Ανόρεχτες εκλογές

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 19:03
Στη βάφτιση του μικρού Νικόλα, ανιψιού του Δημάρχου Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος.  Ευκαιρία δοθείσης, οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να συ Στη βάφτιση του μικρού Νικόλα, ανιψιού του Δημάρχου Αγιάς, Αντώνη Γκουντάρα, παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας, Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος. Ευκαιρία δοθείσης, οι υποψήφιοι είχαν την ευκαιρία να συ

 ΟΥΤΕ 20 ημέρες δεν απέμειναν για τις εκλογές, τις πιο... μελαγχολικές της Μεταπολίτευσης μέχρι στιγμής. Ούτε καν μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση! Ούτε ταρατατζούμ ούτε αφίσες, ούτε «σημαίες από νάιλον».

Και δεν φταίει μόνο το καλοκαίρι, ούτε και το... Άγιον Πνεύμα που ανέστειλε τις πολιτικές δραστηριότητες. Ο Μητσοτάκης νιώθει τόσο σίγουρος ώστε δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να κινητοποιήσει οπαδούς και κομματικά μέλη.

Ο Τσίπρας πάλι και τα στελέχη του, ανόρεχτοι και απογοητευμένοι, περιφέρονται από δω κι από κει, ίσα που... να βγάλουν την υποχρέωση… Μετά, θα αποσυρθούν στην αντιπολίτευση για να συμμαζέψουν και να ανανεώσουν το κόμμα τους.

 Πολλοί από αυτούς δεν θα εκλεγούν καν, ενώ κάμποσοι «γαλάζιοι» που ξεροστάλιαζαν στον πάγκο επί τετραετία θα μπουν τώρα μέσα να «παίξουν μπάλα» χάρη στο «μπόνους» των 50 εδρών του πρώτου κόμματος.

Όλα προβλέψιμα… Παρ’ εκτός και αν ο «κουμπάρος» Ερντογάν το παρακάνει και φτάσουμε να έχουμε εξελίξεις... άλλου τύπου, τις οποίες δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε.

 

Μία εύκολη μάχη

ΔΕΝ είναι δύσκολο να κερδίσει κάποιος όντας στη θέση του Μητσοτάκη...

Βγαίνεις απλά και λες – με σχετική σοβαρότητα- πως θα μειώσεις τους φόρους. Τι άλλο θα ψηφίσουν τα «πρόβατα» που τόσα χρόνια τα... αρμέγουν χωρίς σταματημό;

Ο Κυριάκος, ως «φρέσκος» μπορεί ακόμη και υπόσχεται. Ο Αλέξης τι να βγει και να πει; Ότι θα... μειώσει τους φόρους; Θα γελούσε και η... παρδαλή αίγα...

 

Δύο λόγοι

ΑΛΛΑ ο Μητσοτάκης θα ψηφιστεί για δύο ακόμη λόγους. Πρώτον για... αλλαγή κλίματος. Μήπως και φυσήξει άλλος αέρας στην οικονομία και πάρει τα πάνω της η αγορά (που σήμερα ανθεί μόνο στη... φαντασία του Τσίπρα και των δικών του).

Και δεύτερον, γιατί μιλά με χαμηλούς τόνους και δεν τάζει... λαγούς με πετραχήλια. Μετά από τόσο ψέμα, τόση εξαπάτηση, τόση καλλιέργεια ελπίδων ένθεν κι ένθεν φτάσαμε σε ένα σημείο που το... να μην τάζεις πουλάει περισσότερο! Επιτέλους, να ακουστεί και καμιά αλήθεια, σου λέει ο άλλος.

 

Ήρθε κι έφυγε

ΔΕΝ είναι λίγα τα διαφημιστικά ταμπλό στο κέντρο της Λάρισας που φιλοξενούν – ακόμη!- αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ από τον Ιανουάριο του 2015 με το θρυλικό σλόγκαν της εποχής «Η ελπίδα έρχεται» (όρα γωνία Μεγ. Αλεξάνδρου και Κουμουνδούρου).

Προκαλούν ασφαλώς θυμηδία στους πολίτες τα ξεθωριασμένα αυτά πανό, με την επίσης ξεθωριασμένη «ελπίδα». Η ελπίδα ήρθε, έφυγε, μας άφησε χρόνους, αλλά τα ταμπλό εκεί, σταθερά. Μνημεία της πρόσφατης πολιτικής μας ιστορίας...

 

Τα ταμπλό

ΚΑΙ τι μας λέει αυτό;

Ότι ο Δήμος Λαρισαίων θα έπρεπε να κάνει μια καταγραφή των «ενεργών» διαφημιστικών ταμπλό στο κέντρο της πόλης και να βάλει μια τάξη. Γιατί, πολλά από αυτά, απλώς... υπάρχουν. Και απλώς... εμποδίζουν χωρίς καν να αποφέρουν έσοδα στα δημοτικά Ταμεία.

 

Τι τρέχει;

ΚΙ όμως, 20 μόλις μέρες πριν τις εκλογές οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ Λάρισας κινούνται κατ’ ουσίαν στην... «παρανομία», αφού το κόμμα τους ακόμη να ανακοινώσει επίσημα το ψηφοδέλτιο και να τους χρίσει υποψήφιους. Το πρόβλημα είναι μεν πανελλαδικό, αλλά έχει και λαρισαϊκή ιδιαιτερότητα καθώς ακούγεται στην πολιτική πιάτσα ότι κάποιοι από αυτούς που θεωρούνταν σίγουροι για τη Λάρισα ίσως και να μην είναι εντελώς σίγουροι! Όπως και να ‘χει, δεν θέλει και πολύ μυαλό για να σκεφτείς ότι τόση καθυστέρηση σημαίνει πως... κάτι τρέχει εδώ. Κοντά στον νου κι η γνώση.

 

Οσμίστηκαν... «ψητό»

ΓΚΡΙΝΙΕΣ όμως, μαθαίνω και στο κόμμα του Βελόπουλου στη Λάρισα, που επίσης διεκδικεί –μετ’ αξιώσεων- έδρα.

Διότι οι πιο παλιοί υποψήφιοι, που στήριζαν Βελόπουλο πριν τον... οσμιστούν άλλοι (χάρη στις ευρωεκλογές) βλέπουν τώρα διάφορους... «άστεγους» να... αυτοπροτείνονται και να... θέλουν να μπουν στο μαγαζί... Και δεν τους άρεσε καθόλου αυτό…

 

Για ποιον;

ΣΥΜΦΩΝΑ με μια είδηση που δημοσιεύτηκε τελευταία, σχεδόν 130.000 νέοι Έλληνες και Ελληνίδες, απέστειλαν βιογραφικό για να μπουν του χρόνου σε κάποιο τηλεπαιχνίδι, σε «ρεάλιτι» και γενικά σε κάποιο «τάλεντ σόου».

Για ποιους να στενοχωρηθείς τελικά; Για τους 500.000 νέους Έλληνες που ξενιτεύτηκαν τα τελευταία χρόνια για να βρουν την τύχη τους στο εξωτερικό και να δημιουργήσουν κάποιες προοπτικές ή γι’ αυτές τις 130.000 που ανήκουν σε μια γενιά που έχει χάσει τον προσανατολισμό της; Μια γενιά αρκετά «δυτική» πια και αρκετά μορφωμένη για να γυρίσει πίσω στα χωράφια και να κάνει τις βαριές δουλειές που κάνουν οι ξένοι μετανάστες, αλλά που δεν βρίσκει τη διέξοδο που θα επιθυμούσε και θα άξιζε; Αυτά είναι τα μεγάλα εθνικά μας θέματα…

 

Κινα-λίστας

ΚΙ όμως, αν το προσέξεις καλύτερα, η μεγάλη σφαγή στη Λάρισα δεν θα γίνει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Εκεί υπάρχουν έτσι κι αλλιώς οι παλιοί (που έχουν ένα αβαντάζ) και οι καινούριοι που θα παλέψουν στη λογική του «μπας και…».

Η πραγματική σφαγή θα γίνει στο ψηφοδέλτιο των... ΚΙΝΑλίστας στη Λάρισα. Που είναι γεμάτο από δυνατά και ισοϋψή στελέχη-γνωστά από τον καιρό της ΠΑΣΟΚάρας. Κάπως έτσι οι προβλέψεις εκεί μοιάζουν με κινούμενη άμμο. Και η (διεκδικούμενη) έδρα μόλις μία.

 

Το σλόγκαν

«ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ σελίδα» είναι ένα κλασικό εκλογικό σύνθημα που βλέπουμε να επιβιώνει στις καμπάνιες των υποψηφίων βουλευτών και σ’ αυτές τις εκλογές. Πόσες σελίδες ακόμη να γυρίσουμε; Τόσες και τόσες εκλογές έχουμε ξεφυλλίσει μια πολύτομη... εγκυκλοπαίδεια πια...

 

Ξεχάστηκε;

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ τα τούνελ των Τεμπών, αλλά οι κάτοικοι των παραλίων εξακολουθούν να μην τα απολαμβάνουν και να κινούνται μέσα από τους παράδρομους και τον παλιό δρόμο των Τεμπών, αφού ως γνωστόν στο Ομόλιο δεν έχει κατασκευαστεί ο κόμβος. Άλλο ένα καλοκαίρι λοιπόν χαμένο για χιλιάδες παραθεριστές.

Και το χειρότερο; Περιφέρεια και τοπικοί φορείς, αφού σήκωσαν το θέμα και απαίτησαν λύσεις (που δεν ήρθαν), δείχνουν να κουράστηκαν και να το παράτησαν.

Για να δικαιωθεί ο παλιός που είπε ότι «στο ρωμέικο, έτσι και δεν γίνει κάτι απ’ την αρχή, ξέγραψτο...».

Τι κρίμα στ’ αλήθεια!

 

Φανάρι

ΤO φανάρι που βρίσκεται στη διασταύρωση Ομορφοχωρίου - Συκουρίου, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, έχει ουρά χιλιομέτρου από τον Αγιόκαμπο και ο βασικός λόγος είναι από τη μεριά του Αγιοκάμπου, που είναι και η μεγάλη κίνηση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα. Κρατά μόλις 9 δευτερόλεπτα και από το Συκούριο είναι πράσινο για 55 δευτερόλεπτα, λέει ο χρονομέτρης αναγνώστης στην «Ε» και προτείνει κάποιος να το ρυθμίσει γιατί είναι κρίμα να ταλαιπωρούνται οι εποχούμενοι χωρίς λόγο.

 

Γράφει οΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass