ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2019 19:15
ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ - Βελίκα είναι 16 χιλιόμετρα παραλία, αλλά χωρίς υποδομές χώρων στάθμευσης, πλην ελαχίστων που δημιουργήθηκαν πριν χρόνια και φυσικά δεν μπορούν να καλύψουν τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. Είναι φυσικό επακόλουθο λοιπόν, οι οδηγοί να παρκάρουν όπου βρουν και η Αστυνομία να δείχνει ανοχή, διότι αλλιώς θα υποστεί πλήγμα ο τουρισμός!  Λ.Κ. ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ - Βελίκα είναι 16 χιλιόμετρα παραλία, αλλά χωρίς υποδομές χώρων στάθμευσης, πλην ελαχίστων που δημιουργήθηκαν πριν χρόνια και φυσικά δεν μπορούν να καλύψουν τη μεγάλη προσέλευση επισκεπτών. Είναι φυσικό επακόλουθο λοιπόν, οι οδηγοί να παρκάρουν όπου βρουν και η Αστυνομία να δείχνει ανοχή, διότι αλλιώς θα υποστεί πλήγμα ο τουρισμός! Λ.Κ.

 Μελτέμια

* ΜΕΛΤΕΜΙΑ χθες το πρωί στα παράλια. Που έριξαν μεν τη θερμοκρασία, αλλά τα κύματα χάλασαν το μπάνιο των παραθεριστών. Ανοιχτό πέλαγος τα παράλιά μας, τα πιάνει εύκολα ο «καιρός».

Παρ’ όλα αυτά η κοσμοσυρροή ήταν η αναμενόμενη για Αύγουστο. Άλλωστε δυο-τρία καλά και γεμάτα Σαββατοκύριακα έμειναν, μετά... μόνο οι προνομιούχοι.

* ΚΑΥΣΩΝΑΣ και στην ειδησεογραφία όμως… Οι εκλογές έχουν διεκπεραιωθεί, η Κυβέρνηση είναι καινούρια ακόμη και μελετά τις κινήσεις της, πλάκωσε και Αύγουστος, οπότε ειδήσεις... γιοκ.

Κάπως έτσι εξηγείται που τα χθεσινά αθηναϊκά πρωτοσέλιδα μοίραζαν... λεφτά. Συντάξεις αυξάνονται, αναδρομικά επιστρέφουν και να, ένα τεράστιο παράθυρο για 13ο και 14ο μισθό. Απ’ όλα έχει και για όλους έχει. Πάρε κόσμε, από το τάξιμο και την ελπίδα δεν έχασε ποτέ κανείς…

 

Προτεραιότης

* ΣΤΗ διπλανή μου ξαπλώστρα πάντως, ο συντοπίτης Θεσσαλός δεν διακατέχεται από ανησυχίες περί των αναδρομικών και τα σχετικά… Στο κινητό «παίρνει μάτι» τη Σπυροπούλου να ποζάρει... τόπλες στο Ινσταγκράμ και χτυπάει αβέρτα like.

Ο λαός έχει τις δικές του... προτεραιότητες!

 

Σε ψάχνουν

* ΩΣΤΕ λοιπόν η Εφορία θα ψάχνει πλέον και το FaceBook προκειμένου να σχηματίσει άποψη για την οικονομική κατάσταση κάποιου που υποπτεύεται για φοροδιαφυγή;

Που σημαίνει ότι φωτό από διακοπές και γλέντια στη... Μύκονο, ή ταξιδάκια στο εξωτερικό… τέλος. Το πολύ κάναν Αγιόκαμπο, καμιά Κουτσουπιά, τέτοια…

 

Χαρές

* ΠΑΝΤΑΧΟΥ παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πήγε στην Κάρπαθο και ήταν όλο αγκαλιές και φιλιά με όλους και όλες. Θέλει να κρυφτεί ο νέος πρωθυπουργός αλλά η... χαρά δεν τον αφήνει. Ας το απολαύσει τώρα που είναι ο μήνας του μέλιτος, γιατί είναι νομοτελειακά βέβαιο πως θα ’ρθουν πίκρες και στενοχώριες.

Το βασικό πάντως είναι πως αυτή η Κυβέρνηση φαίνεται πως είχε έτοιμα μερικά βασικά Νομοσχέδια, κι έτσι δεν θα χαθεί άλλος χρόνος με... διαβουλεύσεις, με …διάλογο κι άλλα τέτοια προσχήματα, με τα οποία συνήθως παρακωλύεται η άσκηση πολιτικής στην Ελλάδα… Μακάρι.

 

Στον μύλο

* ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, σχεδόν... εξαφανισμένος από τα ΜΜΕ ο Αλέξης Τσίπρας. Και στη Βουλή που πήγε δεν μίλησε. Λογικό εν μέρει, χρειάζεται ξεκούραση κι έπειτα, τι έχεις να πεις σε μια Κυβέρνηση ολίγων ημερών;

Να ένα καλό παράδειγμα για να σκεφτείς ότι πανίσχυροι άνθρωποι που καθόρισαν τις ζωές μας τόσα χρόνια, μπορούν σχεδόν να... ξεχαστούν μέσα σε λίγες ημέρες. Απίστευτος μύλος η δημοσιότητα, σε αλέθει χωρίς να πάρεις είδηση.

 

Μνήμη

* ΤΟ ίδιο αδυσώπητα όμως αλέθει ανθρώπους και ο χρόνος.

Ποιος σκέφτηκε άραγε τη χθεσινή επέτειο; Η 4η Αυγούστου σήμανε κάποτε την έναρξη της Δικτατορίας του Μεταξά, ένα ολόκληρο καθεστώς, με το οποίο η Ελλάδα πορεύτηκε και στον ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Κονταίνει η μνήμη των κοινωνιών όσο μεγαλώνει η... «μνήμη» στα κινητά και στους υπολογιστές, όπου καταφεύγουμε πια για αναζήτηση πληροφοριών που κάποτε ήταν μέρος των βασικών μας γνώσεων. Το πού θα οδηγηθούμε έτσι σταδιακά είναι μια τεράστια συζήτηση που δεν έχει καν αρχίσει να γίνεται.

 

Λιοντάρι και ποντίκι

* ΜΕΣΑ στη ραστώνη των ημερών πέρασε μάλλον απαρατήρητο το γεγονός ότι μας επισκέφτηκε και ο Γερούν Ντάισεμπλουμ – φιλαράκι απ’ τα παλιά. Ήρθε στην Αθήνα... εκλιπαρώντας αυτή τη φορά τη στήριξη της Ελλάδας, ώστε να αναλάβει επικεφαλής του ΔΝΤ- θέση που τελικά απώλεσε από μια Βουλγάρα οικονομολόγο.

Και ήταν αρκετοί ασφαλώς στην Ελλάδα που σκέφτηκαν με κάποια χαιρεκακία πως έχει πολλά γυρίσματα αυτή η ρημάδα η ζωή, και πως, ακόμη και τον πιο αδύνατο, κάποτε μπορεί να τον χρειαστείς. Είναι γνωστός ο μύθος…

Το λιοντάρι περιφρονούσε το ποντίκι, μέχρι που πιάστηκε σε ένα δίχτυ, που ο ποντικός με τα δοντάκια του έκοψε και απελευθέρωσε τον «βασιλιά». Στο καλό λοιπόν Γερούν κι άμα δεν σε ξαναδούμε, ε, δεν τρέχει και τίποτις...

 

Λήθη

* ΑΜ τον άλλο; Τον Σόιμπλε; Κάποτε μ’ αυτόν κοιμόμασταν και μ’ αυτόν ξυπνούσαμε.

Κάποτε αυτός θα μας έβγαζε από το ευρώ και θα μας πήγαινε για δεκαετίες πίσω. Τώρα, στη Δύση της καριέρας του ετοιμάζεται να φύγει κι αυτός μαζί με τη Μέρκελ. Άλλο ένα θλιβερό κεφάλαιο κλείνει σιωπηλά και αθόρυβα μέσα στη λήθη.

 

Ρεκόρ

* ΟΛΑ τριγύρω αλλάζουνε…

Και τελικά, μόνη σταθερή αξία αναδεικνύεται ο... Νεμπεγλέρας!

Ο θρυλικός πια ποδοσφαιριστής έκανε μεταγραφή στη Γ’ Εθνική στα 44 του, σπάζοντας ρεκόρ και αφήνοντας στις εργομετρικές εξετάσεις πολλούς νέους πίσω του !

Φτου φτου να μην τον ματιάσουμε!

 

Ο ένας μόνο

* ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι άλλη μια σταθερή αξία είναι ο Πρόεδρας Κούγιας. Με τις καθημερινές δηλώσεις του φτιάχνει το κέφι των αθλητικογράφων που τα τελευταία χρόνια υποφέρουν από κατάθλιψη έτσι όπως εξελίσσεται το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τελευταία δήλωση:

- Έτσι και κλειστώ εγώ με τον Μελισσανίδη σ’ ένα δωμάτιο –χωρίς τους μπράβους του- είναι βέβαιο ότι μόνο... ένας θα βγει ζωντανός από κει μέσα.

(Παλέβς α; Παλέβς; Που θα ’λεγε κι ο κινηματογραφικός Ζήκος).

 

Χρέη

* ΤΟ ΘΕΜΑ δεν είναι αν η Γιάννα Αγγελοπούλου θα είναι... άμισθη ή όχι Πρόεδρος της Επιτροπής Εορτασμού του 1821 - σιγά μην καίγεται να πάρει τα ψίχουλα…

Το θέμα είναι πως η κυρία έχει γενικώς ακριβά γούστα κι ακριβές ιδέες. Όλοι αναγνωρίζουν π.χ. ότι οργάνωσε σπουδαίους και γκλαμουράτους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά… αλλά η χώρα βάρεσε φαλιμέντο.

Με δυο λόγια για τη Γιάννα ισχύει το γνωστό λαϊκό σουξεδάκι:

- Μας υποχρέωσες, μας υποχρέωσες, μα δεν μας είπες τελικά πόσο μας χρέωσες…

 

Θέατρο

* ΑΛΗΘΕΙΑ, αναρωτιούνται παραθεριστές των παραλίων της Λάρισας, ποιο είναι το μέλλον του ανοιχτού υπαίθριου Θεάτρου Τεμπών στο Ομόλιο; Τι προσπάθειες έγιναν ή γίνονται από τον Δήμο Αγιάς ώστε να αξιοποιηθεί και να λειτουργήσει;

Κατανοητές οι δυσκολίες, και γι’ αυτό ίσως θα άξιζε να συνεργαστούν περισσότεροι φορείς (π.χ και ο Δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια, ακόμη και ιδιώτες) για την επαναλειτουργία του.

 

Πλαταμώνας

* ΟΛΟ και περισσότεροι κάτοικοι και επισκέπτες του Πλαταμώνα και των Νέων Πόρων συντάσσονται με τη νεοσυσταθείσα Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της καθαριότητας στην περιοχή. Ηδη συλλέγουν υπογραφές -κάτω από κείμενο- που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα η «Ε», μετά από σχετική κινητοποίηση κατοίκων και το επόμενο διάστημα, θα το καταθέσουν σε κάθε αρμόδιο δημοτικό ή άλλον φορέα. Απ’ τους οποίους -λένε οι έχοντες την πρωτοβουλία- περιμένουν άμεση ανταπόκριση, ιδιαίτερα μάλιστα εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών και κορύφωσης της τουριστικής κίνησης.

 

Πολυνομοσχέδιο

«ΟΙ Αρχές θα επεμβαίνουν για κάθε αξιόποινη πράξη», στα εκπαιδευτικά ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μετά την κατάθεση πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, που προβλέπει -μεταξύ άλλων- αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο.

Αυτό αποτελεί και το σημαντικότερο σημείο της νέας ρύθμισης, το οποίο έχει δημιουργήσει μεγάλο θόρυβο, ως προς την ερμηνεία του, για το ποιες θα κρίνονται αξιόποινες πράξεις.

Θα δείξει στην πορεία…

***

* ΜΕ την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, «τα φώτα» της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στο θέμα του ασύλου, με αποτέλεσμα να περνούν στα «ψιλά» επίσης σημαντικές ρυθμίσεις, όπως η επαναφορά κατηργημένων θεσμών στην τοπική αυτοδιοίκηση (βλέπε Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης και Περιφερειακός Συμπαραστάτης του πολίτη και της επιχείρησης, αντίστοιχα), η «Βίβλος Ψηφιακού Μετασχηματισμού» που αντικαθιστά την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική (εκδίδεται και δημοσιεύεται με απόφαση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης) κ.ά.

***

* ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης κεντρική βάση μοναδικής καταχώρησης των στοιχείων επικοινωνίας όλων των πολιτών και ιδίως της ταχυδρομικής διεύθυνσης διαμονής, διεύθυνσης επικοινωνίας, αριθμού κινητού τηλεφώνου και διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποκλειστικά μέσω της οποίας θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά τα αντίστοιχα δεδομένα των πληροφοριακών συστημάτων των Φορέων του Δημόσιου Τομέα και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Και νομίζαμε ότι ήδη ήμασταν «φακελωμένοι»!

***

* ΤΟ ότι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας Α.Ε. (με διακριτικό τίτλο ΕΔΕΤ) που ιδρύθηκε με το π.δ. 29/1998, μετονομάζεται σε «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» έχει διαφορά;

***

* ΚΑΙ κλείνουμε, με Παιδεία: «Κατ’ εξαίρεση για το διδακτικό έτος 2019-2020 ανανεώνεται η απόσπαση των εκπαιδευτικών που είχαν αποσπαστεί και υπηρετήσει στα Πρότυπα ή Πειραματικά σχολεία για το διδακτικό έτος 2018-2019».

Λ.Κ.

 

Δίκτυα

* ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα πλοήγησης αντιμετώπισαν χθες οι χρήστες σε Facebook και Instagram.

Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα μέσα στο καλοκαίρι, που ανησύχησε τους χρήστες και γέννησε σενάρια συνομωσιολογίας!

Ο πανικός που προκλήθηκε ήταν μεγάλος, ειδικά σε όσους έχουν εθιστεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον ψηφιακό εικονικό κόσμο, σαν να ζούνε δύο παράλληλες ζωές.

Προς ενημέρωση: «Εκνευρισμός ή δυσθυμική συμπεριφορά που παρουσιάζεται κατά τη στέρηση» είναι τα συμπτώματα του εθισμού στο διαδίκτυο!

Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass