ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2019 19:45
• ΟΠΟΥ ο δαιμόνιος ρεπόρτερ της «Ε» Γ. Γκαντέλος, μεταβάς εκ Φαρσάλων εις Αλόννησον, εντόπισε παρά θιν’ αλός φυσικά, τον Μπίλι. Τη φιλική αρσενική φώκια που τριγυρίζει εκεί.  Ζ. • ΟΠΟΥ ο δαιμόνιος ρεπόρτερ της «Ε» Γ. Γκαντέλος, μεταβάς εκ Φαρσάλων εις Αλόννησον, εντόπισε παρά θιν’ αλός φυσικά, τον Μπίλι. Τη φιλική αρσενική φώκια που τριγυρίζει εκεί. Ζ.

Καλοκαιράκι

* - ΥΠΕΡΟΧΟ καλοκαιράκι πάντως. Άμα ρίξει και λίγο χιόνι θα είμαστε κομπλέ.

* * *

* ΟΙ Λαρισαίοι έχουν πλέον καθημερινά θέμα με την αναπάντεχα παρατεινόμενη κακοκαιρία.

- Βροχούλα είναι βρε παιδιά, ούτε αστραπές, μήτε πλημμύρες και χαλασμός κόσμου.

* * *

* - ΤΟ καλοκαιράκι έπεισε τον Ιούλη να σταθεί για λίγο να του συστήσει την κλιματική αλλαγή...

Ζ.

 

Ζημία διακοπών

* Η μεγάλη ζημιά γίνεται βέβαια στις διακοπές. Άδειες που παν’ χαράμι, με μπουφανάκια κάτω απ’ τα στέγαστρα. Καταστροφή, πώς θα βγει ο χειμώνας.

Εξαιρουμένων των περιοχών που χτυπήθηκαν από χαλάζι, όλα τα υπόλοιπα είναι υπερβολές για τα χαμένα μπάνια.

- Και δεν αποζημιώνει κι ο ΕΛΓΑ βρε παιδιά, άμα χάσεις τις χαρές της θάλασσας. (Κρίμα στα μικρά παιδιά δηλαδή, πώς τα κρατούν οι μανάδες σε τάξη...)

* * *

*ΛΙΓΟ χειρότερα για τους φίλους του βουνού, εκείνους που προτίμησαν ορεινούς προορισμούς.

- Σου βγαίνει ακριβότερα αφού μάλλον πρέπει ν’ ανάψεις και σόμπα.

Ζ.

 

Αντιπαράθεση

* - ΔΗΛΑΔΗ τώρα γυρεύουν και περίοδο χάριτος για να βάλουν σε τάξη τον καιρό;

Ο Λαρισαίος συριζαίος είχε πάρει φόρα.

- Μετά που είπε για τον πιο γαλανό ουρανό, σκοτείνιασε ο τόπος. Τώρα θα ανακοινώσει πρόγραμμα 100 ημερών για αποκατάσταση της καλοκαιρίας; Και μας έλεγαν και για κανονικότητα...

Ο δεξιός της παρέας που γκούβριζε, αντέδρασε.

- Αυτό ακριβώς. Μπάχαλο τα είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και με τον καιρό. Τώρα προσπαθεί ο Μητσοτάκης να βάλει μια σειρά.

Ζ.

 

Όπως βολεύει

* ΒΡΟΧΟΥΛΑ, συσσώρευση οχημάτων στο κέντρο της Λάρισας, όλοι έχουν τις δουλειές τους. Ευτυχώς υπάρχουν οι φαρδείς δρόμοι. Να όπως η Κύπρου, που διαθέτει επιπροσθέτως και την εσοχή στο ύψος της Κεντρικής πλατείας.

Χθες το πρωί όμως, με δεύτερο αστικό λεωφορείο σταματημένο δίπλα σ’ εκείνα που είχαν ρεμιζάρει στην κεντρική στάση και απέναντι δύο καναδέζες παράλληλα παρκαρισμένες μπροστά στη Στρατιωτική Λέσχη, η Κύπρου είχε μετατραπεί σε στενό σοκάκι. Όπως προαναφέρθηκε, όλοι έχουν τις δουλειές τους. (Κι ο καθένας ας βρει τον δρόμο του.)

Ζ.

 

Επί σκανδάλου

* ΝΑ που αποφυλακίζεται, νόμιμα αυτή τη φορά, ο Αρ. Φλώρος, του γνωστού σκανδάλου της Energa.

- Φυσικό κι επόμενο, σχολίασε ο Λαρισαίος. Με τόσες διακοπές η ΔΕΗ, έπρεπε να δώσει η κυβέρνηση μια λύση.

* * *

* ΕΠΕΙΔΗ όμως με τον συγκεκριμένο μεσολάβησε κι άλλο σκάνδαλο, το κύκλωμα παράνομων αποφυλακίσεων μέσω πλαστών ιατρικών βεβαιώσεων, ανασύρθηκε πλέον για χάρη του και το σύνθημα των αναρχικών.

- Το Πάθος για τη Λευτεριά είναι Δυνατότερο από όλα τα Κελιά.

Ζ.

 

Στην Πάτρα

* ΤΟ ελληνικό θέατρο πανηγυρίζει. Παραμένουν στη Βουλή η Άννα Βαγενά στη Λάρισα και ο Πάνος Σκουρολιάκος στην Αττική. Δεν εκλέγεται βουλευτής ο Πατρινός γιατρός. Πολιτισμός, ήταν η επιλογή του Αλ. Τσίπρα. Ο οποίος απέκτησε άλλο ένα κοινό στοιχείο με τον Α. Παπανδρέου, την εκλογική περιφέρεια Αχαΐας. Διαψεύστηκε αρμοδίως ότι σχεδιάζει και μεταδημότευση στο Καλέντζι.

* * *

* ΟΜΩΣ, για πρώτη φορά λέει από τη Μεταπολίτευση και μετά, δυο πρώην πρωθυπουργοί είναι βουλευτές στον νομό Αχαΐας κατά την ίδια κοινοβουλευτική περίοδο. Ο Αλ.Τσίπρας που επέλεξε την έδρα εκεί, μία από τις τρεις του ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Παπανδρέου που κατέλαβε τη μοναδική έδρα του ΚΙΝΑΛ. Βουλευτής Αχαΐας ήταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου την περίοδο 1977- 1981 όμως, όταν δεν είχε γίνει ακόμα πρωθυπουργός. (Στη διάρκεια των 191 χρόνων ζωής του ελληνικού κράτους, λέει, από το 1828 μέχρι και σήμερα, 15 πρωθυπουργοί κατάγονται από τον νομό Αχαΐας.)

Ζ.

 

Πάρτο

αριστερά

* - ΚΑΛΑ δηλαδή που άφησε ο Τσίπρας την Α. Βαγενά να εκλεγεί...

Ο παλιός αριστερός Λαρισαίος συριζαίος κοιτούσε στη γυάλα του το μέλλον. Κι έβλεπε παράδοξα, είπε. Τα αυτονόητα δηλαδή. Αν, έλεγε, αν τελικά βρεθεί άκρη για τη μεγάλη κεντροαριστερά και συμπλεύσουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ...

- Τότε ποιους θα έχουμε βουλευτές στη Λάρισα; Κόκκαλη και Λιακούλη;

Ζ.

 

Ο Αρχηγός;

* ΠΟΙΟΣ κοροϊδεύει ποιον; Τα πάνω – κάτω είχε φέρει η ΝΔ με την τραγωδία του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι, καταγγέλλοντας όχι μόνο την τότε κυβέρνηση αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες. Με αφορμή και εκείνη, την όντως προκλητική συνέντευξη, τη συνέντευξη – παρωδία όπου παρά τον αριθμό των νεκρών, οι παριστάμενοι (πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες) κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ούτε λίγο - ούτε πολύ, όλα τα έπραξαν καλώς το βράδυ της τραγωδίας. Τότε που... έφταιξαν τα ακραία φαινόμενα, που έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ευρήματα που αποκάλυπταν τον εμπρησμό και άλλες αρλούμπες. Για να δικαιολογήσουν το λεγόμενο ελληνικό κράτος. Έκλαιγε η μάνα, σε απόγνωση, καλούσε σε βοήθεια να σώσει το παιδί της και από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής της έλεγαν να τηλεφωνήσει για ταξί... Τότε από τη ΝΔ αποδόθηκαν ευθύνες και στους υπηρεσιακούς παράγοντες. Μεταξύ των οποίων και στον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο οποίος στη συνέχεια καρατομήθηκε. Τον ίδιο άνθρωπο, τον κ. Κων. Τσουβάλα η σημερινή κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη που τότε τον κατηγορούσε χθες τον διόρισε γενικό γραμματέα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Στο ίδιο Υπουργείο! Άντε βρε και τον τότε Αρχηγό της Πυροσβεστικής να διορίσετε με το καλό. Επικεφαλής της Επιτροπής Διερεύνησης για την τραγωδία στο Μάτι, αν δεν έχετε άλλη θέση...

Β.Κ.

 

Λαρσινά

* ΑΠΕΙΡΕΣ εκφάνσεις της Λαρισαϊκής διαλέκτου.

- Ντουβάρ είναι ο τοίχος στα Τούρκικα, όπως επίσης και στη Λάρισα.

- Μισελέν είναι η μάρκα ελαστικών κι αυτό που λέει η Λαρισαία στον δικό της όταν την πρεσάρει κι εκείνη δεν θέλει.

Ζ.

 

Κυβερνησιμότητα

* ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ πρωτοβουλία επί θύραις για εξουδετέρωση της απλή αναλογικής, την οποία η ΝΔ θεωρεί βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας. Πριν καν προλάβει να δοκιμαστεί θεωρήθηκε ότι δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα κυβερνησιμότητας στους δήμους. Έτσι κι αλλιώς, δεν θα μπορούσε να έχουμε απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση και ενισχυμένη στη Βουλή. (Η μια κυβέρνηση έτσι, η επόμενη καπάκι γιουβέτσι, αυτό από μόνο του συνιστά ακυβερνησιμότητα.)

* * *

* ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ βέβαιο ότι οι εκλεγέντες δήμαρχοι, όχι μόνο οι νεοδημοκράτες, θα χειροκροτήσουν θερμά τα κυβερνητικά μέτρα που θα τους λύσουν τα χέρια. «Αν καταργήσουν κι εντελώς την αντιπολίτευση ακόμα καλύτερα...» λένε κάποιοι από μέσα τους.

Ζ.

 

Μονομαχία

* ΚΟΤΖΑΜ κεντρική επιτροπή της ΝΔ σήκωσε το ρόπαλο, δια του Ηρακλέους Γερογιώκα, να απαντήσει με άρθρο στο άρθρο του Δημ. Νούλα, παλιού πασοκτζή και νυν της Προοδευτικής Συμμαχίας του ΣΥΡΙΖΑ. Πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται. Λογικά θα υπάρξει συνέχεια και καλό καλοκαίρι, που θα περάσουν οι αναγνώστες. Με τον καθηγητή Αγγλικών να μάχεται με τον καθηγητή Χημείας.

Ζ.

 

Όχι στην

παντόφλα

* ΟΙ σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων, σταθερά στη συζήτηση της συντροφιάς των Λαρισαίων. Οι άλλες, των δύο φίλων, είχαν διευθετηθεί.

- Όχι στη βία κατά των αντρών. Όχι στην παντόφλα. Δεν είμαστε κατσαρίδες.

* * *

* ΚΙ είπε η Π.Ρ. Αν αγαπάς κάποιον άστον ελεύθερο να φύγει. Αν επιστρέψει, τότε κανένας άλλος δεν τον θέλει. Οπότε άστον να φύγει εντελώς.

* * *

* - ΕΙΠΑΜΕ να μη φέρνουμε τα προβλήματά μας στο κρεβάτι.

- Και πού να σε πάω βρε;

Ζ.

 

Κι ο ίδιος

ο δήμαρχος...

* ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ως τον Σεπτέμβρη πρόεδρος της 3ης δημοτικής κοινότητας ο Κ. Ζέβλας, διατηρεί ολάκερη και την ευαισθησία του. Ας απουσιάζει στα παράλια σε διακοπές, διάβασε στα ‘’Ψ’’ την επισήμανση του Λαρισαίου παππού Π. Σ. για την ατελή παιδική χαρά στην οδό Ζάννου κι αμέσως έλαβε τον λόγο. Δικαιώνοντας τον συμπολίτη. «Κι ο δήμαρχος ο ίδιος, αν την έβλεπε, δεν θα ήταν ικανοποιημένος» Απίστευτο βέλος από τον παλιό συνδικαλιστή, τώρα οι αρμόδιοι του Δήμου έχουν να σκεφτούν καλά πριν αδιαφορήσουν.

Ζ.

 

Παλιές φρεγάτες

* ΚΑΜΠΙΣΙΟΣ ο Λαρισαίος πασοκτζής Α.Ο. αλλά επέλεξε να τοποθετηθεί με ναυτικούς όρους: Οι «παλιές φρεγάτες» δεν επιτρέπουν τη σύμπλευση. Η νέα γενιά να αναλάβει τις ευθύνες της. Σύντομα. Υπάρχει Μια Τελευταία Ευκαιρία. Διαφορετικά η παλίρροια, έρχεται, θα τις σηκώσει όλες τις βάρκες. (Σύμπλευση τη μεταξύ τους εννοεί, τα ενδοπασοκικά, όχι με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι της παλίρροιας.)

Ζ.

 

Άντε καλά...

* - ΑΥΤΟΣ δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον συμπολίτη του τον Αναστασιάδη, που τον σούταραν από την Εθνική, τους χαλαζοβαρεμένους Τυρναβίτες θα σώσει; Η αιχμή του Λαρισαίου για τον βουλευτή Λαρίσης Κυρ. Βελόπουλο. Τον επίσης Θεσσαλονικιό που λογικά θα τα βρίσκουν με τον κόουτς Άγγελο στα θεοτικά.

* * *

* ΟΣΟ για την ανακοινωθείσα επίσκεψη στα χαλαζόπληκτα.

-Κάνας γεωπόνος του ΕΛΓΑ να πάει κι από πολιτικούς στα χωράφια έχουν χορτάσει. Αν κι ο Θεσσαλονικιός, λογικά θα καταφέρει να φτάσει όταν θα γίνονται οι εντάσσεις για τις επανεκτιμήσεις...

Ζ.

 

Όταν κάθεται

* ΚΑΝΤΟΥΣ καλά τους Λαρισαίους φοιτητές...

- Καμιά φορά κάθομαι και σκέφτομαι ’’καλά ρε συ, πόσο μπροστά είμαι...’’ Μετά τραβάω λίγο πίσω το κάθισμα και ηρεμώ.

* * *

* - ΠΟΛΛΟΙ πίνουν νερό στ’ όνομά μου. Μαζί με δυο ηρεμιστικά.

* * *

* «ΑΚΟΥΩ μόνο ροκ» είπε η άλλη. Και τρομάξαμε να την κατεβάσουμε απ’ το τραπέζι στο πανηγύρι στο χωριό.

Ζ.

 

Δήθεν εφημερίδες

* ΔΕΝ είναι μόνο οι καναλάρχες και οι μεγαλοεκδότες της Αθήνας που διαχρονικά κάνουν τα παιχνίδια τους. Το Ελεγκτικό Συνέδριο ακύρωσε τον διαγωνισμό για το Πληροφοριακό Σύστημα Παρακολούθησης Κυκλοφορίας Εντύπων και την υπογραφή της σύμβασης για την εφαρμογή του barcode των εφημερίδων. Θεωρήθηκαν φωτογραφικοί οι όροι της διακήρυξης, ότι ευνοούσαν την ΟΤΕ – Singular, μία από τις τρεις ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες. (Πάει καλά, λογικά θα επαναληφθεί η διαδικασία.)

* * *

* ΘΑ επαναληφθεί; Μμμ, χλωμό. Ήδη πανηγυρίζουν κάποιοι μεροκαματιάρηδες, φουκαράδες επαρχιώτες μικροεκδότες. Κανένας δεν λέει για ανθρώπους που παλεύουν με μόχθο και μεράκι. Αλλά για κείνους που αντιτίθενται εξαρχής επικαλούμενοι τεχνικές δυσκολίες στην εφαρμογή τους συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας των εφημερίδων. Αλλά ξεχνούν να πουν για τις εφημερίδες «μαϊμού», τις φωτοτυπίες που εμφανίζονται ως εφημερίδες για να εισπράττουν τις καταχωρήσεις του Δημοσίου.

Ζ.

 

Άλλοι καιροί

* «Γεμάτοι με γνώσεις και εμπειρίες, τα μέλη της ΚΝΕ ήδη ετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη γιορτή», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση Θεσσαλίας μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στο Καρπενήσι. «Γεμάτοι με γνώσεις και εμπειρίες», εκεί στην κατασκήνωση που τους θέρισε η γαστρεντερίτιδα, επειδή βγήκαν στο Βουνό κι ήπιαν νερό απ’ το ποτάμι. Στα χνάρια του Άρη Βελουχιώτη.

Ζ.

 

Αυτή ξέρει

* Ο Λαρισαίος που παρακολουθεί επισταμένως τις εξελίξεις στην υπόθεση του Αρχαίου Θεάτρου χαρακτηρίζει ευνοϊκή την παρουσία της Λίνας Μενδώνη στην κυβέρνηση ως υπουργός Πολιτισμού. Καθώς γνωρίζει λέει πολύ καλά τις πτυχές του θέματος, έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Αθ. Τζαφάλια, ενώ έχει επισκεφθεί πολλές φορές το Μνημείο. (Λογικό, «μισό αιώνα» γ. γ. στο ΥΠΠΟ...).

Ζ.

 

Ηρεμιστικό

* ΟΥΤΕ που μπορούσε να το φανταστεί η Λαρισαία.

- Λοιπόν κυρία μου, ο άντρας σας έχει ανάγκη από ησυχία. Θα σας δώσω ένα ηρεμιστικό.

- Και κάθε πότε θα το παίρνει γιατρέ;

- Όχι αυτός κυρία μου.

Ζ.

 

------

TA LIGA LOGIA ZAXARH KAI TA KAUOLOY MELI STO PNEYMA• «TA λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι». Στο πνεύμα της εκδήλωσης απάντησε ο Μ. Χαρακόπουλος, όταν τον ρώτησαν οι οργανωτές αν θέλει να απευθύνει χαιρετισμό στην Γιορτή Γλυκού Κραννώνα. Ο βουλευτής περιορίστηκε να συγχαρεί τα μέλη του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών, αλλά και τον πρόεδρο του χωριού Κώστα Τσιαγκλάνη για τις πρωτοβουλίες τους.

Ζ.

 

------

O BASILAKHS EPISHS APO TOYS XAMENOSY TOY SYRIZA• Ο Βασιλάκης, επίσης απ΄ τους χαμένους του ΣΥΡΙΖΑ, παρηγορεί τον Νικολάκη, δεν ήθελε να τον περάσει σε σταυρούς άμα ήταν να μην εκλεγεί κανείς τους.

Ζ.

 

------

ISOYCEIS IDIA KOCIA ME PAROMOIO STIL OI DYO GALAZIOI• ΙΣΟΫΨΕΙΣ, ίδια κοψιά, με παρόμοιο στυλ, οι δυό γαλάζιοι που έλαβαν το αριστείο της κάλπης. Ο Θαν. Παιδής της περιφερειακής κι ο Χρ. Τερζούδης της δημοτικής. Η διαφορά τους ότι ο πρώτος θα συνεχίσει να διοικεί ενώ ο δεύτερος να αντιπολιτεύεται.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass