αλλά η ραγδαία απογύμνωσή της από όλους τους μέχρι χθες ‘’συμμάχους’’. Τα λόμπυ, οι επιχειρηματίες, οι Ευρωπαίοι ηγέτες, οι ΗΠΑ, τους γυρίσανε την πλάτη και τους άφησαν μετέωρους να διαχειριστούν μόνοι τους την τύχη τους. Δεν μπορεί να τους ξεγελάς όλους παίζοντας ‘’κούκο μονό σε τρία ταμπλό’’-Ρότσιλντ, Μαδούρο, Βελουχιώτης- καθώς οι άλλοι παίκτες και πιο σκληροί είναι και πιο δικτυωμένοι».

Και προτείνει: «Τώρα χρειάζονται αλήθειες και τολμηρές, επώδυνες αποφάσεις. Ποιος άραγε έχει σήμερα την ψυχραιμία και τη βούληση να κοιτάξει το μέλλον της Αριστεράς και τις ελπίδες των αριστερών αντί να πλέκει και να ξεμπλέκει το κουβάρι των νυν συσχετισμών;»

Ζ.

 

Περιορισμοί

*ΟΛΑ έτοιμα να ξεκινήσει η δημόσια παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ, οπότε ακούστηκε δημοσιογράφος καναλιού «θυμηθείτε τη μία τηλεοπτική εμφάνιση που επιτρέπεται. Ποιος θα μιλήσει;» Ήταν να μιλήσει η Μαρία Γαβαλά, ως γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του κόμματος. Έλα όμως που είναι υποψήφια βουλευτής και η ίδια…

***

*ΚΙ οι κανόνες των εκλογών ορίζουν αυστηρά έως δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις για κάθε υποψήφιο. Οπότε αν έπαιζε το ρεπορτάζ με την ‘’ομιλούσα Μαρία’’, στα τρία δελτία ειδήσεων της ημέρας, τότε θα υπερέβαινε το όριο, καιγόταν σε μια μόνο μέρα. Οι περιορισμοί της αστικής δημοκρατίας. Σε άλλο κόμμα, θα καιροφυλακτούσαν οι συνυποψήφιοι για ένταση και έκπτωση αν εκλεγόταν. Στο ΚΚΕ βέβαια είναι αλλιώς, δεν έχει τέτοια, εκτός που θα εκλεγεί αναμφιβόλως ο Γ. Λαμπρούλης.

Ωστόσο τα κανάλια έχουν το αντισύστημά τους για να ξεπερνούν το πρόβλημα. Θα εμφάνιζαν την ‘’ομιλούσα Μαρία’’ μη ακουόμενη, όχι μουγκή αλλά χωρίς ήχο, όσα είπε θα τα σπηκάριζε ο ρεπόρτερ. Κι όλα καλά.

***

*ΠΡΟΕΚΥΨΕ όμως μικρή αναταραχή στην αίθουσα, η συνέντευξη δεν ξεκίνησε. Η Μαρία Γαβαλά σηκώθηκε από το τραπέζι κι ο Ρίζος Μαρούδας επίσης, πήγαν λίγο πιο κει να συνεννοηθούν.

- Αυτοί οι δύο είναι υψηλόβαθμοι, μέλη της κεντρικής επιτροπής του κόμματος…

Ο παλιότερος δημοσιογράφος εξηγούσε στη νεότερη.

- Κι ο τρίτος που τους μιλάει ποιος είναι εκεί μαζί τους;

-Α, αυτός δείχνει ανώτερος. Ναι είναι ο Αβραμόπουλος…

-Όχι καλέ, τον Αβραμόπουλο τον ξέρω…

-Δεν λέω αυτόν, είναι ο Αβραμόπουλος του ΚΚΕ, ο Κώστας, μέλος του πολιτικού γραφείου και επικεφαλής της οργάνωσης στη Θεσσαλία. (Μετά τη σύντομη συνεννόηση, η Μ. Γαβαλά μίλησε κανονικά, όπως είχε σχεδιαστεί.)

Ζ.

 

Στολή δύτη

*ΣΕ διακοπές οι Λαρισαίοι μαθητές είχαν όρεξη και ρέντα.

-Κόψε ρε έναν άντρα που απλώνει την μπουγάδα…

-Θα κατέβαινα ρε κάτω να σου δείξω… Τι να σου κάνω όμως που θα μου καούν τα γεμιστά.

***

*- ΜΩΡΟ μου, πρέπει να πάρω ένα μαγιό που να κρύβει τις ατέλειές μου.

- Στολή δύτη να πάρεις καλέ...

***

*- Ο σκύλος σας δάγκωσε την πεθερά μου.

- Θέλετε αποζημίωση;

- Όχι... Να τον αγοράσω θέλω.

Ζ.

 

Νο σίνεμα

*«Η Κινηματογραφική Λέσχη Νίκαιας αναγκάζεται να διακόψει προσωρινά τις προβολές της, για λόγους που ξεπερνούν τις επιθυμίες των μελών της». Λιτή ανακοίνωση που έφτασε χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Κι ακόμη πιο λακωνική η εξήγηση. «Δυστυχώς, ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε έγκαιρα στις υποχρεώσεις του». (Οπότε και η όποια απάντηση, δεν μπορεί να είναι μακροσκελής.)

Ζ.

 

Ολοκλήρωση

διηγήσεως

*ΜΕΤΑ τη μεσημβρινή διακοπή, εις τας ‘’πάλαι ποτέ εκλογάς’’, εν Νεμπεγλέρ προπολεμικώς, ο Κ. Ι. Π. συνεχίζει διηγούμενος:

Πολλά τα συμβάντα ευτράπελα της εκλογής. Γραύς τινά εισελθούσα εις το παραβάν, ηδυνάτη να εύρη το καλώς κεκρυμμένον και ήδη εσταυρωμένον ψηφοδέλτιον, δοθέν εις αυτήν υπό τινός οικείου. Αντιληφθείς ο Αντιπρόσωπος και προστρέξας, ίνα τη παράσχη βοήθειαν, έκπληκτος ήκουσε αυτήν λέγουσα αυτώ: «Ιέλα ρε πιδάκι μ’. Ιδώια το ‘βανα μες τη βυζοθήκ’. Τι έγινε του έρμου κι χάθ’ κει. Ιά τέρα κι συ μπας κι του βρεις». Ετέρα γραύς λανθάνουσα έθεσεν εν τω φακέλω αντί του ψηφοδελτίου, σημείωμα μετ’ οικείων ονομάτων, το οποίον ήθελεν επιδόση εις τον Ιερέα, προς μνημόνευσίν τους, εις τον Ναόν.

***

*ΔΥΣΑΝΤΟΣ του ηλίου, η ψηφοδόχος απεσφραγίζετο και μετ’ ου πολύ ανεκοινούντο τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Ενθουσιώντες οι πλείστοι των χωριανών μου, αλλά και τινές οδυρόμενοι. Τινές γευθέντες την νίκην. Τινές δε την ήτταν. Οι νικηταί εν οργάνοις διήρχοντο έξωθι των οικιών των ηττηθέντων και έψαλον αυτοίς:

«Τη φάγατε, τη φάγατε

τη φόλα τη μεγάλη

τώρα να περιμένετε

τετραετίαν άλλη.

Αφήστε πια τα πόστα σας

τώρα είναι για μας

πάρτε το πια απόφαση

πως άλλαξε ο χαβάς».

Και ως είθισται εν Ελλάδι, οι άμοιροι πολίται μετά τας εκλονάς αφυπνίζοντο και αντελαμβάνοντο την απουσίαν των πολιτικών και τας μηδέποτε υλοποιουμένας υπ’ αυτών αθρόας πλην όμως ψευδείς υποσχέσεις των.

Ζ.

 

Με τους βλάχους

*ΣΤΗ Σαμαρίνα ο Σάκης Παιδής. Ωχ, για επαφές με το βλάχικο στοιχείο; Ανησύχησαν οι υπόλοιποι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ. βρε, λες; Όμως ο πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος έχει αρνηθεί την πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής. Και μάλιστα τρις.

Ζ.

 

Στο παιχνίδι

*ΦΥΣΙΚΑ και εξακολουθεί να παίζει και το όνομα του Θεόφιλου Καραχάλιου για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής θεωρείται αξιόμαχη υποψηφιότητα, πράγμα που δεν είναι απαραιτήτως καλό για κείνον στις εσωκομματικές προεκλογικές ισορροπίες. Στο παρασκήνιο πάντως δεν θεωρείται καλός παίχτης.

***

*ΠΙΘΑΝΟΣ υποψήφιος βουλευτής θεωρείται κι ένας ακόμη γιατρός. Ο Μάριος Ξηρομερίτης, ιδίως μετά την εξαιρετική επίδοσή του σε σταυρούς στο γαλάζιο δημοτικό ψηφοδέλτιο.

Ζ.

 

Στην αριστερή

*Ο Λαρισαίος προσπαθούσε να τη ρίξει με γαλιφιές.

- Έλα μωρό μου και θα σε κάνω βασίλισσα…

- Είμαι αριστερή εγώ κι αυτά με τις βασίλισσες δεν με ρίχνουν…

- Έλα μωρό μου και θα σε κάνω γενική γραμματέα…

Ζ.

 

 

-------------------------------------

 

MOYSEIO OXI MONO ME ANTIKEIMENA 

• ΜΟΥΣΕΙΟ όχι μόνο με αντικείμενα το Λαογραφικό αλλά και με αναμνήσεις. Να τα παιδιά έπαιξαν τώρα ξανά παλιότερα παιχνίδια, όπως το κουτσό. Αλλά και μαντήλι και μήλα και λάστιχο...

Ζ.

 

 

EYDIAUETOI OI ANTIDHMARXOI KANOYN

• ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΙ οι αντιδήμαρχοι κάνουν τα σχέδιά τους για τα επόμενα τεσσεράμισι χρόνια. Ή μήπως για μετά από τεσσεράμισι χρόνια...

Ζ.

 

 

 

LOGIKO NA RVTAEI TON PROEDRO

*ΛΟΓΙΚΟ να ρωτάει τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σωτ. Γιαννακόπουλο πώς πάει η αγορά, τώρα που ο Ν. Ευαγγέλου δεν ξαναβγήκε δήμαρχος κι άρα θα επιστρέψει στις δουλειές του.

Ζ.

 

 

OI CHFOFOROI EXOYN MPEI PLEON

*ΟΙ ψηφοφόροι έχουν μπει πλέον ξανά στη γραμμή για την κάλπη.

Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass