ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2019 19:45
• Ο γιατρός με τους αστυνομικούς, όπως και με τους πάντες. Φορτσάρει ο Θεόφιλος Καραχάλιος, εντείνοντας την προσπάθειά του ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με τους συνδικαλιστές.  Ζ. • Ο γιατρός με τους αστυνομικούς, όπως και με τους πάντες. Φορτσάρει ο Θεόφιλος Καραχάλιος, εντείνοντας την προσπάθειά του ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε και με τους συνδικαλιστές. Ζ.

Τον χαβά του

* ΩΣΤΕ η πιο ζεστή μέρα η σημερινή για τη Λάρισα. Η πιο ζεστή μέχρι την επόμενη. Που αναμένεται λέει από βδομάδα. Λογικό, καθώς ο Ιούλιος θα έχει εγκαθιδρυθεί στα γεμάτα. Μα κι αυτός, κάθε χρόνο τα ίδια κάνει, με τους καύσωνες παίζει, το γούστο του να στέλνει τον κόσμο στη θάλασσα. Εν τω μεταξύ, ως χόμπι το έχει, ρίχνει και καμιά μπόρα καλοκαιρινή.

Ζ.

 

Τρία 7

* Κι όπως ήρθαν τα πράγματα, όλα θα έχουν κριθεί μεθαύριο στις 7/7, 7 η ώρα, που κλείνει η κάλπη. Κι όποιος έχει τρία εφτάρια κερδίζει.

Ζ.

 

Συμπιέζουν

* - ΜΙΑ - μία λέει τις μαζεύει τις ψήφους ο Τσίπρας...

Ήρεμος, είτε διότι είχε αναθαρρήσει, είτε γιατί το πήρε απόφαση, ο Λαρισαίος συριζαίος εξηγούσε το πλάνο.

- Όταν λέει ότι επιδιώκει νίκη με μία ψήφο διαφορά, δεν εννοεί το ένα και να καίει. Στοχεύει στο μυαλό και την ψήφο του καθενός ταλαντευόμενου...

* * *

* ΤΟ νιώθουν οι έμπειροι παρατηρητές του σκηνικού, χθες άρχισαν να το διατυμπανίζουν και τα αθηναϊκά πρωτοσέλιδα. Ότι οι δύο μονομάχοι θα συμπιέσουν τα μικρότερα κόμματα, μέχρις ανυπαρξίας για κάποια εξ αυτών. Ο Τσίπρας στα αριστερά του, έχει να προσελκύσει επίσης και πολλούς που απείχαν στις ευρωεκλογές. Κι ο Μητσοτάκης στα κόμματα δεξιά του. Το δε ΠΑΣΟΚ ανάμεσα σε συμπληγάδες. (Τόσες δεκαετίες, το ίδιο φαινόμενο το τελευταίο τριήμερο πριν την κάλπη.)

Ζ.

 

Στην Αθήνα

* ΣΤΟ Θησείο βρέθηκαν χθες οι βουλευτές της ΝΔ του νομού προκειμένου να παραστούν στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ, με ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Παρά το φορτωμένο πρόγραμμά τους θεώρησαν σκόπιμο να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της Οργανωτικής Γραμματείας του κόμματος και σήμερα πάλι πίσω για να ολοκληρώσουν στην εκλογική τους περιφέρεια τον προεκλογικό αγώνα.

Γ.Ρ.

 

Όλοι εκεί

* ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ αρχηγών στην Πάτρα όπου είναι υποψήφιοι και ο Αλ. Τσίπρας και ο Κυρ. Μητσοτάκης. Κι αν θελήσουν θα πάρουν την έδρα τους εκεί. Υποψήφιος και ο Γ. Παπανδρέου που ως πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται χωρίς σταυρό εφόσον βγάλει βουλευτή το ΚΙΝΑΛ. Υποψήφιοι επίσης και ο Κυρ. Βελόπουλος αλλά και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Να βγάλουν κι αυτοί έδρα και να μην υπάρχει Πατρινός βουλευτής στην Πάτρα.

Ζ.

 

Γυναίκες

* ΕΜΠΕΙΡΟΣ λόγω ηλικίας ο Λαρισαίος Κ.Ζ. καταθέτει την άποψή του.

- Όλες οι γυναίκες, τα πρώτα χρόνια του γάμου προσπαθούν να φέρουν τον άντρα στα μέτρα τους και αφού το καταφέρουν μετά διαμαρτύρονται. «Άλλαξες, δεν είσαι ο άντρας που αγάπησα»...

* * *

* Η Λαρισαία πάλι είχε τη δική της προσέγγιση.

- Γυναίκα είναι αυτή που καταλαβαίνει και αυτό που δεν της λες. Άντρας είναι αυτός που δεν καταλαβαίνει και αυτό που του εξηγείς.

* * *

* Ενώ ο περίεργος νεαρός πήρε τη χυλόπιτά του με στυλ.

- Τι έχεις βρε Μαράκι και δεν μου απαντάς στο τηλέφωνο;

- Αναγνώριση.

Ζ.

 

Κάλεσμα

Κόκκαλη

* ΜΕ όχημα το μεγάλο του έργο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αναγνωρίζεται κι από συνεταιριστές άλλων κομμάτων και με αισιοδοξία που εκπορεύεται από το θετικό κλίμα που συναντά στις περιοδείες, οδεύει προς την κρίσιμη εκλογική μάχη της Κυριακής, ο υφυπουργός και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κόκκαλης. Στη σημερινή του συνέντευξη στην «Ε», καλεί τους πολίτες: να θυμηθούν ποιο κόμμα τους έβαλε στα μνημόνια και ποιο τους έβγαλε. Να σκεφτούν ποιο προτάσσει πάνω απ΄ όλα τον άνθρωπο, τη ζωή και όχι τους αριθμούς. Και με ψυχραιμία να αποφασίσουν στην κάλπη.

 

Ηχηρό μήνυμα

* ΤΟ αδιαχώρητο, πραγματικά, μέσα και έξω από την αίθουσα του ξενοδοχείου ‘’Divani’’ . Η κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Χρήστου Κέλλα εντυπωσίασε. Γεμάτη ολόκληρη η κεντρική αίθουσα, να ξεχειλίζει από όρθιους, γεμάτος όλος ο χώρος του φουαγιέ του ξενοδοχείου, η είσοδος, κόσμος και απ’ έξω στον πεζόδρομο, κόσμος κάθε ηλικίας. Αναμφισβήτητα ο Λαρισαίος πολιτικός δεν θα μπορούσε να στείλει πιο ηχηρό μήνυμα, λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ζ.

 

Φρεσκάδα

* ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι η Μαρία Γαλλιού έχει εκνευρίσει κάποιους από τους παλιούς, τους παλιούς υποψηφίους κι από παλιά πολιτευόμενους με το ΠΑΣΟΚ, όχι τους ψηφοφόρους ή υποστηρικτές του κόμματος αλλά ανθυποψηφίους της που ανησυχούν ότι η νεαρή δικηγόρος θα τους προσπεράσει στην κάλπη.

Η φρεσκάδα του πολιτικού της λόγου, η άνεση στην εμφάνιση, το σύγχρονο στυλ στο πολιτεύεσθαι συγκροτούν μια αναπάντεχα για ορισμένους δυναμική εμφάνιση. Η οποία εντοπίστηκε να αποδίδει σημαντικά και για το ΚΙΝΑΛ μα και για τη δική της σταυροφορία. Εκείνη πάντως συνεχίζει μέχρι την τελευταία στιγμή με πάθος. Σ΄ αυτό είναι παλαιοκομματικιά.

Ζ.

 

Τις έκοψαν;

* ΔΕΝ κρατήθηκε ο Λαρισαίος Ν. Σ. που δεν είναι και συριζαίος.

- Η πληροφορία, πως κόπηκαν, από το πάνελ παρουσιαστών ερωτήσεων του ALPHA προς τον Μητσοτάκη, η Μενεγάκη και η Τσιμτσιλή, ώστε να μην υποχρεωθεί να απαντήσει σε αυθόρμητες ερωτήσεις, ελέγχεται ως προς την ακρίβειά της.

(Ε ναι σιγά, υπερβολές...)

Ζ.

 

Τρεις

λαλούν...

* ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές.

- Δύο φρέντους εσπρέσσους μέτριους.

- Από φροντιστήριο λατινικών έρχεσαι;

* * *

* - ΠΕΝΤΕ άτομα θέλω να γνωρίσω πιο πολύ στη ζωή μου. Τους τρεις που λαλούν και τους δύο που χορεύουν.

* * *

* - ΜΕΡΙΚΕΣ μέρες έχω νεύρα...

- Πόσες δηλαδή;

- Ανάλογα τον μήνα, 30 ή 31 μέρες.

Ζ.

 

Υποσχόπουλος

* ΕΚΛΟΓΕΣ ντόρος, δεν μπορεί να μην εμπνεόταν ο Λαρισαίος στιχοπλόκος Δ.Ν.

Με λένε Υποσχόπουλο, πολλά χρόνια γνωστός,

σ’ εσένα αέρας γίνεται, το «θα» κοπανιστός,

σκέψη αγοράζω και μυαλό, τα παίρνω όσο κι όσο,

μετά την ψήφο υπόσχομαι, θα βγω και θα σε σώσω.

* * *

* ΣΕ κάθε μέρα υπόσχομαι, που θα ’χεις γιορτινή,

ο γραμματέας εκ μέρους μου, θα σου τηλεφωνεί,

εγώ ο Υποσχόπουλος, θα φέρω άσπρη μέρα

και θ’ αναπνέεις στο εξής, κοπανιστόν αέρα.

Ζ.

 

Αίρεση

Προβατίνας

* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας, σε ανεξάντλητη έμπνευση.

- Έχω τάσεις φυγής ρε σεις. Από το σαλόνι προς το ντουλάπι με τα γαριδάκια.

* * *

* - ΕΓΩ πάντως, είμαι άνθρωπος έξω κοιλιά.

* * *

* - Θα γινόμουν Vegetarian, βρε παιδιά... Αλλά ανήκω στην αίρεση της Προβατίνας που μου το απαγορεύει.

Ζ.

 

Αγράμματοι

* ΜΠΟΡΕΙ να μην είχε τύχει ως τώρα, ίσως αυτοί να μην έδιναν σημασία κι απλώς αδιαφορούσαν. Ενδεχομένως να υπήρξε τώρα αβλεψία των αρμοδίων. Πάντως για τις μεθαυριανές εκλογές έχουν οριστεί σε εφορευτικές επιτροπές και τουλάχιστον δύο από τον τσιγγάνικο Μαχαλά του Τυρνάβου.

Ποιο το πρόβλημα; Αφού δικαίωμα ψήφου έχουν κανονικά οι άνθρωποι. Μα, είναι αναλφάβητοι, εντελώς αγράμματοι. Τι θα κάνουν επομένως στην εφορευτική, θα σαλιώνουν τους φακέλους; Μήπως θα ξεκινήσει το πρωί ο δικαστικός να τους μάθει τα α και το βου; (Εντάξει μπορούν να αδιαφορήσουν όπως και τόσοι άλλοι των εφορευτικών. Δεν θα μπορέσουν όμως να πάνε να ψηφίσουν. Διότι τότε θα τους κρατήσει ο δικαστικός. Να τους κάνει τι;).

Ζ.

 

Τομέας

Πληροφορικής

* ΕΚ παραδρομής δημοσιεύτηκε χθες ότι ιδρύεται Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο στην Ελασσόνα. Η σχολική μονάδα λειτουργεί εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με τον πίνακα του υπουργείου ιδρύεται απλώς καινούριος τομέας. Έτσι από τη νέα χρονιά το σχολείο θα λειτουργεί με Τομέα Πληροφορικής με ειδικότητα «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής».

Ν.Π.

 

Επανάληψη;

* Η Λαρισαία πηγαίνει την 15χρονη κόρη της στον γιατρό.

- Λοιπόν, κυρία μου, ποιο είναι το πρόβλημα;

- Η κόρη μου, η Μαιρούλα. Έχει αρχίσει να παίρνει βάρος και το πρωί έχει αναγούλες...

Ο γιατρός εξετάζει τη Μαιρούλα και μετά γυρίζει στη μητέρα της.

- Δεν ξέρω πώς να σας το πω, κυρία μου, αλλά η Μαιρούλα σας είναι έγκυος. Περίπου 4 μηνών θα έλεγα...

- Έγκυος; Δεν είναι δυνατόν γιατρέ μου... Η κόρη μου δεν βρέθηκε ποτέ μόνη της με άντρα. Έτσι δεν είναι, κούκλα μου;

- Έτσι, μαμά. Ούτε με φίλησε άντρας, ποτέ...

Ο γιατρός γυρνάει προς το παράθυρο και μένει εκεί κοιτάζοντας έξω.

Μετά από πέντε λεπτά η μητέρα ρωτάει:

- Σας συμβαίνει κάτι, γιατρέ;

- Όχι. Απλώς την τελευταία φορά που έγινε κάτι ανάλογο, ένα αστέρι φάνηκε στην Ανατολή και από κει ήρθαν τρεις σοφοί μάγοι...

Ε, αυτή τη φορά δεν θα το χάσω με τίποτα.

Ζ.

 

----------

KOSMOSYRROH STHN EKDHLOSH TOY GIORGOY KARABANA YPOCHFIOI ME TH ND

• ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ στην εκδήλωση του Γιώργου Καραβάνα, υποψήφιου με τη ΝΔ. Πλήθος κόσμου ανέβηκε στο «Φρούριο» για να του ευχηθεί «καλή επιτυχία». Όπως τόνισε κι ο ίδιος, «...οι πολιτικοί που χρειάζεται τώρα η χώρα, δεν μπορεί να είναι απλοί διαχειριστές ενός παλιού συστήματος που έχει καταρρεύσει. Δεν μπορεί να είναι οι ίδιοι που δημιούργησαν ή δεν μπόρεσαν να λύσουν τα προβλήματα του παρελθόντος. Απαιτούνται πολιτικοί νέου τύπου, που θα σχεδιάσουν με κοινωνική ευαισθησία αλλά και τόλμη, ένα νέο οικονομικό μοντέλο ταιριαστό στον σύγχρονο κόσμο, που θα επιτρέψει στις δημιουργικές δυνάμεις των Ελλήνων ν’ ανθίσουν. Αν δεν είχα βαθιά πίστη στη δημιουργικότητα του Έλληνα, δεν θα ασχολούμουν με την πολιτική...». Κι οι Λαρισαίοι δείχνουν να το αντιλαμβάνονται.

 

----------

KOSMOS PANTOY OPOY PERIODEYEI H STELLA MIZIOY

• ΚΟΣΜΟΣ παντού, όπου περιοδεύει η Στέλλα Μπίζιου ως υποψήφια βουλευτής της ΝΔ. Και απόψε το βράδυ, στη γενέτειρά της, την Ελασσόνα, αναμένεται να σημειωθεί ακόμη μεγαλύτερη κοσμοσυρροή στην κεντρική της ομιλία. Και φυσικά, να ενώσει όλες τις γενιές βάζοντας ισχυρή υποθήκη για το μέλλον.

 

 

----------

EN MESO DYO DIKHGORON KAI NOMIKOON KAI UEMISTOP

• ΕΝ μέσω δύο δικηγόρων και νομικών και θεμιστοπόλων, ο Γ. Λαδόπουλος.

Ζ.

 

----------

O ENAS STRATHGOS THS ASTYNOMIAS O ALLOA ANTISTRAGTHGOS

• Ο ένας στρατηγός της Αστυνομίας, ο άλλος αρχιστράτηγος της τοπικής Νεαδημοκρατίας...

Ζ.

 

----------

ND KAI SYRIZA MILOOYN SYMERA GIAMEIOSH TON FORO

• ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν σήμερα για μείωση των φόρων. Ο Φίλιππος Σαχινίδης και η Φώφη Γεννηματά έθεσαν το ζήτημα αυτό ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο όταν συναντήθηκαν στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Ολαφ Σολτς. Ο Σαχινίδης που ξέρει τα οικονομικά όσο λίγοι, και χαίρει αναγνώρισης στην Ελλάδα και το εξωτερικό, εξήγησε στον Σολτς πως τα υπερπλεονάσματα και η υπερφορολόγηση γονάτισαν τη μεσαία τάξη και την ελληνική οικονομία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass