ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2019 19:45
Ο Τύρναβος ήταν η τελευταία πόλη στο πρόγραμμα του Χρήστου Κέλλα που ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες που του επιφύλαξαν τόσο θερμή υποδοχή. Αυτό είναι ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό της φετινής προεκλογικής περιόδου για τον Λαρισαίο πολιτικό, ο οποίος βλέπει τον κόσμο να συρρέει στις πολιτικές του ομιλίες σε ολόκληρο τον νομό. Τώρα, το μεγάλο στοίχημα, λίγο πριν την κάλπη της Κυριακής, είναι η κεντρική εκδήλωση της Τετάρτης στη Λάρισα… Ο Τύρναβος ήταν η τελευταία πόλη στο πρόγραμμα του Χρήστου Κέλλα που ήρθε να προστεθεί στις προηγούμενες που του επιφύλαξαν τόσο θερμή υποδοχή. Αυτό είναι ίσως το πιο βασικό χαρακτηριστικό της φετινής προεκλογικής περιόδου για τον Λαρισαίο πολιτικό, ο οποίος βλέπει τον κόσμο να συρρέει στις πολιτικές του ομιλίες σε ολόκληρο τον νομό. Τώρα, το μεγάλο στοίχημα, λίγο πριν την κάλπη της Κυριακής, είναι η κεντρική εκδήλωση της Τετάρτης στη Λάρισα…

Υπό βροχή

* ΑΝΤΕ, να τελειώνουμε…

Πάντως, κάτι ήξερε ο Τσίπρας και τις μετέθεσε τις κάλπες για τις 7 Ιουλίου.

Αν τις έκανε χτες, 30 Ιουνίου, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, με τις βροχές που έπεφταν από το πρωί όλο και πιο πολλοί θα ξέμεναν στις πόλεις, όλο και πιο πολλοί θα πήγαιναν να ψηφίσουν (τον Κυριάκο).

Ούτε τον... Αρναούτογλου να είχε κολλητό!

 

Χωρίς συγκεντρώσεις

* ΚΑΤΑ τα λοιπά, σαν... να μην έχουμε εκλογές…

Στη Λάρισα οι εκλογές αυτές θα καταγραφούν ως οι μοναδικές στην ιστορία χωρίς κεντρική ομιλία έστω και ενός πολιτικού αρχηγού μεγάλου κόμματος.

Ποιο το νόημα; Τσίπρας και Μητσοτάκης ήρθαν και μίλησαν ενόψει ευρωεκλογών με... εθνική όμως ατζέντα, οπότε ό, τι είχαν να πουν το είπαν κι όσο κόσμο να μαζέψουν τον μάζεψαν.

 

Ένα κλικ

* ΔΕΝ είναι κακό πράγμα αυτή η ηπιότητα. Δείχνει αυτή η προεκλογική περίοδος πως η ιστορία έκανε ένα κλικ. Ότι η ελληνική κοινωνία έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Όπου τα πάντα κρίνονται με σύγχρονους όρους.

Σκέψου π.χ. πόσο γραφικό θα έμοιαζε σήμερα να ακουγόταν το ιστορικό σύνθημα... «O λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά» ή ο όρος «Αριστερά της δημοκρατίας και της προόδου».

Τέλος όλα αυτά. Τέλος τα παλιά λάβαρα και οι διακηρύξεις για «σοσιαλισμό και λαϊκή δημοκρατία» -τι έχουν να μας πουν πια όλα αυτά τα συνθήματα της... ναφθαλίνης;

 

Το κριτήριο

* ΤΑ πράγματα είναι πολύ πιο απλά:

Είμαι καλά οικονομικά; Σε ψηφίζω. Δεν είμαι, με έχεις ρημάξει στον φόρο και με έχεις μετατρέψει σε... επιδοματούχο; Άντε γεια, και να περάσει ο επόμενος. Εσένα δεν σε βλέπω καν…

Κάπως έτσι οι παλιοί κουτσαβακισμοί του Τσίπρα, το καταγγελτικό ύφος , το πεπαλαιωμένο στυλ μαγκιάς του Πολάκη, οι εξαλλοσύνες και οι τσιρίδες του Άδωνι έχουν πια εγκαταλειφθεί.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτό έπαιξαν όσοι συμβούλευσαν τον Κυριάκο να μην πάει σε κόντρα με τον Τσίπρα – γιατί ο απερχόμενος τρέφεται με κάτι τέτοια- αλλά να τον παίξει με την μπάλα «χαμηλά». Ούτε καταγγελίες, ούτε χαρακτηρισμοί, ούτε τίποτε. Μόνο χαμόγελο, θετικό λόγο, προτάσεις και επαφές με τον κόσμο στον δρόμο και σοβαρότητα . Ε, κάπως έτσι, ο φύσει συγκρουσιακός Τσίπρας φαίνεται να χάνει την μπάλα (και την καρέκλα μαζί).

 

Δίχως αγωνία

* ΤΗΝ Κυριακή, λοιπόν, ψηφίζει ο κόσμος δίχως καμιά ιδιαίτερη αγωνία. Αν το 2015 πολλοί αγωνιούσαν για το πού θα το πάνε οι απρόβλεπτοι – τότε- ΣΥΡΙΖαίοι και τι αναταράξεις μας περίμεναν, σήμερα η διαφαινόμενη ανάληψη της εξουσίας από τον Κυριάκο μοιάζει με επιστροφή στην... κανονικότητα. Σαν ένα αεροπλάνο που βγαίνει από τη ζώνη των αναταράξεων και τα κενά αέρος. Η πολιτική Μητσοτάκη πάνω – κάτω ξέρουμε ποια θα είναι, ο κόσμος φαίνεται ότι την επικροτεί, μακάρι να αποδειχθεί και επωφελής για όλους μας.

 

Οι .. απατημένοι

* ΠΟΛΥ γέλιο... Οι Λαρισαίοι που πήγαν το Σ/Κ στα παράλια βαρέθηκαν να ακούνε από τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης ένα παλιό γνωστό σουξεδάκι:

- Τι σου ‘κανα και μ’ εγκατέλειψεεεεεες…;

(Η ΠΑΟΚτζίδικη Θεσσαλονίκη θρηνούσε για την... εγκατάλειψη της ομάδας από τον Λουτσέσκου. Απίστευτο τι σούρουν στον... «προδότη», «τον φυγά που μας πούλησε τελευταία ώρα», τον «φραγκοφονιά», τον... «κατσίβελο που τον κάναμε μάγκα εμείς οι ΠΑΟΚτζήδες», τον «φραγκορούφιανο που τον φέραμε απ’ την Ξάνθη και τον κάναμε άνθρωπο».

(Σαν... απατημένη σύζυγος ένα πράμα!)

 

Στρέβλωση

* ΓΙΑ τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών, τι να πούμε;

Βρες μου εσύ άλλη χώρα στον κόσμο όπου το Πολυτεχνείο έχει βάση... 11 και η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, βάση κοντά στο... 18.

Το ξεφτιλίσαμε τελείως . Σκέτη στρέβλωση.

 

Χωρίς καθηγητές;

* ΟΥΤΕ ψύλλος στον κόρφο πάντως αυτών που θα αναλάβουν τη νέα διακυβέρνηση.

Θα διαπιστώσουν ότι οι απερχόμενοι άφησαν σε πολλούς τομείς τόσες εκκρεμότητες που αγγίζουν τα όρια της υπονόμευσης.

Θα σας πω κάτι σοβαρό για τα σχολεία. Πέρυσι, μέχρι 30 Ιουνίου είχαν γίνει οι τοποθετήσεις των καθηγητών και τα σχολεία ήξεραν πάνω-κάτω με ποιο προσωπικό θα ξεκινήσουν.

Φέτος, με το πρόσχημα των εκλογών τα πάντα πάγωσαν. Με τη δικαιολογία ότι το νέο Λύκειο που σχεδίασε ο αλήστου μνήμης Γαβρόγλου απαιτεί ανακατανομή προσωπικού.

Θυμηθείτε το: τον Σεπτέμβρη το μπάχαλο στα σχολεία θα είναι μεγάλο.

Και στον ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση πια δεν θα το ’χουν σε τίποτε να καταγγέλλουν την… ανικανότητα της νέας Κυβέρνησης , ενώ οι ίδιοι τα είχαν όλα στην ώρα τους κ.λπ κ.λπ.

 

Δαμιανός

* ΑΝ ο Τσίπρας δεν μετέθετε τις εκλογές για τις 7 Ιουλίου, σήμερα θα ήταν η... επομένη των εκλογών. Οπότε ποιος ξέρει – καθώς σήμερα γιορτάζει ο Δαμιανός- , μπορεί ο συμπολίτης μας κ. Δαμιανός Ζώκας – υποψήφιος με τον Βελόπουλο στη Λάρισα να είχε... διπλή γιορτή. Και για το όνομα και για την πιθανή εκλογή του.

Πάντως σήμερα, τα «χρόνια πολλά» θα τα δεχτεί στο Πολιτικό του Γραφείο, στην οδό Δευκαλίωνος 9.

(Χρόνια πολλά κι από μας…)

 

Περιφερειακός

* ΖΗΤΕΙΤΑΙ αρμόδιος.

Στον Δήμο Λαρισαίων ή στην Περιφέρεια ανήκει η συντήρηση του περιφερειακού δρόμου Λάρισας;

Εκεί, στο ύψος του βοηθητικού γηπέδου «Αλκαζάρ», καθ’ οδόν προς Νέα Σμύρνη , χάσκει πάνω από ένα χρόνο στραβωμένο το κιγκλίδωμα που χωρίζει τον δρόμο από το πεζοδρόμιο λόγω σύγκρουσης οχήματος.

Για πότε λέτε να το φτιάξουμε καλά μου παιδιά; Περπατούν πολλοί συμπολίτες κάθε μέρα και είναι επικίνδυνο…

 

Κατάλληλος

* ΝΑ και το προεκλογικό ανεκδοτάκι απ’ τον -ευκολάκι να τον βρεις- Λαρισαίο υποψήφιο:

Συζητούν δύο Λαρισαίοι:

- Ποιον θα ψηφίσεις;

- Λέω να ψηφίσω τον Γιώργο, του έχω και μια μικρή υποχρέωση.

- Θα του εμπιστευόσουν τα παιδιά σου να τα πάει με το αυτοκίνητο στην Αθήνα;

- Τα παιδιά μου; Αστειεύεσαι; Αν μάλιστα δεν είμαι σίγουρος πως είναι καλός οδηγός!

- Κι όμως με την ψήφο σου αυτό κάνεις! Εμπιστεύεσαι σε κάποιον να σχεδιάσει το μέλλον των παιδιών σου, μόνο και μόνο επειδή κάποιος σου είπε ότι τον γνωρίζει ή επειδή του έχεις υποχρέωση!  Σε όσους έχουμε υποχρέωση, τους πάμε ένα κουτί σοκολατάκια! Δεν τους εμπιστευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας! Η ψήφος είναι σοβαρή υπόθεση!

 

----------

APO TIS 8 IOYLIOY H ND KAI O KYRIAKOS MHTSOTAKHS UA PROXVRHSOYN«Από τις 8 Ιουλίου, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα προχωρήσουν άμεσα σε μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, ευνοϊκό επενδυτικό κλίμα, αύξηση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, και θα πυροδοτήσουν μια παραγωγική έκρηξη, που θα συμπεριλάβει και τον κρίσιμο κλάδο των κατασκευών και της οικοδομής, που στα χρόνια της κρίσης έπαθε μια πρωτοφανή καθίζηση». Αυτά και άλλα τέτοια δήλωσε στους ΤΕΕέδες, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, και φυσικό ήταν να τον αγκαλιάσουν σαν πολύ δικό τους άνθρωπο οι εκπρόσωποί τους …

 

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass