ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2019 19:45
• Στο ευλογημένο νησί της Τήνου, από χθες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής Λαρισαίων πιστών. Το προσκύνημα της χθεσινής ημέρας ξεκίνησε αλλά και τελείωσε στην Παναγία την Μεγαλόχαρη, εκεί όπου ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε παράκληση και ειδική δέηση ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος για τους παρισταμένους αλλά και για όλο το ποίμνιο του. • Στο ευλογημένο νησί της Τήνου, από χθες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, επικεφαλής Λαρισαίων πιστών. Το προσκύνημα της χθεσινής ημέρας ξεκίνησε αλλά και τελείωσε στην Παναγία την Μεγαλόχαρη, εκεί όπου ο κ. Ιερώνυμος τέλεσε παράκληση και ειδική δέηση ενώπιον της θαυματουργού Εικόνος για τους παρισταμένους αλλά και για όλο το ποίμνιο του.

Συνεχίζει

* ΤΕΛΕΙΩΜΟ δεν έχουν τα τερτίπια του καιρού και όπως εκτιμούν οι μετεωρολόγοι θα παραμείνει άστατος μέχρι να φύγει ο Ιούνιος. Εντάξει, θα επανορθώσει ο Ιούλιος μετά...

Το πρόβλημα είναι τα χαλάζια κι οι καταστροφές. Αβάσταχτο κακό...

* * *

* - ΒΡΕΧΕΙ πάλι απόψε...

- Πουλόπουλος;

- Όχι, Ιούνιος στη Λάρισα.

Ζ.

* * *

 

Πιο χαλαρά

* Η κρίση με την Τουρκία είναι για τον Βερύκιο ό,τι το Πάσχα για τον Γαϊτάνο.(Κάπως θα έπρεπε να εκτονώσουν την πίεση οι Λαρισαίοι.)

* * *

* ΟΞΥΝΕΤΑΙ η αντιπαράθεση μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και της Ε.Ε. μετά από απειλές του Τούρκου προέδρου ότι μελετά το ενδεχόμενο να διακόψει την παροχή τούρκικων σίριαλ προς την Ευρώπη.

* * *

* ΘΑ μπουκάρουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, θα φτάσουν Μύκονο, θα δουν τις τιμές και όπου φύγει-φύγει.

Ζ.

 

Ενόψει κάλπης

* ΚΑΛΠΙΚΗ ένταση, εντοπίζουν αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, εκ της κάλπης προερχόμενη λένε, κάνουν λόγο για ανεύθυνη δραματοποίηση από την κυβέρνηση.

- Αυτοί είναι ικανοί να καταγγείλουν και τους Ευρωπαίους αν επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία, προέβλεπε Λαρισαίος. Να διαμαρτυρηθούν που βιάστηκαν να ανακατευτούν στο Αιγαίο πριν προκύψει νέα κυβέρνηση...

(Θέλει ομόνοια εκτός από ψυχραιμία, ακόμη κι αν έχει εκλογές μπροστά.)

Ζ.

 

Οι γαλάζιοι 11

* ΚΑΜΙΑ έκπληξη στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο της Λάρισας.

- Προς τι τόση καθυστέρηση και κοσκίνισμα; Ώδινεν όρος...

- Δεν ήταν για τη Λάρισα, φαίνεται ότι αλλού υπήρχαν προβλήματα και εμπλοκές.

- Μήπως και στις άλλες περιφέρειες τα ίδια έλεγαν; (Λέγεται ότι το επιτελείο της ΝΔ έχει αποφασίσει χαλαρή καμπάνια, όσο λιγότερο θόρυβο, να περάσουν οι μέρες.)

* * *

* ΚΙ άρχισαν να τρέχουν τώρα οι υποψήφιοι βουλευτές. Για την ακρίβεια να σπριντάρουν, 18 και σήμερα απέμειναν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΝΔ «έξι στους δέκα υποψηφίους είναι νέα πρόσωπα, είναι η πρώτη φορά που θα διεκδικήσουν ψήφο σε εθνικές εκλογές. Στην πράξη, μάλιστα, η ανανέωση αυτή είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή, γιατί αν εξαιρεθούν οι 78 σημερινοί βουλευτές της ΝΔ που διεκδικούν την επανεκλογή τους, από τους 341 «υπολοίπους» υποψηφίους, οι 243 -δηλαδή το 72%- δεν είχε ποτέ στο παρελθόν διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών για το εθνικό κοινοβούλιο». (Στη Λάρισα πάντως δεν είναι έτσι.)

* * *

* ΠΑΛΙΕΣ καραβάνες οι υποψήφιοι στη Λάρισα. Μοναδικά νέα ονόματα, η Αθηνά Σιαφαρίκα και ο Θεόφιλος Καραχάλιος. Δύο οι νυν βουλευτές συν ο μεταγραφείς εκ Λεβέντη, συν άλλη μια μεταγραφή υποψηφίου απ’ το Ποτάμι. Άλλες δύο υποψηφιότητες επιλαχόντων συν ακόμη δύο από τις παραπίσω θέσεις σε σταυρούς των εκλογών του 2015 κι ένας των εκλογών του 2012. Αυτοί είναι οι 9 στους 11 που δεν διεκδικούν ψήφο πρώτη φορά.

* * *

* ΤΕΣΣΕΡΙΣ αναφέρονται ως προερχόμενοι από την εκπαίδευση. Ο ένας πανεπιστημιακός, ο άλλος δευτεροβάθμιας, μία παιδαγωγός, ως καθηγητής εμφανίζεται ο Κ. Τζανακούλης, προφανώς εννοούν του ΤΕΙ παλιότερα. Ως δημοσιογράφος παρουσιάζεται ο Μ. Χαρακόπουλος, είναι άλλωστε μέλος της ΕΣΗΕΑ από δεκαετίας. Γιατρός φυσικά ο Χρ. Κέλλας, με τη διευκρίνιση (αναισθησιολόγος), πράγμα που δεν υπάρχει σε άλλους συναδέλφους του άλλων νομών. Και 3 δικηγορίνες στους 11 της Λάρισας. Διαφορετικών ηλικιών και επαρχιών καταγωγής.

Ζ.

 

Συλλογικά;

* ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ χθες τις περιοδείες τους οι 11 του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι μαζί απ’ το εκλογικό τους κέντρο, με σχεδιασμό της Νομαρχιακής λένε. Συνδυό συντρείς ή και κατά μόνας, ανάλογα. Δεν ήταν όμως όλοι. Εντάξει ο Αλ. Τσίπρας είχε δουλειά, εντάξει κι ο Β. Κόκκαλης επίσης, είναι και συνεργαζόμενος αυτός. Από τους υπόλοιπους 9, παρόντες οι 7. Απουσιολόγο έχουν;

Ζ.

 

Μέρες ’81

* ΤΗΝ αμεσότητα στη σχέση της με τον κόσμο αποδεικνύει σε κάθε σταθμό της περιοδείας της η δικηγόρος υποψήφια με το Κίνημα Αλλαγής Μαρία Γαλλιού. Με κουβέντες και λόγια καθαρά, μακριά από τον ξύλινο πολιτικό λόγο-σήμα κατατεθέν των πολιτικών που οδήγησαν τη χώρα σ’ αυτό το σημείο, η Μαρία αναδεικνύει τις σχέσεις ειλικρίνειας και αμοιβαίου σεβασμού που είχε ανέκαθεν με τους πολίτες. Η κ. Γαλλιού όπου βρεθεί κι όπου σταθεί τονίζει την αναγκαιότητα της υπογραφής ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου μεταξύ του Κινήματος Αλλαγής και της κοινωνίας των πολιτών, και προσκαλεί άπαντες να στηρίξουν με την ψήφο τους τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, το Κίνημα Αλλαγής, που έχει ρίζες, ιστορία, παρόν και μέλλον. Μάλιστα είναι τέτοια η υποδοχή της αλλά και η αποδοχή της από τον κόσμο, που άνθρωπος που βρέθηκε σε συγκέντρωσή της τόνιζε χαρακτηριστικά «αυτό που συμβαίνει με τη Μαρία είχαμε χρόνια να το δούμε. Μας κοιτά στα μάτια και συζητά μαζί μας, δεν μας χτυπά στην πλάτη διεκπεραιωτικά για να πάει στον επόμενο. Κι επειδή ο κόσμος δεν είναι χαζός, κάθε επίσκεψή της μοιάζει με... μέρες του ’81».

 

Θέλουν πότισμα

* ΠΡΟΤΡΟΠΗ από έμπειρο κοινωνικά Λαρισαίο, με κύριους αποδέκτες αυτή την περίοδο κομματικά στελέχη πάσης αποχρώσεως.

- Τα καλάμια σας να ποτίζετε όσοι τα καβαλάτε, γιατί με τέτοια ζέστη ξεραίνονται και σπάνε.

Ζ.

 

Φαρσαλινός πόνος

* - ΓΙΑΤΡΕ ΜΟΥ, δεν είμαι καθόλου καλά τελευταία, γυρνάει κάτι συνέχεια στο μυαλό μου... Αιμορραγεί η καρδιά μου και ταυτόχρονα η τσέπη μου.

- Κανένα νέο φλερτάκι, Γιάννη;

-Όχι... Η πτώση ατμοσφαιρικών κατακρημνισμάτων με μορφή σφαιριδίων συνήθως ή και ακανόνιστου ενίοτε σχήματος, τεμαχίων σκληρού διαφανούς πάγου.

- Μα τι λες μωρέ, μίλα καθαρά... Πού έχεις μπλέξει βρε Γιάννη...

- Δεν μπορώ δεν με αφήνει η γυναίκα μου να το λέω γιατρέ μου, γιατί τρελαίνομαι...

- Πες το με δικά σου λόγια.

- Χά-λά-ζί γιατρέ μου.

Γ.Γ.

 

Πλήθος επισκέπτες

* ΚΙ ακολουθούν ριπές επισκέψεων υποψηφίων βουλευτών, διαφόρων κομμάτων. Μα κι αυτό το χαλάζι, να πάει να πέσει προεκλογικά...

Γέμισαν πολιτευόμενους τα χωράφια στα χαλαζόπληκτα Φαρσάλων κι Ελασσόνας. Με δηλώσεις και συμπαράσταση και προτροπές στο κράτος. Γεωπόνους ήθελαν οι αγρότες, ώστε να κάνουν εκείνοι δηλώσεις, αυτές για τη ζημία...

Ζ.

 

Λαδερά

* - Μην ξενοκοιτάξουμε λιγάκι στην παραλία, από τα διερχόμενα, πάει μόνο του το μάτι, δεν γίνεται. Κι όμως κατευθείαν φασολάκια την επόμενη μέρα. Τόση εκδικητικότητα...

* * *

* ΕΙΠΑΝ να περάσουν στην αντεπίθεση οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Για πες καμιά καλή ιδέα για λαδερό...

- Κατσικάκι.

* * *

* - ΤΙΣ πατάτες, ρε παιδιά, λένε ότι τις έφερε ο Καποδίστριας στην Ελλάδα και μπράβο του. Τις μπάμιες ποιος βλάκας τις έφερε;

Ζ.

 

Απ’ το γυαλί

* - ΕΙΔΑΤΕ πουθενά στις εκλογές τον Λαφαζάνη ή τον Σώρρα, καμία σχέση μεταξύ τους αλλά κι οι δυό τους δεν είχαν κανάλι δικό τους. Ούτε η Ζωή...

Ο Λαρισαίος εξηγούσε τις πολιτικές εκτοξεύσεις διαττόντων αστέρων. Τηλεοπτικών.

- Όπως ο Καρατζαφέρης παλιότερα, ο Λεβέντης μετά, ο οποίος ήταν και παλιότερος, όπως ο Βελόπουλος τώρα, όλοι τους εμφανίζονται συστηματικά σε κανάλι, έστω περιφερειακά όχι βιτρινάτο. Όμως το γυαλί τους κάνει μάγκες στην κάλπη. (Κι ύστερα η πραγματικότητα αποκαθηλώνει).

Ζ.

 

1-1-1

* ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ότι σε δημοπρασία στο Δημαρχείο της Λάρισας εμφανίστηκε 1 ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας και πρόσφερε έκπτωση μόλις 1% σε έργο του 1 εκατομμυρίου ευρώ. Τα πάντα νόμιμα, όμως άγνωστο αν θα επικυρωθεί το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, διίστανται οι απόψεις. Είναι κι η αντιπολίτευση ημιαναίσθητη μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Προφανώς την υπόθεση θα την πάρει πάνω του ο δήμαρχος, για την όποια απόφαση.

Ζ.

 

Με ενδιαφέροντα

* ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΟΣ άνθρωπος ο Οδυσσέας Νικολόπουλος, με ικανότητες. Χημικός μηχανικός που εργάζεται στην εταιρεία φυσικού αερίου και γνωστός μουσικός παράλληλα. Νέος, έχει καιρό ακόμη ώσπου να γίνει σαράντα. Και με πολιτικές αναζητήσεις. Υποψήφιος βουλευτής στη Λάρισα με το κόμμα του Γ. Βαρουφάκη.

Ζ.

 

Αρχοντίσιο

* ΑΝΑΜΕΣΑ σε βροχές και λιακάδα, είχαν τις αναζητήσεις τους στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.

- Καταλαβαίνεις ότι έχεις αρχίσει να γερνάς όταν αυτούς που συναντούσες πριν στα μπαράκια, τώρα τους συναντάς στο φαρμακείο.

* * *

* Ο Μ.Λ. απ’ την πλευρά του ανέφερε.

- Μια γιαγιά στο χωριό, συμβούλευε τα εγγόνια της: όταν δεν έχετε λεφτά, να ξοδεύετε. Όταν έχετε, να κάνετε οικονομία.

* * *

* - Ο παππούς επιμένει ότι το κλιματιστικό το λένε αρχοντίσιο. Γιατί νιώθεις άρχοντας όταν το ανάβεις. Σοφός...

Ζ.

 

Κυλικείο στο δάσος

* ΜΠΟΡΕΙ η διευθύντρια της Αρχαιολογικής, Σταυρούλα Σδρόλια, να μίλησε δημοσίως για «κακόβουλα σχόλια», σχετικά με το κυλικείο του Μουσείου, όχι για το Μουσείο, για το κυλικείο του κι όχι για τις προσφερόμενες υπηρεσίες σ’ αυτό αλλά για την υπερβολή των εγκαινίων, όμως τι άλλο από «χοντρή πλάκα» θα μπορούσε να προκαλέσει το γεγονός ότι κατέφτασε κοτζάμ υφυπουργός Πολιτισμού, σε προεκλογική περίοδο μάλιστα, για να εγκαινιάσει το κυλικείο, «παιδί, πιάσε μια μπύρα», εντάξει παράγγειλαν κιόλας αλλά έκοψαν κανονικά και κορδέλα, έφτασε μέλος της κυβέρνησης, πλαισιωμένος φυσικά από υψηλόβαθμους τοπικούς παράγοντες, ναι για το κυλικείο.

* * *

* ΩΣΤΟΣΟ, το συγκεκριμένο καφέ-μπαρ, που είναι και κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση και λειτουργεί μετά από συνεργασία του Υπουργείου με τον Δήμο, διαθέτει εξαιρετικές προοπτικές. Φιλοξενώντας όχι μόνο τους επισκέπτες του Μουσείου αλλά γενικά τους Λαρισαίους, σ’ ένα θαυμάσιο χώρο με γκαζόν μέσα στο δροσερό δάσος του Μεζούρλου. Ο κόσμος το μαθαίνει σιγά-σιγά και σπεύδει να απολαύσει.

Ζ.

 

Ο επιλαχών

* ΑΥΤΗ τη φορά δείχνει να ηγείται του ψηφοδελτίου, αν και οι σταυροί στο τέλος θα μιλήσουν. Όμως ο Γ. Αναγνωστόπουλος ήταν α’ επιλαχών στις προηγούμενες εκλογές, έμεινε πιστός στο πρόεδρο Λεβέντη καθώς το κόμμα πέρασε από σαράντα κύματα, συνέχισε τη δράση του ως πρόεδρος των αναπληρωτών δασκάλων πανελληνίως. Κι ευελπιστεί πως αν ξαναμπούν στη Βουλή, θα είναι κι αυτός παρέα.

Ζ.

 

Το παλεύουν

* ΧΩΡΙΣ αμφιβολία ο πιο δραστήριος από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές στη Λάρισα. Είναι και η θέση του στο υπουργείο που βοήθησε. Θεωρείται επίσης ίσως ο πιο αναγνωρίσιμος πολιτικά από τους υπόλοιπους του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό. Εξαιρουμένου του Αλ. Τσίπρα φυσικά, που όμως δεν χρειάζεται σταυρό. Ο Βασ. Κόκκαλης διεξάγει επίσης τον τελευταίο καιρό μια καλά σχεδιασμένη και έντονη προεκλογική καμπάνια. Μπορεί να μην είναι αριστερός, συνεργάζεται ωστόσο τόσα χρόνια με το κυβερνών κόμμα, στήριξε την κυβέρνηση στα δύσκολα. Ισχύει το σύστημα της τρισταυρίας. (Τα μετρούν όλα αυτά οι συνυποψήφιοί του. Κι ανησυχούν ότι μπορεί να τους πάρει τη μία έδρα. Κάποιοι το δείχνουν κιόλας.)

Ζ.

 

Αυτός έφταιγε

* Ο Λαρισαίος επιστρέφει σπίτι με τ’ αμάξι, όταν βλέπει στον δρόμο έναν γυμνό άντρα να κάνει τζόκινγκ. Πλησιάζει γεμάτος περιέργεια, ανοίγει το παράθυρο.

- Συγγνώμη γιατί τρέχεις γυμνός;

- Γιατί γύρισες νωρίτερα σπίτι σου.

Ζ.

 

Νέο μωρό

* ΜΕΤΑ τον Νέστορα προσφάτως, τρίτο εγγονάκι για τον δικό μας Σωτήρη Ζαχαριά και τη γυναίκα του τη Ναυσικά, κοριτσάκι τώρα στο προσκήνιο. Η Λαμπρινή κι ο Τάκης απέκτησαν την αδελφούλα του Γιάννη, κι η οικογένεια μεγαλώνει. Να τους ζήσει...

Δ.Χ.

 

---------

AMERIKANIKA TA NEA ELIKOPTERA OPOTE O PREBHS TON HPA• ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ τα νέα ελικόπτερα, οπότε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στο Στεφανοβίκειο χθες. Μαζί με τον υπουργό Άμυνας Ευ. Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Χρ. Χριστοδούλου.

Ζ.

 

---------

AFOY LOGO DOYLEIAS DEN MPOROYN NA ERUOYN MAS MAS AKOYSOYN• «ΑΦΟΥ λόγω δουλειάς, δεν μπορούν να έρθουν να μας ακούσουν στις πλατείες, πάμε εμείς στα αλώνια». Ο Χρήστος Κέλλας, από τα αλώνια στη Γεράνεια Ελασσόνας, «χτύπησε καμπανάκι» για το μέλλον των αγροτών... Με αφορμή τις κρίσιμες Συνόδους, που θα πραγματοποιηθούν στο Λουξεμβούργο, το αμέσως προσεχές διάστημα για τη μεταρρύθμιση της ΚΑΠ, κάλεσε τους Έλληνες υπουργούς να μην υποχωρήσουν στις απαιτήσεις χωρών της βόρειας Ευρώπης για σύγκλιση των ενισχύσεων, ώστε να μην μειωθούν οι επιδοτήσεις για την ελληνική γεωργία και συρρικνωθεί κι άλλο η αγροτική παραγωγή.

 

---------

STH MONH TOY STAYROY OPOS KAUE XRONO O MAJIMOS XARAKOPOYLOS

• ΣΤΗ Μονή του Σπαρμού, όπως κάθε χρόνο, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος. Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας είχε την ευκαιρία, μετά την πανηγυρική λειτουργία, να πάρει την ευχή του μητροπολίτη Ελασσώνος Χαρίτωνος, αλλά και του κοντοχωριανού του -από τον Βλοχό της Καρδίτσας- αγιορείτη μοναχού π. Χρυσόστομου. Σταθερά κοντά στην εκκλησία ο Μάξιμος, όχι μόνο προεκλογικά...

 

---------

PERIKYKLOMENOS APO AGROTES STA XORIA TON FARSALON

• ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΣ από αγρότες στα χωριά των Φαρσάλων, ο υφυπουργός Βασ. Κόκκαλης. To στιγμιότυπο αποτυπώνει την αγωνιώδη αναμονή για λύση μετά την καταστροφική χαλαζόπτωση. Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass