Πάλι…

Δημοσίευση: 16 Ιουν 2019 19:04
* ΣΤΙΓΜΗ μοναδική για τη Λίτσα Λιακούλη, στην εκδήλωση του ΟΚΑΝΑ, όταν τα παιδιά την κάλεσαν στο βήμα για να τη βραβεύσουν. Το βραβείο, χειροποίητα κιάλια που αντί για τζάμια είχαν μαργαρίτες, το σύμβολο της υποψηφιότητας για το Βραβείο Πρόληψης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που κέρδισε το Εργαστήρι Ζωής. Χειροκροτήματα, συγκίνηση και δάκρυα, μπλέχθηκαν γλυκά… * ΣΤΙΓΜΗ μοναδική για τη Λίτσα Λιακούλη, στην εκδήλωση του ΟΚΑΝΑ, όταν τα παιδιά την κάλεσαν στο βήμα για να τη βραβεύσουν. Το βραβείο, χειροποίητα κιάλια που αντί για τζάμια είχαν μαργαρίτες, το σύμβολο της υποψηφιότητας για το Βραβείο Πρόληψης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που κέρδισε το Εργαστήρι Ζωής. Χειροκροτήματα, συγκίνηση και δάκρυα, μπλέχθηκαν γλυκά…

*ΑΛΛΕΣ δυο Κυριακές κι ύστερα πάλι εκλογές. Έντονο το πάρε-δώσε της Λάρισας με τις κάλπες, κανονική συγκατοίκηση. Άντε πάλι τρεχάλες για τους υποψηφίους και τα επιτελεία τους, για τα κομματικά στελέχη.

Άντε να ψάχνει ο απλός κόσμος ποιους τρεις να επιλέξει για σταυρό από το κόμμα που έχει διαλέξει. Μετά όμως θα έρθει καλοκαί-ριιι…

Ζ.

 

Ίδιες

*- Μ’ ΑΥΤΑ και με τούτα, διαπίστωνε ο Λαρισαίος, έφτασε η εποχή που όλες οι μέρες της εβδομάδας έχουν το ίδιο ακριβώς όνομα…

-Ε; Ποιο όνομα;

- Τι-ζέστη-είναι-κι-αυτή-πάλι-σήμερα...

Ζ.

 

Μια εκδοχή

*-ΑΥΤΟ δεν το έχεις σκεφτεί;

Ο έμπειρος Λαρισαίος, ρωτούσε εκείνος τον δημοσιογράφο για τις αιτίες της καθυστέρησης στην ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ.

- Κι αν ο Μητσοτάκης κι οι συνεργάτες του συζητούν με παράγοντες τύπου Νασιώκα, ώστε να εμφανίσουν μια ομάδα 30-50 μεταγραφών πανελληνίως, μια μεγάλη διεύρυνση σε όλη τη χώρα που θα σαρώσει όποιες ελπίδες έχουν απομείνει στον ΣΥΡΙΖΑ; Αν είναι οι διεργασίες αυτές που καθυστερούν τα ψηφοδέλτια;

-Ωχ… θα μείνει κι άλλος νεοδημοκράτης ενδιαφερόμενος απ’ έξω δηλαδή;

Ζ.

 

Φορτσάτοι

*ΜΠΟΡΕΙ το νέο δημοτικό συμβούλιο να αναλαμβάνει τον Σεπτέμβριο, όμως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι ξεκίνησαν ήδη. Ίσως από κεκτημένη προεκλογική ταχύτητα, το είχαν πάρει πολύ στα ζεστά, πώς να φρενάρουν απότομα τώρα. Δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με την αντιπολίτευση όμως, δημοτικοί σύμβουλοι που δεν εκλέχθηκαν με τη συμπολίτευση, συνεχίζουν φορτσάτοι «θα» και «θα» και «θα», διαβεβαιώνοντας ότι από Σεπτέμβρη θα τ’ αλλάξουν όλα, λες και δεκαετίες εκείνους περίμεναν στη Δημαρχία. Προς τον Δεκέμβρη εκτιμάται ότι θα έχουν χαλαρώσει.

Ζ.

 

Μάλλον πέτρες

*ΚΙ ενώ ο Ν. Χ. προτρέπει «Αγρότες αφήστε τα καρούλια, γέμισαν οι θάλασσες μανούλια», οι φαγανοί του χειμώνα είχαν το θέμα τους στο καφενείο.

- Ανέβηκα να ζυγιστώ. Θα πρέπει να έχω πολλές πέτρες στα νεφρά, ρε σεις, δεν εξηγείται αλλιώς.

* * *

*- ΘΑ έκρυβα χρόνια ρε παιδιά, αλλά σ’ αυτή τη φάση προέχουν τα κιλά.

* * *

*-ΔΙΑΒΑΣΑ ότι αν είσαι στη γη 100 κιλά, τότε στον Άρη ζυγίζεις μόνο 37. Επομένως δεν είμαστε χοντροί, απλώς ζούμε σε λάθος πλανήτη.

Ζ.

 

8 στους 21

*ΣΤΗΝ επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΚΙΝΑΛ στη Λάρισα και οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι, από τους 21 της παράταξης Καλογιάννη. Πάλι καλά δηλαδή για τους συριζαίους, οι καταμετρητές τούς υπολόγιζαν περισσότερους τους καραμπινάτους πασοκτζήδες. Οκτάδα αποτελούμενη από τους Σωτ. Βούλγαρη, Γ. Ζαούτσο, Ρίτα Απρίλη, Θ. Δαούλα, Ν. Καλτσά, Θ. Καφφέ, Δ. Τάχο και Χρ. Τσιλιμίγκα.

* * *

*ΣΤΗΝ ίδια επιτροπή επανήλθαν οι αντάρτες, ο επικεφαλής του συνδυασμού Παν. Γούλας, επίσης δημοτικός σύμβουλος και οι υποψήφιοί του ο Β. Γιαννούλας, ο Β. Μάτος, ο Κ. Σάββας, οι συνεργάτες του όπως ο Ναπ. Παλάντζας κ.λπ. (Το ΠΑΣΟΚ ξαναμαζεύεται.)

Ζ.

 

Σούπερ ταξίδια

*ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ δείχνει αυτό το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής δημοτικών παραγόντων, που οδηγεί στην αδελφοποίηση της Λάρισας με τη Μιραφλόρες του Περού, εξέλιξη που θα οδηγήσει και σε άλλα, περισσότερα ταξίδια στο μέλλον. Προφανώς η τελετή αδελφοποίησης με τους Περουβιανούς της «Κοίτα Λουλούδια» ενδείκνυται να γίνει στην Ανθούπολη.

* * *

*ΓΙΑ τους Λαρισαίους αλλά και όποιον Έλληνα η μετάβαση στο Περού αποτελεί ταξίδι ζωής, η επίσκεψη στη χώρα των Ίνκας, το να φτάσει στο Μάτσου Πίτσου κλπ κλπ. Αλλά και για τους Περουβιανούς το να ταξιδέψουν στην Ευρώπη είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, στην Ελλάδα κιόλας, όλοι διάβασαν τον διθύραμβο του δημάρχου της Μιραφλόρες για την αρχαιοελληνική ιστορία. Αμοιβαίο το όφελος των αυτοδιοικητικών.

Ζ.

 

Δουλειές

*- ΠΟΥ θα πας τριήμερο; Το κουβέντιαζαν προχθές στην παρέα των Λαρισαίων.

-Α, βρήκαμε προσφορά και πάμε «Κάβο Παραντίσο». Εσύ;

-Εγώ; Κάμπο να ραντίσω.

Ζ.

 

Οι μισοί

*ΟΙ δημοσιογράφοι ως γνωστόν μιλούν με πολύ κόσμο, ιδιαίτερα με παράγοντες κομματικούς και κοινωνικούς, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους ακόμη περισσότερο. Δεν τα γράφουν όμως όλα, δεν γίνεται, υπάρχει και το «οφ δη ρέκορντ», ειδικά σε προεκλογικές περιόδους ακόμη περισσότερο.

* * *

*ΣΕ ιδιωτική συζήτηση, ο Λαρισαίος δημοσιογράφος είχε αναφέρει τη διαπίστωσή του, μετά την πρώτη συγκέντρωση της Ρ. Καραλαριώτου στην Κεντρική πλατεία. «Οι μισοί από κείνους που βρίσκονται στην πρώτη σειρά δεν την πιστεύουν…». Σχήμα λόγου, που όμως αποτύπωνε την εκτίμησή του, μετά από συζητήσεις που είχε κάνει. Και η διαπίστωση διαδόθηκε, τόσο που κάποιος τη θυμήθηκε τώρα που συζητούν τα αίτια της ήττας.

* * *

*ΛΟΙΠΟΝ, δεν εννοούσε ότι πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ δεν θα την ψήφιζαν. Άλλωστε τι σημασία έχει τι έκαναν πίσω από το παραβάν 10 άνθρωποι, η διαφορά αποδείχθηκε χαώδης, 10.000 ψήφοι. Το ουσιώδες ήταν τι έκαναν στην κάλπη οι πίσω και γύρω από τους παράγοντες της πρώτης σειράς. Οι οποίοι το έβλεπαν, το άκουγαν, μιλώντας με τον κόσμο τους.

* * *

*ΠΟΛΛΟΙ στη ΝΔ θεωρούσαν την υποψηφιότητα αδύναμη, ιδίως στον β’ γύρο, στην αναμέτρηση «ένας εναντίον ενός». Αδυνατούσαν να ερμηνεύσουν την επιλογή του κόμματος για τη Δημαρχία. Εκείνο που διαπίστωναν στενοχωρημένοι ήταν ότι δεν περπατούσε ακόμη και μέσα στη ΝΔ, εκτός αυτής δε, καμία διείσδυση. Ελάχιστοι δεν το αντιλαμβάνονταν, ίσως παρασυρμένοι από τον κομματικό πατριωτισμό, όλοι λένε πια ότι άμα δεν υπήρχε και η φόρα της ΝΔ, το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ χειρότερο, ορισμένοι δεν έχουν και οξυμμένο κριτήριο, άλλοι πάλι απέφευγαν να πουν κάτι. Οι μισοί της πρώτης σειρά πάντως δεν πίστευαν ότι θα κέρδιζε.

Ζ.

 

Για ευχή

*ΜΟΡΦΗ προσκυνήματος έχει λάβει η συρροή των υποψηφίων βουλευτών του ΚΙΝΑΛ, που σπεύδουν να πάρουν ευχή από τον ισόβιο δήμαρχο Αγιάς. Κι ο Αντ. Γκουντάρας εκεί, τους περιμένει να φωτογραφηθεί μαζί τους, χαμογελαστός. Άλλωστε το όποιο πρόβλημα περιορίζεται σε πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως Εκτ. Νασιώκας και Β. Αλεξανδρίδου που τον απαρνήθηκαν προεκλογικά.

Ζ.

 

Ζάχαρη στον πάτο

*ΕΙΧΕ περάσει η πρώτη νεότητα, μια μελαγχολία στη συντροφιά των Λαρισαίων. Σάββατο κιόλας στην πόλη…

- Δεν είναι η ζωή πικρή, ρε συ. Έχει κάτσει η ζάχαρη στον πάτο. Ανακάτεψέ την λοιπόν.

* * *

*-ΝΑ πάρω το αφεντικό; Μήπως μπορεί να μας βάλει ξανά τον μισθό του Μαΐου… Δεν τον καταλάβαμε.

* * *

*-ΝΑ το ξέρετε. Τσεκ ιν κάνεις μέχρι τα 40, μετά κάνεις τσεκ απ.

Ζ.

 

Διά βίου

*ΤΟ είπε μεταξύ άλλων τώρα που φεύγει ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, για τους υφισταμένους του, παρεμπιπτόντως το είπε, σαν να του ξέφυγε ότι οι Επίτροποι αφού φύγουν από την Κομισιόν λαμβάνουν ισόβια σύνταξη. Δεν ανέφερε πόσο, αλλά αναλογιζόμενος κάποιος τον σούπερ μισθό των ευρωβουλευτών, αντιλαμβάνεται. Κι ο Λαρισαίος άρχισε να καταμετρά ποιοι έχουν θητεύσει ως Έλληνες Επίτροποι, εκλεκτοί των κατά καιρούς πρωθυπουργών…

Ζ.

 

Ασκήσεις συνεργασίας

*ΑΣΚΗΣΕΙΣ ισορροπίας υψηλής δημοκρατικής τεχνικής θα κληθεί να κάνει στο δημοτικό του συμβούλιο από τον Σεπτέμβριο που θα αναλάβει ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου. Μόλις 6 σύμβουλοι δικοί του, κι ο Γιαν. Κόκουρας θα πρέπει κάθε φορά να συμμαχεί με τουλάχιστον άλλες δύο παρατάξεις για να συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 14.

* * *

*ΠΙΟ εύκολα τα πράγματα για τον νέο Ελασσονίτη δήμαρχο. Έκατσε κι έτσι το αποτέλεσμα που δεν θα μπορεί να τον μπλοκάρει αν τυχόν θελήσει ο προκάτοχός του Ν. Ευαγγέλου. Με 14 έδρες ο Ν. Γάτσας κι άλλες 7 ο συνδυασμός του Δημ. Καρανίκα, που βοήθησε στην επικράτηση κατά τον β’ γύρο, συγκροτούν τον μαγικό αριθμό 21, την πλειοψηφία δηλαδή στους 41 του δημοτικού συμβουλίου.

* * *

*ΣΧΕΤΙΚΑ εύκολα και για τον Μάκη Εσκίογλου, που διαθέτει 12 δικούς του στους 27. Ο Φαρσαλινός νέος δήμαρχος θα χρειάζεται υποστήριξη μόνο από άλλους 2 συμβούλους κάθε φορά. Και έχει εναλλακτικές δυνατότητες αρκετές για να τους βρίσκει.

* * *

*ΜΕ 21 συμβούλους στους 49 ο Απ. Καλογιάννης, θα ψάχνει κάθε φορά για άλλους 4. Όσοι ακριβώς είναι κι οι σύμβουλοι των κεντροαριστερών παρατάξεων Γούλα-Γαμβρούλα. Αν και ο δήμαρχος της Λάρισας είναι εκπαιδευμένος στις συνεργασίες και εξ ιδιοσυγκρασίας συναινετικός.

Ζ.

 

Βράχηκε

*- ΤΟ αμάξι έχει πρόβλημα. Το καρμπυρατέρ πρέπει να πήρε νερό.

Ξεφύσηξε ο Λαρισαίος ακούγοντας τη γυναίκα του, έκλεισε την εφημερίδα και σηκώθηκε από την πολυθρόνα στο σαλόνι.

- Κι από πότε βρε Μαρία ξέρεις εσύ από αυτοκίνητα; Πού είναι να ρίξω μια ματιά;

- Στην πισίνα. Έκανα όπισθεν και γλίστρησε.

Ζ.

 

 

---------------------------------

 

 

2O PROEDROS TOY SUEB

*Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ, ο Αχ. Νταβέλης βρέθηκε στο πλευρό των νικητών των εκλογών.

Ζ.

 

 

3OPOY O DHMARXOS NASIAKOPOYLOS

*ΟΠΟΥ ο δήμαρχος Νασιακόπουλος μαθαίνει από τον συνάδελφό του Σαρχώση ότι οι δήμαρχοι βγαίνουν στον Τύρναβο μονάχα μία φορά.

Ζ.

 

 

4STAUERA ME THN EFHMERIDA KARABANAS

*ΣΤΑΘΕΡΑ με την εφημερίδα και ο Γ. Καραβάνας, ακόμη και στο διάλειμμα των περιοδειών του ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, όπως εν προκειμένω στην Ελασσόνα.

Ζ.

 

 

5O EPISTHMONIKOS TOMEAS THS POLHS

*Ο επιστημονικός τομέας της πόλης παρέμεινε ανέπαφος, οι πρόεδροι του Δικηγορικού και του Ιατρικού Συλλόγου αντιστάθηκαν, δεν ενέδωσαν στις πιέσεις και δεν εκτέθηκαν σε καμία από τις αλλεπάλληλες κάλπες του καιρού.

Ζ.

*ΣΑΝ να τις έχουν δυσκολέψει τις εξορμήσεις στην παραλία φέτος…

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass