ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2019 19:45
* ΤΟ είπε και το ’κανε η Λίτσα Λιακούλη. Υποσχέθηκε μεσημεριανή συνάντηση με χαλαρή κουβέντα και τήρησε την υπόσχεσή της –οι βουλευτές άλλωστε πρέπει να τηρούν τις υποσχέσεις τους και αυτό η Λίτσα το γνωρίζει. Το ραντεβού δόθηκε στο «Μουστάκι» και στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν δημοσιογράφοι του πολιτικού και αθλητικού ρεπορτάζ, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν ανθρώπινες πτυχές της Λαρισαίας βουλευτή αλλά και να συζητήσουν μαζί της για τα σχέδιά της ως εκπροσώπου των Λαρισαίων στη Βουλή των Ελλήνων. * ΤΟ είπε και το ’κανε η Λίτσα Λιακούλη. Υποσχέθηκε μεσημεριανή συνάντηση με χαλαρή κουβέντα και τήρησε την υπόσχεσή της –οι βουλευτές άλλωστε πρέπει να τηρούν τις υποσχέσεις τους και αυτό η Λίτσα το γνωρίζει. Το ραντεβού δόθηκε στο «Μουστάκι» και στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν δημοσιογράφοι του πολιτικού και αθλητικού ρεπορτάζ, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίζουν ανθρώπινες πτυχές της Λαρισαίας βουλευτή αλλά και να συζητήσουν μαζί της για τα σχέδιά της ως εκπροσώπου των Λαρισαίων στη Βουλή των Ελλήνων.

Ζόρικος Ιούλιος

*ΚΥΚΛΟΘΘΥΜΙΚΟΣ καιρός κι έκπληκτος ο Λαρισαίος νεαρός.

- Καλά ρε, πόσον καιρό κοιμήθηκα; Ξύπνησα και έχει έξω είκοσι βαθμούς…

***

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, ο άλλος δίπλα πολιτικοποίησε το θέμα.

- Από τότε που είπε ο άλλος ότι ο ουρανός είναι πιο γαλανός, συνέχεια βρέχει.

***

*ΤΟ φιλαράκι του όμως είχε ποιητική διάθεση.

- Μόλις ακούσεις ότι επίκεινται ακραία καιρικά φαινόμενα μπορείς να βγεις έξω. Αν είσαι πραγματικά καβαφικός και πιστεύεις ότι σημασία έχει το ταξίδι κι όχι ο προορισμός.

Ζ.

 

Πάλι βρέχει…

*ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ οι Λαρισαίοι με τόσα που ακούνε, έχουν όμως και διάθεση εκτόνωσης.

- Μη φέρνετε και τον κατακλυσμό…

-Σωστά, έρχεται από μόνος του.

***

*- ΕΛΛΑΔΑ, η χώρα στην οποία τα καλοκαίρια μπορεί να καείς, να πνιγείς ή να σκοτωθείς από πυρκαγιές, πλημμύρες και θεομηνίες. Από θαύμα ζούμε…

Ζ.

 

Ίδιοι φταίχτες

*ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να συζητούν Λαρισαίοι για τον καιρό και να μην μπλέξουν στα πολιτικά; Πήγε ο συριζαίος να πειράξει τον φίλο του τον δεξιό.

- Κι όταν δεν φταίει η Δούρου, πρόκειται δηλαδή για θεομηνία;

- Ναι καλά. Και ποιος νομίζεις ότι προκάλεσε τη μήνι του Θεού;

Ζ.

 

Έλα ντε…

*ΡΕΠΟΡΤΑΖ οικονομικό και κοσμικό σε συνδυασμό: Έκλεισε το Nammos στη Μύκονο για φοροδιαφυγή λέει 73.000 ευρώ. Μα πώς κάνουν έτσι για δυό τοστ και τρεις καφέδες…

Ζ.

 

Γνώριζε

*ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ της Λάρισας ουδέν εγνώριζαν χθες το μεσημέρι. Περίμεναν ανακοίνωση ‘’από κάτω, ίσως και εντός της σήμερον’’. Έλεγαν ότι ο Τσίπρας δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποια βουλευτική έδρα θα κρατήσει. Της Πάτρας, της Αθήνας ή της Λάρισας. Σιμά κοντά όμως η απόφαση καθώς σήμερα Τρίτη συνεδριάζει η νέα κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της αυριανής ορκωμοσίας της νέας Βουλής. Οπότε, ίσως και το απόγευμα να ανακοινωνόταν η απόφαση, που μακάρι να μην έλεγε ‘’Λάρισα’’, δεν χρειαζόταν να χαθεί κι άλλη βουλευτική έδρα απ’ τον νομό.

***

*ΩΣΤΟΣΟ η άμεσα ενδιαφερόμενη Α. Βαγενά, μάλλον είχε πληροφόρηση και μάλιστα με καλά νέα. Αφού είχε εκδώσει από το πρωί χθες Δελτίο Τύπου. «Μετά τη συγχαρητήρια επιστολή που έστειλε η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας Άννα Βαγενά στην Υπουργό Πολιτισμού…» Προφανώς γνώριζε ότι ο Αλ. Τσίπρας δεν θα επέλεγε την έδρα Λαρίσης κι ότι η ίδια θα είναι βουλευτής. Θα είχε λάβει από τον ίδιο τη σχετική διαβεβαίωση.

Ζ.

 

Όλοι Πάτρα

*ΝΟΜΟΣ Αχαΐας, επίσημα λέει η πιο σούρεαλ περιοχή της χώρας. Περιφερειάρχης ΝΔ, δήμαρχος ΚΚΕ, πρώτο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, πρώτος σε σταυρούς Γ. Παπανδρέου. Ήδη διαπιστώνεται ομαδική μετακίνηση ψυχολόγων, ψυχιάτρων, κοινωνιολόγων προς Πάτρα.

Ζ.

 

Αενάως

*Ο Λαρισαίος καθόταν και το σκεφτόταν.

- Ο Μητσοτάκης έκανε αυτό για το οποίο κατηγορούσε τον Τσίπρα, ο οποίος Τσίπρας κατηγορεί τον Μητσοτάκη τώρα γι' αυτό που ο ίδιος είχε κάνει πριν, όταν ήταν κυβέρνηση, και για το οποίο κατηγορούσε και τον Σαμαρά πριν γίνει κυβέρνηση, και το οποίο θα ξανακάνει αν ξαναγίνει κυβέρνηση και θα τον κατηγορεί ο επίδοξος διάδοχός του. (Είναι να σκέφτεσαι καλοκαιριάτικα;)

Ζ.

 

Τσιπουράδικα

ΤΙ κι αν δεν είχε καλό καιρό για μπάνιο την Κυριακή στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι παραθεριστές στα παράλια του νομού Λάρισας δεν το έβαλαν κάτω. Φόρεσαν τα ζακετάκια τους, πήραν τα αμαξάκια τους και όρμησαν στα τσιπουράδικα. Όχι που δεν θα έβρισκαν τι να κάνουν. «Ζεστάθηκαν» και λίγο οι καταστηματάρχες παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Κ.Γ.

 

Σεισμός

Καταστροφή στη Χαλκιδική, αντάρα κακιά στα παράλια, βροχές στη Λάρισα, σεισμός στην Κοζάνη. Όλα σε μια μόλις εβδομάδα μετά την εκλογή Μητσοτάκη, αναλογιζόταν φωναχτά ο Συριζαίος…

Κ.Γ.

 

Νυστέρι;

ΟΛΕΣ οι πληροφορίες λένε ότι ο Μητσοτάκης θα κάνει περικοπές στην ΕΡΤ. Πρώτα και καλύτερα θα κοπούν τα εκατομμύρια που είχαν δώσει οι προηγούμενοι για να βλέπουμε κάτι τρελές «ματσάρες» του τύπου... Λαμία- Παναιτωλικός.

Αυτό σημαίνει πως το ποδόσφαιρο –που στην Ελλάδα καταφέραμε να το κάνουμε κι αυτό... κρατικοδίαιτο- θα δεχτεί ένα σοβαρό πλήγμα.

Αλλά ποιος σκοτίστηκε; Αρκετά πια. Αν οι ιδιοκτήτες των ομάδων δεν σοβαρευτούν να καταλάβουν πως το ποδόσφαιρο είναι κι αυτό μια επιχείρηση που πρέπει να βρει υγιή κεφάλαια, ας πάει στην ευχή του Θεού. Σάματις βλέπουμε πια καμιά σπουδαία μπάλα; Σάματις υπάρχει σοβαρός ανταγωνισμός που να μας φτιάχνει ως φιλάθλους;

 

Πολυσταυρία

*ΜΙΚΡΗ ένσταση από Λαρισαίο για το προ ημερών σχόλιο που συνέκρινε βουλευτικές πρωτιές στους θεσσαλικούς νομούς και τη διαφορετική πολυσταυρία.

-Τρισταυρία μεν στη Λάρισα αλλά 11 οι υποψήφιοι βουλευτές. Δισταυρία σε Καρδίτσα-Τρίκαλα αλλά εκεί είναι μόλις 6 οι υποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο. Αν έβαζαν κι εκεί 3 σταυρούς, τότε στη Λάρισα αναλογικά θα έπρεπε να βάζουμε 5-6.

***

*ΤΟ επίδικο εν προκειμένω ήταν η πρωτιά του Μ. Χαρακόπουλου, αν και το σπουδαιότερο είναι ότι την κατακτά για 5η συνεχόμενη φορά. Και δεν πρέπει να είναι καθόλου απλή υπόθεση. Φίλος του Λαρισαίου βουλευτή τον άκουσε να εξηγεί: «Όταν άλλοι λένε, ‘’βάλε μου σταυρό γιατί είμαι από την Ελασσόνα ή τον Τύρναβο, δώσε μου τον τρίτο σταυρό, άσε τον Μάξιμο έτσι κι αλλιώς βγαίνει’’, είμαι ο μόνος που σε ομιλία μου είπα ‘’σέβομαι το κριτήριο του τοπικισμού, όμως μην λησμονείτε και εκείνο της αξιοσύνης’’.

***

*ΠΑΝΤΩΣ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η μία από τις τρεις παραγράφους, στο μετεκλογικό ευχαριστήριο που δημοσίευσε ο Μ. Χαρακόπουλος πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα. Αυτή, η πέρα από τα κλασικά, η απροσδόκητη διάσταση: «Ευχαριστώ επίσης κι εκείνους που αν και έκαναν άλλες κομματικές επιλογές είχαν έναν καλό λόγο αναγνώρισης της πολιτικής μου διαδρομής, της μετριοπάθειας και του πολιτικού πολιτισμού που προσπαθώ να υπηρετώ ως βουλευτής του τόπου μας».

Ζ.

 

Κι όμως συνέβη

*ΤΟΥ είχε κάνει τρομερή εντύπωση του Λαρισαίου κι ακόμη το συζητάει σχεδόν μια βδομάδα μετά. Που σ’ εκείνη την παράδοση-παραλαβή ήταν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου που παρέδιδε και ο Τάκης Θεοδωρικάκος που παραλάμβανε.

- Η Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ παραδίδει στον Γραμματέα της ΚΝΕ, καθώς η ΝΔ διαδέχεται τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάπως έτσι φαντάζομαι ο μακαρίτης ο Χαρίλαος, θα ονειρευόταν τη διαδικασία μετάβασης στον σοσιαλισμό, μέσω του αστικοδημοκρατικού δρόμου και της θεωρίας των σταδίων… (Όταν η ζωή έχει μεγαλύτερη φαντασία απ’ τους ανθρώπους και τις θεωρίες τους.)

Ζ.

 

Όχι προκλήσεις

*- ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ οι εκλογές και ήρθαν οι άνθρωποι στα ίσα τους…

Ο Λαρισαίος έλεγε για υποψήφιους που κυκλοφορούν κανονικά με τα αυτοκίνητά τους. Ορισμένοι λέει κινούνταν στην προεκλογική περίοδο με άλλα μικρότερα, κάποια είχε νοικιάσει κιόλας αυτοκίνητο εξ επί τούτου. Διότι, ‘’πού να τρέχεις στα χωριά με το θηρίο’’. (Όχι για να μη φθαρεί το πολυτελείας αλλά για να μην προκαλούνται οι ψηφοφόροι.)

Ζ.

 

3 στις 4

*ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ κιόλας η Μανδηλαρά, ωστόσο κάτι ξέχασαν μάλλον οι αρμόδιοι του Δήμου. Στη διασταύρωση με την Παναγούλη υπάρχουν μόνο τρεις, αντί για τέσσερις διαβάσεις πεζών. Ανεξήγητο.

Αν θέλει να είναι απολύτως νόμιμος ο πεζός που ανεβαίνει την Παναγούλη από αριστερά, τότε για να διασχίζει τη Μανδηλαρά θα πρέπει να κάνει ζικ- ζακ περνώντας τρεις φορές απέναντι από τις υφιστάμενες διαβάσεις. Αλλιώς ρισκάρει. Εντάξει φανάρι για τους πεζούς, που επίσης λείπει εκεί, ας μη βάλουν. Μια διάβαση όμως ας τη ζωγραφίσουν.

Ζ.

 

Μπλεξίματα

*ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι στα συνήθη προβλήματα, κυκεώνας πάντα.

- Όταν σου μιλάει καλέ σε έντονο ύφος ο άντρας, δεν πρέπει να τον διακόπτεις. Πού θα ξαναβρεί το θάρρος;

***

*- ΜΟΥ λέει η γυναίκα μου ‘’Όλη την εβδομάδα δεν θα φάμε κρέας, για αποτοξίνωση’’. Την κοίταξα πονηρά, ‘’Ούτε συ θα φας κρέας όμως…’’ Και τι μου είπε ρε σεις; ‘’Οι μπάμιες δεν θεωρούνται κρέας’’.

***

*- ΟΧΙ να το παινευτώ ρε παιδιά αλλά είμαι πολύ καλός στο κρεβάτι, το έχω πάντα στρωμένο.

Ζ.

 

Σοκ…

*- ΜΑ είναι δυνατόν;

Απροσδιορίστων πολιτικών πεποιθήσεων ο Λαρισαίος που δήλωνε έκπληκτος με την έκπληξη των άλλων.

- Μα εντυπωσιάστηκαν που διορίστηκε ο πρώην γενικός διευθυντής του ΣΕΒ ως συντονιστής του κυβερνητικού έργου. Προφανώς περίμεναν ότι ο Μητσοτάκης θα διόριζε εκεί τον γραμματέα του σωματείου εργατών μετάλλου…

Ζ.

 

Μελαγχολική

ανατροπή

*ΣΤΗ συντροφιά των εξηντάρηδων, που έτυχε να συναντηθούν μετά από χρόνια, αποπειράθηκε ο άλλος να μελαγχολήσει τους υπόλοιπους. Επισημαίνοντάς τους ότι ήδη έχουν διανύσει τα 3/4 του δρόμου σε σχέση με το προσδόκιμο ζωής. Κι άρα σε γενικές γραμμές δεν έχουν να περιμένουν και πολλά.

Παρενέβη τότε ο φύσει απαισιόδοξος να ανατρέψει την κατάσταση, με μια αρνητική φυσικά σκέψη.

-Δηλαδή δεν μας μένουν πια και πολλά χρόνια ώστε να μας τύχουν και τόσο πολλά άσχημα, ε; (Μείον επί μείον στα Μαθηματικά βγάζει συν.)

Ζ.

 

Ουρανοξύστες

*ΜΕΧΡΙ πρότινος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, στον Βόλο, ο και σύμβουλος της ‘’Lamda’’ της μεγάλης επενδυτικής εταιρείας που είναι να κάνει το σπουδαίο έργο στο Ελληνικό. Καθόλου δεν εξεπλάγησαν οι συνάδελφοί του πανεπιστημιακοί που ο Δημήτρης Οικονόμου, ορίστηκε υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος. «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση…», η ειρωνική τους τοποθέτηση. Καθώς προβλέπουν μετά βεβαιότητος ότι όλα τα θέματα που απασχολούν την εταιρεία θα λυθούν εν ριπή οφθαλμού. Αλλά και πως θα αλλάξει η υφιστάμενη προσέγγιση που επέβαλλαν στον ελληνικό χώρο κάποιοι φωτισμένοι τεχνικοί. Θεωρούν βέβαια ότι από το υπουργείο θα επιτραπεί και στο Ελληνικό θα ανεγερθούν ουρανοξύστες, ουσιαστικά για πρώτη φορά στη χώρα. Με ό, τι αυτό συνεπάγεται. (Μα κι αυτοί… Να μη θέλουν την πρόοδο;)

Ζ.

 

Με ρεαλισμό

*ΤΡΕΙΣ Λαρισαίοι παιδικοί φίλοι βρέθηκαν στις διακοπές να παίζουν σε γήπεδο του γκολφ. Ένας μηχανικός, ένας γιατρός κι ένας παπάς. Εκεί που έπαιζαν κι είχαν προχωρήσει κάμποσες τρύπες, με τον ανταγωνισμό μεταξύ τους να φουντώνει, βρέθηκαν σε αδιέξοδο. Μπροστά τους η κατάσταση είχε μπλοκάρει. Η προηγούμενη ομάδα παικτών, ήταν και πολυπληθής, έδειχνε να βαράει στον γάμο του καραγκιόζη. Αλλού τα μπαλάκια, αλλού τα μπαστούνια, χάος. Οι πάντες πίσω τους είχαν κολλήσει.

***

 *ΡΩΤΗΣΑΝ λοιπόν τι συμβαίνει, ποιοι είναι αυτοί οι άσχετοι που χτυπάνε ασκόπως. Τους εξήγησαν ότι είναι παλιοί καλοί παίχτες, πυροσβέστες, που σβήνοντας με αυτοθυσία κάποια μεγάλη πυρκαγιά τραυματίστηκαν. Άλλοι τυφλοί κι άλλοι μισότυφλοι μετά, όμως τιμής ένεκεν τους δόθηκε το δικαίωμα να συνεχίσουν να παίζουν γκολφ όποτε θέλουν και μάλιστα δωρεάν.

***

*ΕΔΕΙΞΑΝ κατανόηση οι Λαρισαίοι.

-Θα προσεύχομαι και γι’ αυτούς τους ανθρώπους από δω και πέρα, είπε ο παπάς εντυπωσιασμένος.

-Να συνεννοηθούμε, προσφέρθηκε ο γιατρός, να τους φέρουνε δωρεάν στο μεγάλο ιδιωτικό κέντρο που εργάζομαι, μήπως μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

Ο μηχανικός όμως το αντιμετώπισε πιο ψυχρά, πιο ρεαλιστικά.

- Μπράβο τους φυσικά και ορθώς τους παραχωρείτε το γήπεδο. Γιατί όμως δεν τους βάζετε να παίζουν νύχτα; Που θα είναι και μόνοι τους…

Ζ.

 

 

---------

ME TO MYALO PROFANOS ST HOT SPOTS THS LARISAS*Με το μυαλό προφανώς στα ‘’hot spots’’ της Λάρισας και τις επιπτώσεις του μεταναστευτικού, ο Χρήστος Κέλλας, με την ανάληψη καθηκόντων των νέων υπουργών και μετά τις συναντήσεις του με Μ. Βορίδη και Ν. Κεραμέως, βρέθηκε στο γραφείο του Γ. Κουμουτσάκου, αρμόδιου για θέματα μετανάστευσης. Ο Λαρισαίος βουλευτής στο πλευρό των πολιτών, φιλοδοξεί να αποτελέσει τον σύνδεσμο μεταξύ κυβέρνησης και κάμπου.

 

 

---------

JEKINHSAN TA UERINA TMHMATA ARXISAN OI SYNEDRIASHS THS BOYLHS*ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ τα θερινά τμήματα, άρχισαν οι συνεδριάσεις της ‘’Βουλής’’ στον Πλαταμώνα. Οι εκπρόσωποι του λαρισαϊκού λαού με το Ολύμπιο βλέμμα, συνάδελφοι του Δία κατά κάποιον τρόπο, αραχτοί στη σκιά του θρόνου του, κοσκινίζουν τα πάντα συζητώντας καθημερινώς.

Ζ.

 

 

---------

PERIXARHS O DHMARXOS FASALON*ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ ο δήμαρχος Φαρσάλων, Άρης Καραχάλιος, καθώς στο σημαντικό έργο που ξεκίνησε για την αποκατάσταση του Πύργου Καραμίχου, πέραν των άλλων, βρέθηκε στο υπόγειο μαρμάρινο αγαλματίδιο γυναικείας θεότητας, το οποίο χρονολογείται αρχικά στην ελληνιστική περίοδο, ο εικονογραφικός του τύπος όμως, ανάγεται ‘’στον ύστερο 5ο – πρώιμο 4ο αι. π. Χ.’’

Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass