ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 15 Ιουλ 2019 19:45
«Σπίτι» της η Λίτσα, άνετος και ο πρώην με τα σκόρδα Πλατυκάμπου «Σπίτι» της η Λίτσα, άνετος και ο πρώην με τα σκόρδα Πλατυκάμπου

Κακός καιρός

ΓΙΑ την πολιτική αλλαγή ψηφίσαμε, κλιματική αλλαγή μας προέκυψε.

Τα παράλια του Νομού χτες θύμιζαν άνετα... Νοέμβρη. Βροχή, κρύο, ατσαλιά γενικώς. Τα μαγαζιά δεν δούλεψαν ικανοποιητικά , οι παραλίες ερημωμένες. Κι άμα χάσεις ένα Σαββατοκύριακο από τα 4-5 όλα κι όλα του Ιουλίου… Κλαίει ο ουρανός κλαίνε κι οι άνθρωποι…

 

Οίστρος

ΑΣΤΡΑΠΕΣ, βροντές, τυφώνες και κυκλώνες από τη μια… Κι από την άλλη ο μεταρρυθμιστικός οίστρος της Κυβέρνησης που μπήκε ξεκούραστη και …φορτσάτη.

Ο Μητσοτάκης έχει μεγάλες φιλοδοξίες και βιάζεται να τις τρέξει.

Κυριάκος - ταχύτης – αποτελεσματικότης το έμβλημά μας!

Μα σε λίγο θα προσγειωθεί. Θα καταλάβει στην πράξη πως είναι πολύ δύσκολο να τρέξει με υπερηχητικές ταχύτητες ο ελληνικός... αραμπάς. Σε μια χώρα που δεν έχει λύσει ούτε καν το απλό πρόβλημα μιας τηλεφωνικής σύνδεσης (112) έκτακτης ανάγκης, τι περιθώρια έχεις; Μακάρι, αλλά…

 

Κλούβες

ΤΟ πρώτο πράγμα που έκανε πάντως ο Μητσοτάκης –όπως κάποτε και ο Τσίπρας- ήταν να διώξει τις κλούβες της Αστυνομίας μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου.

Αλλά το θέμα για έναν πρωθυπουργό δεν είναι με πόσες κλούβες …έρχεται. Αλλά με πόσες κλούβες... φεύγει από την εξουσία… Ο Τσίπρας πάντως έφυγε στην κυριολεξία... εγ-κλουβ-ισμένος.

 

Φυσική θέση

-ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ είπε ο κακεντρεχής. Ο ΣΥΡΙΖΑ επέστεψε στη φυσική του θέση

-Πού, στην Αντιπολίτευση;

-Όχι ρε… Στις διακοπές… Νησάκια, χαλαρότης, κουβεντούλα και υψηλή κριτική στα βραδινά μπαράκια, πολιτιστικός Αύγουστος, τέτοια ωραία…

Άσε να τραβήξουν άλλοι τα ζόρια, να τρέχουν καλοκαιριάτικα στα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και σε συσκέψεις αρμόδιων Συντονιστικών Οργάνων υπό τις οργισμένες κραυγές του πλήθους.

 

Στο σύστημα

ΑΛΛΑ έχει αλλάξει πια και ο «ΣΥΡΙΖΑς». Τρεις μέρες έχει δεν έχει στη θέση της η Κυβέρνηση κι έβγαλαν κιόλας τρεις ανακοινώσεις! Ναι ρε φίλε! Μέσα στο κατακαλόκαιρο. Πάει, χάλασαν κι αυτοί. Γίναν του συστήματος !

 

Ματαιοπονία

ΤΖΑΜΠΑ καίει η λάμπα στο ΚΙΝΑΛ. Τζάμπα το παλεύει η Φώφη. Ματαιοπονεί. Το μέλλον του κόμματος είναι μάλλον προδιαγεγραμμένο.

Ποιος... ΚΙΝ.ΑΛίτης θα μείνει και γιατί; Οι παλιοί ΠΑΣΟΚτζήδες –που κάπως πονάνε το κόμμα- αποσύρονται λόγω ηλικίας. Οι νεότεροι γιατί να πάνε εκεί κι όχι στον Τσίπρα που σε μερικά χρόνια θα είναι ξανά επί θύραις και θα προσφέρει προοπτική εξουσίας; Απλά πράματα.

Εμείς στη θέση της Φώφης θα πηγαίναμε διακοπές. Τουλάχιστον να μας μείνει κέρδος και η ξεκούραση…

 

Επιτόπου

ΔΙΑΚΟΠΕΣ όμως δεν φαίνεται να κάνουν οι Λαρισαίοι ειδικά βουλευτές… Μετά το τρέξιμο των εκλογών άρχισε νέο... σλάλομ, αυτή τη φορά σε χωράφια που επλήγησαν από χαλαζοπτώσεις, βροχές και τον κακό καιρό γενικώς.

Στον τοπικό Τύπο αφθονούν οι φωτογραφίες των βουλευτών που έχουν σπεύσει «επιτόπου» για να ενημερωθούν, να... φωτογραφηθούν, να κάνουν δηλώσεις συμπαράστασης προς τους πληγέντες παραγωγούς, να ζητήσουν άμεση εκτίμηση των ζημιών και γρήγορη αποζημίωση…

Τι να κάνεις, κάθε... δουλειά έχει τις αβαρίες της!

Και μην το κοροϊδεύεις μέσα σου αναγνώστη… Αν δεν πήγαιναν, εσύ ο ίδιος θα τους έβγαζες στη… σέντρα ως... αδιάφορους.

 

«Ούτε μέρα»;

ΑΠΟ τους νέους τεχνοκράτες υπουργούς, αυτός που άρχισε να ξεχωρίζει είναι ο Κυριάκος Πιερρακάκης που ανέλαβε την ψηφιακή διακυβέρνηση του Κράτους. Νέος, ευχάριστος, ενθουσιώδης με καλό λόγο, δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί πως «δεν πρέπει να χάσουμε ούτε μέρα».

Για την ώρα έχει χάσει πάντως... κάμποσες μέρες, αφού ξημεροβραδιάζεται στα κανάλια δίνοντας συνεντεύξεις με ρυθμό που θυμίζει τις πρώτες μέρες του... Βαρουφάκη. Μήπως να πάει γραφείο να δουλέψει;

 

Υποδομές Υγείας

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι πολύ σωστά η Περιφέρεια, αλλά και άλλοι φορείς της Λάρισας, πάνε να κάνουν σημαία τους το θέμα των Υποδομών της Υγείας. Η Λάρισα διεκδικεί επέκταση του παλιού Νοσοκομείου, Ογκολογικό, Κέντρο Εγκεφαλικών, ΜΕΘ Παίδων και άλλα.

Τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας, χάρη σε δημόσιες αλλά και ιδιωτικές επενδύσεις έχει εξελιχτεί σε ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο Ιατρικό Κέντρο πανελλαδικής εμβέλειας. Ειδικά σε ορισμένους τομείς όπως τα Κέντρα Αποκατάστασης ξεπερνά κατά πολύ και τη Θεσσαλονίκη. Από όλη σχεδόν την Ελλάδα έρχονται πια στην πόλη για τις ιατρικές φροντίδες και υπηρεσίες που παρέχονται. Το θέμα είναι επομένως και οικονομικό. Σχετίζεται με την ανάπτυξη όλου του Νομού.

Τόσα χρόνια η περιοχή μας προσπάθησε να επενδύσει στον τουρισμό. Πενιχρά τα αποτελέσματα. Τα παράλιά μας εξακολουθούν να είναι μια ισχυρή οικονομική ζώνη, αλλά με επισκεψιμότητα ενός μηνός, (15 Ιουλίου – 15 Αυγούστου) δεν μπορεί να μιλά κανείς για μεγάλες δυνατότητες.

Επομένως, η ιατρική κίνηση υπάρχει ελπίδα να φέρει στην περιοχή πλούτο, πέραν βέβαια της καλύτερης υγείας για τον ίδιο τον πληθυσμό της Λάρισας αλλά και της εικόνας της ανά το πανελλήνιο που θα αναβαθμιστεί.

 

Τρέλα

ΜΕΣΑ στην τρελή χαρά εμφανίστηκε, με την ευκαιρία, ο πρόεδρας Κούγιας.

Τι ωραία που με βρίζουν! Αχ, πολύ χαίρομαι… Όλους τους μεγάλους προέδρους τους βρίζουν. Αλλά εγώ τα αγαπώ τα παλιόπαιδα. Να, πάρτε και το πέταλο.

Περισσότερα στο koygias-poulaw-trela.gr

(Πάει θα τους αποτρελάνει όλους όσοι απέμειναν να τον πολεμούν).

 

Βελόπουλος

ΘΑ έρθω στον Τύρναβο για να δω το μέγεθος της καταστροφής, τόνισε με δήλωσή του προς την «ΕτΔ» ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με αφορμή την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε τους αγρότες. Σήμερα Δευτέρα μπορούμε να κάνουμε εικόνα τον Θανάση Νασίκα να διαβάζει εφημερίδα και να ανεβάζει στροφές. Να κοκκινίζει και να ετοιμάζεται. Κοτζάμ έδρα ήταν αυτήν. Μετά ήρθε και η μήνυση και τώρα έρχεται στα μέρη του. Θα υπάρξει και συνάντηση; Για να δούμε, για να δούμε…

Κ.Γ.

 

Πότισμα

ΓΙΑ το μικρό τριγωνάκι πρασίνου που βρίσκεται στο σημείο που η οδός Δρόση συναντά αυτήν της Έλλης Λαμπέτη, τηλεφώνησε χθες στην «ΕτΔ» αναγνώστης. Εξήγησε πως το μικρό αυτό παρκάκι είχε ξεραθεί και αναγκάστηκε να πάρει τηλέφωνο σε υπηρεσία του Δήμου. Όντως πριν από περίπου μια εβδομάδα ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημά του. Το σύστημα άρχισε να ποτίζει τα δένδρα, όμως σύμφωνα με τον ίδιο από τότε μέχρι και χθες δεν έχει σταματήσει… Κρίμα για το νερό επισημαίνει ο αναγνώστης και για το σημείο που βάλτωσε. Αν μπορεί ένα συνεργείο του Δήμου σήμερα ας το ελέγξει.

Κ.Γ.

 

Ενημέρωση

ΜΕΧΡΙ και τους λουόμενους ενημέρωναν χθες το απόγευμα στον Αγιόκαμπο, Αστυνομία και Λιμενικό, πως θα ήταν καλό να βγούνε από τη θάλασσα για παν ενδεχόμενο. Το ίδιο έπραξαν και στο λιμάνι όπως και σε καταστήματα αλλά και σε ιδιοκτήτες – οδηγούς αυτοκινούμενων τροχόσπιτων. Πολύ καλά έκαναν. Ενημέρωσαν τον κόσμο νωρίς για να μπορούν να γνωρίζουν και να προφυλαχθούν από τις καιρικές συνθήκες για τις οποίες υπήρχε πρόβλεψη επιδείνωσης. Ας καθιερωθεί αυτή η ενημέρωση. Το εκτιμά ο κόσμος.

Κ.Γ.

 

Παλαιοκώστας

ΓΙΑ όλους και για όλα μιλάει ο Βασίλης Παλαιοκώστας στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο του, που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες με τίτλο «Μια φυσιολογική ζωή – Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου» από τις «Εκδόσεις των συναδέλφων». Ναι, ναι καλά διαβάσατε. Ο διάσημος για τις αποδράσεις του, ληστής εξέδωσε την αυτοβιογραφία του και μέσα αναφέρει ωραία πραματάκια. Για κλέφτες και αστυνομικούς. Για δικαστές και δικηγόρους. Για υπουργούς και διευθυντές φυλακών. Για συνεργάτες και προδότες.

***

ΦΥΣΙΚΑ και η περιοχή της Θεσσαλίας έχει την τιμητική της καθώς δεν έχει αφήσει δρόμο για δρόμο που να μην έχει περάσει και να μην τον έχουν κυνηγήσει οι αστυνομικοί. Θρύλος των βουνών σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα, Γρεβενά και Γιάννενα μεριά. Ο άπιαστος.

***

ΚΑΙ για τη Λάρισα έχει ολόκληρο κεφάλαιο στην αρχή του βιβλίου μάλιστα. Σχετίζεται με το σχέδιο επίθεσης στις φυλακές κάπου στις αρχές άνοιξης του 1990 με σκοπό να βγάλει έξω τον αδερφό του Νίκο. Θυμάται με χιούμορ πως τον έπιασαν ενώ είχε πάει για… κατούρημα σε ένα γιαπί της Τερψιθέας και άλλα τέτοια.

Μάλιστα έχει και δίδαγμα για εκείνη την ιστορία «Οταν κατουράτε ρίχτε και καμιά ματιά πίσω σας».

Εναλλακτική πρόταση βιβλίου για το καλοκαίρι…

Κ.Γ.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass