Ψιθυριστά

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2019 19:00
• ΤΟ βαρύ πυροβολικό της Περιφέρειας στα δημοσιογραφικά γραφεία χθες. Ο πρόεδρος Βασ. Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού Ν. Λιούπας κι ο εντεταλμένος σύμβουλος Έργων Στ. Δημότσιος, συζήτησαν με τους δημοσιογράφους, όλοι μαζί αυτή τη φορά. • ΤΟ βαρύ πυροβολικό της Περιφέρειας στα δημοσιογραφικά γραφεία χθες. Ο πρόεδρος Βασ. Πινακάς, ο αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Χρ. Καλομπάτσιος, ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Πολιτισμού Ν. Λιούπας κι ο εντεταλμένος σύμβουλος Έργων Στ. Δημότσιος, συζήτησαν με τους δημοσιογράφους, όλοι μαζί αυτή τη φορά.

Μπερδεμένα

* - ΣΗΜΕΡΑ το πρωί, έλεγε χθες η Λαρισαία, πήγα στη δουλειά λίγο «Σα να μπαίνει η άνοιξη...» και λίγο «είχε παλιόκαιρο τη μέρα που σε γνώρισα».

- Ωραίο το ντύσιμο του φθινοπώρου, γνωμάτευε ο διπλανός της στο γραφείο. Από πάνω Ρόμποκοπ, από κάτω Σακίρα.

Ζ.

 

Ευκαιρία

* Ο Δήμος μπορεί ενίοτε να ασκεί φιλολαϊκή πολιτική, όχι όμως και οι εργολάβοι του. Πανηγύριζε το πρωί το συνεργείο που δούλευε σε κεντρικό έργο. «Νάτα τα μάρμαρα», «νάτα τα μάρμαρα». Είχαν ανακαλύψει μαρμάρινες πλάκες που τις έψαχναν μέρες απ΄ ό,τι φαίνεται. Δεν ήταν αρχαία μάρμαρα, από την παλέτα είχαν εξαφανιστεί, εκεί δίπλα που τα είχαν ξεφορτώσει κι ήταν υπολογισμένα για πλακόστρωση, δεν τους έφταναν κι είχε δημιουργηθεί θέμα.

* * *

* ΤΙΣ είχε πάρει Λαρισαία, λίγα μέτρα πιο πέρα μετά τη γωνία κι είχε μαρμαροστρώσει τα τσιμεντένια σκαλιά στο μαγαζί της, δεν τις είχε κολλήσει, όμως η εικόνα της εισόδου είχε βελτιωθεί, νοικοκυρεμένη δουλειά.

- Νάτα τα μάρμαρα... Γιατί τα πήρες;

- Ρώτησα ένα δικό σας και μου είπε άμα θέλω να πάρω.

- Σοβαρά; Ποιον;

- Ε, δεν θυμάμαι και όνομα...

Ζ.

 

Χημικός;

* ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΗ μητέρα μαθητή της Γ’ τάξης στο 8ο ΓΕΛ, τηλεφώνησε στην «Ε» για να καταγγείλει το γεγονός ότι στο σχολείο δεν υπάρχει Χημικός δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Όπως μας είπε, τα παιδιά όταν έρχεται η ώρα του μαθήματος ή κάνουν κενό ή πηγαίνουν σπίτια τους. «Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει.

Μιλάμε για μάθημα πανελλαδικώς εξεταζόμενο. Με ρωτάνε οι υπεύθυνοι αν έχω να πληρώνω για να κάνει ιδιαίτερα το παιδί μου. Προσπαθώ να βγάλω μια άκρη και όλοι μου λένε ότι υπεύθυνο είναι το ΠΥΣΔΕ Λάρισας για την εξωφρενική αυτή καθυστέρηση. Δεν πάει άλλο» λέει εξοργισμένη. Σίγουρα είναι σοβαρό θέμα και η λύση πρέπει να είναι άμεση. Είναι μεγάλη η καθυστέρηση.

Ν.Π.

 

Όχι αυτόν

* ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ από τον Κυρ. Βελόπουλο, σε τηλεοπτική εκπομπή, για τον επανακάμψαντα Λευτέρη Πετρούνια, αν κι ο σπουδαίος αθλητής δεν το χρειάζεται. Ωστόσο, όλοι δικαιούνται να παίρνουν λίγη από τη λάμψη του. Βελόπουλος είναι αυτός, δεν ήταν καθόλου δύσκολο να ξεφουρνίσει ότι θα ήθελε ένα τέτοιο πρόσωπο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Που είναι και επίκαιρο θέμα.

* * *

* ΕΙΝΑΙ και βουλευτής Λάρισας ο αρχηγός της «Ελληνικής Λύσης», οπότε αξίζει να αναφερθεί και η συνέχεια. Διότι ο δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν θα ήθελε να δει σ΄ αυτή τη θέση τον MVP του ΝΒΑ Γιάννη Αντετοκούνμπo. Κι εκείνος απάντησε πως ο μπασκετμπολίστας δεν αγωνίζεται με την ελληνική σημαία.

Δεν επηρεάστηκε από το ότι ο Αντετοκούνμπo θεωρείται σήμερα ο καλύτερος πρεσβευτής της Ελλάδας, το μεγαλύτερο brand name της χώρας, που πανηγυρίζει συχνά με τη γαλανόλευκη, που λανσάρει την πατρίδα του με το όνομά του ως «greek freak». Ενώ ο βουλευτής που ψήφισαν Λαρισαίοι μιλάει μάλλον ως σκέτο «freak».

Ζ.

 

Ξαναβγήκε

* ΥΠΑΡΧΕΙ λέει δημοτικός σύμβουλος που επανεκλέχθηκε, προήχθη κιόλας τώρα και σε αντιδήμαρχο, ο οποίος χρωστάει το τυπογραφείο από τις προηγούμενες εκλογές. Όχι τις προηγηθείσες του Μαΐου, τις προηγούμενες του 2014. Δεν είχε, δεν πλήρωσε κι ωστόσο ξαναέβαλε.

Σε αδιέξοδο ο τυπογράφος, άλλωστε πρόκειται για κάμποσα χιλιάρικα χρέος κι ο οφειλέτης δεν έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο στο όνομά του. Οφειλή αναγνωρισμένη, λέει. «Όταν θα ‘χω, θα στα δώσω» του απαντά όταν τον ενοχλεί. Και συνεχίζει να διοικεί.

Ζ.

 

Ο Ρεγιώργος

* ΟΙ νεαρές Λαρισαίες αντάλλασσαν καθημερινές σκέψεις.

- Τον άντρα της φίλης μου τον λένε Ρεγιώργο.

* * *

* - ΥΠΑΡΧΕΙ ο κανόνας στην κοινωνία που λέει ότι άμα δεν έχεις άντρα πρέπει να βρεις, αν είσαι ελεύθερη πρέπει να παντρευτείς, αν δεν έχει παιδιά να κάνεις ένα, άμα έχεις ένα παιδί να κάνεις κι άλλο και γενικά αν δεν έχεις βάσανα πρέπει ν’ αποκτήσεις.

* * *

* - ΟΙ γάτες κοιμούνται πάνω από 12 ώρες την ημέρα. Άρα, δεν είμαι τεμπέλα, γάτα είμαι.

Ζ.

 

Μα, ένα φορτηγό;

* ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ο κόσμος στη Δημαρχία, να ενημερώσει.

- Στο τάδε σημείο έχει κομμένα κλαδιά στο πεζοδρόμιο, πρέπει να έρθετε να τα πάρετε.

- Το σημειώνω, θα περάσει το συνεργείο.

- Σας έχουμε ξαναπάρει όμως πριν δέκα μέρες, τίποτε δεν έγινε.

- Αλλού περιμένουν και σαράντα μέρες. Έχει χαλάει το αυτοκίνητο που μαζεύει τα κλαδιά.

- Ναι, αλλά έχει κλείσει το φρεάτιο κι άμα πιάσει καμιά βροχή, που θα πιάσει δηλαδή...

* * *

* ΑΥΤΟ το φορτηγό που μαζεύει τα κλαδιά, χαλασμένο κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια. Εκκρεμότητες σε πολλά σημεία της πόλης. Μα κοτζάμ Λάρισα να κολλάει σε τέτοιο θέμα; Μήπως πια οφείλει να επιληφθεί προσωπικά ο δήμαρχος;

Ζ.

 

Εν αναμονή

* ΜΕΧΡΙ στιγμής μίλησε δημοσίως μονάχα ο Μ. Χαρακόπουλος κι αυτός, παρεμπιπτόντως, σε γενικότερη τοποθέτησή του χαρακτήρισε «εύλογες τις αντιδράσεις» κατοίκων για τη σχεδιαζόμενη δομή φιλοξενίας προσφυγόπουλων στο ξενοδοχείο της Καρίτσας. Οι υπόλοιποι βουλευτές σιωπούν. Κι ο δήμαρχος Αντ. Γκουντάρας δεν είπε δημοσίως κάτι, υπέρ ή κατά. Περιμένουν να δουν πώς θα πορευτεί το ρεύμα;

* * *

* ΤΩΡΑ με τις προσλήψεις προσωπικού που ανακοινώθηκαν μπορεί βέβαια ν΄ αλλάξει σ΄ ένα βαθμό το κλίμα. Συμβαίνουν αυτά. Αν εξηγηθεί κιόλας από τη ΜΚΟ που ανέλαβε το εγχείρημα το πώς θα διασπαρεί το 1 εκατομμύριο ευρώ που διατίθεται για τη φιλοξενία 40 εφήβων επί ένα χρόνο, δύο χιλιάρικα τον μήνα για κάθε παιδί, ενδεχομένως να προκύψουν και περισσότεροι υποστηρικτές. Εντύπωση προκάλεσε και το όνομα της οργάνωσης: Κέντρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Αναζητώντας εναλλακτικά, βρίσκεις. (ΚΕΑΝ, ηχητικά μοιάζει και με την έναρξη του σλόγκαν για το Τζόκερ.)

Ζ.

 

Κουμπαράδες

* ΚΟΥΜΠΑΡΑΔΕΣ αγάπης έχουν στηθεί από Συλλόγους Γονέων σε πολλά δημοτικά και νηπιαγωγεία του νομού Λάρισας, για την ενίσχυση του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ Γλωσσιώτη που πρέπει να μεταβεί έγκαιρα στη Βοστώνη των Η.Π.Α., για να λάβει εγκεκριμένη γονιδιακή θεραπεία. Ο 17 μηνών Παναγιώτης Ραφαήλ στην ηλικία των 3 μηνών διαγνώστηκε με μια βαριά εκφυλιστική νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα του ανθρώπου και επηρεάζει την ικανότητα κατάποσης και αναπνοής.

Το κόστος της συγκεκριμένης θεραπείας μαζί με τη νοσηλεία ανέρχεται περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η πρωτοβουλία αξιέπαινη, συγκινητική όμως και η ανταπόκριση του κόσμου. Εν τω μεταξύ κουμπαράδες υπάρχουν και σε διάφορα καταστήματα επαγγελματιών της πόλης. Αυτό σημαίνει αλληλεγγύη στην πράξη.

Ν.Π.

 

Πολύ χάλια

* ΚΑΤΙ θα πρέπει να γίνει για την εθνική οδό από το Ζαχάρεως ως τον ΠΑΘΕ στη Γυρτώνη. Το οδόστρωμα είναι χάλια, σε κάποια σημεία ακόμη και περισσότερο από χάλια, θέλει συντήρηση κι αυτό. Τα παρόδια δέντρα ακλάδευτα, κρύβουν τις παρόδιες πινακίδες. Ο Δήμος, η Περιφέρεια, το Υπουργείο; Κάποιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους.             

Ζ.

 

Πατημένα 100

* ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ μαθητές με αναζητήσεις κι έμπνευση.

- Λογικά οι αστρονόμοι το παίρνουν νύχτα το δίπλωμα, ε;

* * *

* - Ο παππούς μου πάτησε τα 100.

- Ποιο ήταν το μυστικό του;

- Έτρεχε σε αυτοκινητόδρομο.

* * *

* - ΚΑΙ τον δηλητηρίασαν με πορτοκαλάδα;

- Ναι, ρε φίλε. Του την είχαν στυμμένη.

Ζ.

 

Την εύκολη λύση

* «ΚΑΤΩ τα χέρια από τους ειδικευόμενους». Ο σύλλογος γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού υψώνει φωνή διαμαρτυρίας προς την υπό αίρεση διοίκηση του νοσοκομείου και προς τους παραπάνω εννοείται. Γνώριζαν καλά την έλλειψη γιατρών που προέκυψε στο Μικροβιολογικό, δεν φτάνουν πια για τις εφημερίες.

Και επέλεξαν την εύκολη λύση, «χώνοντας» τους ειδικευόμενους, που δεν μπορούν να αντισταθούν. Σε περισσότερες εφημερίες απ΄ όσες επιτρέπει ο νόμος. Φωνάζοντας ο σύλλογος, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Θα στύψουν το μυαλό τους να βρουν τρόπο.

Ζ.

 

Νάρκες σκύλων

* ΚΑΙ χθες το ίδιο μαύρο χάλι. Όπως και συνεχώς δηλαδή. Επί της Διογένους ανάμεσα στην Κουμουνδούρου και στην Αθανασίου Διάκου, ναρκοθετημένα πεζοδρόμια μονίμως. Θα είναι πυκνό εκεί το δίκτυο των ανεύθυνων ιδιοκτητών τετραπόδων, οι οποίοι περιπολούν τις νύχτες και βαριούνται να σκύψουν να μαζέψουν. Δίπλα είναι και το Υγειονομικό, η Δημαρχία παραπέρα, υπηρεσίες, ποιος θα μπορούσε άραγε να τους βάλει σε μια σειρά;

Ζ.

 

Απίστευτες

* - ΤΙΣ πετσέτες τις κρεμάμε με την ετικέτα να κοιτάει προς τα μέσα. Βρε, τι μαθαίνει κανείς όταν παντρεύεται... (Περιπαικτικοί οι νεαροί στη συντροφιά των Λαρισαίων).

* * *

* - ΔΗΛΑΔΗ σηκώνεστε βρε κορίτσια, χτενίζεστε, κάνετε βραδινό μακιγιάζ με τη βλεφαρίδα κάγκελο, φοράτε κάτι σέξι με ανοιχτά κουμπάκια, ξαπλώνετε πάλι και βγάζετε σέλφι για να γράψετε ότι σήμερα δεν θέλετε με τίποτα να σηκωθείτε απ’ το κρεβάτι;

* * *

* - ΑΠΟ τα πέντε μου χρόνια είχα χάσει την εμπιστοσύνη μου στις γυναίκες. Από τότε που με φώναξε η μάνα μου να πάω κοντά της διαβεβαιώνοντάς με ότι δεν θα με δείρει.

Ζ.

 

Προηγούνται

* ΧΘΕΣ εκδήλωση στη Λάρισα για τη Μελίνα Μερκούρη. Ήταν και η ημέρα των γενεθλίων της, οπότε χθες ήταν που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού ότι το 2020 ορίζεται ως έτος Μελίνας με σειρά εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από τη γέννησή της. Πόσο μπροστά οι Λαρισαίοι οργανωτές, Πάνος Σάπκας και Χρύσα Βουλγαράκη;

Ζ.

 

Φεμινιστικό

* Μια ιστορία από τον Δ.Γ., ναι από άντρα.

Όταν ο Θεός έφτιαξε τη γυναίκα εργαζόταν μέχρι αργά την 6η ημέρα, ένας άγγελος πλησίασε και ρώτησε.

- Γιατί σπαταλάς τόσο πολύ χρόνο γι’ αυτή, Κύριε;

- Ξέρεις πόσες προδιαγραφές πρέπει να πληροί για να την τελειοποιήσω; Πρέπει να μπορεί να παίζει περισσότερους από 200 ρόλους, να μπορεί επί παραδείγματι να φτιάξει όλων των ειδών τα φαγητά, θα πρέπει να μπορεί να αγκαλιάζει πολλά παιδιά ταυτόχρονα, να δίνει μια αγκαλιά που θα θεραπεύει οτιδήποτε, από ένα πληγωμένο γόνατο μέχρι μια πληγωμένη καρδιά και να τα κάνει όλα αυτά μόνο με δύο χέρια.

* * *

* Ο άγγελος εντυπωσιάστηκε.

 - Μόνο δύο χέρια; Αδύνατον Κύριε. Και είναι το βασικό μοντέλο; Πολλή δουλειά για μία μέρα, περίμενε μέχρι αύριο και την ολοκληρώνεις.

- Όχι. Είμαι τόσο κοντά στην ολοκλήρωση αυτής της δημιουργίας, που θα είναι η αγαπημένη της καρδιάς μου. Θεραπεύεται μόνη της όταν αρρωσταίνει και δουλεύει 18 ώρες την ημέρα.

- Μα την έφτιαξες τόσο μαλακή, Κύριε.

- Είναι μαλακή. Αλλά την έφτιαξα και δυνατή, επίσης. Δεν διανοείσαι τι μπορεί να αντέξει για να αντεπεξέλθει.

- Μπορεί να σκεφτεί;

- Όχι μόνο να σκεφτεί, αλλά να αιτιολογήσει και να διαπραγματευθεί.

* * *

* Ο άγγελος άγγιξε το μάγουλο της Γυναίκας.

- Κύριε, φαίνεται πως η δημιουργία σου στάζει. Της έχεις βάλει πολλά βάρη.

- Δεν στάζει, είναι δάκρυ.

- Τι εξυπηρετεί;

- Τα δάκρυα είναι ο τρόπος να εκφράσει τη λύπη της, τις αμφιβολίες της, την αγάπη της, τη μοναξιά της, τον πόνο και την υπερηφάνεια της.

 - Κύριε, είσαι ιδιοφυΐα. Σκέφτηκες τα πάντα. Η Γυναίκα είναι πραγματικά υπέροχη.

* * *

* ΚΙ ύστερα έκανε τη σούμα: Η Γυναίκα έχει αντοχές που εντυπωσιάζουν τον άντρα. Μπορεί να διαχειριστεί προβλήματα και να έχει πολλές ευθύνες. Δημιουργεί ευτυχία, αγάπη και έχει άποψη. Χαμογελάει όταν θέλει να τσιρίξει. Τραγουδάει όταν θέλει να κλάψει, κλαίει όταν είναι ευτυχισμένη και γελάει όταν φοβάται. Δίνει τον εαυτό της για την προκοπή της οικογένειάς της. Κλαίει όταν τα παιδιά της κερδίζουν. Χαίρεται όταν ακούει για μια γέννηση ή ένα γάμο. Είναι συντετριμμένη όταν χάνεται κάποιος συγγενής ή φίλος, αλλά βρίσκει τη δύναμη να συνεχίσει στη ζωή. Γνωρίζει πως ένα φιλί και μια αγκαλιά θεραπεύουν μια πληγωμένη καρδιά.

Έχει μόνο ένα ελάττωμα: Ξεχνάει τι αξίζει...

Ζ.

--------------------------

 

O FAKOS TOY BN PETYXE TON DHMARXO

• Ο φακός του Β.Ν. πέτυχε τον δήμαρχο στην έκθεση με τις προσωπογραφίες.                 

Ζ.

===========================

 

 

O STRATHGOS THS KAUHMERINOTHTAS ME

• Ο στρατηγός της καθημερινότητας με τον επιτελάρχη του. Επίκουρος Αλεξούλη ο εντεταλμένος σύμβουλος Δαούλας.

Ζ.

 ==============================

 

 

 

KAI NA EPITREPOTAN DHLADH PVS UA MPOROYSE

• KAI να επιτρεπόταν δηλαδή, πώς θα μπορούσε να στρίψει έτσι κάποιος; (Στη Γεωργιάδου, στα φανάρια κοντά στο ΚΤΕΛ).

Ζ.

 

===============================

 

 

H SYNTROFIA LARISAIVN APENANTI KATEGRACE

• H συντροφιά Λαρισαίων απέναντι κατέγραψε ρεκόρ παραβάσεων. Ανάποδα σε μονόδρομο, πάνω σε διάβαση πεζών, μπροστά σε ράμπα αναπήρων, πολύ κοντά στη γωνία και με πατημένη την κορίνα. Κάποιος πήγαινε στοίχημα ότι μάλλον τον είχε πιάσει κόψιμο.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass