ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2019 19:45
*ΔΕΝ άντεξε τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα άλλα βάρη που ταλανίζουν την ελληνική κατοικία και ο πελαργός με την οικογένειά του άφησε το «σπίτι» του στον Πυργετό και πάει σε άλλη γη, σ’ άλλα μέρη.  Τώρα που η νέα κυβέρνηση θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, υπάρχει κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος;  Κ.Τσ.   *ΔΕΝ άντεξε τον ΕΝΦΙΑ και όλα τα άλλα βάρη που ταλανίζουν την ελληνική κατοικία και ο πελαργός με την οικογένειά του άφησε το «σπίτι» του στον Πυργετό και πάει σε άλλη γη, σ’ άλλα μέρη. Τώρα που η νέα κυβέρνηση θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ, υπάρχει κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος; Κ.Τσ.

Δεκαπενταύγουστος

*ΟΧΙ που έλεγαν μερικοί ότι... «φέτος δεν έχει καλοκαίρι», επειδή έριξε στην αρχή κάτι βροχούλες. Ο μετεωρολόγος της... γειτονιάς σας, σάς δίνει μια ακόμη εβδομάδα καύσωνα και... βλέπουμε. Η εορτάζουσα Παναγιά να βάλει το χέρι της αλλά συν Παναγιά και αιρκοντίσιον κίνει.

Γενικά τον Δεκαπενταύγουστο συμφέρει να είσαι... Βλάχος. Διότι, όλο και κάποιο πατρικό θα σου βρίσκεται στα ψηλά βουνά, να πας να δροσιστείς και να τη βγάλεις.

 

Ξεφτίλισμα

*ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ της «ζέστας» αναδεικνύουν και πάλι τη Λάρισα τα πανελλαδικά ΜΜΕ με θερμοκρασίες 39-40 βαθμούς Κελσίου.

Αλλά τι να το κάνεις; Όταν σε... ξεφτιλίζει το... Άμστερνταμ με 40,4 βαθμούς, δεν ξέρεις πού να πας να κρυφτείς. Ναι, το Άμστερνταμ Ολλανδίας, όπου πήγαιναν μέχρι πρότινος οι ελληνικές ποδοσφαιρικές ομάδες για προετοιμασία. (Του χρόνου τις βλέπω όλες να κάνουν προετοιμασία στην... . υποφερτή από ζέστη... Λαπωνία).

 

Αχελώος

*ΓΙΑ την ώρα κάνουμε πλακίτσα βέβαια με τον καιρό, αλλά, αν πάρουμε σοβαρά τους ειδικούς, (και καλά θα κάνουμε να τους πάρουμε) θα δούμε ότι δεν είναι μακριά η εποχή που νότιες χώρες όπως οι δικές μας θα οδηγηθούν σε σταδιακή ερημοποίηση. Και τότε θα καταλάβουν όλοι ότι την ιδεοληπτική αντιμετώπιση έργων όπως ο Αχελώος θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά.(Οι ερασιτέχνες του ΣΥΡΙΖΑ που κυβερνούσαν εγκατέλειψαν το εν λόγω έργο μάλλον από εμμονή και χωρίς κι αυτοί να ξέρουν ακριβώς γιατί ).

Η σημερινή κυβερνώσα παράταξη ήταν μεν υπέρ της εκτροπής του Αχελώου, αλλά δεν ξέρουμε ποια είναι και η θέση της Κυβέρνησης, διότι αυτό μετράει.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για κάποιον Θεσσαλό βουλευτή που έχει την ευκαιρία για ερώτηση στη Βουλή.

 

Περί ασύλου

*«ΘΕΡΜΟ φθινόπωρο για το άσυλο» - υποτίθεται ότι «υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ που αυτή την εποχή έχει γενικώς κατεβάσει ρολά λόγω διακοπών. (Ιερά τα μπάνια του λαού).

Αλλά, αν είχαν δύναμη πια οι φοιτητικές παρατάξεις, τα Πανεπιστήμια θα είχαν πάρει κιόλας φωτιά. Δεν θα είχαμε αυτές τις αναιμικές έως ανύπαρκτες αντιδράσεις. Κουρασμένη όμως η πανεπιστημιακή Κοινότητα από την μπαχαλοποίηση των ΑΕΙ και πιο ώριμη θεωρεί τη ρύθμιση ως βήμα προς την κανονικότητα παρά ως απειλή.

 

Τέλος απεργιών

*ΖΟΥΜΕ μάλλον το τέλος των απεργιών…

Η Κυβέρνηση προωθεί Νόμο που αρχικά είχε επινοήσει η Θάτσερ και που στη συνέχεια υιοθέτησαν όλοι στην Ευρώπη. Ότι δηλαδή, για να απεργήσεις νόμιμα πρέπει να ψηφίσει το 50% συν 1 του κλάδου. Λογικό βέβαια… Διότι π.χ. σε μεγάλα σωματεία όπως η ΕΛΜΕ Λάρισας οι απεργίες αποφασίζονται από 10-15 καθηγητές που πάνε στη συνέλευση, -σε σύνολο 2.000 μελών- και φυσικά στο τέλος δεν απεργούν ούτε οι... ηρωικοί 15! Τι νόημα έχει επομένως; Αν υπάρχει σοβαρός λόγος απεργίας σε έναν κλάδο , τότε – να είστε βέβαιοι- θα πάνε μαζικά να ψηφίσουν…

 

Μύθοι

*ΓΑΪΤΑΝΟΣ το Πάσχα, Γαϊτάνος Χριστούγεννα, τώρα και... Δεκαπενταύγουστο.

Και ήδη εφημερίδες διαφημίζουν από τώρα την προσφορά CD με τον συμπαθή αοιδό σε ύμνους για την Παναγία.

Τελικά η Ελλάδα έχει τους δικούς της μύθους… Τον Αρκουδέα – εγγυητή της Αλλαγής, τη Γιάννα για τις εθνικές παράτες, τον Γαϊτάνο για πάσα θρησκευτική τελετή και γενικώς δια πάσαν νόσον...

 

Τι πταίει

*ΦΡΕΝΑΡΕ ο τουρισμός… Μείον 10% φέτος οι κρατήσεις στη χώρα… Και ψάχνουν όλοι τις αιτίες. Φταίει που μπήκαν ανταγωνιστικά στο παιχνίδι ξανά η Αίγυπτος, η Τουρκία και άλλοι…

Εγώ ξέρω πως με 100 ευρώ το απλό δωμάτιο κατά μέσο όρο, δεν πας πουθενά… Πρώτα απ’ όλα διώχνεις τους Ελληνες τουρίστες…

 

Επανεξέταση

*ΚΑΙ ενώ οι Έλληνες αποκλείονται, γεμίζουν και πάλι τα παράλιά μας από Βαλκάνιους τουρίστες, αλλά και Πολωνούς.

Οι οποίοι επωφελούνται του συστήματος φτηνών διακοπών «all inclusive» και πετυχαίνουν διακοπές μιας εβδομάδας με μόλις 200 ευρώ (με τα έξοδα μεταφοράς μέσα).

Για να αντεπεξέλθουν οικονομικά, τους ταΐζουν μετά με κακής ποιότητας φαγητό, τους προσφέρουν κακής ποιότητας υπηρεσίες και βγάζουν άσχημο όνομα στη διεθνή αγορά.

Υπουργείο και τουριστικοί παράγοντες πρέπει μάλλον να σκεφθούν ξανά και ξανά την πολιτική τους τα επόμενα χρόνια.

 

Τέλος

*ΜΑΣ τελειώνουν – επιτέλους- και τα «κάπιταλ κοντρόλ», αν και πρακτικά ο μέσος πολίτης δεν είχε θέμα εδώ και καιρό με τα όρια αναλήψεων (λεφτά δεν είχε ).

Αν είχε χιούμορ η Κυβέρνηση θα διοργάνωνε τελετές λήξης των κάπιταλ κοντρόλ και θα καλούσε ως επίσημο προσκεκλημένο και τιμώμενο πρόσωπο τον πλέον ειδικό, τον τεράστιο Γιάνηηηηηηηηηηηηη Βαρουφάκηηηηηηη !

 

Ο τροχός

*ΠΩΣ γυρίζει ο τροχός…

Στην Ιταλία άνω – κάτω! Ο σκληρός δεξιός Σαλβίνι προκάλεσε κυβερνητική κρίση και ετοιμάζεται να αναλάβει την εξουσία με αυτοδυναμία προκαλώντας... χάος στην Ευρώπη.

Η Βρετανία άνω – κάτω κι αυτή λόγω «Brexit» με ακραίο πρωθυπουργό Τζόνσον.

Η Ισπανία άνω –κάτω, με απειλή ακυβερνησίας κι αυτή, οδηγείται σε εκλογές.

Η Γερμανία με τη Μέρκελ να... παραπατάει (κυριολεκτικά και μεταφορικά ) και με απειλή οικονομικής ύφεσης.

Και απέναντι σε όλα αυτά, η Ελλάδα, μια... όαση σταθερότητας και με ελπίδα για υψηλές οικονομικές αποδόσεις.

Όχι ότι γίναμε και... Παράδεισος, αλλά τουλάχιστον... δεν μας συζητάνε… Δεν είμαστε εμείς οι παρίες της Ε.Ε.

 

Σ.Σ. Ραψάνης

*ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ του ΟΣΕ θα πρέπει να ασχοληθούν σήμερα κιόλας με τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ραψάνης, όπου το ασανσέρ δεν λειτουργεί.

Αποτέλεσμα, οι ηλικιωμένοι και οι έχοντες κινητικά προβλήματα που θέλουν να ταξιδέψουν προς Θεσσαλονίκη, να υποχρεώνονται να ανέβουν τα... 84 (μετρημένα! ) σκαλοπάτια της αερογέφυρας.

Απλά απαράδεκτο...

 

Σκοτάδια

*ΣΤΑ μαύρα σκοτάδια και πάλι η οδός Χρυσοστόμου στους Αμπελόκηπους…

Κάθε τόσο επισκευάζει ο Δήμος τον στύλο στο ύψος του νο 7 και κάθε τόσο πρόβλημα λένε οι περίοικοι. Κάτι να γίνει…

 

Διακρίσεις;

*ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ με βουνίσια καταγωγή ο Τ.Ν. σχολιάζει τις ανακοινώσεις των μετεωρολόγων και των παρουσιαστών του καιρού στα τηλεοπτικά κανάλια. Λέγουν π.χ.: «Καύσωνας με 40 βαθμούς Κελσίου στη Λάρισα, τη Λαμία, την Τρίπολη και αλλού, ωστόσο στα παράλια η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη». Δεν λένε ψέματα, αλλά γιατί δεν λένε παράλληλα ότι στα χωριά του Ολύμπου, του Κισσάβου, της Πίνδου, των Τζουμέρκων, του Παρνασσού, του Ταΰγετου κ.λπ.. η θερμοκρασία θα είναι 10 με 15 βαθμούς χαμηλότερη. Δηλαδή προβολή μόνο στα παράλια, τα ορεινά χωριά τα αφήνουμε στην άκρη;

Λέτε να υπάρξει απάντηση στην πράξη;

Κ.Τσ.

 

Εξυπηρέτηση

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ακούγοντας και διαβάζοντας στα ΜΜΕ ότι ο περίφημος ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης Έκτακτης Ανάγκης 112 λειτουργεί κανονικά, τηλεφώνησε και ζήτησε να συνδεθεί με τον Λιμενικό Σταθμό Πλαταμώνα. Μέσα σε κυριολεκτικά τριάντα δευτερόλεπτα έγινε σύνδεση με το 100 Πιερίας και από εκεί με τον Πλαταμώνα. Από όλα τα εμπλεκόμενα στελέχη των υπηρεσιών η εξυπηρέτηση ήταν άμεση και άψογη.

Τα καλά πρέπει να γράφονται. Ωστόσο το 112 είναι αριθμός εκτάκτου ανάγκης και όχι για να μάθουμε αν… κουνιούνται οι βάρκες στον Πλαταμώνα.

Κ.Τσ.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass