Ψιθυριστά

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2019 19:00
• ΔΕΝ μιλάει και συχνά όλα αυτά τα χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Ν. Τσιλιμίγκας. Μερικές φορές όμως...  Ζ. • ΔΕΝ μιλάει και συχνά όλα αυτά τα χρόνια στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Ν. Τσιλιμίγκας. Μερικές φορές όμως... Ζ.

Καλοκαιρινά

* ΠΟΙΑ φθινοπωρινά και ποια ανοιξιάτικα. Χθες στη Λάρισα κυριάρχησαν τα καλοκαιρινά μακό.

Στάνταρ φυσικά και τα παντελόνια με τον εξαερισμό, αυτά με τις τρύπες σε γόνατα και μηρούς...

Ζ.

 

 

Χρεώσεις

* ΝΕΕΣ χρεώσεις τραπεζών σε 3 πακέτα για έκδοση αριθμού αναμονής στο ταμείο: Basic με 1 ευρώ περιμένεις όρθιος. Silver με 2 ευρώ για καρέκλα αναλόγως διαθεσιμότητας. Και Platinum με 3 ευρώ προσπερνάς την ουρά «για να κάνεις μια ερώτηση» και ξαναγυρίζεις στην καρέκλα σου.

* * *

* ΤΕΛΕΙΩΜΟ δεν έχουν τα πειράγματα των Λαρισαίων για την τακτική των τραπεζών με τις χρεώσεις. Οι τραπεζοϋπάλληλοι είναι που γελούν περισσότερο. Τιμοκατάλογος Υπηρεσιών: Άνοιγμα πόρτας 0,50 ευρώ. Χαρτάκι αναμονής 1,00 ευρώ. Διαμαρτυρία 1,50 ευρώ. Θέση αναμονής 0,50 ευρώ. Καλημέρα στον υπάλληλο 1,30 ευρώ. Καλημέρα στον διευθυντή 7,00 ευρώ.

Ζ.

 

Εισπράττουν

* ΤΙΣ περισσότερες από τις χρεώσεις εν τω μεταξύ, οι τράπεζες τις έχουν περάσει εδώ και καιρό και τις εφαρμόζουν ανέμελα. Κανένας δεν αντέδρασε, ούτε και αντιδρά, τράπεζες είπαμε. Είναι γνωστό άλλωστε το σχέδιο να ελαχιστοποιήσουν τη ροή στα γκισέ, ώστε να ελαττώσουν το προσωπικό τους.

* * *

* ΔΕΝ είναι τυχαία η μείωση του ωραρίου. Όχι των υπαλλήλων, για την εξυπηρέτηση. Στις δύο ακριβώς πέφτει το σύστημα στα γκισέ. Και μέσα να είσαι, περιμένοντας στην ουρά, άπρακτος θα φύγεις.

Ούτε στα ΑΤΜ θέλουν κόσμο πια. Τα θεωρούν επιβάρυνση. Συντήρηση, τροφοδοσία, χαρτάκια, έξοδα. Προτιμούν τις συναλλαγές μέσω υπολογιστή και τηλεφώνου, μόνο το e-banking δεν έχει χρεώσεις. Λένε, διότι έχει και κάμποσο αλμυρές τις πιο πολλές φορές.

Ζ.

 

Έντονα

* ΑΦΟΥ ξαναβγήκε ο Απ. Καλογιάννης δήμαρχος συνεχίζεται και φέτος ο λαμπρός εορτασμός της 23ης Οκτωβρίου. Αυτός τον είχε αναβαθμίσει με το που ανέλαβε. Η Λάρισα τιμά πάλι την απελευθέρωσή της από τη γερμανική κατοχή επί μια ολόκληρη εβδομάδα, την επόμενη, με ποικίλες εκδηλώσεις. Σκαλίζοντας μεθοδικά τη μνήμη.

Ζ.

 

Κλήση

ποδηλάτη

* ΚΛΗΣΗ και μάλιστα 100 ευρώ σε νεαρό Λαρισαίο επειδή πήγαινε ανάποδα στην Κύπρου. Με το ποδήλατο. Στην πραγματικότητα μάλλον επειδή αντιμίλησε στους αστυνομικούς που τον παρατήρησαν για την αντικανονική κίνησή του.

* * *

* ΠΡΩΤΗ φορά κλήση σε ποδηλάτη; Χμμμ... Ο αρχειοφύλαξ Ε.Ρ. ανασύρει δημοσίευμα του 1951.

Υπό αστυνομικών οργάνων συνελήφθησαν οι Ν. Ντάβας, Κ. Μαλλιαρός, Κ. Ντάβαρης και Φ. Αλεξανδρής διότι επιβαίνοντες ποδηλάτου διήλθον έμπροσθεν του καφενείου «Παλλάδιον». Οι ανωτέρω οδηγήθησαν εις το αυτόφωρον, παρά του οποίου κατεδικάσθησαν εις πρόστιμον. (Πάλι καλά δηλαδή. Μόνο πρόστιμο;).

* * *

* ΓΙΑ τους νεότερους: Το «Παλλάδιον» βρισκόταν στο κτίριο Κατσαούνη, ακριβώς εκεί που συνάπτονται σήμερα η Μαρίνου Αντύπα και η Κούμα. Τότε, σε αυτή την πλευρά της πλατείας γινόταν η βόλτα των Λαρισαίων πάνω – κάτω και ίσως να θεωρούσαν επικίνδυνα για τροχαία ατυχήματα τα ποδήλατα, τα οποία βεβαίως τότε ήταν χιλιάδες, όπως στο Άμστερνταμ. (Εκτός κι αν συνελήφθησαν ως φιγουρατζήδες επειδή έκαναν τετρακάβαλο).

* * *

* ΑΝ και τότε για να σε συλλάβουν δεν ήθελε και πολλά-πολλά. Και σήμερα πάντως τα πράγματα ζορίζουν. Ο Λαρισαίος διάβαζε χθες ότι τιμωρείται η οδήγηση ποδηλάτου υπό την επήρεια αλκοόλ.

-Βρε σας λέω στο τέλος θα μας κάνουν αλκοτέστ και πεζούς. Κι αν τυχόν καπνίζεις κιόλας εκείνη την ώρα στον δρόμο, αλίμονό σου...                      Ζ.

 

Ασυνείδητοι

* ΜΟΝΟ οι πραγματικά φιλόζωοι θα μπορούσαν να δώσουν απάντηση. Ίσως και η Αστυνομία ή και η Δημοτική Αστυνομία που φροντίζουν και για τα ζώα. Μπορεί να είναι παραμελημένα ή και απλώς κακομαθημένα από τα αφεντικά. Ο λόγος για σκυλιά που γαβγίζουν διαρκώς και ασκόπως, πολλές φορές μέσα στη σιγαλιά της νύχτας αλλά και γενικότερα τα ζώα δεν καταλαβαίνουν από ώρες κοινής ησυχίας. Μάλλον ούτε οι ασυνείδητοι ιδιοκτήτες τους. Πληθαίνουν οι διαμαρτυρίες Λαρισαίων. Που δεν ξέρουν τι να κάνουν για να βρουν την ησυχία τους. Υπάρχουν κανόνες; Ή η ηρεμία του καθενός επαφίεται στην αξιοπρέπεια του γείτονά του; Κάπως έτσι μαλώνει ο κόσμος, απ’ το τίποτε. Απ’ το τίποτε που δεν κάνουν κάποιοι.

Ζ.

 

Από Σοβιετία

* ΕΝΑ σοβιετικό κουσούρι το απέκτησε πάντως ο υπουργός στα χρόνια της εξορίας του στο ΛΑΟΣ: τη λατρεία του Ηγέτη. Και στον ΣΥΡΙΖΑ καλά κρατεί η προσωπολατρεία, ο κ. Γεωργιάδης όμως κατέρριψε κάθε ρεκόρ, εμφανίζοντας τον Αρχηγό του όχι απλώς σαν Πατερούλη αλλά σαν θαυματουργό άγιο. Άκρως περιπαικτικός ο Παντελής Μπουκάλας στην ‘’Καθημερινή’’ κατά του Αδώνιδος. Ο οποίος «με ανάρτησή του στο τουίτερ γνωστοποίησε ότι «ο Κυριάκος σώζει τη ζωή του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ. Στο Μαξίμου ο πατέρας του». Έβαλε μάλιστα μια τοσοδούλα φωτογραφία του πιτσιρικιού και μια μεγάλη του κ. Μητσοτάκη. Λογικό. Κι όταν η οικογένεια του άτυχου μικρούλη διαμήνυσε ότι πρόκειται για ψέμα, ο κ. Γεωργιάδης εξαφάνισε την ψευδόμενη ανάρτησή του. Λογικό. Το ’χει ξανακάνει άλλωστε. Πολλάκις...». (Σιγά τα ωά κι αυτός. Για τον Άδωνη;).

Ζ.

 

Ρεαλίστριες

* - «ΟΧΙ μπάζα» γράφει στον κάδο. Δηλαδή τι, πρέπει να γίνουμε μοντέλα για να κατεβάσουμε τα σκουπίδια;

Οι νεαρές Λαρισαίες εντρυφούσαν χθες στον ρεαλισμό.

* * *

* - ΩΣ σωστή συνοδηγός, καλέ κορίτσια, όταν βρίζει ο οδηγός, συμπληρώνω κι εγώ με μια μούντζα.

* * *

* -  ΤΟ μόνο τίμιο αντρικό όνομα είναι Θωμάς. Ξέρεις από την αρχή ότι θα σου είναι άπιστος.

Ζ.

 

Πλαίσιο

δέντρου

* ΤΟ σιδερένιο πλαίσιο, που υποτίθεται ότι θα προστάτευε το δέντρο, βρίσκεται ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο μπροστά στην είσοδο του κτιρίου των προσκόπων απέναντι από το 4ο Δημοτικό. Καλά οι μεγάλοι ακόμα και οι πρόσκοποι μπορούν να φυλαχτούν. Οι μαθητές όμως; Η υπηρεσία Πρασίνου θα πάει να το μαζέψει.

Ζ.

 

Λάσπη

* ΣΤΟ μεταξύ εκεί στη Νεάπολη, φάτσα στο 25ο Δημοτικό Σχολείο, η λασπουριά «βασιλεύει», ακόμη και τις στεγνές αυτές μέρες. Διαλυμένη η Αγχιάλου, νταλίκες πηγαινοέρχονται, δεν μπορούμε να βαδίσουμε, να πάμε τα παιδιά στο σχολείο, λένε διαμαρτυρόμενοι περίοικοι.

Αλλά τι να σας κάνουμε. Δεν ζείτε κέντρο...

Δ.Χ.

 

Στο γήπεδο

* ΠΑΡΩΝ και στο ΟΑΚΑ στο νικηφόρο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδας με τη Βοσνία, ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης. Στα επίσημα, παρέα με τους Θεσσαλούς βουλευτές Χρήστο Κέλλα και Γιώργο Κωτσό, γουρλήδες και οι τρεις τους.

K.Tσ.

 

Με ενδιαφέροντα

* ΣΑΦΗΣ ένδειξη ότι οι Λαρισαίες είναι πιο ψαγμένες, πιο καλλιεργημένες, με περισσότερα ενδιαφέροντα από τους άντρες. Και δεν είναι που αυτές κυρίως τρέχουν στα χορευτικά αλλά και στα γυμναστήρια τα απογεύματα ή που αποτελούν την πλειοψηφία στο ακροατήριο των ένα σωρό εκδηλώσεων που γίνονται καθημερινά στην πόλη. (Ναι αλλά στο γήπεδο ποιος είναι συντριπτική πλειοψηφία; Στο καφενείο είναι πολλές γυναίκες που παίζουν τάβλι;).

* * *

* Η προαναφερθείσα σαφής ένδειξη; Ενήλικες στο δωμάτιο. Της Δημοτικής Πινακοθήκης, στο Καλλιτεχνικό εργαστήριο. Έγραφε η εφημερίδα χθες ότι πήραν το πτυχίο τους 33 ενήλικες που παρακολούθησαν επί διετία μαθήματα ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής ή ψηφιδωτού. Είχε και τα ονόματά τους. Οι 27 γυναίκες, 6 μονάχα άντρες.                 Ζ.

 

Ποικίλα

* ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ποικιλία χθες στην κουβεντούλα των Λαρισαίων.

- Πάλι τρως;

- Όχι βρε μωρό μου. Απλά ήθελα να μάθω αν μ’ αγαπάς.

- Και τι σχέση έχει η πίτσα;

- Είναι μαργαρίτα. Κομμάτι, κμμάτι...

* * *

* - ΤΙ θα φάμε σήμερα;

- Γεμιστά.

- Πιπεριές ή ντομάτες;

- Παπαδοπούλου.

* * *

* - ΕΛΕΟΣ ρε... Μπριζόλα για πρωινό;

- Ναι ρε, κάνε μας τώρα και κουμάντο τι θα βουτάμε στον καφέ μας...

Ζ.

 

Συνεχίστηκε

* «Φίλε Ψιθυριστή και να θέλεις ν’ αγιάσεις, δεν σ’ αφήνουν». Απελπισμένος επανέρχεται ο Κ. Γκούμας. «Στις μέρες μας δεν φθάνει κανείς να προβάλλει τις ενέργειές του, χρειάζεται και να μπορεί να αποδείξει ότι του «ανήκουν». Ο Λαρισαίος γεωπόνος είχε επικρίνει το «Κατόπιν ενεργειών μου» των νεοδημοκρατών παραγόντων για αρδευτικό έργο στα Τρίκαλα. «Να λοιπόν που η αντίπαλη παράταξη, η οποία κυβέρνησε τα προηγούμενα χρόνια, θεωρεί «απαράδεκτο» να οικειοποιούνται και να προβάλλουν «αυτοί» ως δικό τους ένα έργο των «άλλων».(Κι αναφέρεται σε δημόσια παρέμβαση του πρ. βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων Χρ. Σιμορέλη για την πατρότητα του έργου, το οποίο είχε ενταχθεί λίγο πριν τις εκλογές).

* * *

* ΚΑΙ συνεχίζει: Πολύ κουβέντα λοιπόν για την πατρότητα των «ενεργειών», καμία όμως ενέργεια για την ουσία των πραγμάτων. Για το πώς θα αντιμετωπιστεί το ανησυχητικά διευρυνόμενο αρνητικό ισοζύγιο των υδάτων στη Θεσσαλία. Άραγε φταίνε «αυτοί» ή οι «άλλοι»; Μάλλον όλοι μας φταίμε. Που επιτρέπουμε να γινόμαστε θεατές μιας κακόγουστης διαμάχης μακριά από την ουσία, την ίδια ώρα που το αγροτικό κόστος παραγωγής εκτοξεύεται και το υδατικό περιβάλλον πεθαίνει.                                 Ζ.

Τον εφαρμόζει

* ΩΣ ακραίο δείγμα παραπληροφόρησης , το ανέφερε γνωστός Λαρισαίος.

- Η εκτέλεση του προϋπολογισμού της προηγουμένης κυβέρνησης από τη σημερινή, παρουσιάζεται ως συνέπεια του Μητσοτάκη στις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Είναι δυνατόν;

Ζ.

 

Γέρων τις...

* «ΕΞΑΡΧΗΣ προτεραιότητά του ήταν το μέλλον της Ιλαρίας και της οικογένειάς του. Κι εμπρός σ’ αυτό, το ερωτικό συναίσθημα ο πόθος του να συνάψει στενότερη σχέση έρχονταν δεύτεροι. Κι όταν ακόμα φανταζόταν την Ιλαρία στην αγκαλιά του, ήταν περισσότερο την ευτυχία της που επιθυμούσε παρά να απολαύσει την κατάκτησή της.

Μάλιστα για να του προκαλέσει πραγματική χαρά η σκέψη της, έπρεπε να ανακαλέσει πρώτα τον έρωτά της, τη στιγμή εκείνη που του εξέφρασε τόσο θεϊκά, όταν του πρόσφερε απρόσμενα τον εαυτό της».

(Δεν επρόκειτο επομένως για κάποιον αλλοπαρμένο ηλικιωμένο, για έναν εγωιστικό κι αρρωστημένο γεροντοέρωτα).

* * *

* Ο ίδιος ο Γκαίτε πενηντάριζε όταν έγραψε το «Ένας άνδρας πενήντα ετών», με θέμα του τη συναισθηματικά πολυτάραχη και βιωματικά σύνθετη εμπειρία των αρχόμενων γηρατειών. Και δεν πρόκειται για πρόωρη απογοήτευση του μεγάλου Γερμανού συγγραφέα, άλλοι καιροί τότε, «γέρων τις πεντηκοντούτης» έχει γράψει ο Παπαδιαμάντης.

«Ο ταγματάρχης είχε χάσει πρόσφατα ένα μπροστινό δόντι και φοβόταν ότι θα χάσει άλλο ένα. Να το υποκαταστήσει με τεχνητό ήταν, για τον τρόπο σκέψης του απαράδεκτο και η ιδέα ότι θα φλέρταρε μια νέα κοπέλα μ’ ένα τέτοιο κουσούρι του φαινόταν άκρως ταπεινωτική.

Το γεγονός αυτό ίσως να είχε μικρότερο αντίκτυπο αν συνέβαινε λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα, εκείνη όμως τη στιγμή φάνταζε αποκρουστικό σ’ έναν άνθρωπο που είχε συνηθίσει να είναι υγιέστατος και αρτιμελής. Ήταν λες και χάθηκε ο ακρογωνιαίος λίθος της βιολογικής του ύπαρξης και το εναπομείναν οικοδόμημα να κινδύνευε να καταρρεύσει πέτρα την πέτρα».

* * *

* ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι ο Γκαίτε προφητεύει στο βιβλίο του, γραμμένο το 1807, τις επιπτώσεις που έχει δύο αιώνες μετά ο συνδυασμός της φιλαρέσκειας με τις τεχνικές δυνατότητες που παρέχει πλέον η βιομηχανία της ομορφιάς. Βιβλίο που αποτέλεσε τη βάση της έμπνευσης για τον Τόμας Μαν, όταν με εκπληκτική δεξιοτεχνία έγραψε το 1912 την αριστουργηματική του νουβέλα «Θάνατος στη Βενετία».

Όπου βασίστηκε η ομώνυμη σπουδαία ταινία του Βισκόντι, γυρισμένη το 1971. (Η μεγάλη τέχνη επιστρέφει διαρκώς και εμπνέει.)

Ζ.

 

Μάλλον

* Ο Λαρισαίος γυρίζει σπίτι αγριεμένος.

- Τι έχεις; τον ρωτάει η γυναίκα του.

- Άσε με, της λέει αυτός, τσακώθηκα με τον γείτονα τον Κώστα.

- Για ποιο λόγο;

- Λέει πως έχει πάει με όλες τις γυναίκες της πολυκατοικίας εκτός από μία.

- Μμμ... Θα είναι εκείνη η ψηλομύτα στον τρίτο.               

Ζ.

 

 

===========================

O KAMARHS TOY DHMARXOY1

• Ο Καμάρης του δημάρχου καμαρώνει και με τον Πράπα. Συναδελφικά,

ως εκπαιδευτικοί.

Ζ.

 

 

=====================================

PANTA SE FORMA O DAMON3

 

 

• ΠΑΝΤΑ σε φόρμα ο Δάμων και ο Φιντίας, τρεχαλαγούν παντού ο Φίλιππος

κι ο Ναθαναήλ,μέσα σ’ όλα στη Δημαρχία ο Μάκης κι ο Μιχάλης,δίδυμο αχτύπητο.

Ζ.

 

 

================================

 

 NA DVSEIS TOYS XAIRETISMOYS

• «ΝΑ δώσεις του χαιρετισμούς μου στον Κυριάκο» είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, ευχαριστώντας τον Μ. Χαρακόπουλο για τη στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο, στις αντικατοχικές εκδηλώσεις του Δήμου Μόρφου. Ο γαλάζιος βουλευτής ενημέρωσε τον Κύπριο πρόεδρο και για την παρουσία δραστήριου συλλόγου Κύπριων στη Λάρισα...

 

 

=====================================

 

UERMH YPODOXHP PERIMENE GIA

 

• ΘΕΡΜΗ υποδοχή περίμενε τον «δράκο» του ελληνικού μπάσκετ, Παναγιώτη Γιαννάκη, στη Χάλκη, από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Κώστα Χατζηκωνσταντίνου. Ο αντιδήμαρχος πάντα ήθελε να γνωρίσει από κοντά το είδωλο της παιδικής του ηλικίας, και όχι μόνο του δόθηκε η ευκαιρία αλλά ήταν και ο οικοδεσπότης στην ξενάγηση του μεγάλου αθλητή, στο χωριό και σε αθλητικούς χώρους.

Λ.Κ.

 

 

===========================================

 

 

 ME TON YPOYRGO NAYTILIAS KELLAS

 

• Με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη και τον νέο αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Θεόδωρο Κλιάρη, ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της αρχηγίας του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής είχε τη δυνατότητα να συζητήσει πολλά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass