ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2019 19:44
*«ΚΕΝΤΟΥΝ» τα όργανα, πετάει ο γιατρός *«ΚΕΝΤΟΥΝ» τα όργανα, πετάει ο γιατρός

«Δίπλωσε»

*«ΔΙΠΛΩΣΕ» ο Αύγουστος και οι κατεργαραίοι επιστρέφουν σιγά - σιγά στον πάγκο τους. Τα Βλαχοχώρια χόρτασαν κοψίδια και χορούς και τα παράλια ντόπιους και ξένους επισκέπτες.

 

Ανάσανε

*Η Λάρισα πάλι, ανάσανε, άνοιξε τους δρόμους και πεζόδρομούς της, τα ελεύθερα πάρκινγκ και τα αξιοθέατά της στους λιγοστούς τουρίστες της, που κράτησαν συντροφιά στους αναμένοντες τον Σεπτέμβρη «κωπηλάτες» της.

 

Ανεγκέφαλοι

*ΠΟΥ έμειναν να απορούν και να συγχύζονται με ορισμένους ανεγκέφαλους που εκδηλώνουν τα κατώτερα ένστικτά τους, ρίχνοντας φόλες σε αδέσποτα και δεσποζόμενα ζωντανά, όπως πρόσφατα στη Φαλάνη. Προφανώς κι αλλού, καθώς αυτή την περίοδο όλο και πληθαίνουν τα νεογέννητα «ορφανά» στην ύπαιθρο.

 

Φυτείες

*ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ωστόσο, υπάρχει και σ’ άλλα μέτωπα, όπως στις «ατομικές χασισοφυτείες» που ξεφυτρώνουν κάθε τόσο σε αρκετές περιοχές του νομού, αναγκάζοντας τα παιδιά της Δίωξης να τρέχουν και να μη φτάνουν. Απ’ τη στιγμή όμως που το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, μπορεί και βολτάρει πάνω απ’ τα παραδοσιακά -αλλά και όχι μόνο- μονοπάτια εμπόρων και χρηστών, η δουλειά γίνεται ευκολότερη.

 

Λάμπες

*ΟΠΩΣ και αν έμπαινε καμιά λάμπα παραπάνω στα παράλια της Αγιάς, καθώς μόνιμοι και παραθεριστές βαρέθηκαν -λένε- να γκρινιάζουν στον Γκουντάρα να τους αλλάξει τα φώτα. Σ’ αυτόν, τον ίδιο, απευθύνονται, πλέον, γιατί από αρμόδιους - αναρμόδιους υπαλλήλους του, λένε, χόρτασαν κι άκρη δεν βγάζουν.

 

Διακοπές νερού

*ΟΠΩΣ ο διαμαρτυρόμενος αναγνώστης της «Ε» από το Κόκκινο Νερό προχθές το απόγευμα, «χρέωνε» προσωπικά στον δήμαρχο τις συνεχείς διακοπές νερού στο πάνω μέρος του χωριού.

Εκεί, όπου ούτε ο «Καριτσάρχης» κ. Γιάνναρος μπόρεσε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ενώ ο διευθυντής της ΔΕΥΑ στον οποίο τηλεφώνησε, δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει στον συμπολίτη του, που -όπως είπε- έχει στο σπίτι του «εγχειρισμένο άνθρωπο και μικρά παιδιά», που με πολύωρες διακοπές νερού, δυσκολεύονται.

 

Κασταναριό

*ΤΟ καλό όμως, το κράτησε για το τέλος ο διαμαρτυρόμενος αναγνώστης, λέγοντας ότι την ώρα που στο σπίτι του (και άλλα στη γειτονιά) δεν είχανε νερό να πιουν, λίγα μέτρα παραπάνω απ’ αυτά, συγχωριανός τους πότιζε κασταναριό με νερό του υδρευτικού δικτύου... Η καταγγελία-αναφορά, μένει προφανώς να ελεγχθεί ως προς τη βασιμότητά της. Κι αν ευσταθεί, καλό είναι να δοθεί μια εξήγηση αρμοδίως, πριν τα όποια μέτρα εις βάρος τυχόν υπευθύνων.

 

Απερχόμενοι

*ΛΙΓΕΣ ημέρες έμειναν ως την ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων δημάρχων του νομού. Και οι απερχόμενοι -πέραν του απολογισμού τους- καλούνται να επανεξετάσουν τη στάση τους για το επόμενο διάστημα, λαμβάνοντας υπόψη τα νέα αυτοδιοικητικά δεδομένα, όπως την ουσιαστική κατάργηση της απλής αναλογικής, τη δυναμική διαμόρφωσης συναινετικών προτάσεων σε μείζονα τοπικά ζητήματα, την ενθάρρυνση κοινών πρωτοβουλιών και εν γένει την αξιοποίηση όλων των αυτοδιοικητικών δυνάμεων κάθε Δήμου.

Και οι συνεντεύξεις-απολογισμοί των δημάρχων Ελασσόνας και Τεμπών Ν. Ευαγγέλου και Κ. Κολλάτου αντίστοιχα, που φιλοξενεί σήμερα η «ΕτΔ», δίνουν μια γεύση σκέψεων, ιδεών και αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα.

Και γι’ αυτό -πέραν του «ιστορικού χαρακτήρα» τους- έχουν τη σημασία τους και αξίζει να διαβαστούν.

 

Επιστρέφουν

*ΕΡΗΜΩΣΕ και αυτό το Σαββατοκύριακο η Λάρισα και πλημμύρισαν τα παράλια. Με πληρότητα στο 100% τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια του νομού από το τελευταίο κύμα εκδρομών. Από σήμερα οι περισσότεροι όμως βάζουν τα κεφάλια μέσα. Η πλειοψηφία των επιχειρήσεων της πόλης που κατέβασε ρολά την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, ανοίγει σήμερα και η πόλη επιστρέφει στους γνώριμους ρυθμούς της. Βέβαια, το καλοκαίρι καλά κρατεί αφού και αυτή η εβδομάδα θα είναι ιδιαιτέρως θερμή. Πάντως χθες Κυριακή, μέχρι και το απόγευμα, δεν κυκλοφορούσε ψυχή αφού οι εκδρομείς προγραμμάτισαν την επιστροφή τους για τις βραδινές ώρες.

Ν.Π.

 

Στέγη

*ΔΕΙΛΑ δειλά ξεκίνησαν και οι αναζητήσεις διαμερισμάτων για φοιτητική στέγη. Αν και άλλες χρονιές στη Λάρισα ήδη είχαν κάνει απόβαση οι πρωτοετείς με τους γονείς τους,-γνωρίζοντας στο περίπου πού θα κυμανθούν οι βάσεις-φέτος με τη συγχώνευση το τοπίο είναι θολό και όλοι περιμένουν με αγωνία την ανακοίνωση των βάσεων, που ίσως γίνει και στα τέλη της εβδομάδας. Κάποιοι όμως ήδη ξεκίνησαν να διερευνούν τις επιλογές τους.

Ν.Π.

 

Κατασκήνωση

*ΑΠΟ σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου ξεκινά η τρίτη κατασκηνωτική περίοδος του καινοτόμου προγράμματος «Κατασκήνωση στην Πόλη», με διάρκεια έως τις 6 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα. Το δημοφιλές πρόγραμμα συνεχίζεται για 5η χρονιά με 2.500 περίπου κατασκηνωτές, με τη συμμετοχή 100 περίπου παιδαγωγών του Δήμου μας και τη συνεργασία 20 φορέων της πόλης και αποτελεί σημαντική ανακούφιση για τις οικογένειες που οι γονείς εργάζονται αλλά και για τα ίδια τα παιδιά, που έχουν τη δυνατότητα να περάσουν ένα όμορφο καλοκαίρι, παίζοντας και μαθαίνοντας. Δεν είναι τυχαίο που η πόλη αγκάλιασε με θέρμη τον θεσμό.

Ν.Π.

 

Πανσέληνος

*ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι εκδηλώσεις για την αυγουστιάτικη πανσέληνο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία. Μετά το εκπληκτικό διήμερο στο Κάστρο της Βελίκας όπου δεκάδες επισκέπτες απόλαυσαν το ολόγιομο φεγγάρι, σειρά χθες είχε το Διαχρονικό Μουσείο με μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση και τη σκυτάλη παραλαμβάνει αύριο Τρίτη η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, με παρουσίαση του έργου του Μίκη Θεοδωράκη «Θαλασσινά φεγγάρια». Εξαιρετικές παραγωγές σε χώρους που προάγουν και αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά της Θεσσαλίας. Μια ωραία πρόταση για βραδινή έξοδο αν μη τι άλλο.

Ν.Π.

 

Συμμετοχή

*ΤΙΣ εντυπώσεις έκλεψε στον Αμπελώνα την παραμονή της Παναγίας στην περιφορά της εικόνας όπου γιόρταζε ο μητροπολιτικός ναός τη Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμπελώνα, η Φιλαρμονική του Αγίου Γεωργίου Λάρισας υπό την διεύθυνση του αρχιμανδρίτη π. Νικηφόρου Κοντογιάννη. Η παρουσία της έδωσε βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στο όλο τελετουργικό και οι ευχαριστίες έρχονται από όλους τους Αμπελωνίτες με πρόσκληση από τώρα και για του χρόνου.

Κ.Τσ.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

--------------------

DYNAMIKH H PAR9OYSIA TOY DHMOY TEMPON KAI THS PERIFEREIAS*ΔΥΝΑΜΙΚΗ η παρουσία του Δήμου Τεμπών και της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον «Τσιάτσιο» στη Σαμαρίνα. Ο νέος δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας, ο Γ. Μπασδέκης του ψηφοδελτίου του νέου δημάρχου και ο νεοεκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μητσογιάννης ήταν εκεί. Ο τελευταίος, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναλάβει αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Τεμπών. Σίγουρα το τάμα στην Παναγία να πάνε καλά τα οικονομικά ήταν αναγκαίο…

Κ.Τσ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass