ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2019 19:07
• ΜΑΖΙ και στον Πολιτισμό ο νέος δήμαρχος Τεμπών κι ο αντιπεριφερειάρχης. Να, όπως στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μακρυχώρι. Γ. Μανώλης και Ν. Λιούπας, δυνατό δίδυμο στην περιοχή.  Κ.Τσ. • ΜΑΖΙ και στον Πολιτισμό ο νέος δήμαρχος Τεμπών κι ο αντιπεριφερειάρχης. Να, όπως στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μακρυχώρι. Γ. Μανώλης και Ν. Λιούπας, δυνατό δίδυμο στην περιοχή. Κ.Τσ.

Με τίποτα...

* ΚΙ είναι άραγε εύκολο να επιστρέψει κάποιος από άδεια, μέσα στον Ιούλιο;

Ρητορικό το ερώτημα, καθόλου εύκολο, όσο κι αν είχε φύγει νωρίς κι αν απόλαυσε διακοπές. Με τίποτα δεν γυρίζει. Τη Δευτέρα τον περίμεναν τον γνωστό Λαρισαίο στο γραφείο, κατόπιν συνεννοήσεως όμως εμφανίστηκε την Τρίτη. Πότε έφτασε Λάρισα απ’ το νησί; Στις 6 το πρωί της Τρίτης. Ίσα ν’ αλλάξει απλώς ρούχα σπίτι για να πάει στη δουλειά. Επ’ ουδενί δεν επιθυμούσε επιστροφή, εξάντλησε και το τελευταίο λεπτό που μπορούσε.               Ζ.

 

Έδειξε έτοιμος

* ΑΚΟΜΑ κι αν ήταν μεθοδευμένη επικοινωνιακά κίνηση, όπως είπαν ορισμένοι, με τις προγραμματικές της δηλώσεις η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε ότι είχε υπάρξει επεξεργασία προγράμματος και συγκεκριμένων ενεργειών, ότι ο Κ. Μητσοτάκης είχε προετοιμαστεί κατάλληλα. Κι έτσι δείχνει ότι πορεύεται βάσει σχεδίου, άσχετα αν συμφωνεί κάποιος μ’ αυτό. Δεν πάει στα τυφλά κι όπου τον βγάλει. Φάνηκε κι απ’ το γεγονός ότι η πολυπληθής κυβέρνηση ήταν έτοιμη. Όπως και η κατανομή στελεχών στα κρίσιμα πόστα των γενικών γραμματέων υπουργείων. (Όπου φυσικά τοποθέτησε δικούς του, δεν χάλασε την πατροπαράδοτη ελληνική συνήθεια. Η αξιοκρατία μπορεί να περιμένει...).         Ζ.

 

Όχι καμένη

* «ΠΟΤΕ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας απερχόμενος πρωθυπουργός δεν ευεργέτησε τόσο γενναία τον διάδοχό του». Το είπε ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος δεν φημίζεται για τα φιλικά του αισθήματα απέναντι στον Αλ. Τσίπρα.

* * *

* ΚΙ είναι γεγονός ότι πρώτη φορά μετά τη Μεταπολίτευση δεν ειπώθηκε από τη νέα κυβέρνηση το μόνιμο «παραλάβαμε καμένη γη». Πρώτη φορά. Διαφορετική προσέγγιση από τους προκατόχους της ναι, οπωσδήποτε, όχι όμως καταστροφολογικές δικαιολογίες. Άλλωστε πρώτη φορά αυτή τη δεκαετία, μια νέα κυβέρνηση αναλαμβάνει χωρίς μνημόνιο πάνω από το κεφάλι της, δίχως ασφυκτικό έλεγχο των δανειστών, με σχετική οικονομική ευχέρεια στο δημόσιο ταμείο.

Ζ.

 

Παντού

* ΤΟ ΠΑΣΟΚ παντού, μοναχά ΠΑΣΟΚ και τίποτ’ άλλο. Με το καλημέρα έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ Γιάννη Ραγκούση και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αντιπαρατίθεται με τον πρώην γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και νυν υπουργό της ΝΔ. Η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο ζωηρή φαντασία.

* * *

* ΟΜΩΣ, ΠΑΣΟΚ έχει και στο ΚΙΝΑΛ, βεβαίως. Ο υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΙΝΑΛ και παλιό του σύντροφο Ανδρέα Λοβέρδο. «Είναι αδελφός μου», εξήγησε εκείνος «Και θα παραμείνει για πάντα αδελφός μου». (Όχι σαν κάτι άλλους που έγιναν υπουργοί του Τσίπρα, γυρολόγοι αυτοί.)

Ζ.

 

Μαρκαδόρος

* Η επισήμανση από συνοδούς ασθενών στο Πανεπιστημιακό. Στο ισόγειο, σε κάποια από τις κεντρικές τουαλέτες, στην ανδρών, πίσω από την πόρτα έδρασε ο μαρκαδόρος αφήνοντας πίσω προσβλητικό σύνθημα για ανθρώπους του νοσοκομείου. Μάλλον πρέπει να επιληφθεί η διοίκηση για να το σβήσουν οι καθαρίστριες.

Ζ.

 

Προβληματισμένοι

* ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι μοιράζονταν τους προβληματισμούς τους.

- Μου θύμωσε η δικιά μου επειδή της είπα «Μαράκι θες να κάνουμε σεξ;».

- Γιατί να θυμώσει μ’ αυτό;

- Τη λένε Ελένη.

* * *

* - ΕΙΝΑΙ ωραίο πάντως ρε παιδιά το τσιγάρο μετά το σεξ. Και στην τελική, ένα τσιγάρο κάθε εξάμηνο δεν βλάπτει και τόσο.

* * *

* - ΦΩΝΑΖΕΙ η Αμερικανίδα «ω! μάι γκοντ» καταλαβαίνεις ότι κάνει σεξ. Φωνάζει η Ελληνίδα «Χριστέ μου» καταλαβαίνεις ότι της κάηκαν τα μπιφτέκια.                                   

Ζ.

 

Ζούγκλα

* ΤΟ ύψος των χόρτων ξεπέρασε το ύψος των κάδων. Δάσος ολόκληρο, επισημαίνει ο Α.Π. για το γνωστό οικόπεδο στην οδό Αλωπεκής. Κάθε χρόνο τα ίδια, αμέλεια, καθυστέρηση. Εν τω μεταξύ, το οικόπεδο δεν είναι ιδιώτη. Υποτίθεται ότι το μικρό τρίγωνο προορίζεται για πλατεία. Έχουν ενημερώσει λοιπόν τηλεφωνικώς δεκάδες φορές. Ο ίδιος απευθύνθηκε στην επιτροπή ποιότητας ζωής και ένας αντιδήμαρχος του απάντησε «ήρθαμε φέτος». Του έδειξε τις φωτογραφίες αλλά ούτε γύρισε να τις κοιτάξει, λέει. (Μα αφού στο τέλος πάντα πηγαίνουν, τι το σιγοβράζουν...).

Ζ.

 

«Πεντακόσια

τετρακόσια»

* ΤΗΝ αποτελεσματικότητα του Γραφείου Πολιτών εξαίρει η Λαρισαία Α.Β. Εξαιρετική υπηρεσία, λέει, ειδοποιείς και το θέμα λύνεται πολύ γρήγορα, τηλεφωνείς σ’ αυτό το «πεντακόσια τετρακόσια» κι ανταποκρίνονται αμέσως. Ήταν τελικά τόσο απλό να βρεθεί τρόπος να λειτουργεί ο δημοτικός μηχανισμός. Πολλά πράγματα κολλούσαν στην έλλειψη ενημέρωσης. (Το Γραφείο Πολιτών παρακολουθεί και τις επισημάνσεις μέσω της εφημερίδας και δρα αναλόγως).             Ζ.

 

 

Κι άλλοτε

* ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ευρέως ως αλλιώτικη ατμόσφαιρα, πολιτισμένη, πολλοί μίλησαν για πρωτοφανώς ήπιο κλίμα στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή. Αποδόθηκε στο διαφορετικό στιλ της νέας κυβέρνησης. Προφανώς έχει μερίδιο και η νέα αντιπολίτευση.

* * *

* ΟΜΩΣ δεν είναι και πολύ διαφορετικά από άλλες ανάλογες συνεδριάσεις. Όταν το κυβερνών κόμμα είχε αυτοδυναμία, πάντα υπήρχε ο μήνας του μέλιτος. Τι πολύ σκληρό θα μπορούσε να πει η όποια αντιπολίτευση κολλητά ακριβώς στις εκλογές, χωρίς να εκτεθεί; Είναι και μεσοκαλόκαιρο, τα πάντα πιο χαλαρά.                     

Ζ.

 

 

Κίνδυνος

απόκλισης

* Οι προκλήσεις για την κυβέρνηση και τη χώρα παραμένουν. Καίρια η παρατήρηση του Νίκου Ντόλα, ο οποίος δεν έμεινε στο να πανηγυρίζει τη νίκη της ΝΔ. Πέρα από τη σωρευτική ύφεση 25%, χάσαμε και την ανάπτυξη που είχε η Ευρωζώνη τα 10 αυτά χρόνια, σημείωνε στο χθεσινό του άρθρο στην εφημερίδα. Κάποτε μιλούσαμε για σύγκλιση, τώρα η απόκλιση από την Ευρωζώνη είναι οξύτερη. Στη διευρυμένη Ευρώπη που έρχεται, τα Βαλκάνια ίσως προορίζονται για φτωχή γειτονιά. Η Ευρώπη θα φύγει μπροστά με αυτούς που μπορούν. Το «Βαλκάνιοι και φτωχοί» εντός της Ευρωζώνης δεν μας ταιριάζει. (Ο κάθε πολιτικά νουνεχής το αντιλαμβάνεται και συμφωνεί).                  Ζ.

 

Θεωρίες

* ΤΟ φιλοσοφούσαν χθες στη συντροφιά των μεσηλίκων Λαρισαίων.

- Η φτώχεια υπάρχει όχι γιατί δεν μπορούμε να ταΐσουμε τους φτωχούς αλλά επειδή δεν μπορούμε να χορτάσουμε τους πλούσιους.

* * *

* - ΑΥΤΟΙ που δεν θα μείνουν ποτέ άνεργοι, να το ξέρετε, είναι αυτοί που μας δουλεύουν.

* * *

* - ΜΕ το «πάρτα» προσφέρεις. Ενώ με το «πάρτα να μη στα χρωστάω», ξοφλάς κιόλας.

Ζ.

 

Εξοβελισμός

* ΕΠΙ πολλά χρόνια ο Ντ. Γιαννακόπουλος, δεκαετίες τώρα πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, ήταν και αντιπρόεδρος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Πρώτη θέση, κάποιες εποχές έκανε και κουμάντο. Όχι όμως πια. Στο νέο συμβούλιο του ΠΙΣ, που ανακοινώθηκε χθες, δεν εκπροσωπείται καν ο ΙΣΛ. Κάτι έπαιξε στο παρασκήνιο.                       

Ζ.

 

Όχι μηνύσεις

*ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ δικηγόρος αναμφίβολα, σημαντικό να δίνει συμβουλές τζάμπα. Σε δημόσια τοποθέτησή του: «Όπως έχω δηλώσει σε αντίστοιχες απειλές, όταν κάποιος λέει την αλήθεια και εσύ απειλείς ότι θα του κάνεις μήνυση, δηλαδή σαφώς υπονοείς ότι λέει ψέματα, διαπράττεις δύο αδικήματα, το ένα είναι το αδίκημα της ψευδούς καταμηνύσεως και το άλλο της συκοφαντικής δυσφημίσεως». (Οπότε του κάνεις μήνυση κι εσύ, πράγμα που είναι και το αγαπημένο του σπορ.)

Ζ.

 

Το αποδεικνύει

* Η πρώτη εν ενεργεία CEO μεγάλης εταιρείας που γεννάει. Η Ιωάννα Σαΐτη, διευθύνουσα σύμβουλος της «Intercomm Foods», χάρισε στον άντρα της Τζόναθαν Βαΐτση, δίδυμα αγόρια, να τους ζήσουν. Αποδεικνύοντας ότι μπορεί να συνδυαστεί οικογένεια και καριέρα σε υψηλό επίπεδο.

Ζ.

 

Χιουμορίστας

* ΕΚΣΤΟΜΙΣΕ ο Λαρισαίος Α.Α. καλή κουβέντα για τον Τσίπρα; Με αφορμή κάτι που είπε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Βουλή: «Μα είπε ότι “Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”; Έχει και χιούμορ ο μπαγάσας».

Ζ.

 

Υπεραρκετό

* ΔΕΝ χρειαζόταν κάτι παραπάνω για να βγάλει κρίση ο Λαρισαίος, που άκουγε τον φίλο του να αναλύει.

- Η κυβέρνηση ακυρώνει την πρόσληψη εκπαιδευτικών και προσλαμβάνει αστυνομικούς.

- Φτάνει. Δεν έχω ακούσει πιο ξεκάθαρες προγραμματικές δηλώσεις.

Ζ.

 

Και στα εγγόνια

* ΕΠΑΝΕΛΑΒΑΝ την προεκλογική τους υπόσχεση από την κυβέρνηση περί επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Οι επίτοκες βαστιούνται, κοιτάζουν να πάρουν όλες τις μέρες μέχρι να νομοθετηθεί το μέτρο, που μάλλον θ’ αργήσει λιγάκι. Ωστόσο, ο μεσήλικος Λαρισαίος είχε ιδέα να εμπλουτίσει το σχέδιο Μητσοτάκη.

- Να δίνουν και 1.000 ευρώ για κάθε εγγόνι. Διότι άμα δεν έχει παππούδες να βοηθήσουν, παιδιά δεν κάνει κανένας.

Ζ.

 

Εκβιαστικά;

* ΕΝΣΤΑΣΗ από Λαρισαίο για την πρόθεση της κυβέρνησης κατά των «αιωνίων φοιτητών». Που θεωρήθηκε τόσο σοβαρό ζήτημα ώστε να το κάνει η «Καθημερινή» βασικό της πρωτοσέλιδο θέμα. Δεν είναι που αρκετοί νέοι φοιτητές ανησύχησαν με το ν+2, σε πολλές σχολές δεν είναι εύκολο να πάρει κάποιος πτυχίο με μόνο δύο χρόνια καθυστέρηση. Ο συγκεκριμένος ενιστάμενος είχε θεωρητικοποιήσει την αντίρρησή του.

- Μα φιλελεύθερο, δημοκρατικό κόμμα και να υποχρεώνει κάποιον να πάρει πτυχίο εντός συγκεκριμένου χρόνου; Τόσο πιεστικά; Γιατί πρέπει να του επιβάλλουν τον ρυθμό σπουδών που κάποιοι αποφάσισαν, γιατί δεν του επιτρέπουν να λειτουργήσει όπως θέλει εκείνος; Να επιλέξει πώς θα πορευτεί... (Δεχόταν να ισχύσουν περιορισμοί στα φοιτητικά προνόμια, σίτιση, μετακινήσεις κ.λπ., όπως άλλωστε ισχύει με τη φοροαπαλλαγή των γονέων και το επίδομα τέκνων, ως τα 24 έτη του φοιτητή, όχι όμως κι αποβολή απ’ το Πανεπιστήμιο.)

Ζ.

 

Απορίες

* ΗΡΕΜΗ η πολιτική κατάσταση, ήπια και η συζήτηση στη συντροφιά των Λαρισαίων. Γεμάτη όμως υπονοούμενα και απορίες.

- Τώρα που έληξε το παιχνίδι, μπορείτε να μου πείτε οι δεξιοί, πώς διάλο ο Τσίπρας ήταν ταυτόχρονα και Μαδούρο, όπως τον λέγατε και αγαπημένος της Μέρκελ, όπως επίσης τον λέγατε...

- Άσε τώρα εμείς κάνουμε χάζι με τον Σαμαρά. Που για χάρη της Μακεδονίας έχασε την ευρωπαϊκή καριέρα, θυσιάστηκε ο άνθρωπος...

-Αλήθεια, τώρα η Φώφη έμεινε μόνη αυτή κόντρα στη Συμφωνία των Πρεσπών; Κανένας δε ασχολείται πια μαζί της επ’ αυτού. Θα το πληρώσει άραγε κι εκείνη;                         

Ζ.

 

Παλαμάκια

* - ΤΟΣΟ καιρό το περίμεναν. Κάποια στιγμή φοβήθηκαν ότι δεν θα επανέρχονταν ποτέ. Εκτονώθηκαν...

Ο Λαρισαίος επιχειρούσε να εξηγήσει το έντονο μπιζάρισμα των νεοδημοκρατών στη Βουλή, μετά την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης. Έντονο χειροκρότημα, ανατροφοδοτούμενο, που διήρκεσε περισσότερο απ’ το σύνηθες.

- Είναι κι ο Μητσοτάκης πανίσχυρος, όλοι θέλουν να του δείξουν πόσο τον υπολήπτονται...

* * *

* - ΚΙ αφού τελέστηκε ο γάμος του με την εξουσία, ο Κυρ. Μητσοτάκης περίμενε και δέχτηκε τις ευχές των 158 βουλευτών του διά χειραψίας... (Σχολιάστηκε η ουρά που σχηματίστηκε μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ώστε να χαιρετίσουν όλοι προσωπικά τον πρωθυπουργό. Να βγάλουν και τη χρήσιμη φωτογραφία μαζί του.)

Ζ.

 

Ανεπίδεκτος

* ΕΙΧΕ προσπαθήσει φιλότιμα να εμπεδώσει την ορολογία ο μεσήλικας Λαρισαίος πηγαίνοντας στο κατάστημα καλλυντικών.

- Θα ήθελα για τη γυναίκα μου ένα φλικ φλοκ, ένα χαϊλάντερ κι ένα πορτπαγκάζ.

- Ορίστε τα λιπ κλοζ, δίπλα τα άι λάινερ και ευθεία απέναντι για ντεκαπάζ.                 

Ζ.

 

----------------------

 

SE LIGO UA ARXISEI NA XEIRIZETAI• ΣΕ λίγο θ’ αρχίσει να χειρίζεται και τις μπετονιέρες, ο περιφερειάρχης κατά πάνω στα έργα.

Ζ.

 

 ----------------------

DEN UELOYN DROMOYS KAI ASFALTO

• ΔΕΝ θέλουν δρόμους και άσφαλτο οι μαραθωνοδρόμοι. Βουνά και αναχώματα ζητούν. Φύση και χώρο για να τρέξουν. Καθαρές ανάσες και οξυγόνο. Κάθε μέρα εκατοντάδες ερασιτέχνες δρομείς τρέχουν στο ανάχωμα πίσω από την Έξοδο, στον δρόμο για Δασοχώρι. Αποφάσισαν λοιπόν τα μέλη του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων να «βαφτίσουν» τον δρόμο. Με τόσο ιδρώτα που έχουν ποτίσει στο έδαφός του, το δικαιούνται...                         

   Κ.Γ.

 ----------------------

GIA TA PEZOFANARA STON KYKLIKO 

• ΓΙΑ τα πεζοφάναρα, στον κυκλικό κόμβο, στο τέρμα της Βενιζέλου, διαμαρτύρονται συμπολίτες. Διαμαρτύρονται καθώς δεν λειτουργούν...

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass