ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2019 19:09
*ΣΤΟΝ φίλο του τον Άδωνη Γεωργιάδη, στο υπουργείο, ο Αχιλλέας Νταβέλης.  Μετά τον γ. γ. Επενδύσεων Δ. Σκάλκο που έκανε την παρθενική του περιφερειακή έξοδο ταξιδεύοντας στη Λάρισα όπου μίλησε στον ΣΘΕΒ για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, ακολουθεί ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης. Τσεκ στις ατζέντες κι ο Α. Γεωργιάδης θα είναι προσκεκλημένος του προέδρου του ΣΘΕΒ σε επιχειρηματικό δείπνο στις 14 Νοεμβρίου, να αναλύσει τα κυβερνητικά σχέδια για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.  Ζ. *ΣΤΟΝ φίλο του τον Άδωνη Γεωργιάδη, στο υπουργείο, ο Αχιλλέας Νταβέλης. Μετά τον γ. γ. Επενδύσεων Δ. Σκάλκο που έκανε την παρθενική του περιφερειακή έξοδο ταξιδεύοντας στη Λάρισα όπου μίλησε στον ΣΘΕΒ για το νέο ΕΣΠΑ 2021 – 2027, ακολουθεί ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης. Τσεκ στις ατζέντες κι ο Α. Γεωργιάδης θα είναι προσκεκλημένος του προέδρου του ΣΘΕΒ σε επιχειρηματικό δείπνο στις 14 Νοεμβρίου, να αναλύσει τα κυβερνητικά σχέδια για τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Ζ.

Συνεχίζουν

*ΕΧΟΥΝ τρελαθεί οι Λαρισαίοι; Μάλλον, μαζί με τον καιρό. Και μέσα στη βδομάδα τ΄ απομεσήμερα παρατηρήθηκαν εξορμήσεις στα παράλια και μπάνια θαλασσινά, όμως κατά το τρέχον Σαββατοκύριακο θα πληθύνουν.

Αρκετοί φυλλομετρούν το ιδιότυπο ημερολόγιό τους, 79 Αυγούστου έλεγε η άλλη για σήμερα.

Ζ.

 

Στη βόλτα

*- ΘΕΙΑ; Αυτό το μαγαζί έχει πολύ ωραία ρούχα…

Η σαραντάχρονη Λαρισαία περπατούσε στο κέντρο αγκαζέ με ηλικιωμένη συγγενή της. Χαλαρή βόλτα. Από πίσω αργοσάλευε ο χιουμορίστας θείος.

- Κορίτσια; Την είδατε την πινακίδα στη βιτρίνα; Ζητείται πωλήτρια. Αυτή κοιτάζατε, ε;

Ζ.

 

Τους φρενάρουν

*ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ οι υπαξ/κοί επειδή η κυβέρνηση σχεδιάζει να μην τους επιτρέπει πια να γίνονται προαγόμενοι κάποια στιγμή αξ/κοί. Αναστάτωση στον κλάδο, συμπαράσταση κι απ΄ τους συνταξιούχους, εν ενεργεία και απόστρατοι στο μετερίζι. «Εκείνο που δεν μπορούν να χωνέψουν οι περισσότεροι από μας», έλεγε ξεφυσώντας Λαρισαίος υπαξιωματικός, «είναι που μας το κάνουν δικοί μας στην κυβέρνηση. Οι άλλοι πριν δεν είχαν τολμήσει καν να το σκεφτούν. Τώρα ήρθαν οι μεταρρυθμιστές…».

Ζ.

 

Κυνηγός

*ΕΛΕΓΕ ο Λαρισαίος για κοινό τους φίλο, που κοντεύει τα εξήντα κι εξακολουθεί να λέει πως κυνηγάει δεκαοχτάρες.

-Μμμ, γνωμάτευσε ο κύριος Μ. δεκαοχτούρες μπορεί να κυνηγάει. Μέχρι εκεί τον έχω.

Ζ.

 

Στο μάτι;

*ΑΠΟ τους ελάχιστους νομούς που βγάζει ακόμα ΣΥΡΙΖΑ η Αχαΐα, η Πάτρα δήμαρχο ΚΚΕ, τι περίμεναν κι αυτοί από τη νεοδημοκρατική κυβέρνηση. Πρώτη-πρώτη ενέργεια της υπουργού Παιδείας, να καταργήσει τη νεοϊδρυθείσα Νομική Πατρών. Επειδή έχουν ανεργία λέει οι δικηγόροι. Κι ας έλεγε ο σχεδιασμός των προηγούμενων ότι θα μειώνονταν αναλόγως οι εισακτέοι στις άλλες τρεις Νομικές.

***

*ΤΗ σκυτάλη πήρε ο υπουργός Υποδομών. ‘’Cut ‘’ στον δρόμο Πατρών-Πύργου, ένα έργο ενταγμένο λένε. Να έφερναν τουλάχιστον τα κονδύλια στον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων… Μπα. Κολλημένος αυτός, κανείς δεν τον ξεκολλάει.

Τέρμα και η υπογειοποίηση της σιδηροδρομικής γραμμής μέσα στην Πάτρα κι ας την είχαν δρομολογήσει λένε οι προηγούμενοι έχοντας δεσμεύσει 130 εκατομμύρια στο ΕΣΠΑ. Βέβαια, σιγά τα τρένα που περνούν απ΄ την Πάτρα. Συγκριτικά με τις διελεύσεις από Λάρισα, καμία σχέση. (Τους έβαλαν στο μάτι τους Πατρινούς;)

***

*ΟΣΟ για τη βύθιση των γραμμών που διασχίζουν τη Λάρισα, όχι δεν είπαν κάτι, για την υπογειοποίηση διαβεβαίωσαν, μέσω του βουλευτή Χρ. Κέλλα, να το ξεχάσει η πόλη. Τι ΘΑ κάνουν μετά, ΘΑ δουν, ΘΑ, ΘΑ…

Κάποιος από τους φίλεργους βουλευτές της ΝΔ, θα μπορούσε άραγε να εξηγήσει εν τω μεταξύ πώς θα γίνει επί παραδείγματι η φτηνή βύθιση των γραμμών ώστε να περάσει από τις υπόγειες διαβάσεις στην Εχεκρατίδα και εν συνεχεία στη Φαρσάλων;

Ζ.

 

Κάθι μέρα

*Η κυρα Λένα, ιδιοκτήτρια ταβέρνας στο Τρίκερι, είναι οπαδός του Κώστα Αγοραστού και κάτι παραπάνω. Σε ένα βίντεο 30 μόλις δευτερολέπτων, τα λέει όλα για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, όλα όσα πιστεύει, μιλώντας στα χωριάτκα. Κι έπεσε το YouTube, απ΄ το πλήθος των θεατών πανελληνίως, θρίαμβος τρικεριώτικος.

Καλώς τουν Κώστα. Συ χαίρομι αγόρι μ΄ πάααρα πουλύ. Κι συ καμαρώνου που συ βλιέπου στην τηλιόρασ΄. Κάθι μέρα, αν όχ΄ι κάθι μέρα κάθι δεύτερ΄ μέρα, υπογ΄ραφς κι έργα. Ιέκανις μια Θισσαλία αγνώριστ΄ . Ιεύχουμι να κοιτάξ κι του Τρίκερ΄ που είνι ιέριμου. Τι να πω, δεν ξιέρου τι να πω, αξίζεις συγχαρητήρια πάρα πολλά Κώστα μ’. Δεν πέρασι τέτοιους άνθρουπος. (Ούι μανούλα μ…).

Ζ.

 

Λόχος

υποσχέσεων

*ΑΝΤΕ πάλι φτου κι απ΄ την αρχή. Ο υπουργός Άμυνας διαβεβαίωσε ότι θα ενημερωθεί ώστε να προωθηθεί το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση ανενεργών στρατιωτικών εκτάσεων στην πόλη της Λάρισας. Ο Ν. Παναγιωτόπουλος είχε ενημερωθεί σχετικά από τον βουλευτή Μ. Χαρακόπουλο. Κι άντε ξανά μανά διαδικασίες. Οι ίδιες πολλές δεκαετίες τώρα, παρόμοιες υποσχέσεις. Ήμουνα νιός και γέρασα που έλεγε κι ο δήμαρχος Λαμπρούλης, που πέθανε κιόλας. Να κληθούν μια φορά απ΄ τον Δήμο όλοι οι διατελέσαντες υπουργοί Άμυνας που ασχολήθηκαν με το θέμα, να τιμηθούν για τις προσπάθειές τους, τις διαχρονικά ατελέσφορες. Λόχος ολόκληρος θα συγκροτηθεί.

Ζ.

 

Λεκτικά

*ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ προσέγγιση Λαρισαίων.

- Στην παγκόσμια κινητοποίηση για τον περιορισμό των πλαστικών περιλαμβάνεται και το πλαστικό χρήμα;

-Ναι, βέβαια. Και οι πλαστικές επεμβάσεις;

***

*- ΒΡΕ συ τα πάντα τελικά είναι κινέζικα;

- Όχι ρε από τη Δανία είναι, αφού το λέει και το τραγούδι.

- Ε;

- Δανικά, τα πάντα είναι δανικά.

***

*- ΜΩΡΟ μου να βάλω κατσαρόλα;

- Ό,τι και να βάλεις σου πάει.

Ζ.

 

Ποιο ελατήριο…

*Η θεωρία του ελατηρίου ακούγεται εδώ και κάμποσα μνημονιακά χρόνια ως επιχείρημα εξορθολογισμού της τεράστιας παραγωγικής καταστροφής που επιβλήθηκε στην Ελλάδα ή ως υπόσχεση γενναιόδωρης ανταμοιβής για όσα υποστήκαμε. Διατυπώθηκε και ως θεωρία του πάτου, αλλά όπως αποδείχτηκε από το 2011 και μετά, το βαρέλι ήταν απύθμενο, κάθε πάτος που υποτίθεται πως πιάναμε έσπαγε κι ο βυθοκόρος αποκάλυπτε πως είχαμε πολλά μέτρα ακόμη να καταδυθούμε μέχρι τον επόμενο. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι η απώλεια 27% του ΑΕΠ είναι ένα τελικό μέγεθος, η θεωρία του πάτου δεν μας κάνει πια, πάμε στη θεωρία του ελατηρίου χάρη στην οποία δεν θα αναδυθούμε απλώς, θα εκτιναχθούμε πολύ πάνω από τη στάθμη του δυσώδους πολτού, στον καθαρό αέρα της ανάπτυξης. (Ο Κ. Μ. σχολιάζει με σοβαρές επιφυλάξεις.)

***

*ΚΑΙ συνεχίζει μέσα στη μαύρη απελπισία: Δεν έγινε, και είναι απίθανο να συμβεί ακόμη κι αν ο Αδωνις φτιάξει ένα «σουρ μεζούρ» πολυνομοσχέδιο για κάθε επενδυτή που θέλει να ανοίξει έστω και σουβλατζίδικο. Ακόμη κι αν κυβέρνηση πουλήσει οτιδήποτε υπάρχει σε στεριά, θάλασσα κι αέρα. Εκτός του ότι ο δημόσιος πλούτος έχει δεσμευτεί στην εξυπηρέτηση του χρέους και μεγάλο μέρος του ετησίως παραγόμενου ΑΕΠ είναι προορισμένο να εξοφλεί τις οφειλές στους δανειστές –το εταίροι παραμένει ένας παρηγορητικός ευφημισμός–, το ελατήριο της ελληνικής οικονομίας έχει υποστεί μη αναστρέψιμη μηχανική κόπωση. Με εξαίρεση τον τουρισμό και ενδεχομένως στο εγγύς μέλλον και πάλι τον κατασκευαστικό τομέα, η δεκαετία της ύφεσης έχει καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής βάσης που απέδιδε στο παρελθόν ασιατικού επιπέδου επιδόσεις...

Ζ.

 

Αντιδράσεις

*ΕΙΧΕ προλάβει η ‘’Ελλ. Λυ.’’ Βελόπουλου να υπερθεματίσει, αντιτασσόμενη σε κάθε σκέψη να φιλοξενηθούν προσφυγόπουλα στην Καρίτσα. Ακολούθησε το τοπικό ΚΚΕ συμπαραστεκόμενο αναφανδόν σε πρόσφυγες και μετανάστες. Και καθώς η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ καθυστερεί χαρακτηριστικά να ακολουθήσει, μπορεί να κερδίσουν εκείνοι τη Β. Αλεξανδρίδου, η οποία έχει νοικιάσει το ξενοδοχείο της για τη φιλοξενία, τώρα που δεν τα έχει τόσο καλά με το ΠΑΣΟΚ. Αν και το ΚΚΕ φροντίζει να διευκρινίσει ότι η φιλοξενία των προσφύγων πρέπει να γίνεται με ευθύνη κρατικών υπηρεσιών χωρίς καμιά εμπλοκή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, των χιλιοτραγουδισμένων ΜΚΟ. Οπότε…

***

*ΜΕΤΑ την κασκαρίκα της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, η ΝΔ Λάρισας θ΄ αργήσει πάρα πολύ να μιλήσει για το θέμα. Έχοντας καεί στον χυλό…

Ωστόσο, ο γνωστός αντιστασιακός Θαν. Ριζάκης αντιδρά σθεναρά. Από το βάθρο των 94 χρόνων του, γνωρίζοντας καλά από εγκλεισμούς και εξορίες, επιτιμά τους φωστήρες. «Είναι με τα καλά τους που θα πάνε προσφυγόπουλα στην Καρίτσα; Τι θα κάνουν εκεί τα παιδιά τον χειμώνα; Φυλακή βρε θα τα βάλουν; Πού θα πάνε, πού θα παίξουν, σχολείο θα έχουν;»

Ζ.

 

Καβγάς

* ΤΗΝ δικαστική οδό θα ακολουθήσει επεισοδιακή διαμάχη μεταξύ ενός μόνιμου υπαλλήλου και μιας γυναίκας συμβασιούχου, που εκτυλίχθηκε πριν λίγες ημέρες στον χώρο εργασίας τους, στο αμαξοστάσιο του Δήμου Φαρσάλων. Προχθές κατά την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Φαρσάλων αναφέρθηκε στο περιστατικό ενημερώνοντας το σώμα και λέγοντας τα εξής: “Συνέβη ένα επεισόδιο μεταξύ δύο υπαλλήλων του Δήμου, στο αμαξοστάσιο πριν από λίγες μέρες, ως δημοτική αρχή καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, απ’ όπου και να προέρχεται και σαν συμβούλιο, ο Δήμος έχει επιληφθεί και έχουν ξεκινήσει οι νόμιμες διαδικασίες. Ό,τι προβλέπει ο νόμος έχει γίνει και θα γίνει με βάση τα προσωπικά δεδομένα. Δεν μπορούμε να αναφερθούμε εκτενέστερα του γεγονότος, δεν είμαστε δικαστές, το δικαστήριο είναι αρμόδιο για τη συνέχιση της υπόθεσης”.

Γ.Γ.

 

Παιχνιδίσματα

*ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ εμπνεύσεις εν Λαρίση.

- Ένα δίκλινο δωμάτιο θα θέλαμε...

- Μα, είστε τέσσερα άτομα.

- Οι δύο κοιμούνται όρθιοι.

***

*- ΕΚΤΟΣ από τον μικροβιολόγο υπάρχει άραγε κι ο μεγαλοβιολόγος; Ερώτημα, όχι αστεία.

***

*- ΝΑΙ γεια σας, 100 εκεί;

- Μάλιστα, τι θέλετε;

- Δε στέλνετε και μερικούς από δω, γιατί είμαι μόνος;

Ζ.

 

Από τότε

*ΤΟ πρόβλημα δεν είναι σημερινό, απλώς είχε λείψει κάποια εποχή αλλά εδώ και κάμποσα χρόνια επανέκαμψε δριμύτερο. Ο αρχειοφύλαξ Ε. Ρ. ανασύρει εκτενές δημοσίευμα της «Ε» από το 1957. Υπέρτιτλος, τίτλος και υπότιτλοι, προ εξηκονταετίας:

Μια φοβερή πληγή του ‘’Φαραώ’’

Οι κάργες αποτελούν την μεγαλύτερη μάστιγα της Λαρίσης και πρέπει κάποτε να εκλείψουν

Τα απαίσια μαύρα πτηνά που κατακλύζουν την πόλιν μας. Tηv καταρυπαίνουν και την ζημιώνουν. Είναι αρπακτικά και επικίνδυνα δια την δημοσίαν υγείαν. Πώς θα απαλλαγώμεν απ' τους πτερωτούς πειρατάς. Συστηματική καταπολέμησις.

***

*ΚΑΙ ακολουθεί το ρεπορτάζ: Μια πραγματική μάστιξ βασανίζει και ταλαιπωρεί τη Λάρισα και τους κατοίκους της. Ως κατάλοιπο κάποιας από τις Πληγές του Φαραώ έχει επιπέσει κατά της πόλεως και την τυραννεί μέρα και νύχτα, χωρίς διακοπή, χωρίς ησυχία, χωρίς ανάπαυλα. Και η πληγή αυτή είναι τα κορακοειδή, που κατά χιλιάδες πετούν πάνω από τη Λάρισα και κουρνιάζουν στα δέντρα της. Πράγματι είναι καταπληκτικός ο αριθμός των μαυροφορεμένων πτερωτών, που δεν φοβούνται κανέναν και ξεκουφαίνουν με τους κρωγμούς τους τον κόσμο.

Μαυρίζει κυριολεκτικά ο ουρανός της πόλεως από τα ατελεύτητα σμήνη των κορακοειδών, όταν το πρωί εξορμούν από τα κρησφύγετά τους ή το βράδυ, όταν ετοιμαζόμενα να κουρνιάσουν, πλανώνται στον αέρα με συναυλία κακόηχων κρωγμών και ατελεύτητα φτερουγίσματα.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι σε όλες τις κατηγορίες τους τα κορακοειδή είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Τα περισσότερα είδη τους τρέφονται με θνησιμαία ή αποσυντεθειμένα τρόφιμα κ.λπ., κ.λπ. (Δεν άλλαξαν και πολλά. Απλώς η πόλη δεν καταστράφηκε απ΄ τα καλιακούδια αλλά ούτε και τα ενοχλητικά πουλιά χάθηκαν).

Ζ.

 

Διαπραγμάτευση

*ΠΑΝΤΑ οι κτηνοτρόφοι είχαν ένα θέμα με τις τιμές στο γάλα, πάλευαν απέναντι σε εμπόρους και βιομηχανίες. Τα παλιά τα χρόνια είχαν να κάνουν με τους γαλατάδες, τους μεσάζοντες της εποχής. Τώρα λοιπόν που πάλι μαζεύονται και διεκδικούν, ο παλιός Λαρισαίος θυμήθηκε μια ιστορία άλλης εποχής.

Είχαν μαζευτεί λοιπόν οι κτηνοτρόφοι της γύρω περιοχής σε ένα καφενείο χωριού της Αγιάς, να συζητήσουν με τον γαλατά για την τιμή στη νέα χρονιά. Τους είπε εκείνος που ήταν δύσκολα πάλι τα πράγματα αλλά αν του έδιναν το γάλα όλοι τους, αυτός θα μπορούσε να τους πληρώσει μέχρι και 5,5 δεκάρες. Το έφεραν από δω το έφεραν από κει, συμφώνησαν.

***

*ΕΒΓΑΛΕ ο έμπορος το συμφωνητικό στο τραπέζι και τους κάλεσε να υπογράψουν με τη σειρά. Πάει ο πρώτος νοικοκύρης, παίρνει το στυλό, σηκώνει το κεφάλι κοιτώντας τους υπόλοιπους.

- Εντάξει; Υπογράφουμε όλοι;

- Εγώ δεν το δίνω.

Γύρισαν όλοι να δουν αυτόν που μίλησε. Ένας όχι και τόσο γνωστός, από πιο μακρινό χωριό.

- Α άμα είναι έτσι ούτε εγώ το δίνω, ένας άλλος.

- Ούτε κι εγώ… Ούτε κι εγώ, άλλαξε αμέσως το κλίμα.

- Ένα πενηντάρι στον κύριο, πετάχτηκε αμέσως ο γαλατάς φωνάζοντας στον καφετζή. Κι άρχισε αμέσως νέα διαπραγμάτευση. Μα δεν βγαίνω και τέτοια αλλά τους έδινε πια 6 δεκάρες, παραπάνω είπε δεν μπορούσε με τίποτε.

***

*ΟΛΟΙ ευχαριστημένοι στο καφενείο, χαμόγελα. Πάνε να ξεκινήσουν να υπογράφουν στη σειρά.

- Εντάξει, όλοι;

- Εγώ δεν το δίνω, πάλι ο ίδιος απ΄ το βάθος.

- Δύο πενηντάρια στον φίλο, ελατήριο ο γαλατάς. Και πριν γενικευτεί πάλι η άρνηση έσφιξε τα δόντια κι έταξε 6,5 δεκάρες αν υπέγραφαν όμως όλοι και στα γρήγορα.

Ανάμεσα στα παλαμάκια, ξεκίνησαν να πέφτουν οι υπογραφές. Έφτασε η ώρα και για κείνον που αντιδρούσε. Είχε πιεί και τα τσίπουρα…

- Εσύ δεν θα υπογράψεις;

- Εγώ είπα, δεν το δίνω.

- Γιατί βρε παιδί.

-Κοιτάτε, εγώ μια κατσικούλα έχω, την αρμέγω κάθε πρωί, μισό κιλό γάλα παίρνω για τον εγγονό μου. Δεν το δίνω, λέω.

Ζ.

 

-----------------

LOIPN STELLA MPIZIOY EISAI

* - ΛΟΙΠΟΝ Στέλλα Μπίζιου, είσαι και νέα και φρέσκια και καινούργια.

Ζ.

 

 

-----------------

 AMA EINAI TOSO MAKRIA TO KALAUI

*ΑΜΑ είναι τόσο μακριά το καλάθι, δυσκολεύεται ο άλλος να πετάξει τα σκουπίδια του, οπότε τ’ αφήνει σωρό. (Και μετά σου λένε ότι υπάρχει πιθανότητα σωτηρίας).

Ζ.

 

 

-----------------

 ALLH MIA DHMOSIEYSH TOY PROBLHMATOS

*ΑΛΛΗ μια δημοσίευση του προβλήματος. Πέντε χρόνια η ίδια κατάσταση στην κεντρική παραλία του Πλαταμώνα. Τουλάχιστον να το έπαιρνε το κύμα να έβγαζε και τον Δήμο απ’ την υποχρέωση...

Ζ.

 

 

-----------------

 OKTVBRIOS 1951 ANENAH RPOSPAUEIA

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1951, αέναη προσπάθεια.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass