ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Ιουν 2019 19:45
*ΒΡΑΔΙΑ επικοινωνίας των νεοδημοκρατών στη Λάρισα, με δυναμική παρουσία όμως και των Φαρσαλινών. Που ήταν όλοι μαζί, ενωμένοι, μετά το επιτυχημένο εγχείρημα στις δημοτικές εκλογές.  Ζ. *ΒΡΑΔΙΑ επικοινωνίας των νεοδημοκρατών στη Λάρισα, με δυναμική παρουσία όμως και των Φαρσαλινών. Που ήταν όλοι μαζί, ενωμένοι, μετά το επιτυχημένο εγχείρημα στις δημοτικές εκλογές. Ζ.

Μεσοκαλόκαιρο

*ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και αστρονομικά, από χθες το απογευματάκι. Έχουν κι οι επιστήμονες τις σταθερές τους, το δικό τους τυπικό. Θερινό Ηλιοστάσιο, υπό την έννοια ότι ο ήλιος έκατσε και δεν λέει να φύγει από τον ουρανό, η μακρύτερη μέρα του χρόνου. Καλοκαίρι, αν και ο Ιούνιος εξακολουθούσε να έχει κάποιες αντιρρήσεις, οι οποίες -λέει- θα είχαν καμφθεί για το τρέχον Σαββατοκύριακο. (Ίσως η πιο ζεστή η σημερινή επίσης πολύ μακριά μέρα.)

***

*Ο μεγαλύτερος ήλιος από τη μια μεριά

κι από την άλλη το νέο φεγγάρι

απόμακρα στη μνήμη σαν εκείνα τα στήθη.

Με την ευκαιρία ο Λαρισαίος θυμήθηκε Γιώργο Σεφέρη και «Θερινό Ηλιοστάσι». Ποστάροντας και πίνακα του Βαν Γκογκ, απ’ αυτούς τους κατακίτρινους, με την καλοκαιρινή ύπαιθρο.

Ζ.

 

Αναλογικά

*«ΑΝ δεν αποφασίζουμε κυρώσεις όταν παραβιάζεται η κυριαρχία ενός κράτους - μέλους μας, δηλαδή η ευρωπαϊκή κυριαρχία, πότε θα αποφασίζουμε; Μόνο για την Ουκρανία, τη Βενεζουέλα και το Ιράν;». Τι κι αν το είπε ο Αλ. Τσίπρας… Οι συνέταιροι έκαναν τον Γερμανό. Έβγαλαν μια πολύ σκληρή ανακοίνωση κατά της Τουρκίας και υποσχέθηκαν ότι θα εξετάσουν τη λήψη ‘’στοχευμένων μέτρων’’, θα... Που αναλογικά δηλαδή, εν προκειμένω θα έπρεπε να συζητούν για αμυντικές στρατιωτικές δράσεις. Όμως…

Ζ.

 

Μόνο Βόλο

*ΜΠΟΡΕΙ να τον είχε παραλείψει την προηγούμενη φορά, μόνο εκεί δεν είχε πάει στη θεσσαλική του περιοδεία για τις ευρωεκλογές, τον απέφυγε ίσως επειδή ήταν και οι δημοτικές εκλογές μπροστά, τώρα όμως μόνο Βόλος. Ελπίζοντας ότι μπορεί να του φέρει και γούρι, ο Αλ. Τσίπρας πηγαίνει εκεί και μιλάει την ερχόμενη Τρίτη σε προεκλογική συγκέντρωση στην Παραλία. Ολημερίς στη Μαγνησία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προγραμματίσει περιοδεία. (Ως υποψήφιος βουλευτής της, μπορεί να βρει ευκαιρία να πεταχτεί και μια βόλτα απ’ τη Λάρισα. Μπορεί και όχι…)

Ζ.

 

Μεσ’

τ’ απομεσήμερο

*ΣΤΟ αποκάρωμα του μεσημεριού, στο κέντρο της καυτής Λάρισας, ο μεσήλικος Λαρισαίος περπατούσε προς το γραφείο. Μπροστά του πήγαιναν δύο νεαρές γυναίκες. Φίλες, που επιστρέφοντας από τον καφέ, είχαν κι έκοβαν κουβέντα. Εμφανώς με πιο ελκυστικές γραμμές η μία, κι η άλλη εμφανίσιμη εντάξει, φορούσε και ψηλοτάκουνα αυτή. Κάποια στιγμή παραπάτησε σε ατέλεια του πεζόδρομου παραλίγο να πέσει, ευλύγιστη ωστόσο κρατήθηκε στο ύψος της.

-Ω… Ανησύχησε ο άλλος πίσω τους, συμπαραστεκόμενος.

***

*ΕΣΤΡΕΨΑΝ εκείνες τα κεφάλια, περισσότερο να δουν την απαράδεκτη λακκούβα, του χαμογέλασαν.

-Μα ποιος με μάτιασε… Το θύμα τον κοίταξε μετ’ επιτάσεως.

-Όχι εγώ, όχι… Δεν σε κοίταζα.

Κι επειδή εκείνη δεν έδειξε να πείθεται, την αποτελείωσε.

- Να σου πω την αλήθεια, την άλλη κοίταζα.

Λογικά κι οι δύο γνώριζαν ποια υπερτερούσε σε προσόντα.

- Χα, χα… Εγώ δεν σκόνταψα.

- Εί-δες; (Και λίγο πιο πίσω ο άλλος κατέγραφε κάνοντας ρεπορτάζ ζέστης.)

Ζ.

 

Ολόκληρη σελίδα

*ΣΗΜΕΙΟ, υπό την έννοια της ένδειξης. Οι παρατηρητικοί Λαρισαίοι είδαν χθες στην εφημερίδα μία ολόκληρη σελίδα με ‘’Ζητείται’’. Πρώτη φορά τόσες μικρές αγγελίες στην προσφορά εργασίας. Και δεν ήταν μονάχα για σερβιτόρους και γενικώς στον τομέα της εστίασης και του τουρισμού. Αγγελίες σε ποικιλία τομέων και ειδικοτήτων, μέχρι και σε επιστημονικές ειδικότητες. Ποιος δεν θα ‘θελε να αποδειχθεί μόνιμη εικόνα;

Ζ.

 

Με τρικ

*ΠΟΝΗΡΙΕΣ νεαρών Λαρισαίων.

- Μωρό μου, έχεις όρεξη για ταινιούλα απόψε;

- Ναι, αμέ…

- Ωραία, πάμε για ποτό παιδιά. Η δικιά μου θα κάτσει σπίτι να δει ταινία.

***

*- ΚΑΙ τι δουλειά κάνεις;

- Εντάξει, τα πρωινά, η αλήθεια είναι ότι δεν κάνω και τίποτα…

- Τα απογεύματα δηλαδή…

- Α, τα απογεύματα ξεκουράζομαι.

Ζ.

 

Επικοινώνησαν

*ΑΠΟΛΥΤΩΣ επιτυχημένη αλλά εντελώς κοσμική βραδιά. Αφού ως τέτοια διοργανώθηκε από τη γαλάζια Νομαρχιακή, ‘’βραδιά επικοινωνίας’’ την είχαν ονομάσει. Είχε και γκεστ σταρ, την ευρωβουλευτή Ελίζα Βόζεμπεργκ, που όμως έμεινε ελάχιστα, εθνικές είναι οι εκλογές, και τη Σοφία Ζαχαράκη, υπεύθυνη Τύπου του κόμματος, η οποία σχεδόν κάθε μήνα πια βρίσκεται στη Λάρισα, έχει κάνει πολλούς φίλους και έμεινε όλη τη βραδιά μαζί τους.

***

*ΚΑΘΕ νεοδημοκράτης που σέβεται τον εαυτό του και τη συμμετοχή στο κόμμα, ήταν εκεί. Στελέχη υψηλόβαθμα αλλά και λίγο πιο κάτω στην ιεραρχία, παράγοντες πάσης φύσεως, αυτοδιοικητικοί νικητές αλλά και ηττημένοι, φυσικά οι υποψήφιοι βουλευτές, οι οποίοι το συνδύασαν με τις δικές τους εκδηλώσεις. Μια μεγάλη παρέα, σαν να είχε γάμο με τους καλεσμένους του ο Χρ. Καπετάνος, μόνο όργανα δεν είχε.

***

*ΧΑΙΡΕΤΟΥΡΕΣ, αγκαλιές, χαμόγελα, ποτάκι και κουβεντούλα, τα ήπιαν και τα είπαν. Και πολλές-πολλές φωτογραφίες και σέλφις αμέτρητες. Ομιλίες δεν είχε κι ας λείπουν δύο βδομάδες ως τις εκλογές, δεν προβλεπόταν, βραδιά επικοινωνίας ήταν, νέο στυλ πολιτικής.

Ζ.

 

Ρεφενέ

*ΚΑΙ αμέσως ρελάνς από τον ΣΥΡΙΖΑ. Που οργάνωσε για χθες το βράδυ, στο εκλογικό του κέντρο στον πεζόδρομο της Πατρόκλου, βραδιά Συλλογικής Κουζίνας. Για να καταλάβουν κι οι απληροφόρητοι, τρώμε βάζοντας το φαγητό ρεφενέ, φέρνει ο καθένας απ’ το σπίτι του κάτι που μαγείρεψε, μια πίτα, κεφτεδάκια, μπουρεκάκια, μια σαλάτα, ένα γλυκό. Μια μεγάλη παρέα, θα είχαν και Dj να χορέψουν…

Ζ.

 

Ζώκας

*Oπου πάει «βγάζει» έδρα ο Διαμιανός Ζώκας. Ήταν στην Ένωση Κεντρώων στις εκλογές του 2015, πήρε ο Λεβέντης έδρα στη Λάρισα. Επιλέγει τώρα τη λύση της… Ελληνικής Λύσης και να ’σου ο Βελόπουλος φαίνεται πιθανό να βγάλει έδρα στον κάμπο, έτσι όπως τα πήγε στις πρόσφατες Ευρωεκλογές. Πρέπει να ’χει το κοκαλάκι της νυχτερίδας, δεν εξηγείται αλλιώς. Όσον αφορά τώρα στο γεγονός πως βάζει υποψηφιότητα και στη Λάρισα ο Βελόπουλος, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως κοιτάζει τη λύση της Α’ Θεσσαλονίκης καθώς κι εκεί είναι υποψήφιος. Οπότε δεν ανησυχεί ο Δαμιανός.

 

Στο χαλαρό

*ΤΟ βλέπουν κι οι ίδιοι ότι η χαλαρή, η αθόρυβη προεκλογική καμπάνια είναι επιλογή Μητσοτάκη, ο οποίος θεωρεί ότι τον εξυπηρετεί, όμως δεν μπορούν να κάνουν κι αλλιώς κι οι συριζαίοι. Συνεχίζουν κι αυτοί στο ίδιο μοτίβο. Το πρωί συλλογική καμπάνια με επισκέψεις κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών, στα οποία συμμετέχει κι ο Β. Κόκκαλης πια, με βάση πρόγραμμα που καταρτίζει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Και τ’ απογεύματα, ελεύθερος χρόνος. Για τις προσωπικές περιοδείες και επαφές του καθενός υποψηφίου.

***

*ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ λέει και κεντρική προεκλογική συγκέντρωση. Σε πλατεία, όχι στην Κεντρική όμως αυτή τη φορά. Την τελευταία προεκλογική εβδομάδα, σε δέκα-δώδεκα μέρες δηλαδή, με ομιλητή έναν από τους υποψηφίους του Επικρατείας, εννοείται από εκείνους που βρίσκονται στις εκλόγιμες θέσεις. Βασίλης Βασιλικός, Αχτσιόγλου ή Σκουρλέτης ή ποιος άλλος. Ό,τι προκύψει από το πρόγραμμα περιοδειών που εκπονείται κεντρικά.

Ζ.

 

Ασυνεννοησία

*ΔΕΝ είναι και τόσο σπάνιο, να μην μπορούν δυο Λαρισαίοι να συνεννοηθούν.

- Με τσίμπησε ένα κουνούπι και από τη φαγούρα δεν μπόρεσα να κοιμηθώ όλο το βράδυ.

- Πού σε τσίμπησε;

-Στο σαλόνι.

- Σε ποιο σημείο ρε βλάκα.

- Ααα… Στον καναπέ, όταν έβλεπα τηλεόραση.

***

*- ΤΙ γλυκό παιδάκι, πόσο είναι;

- Δύο…

- Πάρε το κομπολόι μου να παίξεις μικρέ.

- Μη του το δίνετε, μπορεί να το καταπιεί.

- Δεν πειράζει, έχω κι άλλο.

Ζ.

 

Μουζάκι κάργα

*ΦΟΥΛ του Μουζακίου στο Καρδιτσιώτικο ψηφοδέλτιο της ΝΔ. Εκτός από τον δήμαρχο Γ. Κωτσό που είναι πια υποψήφιος βουλευτής, πλώρη για το Κοινοβούλιο έχει βάλει και η Σοφία Τόλια, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μουζακίου. Σημειωτέον ότι η υποψηφιότητα της δικηγόρου είχε ανακοινωθεί από τον Απρίλιο ακόμη, μετά από συνάντησή της με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Ζ.

 

Διπλό νόημα

*ΔΕΝ ήταν πολύ δύσκολο να ερμηνευτεί η φράση ‘’Ήμουν πάντα εδώ’’, την οποία χρησιμοποιεί στην κορυφή των καταχωρήσεών της προεκλογικά η Λίτσα Λιακούλη. Τι εννοεί η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ; Ότι η ίδια ήταν πάντα στη Λάρισα κι ότι εκείνη ήταν πάντα ΠΑΣΟΚ. Κι όλοι έχουν καταλάβει.

Ζ.

 

Και συγγραφέας

*ΩΣ Λία Γιουσμά πια, συνεχίζει ωστόσο με την ίδια φόρα. Σταθερά από Πλαταμώνα, κι αφού σε κανέναν δεν απαγορεύεται η συγγραφέας ετοιμάζει το βιβλίο της, στα πρόθυρα λέει και προεξοφλεί πάταγο. Κυκλοφορεί σύντομα από τις εκδόσεις ‘’Φερενίκη’’ και τον μέντορά της Χρ. Ζαμπούνη. Να έχει η Λάρισα να συζητάει.

Ζ.

 

Τις πταίει;

*ΕΝΤΑΞΕΙ οι βουλευτικές, καταπλέουν πλησίστιοι στις κάλπες, είναι έτσι κι οι εντολές άνωθεν, χαλαροί οι Λαρισαίοι νεοδημοκράτες, ωστόσο στις συντροφιές δεν ξεχνούν και τις δημοτικές. Δύο βδομάδες πριν από τις επικείμενες εκλογές, τρεις μετά από τις περασμένες, στο μέσον. Κάποιοι ξεφυσούν, άλλοι συννεφιάζουν, κουβέντες ένα σωρό ακούγονται και σενάρια διάφορα, θεωρίες συνομωσίας για το πριν, το μετά, το ακόμα πιο πριν επίσης. Μετρούν και ξαναμετρούν οι πιο μεθοδικοί «στον β’ γύρο δεν πήγαν να ψηφίσουν 3.800 δικοί μας». Διορθώνει ο άλλος, ο σκληρός ρεαλιστής, «στον β’ γύρο ψήφισαν 14.800 λιγότεροι συνολικά, όχι μόνο δικοί μας, πάρα πολλοί δεν πήγαν.» Συμπληρώνει κι εκείνος που βαστάει την εκλογική λογιστική, «τι την ψάχνετε, 10.000 παραπάνω πήρε ο Καλογιάννης, ήταν ξεκάθαρο».

***

*ΒΕΒΑΙΑ, η εσωστρέφεια είναι κακό μικρόβιο, όλοι την καταγγέλλουν, οι περισσότεροι όμως πρακτικά την ενισχύουν, άθελά τους. Όλοι; Δεν είναι τυχαίο ότι το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Λάρισας χρησιμοποιείται από γραφεία υποψηφίων βουλευτών κατά αλλήλων. Την εντυπωσιακή νίκη του Αγοραστού δεν την πιστώνεται κανείς, την ήττα Καραλαριώτου κάμποσοι προσπαθούν να τη χρεώσουν σε διάφορους, ελπίζοντας να ωφεληθούν οι ίδιοι.

***

*ΚΑΙ φυσικά, όπως πάντα, και αυτή η ήττα είναι ορφανή. Στο άσχημο αποτέλεσμα φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι. Ή κάποιοι από τους άλλους. Ο ηττηθείς ποτέ. Στην πραγματικότητα πολύ θα ήθελαν να χρεώσουν την ευθύνη στον λαό, όμως αυτόν τον χρειάζονται. Και δεν μπορούν και να τον αλλάξουν.

Ζ.

 

Για το όνομα

*Ο ΔΑΒΙΔ νίκησε τον Γολιάθ. Πανηγυρίζει ο Συνεταιρισμός Ραδιοταξί Λάρισας αφού κέρδισε τη μάχη του ονόματος «mytaxi» σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Εμπορίου. Η πολυεθνική taxibeat που εξαγοράσθηκε από τη γερμανική mytaxi είχε αιτηθεί ανακοπή της χρήσης του ονόματος, αλλά τελικά δεν κατάφερε να νικήσει τον Συνεταιρισμό της Λάρισας. Δικαιωμένοι και κατοχυρωμένοι πια οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές της Λάρισας, συνεχίζουν τον αγώνα τους για επιβίωση.

Ν.Π.

 

Έχει διαφορά

* Η γοητεία των εφημερίδων ήταν τελείως διαφορετική από τη γοητεία των βιβλίων, αποφαίνεται ο Πολ Όστερ στο σπουδαίο ‘’4 3 2 1’’, αυτό το απολαυστικό πολλαπλό μυθιστόρημά του. Αν μη τι άλλο ενδιαφέρον να γράφει μια εφημερίδα για ένα βιβλίο το οποίο γράφει για μια εφημερίδα, συγκρίνοντάς την κιόλας με ένα βιβλίο. Λοιπόν,

* * *

* ΤΑ βιβλία ήταν συμπαγή και μόνιμα, και οι εφημερίδες ήταν σαθρά, εφήμερα αναλώσιμα, που τα πετούσες με το που τα τέλειωνες, για να τα αντικαταστήσεις με άλλο το επόμενο πρωί, κάθε πρωί μια καινούργια εφημερίδα για τη νέα μέρα.

* * *

* ΤΑ βιβλία προχωρούσαν σε μια ευθεία γραμμή από την αρχή ως το τέλος, ενώ οι εφημερίδες πάντα ήταν σε πολλούς τόπους ταυτόχρονα, ένα συνονθύλευμα συγχρονισμού και αντίφασης, με πολλαπλές ιστορίες να συνυπάρχουν στην ίδια σελίδα, η καθεμιά να παρουσιάζει μια διαφορετική πτυχή του κόσμου, η καθεμιά να εκφράζει μια ιδέα ή ένα γεγονός που καμιά σχέση δεν είχε με τη διπλανή της, στα δεξιά ένας πόλεμος, στα αριστερά ένας αγώνας με αυγό και κουτάλι, πάνω ένα φλεγόμενο κτίριο, κάτω προσκοπίνες σε ριγιούνιον, μεγάλα και μικρά πράγματα ανακατεμένα, τραγικά πράγματα στη σελίδα 1 και ελαφρά πράγματα στη σελίδα 4, χειμωνιάτικες πλημμύρες και αστυνομικές έρευνες, επιστημονικές ανακαλύψεις και συνταγές ζαχαροπλαστικής, θάνατοι και γεννήσεις, συμβουλές στους πληγωμένους απ’ τον έρωτα και σταυρόλεξα, και συζητήσεις στο Κονγκρέσο, κυκλώνες και μουσικές συμφωνίες, απεργίες και υπερατλαντικά ταξίδια με αερόστατο, η πρωινή εφημερίδα αναγκαστικά έπρεπε να περιλαμβάνει όλα αυτά τα γεγονότα στις στήλες της με το μαύρο μουτζουρωμένο μελάνι, και κάθε πρωί ο Φέργκιουσον αγαλλίαζε με το όλο χάλι, διότι αυτό ήταν ο κόσμος, ένιωθε, ένα μεγάλο, συγχυσμένο χάλι, με εκατομμύρια διαφορετικά πράγματα να συμβαίνουν την ίδια ώρα.

Ζ.

 

Συναυλία

Παραδείσου

*ΉΤΑΝ δύο φίλοι μουσικοί στη Λάρισα. Ξαφνικά πεθαίνει ο ένας από καρδιά. Πέφτει σε μελαγχολία ο άλλος. Περνάει ο καιρός, όμως αυτός δεν μπορεί ακόμα να αποδεχτεί την απουσία του φίλου του. Κάθε μέρα παρακαλά τον Θεό να του παρουσιάσει για τελευταία φορά τον φίλο του για να τον δει έστω για λίγο. Ξαφνικά γίνεται ένα θαύμα κι εκείνος εμφανίζεται μπροστά του...

- Γρηγόρη; Πόσο μου έλειψες… Δεν το πιστεύω ότι σε βλέπω. Κάθε μέρα ζω με την ελπίδα ότι όπου κι αν είσαι, περνάς καλά...

- Όντως. Η αλήθεια είναι ότι περνάμε πολύ καλά... Βασικά Σταμάτη εγώ αν ήρθα εδώ σήμερα είναι για να σου πω κάποια πράγματα.

- Καλά ή κακά;

- Και τα δύο.

- Πες τα καλά πρώτα...

- Τα καλά είναι ότι περνάμε καταπληκτικά. Συναυλίες συνεχώς... Προχτές έπαιζε ο Bob Marley κι από κάτω όλοι πίναμε και τραγουδούσαμε. Πριν μια βδομάδα έπαιξε ο Kurt Cobain με τον Jim Morisson, έχουν κάνει νέο γκρουπ πλέον... Άσε σου λέω, πολύ καλά σκηνικά...

- Απίστευτο. Αυτό είναι καταπληκτικό, πολύ χαίρομαι. Και τα άσχημα; Ποια είναι άσχημα νέα;

- Ε, χμ... Βασικά βγήκαν αφίσες. Παίζεις το Σάββατο.

Ζ.

 

-------------

JEPERASE KAUE PROSDOKIA H ANTAPOKRISH TON NEON STHN PROSKLHSH TOY MAJIMOY*ΞΕΠΕΡΑΣΕ κάθε προσδοκία η ανταπόκριση των νέων στην πρόσκληση του Μάξιμου Χαρακόπουλου για ένα ποτό και χαλαρή συζήτηση στο Φρούριο. Εκατοντάδες ήταν οι νέες και οι νέοι που ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον πρώτο βουλευτή του νομού, o οποίος σήμερα θα βρίσκεται στο στούντιο του ΣΚΑΪ εκπροσωπώντας τη ΝΔ στην εκπομπή του Γ. Αυτιά.

 

-------------

POY EISAI ESY POSO KAIRO EXO NA SE DO POS ADYNATISES• - Πού είσαι συ; Πόσο καιρό έχω να σε δω… Πώς αδυνάτισες έτσι; Ο Αμερικανός πρέσβης υποδέχεται στον κάμπο τον πρώην υπουργό Άμυνας.

Ζ.

 

-------------

MIA XARAKTHRISTIKH SYGXRONH PIO SYXRONH DEN GINETAI• ΜΙΑ χαρακτηριστική σύγχρονη, πιο σύγχρονη δεν γίνεται, τουριστική εγκατάσταση στον Πλαταμώνα, στο κέντρο, κεντρικότερα δεν γίνεται, κοντά στην εκκλησία, εντόπισε ο Λαρισαίος Κ.Μ. Εντυπωσιακό το παραβάν των αποδυτηρίων, ακατανόητος πάντως ο ρόλος της καρέκλας απ’ έξω. Η ντουζιέρα αριστερά φυσικά και δεν λειτουργεί.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass