ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2019 19:45
• ΝΥΝ αντιπολίτευση και αεί, καθώς συνεχίζουν και την επόμενη τετραετία. Καλοκαίρι αλλά ο συνταγματάρχης τούς έχει στην τσίτα, εξακολουθούν να συναντώνται και με χαμόγελο πάντα. Όσο για το σχέδιο δράσης, από Σεπτέμβρη.  Ζ. • ΝΥΝ αντιπολίτευση και αεί, καθώς συνεχίζουν και την επόμενη τετραετία. Καλοκαίρι αλλά ο συνταγματάρχης τούς έχει στην τσίτα, εξακολουθούν να συναντώνται και με χαμόγελο πάντα. Όσο για το σχέδιο δράσης, από Σεπτέμβρη. Ζ.

Τα «προσκοπάκια»

* ΕΞΗΝΤΑ-εξηνταπέντε, εβδομήντα-εβδομηνταπέντε... Δεν μετρούσε για κρυφτό ο Λαρισαίος.

Ωστόσο έψαχνε τους χαμένους. Τις ηλικίες τους κατέγραφε. Των μεσηλίκων που έχουν εξαφανιστεί από τα πρωινά στέκια της πόλης, ψιλοάδεια τα καφέ.

Τα «προσκοπάκια» την έχουν κοπανήσει για τις κατασκηνώσεις τους. Κατά τον Σεπτέμβριο πάλι πίσω. Και δεν ζουν κι οι κηδεμόνες τους...

Ζ.

 

Εναλλαγή

* -  ΈΞΙ μήνες μέρα κι έξι μήνες νύχτα στη Σκανδιναβία, συνέκρινε ο Λαρισαίος. Τι να λένε όμως τα γατάκια, που στην Ελλάδα έχει έξι ώρες Ιούλιο κι έξι ώρες Νοέμβριο.

Ζ.

 

Τι άλλο πια...

* ΑΠΟ μακριά οι Λαρισαίοι, ψύχραιμοι και αστειευόμενοι.

- Κάθε φορά, έχω μια μόνιμη απορία. Υπάρχει και κυρία σεισμού; Ή αυτός ο κύριος σεισμός είναι γεροντοπαλίκαρο;

* * *

* -  Μήπως βρε σεις, να καταργηθεί ο Ιούλιος; Τι άλλο θα δούμε;

- Μα βρισκόμαστε εν αναμονή της έκρηξης του ηφαιστείου της Σαντορίνης, δεν το έχετε καταλάβει; Και μετά τσουνάμι και λοιπά. Ρωτήστε και τον Μίνωα, τον παλιό βασιλιά της Κρήτης...

- Τσι Κρήτης, είπες; Αν ήταν ο πατέρας Μητσοτάκης εντάξει, αλλά και με τον Κυριάκο;

- Φαίνεται ότι έχει ισχυρό γονίδιο αυτός.

Ζ.

 

Τις πταίει;

* ΦΥΣΙΚΑ και η συζήτηση θα πολιτικοποιούνταν αμέσως.

- Εσείς, Κουληθήκατεεε;

* * *

* - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι τελικά ο 13ος πολιτικός που ορκίστηκε πρωθυπουργός;

Ο άλλος άρχισε να μετράει σπάζοντας ένα-ένα τα δάχτυλα.

- Βρε 13ος... Και τελευταίος;

-  Ήταν η 13η ημέρα της κυβέρνησης; Από ποια ξεκινάμε να μετράμε;

-  Άντε και καλές σαράντα...

* * *

* - ΔΗΛΑΔΗ τι άλλο απομένει; Ν’ ανοίξει η γη και να μας καταπιεί; Μήπως να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας;

-Άστο αυτό... Αυτό το είχαν για φόβο οι Γαλάτες, οι οποίοι ήσαν γενναίοι.

* * *

* - ΒΡΕ σεις, θυμάστε που προεκλογικά ο Κυρ. Μητσοτάκης, που είναι και γαύρος, είχε συναντήσει στην Καλαμπάκα τον Κώστα Φορτούνη; Πάρτον κάτω, με ρήξη χιαστού μόλις έγινε πρωθυπουργός.

Ζ.

 

Άλλοι φταίνε

* - ΔΕΝ νομίζω βρε παιδιά ότι φταίει ο Μητσοτάκης για τον σεισμό, μην πιστεύετε τέτοια πράγματα... (Είπε ο άλλος, που κυκλοφορούσε με μια αρμαθιά σκόρδα περασμένη στον λαιμό.)

* * *

* - ΚΑΛΑ δεν έχετε καταλάβει ότι πρέπει να απαλλαγούμε από τ’ απομεινάρια του ΣΥΡΙΖΑ; Γι’ αυτό κουνιέται η γης...

* * *

* - ΤΟ ρήγμα που έδωσε τον σεισμό στην Αττική είχε δημιουργηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουν οι ειδικοί. Του Σκάι.

* * *

* - ΚΑΙ μετά λέτε δεν είναι ισχυρό το 5,3... Είπε ο Δημ. Κουτσούμπας του ΚΚΕ.

Ζ.

 

Αυξημένες

προσδοκίες

* ΚΑΙ να που αποδεικνύεται ότι ο ΣΘΕΒ επενδύει στους κατάλληλους ανθρώπους στον σωστό χρόνο. Τον περασμένο Νοέμβριο ήταν που η υπό τον Αχ. Νταβέλη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχάνων ανακήρυξε ως επίτιμο μέλος του τον Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος τώρα οδεύει ως Επίτροπος της χώρας στις Βρυξέλλες. Ο Θεσσαλονικιός, στενός συνεργάτης του Γιούνκερ είχε κληθεί να μιλήσει και να τιμηθεί σε επιχειρηματικό δείπνο στη Λάρισα. Με στόχο να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ΣΘΕΒ – Βρυξελλών προς όφελος των επιχειρήσεων της Θεσσαλίας και της περιφερειακής ανάπτυξης. Δίαυλος που γίνεται λεωφόρος με την τοποθέτηση του νέου Επιτρόπου.

 

Ταιριαστός

* ΠΕΡΙΠΑΙΚΤΙΚΟΣ πάλι χθες ο Λαρισαίος συριζαίος.

- Μα κι ο νέος αρχηγός της Αστυνομίας, Καραμαλάκης;

- Ε, πώς θα τον έλεγαν, Τσιπράκη;

Ζ.

 

Ηλιοστάλαχτη

* - ΤΟ ωραιότερο γυναικείο όνομα...

Μια ιδιαιτέρως τρυφερή ανακοίνωση από τον Κώστα Σπανό, τον γνωστό ιστοριοδίφη που αενάως εκδίδει το «Θεσσαλικό Ημερολόγιο».

- Ηλιοστάλαχτη. Το έφερε μόνο μία Τυρναβίτισσα, το 1613, μοναδική σε όλη τη Θεσσαλία, από τον 15ο έως τον 19ο αιώνα.

Ζ.

 

Άντε γεια...

* ΕΦΥΓΕ από την Κ.ΑΛ.Ο του Τ.Ο.Π. Το ανακοίνωσε επισήμως. Ποιος; Ο εν Αθήναις Γοννιώτης Χρ. Πλιάτσικας. Από τι αποχώρησε; Από μέλος της ομάδας «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία»-ΚΑΛΟ του Τομέα Οικονομικής Πολιτικής- Τ.Ο.Π του ΣΥΡΙΖΑ. Κι άλλο χτύπημα για τον Τσίπρα.

«Φίλοι, φίλες, σύντροφοι, σ/σσες», ενημερώνει ο πρώην υποδιοικητής του «Ευαγγελισμού», «μετά λύπης μου σας ενημερώνω ότι αδυνατώ πλέον να είμαι επίσημα μέλος. Οι λόγοι είναι πλέον προσωπικοί. Εν καιρώ, θα συναντιόμαστε, και ως παλιοί καλοί φίλοι και συνεργάτες, θα τα πούμε και θα τα αναλύσουμε, εκτενώς. Ήδη από διετίας και πλέον όμως, καθιστούσα γνωστές δημόσια, αντικειμενικές αιτίες προβληματισμών μου, ανυπόφορων συνεπειών που αχρεωστήτως ζούσα, ως και απρόβλεπτων εξελίξεων σε προσωπικό και ευρύτερο πολιτικό και κομματικό επίπεδο». (Δύσκολα, πολύ δύσκολα...)

* * *

* ΕΠΙΣΗΣ, «μετά λύπης μου σας ενημερώνω ότι αδυνατώ πλέον να είμαι επίσημα μέλος του «Τμήματος Ελληνισμού της Διασποράς» του ΣΥΡΙΖΑ». Τους εγκατέλειψε εντελώς. «ΔΕΝ έχω κανένα παράπονο από την ομάδα ούτε από κανένα μέλος», διευκρινίζει. « Ίσα-ίσα, νιώθω ότι έχω πλέον μόνο φίλους και φίλες, παρά τις έντονες αντιπαραθέσεις και πολιτικές, εσωκομματικές ενίοτε, διεργασίες, δυσκολίες και εμπόδια. Οι αναμνήσεις όλες, στην περίπτωσή μας όλες θετικές, θα μείνουν ανεξίτηλες και θα ’ναι βάση για περαιτέρω δημιουργία». (Θ’ αφήσει άραγε η ΝΔ να πάει χαμένο τέτοιο στέλεχος στη δημόσια διοίκηση; Να εξατμιστεί η κτηθείσα εμπειρία;).        

Ζ.

 

Έτσι έπρεπε

αλλά...

* ΤΟ αυτονόητο έπραξαν οι συριζαίοι, λογικά όχι μόνο στη Λάρισα. Οι Γ. Καρυπίδης και Σπ. Μητρούλας, διορισμένοι από την κυβέρνηση Τσίπρα στη διοίκηση των νοσοκομείων, παραιτήθηκαν διευκολύνοντας τους νυν. Το ίδιο και ο πρόεδρος Γ. Κωσταρόπουλος, ο αντιπρόεδρος Μιχ. Αναστασίου και οι λοιποί της διοίκησης του ΕΑΚ από τις άμισθες θέσεις τους. Παραμένοντας στις θέσεις τους μέχρι η νέα κυβέρνηση να ορίσει διαδόχους, κάποιους δικούς της κι αυτή εννοείται.

* * *

* ΔΕΝ παραιτήθηκε ο κομαντάντε Νέστορ, λογικά δεν θα στήσει αντάρτικο στην ΥΠΕ. Αλλά ούτε οι αναπληρωτές διοικητές του Πανεπιστημιακού Α. Χαλιβέρα, προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ και του ΓΝΛ Δημ. Λιόλιος εκ των Οικολόγων. (Είχε γίνει δίκαιη μοιρασιά μεταξύ των πρώην συνεταίρων. Λογικά οι τωρινοί θα κατηγορηθούν για κομματικές επιλογές ορίζοντας διαδόχους. Όπως είχαν κάνει κι αυτοί δηλαδή καταγγέλλοντας προ τετραετίας.)

Ζ.

 

Διαίτης

* ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.

- Πήγα να ρωτήσω για εγγραφή σε γυμναστήριο και στην πόρτα με βρήκε ο σεισμός. Δεν θα πεθάνω εγώ εκεί μέσα.

* * *

* - ΤΡΩΩ κι από μέσα μου λέω «στα όρη στα άγρια βουνά να πάνε τα κιλά».

* * *

* - ΜΕ τι κομμάτια σου αρέσει να χαλαρώνεις;

- Σπανακόπιτας. Με κόθαρο, εννοείται.

Ζ.

 

Ζωύφια

* ΑΠ’ ΤΟ Λιβαδάκι το παράπονο, που έχουν γεμίσει λέει ζωύφια εξαιτίας ενός ακαθάριστου δημοτικού οικοπέδου. Το Γραφείο Πολιτών έχει ενημερωθεί, πλην όμως ουδέν... «Ως πότε θα πρέπει να περιμένουμε να κοπούν τα χόρτα, τα ζωύφια φτάσανε στα σπίτια μας, έλεος...» (Άμα είναι και δημοτικό...)

Ζ.

 

Με ηθοποιούς

* ΣΤΗ Λάρισα αρέσει πολύ το θέατρο. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει στείλει δύο τέκνα της ηθοποιούς, τον μεν Αλέξη Γεωργούλη στο ευρωκοινοβούλιο, την δε Άννα Βαγενά στη Βουλή. Αμφότερους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ας το έχουν υπόψη τους και στα άλλα κόμματα. (Γενικώς.)

Ζ.

 

Και με

καρδιολόγους

* ΣΤΑ νησιά πάλι, βγάζουν βουλευτές διάσημους καθηγητές Καρδιολογίας. Βγήκε πάλι πρώτος σε σταυρούς και με διαφορά στη Ρόδο ο 77χρονος Δημ. Κρεμαστινός, όμως δεν επανεκλέχθηκε αφού το ΚΙΝΑΛ δεν κέρδισε έδρα στα Δωδεκάνησα. Αντιθέτως εκλέχθηκε θριαμβευτικά, πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ στη μονοεδρική της Σάμου ο 72χρονος Χριστ. Στεφανάδης. (Ψηφοφόροι καρδιακοί, πώς λέμε φίλοι...)

Ζ.

 

Προσλήψεις

* ΘΑ προσλάβει λέει η νέα κυβέρνηση 1.500 αστυνομικούς. Νόμος και τάξη και καλά θα κάνει.

- Πώς όμως; Απορούσε ο Λαρισαίος. Οι αστυνομικοί δεν μπαίνουν πια με τις Πανελλήνιες;

* * *

* ΤΟ έκανε πρωτοσέλιδο και δικαίως η «Καθημερινή». Που για 70 θέσεις συνοδών αμαξοστοιχίας η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δέχτηκε 10.000 αιτήσεις. Εκατόν πενήντα για καθεμιά. Η «Ε» πάλι προτίμησε να αναδείξει ότι για 153 θέσεις τραυματιοφορέων στα νοσοκομεία, υποβλήθηκαν 152.600 αιτήσεις ενδιαφερομένων με επιβαλλόμενο προσόν το απολυτήριο Δημοτικού. Ούτε καν χίλιοι για μία θέση.

Ζ.

 

Έξι χρόνια;

* ΒΑΙΝΕΙ προς το τέλος της, ολοκληρώνονται οι απολογίες των κατηγορουμένων αλλά ακόμη δεν τελείωσε το χρυσαυγίτικο δικαστήριο. Το πρωτόδικο, θα ασκηθούν εφέσεις μετά κλπ κλπ. Εν τω μεταξύ συμπληρώνονται σύντομα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έξι χρόνια. Τυφλή η Δικαιοσύνη αλλά και τόσο κουτσή; Και αργοκίνητη...

Ζ.

 

Δήθεν

* ΕΝΑ πενηντάρικο ζητούσε ο άνθρωπος, μπαίνοντας σε γραφεία και ιατρεία στο κέντρο της Λάρισας. Για να πάει τη μανούλα του στην Αθήνα, για θεραπεία από σοβαρή πάθηση. Δεν ήταν και λίγοι εκείνοι που τσιμπούσαν, ήταν αρκούντως πειστικός στο υποτιθέμενο δράμα του. Κι ύστερα ρωτώντας παραδίπλα συνειδητοποιούσαν ότι πιάστηκαν κορόιδα.

Ζ.

 

Από ευγένεια

*ΛΙΓΟ πριν ξεκινήσουν για το ταξίδι της επιστροφής στην πρωτεύουσα, ο Γιάννης κι ο Βασίλης αποχαιρετούν τον φίλο τους τον Γιώργο, που τους είχε φιλοξενήσει στο εξοχικό του στα παράλια της Λάρισας. Ο Βασίλης είναι λιτός στα λόγια.

- Ευχαριστώ για τη φιλοξενία και επιφυλάσσομαι.

Έρχεται κι η σειρά του Γιάννη, που λέει στον Γιώργο:

- Το φαγητό ήταν περίφημο, τα ποτά εξαιρετικά και, ειλικρινά, το απόλαυσα με τη γυναίκα σου.

Με το που ξεκίνησαν, πιάνει ο Βασίλης τον Γιάννη:

- Μα τι πράματα ήταν αυτά που του είπες στον φουκαρά τον Γιώργο... Δεν πιστεύω να τα ‘λεγες σοβαρά;

- Όχι, μωρέ, δεν μπορώ να πω ότι το απόλαυσα, αλλά να, δεν ήθελα να τον πληγώσω.

Ζ.

 

Τα κρύα τα νερά

* ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές, παραθαλασσίως.

- Θέλετε κοπέλα σαν τα κρύα τα νερά και όταν είναι κρύα τα νερά στη θάλασσα δεν μπαίνετε...

* * *

* -  ΤΙ λέει ένα λάστιχο αυτοκινήτου σ’ ένα άλλο; «Σαν πολύ αέρα έχεις πάρει»....

* * *

* - ΤΖΑΜΠΑ στενοχωριέσαι, ρε παιδί μου.

- Γιατί, εσύ πληρώνεσαι;

Ζ.

 

------------------

FRENITIDA ME TH NEA INTERNETIKH2• ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ με τη νέα ιντερνετική εφαρμογή «FaceApp» - και καλά γεράματα.

- Πού είσαι μωρό μου;

- Στο σπίτι της γιαγιάς μου.

- Δεν σε πιστεύω, στείλε foto.

Ζ.

 

 

------------------

O STRATIVTIKOS GERANOS EFTASE3• Ο στρατιωτικός γερανός έφτασε απ’ το πρωί στον πεζόδρομο της Ρούσβελτ, άπλωσε τον βραχίονα κι ο μάστορας πήρε να σοβατίζει. Το Φρουραρχείο Λαρίσης πρέπει αν έχει το κούτελο καθαρό, στη μαρκίζα του.

Ζ.

 

 

------------------ O GATOS TOY LARISAIOY MEGAS4• Ο γάτος του Λαρισαίου Γ.Τσ. Μέγας θαυμαστής των έργων του ή θύμα οφθαλμαπάτης; Το πιθανότερο ότι έμεινε με την όρεξη για φρέσκο ψαράκι.

Ζ.

 

 

------------------

 ATELEIVTES PLAKES PIA ME TOYS LARISAIOYS5

• ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ πλάκες πια με τους Λαρισαίους που αποδείχθηκαν κορόιδα με περικεφαλαία.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass