ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2019 19:45
• ΕΙΘΙΣΤΑΙ στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής να προεδρεύουν στελέχη με ικανότητα να ενώνουν και να συνθέτουν τις (τόσο διαφορετικές πολλές φορές) πολιτικές απόψεις. Πώς λοιπόν να μην είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη η Λίτσα Λιακούλη όταν κλήθηκε από τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη να προεδρεύσει στη χθεσινή συνεδρίαση, πρόταση που έκανε ομόφωνα αποδεκτή το σώμα; • ΕΙΘΙΣΤΑΙ στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής να προεδρεύουν στελέχη με ικανότητα να ενώνουν και να συνθέτουν τις (τόσο διαφορετικές πολλές φορές) πολιτικές απόψεις. Πώς λοιπόν να μην είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη η Λίτσα Λιακούλη όταν κλήθηκε από τον γραμματέα Μανώλη Χριστοδουλάκη να προεδρεύσει στη χθεσινή συνεδρίαση, πρόταση που έκανε ομόφωνα αποδεκτή το σώμα;

Διακοπές

* 33 ΒΑΘΜΟΥΣ Κελσίου χθες στη Λάρισα. Ξαναγυρίζουμε στις παραλίες, γιατί όπως λέει και το γνωστό άσμα «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα», κάτι που ξέρουν καλά οι Πολωνοί, οι οποίοι συνεχίζουν τις διακοπές τους στα παράλια του νομού Λάρισας.

Λ.Κ.

 

Πτώχευση

* ΚΑΙ ενώ αυξάνονται οι εξαγωγές ελληνικών ενδυμάτων στην ευρωπαϊκή αγορά -σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ)- πασίγνωστη αλυσίδα με ρούχα, με παρουσία σε πολλές χώρες του κόσμου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, κήρυξε πτώχευση.

Λέγεται ότι θα βάλει «λουκέτο» σε 178 καταστήματα, από τα 800 συνολικά που λειτουργεί.

Έπρεπε να βάλει ελληνικά ρούχα που έχουν πέραση!

Λ.Κ.

 

Περί χαλβά

* ΤΟΝ χαρακτηρισμό του χαλβά Φαρσάλων ως ΠΟΠ προϊόν πρότεινε από το βήμα της 14ης Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημειώνοντας ότι θα ήθελε του χρόνου να δει τους πάγκους των χαλβαδοποιών με τα ταψιά στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και ταυτόχρονα να γίνεται η παρασκευή του χαλβά που θα κεντρίσει την περιέργεια των διερχόμενων από τον σταθμό του μετρό, ενώ για την περαιτέρω ανάδειξη του προϊόντος έκαναν λόγο οι βουλευτές Λάρισας Χρήστος Κέλλας και Βασίλης Κόκκαλης. Ο πρώτος τόνισε ότι η διερεύνηση του προϊόντος θα συμβάλει στην ευημερία της περιοχής, με τη βελτίωση του οδικού δικτύου και ο δεύτερος σημείωσε για τις τριήμερες εκδηλώσεις, ότι δεν αφορούν μόνο στην ανάδειξη του χαλβά και την εξωστρέφεια της τοπικής οικονομίας, αλλά γενικότερα της πολιτιστικής, ιστορικής κληρονομιάς των Φαρσάλων μαζί με τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε ότι θα πρέπει να πάμε τον χαλβά Φαρσάλων ένα βήμα πιο ψηλά για να αποκτήσει επιπλέον προστιθέμενη αξία και στάθηκε ακόμη μια φορά στην αργοπορία του Υπουργείου Υποδομών για την παράδοση της μελέτης του δρόμου Λάρισας - Φαρσάλων, που έχει κωλυσιεργήσει. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος σημείωσε ότι ο χαλβάς είναι ένα πολύ μεγάλο άυλο προϊόν των Φαρσάλων και της Ελλάδας, που παραμένει μεγάλο brand name, τονίζοντας ότι χάνουν χρήματα μη κάνοντας το προϊόν ΠΟΠ και θα πρέπει άμεσα να αναλάβουν δράση όλοι οι φορείς.

Γ.Γ.

 

«Εμπορο -

πανήγυρις»

* ΠΗΡΑΝ «φωτιά» επτά μέρες τα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας με το παζάρι. Δεν αρκούσε φυσικά η γραμμή Νο 4 για να καλύψει τις ανάγκες της ζήτησης και για άλλη μια χρονιά βγήκαν στους δρόμους και τα λεωφορεία «Εμποροπανήγυρις» με αποκλειστικό προορισμό τον μεγάλο εμπορικό σταθμό στη Νεάπολη. Όπως φάνηκε από την οργάνωση των δρομολογίων, η διοίκηση του αστικού ΚΤΕΛ ξέρει πολύ καλά πια τόσα χρόνια πώς κινούνται οι πολίτες, ποιες ώρες, ποιες μέρες...

Είναι από τους καταλληλότερους να παρουσιάσουν τα στατιστικά κίνησης για το παζάρι.

Λ.Κ.

 

Πάστα πάρτι

* ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ έκπληξη με πάστα Πάρτι (Pasta Party) περίμενε όλους τους αθλητές του ημιμαραθωνίου του 7ου Αχίλλειο Άθλου στα Φάρσαλα, από τα χέρια του σεφ του εστιατορίου «Βασιλικός» Βασίλη Βολιοτόπουλου και αν κρίνουμε από το βλέμμα τους, άρεσε πολύ!

Γ.Γ.

 

Μέτρα

* ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ χαρακτηρίζει τα νέα μέτρα που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση για το προσφυγικό, το οποίο πλέον θα ονομάζεται «μεταναστευτικό».

Η κυβέρνηση δεν θέλει να βάλει απλά φρένο, αλλά «χειρόφρενο» στις προσφυγικές ροές προς την Ελλάδα.

Λ.Κ.

 

Χωρίς καθηγητές

* ΕΦΤΑΣΕ ο Οκτώβριος και λείπουν ακόμη καθηγητές στα ΕΠΑΛ. Διαμαρτύρονται μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί και με το δίκιο τους. Αν όχι τώρα, πότε;

Κάποια στιγμή αυτό θα πρέπει να λυθεί και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να βρίσκονται όλοι στη θέση τους.

Πάντως στις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας είναι το θέμα των κενών να τακτοποιείται εγκαίρως. Για να δούμε. Πάντως και φέτος παρά το γεγονός του μεγάλου αριθμού προσλήψεων αναπληρωτών, θεματάκια υπάρχουν.

Ν.Π.

 

Δεν υπάρχει

* ΔΥΟ... «δεν υπάρχει», από τον Χρήστο Κέλλα, σε συνέχεια σχολίου μας για το θέμα της υπογειοποίησης των σιδηροδρομικών γραμμών και τη δήλωση του υπ. Υποδομών ότι πρόκειται για ένα πολυδάπανο έργο το οποίο δεν μπορεί να γίνει.

Το ένα αφορά την Πάτρα. «Δεν υπάρχει, αναφέρει ο Λαρισαίος βουλευτής, καμία περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο ούτε εκεί. Τα κόστη είναι τεράστια και χρήματα δεν υπάρχουν. Αυτή ήταν η κατηγορηματική φράση του Κ. Καραμανλή στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής», συμπλήρωσε.

Το έτερο «δεν υπάρχει» αποτελούσε την –με γενναιότητα- παραδοχή του στην κατακλείδα του σχολίου μας ότι «δεν υπάρχουν πια Σουφλιάδες».

Δ. Χατζ.

 

Μπέρδεμα

* ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ προκάλεσαν στην εκπαιδευτική κοινότητα οι οδηγίες που έστειλε το Υπουργείο Παιδείας για τη διδασκαλία μαθημάτων Κοινωνικών Επιστημών στο Γυμνάσιο και ιδιαίτερα για το μάθημα της Ιστορίας.

Οι οδηγίες παραπέμπουν σε πρόγραμμα σπουδών που είχε υπογράψει ο πρώην υπουργός Κ. Γαβρόγλου και το συγκεκριμένο όμως πρόγραμμα σπουδών σε πολλά σημεία, δεν συμπίπτει με το σχολικό βιβλίο και αναφέρεται σε ένα διδακτικό υλικό που δεν έχει εκπονηθεί. Είναι τέτοια η σύγχυση που προκαλεί στους διδάσκοντες, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΚ Λάρισας, που σε άλλα σχολεία διδάσκεται το μάθημα με βάση το υπάρχον βιβλίο και το παλιό πρόγραμμα σπουδών και σε άλλα με βάση το «νέο» πρόγραμμα σπουδών και με διδακτικό υλικό που οι συνάδελφοι «αλιεύουν» από διάφορες πηγές. Ας το κοιτάξουν οι αρμόδιοι άμεσα.

Ν.Π.

 

Διαμαρτυρία

* ΤΗΝ προγραμματισμένη για χθες παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ανέβαλε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Μαθητών Δήμου Λάρισας. Η διαμαρτυρία θα γίνει σήμερα και ο λόγος της αναβολής είχε να κάνει με την απουσία του Περιφερειακού Διευθυντή Δρ. Γ. Δοδοντσάκη. Τους το είπε και εκείνος ότι θέλει να τους δει να συζητήσουν μαζί για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο νέος περιφερειακός διευθυντής δείχνει πάντως πρόθυμος να συζητήσει και να βοηθήσει όπου μπορεί. Δεν είναι κακό.

Ν.Π.

 

Ιώσεις

* ΜΠΟΡΕΙ ο Οκτώβριος να μας βρίσκει με καλοκαιρινές θερμοκρασίες, οι φθινοπωρινές ιώσεις όμως έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και κάνα δεκαπενθήμερο. Με το που άνοιξαν τα σχολεία δηλαδή, γέμισαν και τα ιατρεία. Το κακό είναι ότι εμφανίστηκαν και οι γνωστές διαγνώσεις-εξετάσεις μέσω διαδικτύου, όπου αρκετές μαμάδες ζητούν γνώμες για το τι φάρμακα να δώσουν στα παιδιά τους. Προσοχή, αυτά δεν είναι αστεία πράγματα. Διάγνωση κάνει ο γιατρός που είναι και ο μόνος αρμόδιος να χορηγήσει φάρμακα. Ψυχραιμία και σύνεση λοιπόν γιατί οι ιώσεις μόλις ξεκίνησαν.

Ν.Π.

 

Ιδρύει φορέα

* ΣΤΙΣ ζυμώσεις που λαμβάνουν χώρα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα στην κεντροδεξιά δεξαμενή, αναφέρονται αθηναϊκά δημοσιεύματα, εμπλέκοντας τον πρώην υπουργό Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος ετοιμάζει την ίδρυση φορέα, με παλιούς συναγωνιστές των ΑΝΕΛ αλλά κι άλλων «ορφανών» στελεχών μικρότερων κομμάτων.

Στο άρμα Κόκκαλη φέρεται πως έχουν «δέσει» ήδη η Μαρ. Χρυσοβελώνη, ο Θ. Παπαχριστόπουλος, ο Γ. Μοίρας κι άλλοι. Ουσιαστικά αυτός ο φορέας θα είναι το αντίβαρο της ομάδας των «53» ή του Πράττω στον ΣΥΡΙΖΑ και διόλου δεν φαίνεται να ενοχλεί τον Αλ. Τσίπρα.

Γ.Ρ.

 

Κριτική Κέλλα

* ΚΑΙΤΟΙ οι πρόεδροι του ΕΛΓΑ και του ΟΠΕΚΕΠΕ βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός Οργανισμών, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ έχει δρομολογήσει την αντικατάστασή τους με νέες διοικήσεις, ο βουλευτής Χρ. Κέλλας δεν... χαρίστηκε στους παριστάμενους προέδρους Θεοφ. Κουρεμπέ και Αθ. Καπρέλη στη χθεσινή εκδήλωση του Συνηγόρου του Πολίτη στη Λάρισα. Τους επέκρινε και κατ’ επέκταση την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για όσα δεν έκανε για να αντιμετωπίσει τη μείωση των κονδυλίων της νέας ΚΑΠ, να αξιοποιήσει στο έπακρο τις τεχνολογίες προς όφελος των παραγωγών και συνέστησε υπομονή, καθώς οι επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΥΠΑΑΤ Μ. Βορίδη θα λύσουν πολλά από τα τρέχοντα προβλήματα.

Γ.Ρ.

 

Στίγμα

* ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ για μία ακόμη φορά ο Γιώργος Λαδόπουλος, αφού στη χθεσινή εκδήλωση με τον Συνήγορο του Πολίτη στη Δημοτική Πινακοθήκη, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη και παρά τη μικρή παρουσία του ακροατηρίου, έδωσε... ρέστα με την ομιλία του. Τα έβαλε με όλους και με όλα, για τα στραβά της δημόσιας διοίκησης και ζήτησε να διορθωθούν επιτέλους τα κακώς κείμενα, οι αστοχίες και οι παραλείψεις που πλήττουν τον Ελληνα αγρότη. Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ακολουθώντας στο βήμα για τον σχετικό χαιρετισμό, αναρωτήθηκε «τι να πω εγώ, μετά τον Λαδόπουλο που τα είπε όλα», ενώ κάποιοι άλλοι βλέποντας ότι η ομιλία του περιφερειακού συμβούλου τραβούσε σε μάκρος, τόνισαν χαριτολογώντας «πού να τον ξανακάνει αντιπεριφερειάρχη, ο Κ. Αγοραστός...».

Γ.Ρ.

 

Μέσα πάλι

* ΟΚΤΩΒΡΗΣ σήμερα, ο μήνας που δεν έχει αλλά «είθισται» να γράφεται με «μ». Η θερμοκρασία δε στην πόλη -αλλά και γενικότερα- μόνο σε Οκτώβρη δεν παραπέμπει. Τριάντα έδειχνε το θερμόμετρο χθες το μεσημέρι, με τους διαβάτες να αναζητούν τον ίσκιο από κτίρια και δέντρα.

* * *

* ΧΑΡΑΣ ευαγγέλια για όσους αγρότες μαζέψουν τα βαμβάκια τους μ’ αυτόν τον καιρό και δεν θα τους προλάβουν οι -σύμφωνα με τις προγνώσεις- βροχές που έρχονται Πέμπτη-Παρασκευή... Βέβαια, όπως σχολίαζε ο νεαρός αγρότης από χωριό επί της Παλιάς Εθνικής Λάρισας-Βόλου, «με την τιμή που έχει το βαμβάκ’ι δεν μας κάν’ει καρδιά να τα μάσουμε, τι βρέξ’ει-τι δεν βρέξ’ει μέσα θα μπούμε πάλι...».

ΘΑ.

 

Εφευρέσεις

* ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ σήμερα το απόγευμα το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά στον Πολυχώρο «Θεσσαλία» (στο πρώην Καρφούρ). Σε μια εποχή που όλοι λένε τι χρωστάει η Ελλάδα, η έκθεση αυτή καταδεικνύει με τον καλύτερο και τον πιο... βιωματικό τρόπο τι χρωστάει ο δυτικός πολιτισμός στην Ελλάδα. Σύγχρονα επιτεύγματα και εφευρέσεις -όσο απίστευτο κι αν φαίνεται- έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα και ανάγονται χρονολογικά πολύ πριν τη γέννηση του Χριστού. Ρομπότ, κινηματογράφος, ξυπνητήρια, πόρτες που ανοίγουν αυτόματα είναι μόνο μερικά από τα εκθέματα που θα δούνε όσοι επισκεφθούν την έκθεση και όλα αυτά... αρχαία! Στην πόλη μας δε, θα βρίσκεται μέχρι τα Χριστούγεννα περίπου για να συνεχίσει το ταξίδι της αυτή τη φορά στη Μέκκα της σύγχρονης τεχνολογίας, Ιαπωνία.

ΘΑ.

 

-----------------------

TERMATISAN MAZI PATERAS KAI GIOS2• ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΝ μαζί, πατέρας και γιος στον «7ο Αχίλλειο Άθλο» ημιμαραθώνιο δρόμο στα Φάρσαλα. Ο λόγος για τον πρόεδρο του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας Αποστόλη Γούλα και τον πατέρα του, Νίκο Γούλα, πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ).

Γ.Γ.

 

-----------------------

TON EBALAN STH MESH OI GIATRINES3*ΤΟΝ έβαλαν στη μέση οι γιατρίνες τον νησιώτη, τον Σάκη Ζλατούδη, περιφερειακό σύμβουλο Σποράδων, η Τρικαλινή Δήμητρα Νάτσινα κι η Καρδιτσιώτισσα Λία Ρογγανάκη, του κάμπου εκπρόσωποι αυτές.

Ζ.

 

-----------------------

OPOY O AP KALOGIANNHS4*ΟΠΟΥ ο Απ. Καλογιάννης εξηγεί στον γείτονά του Ζήση Μπρούζα ότι δεν θα χρειαστούν οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στη Δημαρχία καθότι θα συνεχίσει να επικρατεί πνεύμα συναίνεσης.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass