ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2019 19:45
*ΑΠΟ την Αθήνα και τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, «καρφί» στην εορτάζουσα Βερδικούσια, για τον εσπερινό του Προφήτη Ηλία, ο Χρήστος Κέλλας. Κόσμος πολύς, με τον Λαρισαίο πολιτικό να δέχεται συγχαρητήριες ευχές για την επανεκλογή του. Η ευχή που ξεχώρισε όμως, ήταν του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος, αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα, “να συμβάλει, σαν κυβερνητικός βουλευτής, στην επίλυση του δημογραφικού και την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας», ζητήματα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της ορεινής κοινότητας. Και η ευχή του αρχιμανδρίτη -μαθαίνουμε- ήταν απ’ τα βασικά στοιχεία της ομιλίας του γιατρού κατά τη χθεσινοβραδινή παρέμβασή του στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.   *ΑΠΟ την Αθήνα και τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, «καρφί» στην εορτάζουσα Βερδικούσια, για τον εσπερινό του Προφήτη Ηλία, ο Χρήστος Κέλλας. Κόσμος πολύς, με τον Λαρισαίο πολιτικό να δέχεται συγχαρητήριες ευχές για την επανεκλογή του. Η ευχή που ξεχώρισε όμως, ήταν του πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητρόπολης Ελασσώνος, αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα, “να συμβάλει, σαν κυβερνητικός βουλευτής, στην επίλυση του δημογραφικού και την ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας», ζητήματα ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της ορεινής κοινότητας. Και η ευχή του αρχιμανδρίτη -μαθαίνουμε- ήταν απ’ τα βασικά στοιχεία της ομιλίας του γιατρού κατά τη χθεσινοβραδινή παρέμβασή του στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή.

Παρατημένα

*ΤΑ κλάδεψαν τα δέντρα εκεί στη Θεοτοκοπούλου αλλά δεν τα μάζεψαν. Πάνε τρεις εβδομάδες τώρα. Να εξαφανιστούν από μόνα τους αποκλείεται. Ίσα ίσα που έχουν αρχίσει να γίνονται και επικίνδυνα καθώς ξεράθηκαν και βρίσκονται δίπλα στους κάδους απορριμμάτων. Ένα αποτσίγαρο φτάνει για να ανάψει φωτιά. Ας το δει η υπηρεσία του Δήμου.

Ν.Π.

 

Κουδούνι

*ΠΟΛΥ κακό για το τίποτα. Γράφανε τις προηγούμενες ημέρες site και εφημερίδες, ότι τελικά το κουδούνι θα χτυπά στις 8.15 το πρωί για τους μαθητές.

Μα δεν είχε αλλάξει, σκέψεις έκανε ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και είχε ορίσει και μια επιτροπή για να το ερευνήσει. Βέβαια, τα αποτελέσματα της έρευνας δεν τα μάθαμε ποτέ, αλλά τι σημασία έχει, αφού ποτέ δεν ίσχυσε το κουδούνι στις 9.

Ν.Π.

 

Γεράματα

*ΦΡΕΝΙΤΙΔΑ για την εφαρμογή του facebook που δείχνει πώς θα είναι ο χρήστης στα γεράματά του. Τις τελευταίες ημέρες κατακλύστηκαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από γερασμένα πρόσωπα. Πρόκειται για τη νέα μόδα και συγκεκριμένα την εφαρμογή Faceapp που κάνει θραύση.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει διάφορες λειτουργίες. Μία από αυτές είναι να σου δείχνει πώς θα είσαι στα γεράματά σου. Βάζεις δηλαδή μία φωτογραφία σου, πατάς το old και τσουπ, βλέπεις πώς θα είσαι στα 70 σου και βάλε. Με ρυτίδες, άσπρα μαλλιά… ή καθόλου μαλλιά. Διάσημοι και μη βάλθηκαν να δουν πώς θα τους φερθεί ο χρόνος.

Ν.Π.

 

Βελτιώσεις

*ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει το σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, διεμήνυσε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, παρότι η ΝΔ είχε διαφωνήσει έντονα με αυτό το σύστημα. Όμως τώρα πια είναι νόμος του κράτους και αυτό το υπολογίζει η υπουργός Παιδείας, που δήλωσε ότι δεν μπορεί επειδή αλλάζουν οι κυβερνήσεις να δημιουργείται μια τεράστια αναστάτωση στον μαθητικό και εκπαιδευτικό κόσμο. Όμως δήλωσε επίσης ότι θα γίνουν κάποιες βελτιωτικές κινήσεις για να διορθωθούν στρεβλώσεις του υπάρχοντος συστήματος. Βελτιώσεις λοιπόν μόνο. Για να δούμε τι θα δούμε.

Ν.Π.

 

Στον Αγιόκαμπο

*ΣΤΗΝ παράκτια ακτογραμμή λουομένων και πλεύσης ταχύπλοων στον Αγιόκαμπο Λάρισας δεν υπάρχει οριοθέτηση με σημαδούρες, όπως καταγγέλλει λουόμενος, που όπως ισχυρίζεται το απόγευμα του Σαββάτου παραλίγο να παρασυρθεί από ταχύπλοο.

Ο καταγγέλλων (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας) επισημαίνει ότι στην παραλία δεν υπάρχει ούτε ένας ναυαγοσώστης σε μια περίοδο που η παραλία είναι γεμάτη ασφυκτικά.

Επειδή τα ατυχήματα εύκολα γίνονται, καλό θα είναι οι υπεύθυνοι να εξετάσουν σοβαρά το ζήτημα. Η πρόληψη σώζει ζωές.

Ν.Π.

 

Λίαν επικίνδυνο

*- ΑΥΤΟ είναι το «Green Mile» της Λάρισας…

Το Πράσινο Μίλι θυμήθηκε ο άλλος διαβάζοντας ξανά για το ιδιαιτέρως επικίνδυνο κομμάτι της παλιάς εθνικής οδού, την ευθεία μπροστά από την πρώην «Roca», όπου έχουν γίνει τόσα φρικτά τροχαία και για το οποίο άρχισε να αναδεύεται η προοπτική οδικής βελτίωσης.

Το Πράσινο Μίλι, από την προ εικοσαετίας σπουδαία ταινία και το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ. Έτσι έλεγαν τη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν στη φυλακή οι θανατοποινίτες κατάδικοι για να φτάσουν απ’ τα κελιά τους στην ηλεκτρική καρέκλα.

Ζ.

 

Αμέσως αλλιώς

*ΔΕΚΑ μέρες στην κυβέρνηση κι η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε πλέον κούκλα. Καλοχτενισμένη, περιποιημένη στο σαλόνι της ΝΔ. Και τάκα-τάκα.

Κι οι Λαρισαίοι μακεδονομάχοι τραβούν των παθών τους τον τάραχο στις παρέες.

- Να το δείτε που ο Μητσοτάκης θα ζητήσει να γιορτάζεται η 12η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Και θα βάλει και τον Κοτζιά κορνίζα στα κομματικά γραφεία.

Ζ.

 

Και τουρισμός

*ΘΥΜΙΖΕ ο Λαρισαίος περιπτώσεις φανταστικών προσώπων, ηρώων σε έργα σπουδαίων συγγραφέων, που έχουν αποκτήσει υπόσταση. Έλεγε για τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του Σαίξπηρ, όπου οι τουρίστες συρρέουν πλήθος στη Βερόνα κάτω από το μπαλκόνι υποτίθεται της Ιουλιέτας. Συνέχιζε με τον Σέρλοκ Χολμς, τον ντετέκτιβ που δημιουργήθηκε από τον Άρθουρ Κόναν Ντόυλ αλλά που στο νούμερο 221Β της οδού Μπέικερ στο Λονδίνο, υπάρχει ως αξιοθέατο το «σπίτι» του, έτσι όπως το περιγράφει ο συγγραφέας στα μυθιστορήματά του και σπεύδουν οι επισκέπτες κατά χιλιάδες. Έφτασε μέχρι και στον Όμηρο και τον μυθικό Αχιλλέα, αγάλματα του οποίου κοσμούν τα Φάρσαλα, για τα οποία ο ήρωας αποτελεί σύμβολο.

***

*ΠΟΥ ήθελε να καταλήξει; Στον Ιταλό Αντρέα Καμιλέρι, που πέθανε προχθές. Τηρουμένων των αναλογιών πάντα. Ωστόσο η Βιγκάτα, όπου διαδραματίζονται οι περιπέτειες του επιθεωρητή Μονταλμπάνο δεν είναι υπαρκτή πόλη στον νότο της Σικελίας. Κι όμως, ο δημοφιλής παγκοσμίως αστυνόμος την έχει καταστήσει τουριστικό προορισμό. Οι ψαροταβέρνες που τρώει ο Μονταλμπάνο, έχουν γίνει πραγματικότητα για τους τουρίστες.

Ζ.

 

Να βρεθούμε

*ΑΣΤΕΙΑΚΙΑ στη λαρισαϊκή φοιτητοπαρέα.

- Κάνει ρε σεις το 14χρονο τσεκ ιν σε κλαμπ γράφοντας reunion. Ότι δηλαδή, τι; Μαζευτήκαμε ξανά τα παιδιά απ’ το «Μητέρα» και το «Ιασώ»;

***

*- ΝΑ έρθουμε να μας κάνεις το τραπέζι στο σπίτι, λέει η μάνα μου. Αμάν βρε παιδιά… Εγώ δεν έχω καν τραπέζι στο σπίτι, μόνο ένα κομοδίνο.

Ζ.

 

Ελεγχοι…

* ΣαρωτικοI έλεγχοι του ΕΦΚΑ για την απασχόληση εργαζομένων έγιναν το Σάββατο το βράδυ και χθες το πρωί σε μαγαζιά εστίασης και καφέ μπαρ της Λάρισας. Πληροφορίες θέλουν να βρέθηκαν περιπτώσεις αδήλωτης εργασίας και να επιβλήθηκαν πρόστιμα. Σειρά έχουν τα παράλια Λάρισας και Πιερίας…

Σ.Κ.

 

----------

SYNEPHS KAI FETOS STO RANTEBOY THS ME THN AFRIKH*ΣΥΝΕΠΗΣ και φέτος στο ραντεβού της με την Αφρική, η εθελοντική ομάδα ΦΙΛΟΤΗΤΑ. Μαζί τους και η πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ελένη Αναστασοπούλου, που άφησε για λίγο τα τρεχάματα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τη συγγραφή και έπιασε το μυστρί, αφού οι εθελοντές εκεί φτιάχνουν ένα χώρο συνάντησης/ εστιατορίου και οικολογικές τουαλέτες για τον συνεταιρισμό γυναικών ενός χωριού, του Gongo. Οι αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν μια σκληρή πραγματικότητα αλλά και μια αισιοδοξία, καθώς ο εθελοντισμός και η αγάπη μπορούν να κάνουν θαύματα.

Ν.Π.

 

----------

AYTOI EINAI FILARAKIA PALIOI SYMMAUHTES*AYTOI είναι φιλαράκια, παλιοί συμμαθητές, μπορούν να συμπεριφέρονται όπως θέλει ο καθένας στον άλλο, δεν κρατούν τους τύπους.

Ζ.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass