ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2019 19:05
ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τώρα το λεγόμενο "εκκλησιαστικό" της Λάρισας ταλάνιζε εκκλησία και πλήρωμα, δίχασε. Προκάλεσε ακραίες καταστάσεις που κάθε άλλο παρά σε εκκλησία και πιστούς ομοίαζαν. Χθες για πρώτη φορά στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέσθηκε μνημόσυνο για τον μακαριστό ποιμενάρχη Θεολόγο. Μνημόσυνο, που 23 χρόνια τώρα από την κοίμηση του ποιμενάρχη, τελούνταν στη Μονή του Στομίου από τους "Θεολογικούς", απούσης της Μητρόπολης Λάρισας.  Χθες με πρωτοβουλία της Μητρόπολης, το μνημόσυνο τελέσθηκε στον Αγιο Αχίλλιο προεξάρχοντος του ηγουμένου της Μονής, ιερέων που υπηρέτησαν στο πλευρό του μακαριστού Θεολόγου, αλλά και "Θεολογικών", "Αγωνιζόμενων Χριστιανών". "Θεολογικοί" στον Αγιο Αχίλλιο χωρίς διμοιρίες αστυνομικών; Είδηση. Οι οποίοι "Θεολογικοί" δείχνουν να αποδέχονται –ή τουλάχιστον παρακολουθούν- τις διαδοχικές πρωτοβουλίες του νέου μητροπολίτη Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμου να επέλθει επιτέλους ειρήνη στην εκκλησία της Λάρισας...  Β.Κ. ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ τώρα το λεγόμενο "εκκλησιαστικό" της Λάρισας ταλάνιζε εκκλησία και πλήρωμα, δίχασε. Προκάλεσε ακραίες καταστάσεις που κάθε άλλο παρά σε εκκλησία και πιστούς ομοίαζαν. Χθες για πρώτη φορά στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αχιλλίου τελέσθηκε μνημόσυνο για τον μακαριστό ποιμενάρχη Θεολόγο. Μνημόσυνο, που 23 χρόνια τώρα από την κοίμηση του ποιμενάρχη, τελούνταν στη Μονή του Στομίου από τους "Θεολογικούς", απούσης της Μητρόπολης Λάρισας. Χθες με πρωτοβουλία της Μητρόπολης, το μνημόσυνο τελέσθηκε στον Αγιο Αχίλλιο προεξάρχοντος του ηγουμένου της Μονής, ιερέων που υπηρέτησαν στο πλευρό του μακαριστού Θεολόγου, αλλά και "Θεολογικών", "Αγωνιζόμενων Χριστιανών". "Θεολογικοί" στον Αγιο Αχίλλιο χωρίς διμοιρίες αστυνομικών; Είδηση. Οι οποίοι "Θεολογικοί" δείχνουν να αποδέχονται –ή τουλάχιστον παρακολουθούν- τις διαδοχικές πρωτοβουλίες του νέου μητροπολίτη Λάρισας, σεβ. Ιερώνυμου να επέλθει επιτέλους ειρήνη στην εκκλησία της Λάρισας... Β.Κ.

Βιογραφικά

ΟΝΤΩΣ τα βιογραφικά των νέων Γενικών Γραμματέων, όπως της Προεδρίας της Κυβέρνησης, που ανακοινώθηκαν χθες φαίνεται πως είναι... κινητές εγκυκλοπαίδειες. Νεαροί στην ηλικία όλοι τους σχεδόν, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηarvard ή στο John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard ενώ γνωρίζουν 4 με 5 ξένες γλώσσες, έκαστος.

Στο πολιτικό μέρος βέβαια –όπως είναι φυσιολογικό- είναι στελέχη της ΝΔ ή εργάσθηκαν για κυβερνήσεις της ΝΔ. Εις εξ αυτών για παράδειγμα, διετέλεσε νομικός σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης μέχρι και το 2014 παρέχοντας υποστήριξη στο γραφείο Πρωθυπουργού, τον Υπουργό Οικονομικών, το Υπουργείο Πολιτισμού και τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Επίσης, συμμετείχε ενεργά στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας στην ΕΕ, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ και στην κατάρτιση πλήθους νομοσχεδίων για τη φορολογική νομοθεσία, τις επιχειρήσεις, το τραπεζικό σύστημα, κ.α. Ήταν μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους ως εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών και συνέβαλε στη διαμόρφωση ενός πρώτου πλαισίου για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Σπούδασαν για να κυβερνήσουν δηλαδή. Άλλο με ποιες πολιτικές...

Β.Κ.

Μυαλά

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πως οι νέοι ηγέτες εκτός από τον ενδυματολογικό κώδικα θα πρέπει να τηρούν και τον κώδικα... κομμωτηρίου. Κατά τα πρότυπα του Ντόλαντ Τράμπ και ο Μπόρις Τζόνσον, λες και μόλις βγήκε από την παραλία του Χόρτου όπου του αρέσει να τρώει, προφανώς, και να κολυμπάει.

Μόδα θα είναι φαίνεται να κυκλοφορούν ως ξεμαλλιασμένοι. Αλλά τα μαλλιά δεν πειράζουν, μυαλά να έχουν καθώς και από τις δικές τους αποφάσεις κρίνεται η τύχη του πλανήτη...

Β.Κ.

Πεντακόσιοι

ΜΕ διαδικασίες εξπρές το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κινεί τις διαδικασίες για την πρόσληψη ειδικών φρουρών. Μέσω των οποίων ο Υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης επιδιώκει αφενός να επιτύχει εμφανή αστυνόμευση και αφετέρου να ενισχύσει το δόγμα "νόμος και τάξη".

Το "τάξη" φαίνεται ευκολότερο, το "νόμος" κομμάτι δύσκολο αφού με ταχύρρυθμη εκπαίδευση είναι ζήτημα τι θα προλάβουν να εννοήσουν οι νέοι ειδικοί φρουροί. Προς το παρόν αποδεικνύεται εντονότατο το ενδιαφέρον νέων ανέργων να προσληφθούν στο Δημόσιο. Προχθές, που ειπώθηκε πως η προκήρυξη πήρε τον δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο, έσπασαν τα τηλέφωνα, καθότι τα κριτήρια πρόσληψης είναι "εύκολα".

Μόνο που από τις 1.500 θέσεις ακούσθηκε ότι φέτος θα καλυφθούν μόνοι οι 500. Λίγες ημέρες υπομονή, θα αποδειχθεί η αλήθεια ως προς τα μεγέθη...

Β.Κ.

Για τα αγριογούρουνα

ΔΙΑΒΑΣΕ το ρεπορτάζ ο αναγνώστης χθες στην «Ε» για τα αγριογούρουνα και τις επιδρομές που κάνουν στις καλλιέργειες στην περιοχή Σκαμνιάς –Καρυάς στον Όλυμπο και σχολίασε: «Τελικά δύο λύσεις υπάρχουν στο πρόβλημα με τα αγριογούρουνα, ή θα μας φάνε ή θα τα φάμε…».

Για το δεύτερο απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έρθει η κυνηγετική περίοδος.

Κ.Τσ.

Για προσκύνημα

ΠΑΛΙΟΣ λάτρης του Αγίου Όρους ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο οποίος θέλησε να ξεκινήσει το έργο του και με τις αγιορείτικες ευχές. Ο κ. Μανώλης βρίσκεται αυτές ημέρες στο Άγιο Όρος επισκεπτόμενος μονές, αντλώντας και πνευματική δύναμη για το σημαντικό έργο που του εμπιστεύτηκαν οι πολίτες του Δήμου Τεμπών για μια 4ετία από την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναλαμβάνει τα καθήκοντά του και επίσημα ως δήμαρχος Τεμπών.

Κ.Τσ.

Συνδυασμός

*- ΜΕ Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία και Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ελλάδα, άντε να ετοιμαζόμαστε σιγά-σιγά, σχολίαζε χθες ο Λαρισο-Κύπριος, βλέποντας ‘’λύση του Κυπριακού μέχρι τέλους του χρόνου’’. (Για καλό το έλεγε, για κακό... δεν έγινε εντελώς αντιληπτό.)

Ζ.

Μεγάλες κουβέντες;

*ΕΛΕΓΑΝ ότι θα ξεμπλοκάρει την πρώτη βδομάδα, το πολύπλοκο έργο στο Ελληνικό. Επίσης ότι κάτι θα γινόταν και στα Εξάρχεια τον πρώτο μήνα. Προεκλογικές υπερβολές, προφανώς.

- Μεγάλες κουβέντες που μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια, έλεγε ο Λαρισαίος. Μπουκάλια που τα ρίχνεις στο πέλαγος και συνεχίζεις να ελπίζεις.

***

*ΈΔΙΝΕ χρονικό αβάντσο ο άνθρωπος. Όμως κάτι άλλο τον είχε ενοχλήσει. Θεωρώντας το σημαντικό αλλά και συμβολικά σπουδαίο. Να μην υποχωρήσει σ’ αυτό ο Μητσοτάκης.

- Έλεγαν ότι θα κόψουν το κάπνισμα παντού. Αν εννοούσαν παντού στα νοσοκομεία και στις δημόσιες υπηρεσίες, τι να λέει. Στα μαγαζιά, τι θα γίνει; Καφετέριες, κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια…

Ζ.

‘’Νεοφώτιστοι’’

*Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να συμφώνησε με την ανάγκη για τη διεύρυνση του κόμματος. Αυτό που είναι να παραδώσουν οι συγκεκριμένοι τα κλειδιά σε επόμενη φρουρά; Το κόμμα του 3% στη «μεγάλη αριστερή, προοδευτική και δημοκρατική δύναμη», που σχεδιάζει να δημιουργήσει ο Αλ. Τσίπρας. Θα είναι τόσο εύκολο;

***

*ΚΙ όμως, υπάρχουν ήδη, λέει, αιτήσεις εγγραφής νέων μελών που έχουν υποβληθεί στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ. Τέτοιο ρεύμα μετά την ήττα, ελαφρώς παράδοξο. Υπήρξε λένε στη Λάρισα και συνάντηση της Νομαρχιακής με 17 υποψήφιους νεοφώτιστους, συζήτηση γνωριμίας με προσηλυτισθέντες στο κόμμα, οι οποίοι λογικά θα κληθούν να μετάσχουν στην επόμενη συνεδρίαση της τοπικής οργάνωσης το φθινόπωρο. Ως γνωστόν, επειδή η οργάνωση δεν είναι και τόσο πολυπληθής, μπορούν και συνεδριάζουν όλα τα μέλη μαζί. Είναι πολλές δεκάδες που μαζεύονται συνήθως, από κοτζάμ Λάρισα όμως.

***

* ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί που τους ξεκίνησαν κατήχηση για να τους κάνουν μέλη; Άνθρωποι που κινήθηκαν στις εκλογές πολύ περισσότερο από μέλη. Που μετείχαν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι ο Β. Κόκκαλης, όχι ακόμα τουλάχιστον. Η Καίτη Παλιογιάννη όμως; Ο Χρ. Μάρκου, πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Περιφέρεια, επίσης. Και άλλοι, που δεν είναι ακόμη μέλη του κόμματος, όλως παραδόξως, διότι έτσι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ζ.

Για Δεκαπενταύγουστο

*ΠΟΛΥ σκληρός για να κλείσει ακόμα και το καλοκαίρι ο Λαρισαίος επαγγελματίας. Ετοίμασε από τώρα την πινακίδα να παίρνει θάρρος. «Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό λόγω διακοπών από τις 15/8 το πρωί μέχρι τις 15/8 βράδυ».

Ζ.

Βιβλιάζω

*ΤΟ δικό της το παιδί εκτός από το πιο όμορφο ήταν και το πιο έξυπνο, για τη Λαρισαία γιαγιά. Η οποία διηγιόταν τι φοβερό είπε ο τετράχρονος εγγονός της. Τον οποίο τον πείραξε κάποια στιγμή, επειδή το παιδί έδειξε να προτιμά να ακούσει τον παππού του.

-Βρε αλλού πας; Εγώ σε ταΐζω, σε ποτίζω…

-Ζεν είμαι λουλούζι, γιαγιά…

***

*ΑΛΛΑ και λεξιπλάστης ο μικρός. Έβλεπε τον παππού του με ανοιχτό βιβλίο στα χέρια, να διαβάζει.

-Α, θα βιβλιάσω κι εγώ λίγο…

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass