ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2019 19:45
* ΧΘΕΣ το μεσημέρι στον δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου, λίγο πριν τη διασταύρωση των Δέντρων, ΙΧ εκτρέπεται της πορείας του και χάνει τη ζωή του ένας 40χρονος Λαρισαίος. Ο δεύτερος νέος που χάνεται σε τροχαίο αφού προ δεκαημέρου στη Σαρίμβεη – στο αστικό δίκτυο δηλαδή, μέσα στην πόλη - έχασε τη ζωή τους ένας 35χρονος Λαρισαίος μοτοσικλετιστής.  Χθες το απόγευμα το ΙΧ της φωτογραφίας που ερχόταν Λάρισα από Βόλο, επίσης εκτράπηκε της πορείας του με αποτέλεσμα να τραυματιστούν – ευτυχώς αυτή τη φορά – ελαφρά οι δύο επιβαίνοντες. Βαρύς δεν είναι ο φόρος αίματος δύο νέοι σε ένα 10ήμερο; Δηλαδή πότε θα ανησυχήσει η Πολιτεία και οι φορείς της; Πότε τα μαθήματα οδήγησης θα αντικαταστήσουν τα μαθήματα στάθμευσης; Πότε οι παραβάτες οδηγοί θα πάψουν να ζητάνε να «σβήνουν» τις κλήσεις της Τροχαίας; Τι περιμένει αυτή η χώρα για να σοβαρευτεί;  Β.Κ. * ΧΘΕΣ το μεσημέρι στον δρόμο Λάρισας – Τυρνάβου, λίγο πριν τη διασταύρωση των Δέντρων, ΙΧ εκτρέπεται της πορείας του και χάνει τη ζωή του ένας 40χρονος Λαρισαίος. Ο δεύτερος νέος που χάνεται σε τροχαίο αφού προ δεκαημέρου στη Σαρίμβεη – στο αστικό δίκτυο δηλαδή, μέσα στην πόλη - έχασε τη ζωή τους ένας 35χρονος Λαρισαίος μοτοσικλετιστής. Χθες το απόγευμα το ΙΧ της φωτογραφίας που ερχόταν Λάρισα από Βόλο, επίσης εκτράπηκε της πορείας του με αποτέλεσμα να τραυματιστούν – ευτυχώς αυτή τη φορά – ελαφρά οι δύο επιβαίνοντες. Βαρύς δεν είναι ο φόρος αίματος δύο νέοι σε ένα 10ήμερο; Δηλαδή πότε θα ανησυχήσει η Πολιτεία και οι φορείς της; Πότε τα μαθήματα οδήγησης θα αντικαταστήσουν τα μαθήματα στάθμευσης; Πότε οι παραβάτες οδηγοί θα πάψουν να ζητάνε να «σβήνουν» τις κλήσεις της Τροχαίας; Τι περιμένει αυτή η χώρα για να σοβαρευτεί; Β.Κ.

«Ψηστήρι»

* ΤΗΣ Παναγιάς στα παράλια του νομού Λάρισας, ο αέρας η συννεφιά και το απόγευμα η βροχή, δυσκόλεψαν πολλούς στα σχέδια που είχαν κάνει για «ψηστήρι». Φυσικά τίποτα δεν πτοεί τον Ελληνα, που βρίσκει απάνεμα σημεία και πάντα τη διάθεση να βάλει κάρβουνα στην ψησταριά και να γεμίσει η ατμόσφαιρα «τσίκνα».

Της Παναγιάς και να μην ψήσουμε; Αμαρτία!

Λ.Κ.

 

Ζωντάνεψαν

* ΤΑ περισσότερα χωριά του νομού Λάρισας «ζωντάνεψαν».

Τα «ξενιτεμένα» παιδιά και εγγόνια στα μεγάλα αστικά κέντρα επέστρεψαν στον τόπο καταγωγής τους, προς μεγάλη χαρά των παππούδων και των γιαγιάδων, που τους περιμένουν κάθε καλοκαίρι με ανυπομονησία.

Παιδικές φωνές ακούγονται καθημερινά στις μέχρι πρότινος έρημες πλατείες και στους δρόμους των χωριών.

Θυμίζουν στους μεγαλύτερους τις «καλές εποχές», όπου στα σχολεία των μικρών κοινοτήτων όλες οι τάξεις είχαν μαθητές.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση. Οι διακοπές φτάνουν στο τέλος τους, και σιγά- σιγά θα σιγάσουν και οι παιδικές φωνές. Οι ηλικιωμένοι που θα μείνουν πίσω, θα αναπολούν τις όμορφες στιγμές με τα εγγόνια και θα περιμένουν με την ίδια ανυπομονησία τα Χριστούγεννα.

Επιστροφή στις ρίζες λοιπόν, με την επόμενη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Λ.Κ.

 

Πρόγνωση...

* ΕΑΝ είσαι γνήσιο τέκνο του χωριού, θα πρέπει να έχεις εντοπίσει το σύννεφο που έρχεται φορτωμένο με βροχή, να έχεις υπολογίσει τον χρόνο που χρειάζεται να ψήσεις, να καταναλώσεις κεμπάπ σε συνδυασμό με μπύρα και να είσαι στη βεράντα, δύο λεπτά πριν την πρώτη στάλα, με σπαστό καλαμάκι και φρέντο, μην σε περάσουν για κανά φλώρο οι Αθηναίοι επισκέπτες σου.

Γ.Γ.

 

Χωριό...

* - ΞΕΡΕΙΣ πατέρα...βρήκαμε τη λύση για να απασχολήσουμε λίγο το παιδί, και να ηρεμήσουμε και εμείς, του έχουμε δώσει το κινητό και είμαστε χαλαροί, τουλάχιστον για όση ώρα θέλουμε!

Τι είναι αυτά που λες μωρέ κόρη; Θα μου το χαζέψεις το εγγόνι μου. Δώσε του το λάστιχο στον κήπο με το νερό, καλοκαίρι είναι και σιγά μην ασχοληθεί ξανά με αυτά τα μαραφέτια.

Γ.Γ.

 

«Καβγάς»

* ΟΛΑ τα είχαμε αυτές τις ημέρες με τις φωτιές, η αντιπαράθεση του Παύλου Πολάκη με τον Βασίλη Κικίλια μας έλειπε. Ο μεν υπουργός Υγείας δήλωσε ότι το Υπουργείο θα καλύψει το έξοδα νοσηλείας του δασοπυροσβέστη, κάτι που δεν χρειαζόταν να ειπωθεί, αφού θα νοσηλευόταν έτσι ή αλλιώς σε δημόσιο νοσοκομείο.

 Ο κ. Πολάκης βρήκε ευκαιρία να κάνει κριτική στον κ. Κικίλια για να τονίσει επανερχόμενος πως «μικροπολιτική και τυμβωρυχία με το Μάτι κάνατε εσείς, κάτι που εμείς δεν κάνουμε σήμερα με την τρομερή καταστροφή στην Εύβοια...».

Ο κόσμος κάηκε, χάθηκαν άνθρωποι και περιουσίες, δάση καταστράφηκαν και οι πολιτικοί κοκορομαχούν. Δεν έχουμε ελπίδα…

Β.Κ.

 

Κάδοι

* ΚΑΤΟΙΚΟΙ στις οδούς Σαλαμίνος, Νικηταρά, Στρατηγού Φράγκου…, διαμαρτύρονται ότι οι κάδοι απορριμμάτων έχουν να πλυθούν από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων τουλάχιστον είκοσι μέρες.

Η δυσοσμία είναι έντονη στην ατμόσφαιρα, όπου σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, κάνουν λένε, και τη ζωή τους αφόρητη.

Ειδικά αυτοί που διαμένουν στα πρώτα πατώματα των πολυκατοικιών, έχουν μεγάλο πρόβλημα…

Λ.Κ.

 

Μηλίνα

* ΟΔΥΝΗΡΗ τροπή παραλίγο να πάρουν οι διακοπές μιας οικογένειας στη Μηλίνα του ν. Πηλίου, όταν χθες το βράδυ το 8χρονο αγοράκι τους κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα γυμνών καλωδίων φωτισμού, στην προβλήτα του παράλιου θερέτρου. Σοκαρισμένοι οι γονείς αλλά και δεκάδες παραθεριστές που έγιναν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς ήταν δυνατό να συμβεί κάτι τέτοιο σε έναν τουριστικό οικισμό, στο «φόρτε» της καλοκαιρινής σεζόν. Το παιδάκι παρέλαβε μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό που βρέθηκε γρήγορα στην περιοχή, για να το μεταφέρει στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ευτυχώς ο μικρούλης που υπέστη ηλεκτροπληξία, διατηρούσε τις αισθήσεις του.

Αντιθέτως αναίσθητη μάλλον είναι η δημοτική αρχή η οποία, όπως μαρτυρούσαν μόνιμοι κάτοικοι της Μηλίνας, έχει εγκαταλείψει εδώ και αρκετά χρόνια την περιοχή. Πράγματι, όσοι γνωρίζουν το θέρετρο του νοτίου Πηλίου μπορούν να βεβαιώσουν ότι είναι ξεχασμένο από τον Δήμο. Γι’ αυτό και προ μηνών είχαν συλλεχθεί εκατοντάδες υπογραφές ντόπιων που στηλίτευαν ακριβώς αυτή την εγκατάλειψη, επισημαίνοντας μια σειρά από στοιχειώδεις παρεμβάσεις που έπρεπε να γίνουν.

Όταν όμως κινδυνεύει η ζωή ενός παιδιού, τότε η αδιαφορία προσλαμβάνει εγκληματικές διαστάσεις.

Και ορισμένα δεν είναι θέματα απλής αναλογικής, αλλά μόνο λογικής.

Δ.Χ.

 

Πωλείται

* Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ωραίες ιδέες. Που προκύπτουν περισσότερο από το γεγονός ότι σκέπτεται ως επιχειρηματίας και λιγότερο ως πλανητάρχης.

Το δημοσίευμα πως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει συζητήσει ιδιωτικά με τους συμβούλους το ενδεχόμενο να αγοράσει το μεγαλύτερο νησί του κόσμου, προκάλεσε γέλωτα στους Δανούς πολιτικούς, καθώς δεν μπορεί να συζητηθεί η ιδέα η Δανία να πουλήσει 50.000 πολίτες στις ΗΠΑ.

Η Γροιλανδία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί αυτοδιοικούμενο τμήμα της Δανίας που βρίσκεται ανάμεσα στον Βόρειο Ατλαντικό και τον Βόρειο Παγωμένο Ωκεανό και εξαρτάται από την οικονομική στήριξή της.

Η Γροιλανδία σε τιμή ευκαιρίας ή ο πρόεδρος τρελάθηκε; Μάλλον κάνει μπίζνες…

Β.Κ.

 

Σίτι...

* ΠΑΝΤΩΣ εμένα μου αρέσει να παρακολουθώ την Premier League, πολλές ομάδες, μεγάλες ανατροπές και με μεγάλη ιστορία στα γήπεδα. Θα μπορούσε και μια ελληνική να σταθεί επάξια εκεί και μόνο με το όνομά της.

-Ποια;

-Αιγάλεω - Σίτι.

Γ.Γ.

 

Πάσχα

*ΘΥΜΙΖΕ Κυριακή το χθεσινό πρωινό στο κέντρο της πόλης. Ούτε φύλλο δεν κουνιόταν μέχρι και τις 10 το πρωί. Ελάχιστη η κίνηση στους δρόμους. Λίγοι οι πεζοί. Το «Πάσχα του καλοκαιριού» δεν χωνεύεται εύκολα όπως και να το κάνεις. Τόσο φαγητό καταναλώθηκε προχθές. Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Πόσο μάλιστα όταν είναι και καλοκαίρι.

***

*ΠΑΝΤΩΣ για τα δεδομένα της εποχής μια χαρά είναι η θερμοκρασία. Μπόλικο – μπόλικο και το αεράκι. Τους μόνους που δεν βολεύει είναι αυτούς που έτυχε να έχουν την άδειά τους τούτες τις ημέρες και προσπαθούν να πετύχουν μια καλή θάλασσα στον Αγιόκαμπο και στη Βελίκα. Ας παίξουν τζόκερ. Πιο πολλές πιθανότητες θα έχουν.

Κ.Γ.

 

Κανονικότητα

* 16 Αυγούστου. Οι περισσότεροι εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου δεν γύρισαν στην πόλη.

Μικρή η κίνηση και αποσυντονισμένη η καθημερινότητα.

Πολλά εμπορικά καταστήματα δεν λειτούργησαν, κέντρα εστίασης παραμένουν κλειστά και στις καφετέριες οι πελάτες ελάχιστοι.

Ο χρόνος θα αρχίσει να μετρά αντίστροφα, για την επιστροφή στην κανονικότητα, από την ερχόμενη εβδομάδα.

Λ.Κ.

 

ΟΑΕΔ

*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ οι αναπληρωτές Ειδικής Αγωγής για το γεγονός πως ενώ απολύθηκαν στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και αμέσως κατέθεσαν τα χαρτιά τους στον ΟΑΕΔ, ακόμα δεν ξεκίνησαν να παίρνουν το ταμείο ανεργίας. «Σε άλλες περιφέρειες δίνουν κανονικά» υπογραμμίζουν εκπαιδευτικοί που τηλεφώνησαν στην «Ε» για το θέμα φέρνοντας ως παράδειγμα την Κέρκυρα και την Κατερίνη. «Εδώ γιατί αργεί;» ρωτάνε. Να υπογραμμίσουμε βέβαια πως δεν συμβαίνει αυτό για πρώτη φορά. Έτσι κυλούν οι ρυθμοί κάθε χρόνο.

Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να δοθεί καλύτερη λύση υπέρ των πολιτών.

Τα έχουν ανάγκη τα χρήματα στην ώρα τους. Έστω κι αυτά τα λίγα της ανεργίας το καλοκαίρι έχουν αξία.

Κ.Γ.

 

Φλόγες

*ΤΕΤΟΙΕΣ ημέρες αλλά κυρίως τις… νύχτες, στο φινάλε του καλοκαιριού, το μάτι του αναγνώστη πέφτει και σε βιβλία που βρίσκονται στον πάτο των πάγκων που στήνονται συνήθως στα παράλια. Δίπλα από εσώρουχα και κάτω από κάλτσες. Ό,τι πάρεις 5 ευρώ. Καμιά φορά βγάζεις «λαβράκια» σε τιμή και ποιότητα. Ένα από αυτά είναι και το αριστούργημα του Ιουλίου Βερν με τίτλο «Το Αρχιπέλαγος στις φλόγες» εννοώντας το Αιγαίο.

***

* ΓΡΑΜΜΕΝΟ το 1884, διαδραματίζεται νωρίτερα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης, την εποχή της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, τότε η θάλασσα εκείνη ήταν γεμάτη αίμα…

Αδίστακτοι πειρατές, θαρραλέοι φιλέλληνες, φιλάργυροι τραπεζίτες, δουλέμποροι, εξαγριωμένοι Έλληνες και στη μέση έρωτας. Μια νουβέλα με πολλή ψιλοβελονιά του ευφάνταστου αυτού συγγραφέα που αξίζει λιγότερο από μια… φανέλα βαμβακερή, συν ένα ζευγάρι κάλτσες.

***

*ΤΟΣΟ μεγάλη δύναμη είχε η πένα του Βερν, που εκείνη την εποχή το βιβλίο που δημοσιευόταν σε συνέχειες σε περιοδικό, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις. Αυτές προήλθαν από κατοίκους του Οίτυλου, ενός χωριού της Μάνης, καθώς ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του βιβλίου και αρνητικός πρωταγωνιστής, ο πειρατής Νικόλαος Στάρκος, προερχόταν από εκείνα τα μέρη. Μετά από συνάντηση κατοίκων αποφασίστηκε ο μεν συγγραφέας να κατηγορηθεί για «ψέματα» σε μυθιστόρημα και η δε μεταφράστρια στα ελληνικά, Ελένη Κανελλίδη για έλλειψη πατριωτισμού!

Κ.Γ.

 

Καυσόξυλα

* ΦΘΗΝΑ καυσόξυλα τέλος από το Δασαρχείο Λάρισας για τους μόνιμους κατοίκους Στομίου, Ομολίου και Ραψάνης.

«Θυσιάστηκαν» στον βωμό των περικοπών, λόγω μειωμένου κονδυλίου.

***

* ΟΙ αιτήσεις των μόνιμων κατοίκων για προμήθεια καυσόξυλων κατατίθενται στους Δήμους και τις βεβαιώνει ο πρόεδρος κάθε κοινότητας. Ακολούθως καταθέτονται στα Δασαρχεία.

Αν γινόταν μια πιο αυστηρή επιλογή στους μόνιμους κατοίκους που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία, από τους προέδρους των κοινοτήτων που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα ποιοι έχουν μεγάλη ανάγκη, θα επαρκούσαν οι ποσότητες καυσόξυλων για όλα τα χωριά;

Λ.Κ.

 

Ντουζ

*ΕΝΑΣ συναγερμός αναστάτωσε τις προηγούμενες μέρες τη γειτονιά πέριξ της πλατείας Αγαμέμνονα Μπλάνα. Σε ένα… ηχητικό σκοτσέζικο ντουζ ο συναγερμός τη μια στιγμή ηχούσε, την άλλη σώπαινε. Προχθές δε ο συναγερμός χτυπούσε επί όλο το βράδυ, στα όρια της τρέλας οι περίοικοι ανακάλυψαν ότι ο απορρυθμισμένος συναγερμός ήταν εγκατεστημένος στο Γενί τζαμί. Αφού πήραν στον Δήμο που δήλωσε αναρμόδιος, επικοινώνησαν με την «Ε» απ’ όπου πληροφορήθηκαν ότι υπεύθυνη για το Γενί τζαμί είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων. Ενημερώθηκε έπειτα η προϊσταμένη της Εφορείας κ. Σταυρούλα Σδρόλια η οποία με συνοπτικές διαδικασίες έλυσε το πρόβλημα… (Και βρήκε ο κόσμος την ησυχία και την πνευματική υγεία του).

Θ.Α.

 

Μπαλκόνια

*ΑΡΧΙΣΕ χθες το τουρνουά Ακρόπολις, το πρώτο γερό τεστ της επίσημης αγαπημένης ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος μπάσκετ που ξεκινά για την εθνική μας την 1η Σεπτεμβρίου. Χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για να απολαύσουν τον καλύτερο παίκτη του κόσμου Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρέα του. Σύμφωνα δε με τους… ειδικούς, η εθνική μας συγκαταλέγεται στα φαβορί για την τελική τετράδα. Σεπτεμβριάτικη δροσούλα, τηλεόραση στο μπαλκόνι, σουβλάκια, παγωμένες μπύρες και παρέες να πανηγυρίζουν τα καλάθια των Ελλήνων διεθνών, ποιος μπορεί να φανταστεί καλύτερο σκηνικό απ’ αυτό;

ΘΑ.

 

Ερημιά

* ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ χθες και η Λάρισα ήταν άδεια και έρημη. Πολλοί φαίνεται κόλλησαν τη χθεσινή μέρα με την αργία του Δεκαπενταύγουστου για μια τεραήμερη απόδραση. Την πόλη όμως εγκατέλειψαν και οι καταστηματάρχες, αφού κάνοντας κάποιος μια βόλτα πέριξ του κέντρου, Νικηταρά, 23ης Οκτωβρίου, μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού ήταν τα καταστήματα που λειτουργούσαν. Όλοι είχαν φροντίσει να κολλήσουν στην τζαμαρία τους ανακοίνωση ότι λείπουν για διακοπές και επιστρέφουν τη Δευτέρα 19 Αυγούστου. Τη Δευτέρα λοιπόν η επιστροφή της πόλης στην κανονικότητα.

Ν.Π.

 

-------

KAUE XRONO TON DEKAPENTAYGOYSTO AYJANETAI SYNEXOS* «ΚΑΘΕ χρόνο, τον Δεκαπενταύγουστο, αυξάνεται συνεχώς ο κόσμος που επιλέγει το ξωκλήσι της Παναγίας στην Ανω Σωτηρίτσα, για να παρακολουθήσει τη λειτουργία και να ανάψει ένα κερί…», παρατηρεί σταθερός επισκέπτης του.

Χιλιόμετρα τα σταθμευμένα αυτοκίνητα κοντά στον ναό φέτος, ενώ οι περισσότεροι πιστοί πήγαν οργανωμένοι, κουβαλώντας τις καρέκλες τους, που άπλωσαν στον υπαίθριο χώρο του.

Η ήρεμη κατάσταση των πιστών «διαλύθηκε» ως διά μαγείας μετά τη λήξη της θρησκευτικής τελετής, καθώς μέσα σε δευτερόλεπτα τη διαδέχθηκε ο εκνευρισμός των βιαστικών οδηγών, με το χέρι κολλημένο στην κόρνα….

Λ.Κ.

 

-------

TO FOTOGRAFIKO STIGMIOTYPO EINAI APO MIA KAFTERIA STON POTAMO ONTER STHN POLH* ΤΟ φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από μια καφετέρια στον ποταμό Όντερ στην πόλη Βρότσλαβ (της Πολωνίας) που υπήρξε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2016. Ο ποταμός περνά μέσα από την πόλη, σχεδόν στο κέντρο της και τη φωτογραφία μας την έστειλε Λαρισαίος που πρόσφατα ταξίδεψε εκεί.

Με αφορμή την πρόθεση του Δήμου να αξιοποιήσει τον Πηνειό ποταμό, να τον «βάλει» στην καρδιά της πόλης για όλους και όχι μόνο για τους περιπατητές ή τους λάτρεις του πρασίνου. Με τον συμπολίτη να το καταθέτει ως μια ιδέα για το πώς στο εξωτερικό αξιοποιούν το ποτάμι με σεβασμό στο περιβάλλον. ‘Η μόνο εμείς στην Ελλάδα σεβόμαστε το περιβάλλον και αυτοί οι Ευρωπαίοι είναι καταπατητές…

Β.Κ.

 

-------

KALOS XOROS OATSIATSIOS ALLA STH SMMARINA* ΚΑΛΟΣ χορός ο Τσιάτσιος, αλλά στη Σαμαρίνα υπάρχουν πολλά καταστήματα με ψητά και άλλα εδέσματα τα οποία απόλαυσαν δεόντως οι φιλοξενούμενοι προσκεκλημένοι αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες. Άλλωστε μετά από τέτοιο μεγάλο χορό και ιδιαίτερα στη Σαμαρίνα ανοίγει περισσότερο η όρεξη…

Κ.Τσ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass