ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2019 19:45
• ΛΙΓΟ μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση στους «Αταίριαστους» του «ΣΚΑΪ», ο Φίλιππος Σαχινίδης συμμετείχε σε πολιτική συζήτηση με τον ηθοποιό Στέλιο Μάινα στο πλαίσιο της στήλης «Τα ετερώνυμα έλκονται» του δημοσιογράφου-συγγραφέα Θ. Νιάρχου. Η συζήτηση έγινε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, περιστράφηκε δε γύρω από το δίλημμα των εκλογών και την επόμενη ημέρα της χώρας. Η ιδιαίτερη πρόκληση της συζήτησης σχετιζόταν με το γεγονός ότι αυτή θα δημοσιευτεί στα «ΝΕΑ» την επόμενη Πέμπτη, στις 11 Ιουλίου, μετά δηλαδή τις εκλογές.  Ζ. • ΛΙΓΟ μετά την τηλεοπτική του εμφάνιση στους «Αταίριαστους» του «ΣΚΑΪ», ο Φίλιππος Σαχινίδης συμμετείχε σε πολιτική συζήτηση με τον ηθοποιό Στέλιο Μάινα στο πλαίσιο της στήλης «Τα ετερώνυμα έλκονται» του δημοσιογράφου-συγγραφέα Θ. Νιάρχου. Η συζήτηση έγινε στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, περιστράφηκε δε γύρω από το δίλημμα των εκλογών και την επόμενη ημέρα της χώρας. Η ιδιαίτερη πρόκληση της συζήτησης σχετιζόταν με το γεγονός ότι αυτή θα δημοσιευτεί στα «ΝΕΑ» την επόμενη Πέμπτη, στις 11 Ιουλίου, μετά δηλαδή τις εκλογές. Ζ.

Λαριζόνα

* ΚΑΥΤΗ σαραντάρα Λάρισα πια αλλά ποιον να συγκινήσει; Μαθημένοι από τέτοια στον κάμπο, πάππου προς πάππου. Κι από Δευτέρα, τα ίδια προβλέπεται αλλά τι να λέει, Ιούλιος μήνας είναι. Καθόλου τυχαία δεν βγήκε το Λαριζόνα. Σημειωτέον ότι εκτός από ζέστη... σόρι ζέστα, η πόλη έχει και κάκτους, εντάξει μικρούς σε γλαστράκια μα και μερικούς γύπες, με χέρια όχι με φτερούγες βέβαια, αλλά πάντως όρνια.

Ζ.

 

Όλοι ΣΥΡΙΖΑ

* - ΜΑ αλήθεια... Δέκα ασθενείς είδα χθες κι οι δέκα ΣΥΡΙΖΑ σας λέω...

Ο γνωστός συριζαίος Λαρισαίος γιατρός έφτιαχνε κλίμα στην παρέα συναδέλφων του.

- Λογικό. Μην ξεχνάς ότι είσαι ψυχίατρος. Έχουν σφίξει κι οι ζέστες...

Ζ.

 

Εκτός έδρας

* ΕΓΙΝΕ το θέμα της ημέρας. Και της χθεσινής. Οι νεοδημοκράτες σιωπηλοί στην αρχή, αμήχανοι ακόμα και στο f/b μεσημέριασε πριν αρχίσουν τις συνήθεις κακιούλες, ψεύτης και τα συναφή. Επικεντρώνοντας σε καναδυό λεκτικά λάθη απ’ τα μόνιμα του Τσίπρα, είχαν πλάκα οι επιθέσεις επ’ αυτού από κάποιους ανορθόγραφους εντελώς.

* * *

* ΟΙ συριζαίοι με αναπτερωμένο ηθικό. Δικαιώθηκαν εκείνοι που είχαν απλώσει καρέκλες έξω από το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πατρόκλου, όπου είδαν οργανωμένα τη συνέντευξη. Κι ο ΣΚΑΪ δικαιωμένος, με τη βαρβάτη τηλεθέαση, να ξεπερνάει το 40%.

* * *

* Η ιδέα έπεσε αμέσως μετά το εκτός έδρας σουξέ του Αλ. Τσίπρα: να δώσει συνέντευξη κι ο Κυρ. Μητσοτάκης σε Ακριβοπούλου-Βαξεβάνη.

* * *

* Ο Αλέξης Τσίπρας αντιμετώπισε τον ΣΚΑΪ σαν πολιτικό κόμμα και όχι ως μέσο ενημέρωσης, διαπίστωσε ο Δ. Κ. Κάποια στιγμή φαινόταν σαν ένα πάνελ με δύο πολιτικούς απέναντι, Σία Κοσιώνη και Αλέξη Τσίπρα και τον δημοσιογράφο στη μέση, τον Αλέξη Παπαχελά. «Δεν θα καταφέρετε να με εκνευρίσετε» είπε η πάντοτε, αλλά όχι αυτή τη φορά ψύχραιμη, Σία Κοσιώνη. Ακούστηκε άλλη φορά δημοσιογράφος να λέει στον συνεντευξιαζόμενο πως δεν θα καταφέρει να τον εκνευρίσει. Το αντίστροφο συμβαίνει, ναι, αυτό όχι.

* * *

* Η Σία Κοσιώνη εκ των πραγμάτων έχει μπει σε ένα οικογενειακό-πολιτικό κάδρο. Οπότε, εκτός των άλλων να και το χιουμοριστικό: «Ένα μπράβο πάντως η Κοσιώνη το αξίζει. Σε αντίθεση με τους άντρες της οικογένειας, αυτή δεν φοβήθηκε να πάει σε debate με τον Τσίπρα»...

* * *

* ΟΙ δεξιοί πάντως είδαν έναν θλιβερό πρωθυπουργό, οι αριστεροί πάλι είδαν έναν Τσίπρα που πήγε μέσα στο σπίτι τους και τους κατατρόπωσε.

Και συνεχίζει ο Δ. Κ. «Κάποιοι θεωρούν πως οι δύο δημοσιογράφοι ήταν προσβλητικοί. Επιθετικοί και αναιδείς. Συγγνώμη αλλά δεν θα συμφωνήσω. Κι ας έβγαζαν εισαγγελικό ύφος. Από την άλλη, βέβαια, έχει ενδιαφέρον να συγκρίνουμε τη χθεσινή συνέντευξη με εκείνη που έδωσε ο πρωθυπουργός, την προηγούμενη εβδομάδα, στην Ελλη Στάη. Ήταν και η Στάη εξίσου επιθετική αλλά με ένα άλλο, 100% διαφορετικό, στυλ. Πιο ευγενικό, αλλά εν τέλει περισσότερο δηκτικό. Θέλει τρόπο...» (Κι ο Μαν. Κοττάκης πρωτοσέλιδα στην «Eστία» έγραφε ότι η συνέντευξη είναι για να διδάσκεται σε ΙΕΚ Δημοσιογραφίας.)

Ζ.

 

Γνήσιος

* ΔΥΟ ημέρες πριν τις κάλπες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με διαδοχικά tweets ανακοίνωσε χθες πως... αυξάνει τους μισθούς και μειώνει τους φόρους. Αυτός είναι βέρος φιλολαϊκός. Όχι σαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που προσπάθησε να γίνει... γιαλαντζί φιλελεύθερος, φιλοαμερικανός κλπ. Όταν υπάρχει η γνήσια εκδοχή, η πρώτη έκδοση, περιμένει κάποιος οι πολίτες να απευθυνθούνε σε αντίγραφα;

Ο κ. Μητσοτάκης υπόσχεται ότι – θα προσπαθήσει ο άνθρωπος - «ο κατώτατος μισθός να αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ». Όπερ από τα 650 ευρώ σήμερα ο μισθός θα φθάσει τα 700 ευρώ. Αν στην υπόσχεση Μητσοτάκη για αυξήσεις προσθέσουμε την ήδη υπάρχουσα ευημερία του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσε η έξοδος από τα μνημόνια, τότε σε ένα – δύο χρόνια το πολύ οι χαμηλόμισθοι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια. Ένα ΠΑΣΟΚ μας λείπει, για τις καλύτερες ημέρες...

Β.Κ.

 

Τέσσερα αλλιώς

* 1, 2, 3, 4... Δεν είναι μόνο το πολλαπλό μυθιστόρημα του Πολ Όστερ με τις τέσσερις διαφορετικές εκδοχές του βίου ενός ίδιου ανθρώπου. Είναι και τα τέσσερα χωριστά εκλογικά περίπτερα, διαφορετικών αριστερών κομμάτων στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Σπιτάκια, κιόσκια ή αντίσκηνα στη σειρά, δίπλα-δίπλα ο καθένας με τη δική του εκδοχή, διαφορετικό αφήγημα. Το βαρουφακικό ΜέΡΑ25, η Πλεύση της Ζωής, οι λαφαζανίστας της ΛΑΕ, οι ΑΝΤΑΡΣΥΑνοί πιο κει. Ποικιλία...

Ζ.

 

Από στήθους

* ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως ο τολμών νικά. Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και εκ νέου υποψήφιος Κώστας Μπαργιώτας, όχι μόνο τόλμησε να κάνει ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου. Αλλά μίλησε και από στήθους κερδίζοντας το χειροκρότημα της κατάμεστης «πλατείας». Όλα αλλιώς χθες για τον Κ. Μπαργιώτα. Μέχρι και τον υπολογιστή του αποχωρίστηκε στο βήμα, από στήθους όπως προαναφέρθηκε, αυτή τη φορά χωρίς το κομπιούτερ συντροφιά με το οποίο μιλάει πάντα και για το οποίο του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «γκατζετάκιας της Βουλής».

Ζ.

 

Με τη Στέλλα

* «Η Στέλλα στη Βουλή». Μ’ αυτό το σύνθημα, τι καλύτερο, υποδέχονται την υποψήφια βουλευτή της ΝΔ στις περιοδείες της ανά τον νομό της Λάρισας. Το κλίμα καταγράφεται ως ιδιαιτέρως θετικό για τη γαλάζια υποψήφια, καθώς η αγάπη και η στήριξη του κόσμου δείχνει καθημερινά να αυξάνεται. Εκεί πάντως που η Στέλλα Μπίζιου εκτιμάται ότι κυριαρχεί, είναι μεταξύ των νέων ανθρώπων. Όπως φαίνεται, πολλά νέα παιδιά έχουν πάρει προσωπικά την υπόθεση της εκλογής της. Λογικό καθώς η νέα γενιά πάντα θέλει να εκπροσωπηθεί.

Ζ.

 

Τρίτη συνεχόμενη

* ΣΤΟN Βόλο χθες η 5η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του εν εξελίξει ΠΕΠ Θεσσαλίας. Η πρώτη μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με τον Χρ. Γκόγκο να συγχαίρει τον Κ. Αγοραστό για την τρίτη συνεχόμενη εκλογή του. «Είναι χαρά και τιμή να συνεργάζομαι μαζί σου και με τους συνεργάτες σου. Είσαι από τους ανθρώπους που ξεκίνησες από κάτω για να πας επάνω και όχι το αντίθετο. Είσαι από τους λίγους περιφερειάρχες που συνδυάζουν την τεχνοκρατική γνώση με την πολιτική ευαισθησία και χειρισμό». Και δεν είναι τυχαίος ο Χρ. Γκόγκος, υψηλόβαθμο στέλεχος της Κομισιόν. Συντονιστής των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ για την Ελλάδα από τη Διεύθυνση Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ζ.

 

Κατά μόνας

* ΔΕΝ ήταν πάντως η ζέστη αυτή που υπαγόρευσε στα κομματικά επιτελεία να οργανώσουν τις περισσότερες συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους. Ο Π. Μ. έχει άποψη επ΄ αυτού: Οι αυτοεπιβεβαιωτικές μεγασυνάξεις των πλατειών μοιάζουν παρωχημένες μορφές πολιτικού επηρεασμού. Το Διαδίκτυο, την αποτελεσματικότητα του οποίου αδυνατούν να ανταγωνιστούν οι πλατείες και τα παλαιά ενημερωτικά μέσα, έχει επιβάλει τους όρους του. Τους όρους της κατά μόνας πολιτικοποίησης, η οποία κατά την παραδοσιακή θεώρηση, δεν μπορεί παρά να είναι προβληματική: πώς αλλιώς παρά σαν άτομο ή σαν κύτταρο ενός πολτού πολιτικοποιείσαι στην ψηφιακή εποχή; Και πώς, σ’ αυτή την επικράτεια, χωρίς συζήτηση με άλλα ένυλα πρόσωπα, τα βγάζεις πέρα με τα φέικ νιους ή με τους ακαταμάχητους αλγόριθμους, που σου φέρνουν στο πιάτο τροφή που ποτέ δεν την ορέχτηκες;

Ζ.

 

Νέα πολιτικός

* ΣΤΗ Λάρισα γεννήθηκε και μεγάλωσε, στη Λάρισα εργάζεται ως δικηγόρος, ωστόσο νύφη Φαρσάλων και στη συγκεκριμένη επαρχία την θεωρούν δικό τους παιδί. Το νιώθει έντονα αυτό και στην προεκλογική περίοδο η Μαρία Γαλλιού, ως σύζυγος του Νίκου Πουλαράκη.

* * *

* Η οποία Μαρία, λογικό είναι να νιώθει επίσης την αυτοπεποίθησή της να τονώνεται μετά την πραγματικά σπουδαία συγκέντρωση των υποστηρικτών της στη Λάρισα. Πάνω στην κρίσιμη καμπή του αγώνα αντοχής ως την κάλπη, μπαίνοντας στην τελική ευθεία έκανε το σπριντάρισμά της. Ήταν εκεί πολλές εκατοντάδες ανθρώπων, το όλον ΠΑΣΟΚ κι ακόμη παραπέρα την τίμησε. Κι η μορφή της υποψήφιας βουλευτίνας μπήκε ανάγλυφα στο πολιτικό κάδρο της Λάρισας. Καθώς εντυπωσίασε και με τη φρεσκάδα του -πολιτικού- λόγου της.

Ζ.

 

Λίαν ελκυστική

* «ΔΕΝ χορταίνεις να την βλέπεις και να την ακούς την Αθηνά Σιαφαρίκα», έλεγε Λαρισαίος υποστηρικτής της για την υποψήφια βουλευτή της ΝΔ. Και είναι και παντού η νεαρή δικηγόρος, όλα τα προλαβαίνει. Στα ραδιόφωνα, τις τηλεοράσεις, στις γειτονιές της Λάρισας, της Γιάννουλης, της Φαλάνης, στα χωριά, κοντινά και μακρινά. Οι φίλοι της, κι είναι πλέον πολλοί, εξαίρουν τον πολιτικό λόγο και την επιχειρηματολογία της «που σε κάνουν να φαντάζεσαι πώς θα μπορούσε να είναι η Βουλή εάν στα έδρανά της υπήρχαν περισσότεροι άνθρωποι του δικού της βεληνεκούς». Πάντως, αύριο, Παρασκευή, στις 9 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει την κεντρική της ομιλία, στον Τύρναβο, στην Κεντρική πλατεία.

Ζ.

 

Για το κόμμα

* ΜΟΝΙΜΩΣ στην πρώτη γραμμή του αγώνα, πάντα στις υπηρεσίες του κόμματος ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Τολίκας, ευελπιστεί στις εκλογές της Κυριακής να εκτιμηθεί η συνέπειά του. Το 2015 και σε δύσκολες εποχές είχε παραιτηθεί από την Αστυνομία για να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής, το 2016 έθεσε υποψηφιότητα για τη Νομαρχιακή Επιτροπή, ενώ σήμερα είναι οργανωτικός της γραμματέας.

Ζ.

 

Και το εννοεί

* «ΕΙΝΑΙ κρίσιμες αυτές οι εκλογές. Σας ζητώ να προσέλθετε στις κάλπες. Μην αφήσουμε τον κύριο Μητσοτάκη να λεηλατήσει τη χώρα μας», μέχρις εδώ κλασικά, ως υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είναι. Όμως η Χρυσούλα Χρήστου προσθέτει. «Σας ζητώ να επιλέξετε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ πρώτα και δευτερευόντως τον σταυρό στο άτομό μου». Και το εννοεί η Λαρισαία ηθοποιός. Άτομο καλλιεργημένο και πολιτικά, με ευαισθησίες αλλά και ανησυχίες.

 

-------------

ME UESEIS ORAMA KAI TH METRIOAUEIOA POY TON XARAKTHZEI• ΜE θέσεις, όραμα και τη μετριοπάθεια που τον χαρακτηρίζει παρουσιάστηκε στη χθεσινή του συνέντευξη στην εφημερίδα ο Κ. Τζανακούλης. Μακριά από ρεβανσισμούς και με ανοικτό πνεύμα πάντα ο δήμαρχος. Χρόνια τώρα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Κυρ. Μητσοτάκη περί διακυβέρνησης. Αποδεκτός και σε ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας.

 

-------------

KORYFAIA STIGMH STHN KENTRIKH EKDHLOSH THS LITSAS

• ΚΟΡΥΦΑΙΑ στιγμή στην κεντρική εκδήλωση της Λίτσας Λιακούλη υπήρξε ο Γιουσάφ Χρουμπ, ο γνωστός γιατρός και εκπρόσωπος των Παλαιστινίων, όταν τύλιξε τη Λίτσα με την «καφίγια», τη μαντήλα – σύμβολο των αγώνων του παλαιστινιακού λαού. Μια κίνηση με πολλαπλά μηνύματα...

Δ.Κ.

 

-------------

POLYSYLLEKTIKOS EMFANIZETAI O GIORGOS KARABANAS OI SKLHROPHRYNIKOI

• ΠΟΛΥΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΣ εμφανίζεται ο Γιώργος Καραβάνας. Οι «σκληροπυρηνικοί» δεξιοί τον εκτιμούν για τις θέσεις του στην οικονομία, τη στάση του στα ελληνοτουρκικά και την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφάλειας, υπήρξε κι αυτό το επεισόδιο με αντεξουσιαστές, όπως ο ίδιος κατήγγειλε. Ποντάρει και στην υποστήριξη των συναδέλφων του εφέδρων αξιωματικών, στο στιγμιότυπο με τον πρόεδρο του συλλόγου τους Απ. Βερέμη. Τον εκτιμούν όμως, λέγεται, και οι πιο κεντρώοι, για την ανοιχτόμυαλη και ευρωπαϊκή ματιά του σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ευαισθησία του γύρω από θέματα Παιδείας και Πολιτισμού. Το κεντρικό σλόγκαν της καμπάνιας του άλλωστε τον θέλει ως τη «νέα δύναμη» στη Λάρισα.

Ζ.

 

-------------

OLO KAMARI O DAMIANOS ZVKAS YPOCHFIOS BOYLEYTHS ME THN ELLHNIKH LYSH

• ΟΛΟ καμάρι ο Δαμιανός Ζώκας υποψήφιος βουλευτής με την «Ελληνική Λύση». Ο συνταξιούχος εφοριακός έχει δίπλα του τον αρχηγό του κόμματος Κυρ. Βελόπουλο, που του δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη και όχι τυχαία. Ο Λαρισαίος πολιτικός κλείνει τ’ αυτιά του σε όσα αρνητικά ακούγονται το τελευταίο διάστημα και ταξιδεύει. Ελασσόνα, Φάρσαλα, Λάρισα και ξανά πάλι στα χωριά. Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει...

 

-------------

DEN UA MPOROYSE NA LEICEI O YFYPOYRGOS AGROTIKHS ANAPTYJHS KAI TROFIMON

• ΔΕΝ θα μπορούσε να λείψει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποψήφιος βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ «Προοδευτική Συμμαχία», Βασίλης Κόκκαλης από την περιοδεία που πραγματοποίησε προ ημερών στη Ζαγορά του Πηλίου, ο πρωθυπουργός. Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε πολλές φορές στο έργο του Λαρισαίου στο ΥΠΑΑΤ, κυρίως όταν μίλησε για τις ρυθμίσεις στα αγροτικά χρέη και τα κόκκινα δάνεια και για τα όσα ζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προ διετίας για να συμψηφιστούν τα αγροτικά χρέη με τις αγροτικές επιδοτήσεις και για την πρώτη ενεργειακή κοινότητα στην Ελλάδα που εγκαινίασε ο κ. Κόκκαλης.

 

-------------

STA GRAFEIA THS EFHMERIDAS XUES O GIANNHS KARYPIDHS GIA MIA GRHGORH

• ΣΤΑ γραφεία της εφημερίδας χθες ο Γιάννης Καρυπίδης, για μια γρήγορη συζήτηση με τους δημοσιογράφους, ένεκα η πίεση της εκλογικής καμπάνιας. Ο γνωστός οφθαλμίατρος βλέπει ότι αυτή τη φορά η βουλευτική του υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλες προοπτικές, η φόρα από την Ελασσόνα συνδυάζεται με αναγνώριση και στην πόλη της Λάρισας αλλά και στις άλλες επαρχίες του νομού. Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass