ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2019 19:45
• ΛΙΓΟ πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον αγροτικό τομέα από τη Ζαγορά Πηλίου, τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη μείωση φορολογίας στους συνεταιρισμένους αγρότες, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τα είπε με τον Λαρισαίο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη. • ΛΙΓΟ πριν ανακοινώσει τα νέα μέτρα για τον αγροτικό τομέα από τη Ζαγορά Πηλίου, τη μείωση του κόστους παραγωγής και τη μείωση φορολογίας στους συνεταιρισμένους αγρότες, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας τα είπε με τον Λαρισαίο υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη.

Φλέγεται

* ΠΥΡΕΤΟΣ εκλογικός στη χώρα απ’ άκρη σ’ άκρη, όμως για άλλο λόγο βρίσκεται το θερμόμετρο ψηλά. Επειδή είναι Ιούλιος. Ο κάμπος φλέγεται. Το ίδιο θα κάνει κι όταν περάσουν οι εκλογές. (Στη Λάρσα θα συνεχίσουν να ζιματάν τα τοίχια.)

Ζ.

 

Δεν τον αντέχει,

δεν αντέχεται...

* ΟΠΟΤΕ η συζήτηση στην παρέα των Λαρισαίων, περί θερμοκρασιών, πολιτικοποιήθηκε.

-Βρε δεν τον αντέχει ο τόπος. Ζεματάει. Φτάνει με τον Τσίπρα.

-Βρε τι μας λες... Με το που έκανε να σκάσει μύτη ο Μητσοτάκης, φωτιά και λαύρα. Δεν αντέχεται.

Ζ.

 

Δύο στους τρεις

εναντίον

* ΚΑΝΕΙΣ εκ των δύο άλλωστε δεν κυριαρχεί στην κοινωνία. Δύο στους τρεις δεν γουστάρουν τον ένα κι άλλοι τόσοι, διαφορετικοί εννοείται, τον άλλο. Γι’ αυτό και υπάρχει το φαινόμενο να συναντά κάποιος σ’ όλες τις συντροφιές, σε κάθε κύκλο, πολλές αρνητικές γνώμες και για τον Τσίπρα και για τον Μητσοτάκη.

* * *

* ΑΛΛΩΣΤΕ ο Αλ. Τσίπρας είχε υπερψηφιστεί μόλις από έναν στους τρεις, άντε και λίγο, πολύ λίγο, παραπάνω. Κι όμως κυβέρνησε πάνω από τέσσερα χρόνια. Κι ο Κυρ. Μητσοτάκης τώρα ανάλογη υποστήριξη φιλοδοξεί να επιτύχει. Λιγάκι πάνω από το ένα τρίτο των ψηφοφόρων θα τον έκανε πανευτυχή. Επί των ψηφισάντων υπολογίζει κι αυτός βέβαια, εξαιρούνται όσοι δεν προσέλθουν στις κάλπες.

* * *

* ΔΥΟ στους τρεις λοιπόν εναντίον της απερχόμενης κυβέρνησης. Σχεδόν τόσοι περίπου και κατά της επερχόμενης, ναι όποιας κι αν είναι –για να τηρούνται και τα προσχήματα ουδετερότητας. Κι όμως αναλαμβάνουν το κουμάντο. Γι’ αυτό ίσως και τρεκλίζουν οι κυβερνήσεις απ’ τον πρώτο καιρό. Η πολλή σταθερότητα θα φταίει.

* * *

* Ο εκλογικός νόμος που δεν μετράει ίσα την ψήφο των πολιτών, που τους εκβιάζει ασύστολα μπροστά στην κάλπη, εμποδίζει λέει την ακυβερνησία στην οποία θα οδηγούσε η απλή αναλογική, ο απλός δημοκρατικός κανόνας δηλαδή. Και δημιουργεί κυβερνήσεις που φαντάζονται ότι θα τρέξουν ενώ είναι κουτσές. Λες και δεν θα τα έβρισκαν τα πολιτικά κόμματα αν ήταν υποχρεωμένα να συμφωνήσουν για να κυβερνήσουν. Όπως άλλωστε γίνεται σε τόσα προοδευμένα κράτη. Όπως έγινε όταν χρειάστηκε και στη χώρα όπου ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

Ζ.

 

Και συμπαθή

* - Η Ελλάδα χρειάζεται έναν πρωθυπουργό νέο, δραστήριο, εύστοχο, αγωνιστή και συμπαθή σε όλους τους Έλληνες.

- Ο μόνος που έχει αυτά τα προσόντα είναι ο Αντετοκούνμπο. (Έγραψε ως συνήθως ο ΚΥΡ.)

 

Απόντες

* Η αποχή, στο κατακαλόκαιρο, λογικά θα είναι αυξημένη. Και δεν είναι όσοι θα βαρεθούν να επιστρέψουν το απόγευμα εγκαίρως από Αγιόκαμπο και Πλαταμώνα ή Παγασητικό. Είναι κι όσοι είχαν προγραμματίσει άδεια και διακοπές. Αυτή την περίοδο του Ιουλίου τα νησιά είναι γεμάτα. Όχι από νησιώτες φυσικά, ούτε τόσο από ξένους που προτιμούν τον Αύγουστο. Όλοι αυτοί δεν θα επιστρέψουν σπίτι για να ψηφίσουν.

Ζ.

 

Πέρα δώθε

* - ΞΕΡΕΙ κανείς τι ψάχνει ο ανεμιστήρας και κοιτάζει συνεχώς δεξιά και αριστερά; (Στο κλίμα των ημερών οι Λαρισαίοι φοιτητές.)

* * *

* - ΜΠΑΜΠΑ, έχω σκοπό να παντρευτώ τον Ιούλιο.

- Μπράβο, πολύ χαίρομαι. Και το παιδί δίπλα σου είναι ο κουμπάρος;

- Το παιδί είναι ο Ιούλιος.

* * *

* - ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ με απατάς;

- Κοίτα, Ιούλιε... Η αλήθεια είναι ότι ήρθε ο Αύγουστος.

* * *

* - ΡΕ σεις ο άλλος έβαλε κοακόλα αντί για φρέον στο κλιματιστικό...

- Ε αφού είναι αναψυκτικός...

Ζ.

 

Και τα μίντια;

* «ΑΥΤΟ που τρομάζει πιο πολύ απ’ όλα στο ενδεχόμενο παλινόρθωσης του παλιού συστήματος, είναι η απουσία κάθε ελέγχου της εξουσίας και η απόλυτη ομερτά από τα μίντια του ίδιου του συστήματος που κυριαρχούν στη χώρα», ανησυχεί ο Τ.Ψ. «Έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι και μετά τις εκλογές θα συνεχίσουν να κάνουν «αντιπολίτευση» στην τότε αντιπολίτευση; Ότι θα επιβάλουν έναν ιδιότυπο ολοκληρωτισμό στην ενημέρωση;». Διότι υπάρχει ο πάγιος κανόνας. «Ο έλεγχος της κάθε εξουσίας είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας. Φανταστείτε όμως μια δημοκρατία χωρίς κανέναν έλεγχο της εξουσίας».

Ζ.

 

Άφθαρτη

* ΥΠΑΡΧΟΥΝ υποψήφιοι βουλευτές που αν μη τι άλλο δεν έχουν να απολογηθούν για παλιές αμαρτίες των κομμάτων και των συστημάτων που συνήθως τα περιβάλλουν. Εντελώς άφθαρτη η Μαρία Γαλλιού, υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ, μια ολοκαίνουργια πρόταση για τους Λαρισαίους ψηφοφόρους. Στα τριαντατόσα της, η ήδη επιτυχημένη δικηγόρος μπήκε αεράτη στο τοπικό πολιτικό σκηνικό. Έδιωξε σκόνες κι αράχνες, άνοιξε τα παράθυρα να μπει φρέσκος αέρας, μετακίνησε τα παλιά έπιπλα προς την άκρη απελευθερώνοντας χώρο. Μαζί με άλλους της γενιάς της μπήκαν ορμητικά σ’ ένα κόμμα που δεν είναι πια μεγάλο, με σκοπό όμως να το ξανακάνουν κυρίαρχο. Κι αυτό είναι που συγκινεί και τους παλιότερους του ΠΑΣΟΚ.

Ζ.

 

Νέοι καιροί

* ΕΙΝΑΙ η ανάγκη του ενός από τη μία, οι ανάγκες των άλλων απ’ την άλλη πλευρά, σε συνδυασμό με την εφευρετικότητα και τις νέες αντιλήψεις, οδήγησαν στην ακόλουθη Μικρή Αγγελία που έβαλε Λαρισαίος στην εφημερίδα: Μπαμπάς 3 παιδιών αναλαμβάνει τη φύλαξη μωρών και νηπίων. (Άπαιχτος;)

* * *

* ΚΑΙ μια ακόμη, επίσης στο κλίμα των καιρών: Έμπιστο άτομο προσέχει την κατοικία σας την ημέρα του γάμου σας. (Τότε που θα λείπουν όλοι σε εκκλησίες και γλέντια.)

Ζ.

 

Άλλαξε

* - ΤΗΣ είπα, πρόσεξε γιατί αν συνεχίσεις έτσι θα δεις έναν άλλο Γιώργο. Ο νεαρός Λαρισαίος τα έλεγε σε φιλαράκι του.

- Και φοβήθηκε; Άλλαξε;

- Ναι, τώρα βλέπει έναν άλλο Γιώργο που γνώρισε στη δουλειά.

Ζ.

 

Απότιστα

* ΣΤΟ Πάρκο του Πέρα Μαχαλά, επί Ηρακλειανού και Καλλιμάχου αναφέρεται ο Ν. Α. Εδώ και δέκα μέρες, λέει, υπάλληλοι του Δήμου έκλεισαν το αυτόματο πότισμα με αποτέλεσμα να έχει ξεραθεί το γκαζόν, που δεν μοιάζει και τόσο γκαζόν δηλαδή. Και τα δέντρα υποφέρουν απότιστα. Παρά τα τηλεφωνήματα «ακόμα έρχονται» από τη δημοτική υπηρεσία.

Ζ.

 

Ανταπόκριση

* Ο Λαρισαίος Β.Ν. εντυπωσιάστηκε με την ανταπόκριση της αστυνομίας. Τηλεφώνησε καταγγέλλοντας παράνομο παρκάρισμα πάνω σε ράμπα αναπήρων κι ο μοτοσικλετιστής έφτασε σε λιγότερο από 5 λεπτά. Για τα δέοντα.

Ζ.

 

Είναι σωστό;

* ΕΧΕΙ υποστεί μια σύγχυση η Λαρισαία Ι. Δ.

- Δηλαδή τώρα σοβαρά, θα ψηφίσω αυτόν για να μην έρθει ο άλλος που θα ψηφίσουν οι άλλοι για να μην έρθει αυτός που θα ψηφίσω εγώ;

Ζ.

 

Σαραντάρια

* Η επιχείρηση τρομοκρατία εκ των μετεωρολόγων σε πλήρη εξέλιξη.

- Τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία θα είναι 31, 36, 39, 40, 42. Και τζόκερ το 45.

Ζ.

 

Το παντελόνι

* ΚΑΤΑ τη διάρκεια της πτήσης από Αθήνα προς Λονδίνο ο πιλότος καλωσορίζει τους επιβάτες. «Αγαπητοί επιβάτες, σας μιλάει ο πιλότος, βρίσκεστε στην πτήση 220 για Λονδίνο. Ο καιρός είναι θαυμάσιος και... πρόσεχε, πρόσεχε θα πέσει... Ω θεέ μου».

Σιωπή. Μετά από ένα λεπτό ακούγεται και πάλι ο πιλότος να ανακοινώνει: «Συγγνώμη αν σας τρόμαξα πριν, αλλά μια απρόσεκτη αεροσυνοδός έριξε καφέ πάνω μου.

 Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς έγινε το παντελόνι μου μπροστά».

Και τότε ακούγεται ένας επιβάτης. «Πού να δεις πώς έγινε το δικό μου από πίσω».

Ζ.

 

----------

MESA STO LIOPYRI KAI TON KAYSONA SYNEXIZEI AKAUEKTOS• ΜΕΣΑ στο λιοπύρι και τον καύσωνα συνεχίζει ακάθεκτος τον προεκλογικό του αγώνα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Έχοντας για στήριγμά του τον εκπαιδευτικό Γιώργο Αναγνωστόπουλο έφτασε ξανά στη Λάρισα χθες το μεσημέρι με σκοπό να περιοδεύσει στην περιοχή της Ελασσόνας. Φυσικά και πρόλαβε να πιεί έναν παραδοσιακό... φρέντο στην Ταχυδρομείου.

 

----------

HTAN H SYGKENTROSH POY SXOLIASTHKE OSO KAMIA ALLH KATA TH DIARKEIA• ΗΤΑΝ η συγκέντρωση, που σχολιάστηκε όσο καμία άλλη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Ο Χρήστος Κέλλας, όμως, δεν επαναπαύεται. Πρώτο μέλημά του η αυτοδυναμία της ΝΔ...

 

----------

OTAN O GIATROS UEOFILOS SOSTH

• ΟΤΑΝ ο γιατρός Θεόφιλος Καραχάλιος έχει στο πλευρό του αγωνιστές σαν τον Τάσο Κουρδή, τότε ελπίζει τα καλύτερα για τη βουλευτική του υποψηφιότητα.

 

----------

H ELLADA TOY9 XAMOGELOY9 H STELLA MPIZIOY• «Η Ελλάδα του χαμόγελου και της αισιοδοξίας». Η Στέλλα Μπίζιου το επαναλάμβανε συνεχώς στην προεκλογική εκστρατεία, ως υποψήφια βουλευτής της ΝΔ. Και έχει πλέον κάθε λόγο για να είναι αισιόδοξη και χαμογελαστή η ίδια.

 

----------

STA PALIA LHMERIA O KOSTAS MPARGIOTAS O OPOIOS EISEBALE• ΣΤΑ παλιά του λημέρια ο Κώστας Μπαργιώτας, ο οποίος εισέβαλε στην Ορθοπαιδική του Πανεπιστημιακού. Ο εκ νέου υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής πέρασε να δει συναδέλφους λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση. Δεκαπέντε χρόνια ήταν αυτά. Δεν ξεχνιούνται. Πριν από κάθε μεγάλο γεγονός επιστρέφει εκεί.

Ζ.

 

 

----------

MAJIME EINAI H ORA THS GENIAS MAS MOIAZEI NA LEEI O KYRIAKOS

• «ΜΑΞΙΜΕ είναι η ώρα της γενιάς μας», μοιάζει να λέει ο Κυριάκος στον σκιώδη υπουργό του. Μητσοτάκης και Χαρακόπουλος μπήκαν μαζί πρώτη φορά στη Βουλή το 2004, στη μεγάλη νίκη του Κώστα Καραμανλή, ενώ ανήκουν και στην ίδια «κλάση», είναι γεννημένοι το 1968.

 

----------

EXOYME THN OREJH EXOYME TIS GNOSEIS EXOYME THN PEIRA

• «ΕΧΟΥΜΕ την όρεξη, έχουμε τις γνώσεις, έχουμε την πείρα, και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχουμε...». Η αυτοπεποίθηση ζωγραφισμένη ανάγλυφα στο χαμόγελο του Κ. Τζανακούλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass