ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2019 19:02
ΜΑΖΙ πήραν πρωινό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, με τις συζύγους τους, χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σε συνέχεια των επίσημων συνομιλιών οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια του πρωινού απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. ΜΑΖΙ πήραν πρωινό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, με τις συζύγους τους, χθες το πρωί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Σε συνέχεια των επίσημων συνομιλιών οι κ. Μητσοτάκης και Πομπέο αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια του πρωινού απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τα σύννεφα πυκνώνουν

ΜΕΤΑ την εξαίσια χτεσινή καλοκαιρία, από σήμερα οι μετεωρολόγοι μας υπόσχονται βροχές. Πρωτοβρόχια, η φύση πρέπει να λειτουργήσει και μάλλον δεν στέργει να κοιτάζει τον κόπο των βαμβακοπαραγωγών.

Στον διεθνή ορίζοντα μαζεύονται σύννεφα . Στα σύνορα της Συρίας μαζεύονται Τούρκοι με σκοπό να εισβάλλουν. Αυτό θα είναι το επόμενο μεγάλο θέμα των ημερών.

Ο νέος σουλτάνος με την πολεμική του μηχανή πουλάει τσαμπουκάδες με τις πλάτες των Ρώσων, ενώ Αμερικανοί και Ευρωπαίοι χαμογελούν αμήχανα καθώς δεν θέλουν να εμπλακούν σε περιπέτειες. Και όσο νιώθει ο Ερντογάν πως η Δύση είναι πια μόνο λόγια, όλο και θα αποθρασύνεται, όλο και θα απλώνεται...

 

Αμερικανιές (1)

ΚΑΙ πώς απάντησε η Αμερική στις κινήσεις αυτές του Ερντογάν που αλωνίζει και στην Κύπρο;

Με ... δηλώσεις του υπ. Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Αθήνα ότι η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο. Χλιαρή απάντηση που επί της ουσίας είναι ... μη απάντηση.

Αλλά, όπως είπαμε, φαίνεται ότι η Αμερική ούτε θέλει και, ίσως, ούτε και μπορεί πια να εμπλακεί στη Συρία, όπου Τούρκοι, Ρώσοι και Ιρανοί έχουν το πάνω χέρι.

Η Αμερική του Τραμπ είναι μια βαθιά διχασμένη χώρα που αρχίζει και χάνει τα παλιά της χαρακτηριστικά ως υπερδύναμης.

Επιπλέον η Αμερική έχει στρέψει τα ενδιαφέροντά της στην Άπω Ανατολή, και στον «πόλεμο» με την Κίνα, τη μόνη δύναμη που απειλεί το αμερικανικό κεφάλαιο. Όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή θα ήταν για τις ΗΠΑ παλιές περασμένες ιστορίες αν δεν υπήρχε το Ισραήλ που πρέπει να προστατεύσουν.

 

Αμερικανιές (2)

ΓΙΑ να καταλάβεις, στον χτεσινό αμερικανικό Τύπο δεν εύρισκες ούτε ... μονόστηλο για την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, τόσο σοβαρά την αξιολογούν. Ποια θέματα κυριαρχούσαν; Πρώτον, οι νέες εξελίξεις στο «σκάνδαλο» Τραμπ με τον Ουκρανό Πρόεδρο. Επίσης το Μπρέξιτ, τα αμερικανικά εμπορικά αντίμετρα κατά της Κίνας και τα μελλοντικά προγράμματα της ΝΑΣΑ για την ανακάλυψη ... εξωγήινων πολιτισμών. Μάλιστα...

 

Αμερικανιές (3)

ΟΠΟΤΕ, τι απομένει; Η νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ μέσω της οποίας αναβαθμίζεται στρατιωτικά η Λάρισα και το Στεφανοβίκειο. Από τη συμφωνία θα υπάρχουν ασφαλώς στρατιωτικά οφέλη, αλλά όχι και οικονομικά. Διότι από πουθενά δεν προκύπτει ότι οι Αμερικανοί θα εγκαταστήσουν στην περιοχή μας σοβαρό στρατιωτικό προσωπικό, δηλαδή μια κανονική αμερικανική βάση.

 

Μάθημα

«ΞΥΠΝΗΣΕ» και η Ελλάδα και ανέθεσε σε πετρελαϊκές εταιρείες να κάνουν γεωτρήσεις στο Ιόνιο – ανακοίνωσε ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης.

Ας ξέρει ο Ερντογάν ότι αν στείλει και στο Ιόνιο γεωτρύπανο, θα τον καταγγείλουμε για ... «παραβίαση του διεθνούς δικαίου», ενώ και οι Ευρωπαίοι θα του κρατήσουν μούτρα, τουλάχιστον για ένα εξάμηνο. Να μάθει αυτός!

 

Το χωράφι μας

ΠΡΩΤΟ θέμα χτες στις αθλητικές εφημερίδες των Αθηνών και στα μεγάλα αθλητικά sites το ... «χορτάρι» του Αρένα.

Το γήπεδό μας πλέον έχει χάσει το όνομά του. Όλοι το αποκαλούν « χωράφι» και νομίζουν ότι έτσι θα μας ... πτοήσουν.

Πρόεδρα, μην μασάς μία. Φέρ’ τους στο χωράφι να τους καθαρίζουμε ! This is Larsa!-

Χα! Τι νόμιζαν; Για τέτοιο πρωτάθλημα και πολύ τους είναι...

 

Τι θα γίνει;

ΠΕΡΑΝ της ... πλακός όμως, το αδιέξοδο είναι σοβαρό. Πώς φτάσαμε η Λάρισα να έχει δύο γήπεδα αμφότερα ακατάλληλα για ποδόσφαιρο; Κι αν επωφεληθούν τίποτε μάγκες στην Αθήνα – διάβαζε ΕΠΟ- και μας στείλουν να παίζουμε στους Βόλους και τα Γιάννενα, όπως ήδη ακούγεται, δεν θα φταίνε αυτοί. Εμείς τους δώσαμε το δικαίωμα.

Τη λύση έπρεπε να την είχαμε βρει εμείς, εδώ στη Λάρισα. Αλλά, όλοι τραβάνε την ουρά τους...

Ποια λύση;

ΑνακατασκευH του «Αλκαζάρ» που ζητάει ο Κούγιας δεν γίνεται. Και λόγω κόστους αλλά και επειδή το γήπεδο έχει πρόβλημα στατικότητας και μερεμέτια δεν χωρούν. Καλύτερα δηλαδή να το γκρεμίσεις και να το ξαναχτίσεις, λένε μηχανικοί που ρωτήσαμε. Αλλά αν το γκρεμίσεις, κινδυνεύεις να γίνεις ... ΑΕΚ. Δηλαδή, να μην σου ξαναδίνουν άδεια οικοδόμησης, καθώς οι συντελεστές έχουν αλλάξει και με την πρώτη προσφυγή ενός πολίτη το έργο μπορεί και να μπλοκάρει. Κι έπειτα, όταν έχεις ένα καινούργιο γήπεδο όπως το «Αρένα» είναι πολυτέλεια να πας σε ένα δεύτερο και το πρώτο να ... κάθεται και να ερειπώνεται. Η λύση μ’ άλλα λόγια δεν μπορεί παρά να κινείται γύρω από το πηλαδάκειας ιδιοκτησίας «Αρένα». Ποια λύση; Μακάρι να ξέραμε.

 

Αναδρομικώς ...

ΟΧΙ στα αναδρομικά των συνταξιούχων αποφάσισαν στο ΣτΕ οι δικαστές οι οποίοι ως γνωστόν έχουν δικαιώσει ... εαυτούς για τα αναδρομικά.

Λογική η γκρίνια των υπολοίπων, αλλά κανείς δεν βγαίνει να απαντήσει στο βασικό ερώτημα:

-Από πού θα βρεθούν όλα αυτά τα χρήματα που επιδικάζονται; Τι έγινε παίδες; Πλούτισε η χώρα και δεν το πήραμε είδηση;

 

Σύμβολα

«Η ΘΗΤΕΙΑ μου τελειώνει στην Ευρώπη και σε ένα μήνα επιστρέφω στην ελληνική πολιτική σκηνή όπου ανήκω», δήλωσε (ή μήπως ... απείλησε;) ο επίτροπος Δημήτριος Αβραμόπουλος.

Λίγες μέρες πριν, «κύκλοι» του Κώστα Καραμανλή (δηλαδή ο ...ίδιος) διέψευσε δημοσιεύματα πως σκοπεύει να αποσυρθεί.

(Εδώ που τα λέμε, μας είχε κόψει ένας ψιλός ιδρώτας μην χάσουμε αυτούς τους δύο κολοσσούς της πολιτικής).

 

Πάρα πολύ ωραία...

ΩΡΑΙΕΣ ιδέες έχει η Κυβέρνηση.

Θα θεσπίσει φοροαπαλλαγές για όσους προβούν σε εργασίες ανακαίνισης των σπιτιών τους.

Επίσης θα δώσει κίνητρα για απόσυρση των παλιών αυτοκινήτων μας και αντικατάσταση με άλλα χαμηλών ρύπων.

Πάρα πολύ ωραία, πάρα πολύ ωραία...

(Αν μας έλεγαν κιόλας πού θα βρούμε τα φράγκα για όλα αυτά τα πάρα πολύ ωραία... )

 

Το μείζον

ΕΝΑ από τα πρώτα θέματα που ασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Υπ. Παιδείας ήταν να μην κρατάνε τη σημαία στις παρελάσεις μόνο οι αριστούχοι.

Ένα από τα πρώτα θέματα που ασχολήθηκε και η σημερινή υπουργός ήταν να κρατάνε τη σημαία μόνοι οι αριστούχοι.

Διότι, ως γνωστόν, το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής παιδείας, αυτό ακριβώς είναι: ποιος θα κρατάει τη σημαία! Έτσι και λυθεί αυτό ...

 

Ιστορική αλλαγή

ΩΡΙΜΑΣΕ η ιδέα. Και η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει την άδεια ίδρυσης στο πρώτο αποτεφρωτήριο νεκρών, στη Ριτσώνα. Ήταν αναμενόμενο καθώς όλο και περισσότερος κόσμος ζητά πλέον την καύση μετά τον θάνατο.

Δεν πρόκειται βέβαια για τη λειτουργία μιας μονάδας. Η ουσία είναι αλλού: Μιλάμε εδώ για την αλλαγή των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα μετά από χιλιάδες χρόνια (στην Αρχαία Ελλάδα ήταν έγκλημα να αφήσεις άταφο νεκρό).

Πραγματικά ζούμε μια ιστορική αλλαγή οι Έλληνες.

 

 

----------------

 YCHLANTOY CIU1 7 10 2019

YCHLANTOY CIU2 7 10 2019

ΦΡΕΑΤΙΑ βρώμικα και φραγμένα από σκουπίδια στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου παρατηρεί αναγνώστης καθώς και ένα δέντρο κομμένο – γιατί άραγε; - στην οδό Υψηλάντου 17.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass