Αποφασισμένος

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2019 19:07
• EINAI αλλιώς στο Συκούριο, ζέστη ξεζέστη, στην πλατεία κάτω απ΄ τα πλατάνια, την εφημερίδα την απολαμβάνεις καλύτερα.  Ζ. • EINAI αλλιώς στο Συκούριο, ζέστη ξεζέστη, στην πλατεία κάτω απ΄ τα πλατάνια, την εφημερίδα την απολαμβάνεις καλύτερα. Ζ.

* - ΔΕΝ αντέχω άλλο, το αποφάσισα, τα παρατάω όλα και φεύγω αύριο το πρωί διακοπές. Ο Λαρισαίος, απελπισμένος και αποφασισμένος.

- Μπράβο. Και πότε επιστρέφεις;

- Το βράδυ, δουλεύω μεθαύριο.                                     

Ζ.

 

Μία μέρα μόνο

* ΣΗΜΕΡΑ λέει η πρόγνωση θα είναι σαν χθες. Αύριο όμως Σάββατο, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει 2-3 σκαλοπάτια επιπλέον κι άρα θα τη ζορίσει κάμποσο τη Λάρισα. Μία μέρα είναι όμως, θα περάσει. Η Κυριακή θα είναι πιο δροσερή, συγκριτικά πάντα.

Ζ.

 

Τον άλλαξε

* ΚΙ εξομολογήθηκε λέει η Κλεοπάτρα στον Καίσαρα. Τέτοιες μέρες ήταν.

-Κοίτα Ιούλιε; Η αλήθεια είναι ότι μπήκε ο Αύγουστος.

Ζ.

 

Καυτά άρα κλειστά

* ΜΙΑ ιστορική απόφαση για το ιστορικό κέντρο και τον ομώνυμο σύλλογο εμπόρων, λέγε με Γιάννη Μότσιο. Ζούμε μεγάλες στιγμές.

Για τούτο το Σάββατο λοιπόν, αύριο που θα σκάει ο τζίτζικας, προτείνει στα μέλη του αλλά και σε άλλους εμπόρους να είναι κλειστά τα καταστήματα. Ναι, αυτό το Σάββατο με τον επικείμενο καύσωνα. Επίσης θα κοινοποιήσει την απόφαση και στα καταστήματα των πολυεθνικών και των καταστημάτων αθηναϊκών αλυσίδων του κέντρου να κλείσουν και αυτοί. Τζάμπα κόπος βέβαια. Ακούγοντας για θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών, είπε να σκεφτεί λέει το προσωπικό των μαγαζιών. Εαυτούς και αλλήλους... σόρι υπαλλήλους. (Σάμπως θα υπάρχουν πελάτες Σαββατιάτικα;).                

Ζ.

 

«Την έκαναν»

* ΚΑΙ συ ρε Γιάννα; Τελικά έχει δίκιο ο φίλος του ο Βαρδής, ο μόνος που του μένει πιστός ακόμη, διαπιστώνει ο Λαρισαίος Β.Μ. Σ΄ αυτούς τους πλούσιους δεν είναι να έχεις εμπιστοσύνη, ούτε καν στη Μαριάννα φίλε μου, που πρώτη έτρεξε στον άλλο. Σταθερός, κόκκαλο έμεινε μονάχα ο Κόκκαλης, ο Πέτρος εννοείται. Ο Λάτσης την έκανε, η Γιάννα επίσης, η Παναγοπούλου φέτος δεν τον κάλεσε ούτε στο κότερο, η Στάη στην αγκαλιά του άλλου, ακόμη κι ο Ιβάν, Μητσοτάκη παίζει στο OPEN, άσε που έκλεισε και το Έθνος.

Ζ.

 

Το έχουν σκεφθεί;

* ΚΙ εκεί πάνω που άνοιξε η συζήτηση για τον λαμπρό εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνεγερσία, ο Λαρισαίος Ζ.Α. αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως.

- Τον Ερντογάν θα τον καλέσουν στην επέτειο ή μέχρι τότε θα έρθει μόνος του;

Ζ.

 

Ένθεν κακείθεν

* ΕΙΠΕ ξανά και την αγαπημένη του έκφραση «ένθεν κακείθεν», ο παλιός δήμαρχος, «κι από δω κι από κει» ήτοι «κι από τις δύο μεριές», ευκολάκι το έκανε, λίγα είπε ο Κ. Τζανακούλης, πολλά κατάλαβαν ιδίως οι νεοδημοκράτες, αφού για το εσωκομματικό τοπίο μιλούσε καταγγέλλοντας. Είπε για εις βάρος του συκοφάντη αλλά και για αχάριστο, να προσάπτει και τα δύο προτερήματα μαζί σε κάποιον, άγνωστο. Να μιλάει και για κάποιους άλλους, πέραν των προφανών, για δημάρχους και αυτοδιοικητικούς, πάντοτε γαλάζιους, διόλου απίθανο. Ονόματα δεν είπε, κανένας δεν θα του απαντήσει, συνέχεια δεν θα υπάρξει.

* * *

* ΤΕΛΙΚΑ προέκυψε επισήμως τρίτη εκδοχή. Η επανακαταμέτρηση Τζανακούλη στο Πρωτοδικείο δεν επιδίωκε τελικά να βγάλει περισσότερα νεοδημοκρατικά ψηφοδέλτια και 4η γαλάζια έδρα, ούτε για να κερδηθεί η 3η, όχι. Ειπώθηκε ευθέως. «Αποσκοπούσε στην εξαγωγή συμπερασμάτων για το πώς κινήθηκε η εκλογική βάση της ΝΔ». Ήτοι τα νεοδημοκρατικά ψηφοδέλτια ξεσκονίστηκαν για να μελετηθεί η σταυροδοσία, μάλλον και κατά περιοχές. Να εξεταστούν τρισταυρίες ή και δισταυρίες, εκείνες φυσικά στις οποίες δεν συμπεριλαμβανόταν το όνομα του ενδιαφερομένου υποψηφίου βουλευτή. Κι έτσι προέκυψαν τα συμπεράσματα, τα ένθεν κακείθεν, η συκοφαντία κι η αχαριστία κ.ο.κ.

Ζ.

 

Πειραχτήρια

* ΕΙΧΕ φτάσει τρέχοντας στο Συκούριο το δημοσιογραφικό συνεργείο για το ρεπορτάζ της χθεσινής ληστείας. Στάθηκαν στην πρώτη πλατεία να ρωτήσουν.

- Για την τράπεζα καλά πάμε από δω;

- Τώωωρα; Τι να πάτε να κάνετε. Τα πήραν άλλοι...

Ζ.

 

Γουρλής

* - ΒΡΕ παιδιά, τι θα γίνει επιτέλους μ΄ αυτόν τον Μητσοτάκη;

Ο Λαρισαίος συνέχιζε την πλάκα στην παρέα. Αφού τσιμπούσαν οι νεοδημοκράτες...

-Μα, τρεις βδομάδες κυβέρνηση, δυό μπλακ άουτ στο κέντρο της Λάρισας. Και με έκρηξη στο Δικαστικό τη μία...

- Και σου φταίει ο Μητσοτάκης...

- Ξέρω γω; Τι να πω... Που ο Εγκέλαδος σουλατσάρει σ΄ όλες τις γειτονιές της χώρας; Κάθε τρεις μέρες κι ένας σεισμός κάπου...                   

Ζ.

 

Γλωσσοδέτης

* ΜΕ καλή διάθεση, έτοιμοι για τον καύσωνα, λογόπαιζαν στη συντροφιά των μεσηλίκων Λαρισαίων, ήταν και σχετικά πρωί ακόμα.

- Ορισμένοι βρε σεις φέρνουν την ευτυχία όπου πάνε. Άλλοι όποτε φεύγουν.

* * *

* - ΣΕ αντίθεση με τις προηγούμενες, να το ξέρετε, η δικιά μας η γενιά θα πάει ή από λογιστή ή από υπολογιστή.

* * *

* - ΤΟ άσπρη πέτρα ξέξασπρη κ.λπ., κ.λπ., εντελώς ακίνδυνος γλωσσοδέτης. Για πες κοράλι, πετροκόραλο και πετροκοραλάκι; Πετροκοραλάκι έτσι; Για δοκίμασε...

Ζ.

 

Βούλιαγμα

* ΑΠΟ τη Γρ. Λαμπράκη λέει δεξιά, σε λιγότερο από εκατό μέτρα επί της Α. Παπανδρέου, το στηθαίο ασφαλείας είναι βουλιαγμένο άσχημα εδώ και πολύ καιρό. Λόγω της κοιλιάς στενεύει πολύ και το πεζοδρόμιο, δυσκολεύοντας τη διέλευση των αθλουμένων.

* * *

* ΤΟ ίδιο πρόβλημα με ακόμη εντονότερο βούλιαγμα και στο στηθαίο απέναντι, κοντά στο άνοιγμα για το γκαράζ των αστικών λεωφορείων. Απαιτείται κι εκεί αποκατάσταση.

Ζ.

 

Πολύ σκουριά

* ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ, λέει, τα κάγκελα στις γέφυρες του Αλκαζάρ, δεν είναι να τ΄ ακουμπήσεις. Και στη διπλή τσιμεντένια και στη λεγόμενη ξύλινη.

* * *

* ΠΑΡΟΜΟΙΑ εικόνα και για τα κάγκελα από τα σκαλιά ακόμα του Αλκαζάρ μέχρι και το τέρμα του πάρκου στην Παπασταύρου.

Ζ.

 

Καλεσμένοι

* ΓΕΜΑΤΗ Λάρισα η τηλεόραση στο Πανευρωπαϊκό μπάσκετ των μικρών ψηλών που διεξάγεται στον Βόλο. Τη μια μέρα να αναλύει στους μπασκετικούς Ιωάννου-Χατζηγεωργίου ο Γιάννης Τζήμας, την άλλη καλεσμένος να μιλήσει ο Τεό Λιάκος. Και μέσα στον Βόλο...

Ζ.

 

Κίνητρα

* ΠΟΙΟΣ Τσίπρας, δήμαρχο Μυκόνου ψηφίζουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και δη οι αστυνομικοί. Διότι λέει, η Δημαρχία προσφέρει σε όσους υπηρετούν εκεί δωρεάν στέγαση και λογικό, καθώς πού να βρει και πόσο να πληρώσει κάποιος μισθωτός να μείνει στο σούπερ κοσμικό νησί των ανέμων. Προσφέρει όμως και δωρεάν σίτιση αλλά και 13ο μισθό στους αστυνομικούς, από τον δημοτικό κορβανά.

Ζ.

 

Τσίπουρο στο GPS

* ΕΙΧΑΝ τις δικές τους σταθερές και ρυθμούς οι Λαρισαίοι φοιτητές.

- Πρώτη μέρα σήμερα, μου λέει ο γυμναστής, θα κάνουμε δύο χιλιομετράκια για ξεκίνημα. Ok του λέω, αλλά πρέπει να γυρίσουμε ως το Σάββατο γιατί έχω να πάω σε γάμο.

* * *

* - ΕΠΕΣΕ, δεν ξέρω πώς, λίγο τσίπουρο στο GPS καθώς οδηγούσα χθες. Σε λίγο άφησε τις οδηγίες κι άρχισε το τραγούδι. «Δε με νοιά-ζει.. Μη σε νοιά-ζει... Οι δρόμοι που τραβάνεεε...».

* * *

*- ΛΟΙΠΟΝ τέρμα. Αν δεν βγουν μόνα τους τα ρούχα από το πλυντήριο, να μπουν λεκάνη, να βγουν μπαλκόνι, να απλωθούν, ε, δεν πιστεύω πως η τεχνολογία έχει κάνει βήματα.

Ζ.

 

Άλλο το σκιουράκι

* ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ η «Βερβερίτσα» και στη Λάρισα. Οι τηλεοπτικοί αστέρες πάντοτε μαγνήτιζαν το κοινό, εξαργυρώνοντας την αναγνωρισιμότητά τους στο ταμείο της κωμωδίας. Ανεξάρτητα από την ποιότητα της παράστασης, γούστα είναι αυτά και ποιος είναι αυτός που θα αμφισβητήσει την απόφαση του κοινού, ακούστηκε κριτική για τη συμπεριφορά των ανθρώπων της παραγωγής, για την αγένειά τους. Άλλο η βερβερίτσα, το χαριτωμένο σκιουράκι κι άλλο το κουνάβι που μυρίζει τουπέ. Άνθρωποι που κάνουν καριέρα και λεφτά στην πλάτη του Νίκου Μουτσινά, ο οποίος δείχνει άνθρωπος καλός, εκτός από ταλαντούχος.

Ζ.

 

Της Αποκαταστάσεως

* ΜΕ αφορμή ρεπορτάζ για άλλο ζήτημα, άσχετο, ο Λαρισαίος διάβαζε χθες στην εφημερίδα το πλήρες όνομα των εγκαταστάσεων του ΚΑΑΥ, του παραθεριστικού κέντρου των στρατιωτικών, εν προκειμένω στη Λεπτοκαρυά. Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας, λοιπόν. Οι οποίες προκύπτουν κατά κανόνα κατά τους θερινούς μήνες. Τουλάχιστον κρατούνται τα προσχήματα.                 

Ζ.

 

Κουμανταδόροι

* «ΓΡΗΓΟΡΑ ρεύμα στο...», τάδε χωριό, ήταν η δημόσια ανάρτηση-εντολή προς τη ΔΕΗ από Λαρισαίο παράγοντα της ΝΔ. Είχε κοπεί το ρεύμα εκεί κι εκείνος ένιωσε ότι παρενέβαινε, με την ισχύ του στελέχους του κυβερνώντος κόμματος. Έτσι εξηγείται η διακοπή που προέκυψε καμιά ωρίτσα αργότερα στο κέντρο της Λάρισας. Όλο της το ρεύμα, αλαφιασμένη η ΔΕΗ, το έστειλε εκεί που διατάχθηκε.

Ζ.

 

Επίφοβο πάλι

* ΣΗΜΕΡΑ, λέει, σήμερα, με τρομαγμένο κόσμο από την προαναγγελία καύσωνα και ανοιχτή την αγορά απογευματάκι Παρασκευής, θα κάνει Black Friday η ΔΕΗ.              

Ζ.

 

Κρυφτούλι

* - ΟΧΙ που έλεγαν ότι η νέα Ασκληπιού, η αναμορφωμένη, θα ήταν δρόμος ήπιας κυκλοφορίας, σχεδόν πεζόδρομος...

Ο Λαρισαίος αγόρευε βλέποντας ολοκληρωμένο το πρώτο κομμάτι του δρόμου.

- Έλεγαν ότι θα ξαναγίνει δρόμος γειτονιάς. Ποιος ξέχασε τις μακέτες προεκλογικά... ότι θα μπορούν να βγαίνουν τα παιδιά από τις πολυκατοικίες και να παίζουν κάτω...

- Ε ναι, βλέπω ότι αυτό μπορεί να γίνεται άνετα...

Ο φίλος του τον σιγοντάρισε, δήθεν διαφωνώντας, έβλεπε κι αυτός ότι η Ασκληπιού θα είναι φουλ παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Άλλαξαν τα σχέδια στην πορεία, η δημαρχία παρέκαμψε τις δικές της μελέτες.

- Μα δεν βλέπεις, πόσο καλά μπορούν να παίζουν κρυφτό; Ανάμεσα στο πλήθος των παρκαρισμένων, κοίτα...

- Τα παιδιά ή αυτοί της Δημαρχίας;                       

Ζ.

 

Υπομονή(;)

* «ΑΥΤΟΣ δεν είναι κάδος σκουπιδιών, είναι υγειονομική βόμβα! Μέχρι δρόμο αναγκαζόμαστε να αλλάξουμε λόγω των σκουπιδιών!». Δεν έχουν τέλος τα παράπονα από Νέους Πόρους και Πλαταμώνα από τη -μη- αποκομιδή των σκουπιδιών, αυτή τη φορά από Λαρισαίο παραθεριστή με σπίτι κοντά στο πρώην εργοτάξιο της ΠΑΘΕ στους Νέους Πόρους. «Δεν πάει άλλο με την κατάσταση. Ηταν στραβό το κλήμα, έρχονται και ψαράδες και αφήνουν τα τελάρα τους. Ανεβαίνουν μετά γατιά και σκυλιά, με την μπόχα και τα μικρόβια να απλώνονται σε όλη τη γύρω περιοχή. Πρέπει να βρεθεί λύση αμέσως. Ας επέμβει το υγειονομικό σε τελευταία φάση...». Πληγή χαίνουσα η κατάσταση με τα σκουπίδια στις λουτροπόλεις της Πιερίας, με τους (πάρα) πολλούς Λαρισαίους παραθεριστές, και το κακό είναι ότι δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι... (Μπορεί οι υπεύθυνοι να περιμένουν να χειμωνιάσει, τότε δεν θα μυρίζουν τα σκουπίδια! Και σάμπως τι έμεινε; Λιγότερο από μήνας για να βγει το καλοκαίρι...).                

ΘΑ.

 

Ασφαλτόστρωση

* ΤΗΝ ικανοποίησή του για τα άμεσα αντανακλαστικά της περιφέρειας και ιδιαίτερα του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού, του περιφερειακού συμβούλου Χρ. Καλομπάτσιου που προώθησε το σχετικό αίτημα και των Τεχνικών Υπηρεσιών που κατάφεραν να βελτιώσουν σε χρόνο ρεκόρ τον δύσβατο δρόμο που οδηγεί στην Αγία Παρασκευή Μεσαγγάλων, εκφράζουν -μέσω της στήλης- ο επί χρόνια πρόεδρος του Εξωραιστικού Συλλόγου Κ. Σούκος και μέλη της ερανικής επιτροπής του ναού. Η εύκολη πλέον πρόσβαση στην Αγία Παρασκευή σχολιάστηκε απ’ όλους όσοι επισκέφθηκαν πρόσφατα το εκκλησάκι που γιόρταζε.

Γ.Ρ.

 

Βαφτίσια

* Ο Λαρισαίος συστήνεται στην παρέα.

- Πώς είπαμε ότι σε λένε φιλαράκι;

- Εμένα; Σταύλο...

- Άντε... Πώς έτσι, είχατε άλογα και γελάδια;

- Όχι, ο νονός μου ήταν 5 χρονών...

Ζ.

 

---------------

KATI JEXASE AYTOS FEYGOTNAS

• ΚΑΤΙ ξέχασε αυτός φεύγοντας βιαστικά.

Ζ.

---------------

ODOS KARAISKAKH STON AGIO ANTVNIO

• Οδός Καραϊσκάκη στον Aγιο Αντώνιο. Εδώ και μία εβδομάδα, λέει, παρακαλάνε στον δήμο να περάσουν αλλά τους γράφουν. Και σκέφτονται ότι «τώρα που πέρασαν οι εκλογές και έγινε η δουλειά τους...».

Ζ.

---------------

FYSIKA KAI ADYNATIZEI TO LEMONI

• ΦΥΣΙΚΑ καιαδυνατίζει το λεμόνι, είναι γνωστό αυτό.

Ζ.

---------------

GIA MIA AKOMH FORA ENAS ASYNEIDHTOS

• ΓΙΑ μία ακόμη φορά ένας ασυνείδητος οδηγός στάθηκε η αφορμή να δημιουργηθεί μποτιλιάρισμα σε κεντρικό δρόμο της πόλης. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, αυτή τη φορά το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο βρέθηκε στη θέση που προορίζεται για τα οχήματα των χρηματαποστολών στην Τράπεζα Πειραιώς στην οδό Μανδηλαρά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αυτοκίνητο της χρηματαποστολής να σταθμεύσει μπροστά στην Τράπεζα για λόγους ασφαλείας, προκαλώντας έτσι διακοπή κυκλοφορίας και πολλά νεύρα στους εγκλωβισμένους οδηγούς. Ήρθε η δημοτική αστυνομία, έκοψε κλήση, αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Το ερώτημα είναι γιατί δεν χρησιμοποιήθηκε ο γερανός της αστυνομίας; Και τελικά σε ποιες περιπτώσεις γίνεται χρήση του;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass