ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2019 19:03
• ΟΙ πρόεδροι των κοινοβουλευτικών επιτροπών, όπως ο Μ. Χαρακόπουλος, θα στερηθούν των υπηρεσιών του Βασίλη Θώδα. Ο Λαρισαίος διευθυντής των Επιτροπών της Βουλής έχει εκλεγεί δήμαρχος Ζωγράφου και από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει καθήκοντα, εγκαταλείποντας το Κοινοβούλιο.  Ζ. • ΟΙ πρόεδροι των κοινοβουλευτικών επιτροπών, όπως ο Μ. Χαρακόπουλος, θα στερηθούν των υπηρεσιών του Βασίλη Θώδα. Ο Λαρισαίος διευθυντής των Επιτροπών της Βουλής έχει εκλεγεί δήμαρχος Ζωγράφου και από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει καθήκοντα, εγκαταλείποντας το Κοινοβούλιο. Ζ.

Γέφυρα

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ σήμερα! Και τι Παρασκευή: Παρασκευούλα! Από σήμερα άδεια και για όσους έβλεπαν τους συναδέλφους τους να φεύγουν Ιούλιο και τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, και φαντασιώνονταν τη σημερινή μέρα.

* * *

* ΚΙ όσοι έμειναν πίσω, δεν πολυστεναχωριούνται... Θα εφαρμόσουν τα προγράμματα-γέφυρα (παρακαταθήκη του παλιού καλού ΠΑΣΟΚ) και με μία μέρα άδειας την επόμενη Παρασκευή, τσουπ, νάτο το τετραήμερο. Βέβαια θα υπάρξουν κι αυτοί που θα... αρρωστήσουν από την Τετάρτη (τα κρυώματα του Αυγούστου είναι τα χειρότερα...). Και πού ενδείκνυται να πηγαίνει κανείς άρρωστος; Μα στα βλαχοχώρια φυσικά για ιαματική προβατίνα και κρασί που κάνει πάντα καλό.

ΘΑ.

 

Αθηναίοι...

* ΣΧΟΛΙΑΖΕ Φαρσαλινός σε κουβέντα καφενείου. Θα το ζήσουμε και φέτος για ακόμη μια χρονιά, που θα έρθουν οι Αθηναίοι τώρα για Δεκαπενταύγουστο στα Φάρσαλα, να τους λέμε έφτιαξα μακαρόνια με κιμά, όλα από τον κήπο μας και να λένε, αχ τι τυχεροί που είστε εδώ στην επαρχία...

Γ.Γ.

 

ΟΑΕΔ /ενταύθα

* ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΗΚΕ χθες η ευγενική συμπολίτισσα με αφορμή και το γεγονός, όπως καταγγέλλει, ότι καλούσε επίμονα στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) για να απαντηθεί απορία της. Αλλά δεν απαντούσε κανείς στα τηλεφωνήματα. Κανείς.

Τηλεφωνούσε και ξανατηλεφωνούσε (σ.σ. στον ίδιο αριθμό κλήσης που χρησιμοποιούσε και παλαιότερα) αλλά μάταια. Για το επίδομά της ήθελε να ενημερωθεί η άνεργη Λαρισαία αλλά ούτε φωνή – ούτε ακρόαση. Να μάθει για το επίδομα ανεργίας που δεν το έλαβε ακόμη...            

Β.Κ.

 

«Αλαλα»

* ΠΕΙΤΕ λοιπόν ότι η κυβέρνηση αναθέτει σε κάποιους να παρακολουθούν το έργο της αντιπολίτευσης και εγκαίρως - δια προληπτικούς λόγους - να αναφέρουν ύποπτες κινήσεις, ταραχοποιών στοιχείων.

Ακούνε λοιπόν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζουράρι να τοποθετείται δημοσίως κατά της εθνοσωτηρίου κυβερνήσεως, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «μεγάλο τμήμα βουλευτών της ΝΔ, άρρενες και θήλυς», ενστερνίζεται την «αυταρχική πολιτική του κ. Μητσοτάκη» γιατί έχουν μια «πολιτική τάση προς τη βαρβατίλα», «αφελή ροή», «μια λυπημένη αναφροδισία», διότι «το ορμέμφυτό τους πάσχει από πεπτωκυίαν ροήν», «έχει μιαν κουρασμένη ή μπατηρημένη καύλα, κατά την ορολογία του τρισμέγιστου, των Ελλήνων, λογογράφου, του στρατηγού Μακρυγιάννη».

Εντάξει ο βουλευτής τα λέει, ούτε ο πρώτος – ούτε ο τελευταίος βουλευτής είναι που λέει ό,τι νομίζει σωστό, σιγά τα ωά. Είδαμε και τη συνέπεια λόγων και έργων των σοβαροφανών. Το ερώτημα είναι, τι σημαίνουν τα λεγόμενα και αν βλασφημεί, ο αθυρόστομος κατά της κυβερνήσεως...                     

Β.Κ.

 

Ηθοποιός

* ΤΟΝ ΜΑΪΟ η ΑΕΛ ανακοίνωσε την πρόσληψη του προπονητή Γκόρνταν Πέτριτς, 8 Αυγούστου ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας. Ούτε τρεις μήνες στο τιμόνι της ΑΕΛ, με το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει οι δύο πλευρές να είναι διετούς διάρκειας. Δεν ξαφνιάστηκαν οι Λαρισαίοι ακούγοντας την είδηση, υπήρξαν και προπονητές με πιο βραχύβιο πέρασμα.

* * *

* ΓΙΑ να ανακοινωθεί αργά το απογευματάκι ο Μιχάλης Γρηγορίου. Προπονητής που θα θυμούνται οι Λαρισαίοι ίσως όχι τόσο πολύ από το πέρασμά του από πάγκους, αλλά από το «και του ηθοποιού προπονητή Γρηγορίου» που αναφερόταν σε ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ μετά από την εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή επί της Κέρκυρας με 0-3, με τον νέο τεχνικό της ΑΕΛ να είναι ο ηττηθείς προπονητής.

* * *

* ΣΤΟΙΧΗΜΑ θα είναι -γνωμάτευε ο Λαρισαίος- αν ο Γρηγορίου μείνει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος που έχει οριστεί για τις 24 Αυγούστου. Γιατί μέχρι την παρέλαση του Οκτωβρίου, χλωμό...       

ΘΑ.

 

Καβγάς

* ΣΤΟ πάπλωμα αφορούσε ο χθεσινός καβγάς στη Βουλή, η πρώτη κοινοβουλευτική αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρα.

Ως ψευτοκαβγάς, είχε και ολίγον διαπλοκή με τον πρώην πρωθυπουργό - με αφορμή την αποκαθήλωση της κ. Θάνου - να αναφέρεται (χωρίς να τον κατονομάσει) στον εφοπλιστή που ελέγχει πολλά ΜΜΕ και πρακτορείο διανομής, που πληρώνει τα ενοίκια της ΝΔ κλπ.

Ο οποίος επιχειρηματίας ελέγχεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και επειδή ο εφοπλιστής είναι φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση, λογικό είναι ο κ. Μητσοτάκης να καθαιρέσει την κ. Θάνου. Μάλιστα επειδή ο εφοπλιστής δεν πρέπει να θεωρείται «δεδομένος» και επειδή τα πρώτα καρφιά τα έριξε ήδη από τις εφημερίδες του, όλοι στη θέση του κ. Μητσοτάκη, το ίδιο θα έκαναν. Τα διαπιστευτήρια έδωσε ο πρωθυπουργός, φυσιολογικό.

Αλλά επί της διαδικασίας, αλληλοκαταγγέλθηκαν χθες στη Βουλή, αλληλοκατηγορήθηκαν, εγκρίθηκαν δια της πλειοψηφίας οι προτεινόμενες αλλαγές και έζησαν αυτοί καλά και ο κοινοβουλευτικός βίος ακόμη καλύτερα...              

Β.Κ.

 

Σπανουδάκης

* ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τον Σταμάτη Σπανουδάκη διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου στις 17 Σεπτεμβρίου στο Κηποθέατρο. Οι Λαρισαίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν από τους σπουδαιότερους Ελληνες συνθέτες, το έργο του οποίου ακτινοβολεί διεθνώς. Εκτός του σπουδαίου «προσκεκλημένου», το κοινό της Λάρισας θα έχει άλλον ένα λόγο να βρίσκεται στο Κηποθέατρο εκείνη τη μέρα: Η συναυλία γίνεται στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής και ποιμαντορικής δράσης της Μητρόπολης. Ετσι όσοι βρεθούν στο Κηποθέατρο θα έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν -εμμέσως, αλλά σαφώς- αναξιοπαθούντες συνανθρώπους τους. Σπουδαία εκδήλωση!

ΘΑ.

 

Ντροπολογίες

* ΠΡΟΤΟΥ αλέκτορα φωνήσαι τρις η ΝΔ έρχεται να κάνει αυτά που μέχρι χθες κατήγγειλε. Μετά τη μεσημβρινή αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Τσίπρα, η κυβέρνηση δέχθηκε χθες τα πυρά του συνόλου σχεδόν της αντιπολίτευσης με αφορμή δύο τροπολογίες που κατέθεσε αιφνιδιαστικά ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Για να αποχωρήσουν διαδοχικά, το ΚΚΕ (βουλευτές του οποίου φώναζαν «ντροπή»), ο ΣΥΡΙΖΑ (με τον κ. Τζανακόπουλο να καταγγέλλει ως «απαράδεκτη τη διαδικασία»), και το ΜέΡΑ 25 με τον κ. Βαρουφάκη να τονίζει πως «μετά από μακρά συζήτηση το να εισαχθούν αυτού του είδους οι τροπολογίες αποτελεί πλήγμα για το Κοινοβούλιο. Αποτελεί τεράστιο ατόπημα».

Β.Κ.

 

Γκολ

* ΕΦ’ όλης της ύλης ήταν η συνέντευξη του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΠΟΡ FM 94,6». Μίλησε λοιπόν για τη συνεργασία με τον πρωθυπουργό, ενώ παρουσιάζοντας τους γενικότερους στόχους της κυβέρνησης για τον αθλητισμό, τόνισε την ανάγκη «να διαμορφώσουμε στη νεολαία μια διαφορετική νοοτροπία και κουλτούρα».

Αναφερόμενος επίσης στη βία στα γήπεδα περιέγραψε πώς πρέπει να είναι τα γήπεδα καταλήγοντας πως «έτσι μόνο θα επιστρέψουμε τις κερκίδες στις οικογένειες και τα μικρά παιδιά». Επειδή σε ό,τι αφορά στην αθλητική βία έχουμε χορτάσει εκθέσεις ιδεών, επειδή αυτοί της ΝΔ δήλωναν πως είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν και, επειδή ξεκινάει το πρωτάθλημα, απομένει να δούμε τα μέτρα της σημερινής κυβέρνησης κατά της αθλητικής βίας.

Β.Κ.

 

Πρίγκιψ

* ΜΕΧΡΙ δύο παιδιά το πολύ θέλει να αποκτήσει με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ, αποκάλυψε ο πρίγκιπας Ερρίκος, Δούκας του Έσσεξ, ή απλώς Χάρι. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην Τζέιν Γκούντολ, η οποία θα δημοσιευθεί στο τεύχος Σεπτεμβρίου της βρετανικής Vogue. Ποιος όμως είναι ο λόγος για τον οποίο θέλει να έχει μόνο δύο παιδιά: Όχι, μην πάει ο νους σας στην αντιμετώπιση του δημογραφικού. Είναι επειδή θέλει να σώσει... τον πλανήτη, καθώς είναι αντίθετος της χριστιανικής εντολής «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε». Ουσιαστικά θέτει το θέμα του υπερπληθυσμού και κυρίως της εγωκεντρικής αντίληψης και συμπεριφοράς που θέλει τον άνθρωπο να συμπεριφέρεται ως κατακτητής του πλανήτη, κατασπαταλώντας τους φυσικούς του πόρους. Επιτέλους κι ένας πρίγκιπας με γήινες ανησυχίες...

Δ.Χ.

 

Πλανητάρχης

* ΔΕΝ μπορούμε να πούμε το ίδιο όμως για τον πλανητάρχη. Η μετριοφροσύνη του οποίου ξεπερνά κάθε φαντασία. Υπερασπιζόμενος πρόσφατα κατηγορίες περί ρατσισμού που διατυπώνονται σε βάρος του, στον απόηχο των επιθέσεων που έχει εξαπολύσει εναντίον ενός μαύρου βουλευτή και της πόλης του, της Βαλτιμόρης, διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι: «Είμαι ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος στον κόσμο». Ούτε καν ο προτελευταίος...

Δ.Χ.

 

Φιλοσοφείν

* ΣΕ χαλαρούς ρυθμούς φιλοσοφούσαν παρά θιν’ αλός οι νεαροί Λαρισαίοι...

-Αυτό το πράγμα που για να έρθει η Παρασκευή θέλει κανένα μήνα και το Σαββατοκύριακο περνάει μέσα σε κανένα τρίωρο πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

* * *

* - ΠΑΛΙ καλά που μαθαίνουμε από λάθη μας και τα επόμενα τα κάνουμε με μεγαλύτερη επιτυχία.

* * *

* ΟΙ φορές που έχω πατήσει κατά λάθος «κλήση» και που μετά παλεύω να το κλείσω, μου έχουν στοιχίσει τουλάχιστον τρία με πέντε χρόνια από τη ζωή μου.

ΘΑ.

 

Μεταπτυχιακό;

* ΘΑ αποτρελάθηκαν εντελώς αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑίοι. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη για ποιο πράγμα λέτε; Γιατί ο νέος διοικητής της ΕΥΠ δεν έχει... πτυχίο.

Λέγοντας επίσης πως «...σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ο διορισμός ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας ως διοικητή της ΕΥΠ. Πρωτίστως για λόγους διασφάλισης του εθνικού απορρήτου των κρίσιμων πληροφοριών που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται η ΕΥΠ».

Καλά, διοικητής στην ΚΥΠ θα είναι ο άνθρωπος, τι να τα κάνει τα πτυχία; Χρειάζεται PhD στις παρακολουθήσεις; Τι το χρειάζεται το βιογραφικό στην «κατασκοπεία»; Αν στην ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που είχε ή δούλευε, έκανε «πόρτα» στην Αμερικανική Πρεσβεία, υπάρχει καλύτερη πιστοποίηση;

Δηλαδή για να παρακολουθήσεις τα τηλέφωνα του ΚΚΕ, λέμε τώρα ένα παράδειγμα, χρειάζεται υψηλό μορφωτικό επίπεδο; Αλήθεια αν ο «Τόμπρας» είναι ΥΕ πώς θα ενημερώσει εγκαίρως το Κράτος όταν αι κομμουνισταί ανταλλάσσουν πληροφορίες στα τηλέφωνα, περί Μαρξισμού – Λενινισμού και προλεταριακού διεθνισμού; Μπορεί να έχουν δίκιο στον ΣΥΡΙΖΑ...                             

Β.Κ.

 

Ρολόι-πύργος

* ΚΑΘΟΝΤΑΙ Λαρισαίοι και κατεβάζουν ιδέες...

Όπως για το ρολόι της πόλης, την επανατοποθέτηση του οποίου θέλει ο Δήμος και μάλιστα στην ίδια περιοχή του Φρουρίου. Λένε λοιπόν ότι αντί ενός απλού ρολογιού, να κατασκευαστεί ένα πύργος, με ένα ρολόι στο ψηλότερο σημείο του. Δεν είναι απαραίτητο να είναι τόσο ψηλός όσο οι πύργοι στη Δυτική Ευρώπη (Μόναχο, Βιέννη, Φρανκφούρτη), 80 με 100 μέτρα θεωρούν ότι αρκούν. Στον οποίο πύργο θα μπορούν να ανεβαίνουν επισκέπτες και να απλώνουν τη ματιά τους στην απεραντοσύνη του κάμπου. Και όχι μόνο αλλά θα μπορούσε να είναι τέτοιου μεγέθους ώστε να στεγάζει και ένα καφέ-μπαρ ή κυλικείο (σ.σ.: αλίμονο θα φτιάξουμε κάτι στη Λάρισα χωρίς να περιλαμβάνει καφέ;). Προτείνουν μάλιστα να υπάρχει και εισιτήριο (πιο φθηνό για ανήλικους και ηλικιωμένους) και τα έσοδα να διατεθούν για θεάρεστους σκοπούς... Αυτά φαντάζονται και λένε μερικοί συμπολίτες. Αύγουστος είναι...                     

Δ.Χ.

 

Φάροι

* ΚΤΙΡΙΑ με αέρα μυστηρίου... Μοναχικοί, απόκοσμοι, και θαλασσοδαρμένοι. Κάποτε η συνεισφορά τους στη ναυσιπλοΐα ήταν τεράστια, με το πέρασμα των ετών όμως και με την ανάπτυξη της τεχνολογίας σταδιακά παρήκμασαν και τέθηκαν σε αχρησία.

Φάροι, σύμβολα και σύγχρονα μνημεία, με είκοσι οκτώ από αυτούς να ανοίγουν τις πύλες τους την Κυριακή 18 Αυγούστου και να περιμένουν το κοινό για να «οσμιστούν» λίγο το μυστηριακό και συνάμα μοναχικό άρωμά τους.

* * *

* ΔΥΣΤΥΧΩΣ οι 28 αυτοί φάροι είναι αρκετά μακριά από τη Λάρισα, με τους πιο κοντινούς να είναι στην Αρκίτσα στη Φθιώτιδα, στη Βασιλίνα στην Εύβοια και στο Γουρούνι Σκοπέλου. Αλλά εποχή αδειών διανύουμε, ημέρα Κυριακή πραγματοποιείται η δράση, είναι μια καλή ευκαιρία για μια επίσκεψη-φάρο...

ΘΑ.

 

Ποια αλλαγή;

*ΑΝ αυτές είναι οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τότε ποιος τη χάρη μας, σκεφτόταν ο Λαρισαίος.

Καλοκαίρι, με δύο-τρεις ημέρες καύσωνα, μόνο καναδυό 40άρια, νύχτες δροσερές και χωρίς κουνούπια...

Τι άλλο να εύχεται όποιος μένει Λάρισα Ιούλιο - Αύγουστο;

Δ.Χ.

 

-----------------------

 

TH UYMASTE TH FOTOGRAFIA SEIRA TOY 

• ΤΗ θυμάστε τη φωτογραφία; Σειρά του κ. Ντάισελμπλουμ να αναφωνήσει. Τι, με κέρδισε η Βουλγάρα; Ουάου!

 

 

-----------------------

 XUES LOIPON 8 AYGOYSTOY HTAN H PAGKOSMIA HMERA

• ΧΘΕΣ λοιπόν, 8 Αυγούστου, ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Γάτας. Της κοινής, όχι της άλλης... Καθιερώθηκε το 2002 με πρωτοβουλία του Διεθνούς Ταμείου για την Ευημερία των Ζώων (IFAW) για να τιμηθεί το δημοφιλές κατοικίδιο ζώο. Κι όπως μπορείτε να διακρίνετε, η γάτα της φωτογραφίας μας είναι λαρσινή, νυσταγμένη, όπως την απαθανάτισε ο φωτογράφος της «Ε» Αλ. Παπαγεωργίου, διακόπτοντας τη μεσημεριανή σιέστα της.

 

 

-----------------------

 

 SYNANTHSH ME TON YFYPOYRGO OIONOMIKON ARMODIO GIA UEMATA

• ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για θέματα ΦΠΑ Απόστολο Βεσυρόπουλο είχε η Ομοσπονδία Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ Ελλάδος και ιδιαίτερα ευτυχής ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, λόγω της προσωπικής σχέσης μαζί του για την αμέριστη αποδοχή του αιτήματος για μείωση του ΦΠΑ στο εισιτήριο των ΚΤΕΛ με αντίστοιχη μείωση της τιμής του εισιτηρίου. Κοινός σκοπός η ανακούφιση σε ό,τι αφορά στο κόστος όλων εκείνων που επιλέγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους. Αν μη τι άλλο το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι μαθητές, φοιτητές, χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass