ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2019 19:45
*EXOYN κάτσει κι οι δύο γιατροί στην ίδια καρέκλα. Προ δωδεκαετίας ο Μάριος Ξηρομερίτης ήταν πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τώρα ο Βασίλης Πινακάς ανέλαβε πρόεδρος του Περιφερειακού, που συνεδριάζει στην ίδια αίθουσα της παλιάς Νομαρχίας.  Ζ. *EXOYN κάτσει κι οι δύο γιατροί στην ίδια καρέκλα. Προ δωδεκαετίας ο Μάριος Ξηρομερίτης ήταν πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τώρα ο Βασίλης Πινακάς ανέλαβε πρόεδρος του Περιφερειακού, που συνεδριάζει στην ίδια αίθουσα της παλιάς Νομαρχίας. Ζ.

Απλά, υπέροχο…

*ΕΝΑ υπέροχο φθινόπωρο… σαρώνει τη χώρα και χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές ειδικά σε όσους μπορούν να ξεφεύγουν στη φύση.

Στο F/B ανεβαίνουν οι τελευταίες φωτογραφίες από παραλίες όπου απολαμβάνει κανείς εξαιρετικές θάλασσες. Αντίσταση μέχρι τέλους!

 

Μόρια

*ΤΗΝ ίδια ώρα η αντίθεση: φωτιά, μαυρίλα και χάος στη Μόρια… Όπου φτωχός και η μοίρα του.

Ποιος την έβαλε; Ποιος είχε συμφέρον; Οι γνωστές εσωτερικές διαμάχες μεταξύ φατριών μεταναστών; Κάποιοι ντόπιοι κάτοικοι που θέλουν να φύγει ο καταυλισμός; Ή μήπως δεν θέλουν να φύγει διότι, πέραν όλων των άλλων, η Μόρια αφήνει καλά κέρδη στην τοπική οικονομία;

Πώς να βγάλεις άκρη; Είναι τόσα πολλά και αντικρουόμενα τα συμφέροντα.

Δυστυχώς η ιστορία γράφεται μπροστά στα μάτια μας με τραγικό τρόπο.

 

Σουφλιάδες

*ΤΗΝ ευκολία με την οποία ο νυν υπουργός Υποδομών με το «βαρύ» όνομα ξέκοψε τα περί υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών που τέμνουν την πόλη, σχολίαζε συμπολίτης. «Μονοκονδυλιά», σημείωνε, διέγραψε ένα αίτημα δεκαετιών, ο κ. Καραμανλής. Και προφανώς για να χρυσώσει το χάπι υποσχέθηκε να εξετάσει τη βύθιση των γραμμών, καθώς και να τοποθετηθούν ηχοπετάσματα και περίφραξη.

Την ίδια ώρα παρατηρούσε, άλλα πράγματα γίνονται, φερ’ ειπείν στην Πάτρα.

-Μα πόσα τρένα περνούν καθημερινά από την αχαϊκή πρωτεύουσα; αναρωτιόταν.

Η αλήθεια είναι βεβαίως αλλού: Ακόμη το κεντρικό κράτος παραμένει συγκεντρωτικό και υδροκέφαλο, σχεδιάζοντας και βλέποντας μόνον Αθήνα και λίγο Θεσσαλονίκη.

Καθότι δε νεοδημοκράτης, μονολογούσε: Βουλευτές και πολιτικούς έχουμε, αλλά για τα εύκολα. Δυστυχώς Σουφλιάδες δεν υπάρχουν…

Δ. Χατζ.

 

Γκρέτα

*ΠΑΝΤΩΣ εμάς τους Λαρισαίους οι κραυγές της νεαράς Σουηδής Γκρέτα περί της κλιματικής αλλαγής δεν μας αφορούν καθόλου.

Τι θα πάθουμε; Το πολύ - πολύ να έχουμε συνεχές καλοκαίρι και να είμαστε διαρκώς στα παράλια. Τι το χτίσαμε το εξοχικό στον Αγιόκαμπο; Να μένει κλειστό όλο τον χειμώνα; Δεν λέει… Ήρθε η ώρα της απόσβεσης!

 

Με μίσος

*ΤΗΝ είδαμε την Γκρέτα με το παιδικό μάτι θολωμένο, γεμάτο μίσος, να ωρύεται σαν… δαιμονισμένη στον ΟΗΕ. Δεν το λες και φυσιολογικό αυτό το θέαμα.

Πράγματι, σοβαρότατο ζήτημα η κλιματική αλλαγή. Εξίσου σοβαρό όμως και αυτό της παιδικής… εκμετάλλευσης, δεν νομίζετε;

 

Τέλος

*ΤΗΣ Λαρίσης το παζάρι τελευτά τον βίον του, με αρκετούς «παζαρτζήδες» να δηλώνουν «όχι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι» από τις αγορές:

-Ξέρεις τι γίνεται; Άμα έχει υψηλές θερμοκρασίες δεν μαζεύεται ο κόσμος. Δεν έχει ψυχολογία για χειμωνιάτικες αγορές», σχολίαζε παλιός στα παζάρια έμπορος. Κάθε δουλειά έχει τα… μυστικά της.

 

Ο… Φαραώ

*ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ η ψυχολογία των Λαρισαίων… Ειδικά μετά τη νίκη της ΑΕΛ στο Χαριλάου.

Ο Αιγύπτιος Ουάρντα απολαμβάνει ήδη τιμές… Φαραώ μεταξύ των φιλάθλων της πόλης, έχει γίνει το νέο «είδωλο» και θέμα συζητήσεως στα στέκια. Τρίβει τα χέρια του ο Κούγιας κι εμείς καταλαβαίνουμε το προφανές:

Έχεις παιχταράδες; Έχεις ομάδα. Αλλιώς, τρέχεις να σωθείς στο τελευταίο ματσάκι εν μέσω «προσωπικών δηλώσεων» ότι σε αδικούν, σε σφάζουν, σε κατακρεουργούν κλπ κλπ. Αμ δε!

 

Νέα ταινία

*ΤΟ ΘΕΜΑ των ημερών στην Ελλάδα (γιατί αλλού… ουδείς ασχολείται) είναι η ταινία του Γαβρά για τον Βαρουφάκη και τα όσα έγιναν εξαιτίας του το τραγικό εκείνο καλοκαίρι του 2015.

Η ταινία έχει τίτλο «Ενήλικοι στο δωμάτιο», αλλά εμείς προτείνουμε στον Γαβρά να συνεχίσει να εξιστορεί τη ζωή του Βαρουφάκη με μια ακόμη ταινία που θα έχει τίτλο… «Ο μεγαλοκαταθέτης και τα κορόιδα».

 

Επανεκκίνηση

*ΤΗΝ… «επανεκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ –λένε τα φιλικά του ΜΜΕ- κήρυξε χτες ο Αλέξης Τσίπρας.

Να προσέξουν όμως να το κάνουν καλά γιατί το επόμενο κουμπί μετά την επανεκκίνηση στο μενού του υπολογιστή είναι ο… «Τερματισμός Λειτουργίας»!

 

Χωρίς βηματισμό

*ΑΛΛΑ ας μιλήσουμε σοβαρά. Όλα αυτά τα στομφώδη περί «επανεκκίνησης» του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθουν κανέναν και αφελείς δεν υπάρχουν.

Ο Αλέξης Τσίπρας προς το παρόν ψάχνει εναγωνίως να βρει τον βηματισμό του και να εξελιχτεί σε ένα υπεύθυνο ηγέτη της Αντιπολίτευσης, αλλά προσώρας επιδίδεται σε αυτοσχεδιασμούς και κινήσεις που θυμίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ του… 3% ! Πάει σε συνέδρια και ημερίδες για την οικολογία και την κλιματική αλλαγή, μιλάει για πράσινη ανάπτυξη, κοντολογίς… όλα αυτά που λένε όσοι δεν έχουν να πουν τίποτα! Ούτε ο ίδιος ο Μητσοτάκης δεν θα περίμενε μια τόσο εύκολη πρωθυπουργία.

Νωρίς βέβαια ακόμη, αλλά… η καλή μέρα…

 

Κρίση - Κροίσοι

*ΤΕΛΙΚΑ, από τα «Πόθεν έσχες» των πολιτικών μας ένα πράγμα καταλάβαμε:

Τόσα και τόσα χρόνια μιλούσαν για την κρίση οι μόνοι που δεν είχαν κρίση, αλλά ήταν… Κροίσοι.

(Κι εμείς, χωρίς… κρίση καθόμασταν και τους ακούγαμε… άκριτα. Και τι άλλο να κάναμε;)

 

Ό, τι να ‘ναι…

*«ΝΑ ξαναγυρίσουμε στο ΠΑΣΟΚ του ‘74», πρότεινε ο Γιώργος Καμίνης, πρώην δήμαρχος και νυν βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

(Διότι όσο μεγαλώνει ο άνθρωπος και αδυνατεί να σκεφτεί ένα μέλλον, γίνεται έρμαιο της νοσταλγίας του!).

 

Μπαλάκι

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Η κατάλληλη υπουργός στο κατάλληλο Υπουργείο.

Όπως δημοσιεύτηκε αυτές τις μέρες, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είναι άσος στο… πινγκ – πονγκ. (Οι μαθητές έτσι κι αλλιώς μια ζωή μπαλάκι ήταν).

 

Καταλήψεις

*ΔΙΧΩΣ… ορατά αιτήματα αρκετά Λύκεια της πόλης έχουν ξεκινήσει καταλήψεις. Έτσι, για τον χαβαλέ, στην κυριολεξία.

Λέγεται ότι η σημερινή Δευτέρα θα είναι η… «D-day», δηλαδή η ημέρα κορύφωσης των καθιερωμένων αυτών «κινητοποιήσεων» (τελειώνει και το… παζάρι άλλωστε).

Την ίδια στιγμή στα ιδιωτικά Λύκεια τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά και… εντατικά. Θα σοβαρευτούμε; Ως πότε θα επικρατεί η λαϊκίστικη λογική «παιδιά είναι, ας δείξουμε κατανόηση;». Και τι διδάσκουμε στα παιδιά; Ότι είναι δικαίωμά τους να μην σέβονται τον Νόμο και να καταλαμβάνουν δημόσια κτίρια;

 

«Φιλία και συνεργασία»

*ΜΑ νέα περίοδος φιλίας και συνεργασίας είναι αποφασισμένοι να ξεκινήσουν οι κ. Ερντογάν και Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσαν μετά τις συνομιλίες τους στη Νέα Υόρκη.

Πράγματι η νέα αυτή περίοδος άρχισε χτες με ανακοίνωση της τουρκικής κυβέρνησης ότι οι Έλληνες είναι ψεύτες και της ελληνικής ότι δεν θα υποχωρήσουμε σε καμιά τουρκική αξίωση.

(Τσοκγκιουζέλ! που λένε και εις την τουρκική).

 

Αμέσως

*ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ η προσέγγιση του συμπολίτη και αναγνώστη για την «τρύπα στη γέφυρα Ναϊάδων Νυμφών» και τη –σύμφωνα με τον Δήμο- άμεση επέμβαση των συνεργείων αποκατάστασης. Αμέσως δεν θεωρείται η μετά από δύο ημέρες επέμβαση αλλά μετά από δύο ώρες, σημειώνει.

Ας το δούμε έτσι. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass