40 και 40

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2019 19:01
*ΜΠΟΡΕΙ να μιλήσει, με την ίδια ευκολία, για το μεταναστευτικό ζήτημα, τα ενεργειακά και τη διεθνή πολιτική σκηνή όσο και για την αγροτική παραγωγή και τα θεμελιώδη διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Από χωριό σε χωριό, χωράφι σε χωράφι και πλατεία σε πλατεία, η Αθηνά Σιαφαρίκα δικαιώνει, σε καθημερινή βάση, τη ΝΔ και προσωπικά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή της στο ψηφοδέλτιο του νομού Λάρισας. Όσοι τη γνωρίζουν από κοντά, κάνουν λόγο για “φαινόμενο” στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. *ΜΠΟΡΕΙ να μιλήσει, με την ίδια ευκολία, για το μεταναστευτικό ζήτημα, τα ενεργειακά και τη διεθνή πολιτική σκηνή όσο και για την αγροτική παραγωγή και τα θεμελιώδη διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Από χωριό σε χωριό, χωράφι σε χωράφι και πλατεία σε πλατεία, η Αθηνά Σιαφαρίκα δικαιώνει, σε καθημερινή βάση, τη ΝΔ και προσωπικά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επιλογή της στο ψηφοδέλτιο του νομού Λάρισας. Όσοι τη γνωρίζουν από κοντά, κάνουν λόγο για “φαινόμενο” στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

*ΣΕ επιφυλακή και ολίγον ανήσυχοι οι Λαρισαίοι περιμένοντας τα σαραντάρια, για τα οποία έχουν προειδοποιηθεί.

Στην τσίτα, δεν κρατιούνται οι νεοδημοκράτες για τα δικά τους σαραντάρια, που τόσο επιθυμούν. Όταν οι δημοσκόποι συναγωνίζονται τους μετεωρολόγους.

Ζ.

 

Καταγραφείς

*ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟΙ οι νεοδημοκράτες, τόσο που ο καλόψυχος Λαρισαίος σκέφτηκε μην πάθουν καμιά καταπληξία αν δεν τους έρθουν τα πράγματα δεξιά.

-Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη…

Ο άλλος είχε σταματήσει τον φίλο του στον δρόμο και του μετρούσε τις ημέρες της εβδομάδας.

-Έξι και μία μείνανε…

***

*- Η τελευταία Δευτέρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πανηγύριζε ένας άλλος.

Εν τω μεταξύ ο συριζαίος έκανε τη δικιά του επισήμανση.

-Έχετε συνειδητοποιήσει ότι ίσως και να πρόκειται για την τελευταία εβδομάδα μας χωρίς τον Μητσοτάκη;

Ζ.

 

Πολύ άγχος

*ΕΙΝΑΙ κι αγχωμένοι υποψήφιοι βουλευτές που επιτείνουν την κατάσταση. Οι οποίοι αγχώνουν ευγενικές κατά τα άλλα υπαλλήλους τους, τις οποίες έχουν προσλάβει για να κάνουν και τηλεφωνικό φρεσκάρισμα.

-Σας τηλεφωνούμε από το γραφείο του κυρίου τάδε…

-Και τι θέλετε;

-Θέλουμε την ψήφο σας…

-Την έχετε. Θέλετε κάτι άλλο;

-Έεε, όχι.

-Άντε γεια τότε.

***

*- ΣΑΣ τηλεφωνούμε από το γραφείο του κυρίου τάδε, υποψηφίου βουλευτή Αχαΐας…

-Μπα; Εγώ νόμιζα ότι κατεβαίνει στη Λάρισα.

-Αχ ναι, στη Λάρισα, έκανα λάθος.

-Πρέπει να κάνω κι εγώ;

-Ε;

Ζ.

 

Σαρδέλες τρένου

*Η Λαρισαία μάνα Μ.Π. μιλάει για τα δρομολόγια προς τα παράλια με τρένο. Αυτός ο χαμός που γίνεται και τα παιδιά μας, τα οποία είναι αναγκασμένα να στέκονται όρθια μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους… Για ποια ασφάλεια μιλάμε και πώς επιτρέπεται στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και σε οποιαδήποτε επιχείρηση μεταφοράς κάτι τέτοιο; Πληρώνουν το αντίτιμο για ασφαλή μεταφορά και όχι στοιβαγμένα τόσο επικίνδυνα, αν συμβεί κάτι απρόοπτο, τρένο είναι. (Ποιος μπορεί να είναι αρμόδιος να ελέγχει την κατάσταση; )

***

*ΜΕ την ευκαιρία, η ίδια αναφέρεται στην καθόλου σωστή, ανάρμοστη συμπεριφορά ορισμένων υπαλλήλων της επιχείρησης που προσβάλλουν και φέρνουν σε δύσκολη θέση μικρά παιδιά. Εξηγεί ότι πρόκειται για εξαιρέσεις που όμως οφείλει η επιχείρηση να πατάξει.

Ζ.

 

Forbes

*ΚΙ αν στο άκουσμα των λέξεων «λίστα» και «Forbes» το όνομα των περισσοτέρων πηγαίνει σε χρήματα και πλούσιους, τα πράγματα δεν είναι έτσι όσον αφορά στη λίστα όπου περιλαμβάνονται δύο Λαρισαίοι. Ο Βαλεντίνος Τζέκας και ο Γιωργής Μαστρονικολός είναι μεταξύ των τριάντα πιο επιτυχημένων Ελλήνων κάτω των 30 ετών, σύμφωνα με το εν λόγω περιοδικό. Όσον αφορά στα χρήματα δεν αποκλείεται να έρθουν κι αυτά αργότερα ώστε κάποια στιγμή να βρεθούν και στις γνωστές λίστες του περιοδικού. Προς το παρόν σκληρή δουλειά…

***

*ΚΑΙ βέβαια στην τοπική κοινωνία ήταν γνωστή η δράση τους. Τόσο ο Βαλεντίνος όσο κι ο Γιωργής αποτέλεσαν αντικείμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας παλιότερα σχετικά με τις καινοτόμες προσπάθειές τους αλλά και τις επιτυχίες τους.

Κ.Γ.

 

Λαρισαίικα

*- ΛΑΡΙΣΑ, λοιπόν είναι εκεί που πίνεις στιγμιαίο καφέ σε τρεις ωρίτσες μόνο.

***

*ΕΙΝΑΙ ο τόπος όπου η γλώσσα αποκτά άλλη διάσταση.

- Άξες είναι η γνωστή εφαρμογή του Office και στη Λάρισα η ερώτηση αν άκουσες;

- Κίνα είναι η πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο και στη Λάρισα προσταγή εκκίνησης.

Ζ.

 

Προφανώς

*ΚΑΙ τι σύνθημα έχει λέει η υποψήφια βουλευτής Ευαγγελία Κοπανάκη, της ΝΔ στην Αττική; Το αυτονόητο. Κοπάνα το στην Κοπανάκη.

Ζ.

 

Κουτσοχέρου

*ΑΝ μη τι άλλο δεν μπορεί να προκύψει μετά τις εκλογές ‘’κοψοχέρης’’. Διότι κατάγεται από το Κουτσόχερο η Ιωάννα Καφενούδη, υποψήφια βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων. Η νεαρή Λαρισαία δικηγόρος, τα μίλησε, τα συμφώνησε με τον πρόεδρο Β. Λεβέντη και μπήκε ορμητικά στον προεκλογικό αγώνα.

Ζ.

 

Οικογενειακά

* ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ υπόθεση φέτος για τον Απ. Παπαπαρίση οι αλλεπάλληλες εκλογές. Το διηγιόταν ο ίδιος σε συντροφιά: «Στις 26 Μαΐου ευρωεκλογές, γενέθλια το ένα μου παιδί. Στις 7 Ιουλίου εθνικές, γενέθλια το άλλο μου παιδί. Στις 30 Μαΐου, στα δικά μου γενέθλια έμαθα από την ‘’Ελευθερία’’ ότι εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος».

Ζ.

 

Οικογένειες

*ΔΕΝ χρειαζόταν να είναι και ληξίαρχος ο Λαρισαίος για να καταγράψει ότι «βγήκε ο ανιψιός του Καραμανλή να μιλήσει υπέρ του γιου του Μητσοτάκη, τον οποίο ενδεχομένως θα υποστηρίξει η κόρη του Γεννηματά ίσως κι ο γιος του Παπανδρέου».

Ζ.

 

Το φλιτζάνι

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές λογόπαιζαν και χθες.

-Πάω διακοπές Μονακό.

-Καημένο, ντεν έκει παρέα, α;

***

*-ΞΕΡΕΙΣ να διαβάζεις το φλιτζάνι;

-Ναι αμέ; Γύρνα το ανάποδα.

-Τι λέει;

-Made in China.

***

*- ΔΕΝ είναι ότι δεν χάνω κιλά. Είναι που τα έχω εκπαιδεύσει καλά και με ξαναβρίσκουν.

Ζ.

 

Ζωής πλεύση

*ΣΤΑΘΕΡΑ για μια καλύτερη ζωή, αμετακίνητος με την καλύτερη Ζωή, την πρόεδρο Κωνσταντοπούλου, τώρα υποψήφιος βουλευτής ο Λάμπρος Καραγιώργος. Πλεύση ελευθερίας για τον Λαρισαίο καρδιολόγο του ΓΝΛ.

Ζ.

Λέει…

*ΓΝΩΣΤΟΣ ιερέας κυκλοφορεί στη Λάρισα και διατείνεται ότι στηρίζει συγκεκριμένο υποψήφιο επειδή έχει πάρει σχετική οδηγία από την Αμερικανική πρεσβεία. Προφανώς δεν πρόκειται για υποψήφιο του ΚΚΕ.

-Η πρεσβεία άραγε, αναρωτιόταν ο πονηρεμένος, αυτή θα τον βοηθήσει να γίνει και δεσπότης όπως ο ίδιος επιθυμεί;

Ζ.

 

Κλέψε, κλέψε…

*ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ήτανε, βλάβη στην ωχρά κηλίδα, δεν είχε και τόσο σημασία για τον παλιό, πολύ παλιό Λαρισαίο, άλλωστε στο καφενείο διαδραματιζόταν το σκηνικό, δεν έπαιζε ρόλο η ακριβής γνωμάτευση. Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος δεν έβλεπε, κάτι λίγο μοναχά, θολά. Ωστόσο το τάβλι δεν το εγκατέλειπε, συνέχισε να παίζει μανιωδώς. Αντίπαλο έβρισκε εύκολα, όλως παραδόξως όμως, παρότι καλός παίχτης, τελευταία δεν κέρδιζε. Και πώς να κερδίσει δηλαδή, τα πούλια τα έβλεπε, όχι όμως και τις ζαριές που έφερνε. Έπαιζε ό,τι του έλεγε ο αντίπαλος. Εμ, γίνεται παιχνίδι έτσι; Κι άμα προκύψει και αμφίρροπο…

Ζ.

 

Μεγάλη Τρίτη

*ΗΜΕΡΑ συνάντησης αποτελεί η Τρίτη για πολλούς πολίτες στα Φάρσαλα. Λόγω της λαϊκής συγκεντρώνεται πολύς κόσμος στην πόλη για ψώνια, από όλη την επαρχία, κάτι που το γνωρίζουν καλά οι επίδοξοι βουλευτές. Μεγάλη Τρίτη σήμερα, η συσσώρευση αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά της, καθώς είναι η τελευταία πριν τις εθνικές εκλογές της Κυριακής, με τους υποψήφιους βουλευτές να έχουν πιθανές «μετωπικές συγκρούσεις».

Γ.Γ.

 

Να κινείται

*ΕΚΑΝΑΝ τις δικές τους γνωματεύσεις στη συντροφιά των Λαρισαίων φοιτητών.

- Βρήκα ένα πεντάευρο και το πηγαίνω απ΄ την κουζίνα στο σαλόνι κι ύστερα στο μπάνιο. Διότι το χρήμα πρέπει να κινείται.

***

*- ΤΟ έχετε συνειδητοποιήσει ότι στο κοντινό μέλλον θα έχει γεμίσει ο τόπος από παππούδες και γιαγιάδες με τατουάζ;

***

*- ΕΠΕΙΔΗ ο Θεός δεν μπορούσε να παρακολουθεί τα πάντα, έφτιαξε τις γειτόνισσες.

Ζ.

 

Ο Φιλελεύθερος

*ΝΑ και ένας πολιτικός που δεν έχει όραμα. Και όμως υπάρχει. «Γενικώς είμαι πολύ επιφυλακτικός απέναντι σε ανθρώπους που έχουν οράματα για τη δική μου ζωή», λέει ο Γ. Καραβάνας. «Έτσι κι εγώ, αποφεύγω να έχω οράματα για τις ζωές των άλλων. Αυτή ακριβώς είναι και η φιλοσοφία της φιλελεύθερης ιδεολογίας: να αφήνει ελεύθερο τον πολίτη να διαμορφώσει εκείνος το όραμά του, για τη δική του ζωή».

***

*ΑΠΟ κάθε δρόμο φτάνει στον αγαπημένο του φιλελευθερισμό, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Κι εκεί, στο γήπεδό του, ξεσπαθώνει. «Σε αντίθεση με άλλες ιδεολογίες, όπως ο κομμουνισμός, ο σοσιαλισμός, ο φασισμός κ.λπ., που θεωρούν πως μπορούν να σχεδιάζουν σαν μηχανικοί τις κοινωνίες που οραματίζονται, ο φιλελευθερισμός αναγνωρίζει πως διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές προτιμήσεις και διαφορετικές επιλογές. Στόχος του είναι να αφήνει τον καθένα ελεύθερο να τις πραγματώσει με τον δικό του τρόπο, χωρίς να επιτρέπει στους πολιτικούς να ενεργούν «για εμάς χωρίς εμάς», δήθεν «για το καλό μας». Για έναν φιλελεύθερο πολιτικό, το κράτος πρέπει να φροντίζει οι επιλογές τού ενός να μην βλάπτουν τις ελευθερίες τού άλλου. Ρόλος του κράτους επίσης είναι η διαχείριση κοινών αγαθών όπως η άμυνα, η ασφάλεια, η δικαιοσύνη, η κοινωνική πρόνοια, το περιβάλλον κ.ά. Όπως το είχε θέσει ένας φιλελεύθερος Αμερικανός πρόεδρος: «…Ρόλος του κράτους είναι να μας προστατεύει τον έναν από τον άλλον. Όταν το κράτος επιχειρεί να μας προστατεύσει από τον εαυτό μας, τότε υπερβαίνει τα όριά του...». (Υποψήφιος βουλευτής αν μη τι άλλο με άποψη. Που δεν την κρύβει κιόλας.)

Ζ.

 

Λιγοστοί ούλτρα

*ΕΚΛΟΓΕΣ και αηδίες… Ο Στ. Χάμος έχει αλλού τον νου του. Πού; Στην αλήστου μνήμης Χούντα, πού αλλού. Τώρα, με τι δημοκρατικό τρόπο αναδεικνύεται πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου του, αν στήνουν κάλπες, αν αναγνωρίζουν πλειοψηφίες κ.λπ. είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Τώρα ο παπάς έψαλε τρισάγιο. Στον τάφο του Γ. Παπαδόπουλου, για τα 20 χρόνια από τον θάνατό του. Εκεί πήγε κι ο Λαρισαίος, στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας. Να τιμήσει τη μνήμη του αρχιπραξικοπηματία. Ήταν οι δόλιοι λιγοστοί, όμως ούλτρα πατριώτες, σούπερ εθνικιστές. Τα ‘’Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών’’ έδωσαν και πήραν.

Ζ.

 

Επισημάνσεις

* ΒΑΡΕΘΗΚΑΝ να περιμένουν τον Δήμο Λαρισαίων και αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα, για να θέσουν τους αρμόδιους ενώπιον των ευθυνών τους, κάτοικοι στο… ξεχασμένο Κουλούρι. Δεν είναι τόσο η πυκνή βλάστηση στην πλατεία του χωριού, πρόβλημα που υπάρχει κι αλλού και μπορεί να αντιμετωπισθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, όσο η επικινδυνότητα του αναχώματος που οδηγεί από τις πομόνες του ΤΟΕΒ στο χωριό. Τον αγροτικό δρόμο χρησιμοποιούν καθημερινά αγροτικά μηχανήματα, αλλά σε ορισμένα σημεία αυτός στενεύει επικίνδυνα, ενώ οι λακκούβες καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου.

Γ.Ρ.

 

Μετενσάρκωση

*ΟΙ δύο Λαρισαίοι φίλοι συζητούν, ο ένας με μεταφυσικές ανησυχίες.

-Ρε Θανάση, εσύ πιστεύεις στη μετενσάρκωση;

-Τι είναι μετενσάρκωση;

-Ε, αυτό που λένε ότι άμα πεθάνεις, ξαναγυρίζεις στη γη με άλλη μορφή, σαν ζώο ας πούμε ή σαν φυτό και κάτι τέτοια...

-Δεν το ξέρω το θέμα...

-Τότε, θα κάνουμε μια συμφωνία. Όποιος πεθάνει πρώτος, θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον άλλο και να του πει τι γίνεται εκεί πάνω, αν όλα αυτά είναι αλήθεια και αν ξαναγυρίζει κανείς εδώ κάτω με άλλη μορφή.

-Εντάξει φίλε, ας γίνει έτσι. Εσύ θα πεθάνεις πρώτος…

***

*ΜΕΤΑ από χρόνια όμως, πεθαίνει ο Θανάσης πρώτος και ο φίλος του περιμένει να δει αν θα είναι συνεπής στη συμφωνία τους κι αν θα επιδιώξει να επικοινωνήσει μαζί του.

Μήνες μετά από την κηδεία, όπως κοιμόταν ένα βράδυ ακούει κάποιον να τον φωνάζει με τρομερή φωνή...

-Ναι;

-Έλα φιλάρα, ο Θανάσης είμαι. Δεν επικοινώνησα μαζί σου τόσο καιρό γιατί είχα πάθει υπερκόπωση....

Ο άλλος ενθουσιάζεται που ακούει τον φίλο του μετά από τόσο καιρό και αρχίζει να τον ρωτάει:

-Πώς περνάς ρε Θανασάρα, τι γίνεται;

-Ζωή και κότα φίλε μου... Ξυπνάω το πρωί, τρώω, μετά κάνω σεξ, μετά ξανά τρώω, ξανακάνω σεξ... Αυτό γίνεται από το πρωί μέχρι το βράδυ. Όλο φαγητό και σεξ είναι η ζωή μου...

-Έτσι είναι, βρε Θανάση μου, στον Παράδεισο;

- Ποιον Παράδεισο ρε φίλε; Κόκορας σε ορνιθοτροφείο στα Μέγαρα είμαι.

Ζ.

 

------------------------------

 

O EK LARISHS NEOKEKLEGEIS

 * Ο εκ Λαρίσης νεοεκλεγείς δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας, αδελφός του τομεάρχη Άμυνας της ΝΟΔΕ Λάρισας Ν.Δ. Γιώργου Θώδα, επισκέφθηκε τη Λάρισα και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Λάρισας Ν.Δ. Χρήστο Καπετάνο και παλιούς ΟΝΝΕΔίτες, παρουσία και του αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ Λάρισας Ν.Δ. Γιάννη Κουρδή, καθώς και του πρώην αρχηγού ΓΕΑ Βασίλη Κλόκοζα, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή θητεία. Είχαν πολλά να πουν για τις εκλογές που πέρασαν αλλά και για τις επικείμενες εθνικές εκλογές.

 

 ------------------------------

 

 SE OLOYS TOYS AGVNES TVN DASKALVN

*ΣΕ όλους τους αγώνες των δασκάλων ο πρόεδρός τους Δημ. Παπαποστόλου. Και τους ποδοσφαιρικούς.

Ζ.

 

 ------------------------------

 

 

KI AN XREIASTEI ANEFODIASMOS AGORASTOS

*ΚΙ αν χρειαστεί ανεφοδιασμό σε καύσιμα μετά τις εκλογές ο Κ. Αγοραστός, εδώ είναι η πρόεδρος Έλλη Παπαδοπούλου.

Ζ.

 

 ------------------------------

 
 APELPISIA GIA TOYS PERIOIKOYS

*ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ για τους περιοίκους, χρόνια τώρα, απέναντι από τη ΔΕΥΑΛ, κολλητά στο σχολείο και στην είσοδο προς το πάρκο του Πηνειού. Χάλια εικόνα περιγράφει ο Θ.Μ. Μπάζα, σκουπίδια, λάδια μηχανών και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους. Συν αμέτρητα παρκαρισμένα φορτηγά, τα οποία ξεκινούν για τη δουλειά τους από της 5 τα ξημερώματα μαρσάροντας, ντουμάνι ο καπνός, απερίγραπτος ο θόρυβος. Και αν κάνεις παράπονα, βρίσκεις και τον μπελά σου. Τα παράπονα; Στον δήμαρχο, πού αλλού…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass