Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2019 19:45
* ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και στην εκπαίδευση, ως βασικό μοχλό ανάπτυξης, δίνει στη νέα του θητεία ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. Γι’ αυτό στη γιορτή φιστικού στη Νέα Λεύκη, άδραξε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα παιδείας, με τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Δοδοντσάκη. Παρόντες ο αντιδήμαρχος Αχιλλέας Χατζούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και δάσκαλος Σπύρος Καλέτσιος και η οικοδέσποινα της εκδήλωσης, πρόεδρος της Τ.Κ. Νέας Λεύκης, Φρίντα Μαυρίκη.  Λ.Κ.   * ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ και στην εκπαίδευση, ως βασικό μοχλό ανάπτυξης, δίνει στη νέα του θητεία ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. Γι’ αυτό στη γιορτή φιστικού στη Νέα Λεύκη, άδραξε την ευκαιρία να συζητήσει θέματα παιδείας, με τον περιφερειακό διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργο Δοδοντσάκη. Παρόντες ο αντιδήμαρχος Αχιλλέας Χατζούλης, ο δημοτικός σύμβουλος και δάσκαλος Σπύρος Καλέτσιος και η οικοδέσποινα της εκδήλωσης, πρόεδρος της Τ.Κ. Νέας Λεύκης, Φρίντα Μαυρίκη. Λ.Κ.

Εκτός εποχής

* ΠΑΡΟΤΙ δρόσισε αρκετά, ο παρατηρητικός Λαρισαίος επισημαίνει ότι κάποια στιγμή της ημέρας ακούει κι έναν άκυρο τζίτζικα.

- Λογικά θα ’ναι με τους αδειούχους Σεπτεμβρίου.

Ζ.

 

Θα τη βυθίσουν;

*Ο υπουργός Κ. Καραμανλής προέκρινε εν τάχει, «πότε αυγά πότε πλιά» άραγε, τη λύση της βύθισης για τη σιδηροδρομική γραμμή μέσα στη Λάρισα. Και όχι την υπογειοποίηση. Την οποία μάλλον προτιμούν ο δήμαρχος και οι τοπικοί φορείς, κοστίζει λέει πολύ παραπάνω αυτή, «χαίρω πολύ» που λεν και στο χωριό για τα αυτονόητα. Υπογειοποίηση σημαίνει ότι από πάνω θα προκύψουν ελεύθεροι χώροι, η πόλη δεν θα νιώθει την ύπαρξη του σιδηροδρόμου. Ενώ η βύθιση ισούται μεν με πιο ασφαλή κατάσταση από τη σημερινή και όχληση μικρότερη, όμως μαζί θα βυθιστεί και το όνειρο επανένωσης της Λάρισας, η πόλη θα παραμένει κομμένη στα δύο από την τάφρο, στο βάθος της οποίας θα τρέχει το τρένο, ένα βαθύ ρέμα θα τη χωρίζει πάλι. Εις το διηνεκές, χωρίς πια μελλοντική ελπίδα.

Ζ.

 

Μείωση πράσινου

*ΕΚΚΛΗΣΗ από κατοίκους των Εργατικών κατοικιών Γιάννουλης. Στην πρώτη διασταύρωση από Λάρισα, εκεί που μπαίνουν με τα αυτοκίνητά τους στην εσοχή να στρίψουν για τα σπίτια τους, ο χρόνος του πράσινου στο φανάρι δεν επαρκεί. Άλλαξε λένε η ρύθμιση από τότε που άνοιξε το πολυκατάστημα «Lidl» προκειμένου να διευκολύνεται η έξοδος των πελατών του στον δρόμο προς Λάρισα. Αλλά και στις Εργατικές μένουν 3.000 κόσμος. Και το φανάρι δίνει πλέον χρόνο για τρία το πολύ αυτοκίνητα, το τρίτο περνάει λένε με πορτοκαλί. Δημιουργείται έτσι μποτιλιάρισμα. Και δεν είναι ότι καθυστερούν οι άνθρωποι, πήγαν στην υπηρεσία της Περιφέρειας και το επισήμαναν: η μεγάλη ουρά που δημιουργείται πάνω στον κεντρικό δρόμο εγκυμονεί κινδύνους. Αναλαμβάνουν την ευθύνη άραγε οι αρμόδιοι, σε περίπτωση ατυχήματος;

B

 

Λεξικό

*ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ στο Ελληνολαρισαϊκό Λεξικό.

- Πυρηναία η οροσειρά μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας αλλά κι αυτό που λένε στη Λάρισα για κάποιον που παντρεύτηκε με μικρούλα.

***

*- ΑΠΑΤΣΙ είναι τύπος στρατιωτικού ελικοπτέρου, το χρησιμοποιεί όμως και μια Λαρισαία για να πει ότι ο άντρας της πήγε με άλλη. Μι απάτσι.

***

*ΟΙ Opus Οpus είναι μουσικό συγκρότηαμ, όμως στη Λάρισα αντιστοιχεί με προχειρότητα. Άλλωστε κι εκείνοι έγραψαν λέει το «life is life» εν μία νυκτί, στο πόδι δηλαδή.

Ζ.

 

Λόγω βροχής

*ΠΩΣ μπορεί να την πατήσει ένας αγνός αγωνιστής της λεγόμενης εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Μέρα της απεργίας προχθές, είχε ανακοινωθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Κεντρική πλατεία. Σ΄ αυτή ως συνήθως μετέχουν και οι μικρές οργανώσεις, κινούνται στις παρυφές της με τα πανό τους και ακολουθούν με τα συνθήματά τους την πορεία στο τέλος της.

***

*ΑΥΤΗ τη φορά όμως, έβρεχε την ώρα της συγκέντρωσης. Είχαν μαζευτεί καμιά εικοσαριά-τριάντα εκεί προς το Δικαστικό, στρίχιασαν κάτω από τη μαρκίζα να μη βρέχονται και περίμεναν. Καθότι ερημιά στην πλατεία, ψυχή δεν υπήρχε. Κάποια στιγμή άρχισαν να αναρωτιούνται για το αν το ΚΚΕ φοβήθηκε τη βροχή και ανέβαλε τη διαμαρτυρία. Αυτά δεν γίνονται όμως. Περίμεναν, περίμεναν, μερικοί βαρέθηκαν κι άρχισαν ν’ αποχωρούν, με το μυστήριο της συγκέντρωσης που δεν έγινε να πλανάται.

***

*ΕΚΕΙΝΟΙ όμως είχαν πλανηθεί. Το ΠΑΜΕ είχε μεταφέρει τη συγκέντρωση στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Λόγω της βροχής. Είχαν ειδοποιήσει τους δικούς τους, όχι όμως και τους προσκολλώμενους, οι οποίοι σκόρπισαν καθώς οι άλλοι έβγαζαν τους συνήθεις λόγους στον στεγασμένο χώρο.

Ύστερα έκοψε κι η βροχή, φθινοπωρινή μπόρα ήταν, η πορεία έγινε κανονικά. Κάποια στιγμή το πήραν χαμπάρι και οι της εξωκοινοβουλευτικής που βάρεσαν συναγερμό, είναι και τα κινητά τώρα, οπότε άρχισαν να ξεπροβάλλουν απ΄ τα σοκάκια για να ακολουθήσουν κι εκείνοι τη διαδήλωση.

Ζ.

 

Των επιτελείων

*«ΑΣ το πάρουμε απόφαση. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι πλέον μαζί μας ως κανόνας κι όχι ως εξαίρεση. Γι’ αυτό θα πρέπει να απαιτήσουμε από τους πολιτικούς μας να πάρουν το θέμα σοβαρά και να θωρακίσουν το κράτος με επαγγελματισμό και τεχνοκρατική μεθοδικότητα. Ένα ανοχύρωτο κράτος μπορεί εύκολα να καταρρεύσει με την πρώτη πλημμύρα ή ανεξέλεγκτη πυρκαγιά». Η κλιματική αλλαγή στην πρώτη γραμμή κι είναι ο Αλέξης Παπαχελάς που γράφει πρωτοσέλιδα. «Η πολιτική προστασία αποτελεί πλέον για την Ευρώπη και τα ώριμα κράτη τομέα ύψιστης σημασίας. Εκεί τοποθετούνται οι καλύτεροι και όχι κομματικά στελέχη ή συνταξιούχοι συνδικαλιστές σωμάτων ασφαλείας». (Καθώς και τούτη η κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη. Όντας άλλωστε φαν του επιτελικού κράτους, διάφορους επιτελείς αξιοποιεί).

Ζ.

 

Αυτοκίνητα

*ΣΤΗ συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων συζητούσαν για αυτοκίνητα.

- Μετά το γράμμα «Ν» για τις νέες οδηγούς, πρέπει να καθιερωθεί και ένα γράμμα «Κ» για τις κοντές. Κοψοχολιάζω κάθε φορά που βλέπω αμάξια να πηγαίνουν μόνα τους.

***

*- ΚΑΝΟΝΙΚΑ, το GPS θα έπρεπε να έχει την ντοπιολαλιά του τόπου που βρίσκεσαι. Να είσαι στην Κρήτη και να λέει «Ε, σύντεκνε τώρα στρίψε επαέ». Να είσαι στην Κύπρο και να λέει «Κουμπάρε πελλός είσαι; Είπα σου να στρίψεις και με γράφεις εις τον βίλλον σου».

***

*- ΤΟΥ έσβησε, που λέτε, χθες του αλλουνού το αυτοκίνητο στα φανάρια, την ώρα που άναβε πράσινο. Και οι πίσω οδηγοί τον παρηγόρησαν φωνάζοντάς του συμβουλές για τον έρωτα, που αφορούσαν κυρίως στον ίδιο αλλά και τη μάνα του.

Ζ.

 

Ίδια νοοτροπία

* Ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου έβαλε στο χέρι επί τον τύπο των ήλων στα θέματα ενημέρωσης, επικοινωνίας και ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος που έγινε ευρωβουλευτής τράβηξε το σεντόνι: «Επικράτησε μια αντίληψη ότι θα ελέγχουμε τη ραδιοτηλεόραση όπως έκαναν οι προηγούμενοι, λες και θα κυβερνάμε αιώνια». Εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε να έχει επιβάλει ένα μη αναστρέψιμο μοντέλο δημόσιας τηλεόρασης. Και υπαινίσσεται ότι δεν το έκανε για λόγους ιδεολογικής αγκύλωσης και ιστορικής αφασίας ορισμένων». Ο -υπεράνω υποψίας- Γιώργος Λακόπουλος είναι που γράφει. «Προφανώς αν ανοίξουν αυτή τη συζήτηση στον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν μπίλιες μεταξύ τους. Μια κουβέντα είπε ο Τσακαλώτος για την ΕΡΤ και πετάχθηκε ο Πολάκης να τον φοβερίσει».

***

* «ΕΤΣΙ όμως δεν πάνε πουθενά», συνεχίζει. «Παρά την ευκολία διακίνησης πληροφοριών που παρέχουν το Διαδίκτυο και τα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, σε λίγο δεν θα μαθαίνει κανείς τι κάνουν, τι λένε και αν υπάρχουν. Ή θα προβάλλονται διαστρεβλωμένα. Το λάθος που κάνουν και μετά τις εκλογές στην Κουμουνδούρου, είναι αυτό που τους καταλογίζει ο Κούλογλου για την κυβερνητική του περίοδο: έχουν λάθος αντίληψη για τη σύγχρονη ενημέρωση. Δεν προσβλέπουν σε ανοιχτά, δημοκρατικά και αδέσμευτα μέσα ενημέρωσης που στηρίζουν την πολιτική τους γιατί είναι     -και όταν είναι- σωστή, αλλά τους κάνουν και κριτική. Δεν θα πετύχει τίποτε αν κορυφαία στελέχη του χαλάνε τον κόσμο και βλέπουν συνομωσίες εναντίον τους, σε κάθε δημοσιογραφική κριτική που υφίστανται. Όσο σκληρή και αν είναι. Μόνο στα θέματα ηθικής τάξης δικαιολογείται επιθετική αντίδραση». (Βλ. υπόθεση Σκουρλέτη, που τσίριζε μετεκλογικά λες και τον ξενύχιασαν).

***

*ΔΙΟΤΙ λέει «θέλουν τα “δικά” τους μέσα. Να τοποθετούν τους “δικούς” τους δημοσιογράφους. Να προβάλλουν τις “δικές” τους ειδήσεις. Και να φιλοξενούν τα “δικά” τους σχόλια. Εικόνα σου είμαι ΝΔ και σου μοιάζω. Δεν διαφοροποιούνται από τη Δεξιά σε ένα θέμα που θα τους έφερνε σε προνομιακή θέση στον τομέα της ενημέρωσης. Αντίθετα η νοοτροπία που εκπέμπουν πολλοί ανάμεσά τους, τους φέρνει σε αντιδικία ενίοτε ακόμη και με δημοσιογράφους που έχουν καλή διάθεση απέναντί τους, αλλά δεν είναι εντολοδόχοι». (Και στη Λάρισα παρομοίως συμπεριφέρονται, και στη Λάρισα.)

Ζ.

 

Αφορολόγητα

*ΔΕΝ ήταν μόνο οι Λαρισαίοι, σε ολόκληρη τη χώρα από τη δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες διαπιστώνεται ότι περισσότεροι βουλευτές δηλώνουν καθαρό εισόδημα περί τις 30-35.000 ευρώ. Τόσο μόνο είναι άραγε η βουλευτική αποζημίωση; Πού είναι οι εποχές των παχιών αγελάδων με τα 70-80 χιλιάρικα και λίγο πιο πριν με τις 100.000 ευρώ αντιμισθία. Ξέπεσε τόσο πολύ το επάγγελμα; Ούτε τρία χιλιαρικάκια τον μήνα;

***

*ΚΙ όμως ένας Λαρισαίος βουλευτής, μόνο ένας δηλώνει καθαρό εισόδημα από τη βουλευτική αποζημίωση πάνω από 60.000 ευρώ. Ο Γ. Λαμπρούλης που επισημαίνει υποβάλλοντας τη δήλωση ότι δίνει τα λεφτά αυτά στο κόμμα, όπως κι όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του ΚΚΕ. Αυτοί αμείβονται με μηνιάτικο 800 ευρώ ως επαγγελματικά στελέχη του κόμματος. (Πώς γίνεται λοιπόν και παίρνει ο Λαμπρούλης σχεδόν τα διπλά απ’ όλους τους υπόλοιπους Λαρισαίους βουλευτές;)

***

*ΔΕΝ είναι ότι πρέπει αν τους πει κάποιο μυστικό να εισπράττουν κι εκείνοι περισσότερα. Αλλά ούτε κι αυτοί παρανομούν. Λοιπόν, η πραγματική βουλευτική αποζημίωση φτάνει λέει περί τα 70.000 ευρώ. Όμως μόνο ένα μέρος του ποσού εμφανίζεται στο taxis, με αποτέλεσμα περίπου τα μισά να μη δηλώνονται καν και να είναι κατ’ επέκταση αφορολόγητα. Βρέθηκε φόρμουλα να μην ακούνε «σάλια» απ΄ τον κόσμο, τους τα κρύβει η Βουλή. Και είναι και αφορολόγητα.

***

*Σ΄ ΑΥΤΑ θα πρέπει να προστεθούν και τα επιπλέον χρήματα που λαμβάνουν οι βουλευτές μετέχοντας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές, κάνοντας τη δουλειά τους δηλαδή. Και τα επιδόματα για οργάνωση γραφείου, για μετακινήσεις και εισιτήρια, για τηλέφωνα και αλληλογραφία, που μόνο λίγα δεν είναι. Συν το χιλιαρικάκι για το ενοίκιο των επαρχιωτών στην Αθήνα. Το σούπερ αυτοκίνητο που παρέχει η Βουλή με λίζινγκ είναι άλλο εξτραδάκι, που επίσης δεν φαίνεται στην αποζημίωση. Ούτε οι δύο αστυνομικοί που αξιοποιούνται ως οδηγοί ή και υπάλληλοι γενικών καθηκόντων. (Είναι και λιγάκι τζόκερ το βουλευτιλίκι. Κι αν σου κάτσει…).

Ζ.

 

Από πού;

*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ για τις δηλώσεις, ισχύει το «έσχες», σ’ ένα βαθμό μάλιστα και καθόλου το «πόθεν». Έλεγχος δεν έγινε. Ο καθένας δηλώνει ό,τι επιθυμεί, αν χρειαστεί λογικά θα υπάρχει και η δυνατότητα διορθωτικής μετά. Το πού τα βρήκε, παραμένει αποκλειστικά δική του υπόθεση του καθενός. Ελάχιστες οι αναφορές σε περιουσίες στο εξωτερικό και μηδενικές όσον αφορά σε τιμαλφή αξίας και μετρητά εκτός τραπεζών.

***

*ΖΗΤΗΜΑ υφίσταται και με τα ακίνητα, καθώς δεν αναγράφεται ούτε καν η αντικειμενική αξία του καθενός και άρα δεν προκύπτει η εκτιμώμενη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας κάθε πολιτικού. Δηλώνει ο άλλος είκοσι ακίνητα και μπορεί να πρόκειται για χωραφάκια που δεν έχουν μπει καν στον αναδασμό, μηδαμινής αξίας κι ένας άλλος τρία μόνο αλλά να πρόκειται για κεντρικό μαγαζί 500 τετραγωνικών, σπιταρόνα 300 μέτρων και βιλάρα παραθαλάσσσια. Βρες άκρη…

Ζ.

 

Εμβάθυνση

* ΣΤΗΝ… εμβάθυνση της στρατιωτικής και οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ αφορά η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο στην Αθήνα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, Νίκ. Δένδια και Νίκ. Παναγιωτόπουλο, έτσι ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την υπογραφή της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας.

Ο «Στρατηγικός Διάλογος», των δύο χωρών τυπικά θα ξεκινήσει στις 7 Οκτωβρίου με την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα. Τυπικά γιατί ουσιαστικά βρίσκεται σε εξέλιξη, επί υπουργίας Καμμένου ακόμη στο ΥΕΘΑ. Μην βρεθεί κάποιος δηλαδή και πει ότι τώρα επί Δεξιάς δίνουμε γη και ύδωρ στους Αμερικανούς… Επί Καμμένου – ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή - πάτησε το πόδι του ο Αμερικανός πρέσβης στην 110 ΠΜ, μην ξεχνιόμαστε.

Στη νέα συμφωνία, πέραν της Σούδας και της Λάρισας, θα περιλαμβάνονται το Στεφανοβίκειο που θα εξελιχθεί σε κανονικό κέντρο εκπαίδευσης (ελικόπτερα κ.λπ.) και η Αλεξανδρούπολη, όπου θα λειτουργήσει ως λιμένας – πύλη εισόδου στρατευμάτων στην Ευρώπη. Για τη Λάρισα, με την υπογραφή της συμφωνίας. Λίαν συντόμως δηλαδή…

Β.Κ.

 

Ο δαίμων…

* ΕΚ παραδρομής στο χθεσινό ρεπορτάζ για τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσιάστηκε η Μαρία Μπίλλη ως επικεφαλής της «Ελληνικής Λύσης», ενώ είναι της «Ελληνικής Αυγής». Προφανώς συμβαίνουν αυτά, όταν αναφερόμαστε σε δύο κόμματα, του Κυρ. Βελόπουλου και της Χρυσής Αυγής, που ναι μεν γειτνιάζουν στην ίδια πολυκατοικία, αλλά έχουν και πολλές διαφορές μεταξύ τους.

Γ.Ρ.

 

--------

DEJI XERI TOY AGORASTOY H BOLIOTISSA*ΔΕΞΙ χέρι του Κ. Αγοραστού η Βολιώτισσα Δωροθέα Κολυνδρίνη.

Ζ.

 

--------

EINIA KAI CILOGEITONES STH NERAIDA DYNATOTHTA*ΕΙΝΑΙ και ψιλογείτονες στη Νεράιδα, δυνατότητα ιεράρχησης διαθέτουν, επομένως παρά τις σοβαρές πολιτικές διαφορές τους, βρίσκουν δίαυλο επικοινωνίας Απ. Καλογιάννης και Κ. Βαϊούλης.

Ζ.

 

 

--------

ELA STO XORO PARE KI EMENA LIGO NA XARO*EΛΑ στο χορό, Πάρε με κι εμένα λίγο να χαρώ

 Έλα στο χορό, Θέλω να κατέβω… Ουπς, αυτό είναι Σαββόπουλος, κομμουνιστικό. Καλύτερα με Σάκη Ρουβά. Έλα στο χορό, Πάμε με ρυθμό

Μη φοβάσαι, Αν πέσεις σε κρατάω εγώ.

Ζ.

 

--------

MPOREI TA XRONIA NA PERASAN ALLA O ELASSONITHS GNOSTOS APOMAXOS* ΜΠΟΡΕΙ τα χρονάκια να πέρασαν, αλλά ο Ελασσονίτης γνωστός απόμαχος έμπορος Γρηγόρης Παπαζήσης παραμένει ενεργός και «ανήσυχος» στην καθημερινή πιάτσα της πόλης και βέβαια φανατικός αναγνώστης της «Ελευθερίας». Άλλωστε, μέχρι πριν λίγο καιρό έγραφε και ο ίδιος στον τοπικό Τύπο για ιστορικά, τοπικά και όχι μόνο θέματα. Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο, πρόσφατα, με τον αειθαλή κ. Παπαζήση να ξεφυλλίζει με έκδηλο ενδιαφέρον την «αγαπημένη» του «Ε», αμέσως μόλις την πήρε από το κεντρικό κατάστημα του κ. Νίκου Νούλα, που στέκεται δίπλα του…

Ι.Μ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass