Κάστανα και μελομακάρονα;

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2019 19:05
• ΤΩΝ φρονίμων τα γνωστά παιδιά, εν αναμονή νέου κύματος κακοκαιρίας.  Ζ. • ΤΩΝ φρονίμων τα γνωστά παιδιά, εν αναμονή νέου κύματος κακοκαιρίας. Ζ.

* ΑΡΧΙΣΑΝ να χαζοπαζαρεύουν χθες κάποιοι Λαρισαίοι.

- Να κόψω καρπούζι ή να ψήσω κάστανα στη σόμπα;

* * *

* Ο άλλος ήθελε να ξορκίσει το κακό.

- Πάω να πάρω μελομακάρονα. Με τέτοιον καιρό, δεν μπορεί, θα έχουν βγάλει.

* * *

* ΚΙ εκείνη της καλής Λάρισας έκανε την κίνησή της.

- Έτσι μου ΄ρχεται να πάω Λονδίνο, να χαρώ λίγο ήλιο.

Ζ.

 

Τρυπούν

λάκκους

* «Τη διεξαγωγή πέντε ερευνητικών και πέντε επιβεβαιωτικών γεωτρήσεων στα αδειοδοτημένα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια προανήγγειλε ο υπουργός Ενέργειας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Ποιος; Μα ο Γιώργος Λακκοτρύπης φυσικά. Προφανής ο κύριος λόγος της τοποθέτησής του στο υπουργείο.

Ζ.

 

Δεν χώρεσαν

* ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ 51μελής κυβέρνηση, δεν τη λες και ολιγομελές σχήμα, πάντως κανένας Λαρισαίος δεν χώρεσε. Ορίστηκαν 52 γενικοί γραμματείς υπουργείων, καλός αριθμός, για αρχή, πάλι καθόλου από Λάρισα.

- Μα ούτε 1 στους 100, κανένας κατάλληλος;

(Αν και οι περισσότεροι ποντάρουν σε θέσεις διοικητών νοσοκομείων.

Θέσεις με εξουσία και χρήμα εξασφαλισμένα.)

* * *

* ΓΙΑ τους πολιτευτές, της ΝΔ εν προκειμένω, το σημαντικό δεν είναι η επίδοσή τους στις εκλογές αλλά η ισχύς του δικτύου τους μετά απ΄ αυτές. Άλλωστε οι περισσότεροι δεν βάζουν για να βγουν, το ξέρουν, άλλο τι λένε στους ψηφοφόρους, το μετά τις εκλογές τους ενδιαφέρει. Να βγουν στο ξέφωτο. (Οι αγωνιστές της παρατάξεως δικαιούνται πόστο.)

Ζ.

 

Για ώρα ανάγκης

* «ΕΙΔΑΤΕ ο Φλώρος...» Έγραψε ο Λαρισαίος Α. Α. για την αποφυλάκιση. «Πάλι καλά που είχε κρατήσει και 50.000 ευρώ για τις δύσκολες μέρες κι έτσι έχει να καταθέσει την εγγύηση. Ενώ εμείς...

Αν μας κάτσει καμιά στραβή ούτε κέρμα για καφέ δεν θα έχουμε».

Ζ.

 

Οικογενειακή

ευτυχία

* ΠΑΝΕΥΤΥΧΗΣ χθες στη Βουλή για την ορκωμοσία η Λίτσα Λιακούλη. Η επιβεβαίωση της μεγάλης της επιτυχίας και τα χαμόγελα περίσσεψαν.

Η νέα βουλευτής του ΚΙΝΑΛ βρέθηκε στο Κοινοβούλιο συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Χρ. Τσιάτα και τους δυό γιους τους.

Ζ.

 

Νονός ημέρας

* ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ μαθητές σε διαρκή έμπνευση.

- Ξέρετε τι μου έχει λείψει πολύ; Ένα εκατομμύριο ευρώ.

* * *

* - ΠΙΑΣΤΗΚΕ νονός της νύχτας ρε σεις, να βαφτίζει μέρα.

* * *

* - ΘΑ ήθελα να ευχαριστήσω επίσης τη σπονδυλική μου στήλη που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

Ζ.

 

Φίλοι

* ΑΝ έλεγε κάποιος Λαρισαίος ότι ήταν με τον Κυριάκο, δεν είναι απαραίτητο να εννοούσε με τον Μητσοτάκη. Ούτε καν τον Βελόπουλο.

Κυριάκος αποδείχθηκε και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Πιερρακάκης. Ο οποίος είχε βρεθεί πέρυσι στη Λάρισα, με τον φίλο του Θ. Παπαλιάγκα. Αρχηγός κιόλας άλλου κόμματος όμως ο Λαρισαίος δικηγόρος, που όμως δεν κατέβηκε στις εκλογές μετά την πανωλεθρία των ευρωεκλογών.

Παρομοίου σωματότυπου με τον πρώην πασοκτζή υπουργό της ΝΔ. Αλλά κι συνομήλικοι, μάλλον είχαν κοινή πορεία στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ.

Άγνωστο αν συναίνεσε στην πολιτική μετακίνηση του Κυρ. Πιερρακάκη.

Ζ.

 

Με περικεφαλαία

* ΖΟΡΙΣΤΗΚΑΝ κάποιοι στη ΝΔ και της Λάρισας που ορίστηκε ο Γ. Μαυρωτάς νέος γ. γ. Αθλητισμού.

Απ΄ το Ποτάμι μεν αλλά με όλα τα προσόντα να αποδειχθεί επιτυχής επιλογή. Εκείνοι που ζορίστηκαν ήταν οι μακεδονομάχοι, επειδή ως βουλευτής εκείνος είχε ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Προδότης, εν ολίγοις. Προεκλογικά όμως καθώς η ΝΔ δείχνει να έχει ανακρούσει πρύμναν αναλαμβάνοντας κυβέρνηση.

- Κορόιδα με περικεφαλαία, τους χαρακτήρισε κάποιος. (Καθώς τη φορούσαν ορισμένοι την περικεφαλαία στις μακεδονικές τους διαδηλώσεις.)

Ζ.

 

Επανα-

καταμέτρηση

* ΟΙ δύο πρώτες αιτήσεις επανακαταμέτρησης ψήφων κατατέθηκαν χθες στο Πρωτοδικείο Λάρισας.

Η μία έγινε από τη «Χρυσή Αυγή» και η άλλη από την «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες χθες στον δεύτερο όροφο του Δικαστικού Μεγάρου ανέμεναν και αίτηση από τον υποψήφιο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζανακούλη, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε...

Κ.Γ.

 

Μηδέν

* ΚΙ όμως υπήρχε υποψήφιος που δεν πήρε ούτε μία ψήφο στη Λάρισα.

Στο κόμμα της συν...φωνίας πολιτών είναι όλο διαφωνίες. Θα θυμάστε φυσικά στη διακαναλική συνέντευξη που μάλωσαν και έφυγαν σκοτωμένοι.

Στη Λάρισα λοιπόν βρέθηκαν δύο άνθρωποι που ψήφισαν το κόμμα αλλά κανείς δεν σταύρωσε τον μοναδικό υποψήφιο. Μα ούτε και ο ίδιος δεν ψήφισε τον εαυτό του;

Κ.Γ.

 

Ένας άλλος

* ΕΙΜΑΙ ένας άλλος ζω στο Αλμπάνια 

βγαίνω κοράφια για μεροκάματα

πάμε ξαδέρφια, όλοι μ΄ αμάνικα

και καλοκαίρι ζηλεύουν το μαύρισμα.

Απίστευτο ρεφρέν. «Είμαι ένας άλλος, ζω σε παράνοια», η μεγάλη επιτυχία του Νίνο. Κι ακόμη μεγαλύτερη η διασκευή του Jim Kush, μια παρωδία με Αλβανούς εργάτες όπου ξεχειλίζει ο αυτοσαρκασμός.

Και το βίντεο κλιπ σαρώνει στο ίντερνετ.

(Γυρισμένο στη Λάρισα απ΄ ό,τι φαίνεται.)

* * *

* ΠΑΙΡΝΩ φκυάρι και γεμίζω τον κουβά με το μπετό

αυτό το δουλειά γκουστάρει γιατί αυτό έκι λεφτά

είναι μάνγκας και έξω πάει στα μαγκαζιά

μετανάστης με καρδιά, και ας μην έκι καρτιά.

* * *

* ΔΥΣΚΟΛΑ τα πράματα δώ στο κοδομή

Αρπάζω το αλφάδι και στρώνω τα πλακάκια

κουράζεται ο πατέρας να τρώνε τα παιδάκια

Παίρνουμε σκεπάρι, βγκάζουμε αμάνικο

Και ξεκινάμε όλοι μαζί τι μεροκάματο

Αφεντικό τι θες μαζεύουμε ελιές

εσύ δεν μας το έλεγες αυτό πό προκτές;

(Διάθεση να υπάρχει κι η έμπνευση καταφθάνει.)

Ζ.

 

Μαχαίρι

και πεπόνι

* ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ κρίθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η κατάργηση των Δώρων στο Δημόσιο. Ανατράπηκαν προηγούμενες θετικές για τους δημοσίους υπαλλήλους, μπήκε ταφόπλακα στις διεκδικήσεις τους.

(Οι δικηγόροι τα λεφτά που είχαν συγκεντρώσει για τις μαζικές αγωγές, τα κράτησαν φυσικά.)

* * *

* Η περικοπή 13ου, 14ου αλλά και είσπραξη αναδρομικών δεν ισχύουν φυσικά για τους πάντες. Κι οι Λαρισαίοι είχαν να σχολιάζουν χθες στις παρέες.

- Νόμιμες όλες ανεξαιρέτως οι περικοπές, για όσους δεν είναι δικαστές.

- Καλά είναι να έχει κάποιος και το μαχαίρι και το πεπόνι . Φαίνεται όμως εξίσου καλό και για όποιον έχει και το σπαθί και τη ζυγαριά.

Ζ.

 

Καταστρεπτική

* ΣΙΓΑ που θα κώλωναν οι ευτραφείς Λαρισαίοι. Πάντα υπάρχει εξήγηση και μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος.

- Βγαίνω το πρωί για τρέξιμο καταλήγω στον φούρνο. Βγαίνω βράδυ, φτάνω ως την ψησταριά. Γενικά η γυμναστική με έχει καταστρέψει εμένα.

* * *

* - ΤΙ είναι αυτό;

- Κορμός παγωτό.

- Θέλω...

- Πόσο;

- Τρία δέντρα.

* * *

* - ΟΧΙ ότι έχω παχύνει, αλλά πλέον στην παραλία χρειάζομαι καινούριο σωληνάριο με αντηλιακό κάθε δύο μέρες.

Ζ.

 

Βαρόνη

* ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να μπει η Ευρώπη στον δρόμο της. Πρόεδρος της Κομισιόν, διάδοχος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Έφτασε η ώρα να αναλάβει το τιμόνι μια αριστοκράτισσα μια φον ντερ. Λείπει βέβαια κι ένας κόμης, ένας ντε. (Ντε βρε...)

Ζ.

 

Κεραμέως

* ΠΕΡΙΛΑΛΗΤΗ πλέον η παρολίγον Νομική της Πάτρας, η αυτομάτως καταργηθείσα σχολή από τη νέα κυβέρνηση.

Φοβερό το επιχείρημα; Δεν χρειάζεται λέει 4η Νομική διότι έχουμε πολλούς άνεργους δικηγόρους. Ενώ σε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες νέων επιστημόνων...

Μίλησε κανείς για δραστική μείωση των εισακτέων στα ΑΕΙ; Παρακάμπτεται η σχεδιαζόμενη ανακατανομή των εισακτέων σε 4 νομικές σχολές αντί 3 έως τώρα, δεν θα έμπαιναν περισσότεροι.

* * *

* ΑΞΙΖΕΙ να σημειωθεί ότι το αίτημα για ίδρυση Νομικής Σχολής στην Πάτρα έχει ιστορικό εικοσαετίας, αφού συγκεκριμένα σχέδια, μελέτες και αποφάσεις πανεπιστημιακών οργάνων υπάρχουν πριν από το 2000.

Ε ρε και να γινόταν εις βάρος της Λάρισας αυτό...

* * *

* ΒΟΗΘΑΕΙ και το επώνυμο της νέας υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, ώστε να κριθούν οι αποφάσεις της. «ὥσπερ λίθοι τε καὶ πλίνθοι καὶ κέραμοι ἀτάκτως ἐρριμμένα», σημειώνει ο πανεπιστημιακός Μ. Παρούσης επικεφαλής της 9μελούς για την παρολίγον σχολή.

Ο οποίος κάνει λόγο για κακό δείγμα πολιτικής, που οδήγησε την 4η Νομικής στον αγρόν του κεραμέως.

(Βιβλικός τόπος, ποικιλοτρόπως απαξιωμένος.

Όταν ο Ιούδας επέστρεψε μετανοιωμένος τα τριάκοντα αργύρια, οι Εβραίοι αρχιερείς δεν θέλησαν να τα ξαναβάλουν στο «κορβανά» του Ναού επειδή αποτελούσαν ήδη αντίτιμο αίματος εκ προδοσίας, « ἠγόρασαν ἐξ αὐτῶν τὸν ἀγρὸν τοῦ κεραμέως εἰς ταφὴν τοῖς ξένοις, δι’ ὸ ἐκλήθη ὁ ἀγρὸς ἐκεῖνος ἀγρὸς αἵματος». Ο αναφερόμενος κεραμεύς ήταν κάποιος κεραμοποιός).

Ζ.

 

Περιμένουν

* ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ μεγάλη που ο Κυρ. Βελόπουλος κράτησε την έδρα της Λάρισας. Και πανελλήνιο θέμα με την άγρια κόντρα που προέκυψε.

Πρωτοφανές, ποτέ δεν έχουν ξανασυμβεί παρόμοια, σε κανένα κόμμα, παρότι κάθε εκλογές οι πολιτικοί αρχηγοί κάποια έδρα παίρνουν τελικά.

* * *

* ΤΟ επίσης αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι δεν έχουν τοποθετηθεί καθόλου δημοσίως επί του θέματος που ανέκυψε, ούτε ο Λάμπρος Σδρόλιας που βγήκε α΄ επιλαχών σε σταυρούς, μήτε ο Δαμιανός Ζώκας που τον ακολούθησε ως τρίτος ισχυρός υποψήφιος αλλά και βασικό στέλεχος του κόμματος στη Λάρισα.

(Επίσης δεν έχει αποφασιστεί πού θα νοικιάσει ο Κυρ. Βελόπουλος να στεγάσει το τοπικό γραφείο του.)

Ζ.

 

Εσοδα

Δημοκρατίας

* ΔΕΝ είναι μόνο οι δικηγόροι που εισέπραξαν 1.300 ευρώ για τη συμμετοχή τους στις εκλογές ως δικαστικοί αντιπρόσωποι. Και δεν ήταν και λίγες αυτές οι συμμετοχές το τελευταίο δίμηνο. Έτσι είναι η Δημοκρατία, κοστίζει. (Και σε καλή μεριά.)

* * *

* ΕΙΝΑΙ και οι δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολήθηκαν στην εκλογική διαδικασία. Υπάλληλοι των δήμων και της περιφέρειας. Έτσι γινόταν όλα τα χρόνια με το εκλογικό μπόνους. Οι μεν δημοτικοί έλαβαν 100-200 ευρώ, τη φορά, σε κάθε εκλογή.

Οι δε περιφερειακοί υπάλληλοι τα δεκαπλάσια λέει, ναι έχει ακουστεί για καναδυό χιλιάρικα.

Όχι όλοι, όσοι δούλεψαν για τη διεξαγωγή των εκλογών. (Βέβαια, δεν ήταν δεύτερη δουλειά, απλώς είχαν αφήσει εκείνη που κάνουν στην υπηρεσία).

Ζ.

 

Φανάρι

* ΜΙΚΡΗ παρατήρηση αλλά σημαντική. Το φανάρι που βγάζει από τις Εργατικές Κατοικίες Γιάννουλης στο ύψος του πύργου Χαροκόπου, στην οδό Κοζάνης δεν δουλεύει.

Είναι επικίνδυνο σημείο καθώς ο οδηγός που θέλει να βγει στον κεντρικό δρόμο δεν έχει ορατότητα λόγω της στροφής.

Κ.Γ.

 

Πενταγράμμου

* ΉΤΑΝ λέει ένας Πακιστανός, ο Dore, και μ΄ έναν φίλο του είχαν βρεθεί μπροστά σ΄ έναν μπουφέ κάποιας εκδήλωσης. Έπεσε εκείνος με τα μούτρα στο φαΐ κι ο άλλος προσπάθησε να τον συγκρατήσει.

- Dore mi fas ola si. (Κι έτσι βγήκαν οι επτά νότες.)

Ζ.

 

---------------------

 

 PALIOI GNVRIMOI KAI ME ARISTH SXESH

• ΠΑΛΙΟΙ γνώριμοι και με άριστη προσωπική σχέση, συναντήθηκαν χθες και τα είπαν στην ορκωμοσία της νέας Βουλής. Ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ Αχ. Νταβέλης και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Μιχ. Μπεκίρης. Κι είπαν να τα ξαναπούν, φυσικά.

Ζ.

 

 ISXYRO FAN KLAMP

• ΙΣΧΥΡΟ φαν κλαμπ και στη Λάρισα, ο Αντρέα Καμιλέρι που πέθανε χθες στα 93 του μετά από σύντομη ασθένεια. Ο «πατέρας» του επιθεωρητή Σάλβο Μονταλμπάνο, που τον έκανε παγκοσμίως διάσημο και τον οποίο εμπνεύστηκε μετά τα 60 του. Έγραψε λένε τώρα πάνω από 100 βιβλία. Ο Λαρισαίος που ισχυρίζεται ότι έχει αγοράσει όλα όσα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, μετρούσε πάντως χθες στη βιβλιοθήκη του μόνο 40 Καμιλέρι.

Ζ.

 

 ANTIPALOI STIS DHMOTIKES

• ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ στις δημοτικές, μαζί στις βουλευτικές, Τάχος και Γιαννούλας, το ΠΑΣΟΚ δεν σε αφήνει να πλήξεις, ψάχνουν να βρουν τις επιδόσεις του κόμματος κι όλο Τσίπρα βλέπουν μπροστά τους.

Ζ.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass