ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2019 19:01
*Ε, να φάει κι ένα γλυκό κι ο Χαρακόπουλος… Αφού δεν τον κέρασε ο Μητσοτάκης…  Ζ. *Ε, να φάει κι ένα γλυκό κι ο Χαρακόπουλος… Αφού δεν τον κέρασε ο Μητσοτάκης… Ζ.

Κανονικότητα

*ΚΑΙ να που έφτασε επιτέλους το κανονικό καλοκαίρι. Από συμπληγάδες πέρασε φέτος. Μέχρι να επανέλθει στην κανονικότητα. Κι αυτό;

Ζ.

 

Εννοείται

*ΚI έτσι οι Λαρισαίοι συζητώντας χθες έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους.

- Μήπως αυτό που κάναμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν απάτη;

- Όχι βέβαια. Προεκλογικός αγώνας ήταν.

Ζ.

 

Είχε διαφορά

*ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ του Λαρισαίου Π.Α. από τη συζήτηση στη Βουλή.

- Όσο προετοιμασμένος ήταν ο Μητσοτάκης να γίνει κυβέρνηση τόσο απροετοίμαστος ήταν ο Τσίπρας να γίνει αντιπολίτευση.

Ζ.

 

Υποστηρίζουν

*ΚΙ όμως υπάρχουν και στη Λάρισα στελέχη πρώτης γραμμής του ΚΙΝΑΛ που εκφράζουν δημοσίως την ευαρέσκειά τους για Μιχ. Χρυσοχοϊδη και Κυρ. Πιερρακάκη, τους δύο παράγοντες του κόμματός τους που αίφνης αυτομόλησαν προς ΝΔ κι ορίστηκαν υπουργοί από τον Κυρ. Μητσοτάκη. Προφανώς θέλουν κι άλλοι να προσχωρήσουν, είναι κι ο Ευάγγ. Βενιζέλος που τηρεί αιδήμονα σιγήν.

Ζ.

 

Υπουργοί ΠΑΣΟΚ

*ΩΣΤΟΣΟ ο Λαρισαίος Κ.Σ. οικτίρει τον χώρο του.

- Δεν συμφωνώ με την Ακαδημία στελεχών που θα δημιουργήσει το ΚΙΝ.ΑΛ. Το θεωρώ ξεπερασμένο. Το ΙΕΚ Υπουργών ίσως είναι πιο παραγωγικό. (Πασοκικός αυτοσαρκασμός.)

Ζ.

 

Καρφώθηκε

*ΠΡΟΣΟΧΗ στο face app, την εφαρμογή στο κινητό που σε δείχνει μεγαλύτερο, συστήνει ο Λαρισαίος Α.Π.

- Διότι η άλλη έβαλε το νεογέννητο στο face app και βγήκε ο κουμπάρος με μαλλιά.

Ζ.

 

Πολιτικό ή κοσμικό;

*ΤΟ οποίο Face App, που έκανε πάταγο τις τελευταίες ημέρες, και οι κίνδυνοι που εγκυμονεί ήταν το θέμα της πρώτης ερώτησης του Λαρισαίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Γεωργούλη, στην Κομισιόν.

Ο οποίος, δείχνοντας ότι κινείται μέσα στο σύγχρονο κλίμα, επισημαίνει ότι προκύπτουν ερωτήματα ασφαλείας, καθώς οι χρήστες, προκειμένου να παίξουν με την εφαρμογή, δίνουν άδεια για πρόσβαση σε προσωπικά τους δεδομένα.

***

*ΚΙ έτσι ανακύπτει θέμα. Πού εμπίπτει η δράση του Αλ. Γεωργούλη; Στο κοσμικό ή στο πολιτικό ρεπορτάζ; Ο Λαρισαίος πολιτικός, διότι είναι πολιτικός πια και μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ηθοποιός, ζεν πρεμιέ και σελέμπριτι.

Οπότε γράφουν τα sites: Μεταξύ Βρυξελών και Αθηνών, βρίσκει πάντα τον χρόνο για αποδράσεις στη γενέτειρά του, τη Λάρισα προκειμένου να δει τη μητέρα του και τους αγαπημένους του φίλους. Αυτό το Σαββατοκύριακο λοιπόν εθεάθη στον Αγιόκαμπο, όπου του αρέσει να πηγαίνει συχνά τα καλοκαίρια για να κάνει τα μπάνια του.

Σάββατο βραδάκι βρέθηκε σε πολύ γνωστό γραφικό ταβερνάκι της περιοχής, το ‘’Paradies’’ στο Πολυδένδρι και μάλιστα ήταν με πολύ γοητευτική παρέα. Μαθαίνουμε ότι συνόδευε μια πολύ όμορφη κοπέλα και οι δυο τους ήταν σε πολύ χαλαρή διάθεση. Η κοπέλα που συνόδευε, κέρδισε τις εντυπώσεις με την ευγενική της φυσιογνωμία.

Ζ.

 

Καφέ

*«ΤΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ανοίγει εδώ;»

Παιδί ρωτάει τον πατέρα του στο κέντρο της πόλης. Στην καρδιά των πεζοδρόμων σε περίοδο ανακαίνισης. Η επιχειρηματικότητα στερεύει. Χωράει πια σε μια κούπα καφέ. Σ’ ένα πλαστικό για την ακρίβεια.

Μην ψάχνεις για κλειδαράδες, ράφτρες, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, μαρμαράδες. Πάνε τα μαστοράκια που ήξερες. Τα χέρια των νέων πλέον δεν έχουν λάσπη. Άδικα νομίζεις πως υπάρχουν σοβατζήδες. Τα χέρια των νέων έχουν τατουάζ και είναι πρησμένα. Θαρρείς από τη σκληρή χειρονακτική δουλειά; Μπα. Μάλλον από τις δεκάδες επαναλήψεις στο γυμναστήριο.

Γυψοσανιδάς; Τι άλλο θα ακούσουν τ’ αυτιά τους.

Youtuber. Έχει καλύτερα φράγκα και περισσότερη δόξα.

«Καφετέρια μάλλον αγόρι μου» απαντάει αφηρημένα ο πατέρας στο παιδί αλλά ήδη το παιδί τον κοιτάζει απορημένο αφού το ξέρει. Το δήλωσε στην ερώτηση που προηγήθηκε.

Αν το καλοσκεφτείς είναι δεδομένο για κάποιο μέρος της νέας γενιάς…

Τραγικό;

Κ.Γ.

 

Δεν έχει ιδέα

*ΑΝΔΡΕΣ Λαρισαίοι και τα συνήθη προβλήματά τους.

- Τι θες γυναίκα με τον πλάστη στο σαλόνι;

- Ήρθα ν’ ανοίξουμε συζήτηση.

***

*- ΠΙΣΩ από κάθε νευριασμένη γυναίκα υπάρχει ένας άντρας που δεν έχει ιδέα τι έχει κάνει λάθος.

***

*- ΠΡΩΤΟΝ, μην τα βάζεις με γυναίκα όταν έχει όρεξη για καυγά. Δεύτερον, πάντα έχει όρεξη.

Ζ.

 

Έλληνας Μακρόν

*- Η εναλλαγή στην κυβέρνηση συνήθως σπρώχνει τα πράγματα προς τα μπρος, αυτό θέλει άλλωστε κι η κοινωνία που ψηφίζει αλλιώς.

- Οι πρώην κυβερνητικοί, που απώλεσαν την εξουσία, ποτέ δεν το αποδέχονται όμως. Άλλωστε έχουν διαφορετική προσέγγιση. (Κι η συζήτηση στη συντροφιά των Λαρισαίων συνεχιζόταν.)

***

*Η Λ.Γ. αποφαίνεται: Τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποδεικνύεται ο Έλληνας Εμμανουέλ Μακρόν... Προσηνής, με έμφυτη ευγένεια και αμεσότητα, χωρίς ύφος εκδικητικού κήνσορα, έκανε προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης αυτές που είχε εξαγγείλει προεκλογικά και αποδέχθηκαν όσοι επικαλούνται την κοινή λογική στην εφαρμογή μιας πολιτικής, που δεν καθορίζεται πλέον παρά ελάχιστα από ιδεολογικές διαφοροποιήσεις, αλλά από διαχειριστική ικανότητα και εντιμότητα...

***

*ΓΙΑ να συνεχίσει επισημαίνοντας: Και ναι, η πολιτική ξέρουμε ότι έχει τις αθέατες πλευρές της, εκεί που εμείς δεν ξέρουμε τι παίζεται πραγματικά αλλά όλα αποκαλύπτονται στο τέλος, ναι ο Μητσοτάκης έχει πολλά βαρίδια στο κόμμα του, καιροσκόπους, ασήμαντους και κακούς πολιτικούς και αρνητικές προσωπικότητες που εκλέγονται με τους γνωστούς τρόπους, όμως αυτά είναι κοινωνικό φαινόμενο. Έχει όμως και στελέχη που δείχνουν να πιστεύουν στην εξυγίανση της πολιτικής ζωής και στον εξορθολογισμό της. Το θέμα είναι ποια πολιτική θα πάρει το "πάνω χέρι". Και αυτό εν πολλοίς εξαρτάται από τον επικεφαλής μιας παράταξης.

Ζ.

 

Άλλαξε απ-όψη

*ΗΤΑΝ ο Τάκης Θεοδωρικάκος που προανήγγειλε μιλώντας στη Βουλή, ότι σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική ρύθμιση που θα αφοπλίζει την απλή αναλογική στην αυτοδιοίκηση, ώστε να δίνεται λύση και πλειοψηφία στην παράταξη του δημάρχου και του περιφερειάρχη. Κι ότι σε δεύτερη φάση, η κυβέρνηση θα καταργήσει την απλή αναλογική στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Επιχειρηματολόγησε επ’ αυτού ως καθ’ ύλην αρμόδιος, υπουργός Εσωτερικών. Ο παλιός γραμματέας της ΚΝΕ που τότε επιχειρηματολογούσε αντίστροφα, υπερθεματίζοντας για το δίκαιο και δημοκρατικό σύστημα της απλής αναλογικής. (Για κάθε τι υπάρχουν πολλές όψεις κι οι πολιτικοί έχουν την ευχέρεια να αναδεικνύουν εκείνη που κάθε φορά τους βολεύει.)

Ζ.

 

Δύο όψεις

*Ο οποίος υπουργός Εσωτερικών προανήγγειλε επίσης πως θα μεταφέρει τον ΕΝΦΙΑ στην αυτοδιοίκηση. Αργότερα, μέσα στην τετραετία θα γίνει αυτό.

- Επομένως δεν τους νοιάζει και πολύ αν θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ, οι δήμαρχοι θα χάσουν έσοδα, σχολίαζε ο Λαρισαίος.

***

*ΠΡΟΣΦΙΛΕΣ και πονεμένο θέμα ο ΕΝΦΙΑ, κυριάρχησε χθες στις συζητήσεις.

- Είδατε; Και κλιμακωτή η μείωση που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης. Μα ΣΥΡΙΖΑ έγινε κι αυτός; Μικρότερο το όφελος για τους κατέχοντες.

- Μα τι λες; Εντάξει μόνο 10% για όσους έχουν ακίνητα άνω του εκατομμυρίου. Που σημαίνει όμως ότι αυτοί επωφελούνται κάποια χιλιάρικα ενώ με το 30% μείωση στους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες, η μεγάλη πλειοψηφία θα κερδίσει μερικά δεκάρικα ευρώ.

***

*ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ χαρτιά και αριθμοί.

- Να, ο Τσίπρας δεν έδινε καμία μείωση ΕΝΦΙΑ σε όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω των 200.000, ενώ ο Μητσοτάκης δίνει μείον 20%.

-Καλό δεν είναι αυτό;

-Καλό αλλά κάποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό, πώς θα βουλώσει η τρύπα που θα δημιουργηθεί; (Τελικά είναι από ποια πλευρά το βλέπει ο καθείς.)

Ζ.

 

Άλλο τώρα

*ΝΑ, όπως ο Π. Πολάκης, ο οποίος δεν παύει να βλέπει μπροστά του τον "φίλο" του Γ. Στουρνάρα. Μιλώντας στη Βουλή ο πρώην υπουργός θύμισε ότι ο κεντρικός τραπεζίτης μιλούσε για κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρούσε σε μειώσεις των φόρων. Κι είπε ότι περιμένει την αντίδρασή του τώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ υπόσχεται ελαφρύνσεις. (Θα περιμένει πολύ.)

Ζ.

 

Ανέμελα χρόνια

*ΚΕΦΑΚΙΑ στη συντροφιά των Λαρισαίων μεσηλίκων.

- Ανέμελα παιδικά χρόνια… Θυμάμαι τη μητέρα που μας κυνηγούσε γύρω από την πισίνα με το μπαστούνι του γκολφ για να φάμε το χαβιάρι μας.

***

*- ΚΑΠΟΤΕ τ’ αγόρια πλακώνονταν στις μπίρες σαν τους πατεράδες τους. Τώρα βγάζουν τα φρύδια σαν τις μανάδες τους.

***

*-ΚΑΛΑ ρε φίλε, μένεις σε παραθαλάσσια περιοχή και δεν ξέρεις να κολυμπάς;

-Γιατί εσύ που μένεις κοντά στο αεροδρόμιο έμαθες να πετάς;

Ζ.

 

Καστρί

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ κανονικά την πλούσια δράση του ο Πολιτιστικός Σύλλογος στο Καστρί Λουτρό. Με τον υπερδραστήριο πρόεδρο Γιώργο Σαπουντζή που έχει δίπλα του ένα πολύ άξιο διοικητικό συμβούλιο να κάνει τους παραθεριστές απ’ όλη τη Θεσσαλία να ρωτάνε τι καλό τους έχει φέτος.

***

*ΒΑΣΙΚΑ εμπλουτίστηκε η ταινιοθήκη του σινεμά, το οποίο τα βράδια στις 21.00 δίνει ραντεβού με μικρούς και μεγάλους σινεφίλ. Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο εκτός από Γαλλικές ταινίες έχει πλέον και ισπανικές. Όλε…

***

*ΜΑ και η δανειστική βιβλιοθήκη συνεχίζει κανονικά τη δραστηριότητά της. Καθημερινά από τις 10 το πρωί ως και τις 12 το μεσημέρι δανείζει βιβλία για όλα τα γούστα σε όσους έχουν όρεξη να περάσουν διαβάζοντας την ώρα τους στην παραλία ή στο εξοχικό τους. Τι άλλο να κάνει ένας σύλλογος σε μια παραλία; Εύγε!

Κ.Γ.

 

Δέντρο λαχείο

*- ΑΝ πέσει και μάλιστα νύχτα, θα σκοτωθεί κόσμος. Και τι θα γίνει τότε, θα το ρίξουμε κι αυτό στον Μητσοτάκη; Ως κακοτυχία…

Ο Χ.Φ. αναφέρεται σ’ ένα ξερό, κατάξερο δέντρο δίπλα από τον παράδρομο της εθνικής οδού, κρέμεται απειλητικά από πάνω του κοντά στον κόμβο Νίκαιας του ΠΑΘΕ, πενήντα μέτρα μετά τη διασταύρωση προς τα Πολυκαταστήματα. Είναι χρόνια έτσι, κάποια στιγμή όμως θα πέσει, μέσα στον δρόμο. Κι ύστερα θα γίνει λαχείο, ποιος θα πέσει πάνω του.

***

*ΕΝΑ επικίνδυνο στοιχείο στην εθνική οδό που προστατεύεται από τη γραφειοκρατία. Ειδοποιήθηκε ο Δήμος Κιλελέρ, «α, αυτό είναι θέμα της εταιρείας στην οποία ανήκει η εθνική οδός». Ειδοποιήθηκε η εταιρεία, «α, εμείς δέντρα δεν μπορούμε να κόψουμε». (Τόσο δύσκολο.)

Ζ.

 

Τσίμπησαν

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ κάποιοι Λαρισαίοι δεξιοί τσίμπησαν στα πειράγματα με την υποτιθέμενη γκαντεμιά του Μητσοτάκη, τα αστεία με την κακοκαιρία και τις καταστροφές, τα οποία κορυφώθηκαν μετά τον σεισμό, με το καλημέρα της κυβέρνησης. Εφοδιασμένοι με στοιχεία από τα κεντρικά του κόμματος, άρχισαν να απαριθμούν σεισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια της τετραετίας του Τσίπρα. Με ημερομηνίες, περιοχές και ρίχτερ. Με στοιχεία απαντούν. Κι οι άλλοι γελούν.

Ζ.

 

Εκτός έδρας

*-ΕΙΔΕΣ; Ο Παναθηναϊκός αποφάσισε να παίξει εκτός έδρας.

-Τι έγινε πάλι…

-Να, που είπαν ότι θα μηνύσουν τον Κούγια. Θα παίξουν στο γήπεδό του.

Ζ.

 

Παράπονα

*ΓΕΜΙΣΑΝ τα παράλια. Το καταλαβαίνει κανείς και… από τα παράπονα!

Από τα Μεσάγγαλα η χθεσινή διαμαρτυρία της παραθερίστριας. Για τα αφρόντιστα οικόπεδα του οικισμού, όπου βρίθουν χόρτα και ερπετά, όπως ανέφερε. Αλλά και την ασχήμια που η συμπεριφορά ορισμένων δημιουργεί: τι άλλο να πει κανείς για εγκαταλελειμμένη λεκάνη τουαλέτας στην αμμουδιά;

Το «πότε θα γίνουμε άνθρωποι;» μένει αναπάντητο.

 

Άντρες

*Ο νεαρός Λαρισαίος πατέρας διαπαιδαγωγούσε τον γιο του.

- Μπαμπά, μου είπε η μαμά να μαζέψω το δωμάτιό μου, της είπα ότι οι άντρες δεν κάνουμε τέτοια.

- Μπράβο ρε μάγκα...

- Μου είπε όταν τελειώσεις με το σίδερο, να πας να το μαζέψεις εσύ.

Ζ.

 

-----------------

FILES APO PALIA H STELLA

*ΦΙΛΕΣ από παλιά η Στέλλα Μπίζιου κι η Νόνη Δούνια, τώρα τα λένε πλέον και στη Βουλή. Με τους φακούς, εννοείται, διαρκώς πάνω τους.

Ζ.

-----------------

 

 

ME EILIKRINEIA KAI LOGIKH

*ΜΕ ειλικρίνεια και λογική, ο Λαρισαίος επαγγελματίας ενημερώνει τους πελάτες του.

Ζ.

 -----------------

 

 TO EGRACE H EFHMERIDA

Το έγραψε η εφημερίδα την περασμένη Παρασκευή για το βιοκλιματικό πάρκινγκ στο Φρούριο και χάρηκαν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής και άρχισαν τα τηλέφωνα. «Και λίγα γράψατε. Ούτε στα σπίτια μας δεν μπορούμε να μπούμε. Ακόμη και πάνω στην πλατεία Λαμπρούλη βρίσκουν τρόπο να παρκάρουν. Η πλατεία έχει καταληφθεί από αυτοκίνητα. Το ίδιο και η κατηφόρα της Φιλελλήνων που βγαίνει στη Γεωργιάδου. Ιδιαίτερα επικίνδυνη τις μεταμεσονύκτιες ώρες που οι οδηγοί έχουν καταναλώσει αλκοόλ» λέει ο Λαρισαίος κάτοικος της περιοχής. Ακόμη καταγγέλλει και τη μετατροπή του γηπέδου μπάσκετ από την πίσω πλευρά του Φρουρίου σε πάρκινγκ. «Είναι χαρακτηρισμένος ως αθλητικός χώρος, γήπεδο μπάσκετ αλλά μπασκέτες δεν υπάρχουν. Τα παιδιά μας πού θα παίζουν; Παντού αυτοκίνητα». Δίκιο έχει αλλά πού να το βρει.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass